Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 10:28   #3691
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Witajcie po kilku dniach nieobecności ale leże w łóżku i nie mam za bardzo siły na pisanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44759012]Jest lekarz, do którego poszła koleżanka, (wtedy co pisałam, że nie poznała płci, a ten jej powiedział, że dowie się na następnym usg za 10tygodni). Mówiła o nim same dobre rzeczy, że długo robił usg, wszystko wyjaśniał, pokazywał. I on robi nawet 3D i 4D i usg genetyczne na życzenie pacjentki (nie wiem na czym to polega...). Jak dowiedział się jeszcze, że miała wadę wrodzoną kręgosłupa, to zrobił jej usg nawet kręgosłupa i jeszcze dłużej się przyglądał... Tylko on wziął chyba 120zł za to, nie wiem ile by chciał za to genetyczne... Przyjmuje w czwartki, poniedziałki i wtorki od 14:30 do 18:00. Więc musiałabym iść albo dzisiaj jeszcze, albo w poniedziałek. Nie wiem już co robić...[/QUOTE]

super, ze poszłaś do innego lekarza i że jednak wszystko jest dobrze, takiej diagnozy nie można lekceważyć ale widać lekarze często się mylą

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Szyjka nadal ma tyle samo mm i nie ma rozwarcia. Więc pewnie tak reaguje na rozciąganie macica. Ale za to łożysko przodujące mi grozi. narazie jest za wcześnie to stwierdzić, bo może jeszcze wrócić na swoje miejsce, ale jak za 5 tygodni nic się nie zmieni to będzie można mówić o łożysku przodującym. Zapytałam czym to grozi a on że 1000cem rzeczy... Wstępnie poczytałam. Ale bez paniki. Jeszcze wszystko moze się zmienić.
Malutki tydzień do przodu wg usg. Ma 285 gram
Dobrze, że po wizycie ok z maluszkiem a co do łożyska to wiele osób ma przodujące a Twoje nastawienie jest godne podziwu, więc wielkie brawa dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Oooo nie wiedziałam, że powstał wątek samych Czerwcóweczek mogę się jeszcze przyłączyć ??
Ja z tych które nie nadążały na majowo-czerwcowym wątku i poddałam się, a tu taka niespodzianka! 120str to szybciutko nadrobię

Ja drugi raz będę Mamą czerwcową córka ma 3,5roku i będzie idealnie 4 letnia różnica.

No ale zanim w ogóle zacznę się rozpisywać to może najpierw poczekam na odpowiedź czy mnie tu przyjmiecie
Witaj i czuj się jak w domu

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

Coś mnie głowa boli, i jakoś tak mi ciężko na żołądku. Mężuś zrobił mi miętki i jakoś funkcjonuję. Chyba zaraz wyrko rozłożę i przytulę się do podusi.
Jutro czas pójść w miasto. Muszę dokładnie umówić się z koleżanką na sobotę bo jedziemy oglądać wózki. Ona dla swojego dziecięcia a ja dla swojego. Może nawet kupimy takie same ostatecznie razem na spacerki chodzić będziemy a jak dobrze wszystko będzie to ja bym się cieszyła jak byśmy w tym samym czasie na porodówce wylądowały zawsze to raźniej rodzić razem i się wydzierać niż tak samemu

Fajnie mieć taką bratnią duszę i móc chodzić na wspólne zakupy i później na wspólne spacery

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

A w ogóle to chciałam się pochwalić, że w ramach poprawy humoru kupiłam sobie sukienkę o taką: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, wczoraj do mnie przyszła i jest śliczna i super leży (a bałam się, że jak ja ją przymierzę z brzuszkiem, ale jest odcinana tuż nad i spokojnie weszłam). W lipcu mamy wesele w rodzinie, to będzie jak znalazł Dawno nie byłam tak zadowolona z zakupu

sukienka jest śliczna, ja dużo słyszałam o bon prix i wiele osób narzeka na ich jakoś ubrań a wiele rzeczy mi się od nich podoba, masz więcej ich rzeczy i z każdej jesteś zadowolona?
Stary 2014-01-24, 10:53   #3692
Rybka12321
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość

sukienka jest śliczna, ja dużo słyszałam o bon prix i wiele osób narzeka na ich jakoś ubrań a wiele rzeczy mi się od nich podoba, masz więcej ich rzeczy i z każdej jesteś zadowolona?
Ja rzadko kupuję w ogóle na necie, bo ja jestem chudzinka i wszystko na mnie za duże. Zresztą z bon prix też Ale mam od kilka rzeczy (tylko sukienek) i jestem akurat z tych zakupów bardzo zadowolona. Moim absolutnym hitem jest ta sukienka: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, jest super, ze świetnego materiału, mam ją już 2 lata i jest to moja ulubiona sukienka letnia. Mam też tę: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, jest fajna, ale była na mnie za duża i musiałam ją przerabiać, no i lekko prześwituje Miałam też trzy inne sukienki, które z wielkim bólem serca musiałam odesłać, bo były za duże, a były naprawdę świetne zarówno gatunkowo jak i wizualnie: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, przy czym nad tą ostatnią ubolewam do dziś, bo na żywo było dużo bardziej fajniejsza niż na zdjęciu. Także ja w miarę dobrze trafiłam do tej pory z rzeczami w bon prix, ale tak jak mówię, zamawiałam tylko sukienki, no i część odesłałm, bo rozmiar 32/34 był za duży.

EDIT: no i mój nowy bon prixowy hit, to ta sukienka, która przyszła mi wczoraj, jest śliczna i super leży, zupełnie jak na modelce he he

Edytowane przez Rybka12321
Czas edycji: 2014-01-24 o 10:57
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:12   #3693
aasiulek81
Przyczajenie

Z tego co wiem to kurs na Brochowie dla mam czerwcowych zaczyna się 19.03, wiec polecam zadzownić (tele jest na www) i się zapisać, byś miała jeszcze miejsce. Będzie trwał 10 tygodni, 2 razy w tyg po 2h. Te panstwowe są troszkę dłuzsze
Daj znać czy Ci się uda zapisać, jak tak to będziemy mogły jezdzić razem, ja mieszkam w okolicach Dolmedu

Mam mętlik w głowie, chyba jednak wybiorę szpital na Borowskiej i tamtejszą szkołę rodzenia.

Co do wózka, to mi podoba się tylko czarny: http://milimali.pl/pl/p/MATPOL-ENIO-Wozek-2w1/829 jest w BABYMAXie, oglądałam go i wyglądał najlepiej z wszystkich i ma siatkę w budce co na upały byłoby super, te w Smyku wszyscy odradzają, a szczególnie bebetto. A spacerówke i tak chcemy Peg Perego, ale w Matpolu nie da się zamówić samej gondoli.
Stary 2014-01-24, 11:13   #3694
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Jutro czas pójść w miasto. Muszę dokładnie umówić się z koleżanką na sobotę bo jedziemy oglądać wózki. Ona dla swojego dziecięcia a ja dla swojego. Może nawet kupimy takie same ostatecznie razem na spacerki chodzić będziemy a jak dobrze wszystko będzie to ja bym się cieszyła jak byśmy w tym samym czasie na porodówce wylądowały zawsze to raźniej rodzić razem i się wydzierać niż tak samemu
Fajnie macie zawsze to raźniej i weselej

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dzisiaj zaczynam 19tc !! Coraz bliżej półmetka
Dzisiaj doznałam szoku. Z okna sklepu dojrzałam faceta z dzieckiem w nosidełku takim na ramiona. Na pierwszy rzut oka pomyślałam sobie - ale super, tatuś z nosidełkiem...ale to był tylko pierwszy rzut oka, dziecko w tym nosidełku dyndało, a miało może ze 3-4 miesiące, do tego typ jarał papierosa!!!!!! A przecież główka dziecka była tuż pod jego pustym łbem!!! Brak mi słów do takich kretynów ;/
bazile mam taką małą propozycję Skoro już coraz więcej dzidziusiów ujawniło co ma między nóżkami, może byśmy zrobiły sobie takie podsumowanie na pierwszej stronce ile nas jest i ile chłopców i dziewuszek już się ujawniło?? Ja mogę policzyć
Gratuluję 19 tyg
Boziu jak ja nie znoszę takich ludzi Jak byłam z młodym w ciąży, to widziałam dziewczynę na moje oko w 8 miesiącu ciąży, kupowała ze swoim facetem w sklepie wyprawkę, po czym spotkałam ją przed CH jarającą szlugi ze swoim typem, a on ją jeszcze masował po brzuszku. Normalnie padłamBez mózgi
bardzo dobry pomysł z pierwszą stroną, a jednak idzie na wojnę jak tu tyle chłopa

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
no pewnie,ze mozemy policzyc sie
a co do tego kolesia ja kiedys na wieczornym wyjsciu patrze,a idzie sobie chodnikiem koles,wlasnie z nosidelkiem tez fajurzy,mysle sobie hmm dochodzi polnoc,a on z dzieckiem idzie przechodzi kolo nas,a tam pelno butelek na browara ma zakamuflowanych.
Ludzie maja czasem pomysly.

Miłego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Usypiałam go dzisiaj, leżałam z nim i puściłam z komórki "kołysankę dla okruszka" i się poryczałam. Zawsze się przy tym wzruszam
Tak mają kobiety w ciąży, wiesz Ja też ryczę na byle czym i z byle jakiego powodu

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja mialam wizyte w poniedzialek , wszystko wporzadku serduszko bije mocno jak dzwon! Gin mnie tylko trochę wkurzył bo wciskal mi szczepienie na grypę a ja sie nie zgodziłam. Widać bylo ze nie byl zadowolony... Trudno sie mowi. Nastepna wizyta 17.02 z usg
za wizytę.

Cytat:
Będe zaszczycona, ale powiem szczerze że nie czuje się kompetentna
Więc jak macie inne typy to dawajcie. Mój typ to poziomkka. A to dlaczego
Oj tam oj tam już od razu niekompetentna
dobra głosuję na Poziomkę a co na to Poziomka???

Cytat:
W środę byłam u lekarza i powiem Wam, że jestem na niego taka wkurzona, że na wizycie myślałam, że go pobiję, jeszcze wczoraj byłam mega zła, dziś już powoli ochłonęłam, ale zastanawiam się, co dalej z tym "fantem" zrobić.
Współczuję fatalnej wizyty, sama nienawidzę jak mnie ktoś olewa, tym bardziej, że to nie NFZ tylko wizyta za kupę kasy. Mój też mnie tak zlał na jednej z pierwszych wizyt, no ale znam go już tyle lat, może to nie był jego najlepszy dzień.
A Twój gin zawsze się tak zachowuje??? Jeśli tak to może faktycznie podziękuj mu za współpracę i poszukaj innego, zaufanie do lekarza to ważna sprawa

Cytat:

A w ogóle to chciałam się pochwalić, że w ramach poprawy humoru kupiłam sobie sukienkę o taką: http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref, wczoraj do mnie przyszła i jest śliczna i super leży (a bałam się, że jak ja ją przymierzę z brzuszkiem, ale jest odcinana tuż nad i spokojnie weszłam). W lipcu mamy wesele w rodzinie, to będzie jak znalazł Dawno nie byłam tak zadowolona z zakupu
Fajna kiecucha
A my jedyne wesele jakie mamy to na 2 tyg przed porodem. Ciekawe, czy dam radę

Aldrin jak tam zdrówko??
-----------------------------------
A u nas przeziębienie cały czas się ciągnie. Mam wrażenie, że w kółko zarażamy się od siebie. Młody kaszle jak na początku choroby, ja dzisiaj wstałam z takim bólem gardła i chrypą, że mówić nie mogłam. Od kataru bolą mnie już zatoki. Czuję się jak w jakimś młynie Super urlop nie ma co
Stary 2014-01-24, 11:17   #3695
aasiulek81
Przyczajenie

Prowansja no i nie udało mi się zacytować Ciebie, nie wiem dlaczego

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Na jaki termin się zapisałas? Ja musze isc jutro lub pojutrze podpisac jakas umowę, by miejsce na kursie było pewne. Tylko ciekawi mnie co to za umowa i dlaczego tak naciskaja by po porodzie mogla przyjsc do nas ich polozna? Znasz jakies szczegoły?

Noo fajne, fajne... W jakiej okolicy Wro mieszkasz?

Z tego co wiem to kurs na Brochowie dla mam czerwcowych zaczyna się 19.03, wiec polecam zadzownić (tele jest na www) i się zapisać, byś miała jeszcze miejsce. Będzie trwał 10 tygodni, 2 razy w tyg po 2h. Te panstwowe są troszkę dłuzsze
Daj znać czy Ci się uda zapisać, jak tak to będziemy mogły jezdzić razem, ja mieszkam w okolicach Dolmedu

Hahah.. właśnie cały czas kusi mnie by zrobić pyszne pączusie. Uwielbiam takie własnej, domowej roboty Mimo ze za słodyczami nie przepadam. Mniam, mniam..

Jezdzi tam chyba tramwaj 23

Tanie kokos-pianka-kokos i kokos-pianka-gryka mają www.poscieldladzieci.pl

Ostatnio jak rozmawiałam z jednym sprzedawcą to powiedział, ze teraz to robi się normalne, ze w necie drożej, taka mają politykę, by oferta w sklepie stacjonarnym była atrakcyjniejsza, bo jednak te sklepy jakoś trzeba utrzymać. Tak mocno rozpowszechniły się e-zakupy, ze muszą jakoś sobie radzić

Koszalin jest fajny Mieszka tam mój brat, bywałam dość często. Od razu mogę Ci polecic kupowanie pieluszek pampersa na giełdzie w niedzielę. Gostek przywozi z niemiec i sprzedaje po super cenach. Spacerki w Mielnie, wypady do Darłowka, ale fajnie..
Jeśli chcesz, to załatwie Ci nr do bardzo dobrej i miłej połoznej (Koszalin), która mogłaby sie zajac Tobą w szpitalu i odwiedzi Cię po porodzie także.
Wybiore chyba Borowską
Stary 2014-01-24, 11:24   #3696
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny, od razu muszę Was rozczarować, gdyż ja nie będę w stanie tego wszystkiego pilnować - w dalszym ciągu pracuję do 17 a do tego dochodzi przeprowadzka i remont ;/ Najlepiej, żeby to był ktoś kto często tu zagląda, bo u mnie z tym kiepsko Także jestem za Kucykiem :P
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:33   #3697
aasiulek81
Przyczajenie

Berenika_26 zmień lekarza. ja miałam taka historię że gin do którego chodziłam 5 lat w Mediconcepcie stwierdził że ciąży nie ma i to tzw. puste jajo i miałam przyjść pare dni później na skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie, poszłam do innego lekarza, b. dobrego specjalisty i on pokazał nam że serce bije.

Bazile wrzucisz też na 1 str że chłopczyk -Franiu?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 11:49   #3698
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dziewczyny, chciałam wam bardzo podziękować za wszystkie słowa otuchy, za to, że namawiałyście mnie bym poszła jeszcze wczoraj do innego lekarza. Mam teraz spokojną głowę, wczoraj to mi tak ulżyło po tej wizycie... Jeszcze raz dziękuję : cmok:

Cytat:
Oooo nie wiedziałam, że powstał wątek samych Czerwcóweczek mogę się jeszcze przyłączyć ??
Ja z tych które nie nadążały na majowo-czerwcowym wątku i poddałam się, a tu taka niespodzianka! 120str to szybciutko nadrobię

Ja drugi raz będę Mamą czerwcową córka ma 3,5roku i będzie idealnie 4 letnia różnica.

No ale zanim w ogóle zacznę się rozpisywać to może najpierw poczekam na odpowiedź czy mnie tu przyjmiecie
witaj

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Berenika_26 a idziesz jeszcze do tego swojego lekarza po skierowania i chcesz jeszcze raz wszystko przebadać, czy już dajesz sobie spokój i zmieniasz lekarza?
szczerze mówiąc, jak zobaczę kiedyś tamtego dupka, to wydrapię mu chyba oczy Więc zmieniam lekarza od razu.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji - dzwonili do mnie z przychodni. Będę musiała po raz trzeci robić badanie różyczki, bo w laboratorium tym razem krwi było ile trzeba, ale zbadali... ospę Niech mi już wenflon wkuja, bo ja średnio raz na tydzień mam pobierana krew
o matko, współczuję

Cytat:
Świetnie, ze poszłaś, nie zdazyłam napisać, bo całe popołudnie nie miałam internetu, ale jak przeczytałam, ze masz opcje isc do innego lekarza, który ma 3/4d to chciałam, byś pobiegła od razu.
Nie chodzi mi o to, by w takiej sytuacji nagrywac sobie filmiki, ale chodzi o fakt, ze jesli mają opcje 3/4d tzn, ze mają jeden z najnowszych sprzętów! Bo w niektórych przychodniach to takie najtansze, podstawowe i własnie wtedy zle widza i gadają takie pierdoły!!!!!!!!!!!
A uwierz, ze tak silny Twoj stres bardzo zle wpływałby na dziecko!!

I gratuluje synka!! Mieliście jakies preferencje co do płci?

Ahh buziaki najwieksze, zrelaksuj sie teraz!
Z tego co się wczoraj dowiedziałam, to i ten i ten lekarz mają dokładnie ten sam sprzęt. Tyle, że ten pierwszy sam się przyznał kiedyś, że wymienił dopiero sprzęt na nowy i jeszcze nie bardzo umie się nim obsługiwać. Widać...
Mąż chciał syna oczywiście, a ja córkę tak jak i w pierwszej ciąży

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja mialam wizyte w poniedzialek , wszystko wporzadku serduszko bije mocno jak dzwon! Gin mnie tylko trochę wkurzył bo wciskal mi szczepienie na grypę a ja sie nie zgodziłam. Widać bylo ze nie byl zadowolony... Trudno sie mowi. Nastepna wizyta 17.02 z usg
super wieści

Cytat:
W środę byłam u lekarza i powiem Wam, że jestem na niego taka wkurzona, że na wizycie myślałam, że go pobiję, jeszcze wczoraj byłam mega zła, dziś już powoli ochłonęłam, ale zastanawiam się, co dalej z tym "fantem" zrobić. W środę był pierwszy dzień po 3tyg nieobecności, no to wiadomo, jak to się skończyło, miał najazd ciężarnych, było mega opóźnienie. No wiadomo. Ale jego zachowanie było po prostu skandaliczne. Poszłam z listą pytań, żeby nie zapomnieć o nic zapytać, jak ją zobaczył, no to niezadowolony, tylko szybko szybko, odpowiedzi które mi udzielał mnie po prostu powaliły. Dowiedziałam się np. że to nie jest do końca normalne, że jeszcze mam mdłości i wymiotuję, no ale dobrze, że nie ma biegunki. I koniec tematu, ani co robić, jakby ta biegunka się pojawiła, no nic zero dalszego komentarza tylko mnie poganiał do następnego pytania. Na moje skurcze macicy zapytał uwaga uwaga!!! czy dużo pani chodzi. No prawie zemdlałam i mówię mu, że przecież kazał pan leżeć, a on do mnie, że dobrze robię. I znów koniec tematu. I tak z każdym pytaniem. Po tej wizycie nie wiem w zasadzie nic, bo tak mnie zbywał ze wszystkim, że serio dziewczyny- nie wiem nic. Kazał dużo leżeć i odpoczywać po czym zapytał mnie, czy ma mi przedłużyć zwolnienie, uwierzcie że mój wzrok go wtedy zabijał. A niby mam się oszczędzać w pracy, czy jak? W tzw. międzyczasie zadzwoniła do niego jakaś dziewczyna w dwudziestym którymś tyg. ciąży z paniką, że chyba jej się wody sączą, po tym jak usłyszałam jak i ją zbył (współczuję jej, nie dość że dziewczyna z pewnością w szoku, to lekarz ją olał) to wiem, że to nie jest lekarz, do którego można zadzwonić z każdym problemem, a niby dał swój numer telefonu. No ale zapłaciłam za tę super wizytę normalnie standardowo, czyli jak za złoto. Wiadomo że to nie o pieniądze chodzi, ale kurde jestem zła i nie wiem co robić z tym, bo mu totalnie nie ufam, zupełnie.
od mojego (już byłego) lekarza zawsze było ciężko czegokolwiek się dowiedzieć. I mimo, że nieraz czekały do niego ze 3 osoby tylko, to on i tak wiecznie był niezadowolony, a wizyta z badaniem na fotelu i usg trwała średnio 5 minut. Wiecznie był rozkojarzony, myślami w innym świecie.. A po tym co wczoraj odwalił, to już przeszedł sam siebie... Także dobrze radzę, zmień lekarza!!

Cytat:
Jeszcze raz doczytałam i:

Dziewczyny, które zapisały się/ zapiszą się do szkoły rodzenia mam prośbę, ponieważ ja z pewnością nie pójdę, jakbyście mogły się podzielić chociaż w kilku słowach o czym była mowa na zajęciach, to będę bardzo wdzięczna mam nadzieję, że to nie będzie dla Was problem
choć już rodziłam, sama chętnie poczytam, może dowiem się czegoś nowego

Cytat:
"Jama macicy dwurożnej przybiera kształt litery W. Anomalia ta nie dajeżadnych dolegliwości. Jeżeli wada jest niewielka najczęściej niestanowi ona problemu w zajściu w ciążę oraz jej donoszeniu i bardzoczęsto nie zostaje rozpoznawana. W przypadku, gdy wada jest większabardzo często pojawiają się problemy z zajściem w ciążę i jejdonoszeniem. Częściej dochodzi do poronień nawykowych, porodówprzedwczesnych i innych patologii. Wynika to z faktu, iż wadom macicyczęsto towarzyszą różnego rodzaju defekty błony śluzowej macicyutrudniające implantację zarodka a ograniczona przestrzeń jamy macicyutrudnia rozwój płodu. Jednakże powikłania te częściej zdarzają się wprzypadku przegrody macicy, a nie macicy dwurożnej. Ciężarna zestwierdzoną macicą dwurożną musi być pod ścisłym nadzorem lekarskim zewzględu na to, iż wadzie tej najczęściej towarzyszy niewydolność szyjkimacicy, co zwiększa zagrożenie porodem przedwczesnym. Często koniecznejest założenie szwu szyjkowego w celu utrzymania ciąży. "
ojej, współczuję Ale dobrze, że wiesz co i jak, tak samo że lekarz wszystko tak dokładnie zbadał, będzie można szybko zareagować w sytuacjach zagrożenia. Choć trzymam kciuki, żeby takich sytuacji nie było

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Co do tego głosowania to ja też jestem za Kucykiem
Znacie jakąś stronkę, na której byłoby duużo imion męskich, do wyboru do koloru ??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:54   #3699
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość

Dobrze, że po wizycie ok z maluszkiem a co do łożyska to wiele osób ma przodujące a Twoje nastawienie jest godne podziwu, więc wielkie brawa dla Ciebie

Ja tylko tak udaje że wyluzowana jestem Jak za 6 tygodni nic się nie zmieni z łożyskiem to zobaczycie moją panike

Cytat:

Też miałam bakterie paskudną
I też mam wesele w lipcu... Zabierasz maluszka ze sobą? Bo ja tak. Cała moja rodzina bedzie na tym weselisku i nie mam z kim zostawić małego. Z resztą nawet bym nie chciała. A że nad salą weselną bede miała pokój to na zmiane bedziemy z mężem się nim zajmować
A sukienka na prawdę ładna
Cytat:
Napisane przez aasiulek81 Pokaż wiadomość

Mam mętlik w głowie, chyba jednak wybiorę szpital na Borowskiej i tamtejszą szkołę rodzenia.
.
Ale wiesz że tam najbliższy kurs zaczyna się 07 kwietnia i trwa do samego końca czerwca.?Zapisują ciężarne które mają termin porodu najwcześniej 15 lipca...Tak mi powiedziano przez telefon.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44777386]

ojej, współczuję Ale dobrze, że wiesz co i jak, tak samo że lekarz wszystko tak dokładnie zbadał, będzie można szybko zareagować w sytuacjach zagrożenia. Choć trzymam kciuki, żeby takich sytuacji nie było [/QUOTE]

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-01-24 o 11:56
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:30   #3700
Kakusia
Zakorzenienie

Dziękuję kolejnym za przyjęcie Bazile dziękuję za dodanie do listy!

Dominika ma drzemkę (przeziębiona siedzi od poniedziałku ze mną w domu) więc mogę spokojnie odpisywać

Co do płci - ja też myślałam, że podniosę liczebność chłopców, ale lekarz coś tam wspomniał, że chyba coś na dziewczynkę dojrzał - ale nie jest to pewna informacja, dlatego czekam na kolejną weryfikację

Chocolate moja teściowa urodziła 2 bliźniaków chłopców i chyba też była na początku przerażona (mając już 2 starszych synów ), a po czasie okazało się, że to są oczka w głowie mamusi i tak jest do dziś

Kamila synuś już ma dziewczynę? Moja weszła w etap gdzie jest anty-chłopcowa

TroppoSensibile ja sąsiaduję z Jaworznem ale po drugiej stronie granicy czyli już w małopolsce jednak do Katowic mam niecałe 40km i chyba jednak tam zdecyduję się rodzić. Myślałam o Ligocie, a Bogucice to ten szpital Bonifratów?

Berenika cieszę się z dobrych wieści podczytując Was (a jeszcze nie pisząc) - strasznie się przeraziłam tym co napisałaś i aż chciałam choćby priv napisać żebyś nie czekała tego tygodnia tylko szukała konsultacji gdzie indziej!
Widzę, że miałyśmy podobne odczucia odnośnie nacinania krocza - mnie ani nie ostrzegli, ani nie poczekali z zszywaniem aż znieczulenie zacznie działać nie mówiąc że tak mnie chlasnęli + popękałam, że przez 2mce nie mogłam siąść!
Ciekawa jestem na ile w szpitalach respektują teraz te karty planowania porodu....
Pisałaś o malutkim pokoju który Wam powstanie. My Dominice zrobiliśmy pokoik jak miała 2,5roku o podobnym metrażu - 2,6 x 3,5. I zmieściła się duża szafa, komoda, regał Trofast Ikei, stolik Ikei i łóżko 160/80 z wysuwanym drugim (to tak przyszłościowo ) i jeszcze jest na środku miejsce na zabawę Także dasz radę

Rybka ja też poleciłabym w takim razie opłacenie sobie położnej sama myślę nad tym fantem bo nie pozwolę sobie już na takie poniewieranie jak przy pierwszym porodzie...

Zaaabcia - czyli też masz już jedno czerwcowe i ilu letnia będzie różnica?

Aasiulek81 czemu w Smyku odradzają Bebetto? wszystkie modele?

Sylwia_88 to ja łączę się w remoncie łazienki Ty remontujesz w domu czy mieszkaniu?
Prowansja88 Ty też widzę przy remoncie łazienki
Nas też czeka, być może zaczynamy już za 3 tyg już bym chciała zacząć! tylko jeszcze nie wiem jak to jest z wymianą kaloryfera kiedy w bloku okres grzewczy....

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
NO to powiem Ci że pielegnacja chłopca jest o wiele prostsza- właśnie dlatego że tych zakamarków nie ma.
zauważyłam, że często Mamy tak mówią ale ja jakoś nie narzekałam ani razu na niby bardziej skomplikowaną pielęgnację dziewczynki może już z własnych prawidłowych nawyków za to przy chłopczyku moja jedyna obawa, że pielęgnacji małych genitaliów muszę się dopiero uczyć

Poza tym ja też już jak niektóre z Was jestem na L4. Trochę sytuacja w pracy mnie do tego zmusiła i ciężko było mi na początku zaakceptować, czułam się wręcz niepotrzebna i beznadziejna ale teraz po 2mcach przyzwyczaiłam się do wolniejszego trybu życia

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-01-24 o 13:32
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 13:52   #3701
pater86
Zadomowienie

byłam u mnie baba, od której wynajmuję mieszkanie... Siedziała ponad 3 godziny i buzia jej się nie zamykała, oczywiście całej kaucji mi nie odda, bo pralka się zepsuła, stara pralka jak świat, ale ona uparcie twierdzi, że może ma 3 lata, a czemu jest zjedzona przez rdzę to ona nie wie!!! Taka irytująca kobieta, że szok, tylko mi ciśnienie podniosła...
Stary 2014-01-24, 14:29   #3702
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Prowansja88 Ty też widzę przy remoncie łazienki
Nas też czeka, być może zaczynamy już za 3 tyg już bym chciała zacząć! tylko jeszcze nie wiem jak to jest z wymianą kaloryfera kiedy w bloku okres grzewczy....

Poza tym ja też już jak niektóre z Was jestem na L4. Trochę sytuacja w pracy mnie do tego zmusiła i ciężko było mi na początku zaakceptować, czułam się wręcz niepotrzebna i beznadziejna ale teraz po 2mcach przyzwyczaiłam się do wolniejszego trybu życia
Mieliśmy zacząć remont jeszcze w styczniu, ale wykonawca jest zawalony robotą i zaczniemy w 2 tyg lutego. W sumie nawet dobrze, bo jeszcze nie mam na to wszystko pomysłu. Łazienka niewielka, chciałabym ją odmienić itd, miałam kilka wizji, ale jak to wszystko obliczamy to wychodzą kosmiczne kwoty. Więc stwierdziliśmy, ze ją odswiezamy, ale rozsądnie, bez "wodotrysków i fajererków". Mieszkanie jest za małe, wiec docelowo i tak je sprzedamy kiedys. Nie ma co inwetsowac dla kogos.
Najbardziej stresuje mnie wybór płytek i ich aranżacja. Nie mam wyobrazni przestrzennej. Sporo teraz chodzenia z tym.

Co do l4, to od kiedy jestem na zwolnieniu, kontakt z pracą miałam moze z 2 razy. Nie tesknie w ogolee. Zastanawiam sie jakim cudem ja dawałam radę zyc w takim strasie i pędzie przez ostatnie 4 lata? Dopiero teraz uswiadomilam sobie, jak stres i przemeczenie wpływały na moje zycie. Jednak człowiek jest w stanie przyzwyczaic sie do wszystkiego i trwać.
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 14:33   #3703
poziomkka
Zadomowienie

Pater mnie tez czekaja przeprawy z babka od ktorej wynajmujemy kawalerke, nam to na pewno nie odda kaucji, bo nasz szynszyl zjadl jej meble, kawalek sciany i nie wiem co jeszcze zdazy zjesc przez ten miesiac Do tego dzisiaj z rana zauwazylismy, ze przecieka kibel i musielismy wydac 50 zl na naprawe :\ aha, no i swego czasu okno przestalo sie otwierac wiec pewnie tez bedzie na nas

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 14:36   #3704
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Mieliśmy zacząć remont jeszcze w styczniu, ale wykonawca jest zawalony robotą i zaczniemy w 2 tyg lutego. W sumie nawet dobrze, bo jeszcze nie mam na to wszystko pomysłu. Łazienka niewielka, chciałabym ją odmienić itd, miałam kilka wizji, ale jak to wszystko obliczamy to wychodzą kosmiczne kwoty. Więc stwierdziliśmy, ze ją odswiezamy, ale rozsądnie, bez "wodotrysków i fajererków". Mieszkanie jest za małe, wiec docelowo i tak je sprzedamy kiedys. Nie ma co inwetsowac dla kogos.
Najbardziej stresuje mnie wybór płytek i ich aranżacja. Nie mam wyobrazni przestrzennej. Sporo teraz chodzenia z tym.
Wiem coś na temat braku pomysłu na łazienkę. Im dłużej patrzyłam na katalogi tym bardziej nic mi się nie podobało. Wszędzie tylko te piaskowe beże. A to wogóle nie mój styl. Chciałam coś nowoczesnego z klasą. Wybrałam płytki do których przekonania nie miałam, ale dzięki temu że sklep zrobił nam projekt łazienki nabrałam przekonania. Zobaczymy jak to wyjdzie. I też mamy już 10 dni opóźnienia.
Może masz możliwość żeby sklep gdzie będziecie kupować płytki zrobi wam wizualiację?
Wyślę Ci na priv nasz projekt.

Kakusia Remontujemy w domu i o tyle prościej że nie ma problemów takich jak piszesz w bloku.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 14:38   #3705
Kakusia
Zakorzenienie

Prowansja88 my też mamy malutką łazienkę, dlatego też pozbywamy się wanny na rzecz kabiny prysznicowej (ale takiej z wysokim brodzikiem, żeby dla dzieci była to a'la wanna).
Też mnie wybór płytek stresuje wizje mam, ale nie wiem jak to w rzeczywistości będzie wyglądało w sobotę ma przyjść gościu który będzie Nam remontował, ma wycenić robociznę i doradzić co i jakie kupić.
A jaki macie metraż?

Też przed L4 żyłam w pędzie, wiecznie z jęzorem na wierzchu i brak czasu na choćby porządki w domu czy brak sił na zabawę z dzieckiem. Teraz dla mnie to abstrakcja - odzwyczaiłam się od pobudki o 5 rano, codziennych stresów, czy choćby tego, że nie mogłabym tak często chodzić jeść jak teraz

Sylwia no i problem z małą przestrzenią zapewne też Wam odchodzi

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-01-24 o 14:40
Stary 2014-01-24, 14:54   #3706
Konto usunięte

Cytat:
Berenika cieszę się z dobrych wieści podczytując Was (a jeszcze nie pisząc) - strasznie się przeraziłam tym co napisałaś i aż chciałam choćby priv napisać żebyś nie czekała tego tygodnia tylko szukała konsultacji gdzie indziej!
Widzę, że miałyśmy podobne odczucia odnośnie nacinania krocza - mnie ani nie ostrzegli, ani nie poczekali z zszywaniem aż znieczulenie zacznie działać nie mówiąc że tak mnie chlasnęli + popękałam, że przez 2mce nie mogłam siąść!
Ciekawa jestem na ile w szpitalach respektują teraz te karty planowania porodu....
Pisałaś o malutkim pokoju który Wam powstanie. My Dominice zrobiliśmy pokoik jak miała 2,5roku o podobnym metrażu - 2,6 x 3,5. I zmieściła się duża szafa, komoda, regał Trofast Ikei, stolik Ikei i łóżko 160/80 z wysuwanym drugim (to tak przyszłościowo ) i jeszcze jest na środku miejsce na zabawę Także dasz radę
No to jednak miałam trochę lepiej, bo siedziałam po miesiącu Ale z wielkim szokiem patrzyłam na kobiety drugi dzień po porodzie siedzące po turecku, albo biegające z dzieckiem w tą i z powrotem po całej sali, bo ja ciągle leżałam..
Co do kart planowania porodu... U mnie są dwa szpitale, w żadnym ich nie uznają...
Co do pokoju, pewnie masz rację. Patrząc tak jak teraz na ten pokój i wyobrażając sobie te malutkie, wydaje mi się, że tam prawie nic nie wejdzie. Ale w rzeczywistości okaże się to jak już pokój będzie stał

Cytat:
Też przed L4 żyłam w pędzie, wiecznie z jęzorem na wierzchu i brak czasu na choćby porządki w domu czy brak sił na zabawę z dzieckiem. Teraz dla mnie to abstrakcja - odzwyczaiłam się od pobudki o 5 rano, codziennych stresów, czy choćby tego, że nie mogłabym tak często chodzić jeść jak teraz
skąd ja to znam Teraz to ja śpię minimum do 9 A czasu mam tyle, że chyba zacznę czytać cały wątek od pierwszej strony
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:06   #3707
NecroKitty
Wtajemniczenie

To ja opowiem Wam coś lepszego apropo wynajmowania mieszkania. Na początku związku z TŻ-tem wynajmowaliśmy tylko pokój w mieszkaniu. Mieszkanie 2 pokoje, w jednym mieszkał jakiś młody chłopak i w drugim mieliśmy my. Właściciel twierdził, że bywa tam kilka razy w miesiącu bo trzyma w kuchni jakieś narzędzia. Fakt, że kuchnia była przedzielona na pół jakąś dyktą i zabudowanym stołem, ale wyglądało na to, że faktycznie jakiś mini warsztat tam ma. Cyrk zaczął się zimą kiedy okazało się, że facet z braku kasy wynajmuje to mieszkanie, latem mieszka w domku na działce a zimą ma pod tym zabudowanym stołem łóżko i tam śpi
To było nie do wyobrażenia, my rano szykujemy się do pracy a facet chrapie pod stołem
Po 3 dniach spakowaliśmy się i zwialiśmy nic mu nie mówiąc

Teraz to brzmi śmiesznie, nasi znajomi do dzisiaj śmieją się z człowieka karalucha
Stary 2014-01-24, 15:15   #3708
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
To ja opowiem Wam coś lepszego apropo wynajmowania mieszkania. Na początku związku z TŻ-tem wynajmowaliśmy tylko pokój w mieszkaniu. Mieszkanie 2 pokoje, w jednym mieszkał jakiś młody chłopak i w drugim mieliśmy my. Właściciel twierdził, że bywa tam kilka razy w miesiącu bo trzyma w kuchni jakieś narzędzia. Fakt, że kuchnia była przedzielona na pół jakąś dyktą i zabudowanym stołem, ale wyglądało na to, że faktycznie jakiś mini warsztat tam ma. Cyrk zaczął się zimą kiedy okazało się, że facet z braku kasy wynajmuje to mieszkanie, latem mieszka w domku na działce a zimą ma pod tym zabudowanym stołem łóżko i tam śpi
To było nie do wyobrażenia, my rano szykujemy się do pracy a facet chrapie pod stołem

Teraz to brzmi śmiesznie, nasi znajomi do dzisiaj śmieją się z człowieka karalucha

Zapomniałam napisać - mój maleńki waży już 489g
Stary 2014-01-24, 15:26   #3709
Kakusia
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44781255]skąd ja to znam Teraz to ja śpię minimum do 9 A czasu mam tyle, że chyba zacznę czytać cały wątek od pierwszej strony [/QUOTE]
ja to samo - ledwo wstaje o 8 i powolnym krokiem zmierzam do kuchni - bez pośpiechu, bez nerwów
ja to się cofam w stronach i czytam, ale faktycznie chyba zacznę od 1 str

A w którym Ty już jesteś tygodniu? ja 22 i dzidzia ma 350g

NecroKitty też bym zwiała

Nasza Córunia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 15:37   #3710
choc0late
Wtajemniczenie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44763066]nie mam pojęcia zielonego Nad imieniem dla pierwszego zastanawialiśmy się bardzo długo, bo tak jak imion damskich podoba mi się wiele, tak z męskich żadne... [/QUOTE]

kurcze mam tak samo.. o ile jednemu synkowi udało mi się wymyśleć i sie cieszyłam tak dla drugiego mam spory kłopot

noi cieszę się, ze jednak wszystko dobrze

Cytat:

witamy zapraszamy

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Rajciu, ale się dzisiaj dzieje

---
A ja dziś miałam aktywny dzień - z nadzieją odwiedziłam największy i ulubiony szmateks. Niestety trafiłam na jakiś zły dzień i wyszłam z niczym. Potem poszłam poszukać czegoś do centrum handlowego, ale nie wiedzieć czemu piszczałam przy każdej bramce i szybko zrezygnowałam z zakupów

Poza tym podobno rośnie mi brzuchol - osoby, które mnie tydzień nie widziały były zaskoczone. Cieszy mnie to bardzo, bo chciałabym w końcu korzystać z przywilejów kobiet przy nadziei, bo dotychczas nic po mnie nie było widać Dzidziu chyba rośnie, bo dziś poczułam niezłe kopniaczki - a raczej boksowanie

Dobrej nocki Dziewczyny
no trzeba korzystać a co !
moj brzuchol to az za duzy ale nadal mi głupio jak mnie przepuszczają w kolejkach etc. a co do kopniaków to moje chyba bedą niezłe dzikusy

Cytat:
Dziękuję kolejnym za przyjęcie Bazile dziękuję za dodanie do listy!

Dominika ma drzemkę (przeziębiona siedzi od poniedziałku ze mną w domu) więc mogę spokojnie odpisywać

Co do płci - ja też myślałam, że podniosę liczebność chłopców, ale lekarz coś tam wspomniał, że chyba coś na dziewczynkę dojrzał - ale nie jest to pewna informacja, dlatego czekam na kolejną weryfikację

Chocolate moja teściowa urodziła 2 bliźniaków chłopców i chyba też była na początku przerażona (mając już 2 starszych synów ), a po czasie okazało się, że to są oczka w głowie mamusi i tak jest do dziś
hehe u mnie na pewno też tak będzie zresztą już są - tylko że w brzuszku

zubi89
obiecałam fotki więc wklejam komodę i parę ciuszków
ah no i mam dwa łóżeczka klupś z tej samej serii co komoda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140124_142106.jpg (50,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140124_142157.jpg (82,4 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez choc0late
Czas edycji: 2014-01-24 o 15:41
choc0late jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:58   #3711
kamilla123
Rozeznanie

Ostatnio zaczęłam przeglądać wózki na tablicy.pl i w sumie jest dużo ciekawych i bardzo tanich. Prawie codziennie coś nowego dochodzi więc jak poznam płeć to może zacznę jeździć i oglądać

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Nam się fajne wesele szykuje w ostatni weekend czerwca, czyli 2 tygodnie po porodzie. Tż pewnie sam pojedzie, bo ja siebie tam nie widzę

Cytat:
ja miałam taka historię że gin do którego chodziłam 5 lat w Mediconcepcie stwierdził że ciąży nie ma i to tzw. puste jajo i miałam przyjść pare dni później na skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie, poszłam do innego lekarza, b. dobrego specjalisty i on pokazał nam że serce bije.
Kolejny dowód na to, że zawsze warto iść do innego lekarza na konsultację

Cytat:
Kamila synuś już ma dziewczynę? Moja weszła w etap gdzie jest anty-chłopcowa
Mówi, że ma tylko ona o tym nic nie wie Tylko dla niego dziewczyna = koleżanka, jeszcze tego nie rozumie, ale śmiesznie to brzmi jak ktoś się go pyta czy ma dziewczynę, a on mówi, że tak, że ma na imię Dominika

Cytat:
Najlepiej iść do salonu z samymi płytkami, nastawionymi głównie na łazienki. Tam w cenie płytek powinni zrobić Ci wizualizację. My płaciliśmy zaliczkę, wybraliśmy płytki i babka zrobiła nam kilka wizualizacji

Cytat:
No śmieszna historia

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
sweet
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 15:58   #3712
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
zubi89
Śliczna komoda też chciałam coś w tym stylu, ale mój trzeźwo myślący mąż stwierdził, że nie będzie za 4 lata wymieniał na nową bo młodej nie będzie się podobać
Za to chyba z łóżeczkiem zaszaleje. Widziałam na allegro tej firmy i nawet nie będzie drogo, więc może małżonek przeżyje misie
Stary 2014-01-24, 16:04   #3713
Sola1
Zakorzenienie

Właśnie zerknęłam na listę na pierwszej stronie i widzę, że jest na 4 na 12 czerwca
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:30   #3714
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Właśnie zerknęłam na listę na pierwszej stronie i widzę, że jest na 4 na 12 czerwca
ja mam 25 ale pewnie urodzę dużo wcześniej hmm..
Stary 2014-01-24, 16:36   #3715
pater86
Zadomowienie

choc0late piękna ta komoda, a ciuszki przesłodkie
Stary 2014-01-24, 16:41   #3716
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Ostatnio zaczęłam przeglądać wózki na tablicy.pl i w sumie jest dużo ciekawych i bardzo tanich. Prawie codziennie coś nowego dochodzi więc jak poznam płeć to może zacznę jeździć i oglądać
Też przegldam tam regularnie, ale jakoś nie umiałbym się na żaden zdecydować... Tyle wiedzy i czytania, a jak przyszłoby do wyboru to nie miałabym zielonego pojęcia myślę, że jak się zrobi cieplej pojadę sobie pooglądać na żywo w sklepie i tam podejmę decyzję co do modelu
Cytat:

Matko co za historia! Śmieszna i w sumie smutna zarazem...

Chocolate
piękna komoda a ciuszki...

Kakusia właśnie ten szpital (Zakonu Bonifratrów) miałam na myśli Nie słyszałam o nim złego słowa, a koleżanki siostra jest tam pielęgniarką i sama zachwalała. Ja niby nie mam daleko, bo jakieś 12 km, ale jakoś wolę u siebie... bynajmniej wiem czego się spodziewać i liczę, że może uda mi się trafić na mojego lekarza zresztą poród to dla mnie odległy temat

Widzę, że u Was remonty w pełni... My ciągle jesteśmy w trakcie dokańczania... od grudnia czekam na luty - tż ma urlop i wtedy go pogonię do roboty

A ja dziś byłam w kolejnym centrum handlowym. Z powodu zimna już byłam skłonna kupić jeansy w h&m za te 149 zł - choć to dla mnie zdecydowanie za dużo, bo nie wiem ile w nich pochodzę... I co się okazało? Że nie mają w asortymencie rurek w moim rozmiarze Allegro też jakoś świeci pustkami... a mi zależało żeby nie kupować kota w worku tylko przymierzyć. Ech...
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:50   #3717
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Co do wózka, to mi podoba się tylko czarny: http://milimali.pl/pl/p/MATPOL-ENIO-Wozek-2w1/829 jest w BABYMAXie, oglądałam go i wyglądał najlepiej z wszystkich i ma siatkę w budce co na upały byłoby super, te w Smyku wszyscy odradzają, a szczególnie bebetto. A spacerówke i tak chcemy Peg Perego, ale w Matpolu nie da się zamówić samej gondoli.
Podoba mi się ten wózek ale już wybraliśmy więc zdania zmienić nie mogę bo mnie mąż udusi ;p

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Fajnie macie zawsze to raźniej i weselej

Gratuluję 19 tyg
Boziu jak ja nie znoszę takich ludzi Jak byłam z młodym w ciąży, to widziałam dziewczynę na moje oko w 8 miesiącu ciąży, kupowała ze swoim facetem w sklepie wyprawkę, po czym spotkałam ją przed CH jarającą szlugi ze swoim typem, a on ją jeszcze masował po brzuszku. Normalnie padłamBez mózgi
bardzo dobry pomysł z pierwszą stroną, a jednak idzie na wojnę jak tu tyle chłopa

Miłego wyjazdu

Tak mają kobiety w ciąży, wiesz Ja też ryczę na byle czym i z byle jakiego powodu

za wizytę.

Oj tam oj tam już od razu niekompetentna
dobra głosuję na Poziomkę a co na to Poziomka???

Współczuję fatalnej wizyty, sama nienawidzę jak mnie ktoś olewa, tym bardziej, że to nie NFZ tylko wizyta za kupę kasy. Mój też mnie tak zlał na jednej z pierwszych wizyt, no ale znam go już tyle lat, może to nie był jego najlepszy dzień.
A Twój gin zawsze się tak zachowuje??? Jeśli tak to może faktycznie podziękuj mu za współpracę i poszukaj innego, zaufanie do lekarza to ważna sprawa

Fajna kiecucha

Aldrin jak tam zdrówko??
-----------------------------------
A u nas przeziębienie cały czas się ciągnie. Mam wrażenie, że w kółko zarażamy się od siebie. Młody kaszle jak na początku choroby, ja dzisiaj wstałam z takim bólem gardła i chrypą, że mówić nie mogłam. Od kataru bolą mnie już zatoki. Czuję się jak w jakimś młynie Super urlop nie ma co
Jejciu...jak mnie takie laski wkurzają...jest tyle kobiet, które nie mogą zajść i robią wszystko żeby utrzymać ciąże a takie mają to gdzieś

Współczuję przeziębienia

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:51   #3718
zubi89
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44777386]Dziewczyny, chciałam wam bardzo podziękować za wszystkie słowa otuchy, za to, że namawiałyście mnie bym poszła jeszcze wczoraj do innego lekarza. Mam teraz spokojną głowę, wczoraj to mi tak ulżyło po tej wizycie... Jeszcze raz dziękuję : cmok:

witaj

szczerze mówiąc, jak zobaczę kiedyś tamtego dupka, to wydrapię mu chyba oczy Więc zmieniam lekarza od razu.

o matko, współczuję

Z tego co się wczoraj dowiedziałam, to i ten i ten lekarz mają dokładnie ten sam sprzęt. Tyle, że ten pierwszy sam się przyznał kiedyś, że wymienił dopiero sprzęt na nowy i jeszcze nie bardzo umie się nim obsługiwać. Widać...
Mąż chciał syna oczywiście, a ja córkę tak jak i w pierwszej ciąży

super wieści

od mojego (już byłego) lekarza zawsze było ciężko czegokolwiek się dowiedzieć. I mimo, że nieraz czekały do niego ze 3 osoby tylko, to on i tak wiecznie był niezadowolony, a wizyta z badaniem na fotelu i usg trwała średnio 5 minut. Wiecznie był rozkojarzony, myślami w innym świecie.. A po tym co wczoraj odwalił, to już przeszedł sam siebie... Także dobrze radzę, zmień lekarza!!

choć już rodziłam, sama chętnie poczytam, może dowiem się czegoś nowego

ojej, współczuję Ale dobrze, że wiesz co i jak, tak samo że lekarz wszystko tak dokładnie zbadał, będzie można szybko zareagować w sytuacjach zagrożenia. Choć trzymam kciuki, żeby takich sytuacji nie było

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Co do tego głosowania to ja też jestem za Kucykiem
Znacie jakąś stronkę, na której byłoby duużo imion męskich, do wyboru do koloru ?? [/QUOTE]

Najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok

Cytat:
byłam u mnie baba, od której wynajmuję mieszkanie... Siedziała ponad 3 godziny i buzia jej się nie zamykała, oczywiście całej kaucji mi nie odda, bo pralka się zepsuła, stara pralka jak świat, ale ona uparcie twierdzi, że może ma 3 lata, a czemu jest zjedzona przez rdzę to ona nie wie!!! Taka irytująca kobieta, że szok, tylko mi ciśnienie podniosła...
my też mieliśmy takiego wynajmującego gadał do nas przez 4 h

Stary 2014-01-24, 16:51   #3719
zubi89
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44781572]

Zapomniałam napisać - mój maleńki waży już 489g [/QUOTE]

Ładna waga małego

Cytat:
kurcze mam tak samo.. o ile jednemu synkowi udało mi się wymyśleć i sie cieszyłam tak dla drugiego mam spory kłopot

noi cieszę się, ze jednak wszystko dobrze

witamy zapraszamy

no trzeba korzystać a co !
moj brzuchol to az za duzy ale nadal mi głupio jak mnie przepuszczają w kolejkach etc. a co do kopniaków to moje chyba bedą niezłe dzikusy

hehe u mnie na pewno też tak będzie zresztą już są - tylko że w brzuszku

zubi89
Dziękuje śliczna komoda a ciuszki bombowe

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
będzie się działo

Stary 2014-01-24, 16:52   #3720
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:

Nam się fajne wesele szykuje w ostatni weekend czerwca, czyli 2 tygodnie po porodzie. Tż pewnie sam pojedzie, bo ja siebie tam nie widzę

Kolejny dowód na to, że zawsze warto iść do innego lekarza na konsultację

Mówi, że ma tylko ona o tym nic nie wie Tylko dla niego dziewczyna = koleżanka, jeszcze tego nie rozumie, ale śmiesznie to brzmi jak ktoś się go pyta czy ma dziewczynę, a on mówi, że tak, że ma na imię Dominika

Najlepiej iść do salonu z samymi płytkami, nastawionymi głównie na łazienki. Tam w cenie płytek powinni zrobić Ci wizualizację. My płaciliśmy zaliczkę, wybraliśmy płytki i babka zrobiła nam kilka wizualizacji

No śmieszna historia

sweet

ja mam wózek wybrany chociaz u nas mały wybór ;D

Cytat:
Śliczna komoda też chciałam coś w tym stylu, ale mój trzeźwo myślący mąż stwierdził, że nie będzie za 4 lata wymieniał na nową bo młodej nie będzie się podobać
Za to chyba z łóżeczkiem zaszaleje. Widziałam na allegro tej firmy i nawet nie będzie drogo, więc może małżonek przeżyje misie
dziękuje hm no w sumie moze troszke racji ma.. a tam najwyżej sprzedam

Cytat:
choc0late piękna ta komoda, a ciuszki przesłodkie
dziekuje

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Też przegldam tam regularnie, ale jakoś nie umiałbym się na żaden zdecydować... Tyle wiedzy i czytania, a jak przyszłoby do wyboru to nie miałabym zielonego pojęcia myślę, że jak się zrobi cieplej pojadę sobie pooglądać na żywo w sklepie i tam podejmę decyzję co do modelu

Matko co za historia! Śmieszna i w sumie smutna zarazem...

Chocolate
piękna komoda a ciuszki... ..
dzięękuje

dopiero zaczęłam z ciuszkami, ale dostałam dziś też 2 woryyy ciuszków od kuzynki więć coś tam powybieram też

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości