|
|
#2131 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Sama chętnie bym chodziła, cokolwiek się dowiedzieć. |
|
|
|
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniało mi się, że miałam odebrać ze szpitala wyniki moczu na posiew które mi robili jak leżałam.
Jezu, jaki ze mnie młotek.... |
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak ![]() Cytat:
ja już mam;P
|
|
#2135 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja widze tylko niebieskiego misia ![]() Cytat:
![]() No ostatnio miała głowkę na dole, a teraz to ja już nie wiem co ona gdzie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() super misiu
|
|
#2136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kupiłam go w lumpku za 7 zł w przecenie jak jeszcze myślałam, że Maksiu jest Tosią i tak mi jakoś go szkoda. W sumie tyle co na wyjście ze szpitala, to kto będzie patrzył czy różowy czy nie.Zresztą "tylko prawdziwy mężczyzna nie boi się różu" i tego będę się trzymać.
|
|
|
|
|
#2137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
no wiecie co.... właśnie dzwonił mój tato i pytał się czy lekarz na ostatnim usg był pewny że Marcel to Marcel a nie Marcelinka... bo dzisiaj jego kolega z pracy powiedział, że jednak będzie dziadkiem wnuni a nie wnunia.
A jego córka ma termin o tydzień wcześniej niż ja i podobno miała 3 usg każde prywatnie i każde potwierdzało chłopczyka a wczoraj z bólami trafiła do szpitala tam jej usg zrobili i lekarz powiedział że to na 100% dziewczynka a nie chłopiec |
|
|
|
#2139 |
|
Rozeznanie
|
w ogóle już sama nie wiem.. mam niby śpiworek dla Młodego, ale on jest bardzo cienki i taki bez okrycia na rączki.. mam dylemat czy kupować rożek czy nie
kurdę w ogóle wkurza mnie już to, że mój tż ma to wszystko gdzieś |
|
|
|
#2140 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie same gratulacje ![]() Sówka jest przecudna! GRatulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my czekamy właśnie na gości z Polski, więc pewnie się nie pojawię przez najbliższe dni... Tak uprzedzam, gdyby ktoś się martwił
|
|||
|
|
|
#2141 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2143 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A moze ten lekarz ze szpitala sie myli jesli chodzi o ta dziewczyne? |
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po wielu przemyśleniach i analizach zdecydowałam że zakupię kosmetyki z Hipp i tak na gemini zamówiłam (bo u mnie w rossie nie ma) krem do twarzy dla niemowląt do stosowania od 1 dnia życia (będę tylko stosować jak będzie jeszcze mrozek a z małym będę chciała iść na krótki spacer), chusteczki nawilżające do pupy (zamierzam używać tylko przy odwiedzinach u rodzinki,wypadach poza domem, a w domu wacik z wodą) w rossie chcę kupić płyn do kąpieli oraz oliwkę hipp. do pupy mam alantan plus i bepanthen który będę stosować też na sutki, ale zamierzam stosować dopiero jak mały będzie miał czerwoną pupę, no i myslałam żeby jeszcze kupić mleczko pielęgnacyjne do ciała i stosować zamiennie z oliwka, ale też chciałabym smarować małego co 2-3 dni ![]() i kupię paczkę pampersów newborn ![]() Cytat:
a odbierając ze szpitala założę ten cienki kombinezon i gruny kocyk i myk do samochodu
|
||
|
|
|
#2145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
dobra idę robić naleśniki... jakoś mnie naszło , tż mi pomoże
|
|
|
|
#2148 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
Side Witaj z powrotem brakowało tu Ciebie. Maggie super ze szyjka trzyma. Wybaczcie więcej nie pamiętam. A, nadzwyczajna ja polecam maść. Nie wiem na czym polega różnica ale jest skuteczniejsza. Moje dziecko dziś wyrzeklo się drzemki a ja nawet nie mogę się położyć bo od razu ten terroryzuje mój brzuch, matko jak on mi go maltretuje. wysłane z fona
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Oj za późno przeczytałam żeby sprawdzić w rossmanie maść na sutki i niestety nie sprawdziłam.
Nie wiem czy ten mój rossmann taki zubożony ale z Babydream do kąpieli jest tylko żel (nie ma płynu) i kilka rzeczy na krzyż. Kremu do pupy babydream nie znalazłam, zakupiłam tylko ten żel do kąpieli, szampon i krem na wiatr i niepogodę. Mam jeszcze Linomag A+E i Linomag Maść to chyba mi wystarczy... Oliwki nie będę stosować a chyba balsam też nie jest konieczny. Aha, któraś z was pisała że tanio wychodzą pampersy oryginalne w rossmannie, otóż wcale nie tak tanio, bo i rozmiar 1 i rozmiar 2 wychodziło ponad 70 gr za sztukę, więc żadna to promocja ani okazja. I co prawda jest karteczka że można kupić tylko 3 opakowania, ale nie wiem dlaczego. Weszłam jeszcze do Netto i tam np. oryginalne pampersy rozmiar "2" były tańsze niż w ross, bo wychodziło niecałe 60 gr za sztukę. Nadzywczajna - pościel bardzo ładna. Dzięki dziewczyny za pocieszenie, za chwilę wychodzę do tego dentysty-sadysty.
|
#2151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam troche ubranek po synku koleżanki ale większość mam typowo babskich. Kiedyś jak czekałam na wizyte u lekarza nasłuchałam się o takich pomyłkach, teraz Wy zaczełyście temat i troche sie martwie usg 05 lutego, no zobaczymy..
|
|
|
#2152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2153 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
A na kiedy ma termin?![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
A wlasnie - zarejestrowalam ta karte i tam trzeba bylo wskazac drogerie, czy to znaczy ze tylko w tej jednej moge korzystac z karty? |
||
|
|
|
#2154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakim cudem wyszło Ci 70 gr za sztukę tych pampków w roz. 1? Chyba że mowa o tych premium care, ale te zielone kosztują coś mniej niż 25 zł a w paczce jest 43 pieluchy. To wychodzi coś koło 58 gr. Powodzenia u dentysty - ja też się stresowałam a wyszło, że wszystko cacy ![]() Edit: promocja jest na premium care 1 -22 złote za 33 sztuki, co daje 66 gr
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-01-24 o 17:09 |
||
|
|
|
#2155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie miałam niestety swojej pościeli tylko taką zwykłą w jakies kwiatki, mieliśmy w domu kilka kompletów i jak mama wymieniała to była jaka była ![]() Cytat:
![]() Byłam w kilku sklepach (Lidl, tesco, real) i zawsze z ciekawości patrzałam na ceny pampersów tych oryginalnych i wszedzie cena za jednego wychodziło 52-54 grosze nigdy więcej dzisiaj byłam w rossmanie i w sumie zapomniałam zerknąć z ciekawości, a byłam w biedrze też i Dady wychodziły 46 groszy, więc dużej różnicy nie ma u mnie, a biedre mam za daleko by specjalnie jechać do niej po pampki, dlatego zdecydowałam się na oryginalne pampersy, które dostanę wszedzie.baja_86 brak słów dla Twojej szwagierki. Niech się męczy skoro wie lepiej. Mi się tez wydaje, że coś jest nie tak. ![]() marima Cytat:
. Teraz jak mi z nich leci to i tak chodzę w staniku, ale przy schodzeniu ze schodów lubię patrzeć jak skaczą. ![]() Trzymam kciuki aby dzidzia za wcześnie się nie cisła, ale może tak być, że przenosisz od tego oszczędzania się ![]() wewillrockyou gratulacje wygranej, ale miła niespodzianka. ![]() Koziemleko ale strata z tym lumpem ![]() thidien chyba na tym etapie już nie chciałabym znać płci i chciałabym niespodziankę, no ileż można w nieświadomości życ :P Ja mam jeden cienki kombinezonik z lumpa za 12 zł więc nawet jak nie użyję to nie będzie żal, ale rodze w pierwszej połowie marca, więc 20 stopni na pewno nie bedzie bebe97 chodziło mi właśnie m.in. o to, że jak wezmą do kąpieli to przebiorą i moje ciuchy wrzucą do tych szpitalnych do prania, ale z tego co czytałam (jak jest naprawdę , to nie wiem), to w tym szpitalu położne są bardzo pomocne przy przewijaniu, karmieniu, można oddać dziecko i przynoszą tylko na karmienie. Całkiem możliwe, że tak jest bo szpital już ogłosił swoją upadłość, później jakaś spółka wykupiła ten szpital i dbają o standart i pacjentów. Ostatnio nawet w gazecie ankiete pokazali i 90 procent pacjentów było zadowolonych z pobytu w tym szpitalu. mmhym, ale ten stanik jak naciągnę z góry i wystawię jedengo cycka, to drugi i tak jest schowany. ![]() agunia4ever kciuki, kciuki ![]() magduś2 mój tż ma zdjęcia z końca marca tamtego roku, a na święta ulepiliśmy wszyscy bałwanka/zająca :P i wsadziliśmy mu marchewkę do buzi muszę znaleźć gdzieś zdjęcie...milenqa nie strasz, ja już się nastawiłam na dziewczynkę i chce dziewczynke ![]() wewillrockyou jakbym miała śpiworek, to rożka bym nie kupowała. Ja postawiłam na kosmetyki rossmanowskie Babudream, a tż na siłę zmuszam czasami do myślenia, po prostu pytam "jaki fotelik", "jaka pościel, masz mi pomóc" no i nie ma innego wyboru
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no my też ale my mamy wizaż
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Ja rożek mam i śpiworek też mam ale na nim rozmiar napisany 74
więc pewnie oba się przydadzą ![]() Ela, ![]() A z obserwowaniem swoich dużych cycków. Jak (jeśli?) mi urosną wreszcie od mleka to też chyba nie będę tak bardzo Ulki podziwiać jak ich
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, to teraz o mnie
![]() Wyciągnęłam dzisiaj tżta na miasto W Rossmanie kupiłam te puste buteleczki z dozownikami (te niby do samolotu :P ) i tam wleję sobie szampon i do drugiej mydło bo moja torba się kurczy.Pojechaliśmy do jednego dzieciowego sklepu, był ogromny, ale prześcieradeł nie mieli, pieluch tetrowych nie mieli kupiliśmy tam jednak wanienkę 80cm za 20zł, ale co najlepsze. Było do wyboru chyba 10 kolorów i każdy kolor miał inną cenę pani twierdziła, że to zależy od kolekcji, no ale wszystkie były te same i nawet nadruki z kaczuszką były te same. Wzięłam najtańszą żółtą za 20zł, a najdroższa w kolorze jakiejś kupy była za 30 zł ![]() Pojechaliśmy do drugiego dzieciowego i tam kupiłam tetrę i jedno prześcieradło z membraną. Tż "bierz to jedno, bierz" bo się zastanawiałam czy brać, później mi powiedział, że chciał żeby chociaż jedno było, bo się boi, że sam by musiał kupować jakby coś się stało ![]() Więc jeśli chodzi o wyprawkę, to mam już wszystko oprócz paczki pampersów Pojechałam do sklepu zielarskiego i kupiłam wszystkie zioła potrzebne do herbatki ciążowej z przepisu który wstawiła Trisdom ![]() Tż zaczął się oczywiście śmiać jak kupiłam te wszystkie zioła, bo powiedział, że za tydzień wypadną mi zęby, na nosie urośnie mi pypeć, nos się wykrzywi a między nogami urośnie miotła Kupiłam tez dużą czekoladę milkę i spakowałam ją do torby no i kupiłam kapcie do chodzenia po szpitalu za 12zł, przydadzą mi sie na lato do ogródka ![]() Wszystko mam, więc teraz będę leżec i pachnieć ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() no pierdółki to też, ale czasami staram się go zaangażować w wybór jakiegoś koloru.
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego to Ale mnie dziś krocze boli, zaczynam chodzić jak kaczka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Będziesz mogła swobodnie o wszystko wypytać.

Jesteś pielęgniarką?

dziecko leży teraz w kształcie literki C więc jest to możliwe, ale przy ułożeniu główkowym to w tamtych okolicach raczej nie dupka

Proszę mocno o Wasze kciuki.