![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
nadzwyczajna no to kurde... On ciągle pracuje a wypłaty że tak powiem nie ma wcale
![]() ![]() asienka napisała rano, poszukaj ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak do każdej z sali przyjdzie choćby mąż to się robi tłok, a druga sprawa czemu ja mam przy obcym facecie wystawiać cycka i karmić? ![]() ![]() Pamiętam jak po # leżałam... w dresach i tych wielkich podpaskach.... do jakiejś babci (takie miałam towarzyszki na sali ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko, że nie ma pewności, że jakby zapięła z przodu nic by się nie stało - niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Przypomniała mi się wczorajsza sytuacja - poszłam do łazienki, mama sprząta. Mówię do niej "przecież mówiłam, że ja mogę to zrobić" a ta mi wepchała ścierke w rękę i mówi "proszę" ![]() ![]()
![]() |
#1653 |
Raczkowanie
|
a od którego miesiąca stosowałaś kremy?
#1654 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No Ja niestety też ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ufff pospałam trochę, ale chyba sprzątać nie będę bo mi się kurcze nie chce ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dzieciaczki leżą z wami na sali cały czas? Cytat:
![]() Ktoś mi kiedyś powiedział, że zakładanie tamponu zwiększa prawdopodobieństwo infekcji. Nie wiem ile w tym prawdy, ale może warto byłoby posprawdzać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | ||
Zakorzenienie
|
Niestety
![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnio mama też wysprzątała ubikację u nas na górze i mówię jej, że bym to zrobiła przecież, ale na szczęście jak już skończyła, bo bym musiała dokańczać za nią, a też muszę się przygotować na taki wysiłek ![]() Cytat:
Co z tego, ze byłoby lato, jak ja wstydziłabym się wyjść w krótkich spodenkach i odsłoniętych zacellulitowanych ramionach ![]()
![]() |
#1657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kase wydajemy on tydzien w tydzien poza domem pracuje jak ten głupi a pieniedzy nie ma. Ja nie mam sily naprawde. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Raczkowanie
|
z tego co mi wiadomo to nie ma u nas odwiedzin na salach, tylko jest takie specjalne pomieszczenie, no i maluszki można zobaczyć przez szybę. niestety na sale nie mogą wchodzić też ojcowie dzieci, jak ojciec jest przy porodzie to wtedy tylko te 2 godzinki po może spędzić czas ze swoją rodzinką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz co, sama nie wiem, ja jestem z polskiego bieguna zimna, jest pełno śniegu, bardzo zimno i wkurza mnie już te odśnieżanie samochodu itd. Poza tym w lato łatwiej byłoby się ubrać, ot jakaś kiecka i to wszystko. Ale pewnie jak wszystko i ciąża latem i zimą ma swoje zalety. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak wgl, jak Wam chyba wspominałam jestem po 2 operacjach kręgosłupa i zastanawiam się czy wgl ja mogłabym mieć takie znieczulenie.... Qrczę, jeszcze chyba wizyta u ortopedy mnie czeka, będę musiała o to dopytać... I ja zaczynam się martwić, żeby Niunia się obróciła i żebym rodziła sn i żeby było wszystko ok bo ja akurat będę musiała po porodzie szybko stanąć na nogi, nikt za mnie spraw nie pozałatwia, choćby 'głupiego' aktu urodzenia. Wiecie co, nabrałam różnych projektów, kursów itd., najgorzej że one wszystkie są na dzieło/zlecenie więc żadne L4 nie wchodzi w grę. Myślałam, że się jakoś wszędzie 'dogadam' i będę mogła przynajmniej zrobić przerwę na czas porodu i chociaż jakieś 2 tyg. później, najwyżej odpracuję to potem jakoś albo nawet teraz, choć nie ukrywam że jest mi już coraz ciężej, okazuje się jednak, że nikt nie chce mi w żaden sposób pójść na rękę. Wygląda na to, że będę zapie*niczać do samego porodu i potem też bez chwili wytchnienia. Stresuję się tylko, żeby wszystko było OK i żebym rzeczywiście urodziła w terminie ![]() ![]()
![]() |
#1660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze to dziwię się że Twój Tż daje się tak wykorzystywać i robić w bambuko. przecież od początku stycznia minęły już 3 tygodnie więc powinien dawno dostać umowę, niech postraszy gościa inspekcją pracy itd zamiast korzyści ta praca przynosi Wam znaczne straty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dorby,
Próbuję Was podczytywać od rana, a teraz Antoś poszedł spać, ja ogarnęłam w domu, umyłam całą kuchnię i podłogi i padam na nos ![]() Dziękujemy za życzenia zdrówka dla Antka. Na szczęście ma się lepiej, jeszcze trochę gluta tylko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A po wyjściu ze szpitala byliśmy generalnie we dwoje, czasami rodzice wpadli - i to też często z obiadkiem w słoiku ![]() ![]() Co do wizyt spzitalnych. U mnie w szpitalu wizyty były tylko na korytarzu. Wyjątek to tata w pierwszy dzień po porodzie. Ale nas było 7 na sali plus dzieciaki... W ogóle masakra przestrzenna... Ciekawe jak teraz. Ale teraz z kolei nie bardzo ma kto przychodzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzisiaj ciekawy odcinek Porodówki na TLC z tego co widziałam będą czworaczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od 5 tc - jak tylko 2 kreski na tescie zobaczylam ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tych umów to wiadomo że na umowie są jakies grosiny wiec mozna powiedziec ze mu wyplacili tyle co z umowy. Dziś mam gorszy dzień. Psychicznie siadam. Nie radzę sobie z tym wszystkim a na dodatek tęsknię za TZtem. Malo rozmawiamy bo tylko przez chwile na przerwie i moment wieczorem. Ja go teraz jakoś bardzo potrzebuje. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
virginia ja nawet nie wiem co Ci napisać. Jesteś fajną babką, świetnie sobie radzisz, a i tak nawet na końcówce masz pod górkę
![]() Aż mi głupio, że u mnie tak łatwo ![]()
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bebe bardzo dobrze że nie ma paciorkowca. Tam,gdzie rodziłam Zu też nikt na oddział nie mógł wejść. Czasami faktycznie obecności męża brakowało ale to i tak lepsze niż dzikie tłumy. U m. W rodzinie też jest taki zwyczaj że wszyscy do szpitala sie zwalaja. Zupełnie bez sensu. A tam tylko mała sala do odwiedzin była gdzie mama x dzieckiem mogła wyjść. Połowa sierpnia upał okna zamknięte a odwiedzający jakby sie tydzień nie myli-cuchnelo od większości strasznie. Nie wiem czy dezodorant widzieli kiedyś. Dlatego przez cały tydzień naszego pobytu moi rodzice dwa razy na chwilę przyszli i mąż codziennie na pół godziny bo dłużej nie byłam w stanie tam wysiedwiec Zamówiłam ta pościel z myszkami dla Zu i od innego sprzedawcy komplet dla Kornelkai z żyrafa I dla nas zlew i sie zdenerwowałam bo miał być dostępny od ręki a odbiór mi wyskoczył na pn a na pt już chcę go mieć! Na pn lub wt umawiamy sie na zdjęcia ciazowe i z Zu ![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja się zastanawiam co wymyślić, żeby optycznie poszerzyć wąski pokój (4,60x2,10) a też kombinować bym chciała z jakimiś paskami (mąż z kolei chciałby dla Młodego poziome, ale nie wiem, czy w takim pokoju jamnikowatym to jest dobry pomysł) uff.. nie lubię dzwonić (stresuję się), a do szpitala, w którym bym chciała rodzić nie mogłam się domailować na oddział (przychodziła informacja, że jest błąd serwera) to napisałam nawet do sekretariatu :P:P:P i dzisiaj mi odpisała położna, że dostała mojego maila od dyrekcji i z chęcią odpowie mi na wszystkie pytania ![]() ![]() jak chcę, mogę przyjechać rano, to mnie oprowadzi - szkoda, że rano nie mam jak :P "Aby rodzić w naszym oddziale nie potrzeba niczego szczególnego. Wystarczy do nas przyjechać z dokumentem tożsamości i pozytywnym nastawieniem ![]() Potrzebujemy od Pani dowód osobisty i kartę ciąży, jeśli ma Pani jakieś ważne wyniki to również proszę je ze sobą zabrać, mile widziany wynik grupy krwi. Jeśli nie zna Pani naszego oddziału osobiście a byłaby Pani w Elblągu to zapraszam do nas, najlepiej do południa to osobiście Pani pokażę oddział. Jeśli ma Pani jeszcze jakieś pytania to proszę o kontakt. Pozdrawiam położna oddziałowa xxx"
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale przemiła "obsługa" aż chce się jechać tam rodzić ![]()
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za jaja takich wieszać ![]() Biedna ta typiara z "porodówki". Mam nadzieję, że mi nie zostanie żaden kawałek łożyska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zadomowienie
|
Virginia bardzo Cię podziwiam twarda z Ciebie kobieta przykro mi że nie masz chwili wytchnienia
![]() ![]() Cytat:
Pierwszy raz się tak zryczałam na tym programie sama nie wiem czemu wcześniej mi się nie zdarzało ![]() ![]() Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2014-01-22 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musze spać w staniku i z wkładkami ![]() w poprzedniej ciąży to samo było ![]() Gorączka była min. z mojej głupoty,poszłam do lodowatej łazienki się kąpać po cc ![]() ![]() "uratował" mnie 90kg doktor który z całej siły nacisnął moje podbrzusze ![]() ![]() ![]() ale na trzeci dzień już wszystko ok, super śmigałam po korytarzu bo tak kazała położna im więcej ruchu tym szybciej mija ból i miała racje ![]() Tylko musiałam wziąć do końca antybiotyk i zostać w szpitalu 7 dób Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1674 |
Moderator
|
Waski pokoj ja bym jakos na jasno pomalowala i juz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1676 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() elunka no widzisz, a ja glupia na to nie wpadlam ![]() Cytat:
![]() porodowka prezentuje sie calkie fajnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawet w głupim autobusie wszyscy udają że mnie nie widzą a nie jest już to takie proste, ok jeszcze daje rade ale przez 7mcy nie domagałam się na prawde niczego, teraz chciałabym przez te dwa ostatnie tylko usiąść i to bardziej ze względów bezpieczeństwa niż mojej próżności. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() przez te kilka ostatnich dni jakoś tak się narobiłam, że ledwo żyje. Dzisiaj mam popołudnie totalnego lenistwa, juz wsunełam prawie połow algidy śmietankowo-czekoladowej z ciasteczkami i nutella i ogólnie czuje sie jak przez ścianę ![]() 05.02.2014 idziemy na usg i na wizytę, zobaczymy jak się dzieć układa i co u niego. Wypytam też już co z porodem itd. już bliżej niż dalej do terminu 75 dni ![]() Edytowane przez martyna141 Czas edycji: 2014-01-22 o 16:19 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 |
Zadomowienie
|
Moge Wam pokazac moj wielki brzuch z wielkim wikingiem w srodku
#1679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cayenne piękne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.