|
|
#1831 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Pewnie tak, ale ja patrzę pod kątem mojej sytuacji - męża nie będzie w kraju, więc musze szukać kogoś innego.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- jedną paczkę podkładów bella mama biorę - jedną paczkę pampersów - 28 szt jest w tych newborn z biedry Reszta będzie odłożona w domu, żeby mi ktoś dowoził - pewnie rodzice, jak męża nie będzie ![]() Cytat:
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Witam się szybko i lecę Was nadrabiać dokładnie
![]() Wczoraj tak szybko Was przeleciałam i natknęłam sie na zdj wrzucone przez cayenneOna. cayenneOna przecudowne. Brzuchol masz śliczny, aaaa cyyyyycki jeszcze lepsze. Do cycków pije, bo wczoraj sie nimi zachwyciłam jakie pełne i kobiece, a w nocy mi się śniło, że sobie swoje powiekszyłam !! ![]() I też były takie pełne ![]() co za sen.... |
|
|
|
#1833 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się strasznie boję, mimo że wiem kiedy i co mnie czeka, to nie zmienia to faktu że nadal jestem przerażona. Pół nocy nie spałam, chyba z tych wrażeń z oglądania szpitala i w ogóle. Aż w końcu zaspałam rano na badania krwi i pojechałam dopiero na 10. Dobrze że długo czynne i można przyjechać o której się chce. Jeszcze do tego wszystkiego stresuję się tą infekcją, bo mam jakieś okropne upławy (pojawiły się po wczorajszym badaniu gin), nigdy wcześniej takich nie miałam Cytat:
Co do jedzenia i picia w łóżku, mój TZ też ma ten nawyk Nie mogę pojąć jak można jeść i pić na całkiem leżąco... Cytat:
Cytat:
|
|
#1834 | |
|
Rozeznanie
|
Wtajcie!
![]() BeautifulLie Trzymam kciuki za zdrowie synka! Oby został w brzuszku jak najdłużej Niutka25 Świeżb? Że też jakieś paskudztwo się wam przyplątało Współczuje, najgorsze, że trzeba wszystko wyprać, bo nie wiadomo gdzie to siedzi....Cytat:
![]() virginia To jakieś nieporozumienie tym płatnym znieczuleniem Faktycznie wybierz się do ortopedy czy możesz wogóle je miećale może Mała się obróci i będzie SN ![]() Te umowy o dzieło to wogóle jest jakieś zdzierswo, szczególnie jak się jest w ciąży, nawet pare dni L4 nie wchodzi w grę. Koleżanka opowiadała mi jak miała pracować na zastępstwo za kobietę w ciąży, ale ta praktycznie pracowała do porodu, przestała hyba na dzień czy dwa przed rozwiązaniem... A mało kto chce iść na rękę, szczególnie kobiety, a przecież wystarczyłoby odrobinę dobrej woli... Ja akurat w poprzedniej ciąży na studniach nie miałam taryfy ulgowej, tyle samo nieobecności co regularny student, egzaminy w sesji.... cayenneOna Śliczne zdjęcia A brzuszek wcale nie taki wielki, jak na takiego dorodnego chłopczyka![]() Rozumiem Cie co do rozstępów Niestety mnie też nie ominęły,a mój dzidziuś sporooo mniejszy... Mam właśnie nowe nabytki pod pępkiem (a właśnie masz piękny wklęsły pępek Jak przeschodzę obok lustra to samej mi się śmiać chce, że wygladam jak jakiś owad hhahaEnia, martorka My mieszkamyz rodzicami i dwiema babciami Też nie gotuję obiadów - to babci domena. Cieszę się podwójnie, bo jak nie ma zajęcia to strasznie się nudzi i wtrącanie i gdereanie, oczywiście w dobrzej wierze, przybiera znacząco na sileCzasem cieszę się, że nie jesteśmy sami, a czasem po prostu oczyma wobraźni planuję przeprowadzkę Trudno o odpowiedni dystans czy powstrzymane się od komentarze kiedy mieszka się razem- a kuchnia wspólna Obrażanie się też u nas w modzie![]() Babcia ostatnio roztacza wizję jaki to będę mieć bałagan, że się przejść nie będzie dało, kiedy Mały pojawi się na świecie Wogóle to jest zdania, że najlepiej mieć jedno dziecko, a co najmniej jest za wcześnie na drugie Mama za to rzuca uwagę, że za rzadko np. przebieram pościel i urasta to do rangi sprawy życia i śmierci hahaha Jest wesoło ![]() Ostatnio czytałam opisy porodów styczniówek i nie mogłam potem spać - brrr. ...Boję się co się może darzyć... brrr Ag gratuluję terminu porodu Teraz masz już pewny termin ważności P.S. Wybaczcie mega posta!
Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2014-01-23 o 11:58 |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj też dostałam przesyłkę z podkładami ale jakoś mnie one nie rajcują tylko raczej przerażają![]() |
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja teraz głównie poruszam się autem i muszę mieć w zasięgu wzroku kibelek. TŻ dzwonił do szefa, nie odbiera, bo może ma jakieś spotkanie. Będzie próbował do skutku. Cytat:
- podkład taki duży seni mam jedną paczkę, tam jest 5 szt i liczę że wystarczy, a takie te między nogi mam dwie paczki canpol (też z wygranej), ale kupię jeszcze te bella mama. Wolę mieć więcej i często zmieniać - pieluszek biorę całą paczkę, ale na pewno przywiozę spowrotem do domu część ( jak leżałam to dziewczyny chciały dać od razu całą paczkę położnym ale one wcale nie chciały bo mówiły że mają, a opinia niby taka, że zabierają i nic ci nie zostaje) Kupujecie osłonki na sutki? Bo zastanawiam się czy jest sens w to inwestować. |
||
|
|
|
#1837 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Super wyglądasz
![]() Cytat:
Przykre to...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słuchaj się swoich lekarzy. Jak to kiedyś słusznie zauważyła jedna z dziewczyn w internecie są przeważnie same złe informacje bo jak jest w porządku to po co o tym pisać Siedzę na allegro i zamawiam .Kupiłam już podgrzewacz, butelkę i osłonki teraz czaję się na monitor oddechu bo mąż kazał mi takowy zakupić
|
|
|
|
|
#1839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Meble, szafki, więcej blatu roboczego
zmniejszy się co prawda metraż poruszania się po kuchni, ale i tak przez to, że mamy krok dalej jadalnię z dużym stołem, nie potrzebuję więcej, oby się szafki, zmywarka, lodówka swobodnie otwierały. Dwie osoby będą mogły pracować po dwóch stronach blatu... pod warunkiem, że jedna z tych osób nie będzie już w ciąży, bo inaczej ta druga nie przejdzie wybrałam już lodówkę pod zabudowę, chciałam jeszcze obudować mikrofalę, ale mikrofale teraz robią w takim pięknym dizajnie, że wolę zostawić na nią miejsce w szafce bez frontu. Zresztą nie wiem, kiedy ją kupię, bo stara cholera wciąż działa i nie ma zamiaru się popsuć i szkoda mi wydawać kasę na darmo Ogólnie nic nowego ta sama kolorystyka, szafki w wenge, fronty lakierowana wanilia, a między szafkami a blatem błyszcząca czekoladowa mozaika. Cytat:
I co powiedzieli? Pewnie jak 99% matek Ja myślałam tak jak reszta, że skoro mam możliwość odpoczynku, to niech się nim zajmą przez ten czas, ale w środku nocy choć ledwo dałam radę z łóżka się zwlec to polazłam na neonatologię, a to kawał drogi przez cały oddział i trakt porodowy, bo nie mogłam spać i ryczałam, że nie mam dziecka przy sobie Cytat:
Pierwszy wkład mi założono po cesarce oczywiście, ale gdy wstałam, to sama musiałam zadbać o siebie. Chociaż gdybym się dopomniała, to bym dostała... chyba Za to na pewno używają swoich środków do kąpieli dzieci. No, przyszedł wreszcie otulaczek. I o co było tyle hałasu, to kawałek flanelki bawełnianej, jak go umiejetnie złożyc, to zmieści się w kopercie ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1841 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
brawa za szyjkę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() - ja jak zmieszczę, to wezmę 2 paczki. Mam jakieś inne niż bella mama i one mają mniejsze paczki. - pewnie jedną paczkę newbornów z pampersa. Ale w przyszłym tygodniu idę do koleżanki, która urodziła w moim szpitalu 2 tygodnie temu, to się wszytskiego dokładnie dowiem, co trzeba ![]() Cytat:
![]() Poza tym ja mam teraz pod koniec ciąży trochę więcej wydzieliny i to ponoć norma. Nie pakuję dzisiaj torby, ale mocno trzymam kciuki za pakujące Za to łóżeczko i materacyk już stoją |
|||||
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa, na facebooku Sroki znalazłam info o promocji na dziecięce książeczki w takiej księgarni http://www.fabryka.pl/ - gdyby któraś była zainteresowana. Właśnie zakupiłam juniorowi pierwszą książeczkę (o takąhttp://www.fabryka.pl/ksiazki/powias...otter-3777930/ )
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-01-23 o 12:39 |
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Dzisiaj o 6.50 urodzilam dawidka w 35 tc. Maly wazy 2750g i ma 52 cm. Lezy w inkubatorze ale jest wszystko ok i zaraz mi go dadza na sale. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może się przekręcał czy coś, nie wiem, ale przyjemne to było, choć bolesne czasami teraz za to odsypia nockę ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Sprawdzałam program tv i na każdej stronie jest napisane, że jutro ten odcinek z czworaczkami, zobaczymy |
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana GRATULACJE
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to chyba się udziela w nocy wstawałam do kibela i z powrotem jak chciałam przeskoczyć tżta żeby się położyć pierdyknęłam się z całej siły kolanem w oparcie sofy wydałam z siebie stłumiony krzyk coś w stylu 'aaaaaaaaaa kurrrrrrr..' na to mój tż zerwał się na równe nogi i tekst : 'JEDZIEMY NA PORODÓWKĘ?!' to się nazywa ciążowy mozg ![]() monkaa321 czbasia sorka za przestraszenie! ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
kochana gratulacje!!!!!!!! |
||
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaaaa niech mnie ktoś uszczypnie, to się dzieje naprawdę ![]() Gratuluję synka!!!
|
|
#1848 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wow gratulacjeciesze sie, ze wszystko w porzadku, ja bedziesz miala troche wiecej czasu to wszystko nam opowiedz
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-23 o 12:53 |
||||
|
|
|
#1849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to się chłopak pospieszył
|
||
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie teraz zdałam sprawę : DZIEWCZYNY ZACZYNA SIĘ !!!
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno wszystko jest dobrze ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klas ki:![]() Dobrze, że Synuś zdrowy! Waga też całkiem ładna
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Tak mi się jakoś skojarzyło z filmem "oszukać przeznaczenie" ![]() Czyja teraz kolej? - Kate uszłaś z życiem, bo cię przeskoczyło Dobrze, że dzisiaj pakuję torbę, bo też jestem 35 t ! Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-01-23 o 13:04 |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() 111kicia111 aleś dziewczyno nam tu alarm podniosła która następna?
Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-01-23 o 13:09 |
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No dziewczyny na którą wypadnie teraz
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam prawie ostatnie zakupy w aptece internetowej. Tyle że ja w aptece "dbam o zdrowie" i odbiór w aptece. Jest trochę taniej niż normalnie.
I w zasadzie będę prawie gotowa do wystrzału. ![]() Jak w sobotę byliśmy w aptece i kupowałam sobie igiełki do insuliny (a właściwie dostałam za darmo) to przy okazji brałam parę rzeczy dla dziecka to TŻ spojrzał na mnie z politowaniem i zaczął się śmiać "to już kupujesz?". Ale na szczęście pani magister stanęła w mojej obronie i spytała kiedy mam termin i powiedziała "no, wcale nie za wcześnie te zakupy". Faceci nic nie rozumieją. Tylko że ja myślę też o tym, że on nie będzie miał głowy, żeby latać po aptekach i sklepach jak ja będę w szpitalu. Jedyna rzecz, jaką będzie musiał kupić to laktator w razie czego,ale akurat ostatnio jak byliśmy w sklepie dziecinnym w naszym mieście to jakiś pan kupował i przysłuchiwaliśmy się wykładu sprzedawcy co do sprzętu więc wiem że sobie z tym poradzi. W razie czego jest też moja mama, która na pewno będzie miała bardziej głowę na karku niż zakręcony świeżo upieczony tatulek
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Ja pierd....a nie chcialo mi sie deski do prasowania wyciagac, lece po deche, prasuje i pakuje Co mam!!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

ja też zaraziłam ciążą kilka osób, a dokładnie: przyjaciółkę(tp początek maja), szwagierkę(koniec czerwca) i bratową(lipiec)

(a właśnie masz piękny wklęsły pępek
Obrażanie się też u nas w modzie
.

to się nazywa ciążowy mozg
klas ki: