|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Kundzia, ja też miałam ostatnią @ dziwną - plamienie przed, @ bardzo skąpa i krótka. Mogłaby taka być zawsze :P
Współczuję złego dnia, ja też takie miewam. A jutro TŻ idzie po pracy na imprezę i cały dzień sama, nie lubię tak... |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
Teraz dopisała mi, ale jedno opakowanie razem z luteiną. Jadę już na resztkach, ale w poniedziałek mam wizytę i co jak co, ale kwasu nie powinien odmówić. Ja się tylko zastanawiałam tylko czy nie zwiększyć dawki o ten zwykły bez recepty. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44735289]Cześć Dziewczyny, Rodzicom i teściowej dałam kubki ze zdjęciem Artka, bardzo się prezenty podobały - to tak na przyszłość, jakby ktoś chciał - pomysł na prezent. Ja płaciłam 26 zł za sztukę, ale nie byłam zbyt zadowolona, bo zdjęcia wyszły ciemne, więc na drugi raz dałabym dużo jaśniejsze zdjęcia. Ale i tak się podobało ![]() Fajny prezent. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-01-22 o 17:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Wtajemniczenie
|
...ech...
Dziewczyny pomozcie szukam albumu max na 26-30zdjec i kurcze chyba slepa jestesmy na alleg...
#1114 |
Zadomowienie
|
Coś Rena ostatnio się mało udziela.
#1115 |
Wtajemniczenie
|
...ja nie wiedzialam ze polozna moze przyjsc do domu w trakcie ciazy - i ze trzeba zgloscic sie przed porodem zeby przyszla po narodzinach - dopiero jak nam w szpitalu powiedzieli zeby zglosic sie do przychodni w celu oceny zoltaczki - tam Panie na mnie z lekka naskoczyly ze nie wybralam poloznej przed porodem , ze inne kobiety to juz w ciazy sie tym interesuja i takie tam..- jak im powiedzialam ze mialam ciaze zagrozona i roznie moglo byc - to im brzydko mowiac "geby" zamknelo....
#1116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do mieszkanka to może w weekend poproszę tż o jakies zdjęcie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kochana prawie każda kobieta chcę karmić, ale nie wszystkim się udaje. taka natura. trudno. nie miej do siebie pretensji. kochasz swoje dziecko najbardziej na swiecie i każdy wie, że zrobiłabyś dla niego wszystko.
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w trakcie ciąży przysługuje 1 wizyta w tyg na NFZ - mało osób o tym wie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Kunegunda, gdzie rodzilas Tosie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BERBIE, kunegunda- dzięki, mam euthyrox na ok miesiąc, jeżeli byłby dalej cyrk z dostaniem się do lekarza to dam znać nie mogę uwierzyć jak czytam jadłospisy Waszych dzieci (młodszych od mojej)... my to mamy na 3 dni... jutro mamy pediatrę prywatnie- zobaczymy co powie, nie byliśmy u niej od września, mieliśmy się pokazać grudzień/styczeń dziewczyny- ile Wasze maluchy potrafią skupić się na jednej rzeczy - zwłaszcza starsze jak długo potrafią oglądać książeczkę (jedną?) u nas trwa to kilkanaście sekund- minuta to święto, owszem, Kasia może skupić się dalej na oglądaniu ale musi mieć inną książeczkę/gazetę ale całe zajęcie nie będzie trwać dłużej niż 2 minuty jak robię minutową obserwację to ona w tym czasie conajmniej dwa razy pobiegnie do drugiego pomieszczenia i wróci i zdąży zainteresować się minimum 3 zabawkami/rzeczami położonymi w różnych miejscach
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
edytte jak tam dzisiaj z tz?
Pani przyszły dzisiaj Twoje przenty. dziękuję bardzo bardzo ![]()
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zeberko a jak się czujesz? Masz jakieś objawy? ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Trochę lepiej, chyba zrozumiał swój błąd. Ja nie daję niczego po sobie poznać, ale jest mi strasznie przykro i nie zamierzam się przyznawać do wizyty, niech się trochę pomęczy.
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
inutil wybrałaś kuchenkę dla Julka?
![]() |
#1125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Zadomowienie
|
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-23 o 04:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44744126] więc nie panikuję (
![]() ![]() ![]() ![]() Cierpliwości. w końcu się napije. Proponuj i czekaj ![]() heh... ale nie za wszelką cenę... Marcellowi przyda się jeszcze zdrowa mama. jemu też służy nowa dieta. Poczucie winy - precz! won! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() służę ![]() i jak? masz pomysł jak to wzmocnić? w ogóle w Zarze Home są piękne promocje i cudne organizery. gdyby Krzyś się zechciał wcześniej potwierdzić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Kubek współczuję problemów :/
Pani u mnie na razie ani widu @. Niby fajnie ale w sobotę znajomy gin mi powiedział że to może też być przez moją niską wagę. Spadłam do 46 :/
#1129 |
Zakorzenienie
|
Julek do gotowania ma zmiłowanie po Mamie
![]() edytte- dzięki ![]() piersi mnie bolą, mdłości mam i zaparcia, o senności to wstyd pisać (gdyby nie moja Mama opieka chyba zabrałaby mi dziecko...) dzisiaj przed 8.00 poszłyśmy do "dziadków" a o 9.30 byłam znowu u siebie w łóżku- spałam do 13.00 -dziecko było z Babcią (ale mega senność miałam w każdej ciąży)
#1130 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze nam zostało 1,5 roku
![]() poza domem zachowuje się o wiele spokojniej chociaż ostatnio zaczyna się jej "udzielać" najgorsze jak gdzieś jedziemy -ona taka spokojna na początku i ostrożna i słyszymy, że przecież mamy takie grzeczne dziecko, o co nam chodzi ![]()
#1132 |
Zakorzenienie
|
Pani pisałaś ze T. zasypia tylko w wózku. Na noc też? A w dzień jak to organizujesz? Wciagasz wózek do mieszkania za każdym razem? Olek mimo -6 dziś też miał 2 drzemki na dworze. Jemu raczej ciepło, gorzej z osobą pchajaca wózek
Alfa jak u neurologa?
#1133 |
Zadomowienie
|
Taaa. Tymek tez dzisiaj przy -8 pieknie spał.
Jednak dłonie pchacza (ja) i łapy towarzysza spaceru (pies) odmówiły posłuszeństwa ![]() Mimo koop do bani, diety itd Tymon rosnie i rosnie. klocek moj kochany ![]() Wazylismy sie dzisiaj przed kąpielą i wazy ... 6300g ![]() To sie kupy ( ![]() Wi Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-22 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
Kubek czy Ty pracujesz w ktoryms ze szpitali?
...u mnie sie wlasnie rozkreca @ ... ale mimo to dziwne te wczorajsze i dzisiejsze plamienie - musze o tym wspomniec endo gin ...
#1135 |
Zakorzenienie
|
Kubek polecam mufke do wózka. Zawsze trochę cieplej w ręce będzie bo same rękawiczki nie starczaja nie raz
![]()
#1136 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zeberko moje dziecko potrafi się dłużej skupić, ale na Dżordzu ![]() sam się nie skupi, chyba że ja z nim usiądę i czytamy, oglądamy książki razem, ale i to za jakieś 3 min zacnie odstawiać małpi taniec ![]() a co do jedzenia Kasi mój tata zawsze powtarzał, że jak niejadek zgłodnieje to sam przyjdzie i poprosi, choćby to miało trwać 3 dni...może to sposób? ale wiem, że się martwisz, bo znając moją paniczną stronę charakteru stresowałabym się tak samo(teraz też schizuję przecież z Uśka ![]() Zeberko ale Kasia wygląda na zadowoloną dziewczynkę, co?śpi dobrze w nocy? robiłaś jej morfo w kierunku anemii?(tak się pytam jako laik) ten typ chyba tak ma... Cytat:
![]() no i wagi to ja też zazdroszczę ...dziś pani dr na wizycie kazała mi stanąć na wagę...mocno się zdziwiła, że nie wyglądam na tyle co ona wskazała...ja też ![]() no proszę Cię, ja tą senność uwielbiałam w ciąży - mogłam się "pokładać" wszędzie i o każdej porze ![]() ![]() jak go odwoziłam do przedszkola na 10tą to czasem (czasem trochę częściej niż czasem)spałam, aż mąż z nim wrócił o 16ej ![]() Bosssska ta Twoja siostrzenica ![]() ![]() Cytat:
każda Twoja decyzja będzie dobra ![]() ![]() a głodna mama nie jest fajna ![]() ![]() ![]() a za wagę brawa ![]() ![]() ------------- no to japo wizycie... myślałam, ze mnie pani prof. zbyje, a tu nie...zaniepokojona, szczególnie tętnem 190(dziwiła się że przy takim nie zemdlałam), zleciła badania, echo serca, tarczyca jej się moja nie podoba, bo widać że powiększona z wynikami mam jak najszybciej pojawić się u niej nawet jak nie będzie miejsca to przyjść przed pacjentami...ma czekać ![]() dostałam propranolol raz dziennie, mam brać tak żeby przed ściąganiem mleka co najmniej 8 godz. chociaż się zastanawiam czy tej pierwszej porcji nie wylewać mimo wszystko?...bo ja to ściągam już tylko szczątkowo , 2 x dziennie ~160ml i 120ml, ale zawsze coś ode mnie... boszzzz jakby mnie to złapało jakbym była sama z dziećmi i bym zemdlała...dobra już nie gdybam... ![]() no to się Wam pożaliłam ![]() idę na NDINZ...bo nas w zeszłym tyg wystawili ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- aha i dziękuję za namiar na książkę o potworach ![]()
![]() |
#1137 | ||||||
Zakorzenienie
|
HEJKA!
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44737527]Mam w domu ze 3 soczki - dwa jabłkowe, ale się ich obawiam (wysypka) i bananowo-winogronowy - chcę go podać, ale po 1 nie wiem, jak zareaguje na winogrona, a po 2 - czuję, że jak mu podam taki soczek, to finito, nic innego nie przejdzie, bo przecież to dobre, słodkie.... Ale tak: kupy są (i też dość luźne, nawet jak na rozszerzoną dietę), sika (na jasno), zero zaparć, skóra nie jest sucha, ciemiączko nie jest zapadnięte - najważniejsze, że moczy pieluchy, gdyby tego nie było, to bym się bardziej martwiła. Ale dziś już mam zamiar ugotować tę gruszkę, zobaczymy, co Książę powie...[/QUOTE]PERSE! moja Zosia tez bardzo długo noc poza cycem nie piła. I anwet upały jej nie przekonywały. Ja myślałam ze u mnie problemem był sposób podnaia bo ona nie bytelkowa czasami odrobimke kompociku wypiła ale generalnie nie piła. A jakiego miałam stresa jak w lipcu do pracy wracałam- bałam się by upałów nie było bo mi się odwodni. a z tego co psłas to Artek dużo pije. Po kazym posiłku popija mlekiem - naprawdę dużo. Zobaczysz przyjdzie pora to wypija. Ksiezniczka gdizes kolo 10 mcy miała jak zaczęła a i teraz jakos dużo nie pije (bardziej się piciem bawi) ANITKO!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a dziewczynki znalazałma dizs 2 fajne artykuly to wrzucam ze specjalną dedykacją dla Berbie: zabawki zrób to sam takie proste http://dziecisawazne.pl/zabawki-montessori/ dla Pasiastej - bezpieczne/ a raczej niebezpieczne kosmetyk w ciązy http://www.sosrodzice.pl/kosmetyki-k...sa-bezpieczne/ a dziewczynki będę sprzedawać m.in pchacza i co lepsze alle czy tablica. nigdy nic nie sprzedawałam w sieci. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mróz nie mróz moje dziecko jeździ w wózku bez rękawiczek (więc ja też... bo mi głupio obierać jak ona nie ma) wieka- dbaj o siebie, lekarka chyba kompetentna? tak, faktycznie przy bajkach możemy mieć "hipnozę" nawet na godzinę ![]() ![]() mam świeżą morfologię Kasi, troszkę strzałek tam jest- zobaczymy co pediatra powie jest niezwykle radosna, ruchliwa i zadowolona szybko jednak potrafi się zdenerwować jak coś jest nie po jej myśli i zacząć tupać, krzyczeć lub rzucić czymś na złość ( w podłogę, w stronę stołu na którym stoją kubki z napojami, albo coś ze stołu zrzucić...) jest niecierpliwa- jak coś chce to nie pomoże prosić "Usiądź, mama poda"- musi dostać natychmiast inaczej jest krzyk i ryk a nawet rękoczyny, ewentualnie jak dostanie do reki o co prosiła to usiądzie (ostatnio wysnuta teoria mojej Teściowej- tekst przy mnie do mojego Taty: "Bo w ciąży to by się przydało żeby spokojnie było nie nerwy bo potem dziecko nerwowe, no ale to się tak nie da" esesia- dzięki, zaraz czytam ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-01-22 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zakorzenienie
|
KUNDZIA! szukalas albumów na all
tu masz takie zwykłe (mysle ze okładke spokjnie zmienisz ) na 24 zdjęcia http://allegro.pl/albumy-na-zdjecia-...866879609.html a tu na 36 http://allegro.pl/album-albumy-na-zd...903231453.html na 32 http://allegro.pl/album-sesame-stree...837894315.html to takie przykładowe ale nie są one takie art. tylko zwyklaczki ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
esia- o raju, idę się myć (samą wodą
![]() dawno Ci mówiłam, ze nasze panny dogadałyby się ![]() widocznie też w ciąży nerwowa byłaś ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-01-22 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.