Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 16:57   #3571
morin
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

za wizytę. A może gin z tymi śledziami żartował, bo niby co dobrego mają w sobie śledzie??
On nigdy nie żartuje, może to chodzi o te kwasy omega-3 z ryb bo kazał też łykać w tabletkach
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:08   #3572
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Witam, ja dzisiaj też już jestem po wizycie, wszystko jest ok, nadal nie mam przepisanych żadnych witaminek, gin powiedział, że skoro mam dobre wyniki to nie ma potrzeby, może od 20 tyg coś mi zaleci, póki co nie ma potrzeby. Jedyne co mnie ochrzanił to, że za mało przytyłam od początku ciąży, bo 3,5kg, ale teraz byłam chora i może dlatego tak słabo
Opowiem Wam jak dzisiaj współpracowałam z moim Maleństwem na fotelu Gin mnie zbadał, a potem (jako, że nie robił usg) przystawił mi to urządzenie do mierzenia tętna i tak szuka i szuka tego tętna i znaleźć nie może. Nagle Dzidziuś mnie puknął, powiedziałam ginowi gdzie jest i tak oto znalazł i dzidzię i tętno a ja utwierdziłam się w przekonaniu, że to pukanie to pierwsze kopniaki Maleństwa

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

morin za wizytę !!
pater super, że się udało z przeprowadzką
bazile dopisz mi proszę wizyta - 12.02. Dzięki
Berenika za usg !!

Edytowane przez poziomkka
Czas edycji: 2014-01-22 o 18:10
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:10   #3573
pater86
Zadomowienie

poziomkka gratulacje za udana wizytę, szczególnie brawo dla maluszka, że tak Wam pomógł
Stary 2014-01-22, 18:22   #3574
morin
Raczkowanie

poziomkka ale super jaką kochaną Dzidzie masz że tak pomaga
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:24   #3575
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dziewczynki, wpadłam na coś fajnego, może Was zainteresuje
Jest konkurs, a do wygrania sesja fotograficzna ciążowa lub rodzinna, może któraś z Was marzy o ładnej pamiątce z okresu ciąży
http://misjamilosci.blogspot.com/201...graficzna.html
Ja co prawda nie biorę udziału bo będę miała zdjęcia z innego źródła, ale Was zachęcam. Dedykowany jest do dziewczyn z Wrocławia lub Legnicy.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

A poza tym gratuluję udanych wizyt i wielkich zmian życiowych, uwielbiam przeprowadzki (takie zboczenie)
Stary 2014-01-22, 18:53   #3576
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Zapisałam się do Mamy Gai, bo nie odpuszczę tego kursu z chustami
Na jaki termin się zapisałas? Ja musze isc jutro lub pojutrze podpisac jakas umowę, by miejsce na kursie było pewne. Tylko ciekawi mnie co to za umowa i dlaczego tak naciskaja by po porodzie mogla przyjsc do nas ich polozna? Znasz jakies szczegoły?

Cytat:
Dziewczyny, zapisałam się na rewelacyjną konferencje, będą fantastyczni wykładowcy, m.in. Paweł Zawitkowski!
Idziecie? poznamy się
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...we-wroclawiu-3
Noo fajne, fajne... W jakiej okolicy Wro mieszkasz?

Cytat:
Napisane przez aasiulek81 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej przerwie
Lekarz potwierdził 20go że będzie chłopczyk
Prowansja i inne wrocławskie przyszłe mamy, czy teraz trzeba zapisywać się na szkołę rodzenia na mniej więcej kwiecień? Mój wybór porodówki kieruje się raczej na Brochów mimo tego że mój lekarz prowadzący pracuje na Borowskiej, ale tam jest naprawde strasznie i moja koleżanka adwokata mówiła że widziała decyzje dyrektora finansowego tego szpitala i robią cc tylko w totalnej ostateczności bo oszczędzają kase. Na Kamińskiego zarażają gronkowcem na oddz., sama mam koleżankę zarażoną w 2012 roku. horror! Byłam 3 dni na tym oddziale bo moja siostra tam rodziła, kompletny brak zainteresowania przez położne po porodzie.O położnych z Brochowa krążą już legendy o jakiejś pani Cecylii i Marzenie. Ja by chciała ten szpital bo zależy mi na szybkim zzo, ale z tym też nie będzie różowo bo jest wiele opinii w necie, że położne stamtąd długo zwlekają z zawołaniem anestezjologa ( bo a nuż uda się bez ). Moja koleżanka czekała 2 godziny we wrześniu 2013 na znieczulenie i jak dotarł to już było za późno - za duże rozwarcie. Drugi kłopot że nie dokładają już później kolejnej dawki znieczulenia. Nie mam pojęcia i pomysłu komu tam trzeba dobrze zapłacić żeby dostać na czas znieczulenie a tak się chwalą na stronie zzo. Kończąc temat to właśnie ze względu na Brochów chcę iść tam do szkoły rodzenia żeby poznać jakieś położne. Też wolałabym Gaję bo mieszkam koło Factory. Ale myślę że czas na szkołę rodzenia to kwiecień, nie za wcześnie teraz?
Z tego co wiem to kurs na Brochowie dla mam czerwcowych zaczyna się 19.03, wiec polecam zadzownić (tele jest na www) i się zapisać, byś miała jeszcze miejsce. Będzie trwał 10 tygodni, 2 razy w tyg po 2h. Te panstwowe są troszkę dłuzsze
Daj znać czy Ci się uda zapisać, jak tak to będziemy mogły jezdzić razem, ja mieszkam w okolicach Dolmedu

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Mmmmmm...... kawka (a raczej mój napój kawowo: łyżeczka kawy rozpuszczalnej i dwie kawy zbożowej + dużo mleka) i pączuś chyba się przyzwyczaję do tego L4
Hahah.. właśnie cały czas kusi mnie by zrobić pyszne pączusie. Uwielbiam takie własnej, domowej roboty Mimo ze za słodyczami nie przepadam. Mniam, mniam..

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Mój maluszek mnie kopie dzisiaj mocno A co do tych warsztatów to dla mnie Kromera to za daleko Jakby mąż mógł ze mną jechać to spoko, ale ode mnie, nie mam tam dojazdu A szkoda!
Jezdzi tam chyba tramwaj 23

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44739718]
Co do materacyków, to jedynie przez internet mogę zamówić, bo u mnie w takich sklepach raz, że jest bardzo mały wybór, to jeszcze strasznie drogo.. Np moja koleżanka kupuje łóżeczko z materacykiem, całą pościelą i przewijakiem na all za 350zł, gdzie w sklepach stacjonarnych u mnie taka cena jest za samo łóżeczko bez niczego...[/QUOTE]
Tanie kokos-pianka-kokos i kokos-pianka-gryka mają www.poscieldladzieci.pl

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
A co do cen to powiem Wam że trzeba dobrze poszukać bo u nas np w Lublinie jest sklep rampers i tam wózki sa tansze niż w internecie znalazłam dużo taniej o ok 400 zł, wanienki do kąpieli również tańsze, łóżeczko zostało teraz przecenione i wychodzi taniej niż w internecie identyczne tak że różnie z tymi cenami bywa warto się rozglądać bo te wielkie sklepy mają chyba duże upusty od producentów tak mi się wydaje..
Ostatnio jak rozmawiałam z jednym sprzedawcą to powiedział, ze teraz to robi się normalne, ze w necie drożej, taka mają politykę, by oferta w sklepie stacjonarnym była atrakcyjniejsza, bo jednak te sklepy jakoś trzeba utrzymać. Tak mocno rozpowszechniły się e-zakupy, ze muszą jakoś sobie radzić

Cytat:
A przeprowadzamy się z takiej małej mieściny za Gorzowem Wielkopolskim, gdzie ja pracowałam do Koszalina, gdzie pracuje mąż Ja w Koszalinie byłam chyba 3 razy w życiu, więc znowu będę musiała się nauczyć mieszkać i żyć w obcym mieście, ale w końcu razem do tej pory mąż do mnie przyjeżdżał w weekendy :/
Już na wtorek umówiłam się na wizytę u nowego lekarza, mam nadzieję, że będzie fajny. Jest to ordynator oddziału położniczego w koszalińskim szpitalu i bardzo chciałabym do niego chodzić już do końca ciąży... Muszą iść skontrolować się po tym szpitalu, mam nadzieję, że nic się nie pogorszyło :/
Koszalin jest fajny Mieszka tam mój brat, bywałam dość często. Od razu mogę Ci polecic kupowanie pieluszek pampersa na giełdzie w niedzielę. Gostek przywozi z niemiec i sprzedaje po super cenach. Spacerki w Mielnie, wypady do Darłowka, ale fajnie..
Jeśli chcesz, to załatwie Ci nr do bardzo dobrej i miłej połoznej (Koszalin), która mogłaby sie zajac Tobą w szpitalu i odwiedzi Cię po porodzie także.
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!

Edytowane przez Prowansja88
Czas edycji: 2014-01-22 o 18:56
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 18:59   #3577
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Prowansja, heh Nie chodzi o umowę tylko o wypełnienie deklaracji wyboru położnej środowiskowej, czyli tej co po porodzie przychodzi Ci zajrzeć do domu czy masz czysto i czy dobrze zajmujesz się dzieckiem :p A naciskają bo za to płaci NFZ, za każdą jedną rodzącą... Spoko, dla mnie różnicy nie ma kto to ma nas nawiedzać.
Nie było już dziś rano miejsc w Twojej grupie, zapisałam się więc na 1-2.02, to w weekend...
A mieszkam w okolicy Legnickiej, więc Kromera średnio mi blisko, ale to jednorazowy wypad, a dla takich atrakcji naprawdę warto
A Ty z której części miasta jesteś? Jak blisko mnie to możemy zabrać się razem jeśli się zdecydujesz
Kucyku, a Ty gdzie mieszkasz? Może masz bliżej i lepszy dojazd do mnie, to pojedziemy autem

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-01-22 o 19:02
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:05   #3578
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, ja jestem po wizycie i wszystko gra tylko za duzo się nie dowiedziałam bo ten mój lekarz jest strasznie zamknięty w sobie, ja wiem że ma dużo ludzi i nie chce mu sie już gadać pozatym jest strasznie stary, no ale jak by coś było nie tak to na pewno by powiedział już nie jedną ciąże uratował gdy inni lekarze nie dawali szans on doprowadzał do szczęśliwego rozwiązania więc ufam mu. Ale nakazał jedzenie śledzi codziennie pół płata, normlanych marynowanych. Przeraziłam się bo ja w ciązy nie jem takich smrodliwych rzeczy :/ masakra.
A co do cen to powiem Wam że trzeba dobrze poszukać bo u nas np w Lublinie jest sklep rampers i tam wózki sa tansze niż w internecie znalazłam dużo taniej o ok 400 zł, wanienki do kąpieli również tańsze, łóżeczko zostało teraz przecenione i wychodzi taniej niż w internecie identyczne tak że różnie z tymi cenami bywa warto się rozglądać bo te wielkie sklepy mają chyba duże upusty od producentów tak mi się wydaje..
Ciekawe o co chodzi z tymi śledziami?
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:23   #3579
poziomkka
Zadomowienie

morin pierwsze słyszę o tym sklepie, może dlatego, że nigdy się tym nie interesowałam, muszę go odwiedzić, bo z tego co widzę na ich stronie to faktycznie niektóre rzeczy są bardzo tanie
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 19:29   #3580
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86
Mi się też marzy garderoba nawet nie musiałaby być duża, ale jest to super sprawa trzymam kciuki żeby Wam się kiedyś udało!
Ja w poprzednim mieszkaniu miałam garderobę (osobne zamykane pomieszczenie) i super sprawa była. Odkurzacz, żelazko, deska do prasowania, buty ubrania itd. Wszystko się zmieściło tylko trochę ciasno było i porządek ciężko utrzymać. Bo szybkie sprzątanie- wszystko do garderoby.
I gratuluje mieszkania.

Cytat:
Napisane przez majkela12
Oj ciężko jest robić przebiórkę, ostatnio zrobiłam porządek ze swoimi ciuchami i młodego. Jak zwykle to co się nadawało do wyrzucenia wymyśliłam, że przyda się np. do ogródka, byle by tylko nie wyrzucić. W końcu niewiele PCK od nas otrzyma Ja to ja, ale mój tż jest gorszym chomikiem, trzyma jeszcze rzeczy z liceum i zawsze przy generalnych porządkach awantura.
Oj mi też ciężko pozbywać się ubrań. Jeszcze kilka ubrań mam co w liceum nosiłam. A teraz większość ubrań kupuje w ciucholandach. Ale mam dobrze bo mam koleżankę co ciucholand prowadzi i często nietrafione ciuchy oddaje jej jak gdyby w komis. Zawsze to jakaś kasa wpadnie. Bo do tych niby pojemników PCK nic bym nie wrzuciła. U nas nie są one PCK tylko jakiejś fundacji „od Was dla Was” że niby na biednych. Nie wierze w to.

Cytat:
Napisane przez majkela12
Pozazdrościłam Wam tych remontów
Samych remontów nie ma co zazdrościć, nic przyjemnego. Ale efekt końcowy jak cieszy. Ja się nie mogę już doczekać nowej łazienki.

--------------------------------------------------------------
Jejku byłam u babci i dziadka z którymi mieszka mój kuzyn z dwójką dzieci. Jak patrze co tam się dzieje to mam ochotę wziąć im te dzieci (3 latka i 6 mcy) Wyobrażacie sobie że półroczne dziecko nie ma łóżeczka tylko śpi w wózku spacerowym non stop i chodzi już w chodziku. A o bałaganie w domu już nawet nie mówie.
A tak informacyjnie w 5.10.15 jest -75% taniej. Można zaglądnąć http://www.51015kids.eu/

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-01-22 o 20:04
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:00   #3581
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Koszalin jest fajny Mieszka tam mój brat, bywałam dość często. Od razu mogę Ci polecic kupowanie pieluszek pampersa na giełdzie w niedzielę. Gostek przywozi z niemiec i sprzedaje po super cenach. Spacerki w Mielnie, wypady do Darłowka, ale fajnie..
Jeśli chcesz, to załatwie Ci nr do bardzo dobrej i miłej połoznej (Koszalin), która mogłaby sie zajac Tobą w szpitalu i odwiedzi Cię po porodzie także.
Boziu super by było jakbyś dowiedziała się numer tej położnej, ja nie znam tam nikogo :/ a może ta położna prowadzi jakąś szkołę rodzenia czy coś takiego, chętnie bym do niej chodziła z góry bardzo Ci dziękuję
Muszę obczaić gdzie jest ta giełda

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:

A poza tym gratuluję udanych wizyt i wielkich zmian życiowych, uwielbiam przeprowadzki (takie zboczenie)
Hehehe teraz to Twoje zboczenie by mi się przydało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 20:01   #3582
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Prowansja, heh Nie chodzi o umowę tylko o wypełnienie deklaracji wyboru położnej środowiskowej, czyli tej co po porodzie przychodzi Ci zajrzeć do domu czy masz czysto i czy dobrze zajmujesz się dzieckiem :p A naciskają bo za to płaci NFZ, za każdą jedną rodzącą... Spoko, dla mnie różnicy nie ma kto to ma nas nawiedzać.
Nie było już dziś rano miejsc w Twojej grupie, zapisałam się więc na 1-2.02, to w weekend...
A mieszkam w okolicy Legnickiej, więc Kromera średnio mi blisko, ale to jednorazowy wypad, a dla takich atrakcji naprawdę warto
A Ty z której części miasta jesteś? Jak blisko mnie to możemy zabrać się razem jeśli się zdecydujesz
Kucyku, a Ty gdzie mieszkasz? Może masz bliżej i lepszy dojazd do mnie, to pojedziemy autem
Yhymmm.. Pani przez tele uzyła słowa umowa, dlatego się zastanawiałam ) A pewnie miała na myśli właśnie te deklaracje. Podjadę tam jutro chyba. A mieszkam w okolicach Dolmedu czyli też Legnickiej.
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:03   #3583
NecroKitty
Wtajemniczenie

Zastanawiałam się nad tą szkołą rodzenia. Wypytywałam dzisiaj koleżanki i u mnie w mieście są 3, z czego 2 przy szpitalach kompletnie nie do polecenia, 200zł i na odwal się. Jedna prowadzona przez starszą położną, podobno babka z fajnym podejściem ale na luty już nie ma miejsc i mam pytać pod koniec marca.
Moja gina zatwierdzi za to, że szkoły rodzenia to wyciąganie kasy bo każda kobieta ma instynkt i tak sama wie co ma robić

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Najważniejsze to się nie denerwować. Chyba zawsze są jakieś kłótnie jak się ma wspólny dom czy mieszkanie... Może jakoś szybko przejdą te zgrzyty... Macie swoje życie, podejmujecie decyzje jako dorośli ludzie i na pewno wiecie co jest dobre. A Mąż na miejscu na pewno więcej zdziała niż zarobiona kasa i brak TŻ obok. Też bym tak zrobiła... Trzymam kciuki żeby tato się uspokoił
Puki co jest spokój. Trochę niefajnie, że dziecko jest tu w jakiś sposób głównym priorytetem, ale dostał wczoraj bure od mamy za denerwowanie mnie.

Cytat:
Dziewczyny mamy mieszkanie przeprowadzamy się w weekend na pewno, strasznie się cieszę!!! Tylko trzeba to wszystko logistycznie rozegrać i zrobić tak, żebyśmy się ze wszystkim w jeden kurs zabrali, bo to 200 km, więc tak jeździć nie ma sensu... Ale jakoś sobie tego na razie nie wyobrażam...
Zazdroszczę mnie czeka jeszcze pół roku gniecenia się z rodzicami

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Witam, ja dzisiaj też już jestem po wizycie, wszystko jest ok, nadal nie mam przepisanych żadnych witaminek, gin powiedział, że skoro mam dobre wyniki to nie ma potrzeby, może od 20 tyg coś mi zaleci, póki co nie ma potrzeby. Jedyne co mnie ochrzanił to, że za mało przytyłam od początku ciąży, bo 3,5kg, ale teraz byłam chora i może dlatego tak słabo
Z tymi witaminami to różnie, na początku też nie brałam a dwa tygodnie później wyniki tragiczne. Nie wiem od czego tak spadły ale teraz biorę codziennie.
Co do przytycia to ja +1,5kg, czyli tyle jak na ostatniej wizycie. Mam czas go 1 lutego na przytycie drugie tyle, bo znowu będzie reprymenda

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Jejku byłam u babci i dziadka z którymi mieszka mój kuzyn z dwójką dzieci. Jak patrze co tam się dzieje to mam ochotę wziąć im te dzieci (3 latka i 6 mcy) Wyobrażacie sobie że półroczne dziecko nie ma łóżeczka tylko śpi w wózku non stop i chodzi już w chodziku. A o bałaganie w domu już nawet nie mówie.
A tak informacyjnie w 5.10.15 jest -75% taniej. Można zaglądnąć http://www.51015kids.eu/
Znam rodzinę gdzie rodzice nie nauczyli chłopca chodzić bo im wygodniej było jak pełzał po dywanie nie wiem ile miał ten mały ale jego babcia opowiadała mi, że lekarze w szoku byli.
Stary 2014-01-22, 20:05   #3584
choc0late
Wtajemniczenie

Cześć kobietki
Przepraszam ze tak dawno sie nie udzielalam ale czytałam Was dosc systematycznie
Nie miałam jakoś weny do pisania
Miałam dziś połówkowe i prawdopodobnie mam dwóch synków ...
bazile mogę być też dopisana ?
ja już sobie sprawiłam 2 łóżeczka komodę i parę ciuszków
zaraz podczytam co ciekawego jeszcze naskrobałyście
Stary 2014-01-22, 20:11   #3585
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Przepraszam ze tak dawno sie nie udzielalam ale czytałam Was dosc systematycznie
Wczoraj myślałam o Tobie, co u Was słychać bo tak dawno nie pisałaś. Super że wszystko ok no i że będą chłopaki.

Kucyk Truskawkowy Miałam wczoraj sen z Twoim udziałem. Śniło mi się że byłaś u mnie już ze swoi dzidziusiem i nagle ono zwymiotowało. Na co ja odruchowo rozwinęłam papier toaletowy żeby Ci pomóc. A rano jak się obudziłam to koło łóżka zastałam rozwalony papier toaletowy który pewnie przez sen Ci podawałam.

26.10.2013

Jesteś z nami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 20:14   #3586
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj myślałam o Tobie, co u Was słychać bo tak dawno nie pisałaś. Super że wszystko ok no i że będą chłopaki.

Kucyk Truskawkowy Miałam wczoraj sen z Twoim udziałem. Śniło mi się że byłaś u mnie już ze swoi dzidziusiem i nagle ono zwymiotowało. Na co ja odruchowo rozwinęłam papier toaletowy żeby Ci pomóc. A rano jak się obudziłam to koło łóżka zastałam rozwalony papier toaletowy który pewnie przez sen Ci podawałam.
a dziękuje za pamięć
no na szczęście obydwa dzieciaczki są zdrowe i wszystko ładnie sie rozwija
Stary 2014-01-22, 20:25   #3587
pater86
Zadomowienie

choc0late gratuluję podwójnego szczęścia bardzo się cieszę, że chłopaki zdrowo rosną

Stary 2014-01-22, 20:30   #3588
kamilla123
Rozeznanie

Dobry wieczór! Siedzę teraz z moim choruszkiem w domu więc na wizaż nie ma za bardzo czasu:/ Dobrze, że jest co nadrabiać, bo wieczór długi, a tż mecz ogląda
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:37   #3589
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha dobre a jak wyglądałam? Pewnie jak ta babka z mojego avatara?

Do reszty się nie odnoszę bo z bólu mi się nie chce. Skurcze mnie męczą Przesunełam na jutro wizyte.
Do jutra
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 20:49   #3590
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Do reszty się nie odnoszę bo z bólu mi się nie chce. Skurcze mnie męczą Przesunełam na jutro wizyte.
Do jutra
No właśnie wygladałaś podobnie jak twój avatar- stąd wiedziałam że to Ty ;p

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-01-22, 20:54   #3591
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Do jutra
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Stary 2014-01-22, 20:55   #3592
kamilla123
Rozeznanie

Aaaaaa i zapomniałam dodać, że koleżanka dzisiaj do mnie dzwoniła i mówi, że jest w 8 tygodniu ciąży Normalnie jakiś urodzaj w tym roku W zeszłym tygodniu jedna moja koleżanka urodziła, za miesiąc następna, ja w czerwcu, siostra w sierpniu, no i ta dzisiejsza we wrześniu. Ale się cieszę A do końca roku jeszcze daleko Z pierwszym dzieckiem to wśród znajomych i rodziny byliśmy właściwie pierwsi, teraz tak dopiero po 30-stce się wszyscy do roboty wzięli

Cytat:
Moja babcia jeszcze lepsza... Byłam u niej dzisiaj w odwiedzinach i mnie na alkohol namawiała..!! Koniecznie chciała mi wina nalać. I powiedziała że ona codziennie lampkę wina w ciąży piła bo lekarz powiedział że to zdrowe Ale za to polecała kota oddać bo to brud i bakterie
Wydaje mi się, że picie alkoholu w ciąży wcale nie jest takie rzadkie jakby się wydawało, niestety

Cytat:
Prowansja88 Zdecdowałam (ja bo TŻ zlecił to mi) i koniec końców wybrałam Pradyż kolekcję Secret
Ecru z ciemnym brązem który w zasadzie wygląda jak czarny. Jeszcze się łudzę że uda się ściągnąć drugi gatunek tych płytek bo w pierwszym cena za całość płytek wyjdzie nas 3500 zł. W drugim było by dużo taniej a ponoć prawie niczym się II nie różni od I gatunku.
Naprawdę bardzo ładne Też najbardziej póki co podoba mi się Paradyż, tylko na razie ja ciągle jeszcze na tą podłogę do kuchni szukam Prędzej urodzę niż na coś się zdecyduję, bo wybór jest tylko co wybrać W II gatunku Wy nie widzicie różnicy, ale założę się, że ten co ma układać zobaczy na pewno - zdecydowanie ciężej się takie układa

Cytat:
Hej
Ja chciałam początkowo, żebyśmy spali w salonie na narożniku, a z łóżka w drugim pokoju bym zrezygnowała no ale mąż twierdzi, że trzeba będzie codziennie je składać wiec do kitu, bo z salonu zrobi się sypialnia (z racji tego, że nie będziemy tego robić ...). Jak macie jakieś pomysły, żeby jakoś rozwiązać mój problem to chętnie poczytam
U mnie właśnie tak to się skończyło. Zrezygnowaliśmy z naszej sypialni żeby Groszkowi na 2 latka zrobić pokój i tym samym przenieśliśmy się ze spaniem do salonu na narożnik. Łóżko ścielimy teraz tylko od święta A spanie na naszym narożniku to jakaś masakra, tu miękko, tam twardo, tu krzywo, ale za 4 miesiące się przeprowadzamy więc zaciskam zęby i mówię, że wytrzymam

A sypialnię możesz mieć zagraconą - w końcu tam się tylko śpi

Cytat:
Ja teraz nie wyobrażam sobie nie mieć sypialni. Tak jak piszesz- zamykam drzwi i ide i mam posprzątane ;p
A z drugiej strony nie wiem jak to będzie jak dzidzi
uś już pojawi się na świecie. Łóżeczko pasuje ustawić w sypialni, a znów cały dzień spędzam w salonie. Jak to rozwiązujecie? Czy dziecko np może większość dnia spędzać w leżaczku-bujaczku albo myślałam też o takiej kołysce http://www.darland.pl/darland-kolysk...emny-braz.html tylko że to zakup na chwile.
Miałam podobną kołyskę do 4 miesiąca, dostaliśmy, ale nowej to na pewno nie opłaca się kupować, bo to max do pół roku starcza jak dziecko zaczyna siadać.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44730441]
mnie też się marzy... Na koniec kwietnia mam wesele brata, to mam zamiar poczekać, żeby jakaś fajna fryzura była, ale potem chciałam ciachnąć dość sporo. Tylko boję się, że będę potem żałować...
[/QUOTE]

Powiem Ci, że na początku ciąży ścięłam włosy z długich (nie jakoś super długich, powiedzmy do łopatek) na krótkie (takie jakich nie miałam od ponad 10 lat) i nie żałuję Super się myje, suszy, układa, polecam zaryzykować
Stary 2014-01-22, 21:00   #3593
__Sylwia__88
Zadomowienie

Wiedziałyście??
http://www.radio4baby.pl/

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-01-22, 21:35   #3594
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
to zawsze mniej na liście. Zdrówka dla synka i co lekarz powiedział??w domku razem siedzicie??
Siedzimy razem w domku (to jest mój największy plus siedzenia na l4, że mogę bez problemu chorym dzieckiem się zająć) A co do lekarza to dłuższy temat, bo w sumie jak Groszek zaczął chodzić do przedszkola to zaczął chorować, przeziębienia, wirusówki czy zapalenie oskrzeli. Ale często słyszę od innych mam, że to normalne, tzn. że jak dziecko idzie do przedszkola pierwszy rok to zaczynają się choroby. A moja lekarka ciągle gada, że on ma alergię, przepisuje mu jakieś sterydowe inhalacje, ostatnio dała skierowanie do alergologa (tam miał robione testy i wyszły wszytkie dobrze, tzn. ujemnie) Ok. Teraz chodzi już drugi rok, był przeziębiony w październiku, grudniu no i teraz, ale przeważnie ma katar i czerwone gardło, bez gorączki. I teraz z w pn był z nim tż i ona mu mówi, że to są początki astmy... Jak on nawet kaszlu nie ma i za każdym razem czysto na oskrzelach. W sumie lekarzem nie jestem i nie wiem co mam o tym myśleć, ale poważnie zastanawiam się czy jak się drugie dziecko urodzi to czy się nie przepisać do innej przychodni. Tylko, że u nas z pediatrami ciężko, nawet prywatnie... To się nagadałam W sobotę jadę na krew to też go zabiorę i przebadam

NecroKitty Współczuję tych rodzinnych kłótni. Może rzeczywiście lepiej wam będzie u teściowej

Cytat:
Napisane przez aasiulek81 Pokaż wiadomość
Lekarz potwierdził 20go że będzie chłopczyk
Gratulacje! I widzę, że nawet imię wybrane. Bardzo ładne

Cytat:
/ Więc czas dorosnąć i pozbywać się strach rzeczy, ale po prostu nie umiem Jak Wy to robicie?
Mnie tego bardzo szybko tż nauczył On nie ma sentymentów, a my miejsca

Cytat:
Dziewczyny mamy mieszkanie przeprowadzamy się w weekend na pewno, strasznie się cieszę!!!
Super! Jodu się nawdychasz! A najważniejsze, że będziecie razem

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44744293]
Trzymajcie jutro kciuki, o 8:50 mam usg [/QUOTE]

Zaciśnięte

Materac kupowałam ostatnio na Allegro, razem z łóżeczkiem, ale to było prawie 5 lat temu więc nie wiem jak teraz z cenami, gdzie taniej Z allegro jest o tyle dobrze, że zamawiasz kurierem i paczkę dostajesz pod drzwi
Stary 2014-01-22, 21:55   #3595
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
za udaną wizytę, a wagą się nie przejmuj, bo to jak najbardziej OK, jeszcze zdążysz nadrobić

Cytat:
Dziewczynki, wpadłam na coś fajnego, może Was zainteresuje
Jest konkurs, a do wygrania sesja fotograficzna ciążowa lub rodzinna, może któraś z Was marzy o ładnej pamiątce z okresu ciąży
http://misjamilosci.blogspot.com/201...graficzna.html
Ja co prawda nie biorę udziału bo będę miała zdjęcia z innego źródła, ale Was zachęcam. Dedykowany jest do dziewczyn z Wrocławia lub Legnicy.[COLOR="Silver"]
Szkoda, że nie jestem z tych okolic, ale myślimy właśnie o takiej profesjonalnej sesji w czwórkę już

[QUOTE=Prowansja88;4474701 8]Na jaki termin się zapisałas? Ja musze isc jutro lub pojutrze podpisac jakas umowę, by miejsce na kursie było pewne. Tylko ciekawi mnie co to za umowa i dlaczego tak naciskaja by po porodzie mogla przyjsc do nas ich polozna? Znasz jakies szczegoły?
/QUOTE]

Już ktoś pisał, pewnie chodzi o deklarację wyboru położenej

Cytat:
Bo do tych niby pojemników PCK nic bym nie wrzuciła. U nas nie są one PCK tylko jakiejś fundacji „od Was dla Was” że niby na biednych. Nie wierze w to.
Ja też w to nie wierzę, ale nie zawsze mam jak i komu oddać więc wolę tam niż na śmietnik.

Cytat:
Jejku byłam u babci i dziadka z którymi mieszka mój kuzyn z dwójką dzieci. Jak patrze co tam się dzieje to mam ochotę wziąć im te dzieci (3 latka i 6 mcy) Wyobrażacie sobie że półroczne dziecko nie ma łóżeczka tylko śpi w wózku spacerowym non stop i chodzi już w chodziku. A o bałaganie w domu już nawet nie mówie.
Oj jak mi szkoda takich dzieci, a najgorsza jest ta bezradność, bo w sumie nic nie możesz zrobić

Cytat:
Cześć kobietki
Super No to będzie wesoło A bazile Cię dopisze tylko napisz info o sobie pogrubioną czcionką

Cytat:
Ale się uśmiałam

Cytat:
No to trzymam kciuki za wizytę
Stary 2014-01-23, 07:15   #3596
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Cześć kobietki
gratki dla Chlopcow,ze juz sie ujawnili Mamusi
jasne,ze mozesz byc dopisana.Ja nieraz wywolywalam,ale nic na sile i teraz Ktora chce to poprostu pisze.
Takze podaj takie info jakie Ci wygodnie.

Nie kumam do konca z ta waga,dlaczego lekarze stresuja,ze za malo sie przytylo waga tak porzadnie zaczyna ruszac dopiero w okolicach 20 tyg.Czesto kobiety najpierw gubia wage,a potem idzie do przodu.
Jedni krzycza,ze za duzo inni ze za malo,to co jest wkoncu dobre i prawda
mi doszlo 2.5 kg i to w przeciagu ostatnich 2 tyg i wcale mnie to jakos nie martwi.Jest jak jest mam podobnie jak z pierwsza ciaza.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 07:31   #3597
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na Klecinie Musze się zastanowić. Może tato mnie podwiezie jak będzie miał wolne Ale dziękuje za propozycje

Cytat:
Cześć kobietki
/
Miałam Cie już kilka razy wywoływać. Zastanawiałam się czy u Ciebie ok Ale widze że jest, więc się niezmiernie ciesze. Dwóch synusiów O maaatkooo jak fajnie. Ja to ogólnie synkowa jestem Może dlatego, że wydaje mi się że mój syn, będzie identyczny jak mój mąż. A że ten jest najlepszy na świecie, to fajnie byłoby go sklonować Gorzej jak się wda we mnie
Cytat:
Wiedziałyście??
http://www.radio4baby.pl/
Fajne
Cytat:
A to płatna szkoła, jeśli nie, to ja bym zaczęła kurs, najwyżej nie skończysz
Bezpłatna ale na wstępie pytają na kiedy termin i nie zapiszą w takiej sytuacji. Mam już inną zaklepaną koło domu więc się nie martwie.

Ja mam dzisiaj wizyte. Miałam mieć za tydzień, ale wczoraj skurcze się nasiliły
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 08:35   #3598
NecroKitty
Wtajemniczenie

Witamy się w 19 tyg Jeszcze tydzień i wyczekiwana połowa

Cytat:
Do jutra
Współczuje mnie 3tyg męczyły, puki co odpukać jest lepiej. I kciuki za dzisiejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Nie kumam do konca z ta waga,dlaczego lekarze stresuja,ze za malo sie przytylo waga tak porzadnie zaczyna ruszac dopiero w okolicach 20 tyg.Czesto kobiety najpierw gubia wage,a potem idzie do przodu.
mi doszlo 2.5 kg i to w przeciagu ostatnich 2 tyg i wcale mnie to jakos nie martwi.Jest jak jest mam podobnie jak z pierwsza ciaza.
Też mi się wydaje, że do 20tyg nie powinno się dużo przybierać, 2-3kg jest chyba takie optymalne, ile te nasze maluszki teraz ważą, 250 g? Wiadomo, że macica, łożysko, wody płodowe ale w tym okresie nie waży to wszystko tak dużo
Stary 2014-01-23, 08:56   #3599
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Opowiem Wam jak dzisiaj współpracowałam z moim Maleństwem na fotelu Gin mnie zbadał, a potem (jako, że nie robił usg) przystawił mi to urządzenie do mierzenia tętna i tak szuka i szuka tego tętna i znaleźć nie może. Nagle Dzidziuś mnie puknął, powiedziałam ginowi gdzie jest i tak oto znalazł i dzidzię i tętno a ja utwierdziłam się w przekonaniu, że to pukanie to pierwsze kopniaki Maleństwa

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

morin za wizytę !!
pater super, że się udało z przeprowadzką
bazile dopisz mi proszę wizyta - 12.02. Dzięki
Berenika za usg !!
Za wizytę nie rozumiem o co chodzi mu z tą wagą ja ostatnio miałam nie całe 2 kg a mam niedoczynność więc teoretycznie powinnam więcej przytyć..

Cytat:
Cześć kobietki
Gratuluję chłopców jak będziesz miała czas i ochotę to wrzucaj nam fotki zakupów

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Siedzę teraz z moim choruszkiem w domu więc na wizaż nie ma za bardzo czasu:/ Dobrze, że jest co nadrabiać, bo wieczór długi, a tż mecz ogląda
Dużo zdrówka dla groszka

Cytat:

Do jutra
Biedactwo

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 08:57   #3600
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
gratki dla Chlopcow,ze juz sie ujawnili Mamusi
jasne,ze mozesz byc dopisana.Ja nieraz wywolywalam,ale nic na sile i teraz Ktora chce to poprostu pisze.
Takze podaj takie info jakie Ci wygodnie.

Ja też właśnie nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Witamy się w 19 tyg Jeszcze tydzień i wyczekiwana połowa

Współczuje mnie 3tyg męczyły, puki co odpukać jest lepiej. I kciuki za dzisiejszą wizytę

Też mi się wydaje, że do 20tyg nie powinno się dużo przybierać, 2-3kg jest chyba takie optymalne, ile te nasze maluszki teraz ważą, 250 g? Wiadomo, że macica, łożysko, wody płodowe ale w tym okresie nie waży to wszystko tak dużo
Gratki

A ja witam się w rozpoczętym 21 tc a więc połowa za nami oby tak dalej bezproblemowo

Byłam dziś na badaniu i o dziwo nie było ludzi jeden pan mnie przepuścił no i w pon wizyta już nie mogę się doczekać

P.S. Musiałam zacytować na 2 posty bo nie udało się dodać w jednym.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości