Wasze pierwsze perfumy to... - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 15:35   #331
Vespertine__Milo
Wtajemniczenie

Dot.: Wasze pierwsze perfumy to...

Od kiedy pamiętam, obsesja na punkcie zapachów, podbierane mamie z półki... Pierwsze moje, których nazwę kojarzę to sprezentowane mi Tigre Kenzo, a żebym się cieszyła nimi do dziś wystarczyło użyć syntetycznej ambry... pierwsze kupione samodzielnie - Poeme

[I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl
Vespertine__Milo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 11:34   #332
Marynarka
Raczkowanie

To nie było aż tak dawno.
Pierwsze moje perfumy to przywiezione z lotniska w 2006 roku gdy leciałam w wieku 7 lat do Turcji, maleńkie (chyba piętnastomililitrowe) różowe serduszko o nazwie Roxanne. Potem był zestaw 4 małych flakoników ze Smyka, fioletowy Witch i perfumy w kremie z Douglasa
To były czasy 1 i 2 klasy.

Potem w 3 i 4 używałam jakichś gazetkowych perfum i Chupa Chupsa, w 5 był Adidas Floral Dream i Mango Lady Rebel, od których się zaczęło. Szósta klasa to moje pierwsze wysokopółkowe flaszki (Lady Million, Euphoria...) wybłagane na urodziny czy święta.
Stary 2014-01-19, 11:46   #333
201606201234
Konto usunięte

calkiem pierwsze to chyba kioskowe "być może... Londyn" czy inne odmiany "byc moze... ". Tak sie skladalo ze mialam kiosk kolo szkoly i czesto tam biegalismy Pozniej byly Pumy fioletowe od taty dostalam zielone Betty Barclay, pozniej zlote Celine Dion, C-Thru fioletowe i czarne, a juz pozniej pierwsze wyskopolkowe ktore kupilam sobie sama Angel Innocent polecone mi na wizazu w 2005 czy 2006 roku
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 11:54   #334
anna_belle
Zadomowienie

z tego co pamiętam moją pierwszą wodą toaletową była Summer White z Avonu,którą dostałam od koleżanki na urodziny jeszcze w podstawówce

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 17:13   #335
AllekssandrA91
Zakorzenienie

Pierwsze poważne perfumy to In White J. del Pozo.
AllekssandrA91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 19:05   #336
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Moja pierwsza perfumowa miłość to Cool Water. Miałam wtedy 15-16 lat i uważałam ten zapach za najcudowniejszy na świecie. Do 18 roku życia zużyłam ze 3 butelki tych perfum, tata zawsze przywoził mi je z Niemiec. Przy trzecim flakonie miłośc wygasła totalnie, a resztka pozostałej w nim cieczy zepsuła się, stojąc nieużywana przez dłuższy czas na szklanej półce w łazience.
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 19:13   #337
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Pierwszy zapach- C-thru Ruby- odpowiednik Amor Amor. Dostałam je w prezencie na imieniny, i byłam wtedy w szóstej klasie podstawówki. Następnie były różne Adidasy- pomarańczowy i różowy, oraz YR Malina.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 19:28   #338
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Pierwsze prawdziwe, z wyższej półki, kupione na lotnisku - zielone pomidorki, czy - jak kto woli - zielona kupa Niny Ricci wersja starsza w oszronionym szkle
wcześniej byly różne dezodoranty zapachowe, avony, oriflamy... aaaa jeszcze wcześniej Kobako na śmierć o nim zapomniałam
dixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 19:41   #339
ania105
Zadomowienie

Pierwsze chloe Narcise z miniaturki potem podbieralam kolezance Kookai Oui Non ,a pierwsza butelka o pojemnosci 50 ml to Tiesor Lancome.
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 20:11   #340
Quinn
Zakorzenienie

Hot Couture Givenchy
Stary 2014-01-19, 21:40   #341
HABANITA 72
Spod wody.....

Podstawówka to hektolitry wszelakich Fa, Impulse, Flame (koleżanki tato przywoził z Węgier, więc cały blok pachniał tak samo), i mój faworyt BLASE Max Factor - wymiatał na dyskotekach Po drodze były jeszcze Cafe, Kobako itp. Ale to było miliony lat świetlnych temu, aż łezka w oku się kręci. Podstawówko wróć!

Pozdrawiam

"Gdy długo patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie"
HABANITA 72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 22:38   #342
MayaMarie
Raczkowanie

Sądzę, że Być Może Paryż - dostałam zestaw z dezodorantem, gdy byłam w podstawówce. Podobały mi się Muszę go znów powąchać, ciekawe jak go odbiorę po tylu latach. Jak przez mgłę widzę w mojej ówczesnej szufladzie jeszcze jakąś konwaliową mini wodę od Cioci z Francji. I jeszcze coś słodkiego w malutkiej buteleczce, ciekawe, co to było.

Daeran, Wrath of the Righteous
MayaMarie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 06:54   #343
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Po dokładnym przeszukaniu pamięci (swojej i nieswojej):
- pierwsze "perfumy" to było podkradane mamie "Elle" które dostała od koleżanki ze studiów (mam mówi ze był to metalowy flakonik z atomizerem biały w coś a'la czerwona pepitkę) lata 80,
- pierwszy mój własny zapach Lee kupiony w sklepie odzieżowym 1993,
- pierwszy zapach z perfumerii Oui-Non Kooki 1993,
- pierwszy zapach selektywny sezonówka Escady Sunny Frutti 1998,
- pierwszy niszowy Duel A. Goutal 2006.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 11:06   #344
Zanthia
Zadomowienie

Pierwsze, własne, świadomie kupione perfumy to Elizabeth Arden Iced Green Tea. Bardzo chciałam wtedy normalną Green Tea, ale lodowa była trzy razy tańsza, więc argument był nie do zbicia Byłam wtedy na przełomie gimnazjum i liceum.

Wcześniej mam przebłyski z LBD i far Away Avonu, oraz Blase, ale mam wrażenie, że należały one do mojej mamy, a ja tylko podkradałam.
Zanthia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 12:50   #345
Neciaaa8
Raczkowanie

Nie pamiętam jakie podkradałam mamie, bo miała ich naprawdę dużo haha ^^ Ale wiem, że moje pierwsze własne perfumy były takie w różowym opakowaniu od Olsenek

Edytowane przez Neciaaa8
Czas edycji: 2014-01-20 o 13:34
Neciaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 13:24   #346
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Neciaaa8 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam jakie podkradałam mamie, bo miała ich naprawdę dużo haha ^^ Ale wiem, że mój pierwszy własny perfum był taki różowy od Olsenek
Chyba miałas na mysli:
Nie pamiętam jakie podkradałam mamie, bo miała ich naprawdę dużo haha ^^ Ale wiem, że moje pierwsze własne perfumy były takie różowe sygnowane przez Olsenki
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 17:59   #347
karolkowa
Raczkowanie

Moim pierwszym poważnym zapachem była Dolce Vita. Miałam wówczas 16 lat i długo zbierałam na swój własny flakonik. Mam do tego zapachu przeogromny sentyment - wykończyłam już kilka flakonów a na półce stoi kolejny - jeszcze nie używany
Stary 2014-01-20, 18:17   #348
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Moje pierwsze perfumki to były Kookai, Qui-Non, a jabłuszko i Basię oczywiście też pamiętam Później były różne wykrzykniki (nigdy czarny!), Kobako (znienawidzony prezent od koleżanki), Masumi, Chanson D'Eau i wiele innych. Co ciekawe Qui-Non nadal produkują
Ależ dawno to napisałam
Uzupełnię Pierwsze poważne perfumy to było Opium - w formie ekstraktu, a zaraz po nim Theorema, której pozostałam wierna przez ładnych parę lat. Zaczęłam ją zdradzać w momencie, kiedy trafiłam na Wizaż
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 19:07   #349
madziullka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziullka Pokaż wiadomość
moje pierwse perfumy to CHIPIE COTY, zakochalam się w nich na wiele lat, do tej pory mam pusty flakonik 50-tkę:rolleyes
edit: pierwsze byly Si tendre i miałam pewnie jakies 11-12 lat, od zawsze uwielbiałam dezodoranty (bac bordowy, biały, impulse etc- do dziś pamiętam ich zapachy) i wogole wszystko co pachnie, póżniej był dezodorant Czarny wykrzyknik (ile ja opakowań zużyłam) a dopiero później Chipie, Fetishe, Kaos, Oui non (tylko dezodorant bo o wodzie moglam pomarzyć i nigdy nie dorobiłam się tej pomarańczowej, ale mialam ta cytrusową Leau de kookai, póżniej jeszcze so?Yardleya a później już wyższa półka i Emporio she Armani , Googlife Davidoff, Ultraviolet etc. Dobrze wspominam te czasy, tylko szkoda że Chipie już niedostępne, bo chętnie bym kupila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fetish.jpg (2,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (9,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg si tendre.jpg (7,5 KB, 4 załadowań)

Rozbieram Pradę Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715

Edytowane przez madziullka
Czas edycji: 2014-01-20 o 19:18
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 19:16   #350
madziullka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MayaMarie Pokaż wiadomość
Sądzę, że Być Może Paryż - dostałam zestaw z dezodorantem, gdy byłam w podstawówce. Podobały mi się Muszę go znów powąchać, ciekawe jak go odbiorę po tylu latach. Jak przez mgłę widzę w mojej ówczesnej szufladzie jeszcze jakąś konwaliową mini wodę od Cioci z Francji. I jeszcze coś słodkiego w malutkiej buteleczce, ciekawe, co to było.
A czy Być może Paryż nie przypomina Ci Laury Biagotti Venecia? bo dla mnie są podobne.

Rozbieram Pradę Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 19:46   #351
IwBond
Wtajemniczenie

Pierwsze moje perfumy, to nie będę oryginalna - lata 80-te, kiedy nie było praktycznie większego wybou - Le Jardin (czarne) i Kobako Bourjois.
Ale za to jeżeli chodzi o wyższą półkę, to pierwsze były od razu z grubej rury - trucizna Diora. I to nie byle co, bo od razu esprit de parfum, w 15 ml buteleczce
Pamiętam, że tylko dotykałam szyję koreczkiem od nich, a wszystkich i tak katowałam wielką chmurą jadu
IwBond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 19:50   #352
siarka40
Szef ds. Wymianek

Chciałam się tutaj wpisać z Masumi, ale coś mnie ruszyło, że skoro mam ten wątek w subskrypcjach, to musiałam się w nim wypowiadać - wrzuciłam swego nicka w wyszukiwarkę...

styczeń 2009
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
moje pierwsze perfumy to Masumi, od Babci, zdaje sie.
Są kobiety, które pachną wiatrem. Ten wiatr nazywa się Masumi. to o mnie, ewidentnie
z Coty nie mialam co prawda, wody "wykrzyknikowej" - ale tak jak gdzies w 6 - 7 klasie szkoly podstawowej poznalam bialy dezodorant Exclamation - to... do dzis jestem mu wierna a minelo juz od tamtej pory sporo lat
jakies 2 lata temu "Wykrzyknik" zniknal z polskich polek, totez hurtowo zaczelam zaopatrywac sie w sklepach internetowych; obecnie mozna te dezodoranty nabyc ponownie rowniez w sklepie stacjonarnym, aczkolwiek na wypadek kolejnego kryzysu na rynku "wykrzyknikowym", mam zachomikowane w szafie okolo 6 sztuk
luty 2011
Cytat:
moje najpierwszejsze perfumy to bylo Masumi w kulce. he he, ta reklama, kojarzycie?
To by było na tyle .

BTW, siedzę na Perfumach już ponad 5 lat o_O.
Stary 2014-01-20, 20:56   #353
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

moje pierwsze, ach (nie mówie o Pur Blance z Avonu bo chyba takie miałam pierwsze), ale takie poważne i drogie:
Escada Signature
najpierw podkradane mamie, potem dostałam od rodziców swoje 30 ml, potem swoje największe, potem od wtedy nowo poznanego, dziś narzeczonego na 18 urodziny kolejną 30 (dzizas już prawie 6 lat..)
a potem wycofali

ale tęsknie i wspominam cudownie

a drugimi była YSL Cinema edp, potem Versace Versense, potem zielone jabłuszko

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 10:29   #354
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Pokaż wiadomość
Pierwszy zapach- C-thru Ruby- odpowiednik Amor Amor. Dostałam je w prezencie na imieniny, i byłam wtedy w szóstej klasie podstawówki. Następnie były różne Adidasy- pomarańczowy i różowy, oraz YR Malina.
A jeśli chodzi o pierwsze poważne perfumy, to były to Tommy Hilfiger Dreaming. Uwielbiam je do dziś, ale już nie mogę ich nosić, a na pewno nie zbyt często. Następnie Moschino Funny i DKNY Women. Szalona miłość do tych ostatnich przetrwała do dzisiaj. W sumie za dużej próby czasu nie było, bo "wpadłam" w perfumy stosunkowo niedawno, ale DKNY to jedyna miłość która została mi z czasów kiedy jeszcze miałam góra 2 flakony.
Stary 2014-01-21, 13:00   #355
kamanda77
Rozeznanie

GG do kamanda77

o matko, nawet nie chcę myśleć kiedy to było

w liceum przeszłam przez nivea, gabrielę sabatini i pewnie coś jeszcze
potem na studiach wałokowałam: masumi, adidasy, pumy, little black dress- avonowskie

ostatnie lata na studiach przeżyłam z Jovan (fresh musk) ten w zielonej cieniowanej butli
chciałam sobie nawet zapach przypomnieć i padłam kiedy zobaczyłam, że na allegro 600zł kosztuje (a mogłam kupić zapas i trzymać w domu, byłabym bogata teraz )

i pret a porter (którego moja mama zawsze flaszkę ma do dziś)

pierwsze poważne perfumy to chyba Gucci Envy, CK Thruth, a potem już poszło.....
kamanda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 16:09   #356
kanirak
Nocna Straż

Od dzieciństwa wszystko co pachnące fascynowało mnie. Nawet komunistyczna drogeria lat osiemdziesiątych była rajem, gdzie wąchałam wszystko,co sprzedawczyni zgodziła mi się pokazać. Moje kieszonkowe zostawało wówczas po równo w kinie i w drogerii... Nie mam pojęcia co wówczas kupowałam pamiętam tylko, że wolałam zapachy męskie.
Pamiętam, że bardzo lubiłam i wielokrotnie miałam dezodorant Basia Zielony płyn w szklanej skręconej butelce z wielkim białym atomizerem...

A po latach pod koniec studiów kupiłam sobie pierwsze wysokopółkowe perfumy - męskie Kenzo Jungle.

Edytowane przez kanirak
Czas edycji: 2014-01-21 o 16:11
kanirak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 20:49   #357
kasia-zuzia
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam się tutaj wpisać z Masumi, ale coś mnie ruszyło, że skoro mam ten wątek w subskrypcjach, to musiałam się w nim wypowiadać - wrzuciłam swego nicka w wyszukiwarkę...

styczeń 2009

luty 2011

To by było na tyle .

BTW, siedzę na Perfumach już ponad 5 lat o_O.

Też mi się przypomniało Masumi, dostałam je w jeszcze w podstawówce, chyba na jakieś imieniny i równolegle Wild Musk - czytając ten wątek taki mnie ogarnął sentyment, że przeszukałam Allegro w ich poszukiwaniu.
Czy Masumi występuje teraz tylko w formie dezodorantu?
Później było Oui Non Kookai i Orchidee z Yves Rocher. Będąc na studiach wygrałam na jakimś pokazie moje pierwsze i ostatnie perfumy z Avonu: Woman of Earth (nawiasem mówiąc całkiem udana kompozycja ). Pierwsze "wysokopółkowce" to otrzymane od cioci z Australii XS Paco Rabanne. Dalej już poszło z górki
kasia-zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 22:38   #358
aniszonekk
Psiejsko czarodziejsko :)

Moimi pierwszymi i ukochanymi perfumami była Priscilla Presley ze swoimi "Moments". długo kwiczałam rodzicom i w rezultacie ja dostałam na gwiazdkę Moments, a mama Gabriellę Sabatini. Jako,ze przyzwyczajam się do marek, moją następną miłością były "Indian summer" a pierwszym z wyższej półki był Salvadore Dali eau de Dali, potem tradycjnie po marce Dalissima, Dalimania
A od kilku lat katuję Escady
O dziwo, w przeciwieństwie do wielu Wizażanek, nie mam jakiegoś sentymentu do dawnych zapachów. Jakiś czas temu wyniuchałam u kogoś Moments i wydał mi się okropnie smrodliwy
Stary 2014-01-22, 17:56   #359
201801022057
Konto usunięte

Z takich wysokopółkowych to nieodżałowane Gucci Accenti - dostałam je w prezencie od Mamy.
201801022057 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 07:44   #360
Lynn
Zakorzenienie

Moje pierwsze to podróbki Kenzo, potem Pink Suede z Avonu. Piersze średniopółkowe- Devotion Gabrieli Sabatini, a wysokopółkowe - Hypnose Lancome. Kupiłam je w wakacje 2007, czyli prawie 7 lat temu.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości