Żony 2013 - łączmy się! :) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 13:23   #1681
Copykat
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2013 - łączmy się! :)

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Okej, czyli jesli do Twojej dzielnicy przeprowadzi sie 3 peofilow, wypuszcozxnych z wiezienia, a Ty masz dziecko w wieku 10 lat, to nie bedziesz czula zagrozenia, bo przeciez w Twojej dzielnicy mieszka tylko 3 pedofili na 5.000 mieszkancow, to jaki to procent? Znikomy! nie ma sie czego bac. Przeciez pewnie wiecej jest zlodziei, podpalaczy i innych dysocjalnych ludzi w tych 5k obywateli, wiec czemu obawiac sie tych 3?

Dusiolka, Ty chyba jestes lekarzem - bardzo mnie dziwi, ze tak sie sprzeciwiasz tym badaniom, bo chyba najlepiej z nas powinnas wiedziec, jak wazna jest profilaktyka, a to maja na celu te przymusowe badania

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Wlasnie chcialabym to obejrzec

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Sis, wlasnie skonczylam Lsnienie i Misery, w kolejce czekaja Igrzyska Smierci millenium czytalam w zeszlym roku, w zeslzym tygodniu obejrzalam filmz Craigiem

Reasumujac, domyslam sie, ze Opowiesc zony mi sie spodoba jest wersja na kindla?
Idziemy dziś z TZ na pokaz przedpremierowy widziałam zwiastun i mi się podobał więc myślę film będzie ok

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:25   #1682
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Nie wiem zbyt dużo o islamie (w zasadzie tylko to co pokazują w mediach), ale moim zdaniem katolicyzm też nie jest dobry dla kobiet.
Tez mi sie tak czasami wydaje
Stary 2014-01-23, 13:31   #1683
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
To bardzo ciekawe co piszesz. Chętnie poczytam na ten temat więc jak możesz to podaj parę tytułów, chętnie się zapoznam z tym szerzej. Faktycznie wiem niewiele i słyszałam tylko te złe opinie z tym, że ciężko było mi powiedzieć czy ten co to mówi jest fanatykiem czy nie.
Fanatycy są niestety groźni i wiele ludzi obwinia za to religię. A to nie religia sama w sobie jest zła, tylko jej niezrozumienie i złe podejście człowieka, który ją wyznaje.
W domu w wolnej chwili odkopię bibliografię swojej pracy lic. i podam Ci tytuły

A co do drugiego akapitu - amen

Cytat:
Sis, wlasnie skonczylam Lsnienie i Misery, w kolejce czekaja Igrzyska Smierci millenium czytalam w zeszlym roku, w zeslzym tygodniu obejrzalam filmz Craigiem

Reasumujac, domyslam sie, ze Opowiesc zony mi sie spodoba jest wersja na kindla?

Mam mieszane uczucia co do tej "Opowieści żony", tak jak pisałam - ot, takie czytadło. Z jednej strony akcja strasznie się wlecze, a z drugiej można wyciągnąć pewne wnioski. Podaj mi swój adres kindlowy na PW

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:33   #1684
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
To bardzo ciekawe co piszesz. Chętnie poczytam na ten temat więc jak możesz to podaj parę tytułów, chętnie się zapoznam z tym szerzej. Faktycznie wiem niewiele i słyszałam tylko te złe opinie z tym, że ciężko było mi powiedzieć czy ten co to mówi jest fanatykiem czy nie.
Fanatycy są niestety groźni i wiele ludzi obwinia za to religię. A to nie religia sama w sobie jest zła, tylko jej niezrozumienie i złe podejście człowieka, który ją wyznaje.
Islam jest religia pokoju, tylko niestety, rozlamany na szyitow i sunnitow do wladzy w krajach muzumlanskich dorwali sie glownie radykalowie (u nich nie ma demokracji, nie da sie jej wprowadzic, rzadza "domy", rody) i stad ich obraz w TV, w innych krajach.
Ksiazke jako takich nie znam, polecam strone http://www.islamreligiapokoju.com/
Stary 2014-01-23, 13:35   #1685
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Mam mieszane uczucia co do tej "Opowieści żony", tak jak pisałam - ot, takie czytadło. Z jednej strony akcja strasznie się wlecze, a z drugiej można wyciągnąć pewne wnioski. Podaj mi swój adres kindlowy na PW
Mogę też? zbieram książki bo muszę się czymś zając od przyszłego tygodnia

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:36   #1686
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Idziemy dziś z TZ na pokaz przedpremierowy widziałam zwiastun i mi się podobał więc myślę film będzie ok
Napisz jak sie podobal

Cytat:

Ale King mnie tak wykonczyl., ze z checia przeczytam czytadlo
PW poszlo
Stary 2014-01-23, 13:38   #1687
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętaj, że te wszystkie książki typu "Kwiat pustyni" po pierwsze pokazują tylko te drastyczne historie, a po drugie są trochę pod publikę. Jakoś nikt nie pisze o tym bardziej liberalnym odłamie islamu, wszyscy skupiają się na skrajnościach, na fanatykach. To porównywalne z tym jakby mówić, że wszyscy Polacy to złodzieje i alkoholicy. Wypowiadam się, bo sama przeczytałam ok. 50 książek NAUKOWYCH nt. pozycji i roli kobiety w islamie, bo pisałam na ten temat swoją pracę licencjacką. Koran też czytałam. I ta religia wcale nie jest taka zła dla kobiet jak ją malują Powiedziałabym nawet, że w pewnych aspektach jest dużo lepsza niż katolicyzm.
Ja bym chetnie poczytala, podasz jakies sensowne zrodla?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 13:43   #1688
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Okej, czyli jesli do Twojej dzielnicy przeprowadzi sie 3 peofilow, wypuszcozxnych z wiezienia, a Ty masz dziecko w wieku 10 lat, to nie bedziesz czula zagrozenia, bo przeciez w Twojej dzielnicy mieszka tylko 3 pedofili na 5.000 mieszkancow, to jaki to procent? Znikomy! nie ma sie czego bac. Przeciez pewnie wiecej jest zlodziei, podpalaczy i innych dysocjalnych ludzi w tych 5k obywateli, wiec czemu obawiac sie tych 3?

Dusiolka, Ty chyba jestes lekarzem - bardzo mnie dziwi, ze tak sie sprzeciwiasz tym badaniom, bo chyba najlepiej z nas powinnas wiedziec, jak wazna jest profilaktyka, a to maja na celu te przymusowe badania

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Wlasnie chcialabym to obejrzec

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Kochana porównanie dziadka z pedofilem to raczej na miejscu nie jest. Jestem Farmaceutka nie lekarzem. Rozumiem profilaktykę jak najbardziej tyle ze nie rozumiem dlaczego musi byc przymusowa, nienawidzę jak państwo odgórnie cos nakazuje bo jeśli nawet bedą takie badania to tylko dlatego zeby sobie zarobili a takiego czegoś nie toleruje.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 13:45   #1689
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę też? zbieram książki bo muszę się czymś zając od przyszłego tygodnia
Dawaj

Cytat:
Ale King mnie tak wykonczyl., ze z checia przeczytam czytadlo
PW poszlo
Ok

Wieczorem prześlę Wam co nieco tylko musicie na swoim koncie na Amazonie dodać mój adres do zaufanych. W odpowiedzi na PW wam go napiszę.

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Ja bym chetnie poczytala, podasz jakies sensowne zrodla?
Podam z domu, jak odkopię bibliografię swojej pracy lic.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 14:06   #1690
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
Napisane przez MarriedFriend Pokaż wiadomość
Zgadzam się z wypowiedzą Viollet87 - każda religia ma swoje plusy i minusy...
Czy kościół pomaga ludziom... nie do końca jestem przekonana czy każdy ksiądz pomaga- np.,
- Rodzice nie wzięli ślubu, rodzi się dziecko - chcą je ochrzcić i co... ksiądz mówi nie (kilka razy się z tym spotkałam) - czemu winne jest dziecko?
- Pod kościołem siedzi biedny poparzony człowiek i prosi o jedzenie i pomoc - ksiądz przechodzi obok i patrzy się na niego jak na żebraka i nic... Nie może dać mu ciepłego posiłku?
- Ksiądz ma dziecko , ale je olewa bo się do niego nie przyznaje...

Iemand ja jestem wierząca ale ostatnio to co się dzieje w kościele mnie opycha trochę....
To jest ten najczęściej powtarzany błąd. Nie można obwiniać całej religii za to, że są w niej jednostki, które popełniają błędy. Ja też nie popieram tego co robią niektórzy księża i nie będę broniła ich grzechów bo jestem katoliczką. Wręcz przeciwnie. Ale to, że ksiądz jest zły to znaczy, że działa wbrew religii, a nie że religia jest zła.

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o temat aborcji to jest nie tyle kwestia religii tylko etyki, sumienia i moralności.
Dokładnie tak.

A co do książek, nie wiem czy któraś z Was czytała "Żonę podróżnika w czasie" znaną też pod tytułem "Ponad czasem" Jest też film "Zaklęci w czasie", ale jak to film, nie oddaje tego co książka ma w sobie Temat to totalna abstrakcja i fantastyka, bo chodzi o to, że główny bohater przenosi się w czasie z powodu choroby genetycznej, ale książka jest ogólnie opowieścią o miłości. Jest i zabawna i smutna zarazem i wzruszająca. Zakochałam się w niej dawno temu więc jak ktoś lubi takie tematy to polecam

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:

Dziękuję Tylko jakbyś mogła na pw bo inaczej tego nie odgrzebię w wątku

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Dobra... Zmykam robić obiadek. Buziaki
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 14:17   #1691
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
malinka, no nie mow mi, ze jak wydasz 150 zl raz na 15 lat to zbiedniejesz.

A fakt, ze sie przebadasz na wzrok, refleks i rownowage, cisnienie i krew naprawde Ci nie zaszkodzi
ja może nie zbiednieję, ale dla wielu ludzi to naprawdę duży wydatek. Szczególnie jak np 2 osoby w domu czy więcej na raz musi zmienić prawko, a i nie wszędzie to koszt 150 zł. Są i wyższe kwoty

A co do badań, to ja sama z siebie przechodzę wszystkie raz do roku. A to, że teraz państwo mnie do tego będzie zmuszać, żeby zarobić to jest po prostu nie fair. Ale jak już wcześniej pisałam, każdy ma swoje zdanie. Moje jest takie i nic tego nie zmieni.
Stary 2014-01-23, 14:20   #1692
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
To jest ten najczęściej powtarzany błąd. Nie można obwiniać całej religii za to, że są w niej jednostki, które popełniają błędy. Ja też nie popieram tego co robią niektórzy księża i nie będę broniła ich grzechów bo jestem katoliczką. Wręcz przeciwnie. Ale to, że ksiądz jest zły to znaczy, że działa wbrew religii, a nie że religia jest zła.

Dokładnie tak.

A co do książek, nie wiem czy któraś z Was czytała "Żonę podróżnika w czasie" znaną też pod tytułem "Ponad czasem" Jest też film "Zaklęci w czasie", ale jak to film, nie oddaje tego co książka ma w sobie Temat to totalna abstrakcja i fantastyka, bo chodzi o to, że główny bohater przenosi się w czasie z powodu choroby genetycznej, ale książka jest ogólnie opowieścią o miłości. Jest i zabawna i smutna zarazem i wzruszająca. Zakochałam się w niej dawno temu więc jak ktoś lubi takie tematy to polecam

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Dziękuję Tylko jakbyś mogła na pw bo inaczej tego nie odgrzebię w wątku

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Dobra... Zmykam robić obiadek. Buziaki
Uwielbiam ta ksiazke! Trafilam na nia przypadkiem i moglabym ja wciaz i wciaz czytac, dobrze, ze mi o niej przypomnialas

Violl ja tez te tytuly poprosze na pw ok?

Stary 2014-01-23, 14:42   #1693
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja może nie zbiednieję, ale dla wielu ludzi to naprawdę duży wydatek. Szczególnie jak np 2 osoby w domu czy więcej na raz musi zmienić prawko, a i nie wszędzie to koszt 150 zł. Są i wyższe kwoty

A co do badań, to ja sama z siebie przechodzę wszystkie raz do roku. A to, że teraz państwo mnie do tego będzie zmuszać, żeby zarobić to jest po prostu nie fair. Ale jak już wcześniej pisałam, każdy ma swoje zdanie. Moje jest takie i nic tego nie zmieni.
Ja tez mam takie zdanie!
Stary 2014-01-23, 15:01   #1694
tusia0708
Zakorzenienie

Czy któraś z was przechodziła prawdziwe badania do kierowania pojazdem? Była na testach?

To że przeprowadzacie regularnie badania to ok, a czy jest różnica czy robicie to wtedy kiedy chcecie lub wtedy kiedy państwo wskaże termin?

No i 150zł wydane raz na 15lat... 10zł rocznie... W porównaniu do podatku który każdy z nas płaci...

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:03   #1695
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też to przeraża. I nie ma się co oszukiwać, do Polski też to dojdzie. Trochę z opóźnieniem, ale jednak. A wiecie co jest najgorsze? Że u nas jest kiepsko z dziećmi, bo ludzie poprzestają na jednym, góra dwóch, a tam się ich rodzi w każdej rodzinie po kilka. Siłą rzeczy oni nas po prostu przerosną liczbą.
dojdzie na bank. ale to nie jest tak naglący problem jak u sąsiadów.

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
o tym coś wiem niestety..
bardzo widoczne to jest? w której części Francji mieszkasz jeśli możesz powiedzieć?

Cytat:
A to niby dlaczego nie moze rozwinac wiekszej predkosci niz 50km/h? ma jakis tempomat w mozgu jak konczy 50 lat?

Poza tym, jesli Twoje dziecko zostanie uderzone z predkoscia 50km na godzine przez nieuwaznego kierowce (bo wsrod starszych glownie chodzi o czas reakcji), to bedzie dla Ciebie ok, ze nie mial badan i jechal mimo wady wzroku, atretyzmu, etc? Bo przeciez jechal tylko 50...?

Fakt, ze mlodzi popelniaja duzo wypadkow drogowych - to jest problem i z tym sie zgadzam Ale nie popelniaja najwiecej:
2011 rok: wypadki, grupa wiekowa 18-24: 6526 wypadkow, grupa wiekowa 25-39: 10 192, grupa wiekowa 40-59: 7 572.

Wolalabym, aby co 15 lat badac wszystkie osoby
jeszcze powinni pisać ile osób w danej grupie wiekowej posiada prawo jazdy, bo same cyferki to nie miarodajny wynik. Albo nie samo prawo jazdy, tylko nie wiem jak sprawdzić aktywnie wykorzystujących prawo jazdy.

Cytat:
Ja tez mam takie zdanie!
dokładnie. zgadzam się.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:27   #1696
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was przechodziła prawdziwe badania do kierowania pojazdem? Była na testach?

To że przeprowadzacie regularnie badania to ok, a czy jest różnica czy robicie to wtedy kiedy chcecie lub wtedy kiedy państwo wskaże termin?

No i 150zł wydane raz na 15lat... 10zł rocznie... W porównaniu do podatku który każdy z nas płaci...
Dlaczego godzić sie na to ze ludzie maja sie badać OBOWIĄZKOWO pod katem tego co Państwo nakazuje? Ja mam osobiście dosyć "opiekuńczego" państwa ,kazdy jest za siebie odpowiedzialny i na tyle rozumny ze nie ma potrzeby zeby "ktos z góry" dyktował co ma robic.. No proszę ja Was ..
Stary 2014-01-23, 15:28   #1697
MarriedFriend
Przyczajenie

GG do MarriedFriend

Z tego co ja słyszałam od pań pracujących w urzędzie komunikacji, to prawko jest po to na 15 lat aby zdjęcie zaktualizować - a Ci co mieli wydane prawko na stałe przed wymianą na nowe to nie będą mieli żadnych badań, chyba że sami powiedzą że mają jakieś schorzenie lub stracą np rękę. To tylko formalność bo tak jest w Unii i my musieliśmy się dostosować -dlatego nowe prawno ma nowy wygląd i nowy wymiar.
Natomiast osoby które miały już wydane prawno na czas określony będą musiały robić badania, niektórzy nawet co roku - i teraz wymieniaj raz na rok prawko i płać.

"Całe nasze życie jest jak kamień rzucony w wodę. Nigdy nie wiemy, jakie kręgi zatoczymy naszym upadkiem, czyją śmierć spowodujemy i kogo uzdrowimy."
MarriedFriend jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:30   #1698
dusiolka
Zakorzenienie

Bo nawet jeśli ktos bada sie co roku to po ..kiego ma dodatkowo przechodzić takie badania?! Eh..

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Z tego co ja słyszałam od pań pracujących w urzędzie komunikacji, to prawko jest po to na 15 lat aby zdjęcie zaktualizować - a Ci co mieli wydane prawko na stałe przed wymianą na nowe to nie będą mieli żadnych badań, chyba że sami powiedzą że mają jakieś schorzenie lub stracą np rękę. To tylko formalność bo tak jest w Unii i my musieliśmy się dostosować -dlatego nowe prawno ma nowy wygląd i nowy wymiar.
Natomiast osoby które miały już wydane prawno na czas określony będą musiały robić badania, niektórzy nawet co roku - i teraz wymieniaj raz na rok prawko i płać.
Wszystko jest robione w wiadomym celu... Kasa kasa i jeszcze raz kasa .. Znaleźli sposób zeby sie dorobić na ludziach.. A co!
Stary 2014-01-23, 15:34   #1699
MarriedFriend
Przyczajenie

GG do MarriedFriend

Cóż zrobić - dobrze że jeszcze za powietrze nie płacimy :P chociaż obstawiam, że niedługo do tego dojdzie :/

"Całe nasze życie jest jak kamień rzucony w wodę. Nigdy nie wiemy, jakie kręgi zatoczymy naszym upadkiem, czyją śmierć spowodujemy i kogo uzdrowimy."
Stary 2014-01-23, 16:03   #1700
biia
Wtajemniczenie

no właśnie. za powietrze, za śnieg, za słońce, za trawę. dużo się jeszcze znajdzie

a słyszałyście o bykowym? trzeba było do jakiegoś wieku się hajtać i rozmnażać bo inaczej się płaciło

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 17:46   #1701
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:

Ja widziałam film i mi się bardzo podobał, ale i na książkę mam chrapkę

No, a bykowe to dobre było słyszałam o tym od starszego pokolenia w rodzinie.

A za tydzień jestem umówiona z jedną dziewczyną na przymiarkę mojej sukni oby na nią pasowała...

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 17:49   #1702
burlesque90
Zakorzenienie

Cytat:

Mam tą książkę od roku Ale właśnie pod tytułem "Zaklęci w czasie" kiedyś już na wątku ją polecałam

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 17:52   #1703
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Ja widziałam film i mi się bardzo podobał, ale i na książkę mam chrapkę

No, a bykowe to dobre było słyszałam o tym od starszego pokolenia w rodzinie.

A za tydzień jestem umówiona z jedną dziewczyną na przymiarkę mojej sukni oby na nią pasowała...

mąż mi dzisiaj zrobił pyszny obiadek, potem leniuchowaliśmy i jakoś nie umiem zmobilizować się do pracy
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 18:49   #1704
tusia0708
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego godzić sie na to ze ludzie maja sie badać OBOWIĄZKOWO pod katem tego co Państwo nakazuje? Ja mam osobiście dosyć "opiekuńczego" państwa ,kazdy jest za siebie odpowiedzialny i na tyle rozumny ze nie ma potrzeby zeby "ktos z góry" dyktował co ma robic.. No proszę ja Was ..
Dziwi mnie dlaczego nikt tak nie protestuje przeciwko aparatowi skarbowemu i zusowi, wszyscy płacą za publiczną opiekę zdrowotną i mimo to chodzą do prywatnych lekarzy,prywatnie robią badania i wkładają w to nie małe pieniądze...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

A my dzisiaj biegalismy po sądach, starostwach,prawnikach,no tariuszach i takich tam...

Zakończyliśmy maraton w basenie i saunie

Stary 2014-01-23, 18:58   #1705
MarriedFriend
Przyczajenie

GG do MarriedFriend

Fakt.... większość ludzi chodzi prywatnie - sama chodzę prywatnie... I kiedykolwiek bym nie była zawsze jest dużo ludzi. Ale co się dziwić, normalny lekarzy internista przyjmuje od 8 do 16 a ludzie do 17 pracują, a w takim luxmedzie do 20. A jak do ortopedy czekałam na nfz to 3misiące i mnie noga przestała boleć - a ortopeda: trzeba przyjść jak boli i opuchnięta hehehe - to się nie da na nfz.

Stary 2014-01-23, 19:04   #1706
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, ze mlodzi popelniaja duzo wypadkow drogowych - to jest problem i z tym sie zgadzam Ale nie popelniaja najwiecej:
2011 rok: wypadki, grupa wiekowa 18-24: 6526 wypadkow, grupa wiekowa 25-39: 10 192, grupa wiekowa 40-59: 7 572.
Lubię w Tobie, że zawsze szukasz takich informacji

Ale tu jest to jakieś niemiarodajne mimo wszystko, bo pierwsza grupa wiekowa obejmuje przedział 6 lat, druga 14 a trzecia 19. Nic dziwnego, że te liczby się różnią...

Cytat:
:
Ja przeprowadzałam

Cytat:
Fakt.... większość ludzi chodzi prywatnie - sama chodzę prywatnie... I kiedykolwiek bym nie była zawsze jest dużo ludzi. Ale co się dziwić, normalny lekarzy internista przyjmuje od 8 do 16 a ludzie do 17 pracują, a w takim luxmedzie do 20. A jak do ortopedy czekałam na nfz to 3misiące i mnie noga przestała boleć - a ortopeda: trzeba przyjść jak boli i opuchnięta hehehe - to się nie da na nfz.
My zawsze chodzimy państwowo ale pewnie, gdy kiedyś będzie mi zależeć na czasie (np. w ciąży) to pójdę prywatnie. Póki co nie widzę potrzeby.

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 19:27   #1707
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
A my dzisiaj biegalismy po sądach, starostwach,prawnikach,no tariuszach i takich tam...

Zakończyliśmy maraton w basenie i saunie
Tuska, a czemu taki maraton?

Stary 2014-01-23, 19:47   #1708
tusia0708
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
Tuska, a czemu taki maraton?

Długo by mówić

Acidka gdzie robiłas psychotesty?

Stary 2014-01-23, 19:56   #1709
emma90
Wtajemniczenie

uwaga, mój mąż jest obłożnie chory, tzn jest leciutko przeziębiony ale uznaje że umiera podkreśla swój katar w każdym zdaniu i dopytuje się o kolejne herbatki czy kanapeczki już mam dość
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 20:19   #1710
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
uwaga, mój mąż jest obłożnie chory, tzn jest leciutko przeziębiony ale uznaje że umiera podkreśla swój katar w każdym zdaniu i dopytuje się o kolejne herbatki czy kanapeczki już mam dość
Mój zawsze ma tak samo

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości