Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 20:56   #1771
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Dzisiaj nie ma mi kto zrobić fotki, jutro postaram się cos wrzucic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:31   #1772
justiii87
Zakorzenienie

Hej kobietki

Nocka przespana, Ja wypoczęta, ale mamy jeszcze rozwalony plan dnia i nie możemy dojść ze wszystkim do ładu. Za dużo się u Nas dzieje, dziś montowany był stolik w kuchni, M był u mnie z w pracy z wnioskiem o macierzyńskim, później jeszcze raz w PZU no i w Urzędzie stanu Cywilnego po akt urodzenia, a Ja leżałam z cycami na wierzchu bo mały dziś strajkował i ssał cyca i za chwilę zasypiał przy Nim więc nie dojadał i tak mi minął dzień.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Justii - o ja też takie mam, tylko standardowy rozmiar

super, że fajnie sobie radzicie... a co do bezsennych nocy to chyba nie pierwsza i nie ostatnia ale życzę żeby Marcel przespał choć troszkę

Izetko - kurcze to już niedługo połówkowe
mi dziś w końcu udało się nagrać mój falujący brzuch, bo zawsze jak już dorwałam tel to Kacperek się uspokajał nawet czkawkę widać jak ma
Wczorajsza noc była spokojna, wiadomo mały musi się przyzwyczaić i My tez Nie ma co narzekać zawsze może być gorzej.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witajcie z łóżeczka. Jak to przyjemnie leżeć, oglądać bezsensowne programy w tv i mieć laptop przy sobie szkoda tylko że katar meczy
Mąż pojechał do dentysty i będziemy o kilka stówek lżejsi, więc póki co z zakupami trzeba się wstrzymać

niestety nie możemy dojść do porozumienia, mamy 4 imiona i jakoś każdy z nas ma swoje typy

taki rożek to fajna sprawa ale jakoś mi szkoda wydać te 200 zł

Ty to masz szczęście takie fajne rzeczy udaje Ci sie znaleźć używane

Maluszek pierwszy raz pod opieką babci i jak się sprawuje?

a ja chce rożek a będzie mi służyć jako kołderka w nocy, bo zwykłe kocyki mam jeszcze z mojego dzieciństwa

pewnie, ze się pochwale, zaraz wrzuce do klubu

gratulacje nowego tygodnia. To ty jesteś 2 tygodnie po mnie? a ja myślałam, że tydzień

no to oby ten lekarz Wam powiedział samie dobre wiadomości i koniecznie się pochwal jak po wizycie
Sprawował się wzorowo spał nawet nie pisnął

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44758957]Cześć

Ale ci dobrze my niestety nic nie dostaniemy musimy wszystko kupić sami...
O matko a przede mną tylko Małgoś

Piękne uczucie ja też uwielbiam jak malutka ,,bodzie '' mnie główką

Małgoś a spróbuj może pić zagrzaną oryginalną coca colę, nam ona zawsze pomaga przy jelitówce.

Ale się z tego uśmiałam, aż sprawdziłam wielkość swoich

Mam nadzieję, że to tylko taka jedna noc, a tak Marcelek będzie ładnie sypiał.

Podziwiam cię, że tak szybko doszłaś do siebie po cesarce

Mi rożek i poduszkę rogala będzie szyła mama
Musze jeszcze tylko zobaczyć jakie wypełnienie ma ta poduszka i je kupić.

Aż sama przejrzałam swoje rzeczy co mam

Body
półśpiochy
dresy
bluzę polarową
sukieneczkę
niedrapki
skarpetki
ogrodniczki
2 kocyki
ręczniki
szczoteczkę i grzebyk
zestaw do paznokci
śpiworek do spania
łóżeczko
buciki (od chrzestnego )

Ja będę szukała takiej z pluszakami, jakoś bardziej mi się takie podobają

Po wczorajszej wizycie u lekarza wszystko dobrze, malutka niestety leży cały czas pośladkowo. Kolejna wizyta 18 lutego, będę miała wtedy to ostatnie genetyczne usg. Widać było po lekarzu, że strasznie był przejęty sytuacją z bliźniakami i każdą z pacjentek trzymał o wiele dłużej niż zazwyczaj. Nawet rozmawiał na ten temat ze mną.
Wyczekałam się w kolejce niesamowicie, przede mną był 11 kobiet [/QUOTE]

I bardzo dobrze, że lekarz się boi, są od tego jak tyłek od s... i powinni każdą ciążę prowadzić jak to by było ich dziecko i żona, płacisz i powinni się porządnie zająć człowiekiem.

Dla Nas rożek to wspaniała rzecz, mały leży w nim sztywno nie zsuwa się więc ja mogę z czystym sumieniem polecić

Ewelika Ty pisałaś, że masz taki śpiworek jak My, więc od razu mówię, jeśli Twoja mama ma czas i chęci to niech Ci wymieni suwak bo ten jest bardzo niewygodny i zacina się w nim ten materiał bo nie jest sztywny.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:38   #1773
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Zobaczymy dam znać wieczorem.
A sorry za bezpośredniość ale bardzo z Ciebie leci? to już któryś dzień więc nie ma żartów...

Dobrze że zostałaś w łóżeczku a jak się w ogóle czujesz dziś?
To rożki tyle kosztują
YYY dziś mam 20tc0d i też myślałam że jestem tydzień po Tobie
To lecę do klubu

Doczekasz się mi się za każdym razem buzia sama śmieje jak mały zaczyna się wiercić
Zadbaj o ząbki to ważne

Ja słyszałam żeby sprita podgrzać ale nie wiem czy to może pomóc
Pokazywałaś nam łóżeczko?
No to się naczekaliście wczoraj ale warto było czekać wiesz ile córcia waży?

Kochane powiedzcie mi czy 45zł za nowy ręczny laktator Avent do dużo?
My za laktator Aventu zapłaciliśmy 149 zł - ręczny, więc bierz i sie nie zastanawiaj bo bardzo dobra cena

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Oj czas leci nieubłaganie .... Wy tu już rodzić będziecie, a ja nadal czekam na dwie kreski .

Ale było dziś zimno buuuu.... Zostawiłam car przed domem- nie chciało mi się wstawić do garażu , no i co? Rano mi nie odpalił . Taxi kosztowało mnie w dwie strony 60 zł za głupotę trzeba płacić
Za głupotę się płaci, ale chociaż dziś jeździłaś jak królowa taksówkami w jedna i drugą stronę kto bogatemu zabroni

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Pewnie biegunka nie daje Ci spokoju . No ale tyle czasu już Cie trzyma ludzie ile można

Pradip bardzo się cieszę, jak czytam, że Twój bąbelek zdrowieje

Chrzestna Marcelka rozmawiała z nim przez telefon( ona jest bardzo rodzinna ) no i mały powiedział jej , że tęskni i ją kocha , a ta się poryczała ze szczęścia

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Kurcze strasznie mi Cie szkoda
A co by u Ciebie zrobili gdybyś pojechała do szpitala?

Mi też nie mówili dopóki nie zapytałam o wagę
No to odpicujcie łóżeczko i się chwal
Tez wolałabym elektryczny ale właśnie koszta :/

jak sie czyta to faktycznie moment tylko jak go przeżyć i nie osiwieć

Jak to mówią za gapowe się płaci dziś auto wstawiłaś?

Mam nadzieje ze zdrowieje i wyzdrowieje... dziękuje za ciepłe słowa
A Twój mały mężczyzna już wie co mówić kobietom

Co do wizyty to tak jak myślałam niczego konkretnego się nie dowiedzieliśmy ale gen mocno się przejął naszą sytuacją. Podał nam nazwisko lekarza chorób zakaźnych i poprosił o czas do jutra to może jeszcze coś wymyśli. Jedyne co możemy w tej sytuacji zrobić to wg niego badać przyczyny opryszczki i próbować ją zaleczyć. Dostałąm badania do zrobienia i jutro jeszcze postaram się wydębić skierowanie na kolejne na nfz. Powiedział, że trzyma za nas kciuki i czuje, że wszystko dobrze się skończy, ale to tylko słowa...
A z takich niemiłych ciekawostek wiecie, że jak wyjdą złe wyniki inwazyjnych badań to mogą odmówić terminacji wbrew woli rodziców?
Jeśli wcześniej miałaś opryszczkę to Twój organizm ma ten wirus w sobie i nigdy się go nie pozbędziesz i ciąży tak bardzo nie zagraża, gorzej jak byś pierwszy raz zachorowała w czasie ciąży.
Stary 2014-01-23, 22:46   #1774
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż to ocenimy
Ja też zjadłam naleśnika z serkiem i jogurtem i jakoś mi ciężko bleee

Sama najlepiej wiesz jak się czujesz ale nie gniewaj się- możesz być troszkę nieobiektywna martwię się że po tylu dniach biegunki jak Kacper zdecyduje się wyjść nie będziesz mieć siły
Z tego co teraz czytam to wszędzie piszą że pierwsza opryszczka jest bardzo niebezpieczna (ja niby już wcześniej miałam) a leki pewnie swoją drogą. Różnie organizmy reagują na choroby więc to indywidualna sprawa. Chociażby tysiące matek pije w ciąży a jedno z dzieci urodzi się z zatruciem alkoholowym.

Właśnie o czymś takim lekarz nam opowiadał

Aldrin zapomniałam Ci wcześniej napisać a propos imion. My też nie możemy dojść do porozumienia a do tego mąż po raz pierwszy dziś podał imiona do przyjęcia (Marek, Andrzej, Zbyszek) no i delikatnie mówiąc żadne nie przypadło mi do gustu Z kolei ja dziś doznałam olśnienia, że chce Igora na co usłyszałam, że nie bo mu się kojarzy z jakąś przygłupią postacią z książki Pratchetta
sorry za śmiech, ale Twój TŻ trochę zaszalał
ale Igor bardzo ładne imię

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Pradip - znam tutejszą służbę zdrowia ale jak nic się nie zmieni to zadzwonię jutro do szpitala
dlatego mi obecnie do porodu nie śpieszno, bo obecnie chyba rzeczywiście nie miałabym sił ...
co do imiona to ciężka sprawa jak brak porozumienia
Malgoś oj coś ciężko znosisz te ostatnie tygodnie Ja na Twoim miejscu pojechała bym do szpitala, takie wymioty nie są normalne, a do tego strasznie wyniszczyłaś sobie organizm, nie wyobrażam sobie Ciebie teraz w akcji porodowej, Ja 3 godziny leżałam w bólach i ledwo dyszałam, a Ty po takich wymiotach nie będziesz miała siły ręką ruszać, a co mówić że masz urodzić.
Jedź niech dadzą Ci jakąś kroplówkę, a jak trzeba to skłam, że dłużej Cię trzyma Cię biegunka i nie możesz już funkcjonować, musisz zadbać teraz o Was!!!

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Życzę Wam i sobie spokojnej nocy
Stary 2014-01-23, 22:51   #1775
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - ja na szczescie jeszcze nie wymiotuje... caly czas mam tylko biegunke... jutro zadzwonie do szpitala jak sie nie poprawi. Nie mam mnostwa energi ale jeszcze posprzatalam, poodkurzalam, ugotowalam obiad i nawet podloge w kuchni umylam, a mlody tak mnie dzis po jelitach przetrzepal kopniakami i wygibasami ze szkoda gadac
oj nie sadze zeby oni mnie tu tak w szpitalu zostawili i przypieli pod kroplowke ale moge sie mylic... zobaczymy co bedzie jutro
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:59   #1776
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Justii - ja na szczescie jeszcze nie wymiotuje... caly czas mam tylko biegunke... jutro zadzwonie do szpitala jak sie nie poprawi. Nie mam mnostwa energi ale jeszcze posprzatalam, poodkurzalam, ugotowalam obiad i nawet podloge w kuchni umylam, a mlody tak mnie dzis po jelitach przetrzepal kopniakami i wygibasami ze szkoda gadac
oj nie sadze zeby oni mnie tu tak w szpitalu zostawili i przypieli pod kroplowke ale moge sie mylic... zobaczymy co bedzie jutro
Kurde, żeby Ci przeszło
Podobno na biegunkę dobre są jagody

Świeża jagoda.
Bardzo dobry lek. Możemy jeść same albo posypane cukrem.
- Jagoda ze słoika.
Zagotowane w słoiku owoce możemy długo przechowywać i sięgnąć po nie w chwili, gdy będziemy mieli rewolucję w brzuchu.
- Jagody suszone
Świeże jagody rozsypujemy na płaskiej powierzchni i stawiamy w ciepłe słoneczne miejsce. Po dwóch dniach takiego suszenia zbieramy je do papierowej torebki.
- Nalewka z jagód
Do sporządzenia nalewki potrzebujemy, oczywiście oprócz jagód, czystej 40% wódki. W jakich ilościach? To już zależy od nas samych. Mieszamy je w proporcjach 1:1 i odstawiamy na, góra, dwa miesiące. Potem nalewkę przecedzamy i rozlewamy do butelek.
Stary 2014-01-23, 23:19   #1777
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - no wlasnie nie mieli dzis jagodek w tesco. Podobno dobre tez z ryzem - pamietam jak mama dawala bratu, ale ostatnio wyczytalam ze lepiej obrac je ze skorki, czyli przetrzec. A jeszcze znalazlam tutejszy lek przeciw biegunce, ktory bezpieczny jest w ciazy wiec pewnie sie tym poratuje jak w szpitalu nic nie doradza.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

hahaha ty mnie tu na złą droge chcesz sprowadzic z ta nalewka? ja uwielbiam jagody w kazdej postaci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 07:55   #1778
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Pradip-to powiem Ci, że z propozycji Twojego męża też mi się nic za bardzo nie podoba no ostatecznie może Marek???mały Maruś
a Igor bardzo ładne imię i też już się spotkałam, że się kojarzy z jakąś książką czy bajką
Nie mam nic do tych imion ale dla naszego malca żadne
Cytat:
co do imiona to ciężka sprawa jak brak porozumienia
To nawet nie chodzi o to że nie ma porozumienia bo mąż nigdy żadnego nie proponował a na moje propozycje od razu lub po sekundzie odpowiadał że nie. Cieszę się, że w końcu przemówił ale w tym wypadku zachowałam się jak on NIEEEEEEEEEEE
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

Trzymamy za słowo
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobietki

Nocka przespana, Ja wypoczęta, ale mamy jeszcze rozwalony plan dnia i nie możemy dojść ze wszystkim do ładu. Za dużo się u Nas dzieje, dziś montowany był stolik w kuchni, M był u mnie z w pracy z wnioskiem o macierzyńskim, później jeszcze raz w PZU no i w Urzędzie stanu Cywilnego po akt urodzenia, a Ja leżałam z cycami na wierzchu bo mały dziś strajkował i ssał cyca i za chwilę zasypiał przy Nim więc nie dojadał i tak mi minął dzień.

My za laktator Aventu zapłaciliśmy 149 zł - ręczny, więc bierz i sie nie zastanawiaj bo bardzo dobra cena

sorry za śmiech, ale Twój TŻ trochę zaszalał
ale Igor bardzo ładne imię
Plan dnia może jeszcze kuleje ale noce pozostały bez zmian i jesteś na wizażu

Dzięki dziewczyna jest od Ciebie z miasta więc zobaczę ile policzy za przesyłkę i jak coś to biorę (chyba że Ty masz ochotę mnie odwiedzić to Cię wykorzystam ) A Ty szukasz konkretnej niani?

Miałam ochotę zareagować dokładnie tak samo jak Ty ale udało mi się zachować powagę

Miałam jeszcze zapytać czemu dokupowałaś kombinezon? Za duży był ten pierwszy?
Cytat:
Ty to naprawdę jesteś niezniszczalna jednak zgadzam się z tym co napisała Ci Justii zadzwoń do tego szpitala niech Cię trochę posilą kroplówkami pomimo że perspektywa nie wydaje się zbyt przyjemna
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 08:29   #1779
Aldrin
Zakorzenienie

Dobry

Fiona Twój synek wie jak zagadać do kobiety też bym się wzruszyła po takim wyznaniu

Cytat:
Fiona - ten twój Marcelek to potrafi porwać za serce uwielbiam takie dzieciaczki
mojego tż-ta kuzyn ma taką prawie 3 letnią córeczkę, jest taka słodka, ostatnio jak się rozgadała to tż powiedział, że ona by wyciągnęła od niego wszystko o cokolwiek by poprosiła - kurcze nawet go nie podejrzewałam o takie odruchy hahah

no męczy mnie nadal... czytałam, że u niektórych trwała tydzień - do tego czasu na pewno wykituję .... a mały jeszcze tak mnie po jelitach kopie, przeciąga się, że nie mogę sobie znaleźć pozycji
biedaczko, ciągle myśle o Tobie i współczuje teraz jednak mam nadzieję, że akcja porodowa się nie rozpocznie nim nie dojdziesz do pełni sił. U Was z tymi szpitalami dziwnie jest ale może warto zaryzykować a jak nie to już nie wiem nalewki jagodowe i inne badziewia niech idą w ruch, coś musi pomóc to już za długo trwa

[QUOTE=Pradip;44767933

Mi też nie mówili dopóki nie zapytałam o wagę
No to odpicujcie łóżeczko i się chwal
Tez wolałabym elektryczny ale właśnie koszta :/

jak sie czyta to faktycznie moment tylko jak go przeżyć i nie osiwieć

Co do wizyty to tak jak myślałam niczego konkretnego się nie dowiedzieliśmy ale gen mocno się przejął naszą sytuacją. Podał nam nazwisko lekarza chorób zakaźnych i poprosił o czas do jutra to może jeszcze coś wymyśli. Jedyne co możemy w tej sytuacji zrobić to wg niego badać przyczyny opryszczki i próbować ją zaleczyć. Dostałąm badania do zrobienia i jutro jeszcze postaram się wydębić skierowanie na kolejne na nfz. Powiedział, że trzyma za nas kciuki i czuje, że wszystko dobrze się skończy, ale to tylko słowa...
A z takich niemiłych ciekawostek wiecie, że jak wyjdą złe wyniki inwazyjnych badań to mogą odmówić terminacji wbrew woli rodziców?[/QUOTE]

Mi całe szczęście na każdej wizycie podaje wagę i na każdej wizycie jest zaskoczony wielkością malucha
aha sprawdziłam jesteś tydzień i jeden dzień po mnie z ciążą, więc to ja namieszałam

Co do badań i wizyty to fajnie się lekarz zachował, że chce Wam pomóc i zrobić wszystko w tym kierunku i jak lekarz mówi, że wierzy, że będzie dobrze to musi tak być a my tutaj wszystkie trzymamy za tego maluszka mocne kciuki

Cytat:
Marcel nie miesci sie w brzuszku to i sie wyciaga.
Ale sie objadlam az mnie mdli.
Wczoraj wyskoczyl mi brzuszek ale to chyba bardziej spozywczy niz ciążowy bo dzisiaj byl juz mniejszy

wieczorami na początku brzuszek jest zawsze większy niż rano i czekamy na zdjęcia tego mieszkanka

Cytat:

Aldrin zapomniałam Ci wcześniej napisać a propos imion. My też nie możemy dojść do porozumienia a do tego mąż po raz pierwszy dziś podał imiona do przyjęcia (Marek, Andrzej, Zbyszek) no i delikatnie mówiąc żadne nie przypadło mi do gustu Z kolei ja dziś doznałam olśnienia, że chce Igora na co usłyszałam, że nie bo mu się kojarzy z jakąś przygłupią postacią z książki Pratchetta
Marek jeszcze dla mnie ujdzie A Igorek śliczne imię mamy w rodzinie Igorka straszny i kochany rozrabiaka

My mamy 4 imiona i jedyne na które oba się zgadzamy to Kacper ale strasznie dużo u nas Kacerków ostatnio i jakoś się wahamy mąż oczywiście ciągle mówi do brzuszka Mariusz a mnie aż coś bierze

Cytat:

oooooo to super

ufff nadrobiłam, mogę iść zjeść śniadanko i dalej do łóżka sie kurować
Stary 2014-01-24, 09:11   #1780
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Mi całe szczęście na każdej wizycie podaje wagę i na każdej wizycie jest zaskoczony wielkością malucha
aha sprawdziłam jesteś tydzień i jeden dzień po mnie z ciążą, więc to ja namieszałam

Co do badań i wizyty to fajnie się lekarz zachował, że chce Wam pomóc i zrobić wszystko w tym kierunku i jak lekarz mówi, że wierzy, że będzie dobrze to musi tak być a my tutaj wszystkie trzymamy za tego maluszka mocne kciuki

Marek jeszcze dla mnie ujdzie A Igorek śliczne imię mamy w rodzinie Igorka straszny i kochany rozrabiaka

My mamy 4 imiona i jedyne na które oba się zgadzamy to Kacper ale strasznie dużo u nas Kacerków ostatnio i jakoś się wahamy mąż oczywiście ciągle mówi do brzuszka Mariusz a mnie aż coś bierze

ufff nadrobiłam, mogę iść zjeść śniadanko i dalej do łóżka sie kurować

Jak się dziś czujesz?
U nas nie ma jeszcze żadnego Igora więc może będzie
Z Twoich imion podoba mi się Adrian i Maciek chyba najbardziej ale generalnie to mi się wiele męskich imion podoba Kacper, Darek, Bartek, Marcel, Rafał, Patryk ale jakoś nie pasują mi dla naszego szkraba i tylko ten Igor ewentualnie Kamil mi podpasował.

Nikt nie odbiera w przychodni a powinna być położna od 8.30 chyba pojadę tam w ciemno
Stary 2014-01-24, 09:15   #1781
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam nic do tych imion ale dla naszego malca żadne

To nawet nie chodzi o to że nie ma porozumienia bo mąż nigdy żadnego nie proponował a na moje propozycje od razu lub po sekundzie odpowiadał że nie. Cieszę się, że w końcu przemówił ale w tym wypadku zachowałam się jak on NIEEEEEEEEEEE

Trzymamy za słowo

Plan dnia może jeszcze kuleje ale noce pozostały bez zmian i jesteś na wizażu

Dzięki dziewczyna jest od Ciebie z miasta więc zobaczę ile policzy za przesyłkę i jak coś to biorę (chyba że Ty masz ochotę mnie odwiedzić to Cię wykorzystam ) A Ty szukasz konkretnej niani?

Miałam ochotę zareagować dokładnie tak samo jak Ty ale udało mi się zachować powagę

Miałam jeszcze zapytać czemu dokupowałaś kombinezon? Za duży był ten pierwszy?

Ty to naprawdę jesteś niezniszczalna jednak zgadzam się z tym co napisała Ci Justii zadzwoń do tego szpitala niech Cię trochę posilą kroplówkami pomimo że perspektywa nie wydaje się zbyt przyjemna
O to już mnie wynalazłaś na Baby Outlet Poproszę o zaproszenie na fb :P

Poszukuję obojętnie jakiej niani bo trochę boję się zostawić otwartych drzwi i kotki bo Ona jest mała i mogłaby na Marcelka skoczyć i zamykamy drzwi od sypialni i boję się, że mogę go nie usłyszeć jak będzie marudził i dlatego chcę nianię. Teraz mam domową nianię dzwonię z kom na stacjonarny i odbieram, a słuchawkę kładę przy łóżeczku i jak coś to słyszę, że marudzi , ale przez to mam cały czas tel zajęty.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Kombinezon kupiliśmy już 3 wszystkie są na Niego za duże , a nie mogę jednego oddać bo gdzieś zawieruszyłam paragon Niby kosztował 29 zł, ale szkoda żeby leżał. Kupiliśmy wymiarowo mniejszy niż ten co mamy, a i tak za duży, 56 też za duży, ale już lepszy niż te dwa 62.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 09:21   #1782
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry nałogu mój

Byłam wczoraj na salesach kupiłam mojemu M dwa sweterki i jeden o zgrozo jest za mały, a tak mi się podobał i chyba oddamy go Młodszemu bratu M, moze wlezie w Niego a sobie dwie bluzeczki z krótkim rękawem bo przecież zaraz wiosna

Aldrin
-właśnie jak tam zdrówko???

Pradip-ja dla chłopca też mam problem, miał byc Michał, ale jak wszyscy zaczeli do brzucha mówic tak twardo Michał, to powiedziałam, że absolutnie się nie zgadzam tez mi nie pasuje haha liczę jeszcze na dziewczynkę To najprawdopodobniej będzie Pola jak mi sie nie odmieni

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Ejjjj to ja też chce zaproszenie na FB

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Justii-ale super patent z tym telefonem

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:44   #1783
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Poszukuję obojętnie jakiej niani bo trochę boję się zostawić otwartych drzwi i kotki bo Ona jest mała i mogłaby na Marcelka skoczyć i zamykamy drzwi od sypialni i boję się, że mogę go nie usłyszeć jak będzie marudził i dlatego chcę nianię. Teraz mam domową nianię dzwonię z kom na stacjonarny i odbieram, a słuchawkę kładę przy łóżeczku i jak coś to słyszę, że marudzi , ale przez to mam cały czas tel zajęty.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Kombinezon kupiliśmy już 3 wszystkie są na Niego za duże , a nie mogę jednego oddać bo gdzieś zawieruszyłam paragon Niby kosztował 29 zł, ale szkoda żeby leżał. Kupiliśmy wymiarowo mniejszy niż ten co mamy, a i tak za duży, 56 też za duży, ale już lepszy niż te dwa 62.
Ten laktator znalazłam właśnie na Baby Outlet i pomimo że nie ogarniam tego całego fb to Twoich rudych włosków chyba nigdzie nie przeoczę a patent z aktualną nianią masz nieziemski
Słuchaj wysyłałaś kiedyś coś od siebie do Wawy? wiesz ile może kosztować paczka? Po południu jak wejdę to Cię zaproszę
A za kombinezonem to faktycznie się nalatasz...
Cytat:
Dzień dobry nałogu mój

Byłam wczoraj na salesach kupiłam mojemu M dwa sweterki i jeden o zgrozo jest za mały, a tak mi się podobał i chyba oddamy go Młodszemu bratu M, moze wlezie w Niego a sobie dwie bluzeczki z krótkim rękawem bo przecież zaraz wiosna

Aldrin

Pradip-ja dla chłopca też mam problem, miał byc Michał, ale jak wszyscy zaczeli do brzucha mówic tak twardo Michał, to powiedziałam, że absolutnie się nie zgadzam tez mi nie pasuje haha liczę jeszcze na dziewczynkę To najprawdopodobniej będzie Pola jak mi sie nie odmieni

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Mówisz że jesteś uzależniona
Ale zakupki ja nienawidzę kupować swojemu bluzy bo co druga którą upoluję ma za krótkie rękawy
Najmłodszy członek naszej rodziny ma na imię Pola i jest słodziutka
Napisz jak Cię znaleźć albo sama baw się w detektywa
Stary 2014-01-24, 09:47   #1784
Malgos_12
Zakorzenienie

Dzień dobry

Widzę, że od rana pogaduchy

Aldrin - rzeczywiście Kacper to ostatnio bardzo popularne imię i mam wrażenie, że odkąd je wybraliśmy same Kacpry się pojawiają ale ja mam o tyle szczęście, że tutaj to jednak każdy uważa je za oryginalne i oczywiście kojarzy z przyjaznym duszkiem ostatnio zaczęliśmy się zastanawiać jaką pisownię zastosować, bo do PL chyba jednak przez najbliższe X lat się nie wybieramy... ale postanowiliśmy zachować polską pisownię

Justii - ten twój Marcel to taki wieli mały człowiek niby wagowo duży, a jednak wszystko na niego duże
moja znajoma bardzo polecała tę nianię (sama używa jej już ponad rok) Tomy Digital Baby Monitor TD350

Izetko - mi się Michał podoba ja do mojego kuzyna który ma prawie 30 lat nadal mówię Michaś

czy ja też mogę poprosić o zaproszenie na FB może kto chce zaproszenie niech wrzuci w zakładkę z numerami kontaktowymi imię i nazwisko?
Stary 2014-01-24, 09:52   #1785
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Jak się dziś czujesz?
Z Twoich imion podoba mi się Adrian i Maciek chyba najbardziej ale generalnie to mi się wiele męskich imion podoba Kacper, Darek, Bartek, Marcel, Rafał, Patryk ale jakoś nie pasują mi dla naszego szkraba i tylko ten Igor ewentualnie Kamil mi podpasował.

Nikt nie odbiera w przychodni a powinna być położna od 8.30 chyba pojadę tam w ciemno
Kamilka też mamy a nawet 2 u nas wiele imion zajętych co mi się podoba i dlatego taki problem jest
spróbuj jeszcze parę razy zadzwonić i najwyżej idź w ciemno

Cytat:

patent na domową nianie jest genialny
oj za kombinezonem się trochę nabiegasz

Cytat:
Dzień dobry nałogu mój

Aldrin

dzięki dziewczyny za troskę, katar i zatkany nos nadal męczy ale mamy jeszcze 2 dni to myśle, że jakoś damy radę i w poniedziałek wracamy do pracy póki co leże w salonie pod kołderką, mąż obok mnie, bo też chory, tylko, że on na tabletkach więc robi herbatki i gotuje obiady a ja nosa spod kołdry nie wychylam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 09:58   #1786
Malgos_12
Zakorzenienie

Aldrin - a masz może lipę? dobrze działa taka z miodem i cytrynką no i czosnek
Stary 2014-01-24, 10:04   #1787
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Aldrin - a masz może lipę? dobrze działa taka z miodem i cytrynką no i czosnek

nie lipy nie mam herbatka owocowa z miodem i cytrynką musi wystarczyć, czosnek też jem i to dużo ale niestety mój żołądek nie za bardzo go toleruje i przy tym się trochę męczę
Stary 2014-01-24, 10:16   #1788
papryczka160
Wtajemniczenie

Ale naskrobalyscie a ja dopiero wstalam ale milo tak sobie poleniuchowac.
Ja tez poproszę jeśli moge zaproszenie ns FB.
Mnie sie najbardziej z męskich imion podoba Tymus Marcelek Oskar a dla dziewczynki mam problem bo albo Anastazja po praprababci albo Lilianna a Polcia tez bardzo mi się podoba.

Stary 2014-01-24, 10:19   #1789
Fikusek82
Wtajemniczenie

Aldrin mój mąż ma na imię Marek.

Małgoś oj biedactwo. Ja pamiętam w lutym jak miałam wirusa tyle że oprócz biegunki były jeszcze wymioty w ciągu jednego dnia mnie tak wymeczylo że mnie mama prowadzala do toalety bo ja sama bym nie doszła, więc współczucia. Niech Kacperek jeszcze sobie posiedzi poki mama sił nie odzyska.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:27   #1790
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczko - nasz ostatnio naszło na Tymka, ale koniecznie jedynie w tej wersji Tymek... jednak stwierdziliśmy, że najwyżej to będzie imię dla drugiego synka Jednak my mamy ten plus, że jak się podoba nam Tymek to tak również możemy zapisać i takie będzie miał w papierach bo jakoś Tymoteusz, czy Tymon to już tak mi się nie podoba...

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Izetko - ty na każdym zdjęciu wyglądasz inaczej! ale powiem ci, że przepięknie wyglądasz na tym z koleżankami (chyba w pracy) w czerwonej bluzce i z czerwonymi ustami no bosko! i skąd ty bierzesz takie wysokie koleżanki?
Stary 2014-01-24, 10:28   #1791
papryczka160
Wtajemniczenie

Fajnie ze macie taka możliwość ze mozecie zdrabniac imiona. Mnie sie Tymon podoba bo juz Tymoteusz nie.

Stary 2014-01-24, 10:31   #1792
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczka - no na tyle zagranicznych imion oni pewnie nie byliby tu w stanie sprawdzić czy to zdrobnienie czy nie
Stary 2014-01-24, 10:44   #1793
Izetka_
Zadomowienie

Małgoś- a to zdjecie to jeszcze z czasów Sephory jak mieszkalam w warszawie klienci się śmieli zawsze z Nas, że pewnie Nas wybierają pod względem wzrostu i wagi bo wszystkie takie wysokie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Fajne bodziaki

http://koszulker.pl/kategorie.php?cat=60

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 10:49   #1794
Malgos_12
Zakorzenienie

Izetko - fajowe bodziaki zwłaszcza na prezent
Stary 2014-01-24, 10:59   #1795
fiona27
Zakorzenienie

Hej dziewuszki
Jaki tu dzisiaj ruch
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:03   #1796
Malgos_12
Zakorzenienie

Fiona - racja, przynajmniej się coś dzieje
Stary 2014-01-24, 11:27   #1797
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Fiona - racja, przynajmniej się coś dzieje
Jest co poczytać

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Dziś mam kolędę, jak ja tego ie lubię. Dla mnie to bez sensu, aby tylko kasę wyciągnąć.
Stary 2014-01-24, 11:38   #1798
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cześć ale dziś tu ruch

Cytat:

Jak się dziś czujesz?

Kamile to fajne chłopaki Mi się z tych imion podoba Patryk i Igor

Cytat:
Ale naskrobalyscie a ja dopiero wstalam ale milo tak sobie poleniuchowac.
Ja tez poproszę jeśli moge zaproszenie ns FB.
Mnie sie najbardziej z męskich imion podoba Tymus Marcelek Oskar a dla dziewczynki mam problem bo albo Anastazja po praprababci albo Lilianna a Polcia tez bardzo mi się podoba.

Mi od Anastazji podoba się zdrobnienie Nastka
Papryczko ja też czekam na zdjęcie

Cytat:
Pokaż to ocenimy
Ja też zjadłam naleśnika z serkiem i jogurtem i jakoś mi ciężko bleee

Sama najlepiej wiesz jak się czujesz ale nie gniewaj się- możesz być troszkę nieobiektywna martwię się że po tylu dniach biegunki jak Kacper zdecyduje się wyjść nie będziesz mieć siły
Z tego co teraz czytam to wszędzie piszą że pierwsza opryszczka jest bardzo niebezpieczna (ja niby już wcześniej miałam) a leki pewnie swoją drogą. Różnie organizmy reagują na choroby więc to indywidualna sprawa. Chociażby tysiące matek pije w ciąży a jedno z dzieci urodzi się z zatruciem alkoholowym.

Właśnie o czymś takim lekarz nam opowiadał

P rzepraszam ale tym Zbyszkiem mnie rozwalił Wyobraziłam sobie jak mówię do swojego synka mój mały Zbysiu

Fionko u nas w tamtym tygodniu chodził ksiądz po kolędzie i strasznie się uśmieliśmy, bo wziął mojego brata za męża i pytał się go jak się czuje w roli przyszłego ojca Tylko teraz nie wiem czy ja wyglądam tak młodo, czy on tak staro, bo jest młodszy ode mnie o 5 lat

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2014-01-24 o 11:41
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:44   #1799
fiona27
Zakorzenienie

No fakt Zbyszek i Andrzej wymiatają
Stary 2014-01-24, 12:01   #1800
papryczka160
Wtajemniczenie

Proszę sie nie smiac ze Zbysia tak nazywa sie moj tatus ;-).
Ostatnio cos rozmawialam z rodzicami o imionach i w żartach powiedzialam ze jak będzie chłopiec to właśnie nazwę go Zbyszek ale tato byl dumny hii hii.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Zapomnialam dopisać ze podoba mi się jeszcze Szymek i pewnie tak nazwalabym synka gdyby Tz nie mial tak na imię

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości