|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witajcie po kilku dniach nieobecności ale leże w łóżku i nie mam za bardzo siły na pisanie
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44759012]Jest lekarz, do którego poszła koleżanka, (wtedy co pisałam, że nie poznała płci, a ten jej powiedział, że dowie się na następnym usg za 10tygodni). Mówiła o nim same dobre rzeczy, że długo robił usg, wszystko wyjaśniał, pokazywał. I on robi nawet 3D i 4D i usg genetyczne na życzenie pacjentki (nie wiem na czym to polega...). Jak dowiedział się jeszcze, że miała wadę wrodzoną kręgosłupa, to zrobił jej usg nawet kręgosłupa i jeszcze dłużej się przyglądał... Tylko on wziął chyba 120zł za to, nie wiem ile by chciał za to genetyczne... Przyjmuje w czwartki, poniedziałki i wtorki od 14:30 do 18:00. Więc musiałabym iść albo dzisiaj jeszcze, albo w poniedziałek. Nie wiem już co robić...[/QUOTE] super, ze poszłaś do innego lekarza i że jednak wszystko jest dobrze, takiej diagnozy nie można lekceważyć ale widać lekarze często się mylą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie mieć taką bratnią duszę i móc chodzić na wspólne zakupy i później na wspólne spacery ![]() Cytat:
sukienka jest śliczna, ja dużo słyszałam o bon prix i wiele osób narzeka na ich jakoś ubrań a wiele rzeczy mi się od nich podoba, masz więcej ich rzeczy i z każdej jesteś zadowolona? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() EDIT: no i mój nowy bon prixowy hit, to ta sukienka, która przyszła mi wczoraj, jest śliczna i super leży, zupełnie jak na modelce he he ![]() Edytowane przez Rybka12321 Czas edycji: 2014-01-24 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Przyczajenie
|
Z tego co wiem to kurs na Brochowie dla mam czerwcowych zaczyna się 19.03, wiec polecam zadzownić (tele jest na www) i się zapisać, byś miała jeszcze miejsce. Będzie trwał 10 tygodni, 2 razy w tyg po 2h. Te panstwowe są troszkę dłuzsze
![]() Daj znać czy Ci się uda zapisać, jak tak to będziemy mogły jezdzić razem, ja mieszkam w okolicach Dolmedu ![]() Mam mętlik w głowie, chyba jednak wybiorę szpital na Borowskiej i tamtejszą szkołę rodzenia. Co do wózka, to mi podoba się tylko czarny: http://milimali.pl/pl/p/MATPOL-ENIO-Wozek-2w1/829 jest w BABYMAXie, oglądałam go i wyglądał najlepiej z wszystkich i ma siatkę w budce co na upały byłoby super, te w Smyku wszyscy odradzają, a szczególnie bebetto. A spacerówke i tak chcemy Peg Perego, ale w Matpolu nie da się zamówić samej gondoli.
#3694 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Boziu jak ja nie znoszę takich ludzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Miłego wyjazdu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Twój gin zawsze się tak zachowuje??? Jeśli tak to może faktycznie podziękuj mu za współpracę i poszukaj innego, zaufanie do lekarza to ważna sprawa ![]() Cytat:
![]() A my jedyne wesele jakie mamy to na 2 tyg przed porodem. Ciekawe, czy dam radę ![]() Aldrin jak tam zdrówko?? ----------------------------------- A u nas przeziębienie cały czas się ciągnie ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | |
Przyczajenie
|
Prowansja no i nie udało mi się zacytować Ciebie, nie wiem dlaczego
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() |
#3696 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, od razu muszę Was rozczarować, gdyż ja nie będę w stanie tego wszystkiego pilnować - w dalszym ciągu pracuję do 17 a do tego dochodzi przeprowadzka i remont ;/ Najlepiej, żeby to był ktoś kto często tu zagląda, bo u mnie z tym kiepsko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Przyczajenie
|
Berenika_26 zmień lekarza. ja miałam taka historię że gin do którego chodziłam 5 lat w Mediconcepcie stwierdził że ciąży nie ma i to tzw. puste jajo i miałam przyjść pare dni później na skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie, poszłam do innego lekarza, b. dobrego specjalisty i on pokazał nam że serce bije.
Bazile wrzucisz też na 1 str że chłopczyk -Franiu?
#3698 | ||||||||
Konto usunięte
|
Dziewczyny, chciałam wam bardzo podziękować za wszystkie słowa otuchy, za to, że namawiałyście mnie bym poszła jeszcze wczoraj do innego lekarza. Mam teraz spokojną głowę, wczoraj to mi tak ulżyło po tej wizycie... Jeszcze raz dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mąż chciał syna oczywiście, a ja córkę tak jak i w pierwszej ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Co do tego głosowania to ja też jestem za Kucykiem ![]() Znacie jakąś stronkę, na której byłoby duużo imion męskich, do wyboru do koloru ?? ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I też mam wesele w lipcu... ![]() ![]() ![]() A sukienka na prawdę ładna ![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44777386] ojej, współczuję ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-24 o 11:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kolejnym za przyjęcie
![]() Dominika ma drzemkę (przeziębiona siedzi od poniedziałku ze mną w domu) więc mogę spokojnie odpisywać ![]() Co do płci - ja też myślałam, że podniosę liczebność chłopców, ale lekarz coś tam wspomniał, że chyba coś na dziewczynkę dojrzał - ale nie jest to pewna informacja, dlatego czekam na kolejną weryfikację ![]() Chocolate moja teściowa urodziła 2 bliźniaków chłopców i chyba też była na początku przerażona ![]() ![]() ![]() Kamila synuś już ma dziewczynę? ![]() ![]() TroppoSensibile ja sąsiaduję z Jaworznem ale po drugiej stronie granicy czyli już w małopolsce ![]() Berenika cieszę się z dobrych wieści ![]() ![]() Widzę, że miałyśmy podobne odczucia odnośnie nacinania krocza - mnie ani nie ostrzegli, ani nie poczekali z zszywaniem aż znieczulenie zacznie działać ![]() Ciekawa jestem na ile w szpitalach respektują teraz te karty planowania porodu.... Pisałaś o malutkim pokoju który Wam powstanie. My Dominice zrobiliśmy pokoik jak miała 2,5roku o podobnym metrażu - 2,6 x 3,5. I zmieściła się duża szafa, komoda, regał Trofast Ikei, stolik Ikei i łóżko 160/80 z wysuwanym drugim (to tak przyszłościowo ![]() ![]() ![]() Rybka ja też poleciłabym w takim razie opłacenie sobie położnej ![]() Zaaabcia - czyli też masz już jedno czerwcowe ![]() Aasiulek81 czemu w Smyku odradzają Bebetto? ![]() Sylwia_88 to ja łączę się w remoncie łazienki ![]() Prowansja88 Ty też widzę przy remoncie łazienki ![]() Nas też czeka, być może zaczynamy już za 3 tyg ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym ja też już jak niektóre z Was jestem na L4. Trochę sytuacja w pracy mnie do tego zmusiła i ciężko było mi na początku zaakceptować, czułam się wręcz niepotrzebna i beznadziejna ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-01-24 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najbardziej stresuje mnie wybór płytek i ich aranżacja. Nie mam wyobrazni przestrzennej. Sporo teraz chodzenia z tym. Co do l4, to od kiedy jestem na zwolnieniu, kontakt z pracą miałam moze z 2 razy. Nie tesknie w ogolee. Zastanawiam sie jakim cudem ja dawałam radę zyc w takim strasie i pędzie przez ostatnie 4 lata? Dopiero teraz uswiadomilam sobie, jak stres i przemeczenie wpływały na moje zycie. Jednak człowiek jest w stanie przyzwyczaic sie do wszystkiego i trwać.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zadomowienie
|
Pater mnie tez czekaja przeprawy z babka od ktorej wynajmujemy kawalerke, nam to na pewno nie odda kaucji, bo nasz szynszyl zjadl jej meble, kawalek sciany i nie wiem co jeszcze zdazy zjesc przez ten miesiac
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może masz możliwość żeby sklep gdzie będziecie kupować płytki zrobi wam wizualiację? Wyślę Ci na priv nasz projekt. Kakusia Remontujemy w domu i o tyle prościej że nie ma problemów takich jak piszesz w bloku.
![]() |
#3705 |
Zakorzenienie
|
Prowansja88 my też mamy malutką łazienkę, dlatego też pozbywamy się wanny na rzecz kabiny prysznicowej (ale takiej z wysokim brodzikiem, żeby dla dzieci była to a'la wanna).
Też mnie wybór płytek stresuje ![]() ![]() A jaki macie metraż? Też przed L4 żyłam w pędzie, wiecznie z jęzorem na wierzchu i brak czasu na choćby porządki w domu czy brak sił na zabawę z dzieckiem. Teraz dla mnie to abstrakcja - odzwyczaiłam się od pobudki o 5 rano, codziennych stresów, czy choćby tego, że nie mogłabym tak często chodzić jeść jak teraz ![]() Sylwia no i problem z małą przestrzenią zapewne też Wam odchodzi ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-01-24 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kart planowania porodu... U mnie są dwa szpitale, w żadnym ich nie uznają... Co do pokoju, pewnie masz rację. Patrząc tak jak teraz na ten pokój i wyobrażając sobie te malutkie, wydaje mi się, że tam prawie nic nie wejdzie. Ale w rzeczywistości okaże się to jak już pokój będzie stał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Wtajemniczenie
|
To ja opowiem Wam coś lepszego apropo wynajmowania mieszkania. Na początku związku z TŻ-tem wynajmowaliśmy tylko pokój w mieszkaniu. Mieszkanie 2 pokoje, w jednym mieszkał jakiś młody chłopak i w drugim mieliśmy my. Właściciel twierdził, że bywa tam kilka razy w miesiącu bo trzyma w kuchni jakieś narzędzia. Fakt, że kuchnia była przedzielona na pół jakąś dyktą i zabudowanym stołem, ale wyglądało na to, że faktycznie jakiś mini warsztat tam ma. Cyrk zaczął się zimą kiedy okazało się, że facet z braku kasy wynajmuje to mieszkanie, latem mieszka w domku na działce a zimą ma pod tym zabudowanym stołem łóżko i tam śpi
![]() To było nie do wyobrażenia, my rano szykujemy się do pracy a facet chrapie pod stołem ![]() Po 3 dniach spakowaliśmy się i zwialiśmy nic mu nie mówiąc ![]() Teraz to brzmi śmiesznie, nasi znajomi do dzisiaj śmieją się z człowieka karalucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapomniałam napisać - mój maleńki waży już 489g ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44781255]skąd ja to znam
![]() ![]() ![]() ja to samo - ledwo wstaje o 8 ![]() ![]() ja to się cofam w stronach i czytam, ale faktycznie chyba zacznę od 1 str ![]() A w którym Ty już jesteś tygodniu? ja 22 i dzidzia ma 350g ![]() NecroKitty też bym zwiała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44763066]nie mam pojęcia zielonego
![]() ![]() kurcze mam tak samo.. ![]() ![]() noi cieszę się, ze jednak wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moj brzuchol to az za duzy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zubi89 obiecałam fotki więc wklejam komodę i parę ciuszków ![]() ah no i mam dwa łóżeczka klupś z tej samej serii co komoda ![]()
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-01-24 o 15:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | ||||||
Rozeznanie
|
Ostatnio zaczęłam przeglądać wózki na tablicy.pl i w sumie jest dużo ciekawych i bardzo tanich. Prawie codziennie coś nowego dochodzi więc jak poznam płeć to może zacznę jeździć i oglądać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to chyba z łóżeczkiem zaszaleje. Widziałam na allegro tej firmy i nawet nie będzie drogo, więc może małżonek przeżyje misie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zerknęłam na listę na pierwszej stronie i widzę, że jest na 4 na 12 czerwca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3716 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chocolate piękna komoda a ciuszki... ![]() Kakusia właśnie ten szpital (Zakonu Bonifratrów) miałam na myśli ![]() ![]() ![]() Widzę, że u Was remonty w pełni... ![]() ![]() ![]() A ja dziś byłam w kolejnym centrum handlowym. Z powodu zimna już byłam skłonna kupić jeansy w h&m za te 149 zł - choć to dla mnie zdecydowanie za dużo, bo nie wiem ile w nich pochodzę... I co się okazało? Że nie mają w asortymencie rurek w moim rozmiarze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję przeziębienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3718 | |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44777386]Dziewczyny, chciałam wam bardzo podziękować za wszystkie słowa otuchy, za to, że namawiałyście mnie bym poszła jeszcze wczoraj do innego lekarza. Mam teraz spokojną głowę, wczoraj to mi tak ulżyło po tej wizycie... Jeszcze raz dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() witaj ![]() szczerze mówiąc, jak zobaczę kiedyś tamtego dupka, to wydrapię mu chyba oczy ![]() o matko, współczuję ![]() Z tego co się wczoraj dowiedziałam, to i ten i ten lekarz mają dokładnie ten sam sprzęt. Tyle, że ten pierwszy sam się przyznał kiedyś, że wymienił dopiero sprzęt na nowy i jeszcze nie bardzo umie się nim obsługiwać. Widać... ![]() Mąż chciał syna oczywiście, a ja córkę tak jak i w pierwszej ciąży ![]() super wieści ![]() od mojego (już byłego) lekarza zawsze było ciężko czegokolwiek się dowiedzieć. I mimo, że nieraz czekały do niego ze 3 osoby tylko, to on i tak wiecznie był niezadowolony, a wizyta z badaniem na fotelu i usg trwała średnio 5 minut. Wiecznie był rozkojarzony, myślami w innym świecie.. A po tym co wczoraj odwalił, to już przeszedł sam siebie... Także dobrze radzę, zmień lekarza!! ![]() choć już rodziłam, sama chętnie poczytam, może dowiem się czegoś nowego ![]() ojej, współczuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Co do tego głosowania to ja też jestem za Kucykiem ![]() Znacie jakąś stronkę, na której byłoby duużo imion męskich, do wyboru do koloru ?? ![]() Najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | ||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44781572]
![]() ![]() ![]() Zapomniałam napisać - mój maleńki waży już 489g ![]() Ładna waga małego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam wózek wybrany ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dopiero zaczęłam z ciuszkami, ale dostałam dziś też 2 woryyy ciuszków od kuzynki więć coś tam powybieram też ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.