|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Ale jak DO dyfuzora? mam w te dziurki w bolcach włosy wsadzić czy po prostu ułożyć włosy na tej nakładce? Przepraszam za dziwne może pytanie ale to mój pierwszy w życiu kontakt z taką machinerią
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
podłóż ten dyfuzor od dołu i podność do góry, do głowy, w ten sposób włosy będą się układały w dyfuzorze odpowiednio , czasami włosy nie chcą się tak ułożyć między tymi bolcami więc wtedy można pomóc ręką
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Wizazanka5000 ładniutko
zakupiłam dziś dwa olejki z GP z czerwoną papryką - dopiero gdy je zobaczyłam to przypomniałam sobie, że wcześniej pisałyście o tym, że wycofuję je w Rossmannie
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, chodziło mi między te bolce i do głowy i ja ręką pomagam, by się nie wysunęły, bo dużo mam i nie krótkie
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
swoja droga, zeby moje wlosy sie tak pieknie krecily po odgnieceniu jak sa przed, to bylabym wniebowzieta, bo niektore pasma to sie praktycznie zawijaja wokol wlasnej osi jak sa nazelowane
Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-01-23 o 20:16 |
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
A jak dyfouzor u was wpłynął na:
a) moc skrętu b)jego trwałość c) puch
|
|
#639 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A z innych - są żele artiste, ale one nie trzymają mocno. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znalazłam świetną odżywkę bs - balsam green pharmacy z olejem łopianowym i granatem. Kilka razy użyłam ds, ale deczko za lekka, a bs dociąża lepiej, niż lniana joanna, ale muszę dać jej mniej, niż joaśki, żeby nie obciążyć. Ale na tę porę roku - super |
|||||||||
|
|
|
#640 |
|
Konto usunięte
|
1 przed odgnieceniem, 3 nastepne po... jestem coraz bardziej zadowolona z nich
ten s-owaty ksztalt jest super
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#642 |
|
Moderator
|
Jeśli moje włosy nawet po nałożeniu odżywki/maski i spłukaniu skrzypią po przejechniu dłonią to chyba źle, co? Bo po szamponie wręcz piszczą, w dotyku przypominają dosłownie uwaga: folię, nawet tak szeleszczą, wrrr. Kryzys klejenia przeszedł, teraz zakaz częstego mycia, 2 razy na tydzień max. I jakoś wróca do siebie.
Gdyby jakaś uprzejma osoba przebywająca w Anglii znała produkt z keratyną (nie musi być zgodny z cg) typu maska/odżywka, w rozsądnej cenie do dostania stacjonarnie to w ogóle byłoby cudownie ^^ Bo niestety moje dwa cudeńka wycofano
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Aa i dziekuje dziewczyny za mile slowa odkad zminimalizowalam farbiwanie sa duzo lepsze i dbanie przynosi lepsze rezultaty, skret mi sie podoba no ale bede sie starala dalej zeby to bylo bardziej trwale |
|
|
|
|
#644 | ||||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Staraj się nie dosuszać do końca, chyba, że masz gdzieś wyjść. Susz na najniższej albo średniej prędkości, nie będzie Ci rozwiewać włosów i robić puchu. Nie musisz suszyć wyłącznie chłodnym strumieniem (suszę na ciepłym). Cytat:
Cytat:
b) chyba taki sam c) jeśli zaczynam suszyć za późno puch może się zdarzyć na czubku (ale jak pisałam kilka razy mam to w nosie ).d) ode mnie - większa objętość Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Może spróbuj dokapywać odrobinę oleju do maski/odżywki, którą aktualnie masz? No i do olejowania dobrze wrócić, tylko rzadziej. Przepraszam, ale mogłam coś pomylić, nie nadrabiałam dokładnie. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2014-01-23 o 21:47 |
||||||||
|
|
|
#645 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
To chyba rozumiem co masz na myśli. Jeśli umyłam włosy szamponem z sles, a później nałożyłam humektantową odżywkę, miałam wrażenie jakbym nie nałożyła niczego. Na pewno odżywki emolientowe Ci nie służą? Jest zima, obawiam się, że same humektanty mogą Ci tylko zaszkodzić aniżeli pomóc. |
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
nagomiko, o jak ładnie w codzienniku
|
|
|
|
#648 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Moderator
|
Cytat:
efekt na włosach jaki mam idealnie oddaje zdjęcie to: http://2.bp.blogspot.com/-y_QEPDPn6-.../Birthday1.jpg Simone Simons była takim moim włosowym ideałem, a teraz jej się z włosami stało chyba to samo co mi. Bo jednak włosy typu suche siano są inne, bo są matowe, a jak się wgniecie silikon lub olej to robią się bardziej gładkie i mięsiste, a tu nie. Proteiny z dużymi cząsteczkami działają źle, emolienty też chociaż silikony nie robią krzywdy, ale w większości produktów to uczucie jakbym nicn ie nałożyła. Są takie skrzypiące i sztucznie błyszczące, pozornie wyglądają na gładkie. Tak sie robi przy częstym myciu sls i słabym odzywianiu włosów. U mnie nie ma zimy, temperatura jest na plusie jak wiosną. |
|
|
|
|
#650 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nie ma zimy, ale jest raczej wilgotno chyba? Dalej wydaje mi się, że emolienty jednak mogłyby pomóc. A jakich emolientowych odżywek używałaś? Nie znam składu odżywki l'oreala. |
|
|
|
|
#651 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nagomiko cud,miód i orzeszki
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Alberto V05 - ma na początku keratynę i potem szereg olei, służy mi alej uż mi się skończyła, miałam też z tej serii ale bez keratyny i nie działała dobrze.. Lubię Gliss kur oil nutrive, również mi służy. Obecnie mam Garnier colour coś tam z olejem lnianym i jagodami acai, nie szkodzi moim włosom ale nie robi nic specjalnego i boję się dłużej potrzymać na włosach, ale używam jej tlyko po prostu krócej trzymam żeby zabezpieczyć włosy. Najlepsza tego typu to Tresemme naturals z olejem kokosowym i ekstraktem jojoba, bo kokosa jestem pewna. Nie mam wielkiego wyboru, tym bardziej że si uczę i finansowo jestem zależna bo gdybym mogła od razu kupić co potrzebuję to inna bajka. |
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zaryzykuję i kupię jeszcze raz tą mrożącą i spróbuję wg Twojej rady a jak nie podoła to oddam TŻtowi jak poprzednią Dziś po myciu użyłam isany i właśnie zero puchu a włosy miękki i zdyscyplinowane, co prawda szału w skręcie nie ma ale puchu brak
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-01-23 o 23:24 |
|
|
|
|
#655 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(ja mam wyobraźnie w wersji superobrazowej i działa franca tak, że widzę dosłownie tak jak mi ktoś mówi i to dosłownie prawie że przed oczyma Pierwszy raz z bliska w ogóle widze dyfuzor bo unikałam jak ognia nawet widoku suszary bo miałam masakre po niej. Teraz dostałam od TŻ na urodziny bo stwierdziłam, że przy moim trybie egzystencji przynajmniej kilka razy w miesiącu się jednak przyda, więc zażyczyłam sobie z dyfozorem
Edytowane przez Agnes93 Czas edycji: 2014-01-24 o 00:13 |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#659 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą też się zastanawiałam - bo przy suszeniu dyfuzorem, suszymy włosy "pod górę", nie? Odwrotnie jak się układają łuski włosa. Cytat:
![]() Cytat:
Ja najczęściej używam tej samej co do d/s, jakoś tak jest pod ręką, a nie chcę już mieszać za bardzo. Małe ziarenko najczęściej wystarczy. Chociaż już różnie próbowałam - mniej, więcej....zależy ile włosy po danym myciu są w stanie wchłonąć. To czuję pod palcami - staram się, żeby nie były nadmiernie śliskie i oblepione. Ale nie mogę tego podawać jako przykład do naśladowania, jednocześnie narzekając na to, że mi skręt nie trzyma Cytat:
![]() Cytat:
.U mnie wyprost jest prawdopodobnie po heenarze - działanie tego olejku utrzymuje się przez kolejne mycia. A ostatnio trzymałam tylko godzinę przed myciem, razem z maską Omia arganową. Zaobserwowałam też działanie kokosa na niskoporach mojego synka - chętnie dał się wysmarować (już 2 razy, i co jakiś czas pyta czy już można znowu mówi na to "olej orzechowy" i zajada ze słoika podczas gdy ja mu smaruję główkę ). Więc otrzymaliśmy bardzo wyraźne zmiękczenie włosów, utrzymujące się przez co najmniej tydzień, mimo 2-3 krotnego mycia włosków samym szamponem w międzyczasie. U niego nakładanie oleju kokosowego częściej niż raz na tydzień, jest zbędne! Dzisiaj mam na popołudnie, więc zrobiłam eksperyment, ponieważ włosy nie wyglądały na brudne, i wymagające mycia (myłam wczoraj rano), to tylko je mocno napsikałam psikaczem z wodą (psikacz za 3 lub 4 zł w praktikerze w dziale ogrodniczym), dałam pianki wellaflex i jakiegoś żelokremu wella do loków z tej samej serii (kupiłam wczoraj w akcie desperacji). W razie czego, zdążę umyć przed pracą. Na razie siedzę w plunkinkgu
|
|||||
|
|
|
#660 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam taki problem z odżywką b/s może Garnier AiK ? ja używam jako b/s bo akurat ją mam a nic innego dla siebie znaleźć nie mogę , kiedyś używałam kremu do loków z nivei zamiast b/s i trochę żelu i było ok, a teraz problemy Cytat:
Sliczne falki Cytat:
a w ogóle komuś pomaga "robić sręt" ? Cytat:
U mnie po nocy za to więcej objętości ![]() Cytat:
Moje to na 2 dzien po odgnieceniu się pięknie skręcają ![]() Cytat:
Skręt słabszy taki sztuczny jakkiś( takie pokrzywione są) Lekko uniesione u nasady Na 2 dzień wyglądają już prawie dobrze Nie robią się sucharki Mój skręt jest zawsze trwały więc i po dyfuzorze też Puchu niewiele ale lepiej jak same schną wtedy wcale nie ma ![]() Cytat:
Śliczne faleczki Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=nyH3HJJOq1E gdzieś w połowie się zaczyna
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.