![]() |
#1891 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Głupia jestem, bo naczytałam się opisów porodów na Styczniówkach i zaczęłam się bać
![]() Głównie tego, żeby moje dziecko przeżyło, żebym czegoś nie zbagatelizowała. To jest mordęga. Najchętniej to bym chciała, żeby mały cały czas się wiercił, żebym wiedziała, że u niego ok. Nie wiem jak zniosę te dni do rozwiązania. Dobija mnie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |||
Raczkowanie
|
Witamy się i my
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cayenneOna Piękne zdjęcia, my z mężem niestety nie wykupimy sesji, ale planujemy jakieś fotki porobić a'la sesja brzuszkowa. Cytat:
![]() ![]() Jako, że jestem z kwietniowych mamuś (termin na 10.04) buntuję się przeciwko pakowaniu torby już teraz ![]() ![]() ![]() ![]() Wciąż czekam na kasę z ZUSu (swoją drogą za zwolnienie z końca grudnia do połowy stycznia i wciąż pusto na koncie ![]() ![]() wewillrockyou Cudna historia ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zakorzenienie
|
#1894 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym Zusem to przesada...
![]() |
#1895 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale z perspektywy czasu chyba obie doszłyśmy do wniosku, że z tego po prostu trzeba wyrosnąć - jak się pójdzie na swoje, to zaczyna się zwykle o to dbać ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak będziesz mogła to napisz nam coś więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zjadło mi kilka cytowań ![]() Ja po wizycie i znowu jestem zaskoczona pozytywnie. Okazało się że Piotruś cały czas jest ułożony główkowo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() śmiać mi się chciało. Lekarz powiedział że pięściami może mnie tak bić... Więc Piotruś będzie bokserem bo nogami to on mało macha ![]() mam nadziej że mu się nie znudzi taka pozycja bo mamusia by go chciała sama wypchać z brzuszka ![]() teQiba więc jeśli ci gin nie zrobi usg to on też może wyczuć tą główkę na samolocie ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Raczkowanie
|
co do zusu ja dostaje zawsze koło 17-go kazdego miesiaca.
dzisiaj mam straszny dzień, w pachwinach tak bardzo boli ze chodzic nie moge, kregosłup na dole tez dokucza a było tak dobrze...;/
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 ![]() ![]() Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-01-23 o 14:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ogromnie Ci gratuluje ![]() Ale zdziwilas mnie ze macaniem mozna cos takiego ustalic - moj gin jest fachowcem w macaniu to moze w ten sposob cos pozniej wybada ![]() Ula obrocona, Piotrek tez - Kacper niech bierze przyklad z rowiesnikow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet mama mi powiedziała kiedyś, że myslała, że zostane taka jak się wyprowadzę, ale była mile zaskoczona, że się zmieniłam na swoim ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też czuje częściej kopniaki poniżej pępka, a młoda niby glową w dół. Chociaż teraz to kopniaków nie ma tylko pływanie i kręcenie się, ale pod żebra młoda nigdy mi nie zajrzała ![]() ---------------- Mam spakowaną torbę niby, ale stwierdziłam, że dużo mi brakuje rzeczy ![]() spakowałam 3 podkłady seni dwie paczki podpasek/podkładów 3 sztuki podpasek always zwykłych, na wyjście albo coś kapcie pod prysznic szlafrok, ręczniki, rolkę papieru toaletowego, chusteczki nawilżane, skarpetki. 3 pary wkładek laktacyjnych, bo myślę, że więcej nie będę potrzebowała w pierwszy dzień, a jak co to tż dowiezie. Ręcznik duży, mały, maść bephanten. Spakować jeszcze muszę: Talerzyk, kubek, sztućce ![]() Kapcie do chodzenia muszę kupić mydło, szampon woda, słodycze octenisept jak kupię pieluchy tetrowe jak kupię no i kanapki, grzebień, szczoteczka, pasta Pampersy biorę osobno w reklamówce Myślę, że się zmieszczę w tej torbie ![]() ![]() I wiecie co? Nie mogę się doczekać ![]() Jak to pakować się i nie wyjeżdżać nigdzie? Bez sensu...
![]() |
#1902 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |
Zakorzenienie
|
Niestety
![]() Chyba to przez moje drapanie ![]() Cytat:
![]() Mój też ułożony główkowo, a ja po całym brzuchu obrywam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() U mnie ok, nic nie boli po tym poslizgu. Udalo mi sie dzis pozalatwiac to, co chcialam. W banku byla kolejka, ale zaklepalam sobie miejsce i poszlam posiedziec na wygodnym krzeselku ![]() Zakupilam tez elegancki czarny biustonosz i czarne rajtki do tej mojej kreacji na bal charytatywny. A na konec zawiozlam faktury poremontowe kolezance, ktora rozliczy mi vat. Wrocilam, ugotowalam pomidorowke i upieklam ciasto bananowe (zaraz bede testowac, czy jest zjadliwe). Udany dzien. I tylko jedna przykra sprawa - Ewcia na przedszkolnym spacerze przewrocila sie na lodzie i otarla skore na buzi pod i obok oka. Taka byla smutna, jak ja odbieralam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Melduję się po kontroli u urologa, nic się nie dzieje, mam przyjść po porodzie na następną kontrolę |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To pojedź sobie do szpitala do innego miasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Niech zdrowo i szybko rosnie oraz przynosi radosc i usmiech kazdego dnia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1908 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko mój TŻ nie widzi problemu i mowi ze to jeszcze tyle czasu. No zeby sie nie zdziwił. Ostatnio mówił cos ze musza byc pieniądze na rzeczy dla dziecka zeby kupic. Uswiadomilam go ze ja juz prawie wszystko kupilam. Och ten moj bidulek... Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spakowałam się tak minimalistycznie, żeby na jeden dzień mi wystarczyło na pewno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Zwiedzę sobie stolicę przy okazji ![]()
![]() |
#1911 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zadomowienie
|
mogę być przewodnikiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to najważniejsze ![]() Ja też mam całą paczkę podkładów (tych w krocze) i paczkę podpasek (jakiś na noc ![]() ![]() Podczas porodu kładzie się ten podkład na łóżko? Bo widziałam tak na filmie, jaki oglądaliśmy w SR |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brawo za dobre początki - przynajmniej wiesz konkretnie, co jeszcze potrzebujesz. Super, że napisałaś, co spakowałaś. Może wszystkie będziemy pisać, co zapakowałyśmy do torby szpitalnej? Myślę, że nam się wzajemnie przydadzą takie ściągi ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Zadomowienie
|
Tequiba - teoretycznie lekarz może ocenić na samolocie położenie dziecka, to się nazywa chyba badaniem położniczym. Mnie mój wczoraj też tak obmacał i stwierdził że chyba głowa jest na dole jednak, więc wynikałoby że młody się kręci, no ale mamy jeszcze zrobić usg po 36 tc. W sumie nie wiem po co skoro i tak będzie cesarka, ale lepiej niech będzie niż by miało nie być.
#1916 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jeśli nie byłaś jeszcze na wizycie to się zapytaj czy da się ocenić czy Kacper się już przekręcił. Ja zaczęłam mówić przed badaniem szyjki to on od razu badał czy na dole jest główka ![]() jak lubi macać to powinien wyczuć ![]() a ja znowu w szyjkę dostaje ![]() Cytat:
![]() mój jakoś od 3 dni zaczął podjeżdzać (teraz już wiem że to nóżką) powyżej pępka ![]() ![]() a dół brzucha to mam już taaak pobity... pewnie macica w sińcach jest cała ![]() margo80 to super że Ci się udało pozałatwiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zaczęłam czytać i Was nadrabiać a tu taka wiadomość! Gratulacje dla Mamusi i Maleństwa! ![]() a teraz dalej do nadrabiania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiem czy ten podkład się kładzie podczas porodu ![]()
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
nie powiedział matce że rękami macha to panikowałam
![]() a w ogóle odkąd zasiadłam przed wizaż to ciągle Piotruś szaleje, nie wiem co mu się pozmieniało ale nie narzekam ![]() chyba się popisuje przed ciociami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Koniecznie nam potem napisz więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że zajrzałaś do kalendarza ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja do torby jeszcze przypnę kartkę, co musze dopakowac jak już będe jechała ![]() Ale miałam dzisiaj dzień ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.