|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Witajcie z łóżeczka. Jak to przyjemnie leżeć, oglądać bezsensowne programy w tv i mieć laptop przy sobie
![]() Mąż pojechał do dentysty i będziemy o kilka stówek lżejsi, więc póki co z zakupami trzeba się wstrzymać ![]() niestety nie możemy dojść do porozumienia, mamy 4 imiona i jakoś każdy z nas ma swoje typy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty to masz szczęście takie fajne rzeczy udaje Ci sie znaleźć używane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja chce rożek a będzie mi służyć jako kołderka w nocy, bo zwykłe kocyki mam jeszcze z mojego dzieciństwa ![]() pewnie, ze się pochwale, zaraz wrzuce do klubu ![]() gratulacje nowego tygodnia. To ty jesteś 2 tygodnie po mnie? a ja myślałam, że tydzień ![]() no to oby ten lekarz Wam powiedział samie dobre wiadomości ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pomimo bółu to pewnie najwspanialsze uczucie na świecie ![]() Cytat:
![]() Też muszę isć do dentysty akurat II trym się zaczął więc czas najwyższy. Małgoś szczerze współczuje Ci tych dolegliwość, biedna.
![]() |
#1743 | |||||||
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() O matko a przede mną tylko Małgoś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to tylko taka jedna noc, a tak Marcelek będzie ładnie sypiał. Podziwiam cię, że tak szybko doszłaś do siebie po cesarce ![]() Cytat:
![]() Musze jeszcze tylko zobaczyć jakie wypełnienie ma ta poduszka i je kupić. Cytat:
![]() Body półśpiochy dresy bluzę polarową sukieneczkę niedrapki skarpetki ogrodniczki 2 kocyki ręczniki szczoteczkę i grzebyk zestaw do paznokci śpiworek do spania łóżeczko buciki (od chrzestnego ![]() Cytat:
![]() Po wczorajszej wizycie u lekarza wszystko dobrze, malutka niestety leży cały czas pośladkowo. Kolejna wizyta 18 lutego, będę miała wtedy to ostatnie genetyczne usg. Widać było po lekarzu, że strasznie był przejęty sytuacją z bliźniakami i każdą z pacjentek trzymał o wiele dłużej niż zazwyczaj. Nawet rozmawiał na ten temat ze mną. Wyczekałam się w kolejce niesamowicie, przede mną był 11 kobiet ![]() Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 Czas edycji: 2014-01-23 o 12:59 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sorry za bezpośredniość ale bardzo z Ciebie leci? to już któryś dzień więc nie ma żartów... Cytat:
![]() To rożki tyle kosztują ![]() YYY dziś mam 20tc0d i też myślałam że jestem tydzień po Tobie ![]() To lecę do klubu Cytat:
![]() Zadbaj o ząbki to ważne ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44758957] Małgoś a spróbuj może pić zagrzaną oryginalną coca colę, nam ona zawsze pomaga przy jelitówce. Po wczorajszej wizycie u lekarza wszystko dobrze, malutka niestety leży cały czas pośladkowo. Kolejna wizyta 18 lutego, będę miała wtedy to ostatnie genetyczne usg. Widać było po lekarzu, że strasznie był przejęty sytuacją z bliźniakami i każdą z pacjentek trzymał o wiele dłużej niż zazwyczaj. Nawet rozmawiał na ten temat ze mną. Wyczekałam się w kolejce niesamowicie, przede mną był 11 kobiet ![]() Ja słyszałam żeby sprita podgrzać ale nie wiem czy to może pomóc ![]() Pokazywałaś nam łóżeczko? No to się naczekaliście wczoraj ale warto było czekać ![]() Kochane powiedzcie mi czy 45zł za nowy ręczny laktator Avent do dużo? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Kochane dziękuję wam wszystkim za troskę
Aldrin - kochana ja za swój rożek zapłaciłam dużo mniej bo około 30-40zł. Ja za tą pościel w baranki wraz z rożkiem i przesyłka zapłaciłam gdzieś 130zł. Jedne z droższych ze wkładem kokosowym kosztowały coś koło 60zł... gdzie wy widziałaś te za 200zł?? Pradip - czy dużo ze mnie leci? no wczoraj było dość nieciekawie... ale aż dziwne bo prawie nic nie jadłam więc nawet nie miało czym. Starałam się choć troszkę pić wodę. Pod koniec dnia wypiłam odgazowaną colę, w ciągu dnia podgrzewałam sobie sprite (chodzi o odgazowanie napoju), więc i to wypróbowałam - przynajmniej w nocy nie wstawałam ... może tylko raz. Cola podobno dobra na zabicie wirusa jeśli jest. Teraz chyba troszkę mi lepiej po kleiku ryżowym na wodzie i flipsach ![]() co do laktatora to nie znam się na polskich cenach... Ewelika - w takim tempie to Małgoś szybciej wykituje niż urodzi ... ale powiem wam, że przeszło mi parcie na poród, będzie kiedy będzie ![]() cieszę się, że lekarz przejął się sytuacją i wszystkie pacjentki porządnie przebadał Papryczka - dobrze, że jutro sobie odpoczniesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sory kolejny mój błąd nie rożek a rogal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Aldrin - te do karmienia widziałam na stronce Motherhood za 59-69zł, a taki do spania możesz sobie spokojnie kupić na allegro za 30zł z przesyłką, bo nawet lepiej jak nie jest taki twardy (przynajmniej dla mnie było lepiej)... do spania lepszy troszkę większy, ale oczywiście można wykorzystać jeden do obydwu celów
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-01-23 o 16:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1748 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Łóżeczka nie pokazywałam, bo to moje łóżeczko i jeszcze stoi na strychu nie złożone. Ale jak doprowadzimy je do idealnego stanu to się pochwalę ![]() Nie mam pojęcia czy drogo, ja bym chciała elektryczny, bo czytałam że są bardzo dobre. Ale ta cena... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Wtajemniczenie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44763443]Nie wiem dalej, bo mój lekarz nie podaje wagi
![]() ![]() Łóżeczka nie pokazywałam, bo to moje łóżeczko i jeszcze stoi na strychu nie złożone. Ale jak doprowadzimy je do idealnego stanu to się pochwalę ![]() Nie mam pojęcia czy drogo, ja bym chciała elektryczny, bo czytałam że są bardzo dobre. Ale ta cena...[/QUOTE] Ewelika a ty teraz w którym tygodniu jesteś ? ![]()
#1750 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ale ten czas leci jejku, super to już z górki
#1752 |
Zadomowienie
|
Dziewczęta te nasze ciąże jakieś ekspresowe są
![]() ![]()
#1753 |
Zakorzenienie
|
Mi najbardziej dłużą się ostatnie tygodnie, reszta minęła nawet szybko zwłaszcza z perspektywy czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zadomowienie
|
Pradipku- z tego co się orientowałam to laktatory ręczne aventu kosztują ok. 100 zl
![]() ![]()
#1755 | |
Konto usunięte
|
Już bliżej niż dalej, a dopiero co pokazywałam wam test
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zadomowienie
|
Dopiero były święta Bożego Narodzenia, a już za tydzień luty się zaczyna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1757 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() Oj czas leci nieubłaganie .... Wy tu już rodzić będziecie, a ja nadal czekam na dwie kreski ![]() Ale było dziś zimno buuuu.... Zostawiłam car przed domem- nie chciało mi się wstawić do garażu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
Fiona - ojjj nie lubię nie zapowiedzianych wydatków ... ehhh
Ma ktoś broń? może mnie ktoś zastrzelić...? |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pradip bardzo się cieszę, jak czytam, że Twój bąbelek zdrowieje ![]() Chrzestna Marcelka rozmawiała z nim przez telefon( ona jest bardzo rodzinna ) no i mały powiedział jej , że tęskni i ją kocha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
Fiona - ten twój Marcelek to potrafi porwać za serce
![]() ![]() mojego tż-ta kuzyn ma taką prawie 3 letnią córeczkę, jest taka słodka, ostatnio jak się rozgadała to tż powiedział, że ona by wyciągnęła od niego wszystko o cokolwiek by poprosiła - kurcze nawet go nie podejrzewałam o takie odruchy hahah no męczy mnie nadal... czytałam, że u niektórych trwała tydzień - do tego czasu na pewno wykituję .... a mały jeszcze tak mnie po jelitach kopie, przeciąga się, że nie mogę sobie znaleźć pozycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co by u Ciebie zrobili gdybyś pojechała do szpitala? [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44763443]Nie wiem dalej, bo mój lekarz nie podaje wagi ![]() ![]() Łóżeczka nie pokazywałam, bo to moje łóżeczko i jeszcze stoi na strychu nie złożone. Ale jak doprowadzimy je do idealnego stanu to się pochwalę ![]() Nie mam pojęcia czy drogo, ja bym chciała elektryczny, bo czytałam że są bardzo dobre. Ale ta cena...[/QUOTE] Mi też nie mówili dopóki nie zapytałam o wagę ![]() No to odpicujcie łóżeczko i się chwal ![]() Tez wolałabym elektryczny ale właśnie koszta :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Twój mały mężczyzna już wie co mówić kobietom ![]() Co do wizyty to tak jak myślałam niczego konkretnego się nie dowiedzieliśmy ale gen mocno się przejął naszą sytuacją. Podał nam nazwisko lekarza chorób zakaźnych i poprosił o czas do jutra to może jeszcze coś wymyśli. Jedyne co możemy w tej sytuacji zrobić to wg niego badać przyczyny opryszczki i próbować ją zaleczyć. Dostałąm badania do zrobienia i jutro jeszcze postaram się wydębić skierowanie na kolejne na nfz. Powiedział, że trzyma za nas kciuki i czuje, że wszystko dobrze się skończy, ale to tylko słowa... A z takich niemiłych ciekawostek wiecie, że jak wyjdą złe wyniki inwazyjnych badań to mogą odmówić terminacji wbrew woli rodziców? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Wtajemniczenie
|
Marcel nie miesci sie w brzuszku to i sie wyciaga.
Ale sie objadlam az mnie mdli. Wczoraj wyskoczyl mi brzuszek ale to chyba bardziej spozywczy niz ciążowy bo dzisiaj byl juz mniejszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1764 |
Zakorzenienie
|
Pradip - nic złego się ze mną jeszcze nie dzieje, a że paracetamolem nie mogliby mnie leczyć, to obstawiam, że kazali by wrócić do domu, jeść tosty, pić dużo płynów i odpoczywać - więc taką diagnozę sama mogę sobie postawić
czyli te wszystkie problemy mogą być przez przyjmowanie tego leku czy przez samą opryszczkę? bo ja prawie u każdej ciężarnej z jaką miałam styczność na dłużej widziałam opryszczkę, a dzieciaczki zdrowe - dlatego się dziwię ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Papryczko - mówisz o moim dziecku? jeśli tak to Kacper ![]() to czekamy na zdjęcie brzuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zadomowienie
|
Fionka-pewnie tez popłakałabym się jakby mi taki mały przystojniak wyznał miłosc;D Marcelek jest bezbłędny
![]() Pradip-nie wiem jak to się ma do tego, ale moja znajoma w 12 tygodniu dowiedziała się że dziecko ma poważną wadę kręgosłupa czy się nie wykształcił cały, cos takiego, to musiała nieźle się naszukac lekarza który dokonałby terminacji bo żaden się nie chciał zgodzic, a Ona miała jak najbardziej do tego prawo i dopiero jakiś po znajomości sie znalazł...
#1766 |
Wtajemniczenie
|
Malgos bardzo przepraszam, wybacz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1767 |
Zakorzenienie
|
Papryczko - spoko kochana, żaden problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zjadłam naleśnika z serkiem i jogurtem i jakoś mi ciężko bleee Cytat:
![]() ![]() Z tego co teraz czytam to wszędzie piszą że pierwsza opryszczka jest bardzo niebezpieczna (ja niby już wcześniej miałam) a leki pewnie swoją drogą. Różnie organizmy reagują na choroby więc to indywidualna sprawa. Chociażby tysiące matek pije w ciąży a jedno z dzieci urodzi się z zatruciem alkoholowym. Cytat:
![]() Aldrin zapomniałam Ci wcześniej napisać a propos imion. My też nie możemy dojść do porozumienia a do tego mąż po raz pierwszy dziś podał imiona do przyjęcia (Marek, Andrzej, Zbyszek) no i delikatnie mówiąc żadne nie przypadło mi do gustu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zadomowienie
|
Pradip-to powiem Ci, że z propozycji Twojego męża też mi się nic za bardzo nie podoba
![]() ![]() a Igor bardzo ładne imię ![]() ![]()
#1770 |
Zakorzenienie
|
Pradip - znam tutejszą służbę zdrowia
![]() dlatego mi obecnie do porodu nie śpieszno, bo obecnie chyba rzeczywiście nie miałabym sił ... co do imiona to ciężka sprawa jak brak porozumienia ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-01-23 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.