Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 16:18   #2131
nadzwyczajna
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
O ale masz fory Indywidualna SR Będziesz mogła swobodnie o wszystko wypytać.
U nas SR jest tylko w parach. A mój TŻ w tygodniu jest w pracy i niestety SR mnie ominie. Liczę na to, że i bez tego jakoś sobie poradzę...
Sama chętnie bym chodziła, cokolwiek się dowiedzieć.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:19   #2132
milenqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Agunia daj znać jak USG

A ja dzisiaj byłam u położnej umówić się na SR. I okazało się, że będę mieć SR indywidualnie, bo ona preferuje taki sposób. I tak 28.01 jesteśmy umówione na pierwsze zajęcia, które będą trwać ok. 1,5 h. Oczywiście mogę wziąć tż, ale on pracuje w takich godzinach, że to jest niemożliwe. Czekam dziś na wyniki z tej cholernej glukozy. Tż ma przywieźć jak z pracy będzie jechać. Mam nadzieję, że będą ok.
ale fajnie
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:23   #2133
nadzwyczajna
Rozeznanie

Przypomniało mi się, że miałam odebrać ze szpitala wyniki moczu na posiew które mi robili jak leżałam.
Jezu, jaki ze mnie młotek....
Stary 2014-01-24, 16:23   #2134
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
No domyśliłam się, że jakaś zmianowa praca Jesteś pielęgniarką?

tak

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
no coś Ty..
chyba muszę się jednak zaopatrzyć w jakiś większy kombinezon dla Młodego

ja już mam;P

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:25   #2135
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tez sie zastanawiam czy nie wziac sportowego - ten do karmienia troche mi sie z jakims fetyszem kojarzy po odpieciu
Jak bym musiala przy wszystkich w szpitalu to odpinac to juz wole plamy na koszuli i brak stanika
ja widziałam, że moja siostra miała czasami problem z odpięciem i zapięciem tych staników może na wyjście jakiś usztywniany po porodzie kupię, ale w domu to mam sportowy.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dokładnie - czapeczka po kąpieli na 5 minut i tyle.
BTW moja teściowa swojej 13letniej (prawie14letniej córce) każde po kąpieli zakładać czapkę wełnianą i tak chodzić. a jak córka przeziębiona to w domu w szaliku biega i czaami w czapce:ha haha:

Dziewczyny, która pościel Waszym zdaniem z żyrafką ładniejsza - różowa czy fioletowa?
http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...907673522.html

dla Zuzi zamówiłam komplet z myszkami i drugi komplet dla Kornelci z księżniczką http://allegro.pl/baby-raj-urocza-2e...897153053.html
Niezła teściowa

Ja widze tylko niebieskiego misia

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja jestem przed Tobą i się nie obrażę jak urodzę ze 2 tygodnie przed terminem

dziecko leży teraz w kształcie literki C więc jest to możliwe, ale przy ułożeniu główkowym to w tamtych okolicach raczej nie dupka
Ja się uczę cierpliwości i nastawiam się na termin z OM czyli 10 marca (cichutko mając nadzieję, że wyjdzie wcześniej...)

No ostatnio miała głowkę na dole, a teraz to ja już nie wiem co ona gdzie ma

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
No i jest tak jak przewidywałam- założycielka wątku mamuś październikowych NIE jest w ciąży...

Wstawiam Wam jeszcze pierwszą, własnoręcznie uszytą jakieś 3 dni temu "UHU" maskotkę Emilki.
Wiem, że mało "professional" w porównaniu z niektórymi Waszymi produkcjami, ale może kiedyś sie nauczę
muszę oblukać te październikówki

super misiu

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:29   #2136
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
no coś Ty..
Ja taki mega ciepły mam różowy
Kupiłam go w lumpku za 7 zł w przecenie jak jeszcze myślałam, że Maksiu jest Tosią i tak mi jakoś go szkoda. W sumie tyle co na wyjście ze szpitala, to kto będzie patrzył czy różowy czy nie.
Zresztą "tylko prawdziwy mężczyzna nie boi się różu" i tego będę się trzymać.
Stary 2014-01-24, 16:33   #2137
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam u położnej umówić się na SR. I okazało się, że będę mieć SR indywidualnie, bo ona preferuje taki sposób. I tak 28.01 jesteśmy umówione na pierwsze zajęcia, które będą trwać ok. 1,5 h. Oczywiście mogę wziąć tż, ale on pracuje w takich godzinach, że to jest niemożliwe. Czekam dziś na wyniki z tej cholernej glukozy. Tż ma przywieźć jak z pracy będzie jechać. Mam nadzieję, że będą ok.
uuuuuuuuuuuuu, ale fory ja idę na żywioł, bez żadnej szkoły rodzenia

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja taki mega ciepły mam różowy
Kupiłam go w lumpku za 7 zł w przecenie jak jeszcze myślałam, że Maksiu jest Tosią i tak mi jakoś go szkoda. W sumie tyle co na wyjście ze szpitala, to kto będzie patrzył czy różowy czy nie.
Zresztą "tylko prawdziwy mężczyzna nie boi się różu" i tego będę się trzymać.
też mam różowy :p ale rozmiar 56, myślałam, że będzie potrzebny tylko na wyjście, ale jak w tamtym roku w kwietniu była taka zima, to już sama nie wiem, może kupię jeszcze większy

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:36   #2138
milenqa
Raczkowanie

no wiecie co.... właśnie dzwonił mój tato i pytał się czy lekarz na ostatnim usg był pewny że Marcel to Marcel a nie Marcelinka... bo dzisiaj jego kolega z pracy powiedział, że jednak będzie dziadkiem wnuni a nie wnunia.
A jego córka ma termin o tydzień wcześniej niż ja i podobno miała 3 usg każde prywatnie i każde potwierdzało chłopczyka a wczoraj z bólami trafiła do szpitala tam jej usg zrobili i lekarz powiedział że to na 100% dziewczynka a nie chłopiec
Stary 2014-01-24, 16:36   #2139
wewillrockyou
Rozeznanie

w ogóle już sama nie wiem.. mam niby śpiworek dla Młodego, ale on jest bardzo cienki i taki bez okrycia na rączki.. mam dylemat czy kupować rożek czy nie kurdę w ogóle wkurza mnie już to, że mój tż ma to wszystko gdzieś przyzwyczaił się, że ja o wszystkim decyduje i teraz masz babo placek! a ja nie wiem w czym kąpać Młodego, czym smarować, w czym będzie spał.. chciałabym już mieć to chociaż ustalone i powoli zacząć kupować.. jeeeeeeeeeezuuuuuuuuuuu, dziewczyny

Bąbelek
Stary 2014-01-24, 16:37   #2140
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

No i jest tak jak przewidywałam- założycielka wątku mamuś październikowych NIE jest w ciąży...

Wstawiam Wam jeszcze pierwszą, własnoręcznie uszytą jakieś 3 dni temu "UHU" maskotkę Emilki.
Wiem, że mało "professional" w porównaniu z niektórymi Waszymi produkcjami, ale może kiedyś sie nauczę
Z tego co widziałam, jeszcze nie ma żadnej w ciąży
Na razie same gratulacje

Sówka jest przecudna! GRatulacje

Cytat:
aaaaaaaaaaaa, dziewczyny! Wczoraj dziadek przywiózł nam kołyskę dla Młodego, więc od razu wzięłam się za zamawianie materacyka i prześcieradła, dziś rano dzwoni kurier, że ma dla mnie paczkę, no to ja lekkie zdziwko, bo zamówienie robiłam koło 19 ale okej, schodzę na dół, odbieram paczkę, coś mała jak na materacyk otwieram, a w środku depilator wiecie co się okazało?! wygrałam go w wizażowym konkursie! ale niespodziewajka! a oto dowód: https://wizaz.pl/akcje/braun/swieta-2013/konkurs.php
hoho, gratuluję

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Lecę zaraz na USG. Boję się jak nie wiem Proszę mocno o Wasze kciuki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze

A my czekamy właśnie na gości z Polski, więc pewnie się nie pojawię przez najbliższe dni... Tak uprzedzam, gdyby ktoś się martwił
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:38   #2141
teQiba
Moderator

Cytat:
aaaaaaaaaaaa, dziewczyny! Wczoraj dziadek przywiózł nam kołyskę dla Młodego, więc od razu wzięłam się za zamawianie materacyka i prześcieradła, dziś rano dzwoni kurier, że ma dla mnie paczkę, no to ja lekkie zdziwko, bo zamówienie robiłam koło 19 ale okej, schodzę na dół, odbieram paczkę, coś mała jak na materacyk otwieram, a w środku depilator wiecie co się okazało?! wygrałam go w wizażowym konkursie! ale niespodziewajka! a oto dowód: https://wizaz.pl/akcje/braun/swieta-2013/konkurs.php
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
też mierzyłam - ale L za małe, XL za duże, chyba będę chodziła w worku na kartofle ;P:P:P:P:P
O tam sie przejmujesz - ja mam za duza i jest ok. Koszula powinna byc luzna

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No właśnie wstałam teraz trzeba się wysypiać bo poród się za rogiem czai
A powiedz mi - nie masz w nocy problemu ze spaniem? Bo ja jakbym w dzien sie przespala to noc przegrana

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
na początku stycznia trafiłam do szpitala z krwawieniem i przodującym łożyskiem, które nachodziło na ujście szyjki. dzięki leżeniu łożysko trochę się podniosło, ale nie jakoś rewelacyjnie, stąd ryzyko ponownego krwawienia i przedwczesnego porodu cc.,więc byle donosić do 37 tc
Ja mialam dokladnie to samo - ale mi sie ladnie podnioslo, teraz jest na samej gorze

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Lecę zaraz na USG. Boję się jak nie wiem Proszę mocno o Wasze kciuki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No co Ty - nie boj sie
Stary 2014-01-24, 16:39   #2142
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
no wiecie co.... właśnie dzwonił mój tato i pytał się czy lekarz na ostatnim usg był pewny że Marcel to Marcel a nie Marcelinka... bo dzisiaj jego kolega z pracy powiedział, że jednak będzie dziadkiem wnuni a nie wnunia.
A jego córka ma termin o tydzień wcześniej niż ja i podobno miała 3 usg każde prywatnie i każde potwierdzało chłopczyka a wczoraj z bólami trafiła do szpitala tam jej usg zrobili i lekarz powiedział że to na 100% dziewczynka a nie chłopiec
Tego się właśnie boję

Cytat:
w ogóle już sama nie wiem.. mam niby śpiworek dla Młodego, ale on jest bardzo cienki i taki bez okrycia na rączki.. mam dylemat czy kupować rożek czy nie kurdę w ogóle wkurza mnie już to, że mój tż ma to wszystko gdzieś przyzwyczaił się, że ja o wszystkim decyduje i teraz masz babo placek! a ja nie wiem w czym kąpać Młodego, czym smarować, w czym będzie spał.. chciałabym już mieć to chociaż ustalone i powoli zacząć kupować.. jeeeeeeeeeezuuuuuuuuuuu, dziewczyny
Każda z nas musiała podjąć te decyzje. Dasz radę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:43   #2143
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja tez sie tego boje, bo teraz i ja i wszyscy wokol sa nastawieni na chlopaka - ale mam nadzieje ze takie historie to tylko male wyjatki
A moze ten lekarz ze szpitala sie myli jesli chodzi o ta dziewczyne?
Stary 2014-01-24, 16:47   #2144
marima
Raczkowanie

Cytat:
a co masz zamiar kupić w rossmanie? ja ciągle nie wiem w czym go kąpać, czym smarować, czy krem na doopkę czy nie.. jakaś podpowiedź?

po wielu przemyśleniach i analizach zdecydowałam że zakupię kosmetyki z Hipp i tak na gemini zamówiłam (bo u mnie w rossie nie ma) krem do twarzy dla niemowląt do stosowania od 1 dnia życia (będę tylko stosować jak będzie jeszcze mrozek a z małym będę chciała iść na krótki spacer), chusteczki nawilżające do pupy (zamierzam używać tylko przy odwiedzinach u rodzinki,wypadach poza domem, a w domu wacik z wodą)
w rossie chcę kupić płyn do kąpieli oraz oliwkę hipp.
do pupy mam alantan plus i bepanthen który będę stosować też na sutki, ale zamierzam stosować dopiero jak mały będzie miał czerwoną pupę,
no i myslałam żeby jeszcze kupić mleczko pielęgnacyjne do ciała i stosować zamiennie z oliwka, ale też chciałabym smarować małego co 2-3 dni
i kupię paczkę pampersów newborn

Cytat:
no coś Ty..
ja mając termin na 5 marca mam jeden taki kombinezonik jesienny i jeden taki z polarku, przy takich mrozach to i tak chyba odpuszczę spacery coś czuję a odbierając ze szpitala założę ten cienki kombinezon i gruny kocyk i myk do samochodu
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:50   #2145
milenqa
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez sie tego boje, bo teraz i ja i wszyscy wokol sa nastawieni na chlopaka - ale mam nadzieje ze takie historie to tylko male wyjatki
A moze ten lekarz ze szpitala sie myli jesli chodzi o ta dziewczyne?
będę informować na bieżąco jak się dowiem czegoś więcej ale pewnie okaże się dopiero przy porodzie ... no ja po ostatnim usg , które potwierdziło w końcu płeć chłopca jestem pewna , ale widać "cuda" się zdarzają
Stary 2014-01-24, 16:52   #2146
wewillrockyou
Rozeznanie

marima dziękuję

Bąbelek
Stary 2014-01-24, 16:52   #2147
milenqa
Raczkowanie

dobra idę robić naleśniki... jakoś mnie naszło , tż mi pomoże
Stary 2014-01-24, 16:54   #2148
marima
Raczkowanie

Cytat:
ja kupiłam rożek, myślę że przydatna rzecz, na początku maly będzie spał w rożku i będę chciała go używać przy karmieniu. chyba bedę pewniejsza tak go trzymając

Cytat:

Ja mialam dokladnie to samo - ale mi sie ladnie podnioslo, teraz jest na samej gorze
czyli jest dla mnie nadzieja
Stary 2014-01-24, 16:54   #2149
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Cytat:
E tam. Ja tam chłopa swojego nie pytałam w czym myć tylko doswiadczone koleżanki. Wszystko kupiłam sama. Jedynie przy wozku skonsultowalam ale i tak wybralam taki który mi się podobal. No ale przy grubszych rzeczach musze go brać pod uwagę, jak np teraz gdy planujemy jak ma wyglądać nasze nowe mieszkanie. A gusta mamy bardzo różne... nie jest lekko.

Side Witaj z powrotem brakowało tu Ciebie.

Maggie super ze szyjka trzyma.

Wybaczcie więcej nie pamiętam.

A, nadzwyczajna ja polecam maść. Nie wiem na czym polega różnica ale jest skuteczniejsza.

Moje dziecko dziś wyrzeklo się drzemki a ja nawet nie mogę się położyć bo od razu ten terroryzuje mój brzuch, matko jak on mi go maltretuje.

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 16:55   #2150
ag9
Zadomowienie

Oj za późno przeczytałam żeby sprawdzić w rossmanie maść na sutki i niestety nie sprawdziłam.
Nie wiem czy ten mój rossmann taki zubożony ale z Babydream do kąpieli jest tylko żel (nie ma płynu) i kilka rzeczy na krzyż. Kremu do pupy babydream nie znalazłam, zakupiłam tylko ten żel do kąpieli, szampon i krem na wiatr i niepogodę. Mam jeszcze Linomag A+E i Linomag Maść to chyba mi wystarczy... Oliwki nie będę stosować a chyba balsam też nie jest konieczny.

Aha, któraś z was pisała że tanio wychodzą pampersy oryginalne w rossmannie, otóż wcale nie tak tanio, bo i rozmiar 1 i rozmiar 2 wychodziło ponad 70 gr za sztukę, więc żadna to promocja ani okazja. I co prawda jest karteczka że można kupić tylko 3 opakowania, ale nie wiem dlaczego. Weszłam jeszcze do Netto i tam np. oryginalne pampersy rozmiar "2" były tańsze niż w ross, bo wychodziło niecałe 60 gr za sztukę.

Nadzywczajna - pościel bardzo ładna.

Dzięki dziewczyny za pocieszenie, za chwilę wychodzę do tego dentysty-sadysty.
Stary 2014-01-24, 16:59   #2151
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
powiem Wam że ja się na prawde denerwuje żeby z mojej dziewczynki nagle nie wyszedł chłopak.. mam troche ubranek po synku koleżanki ale większość mam typowo babskich. Kiedyś jak czekałam na wizyte u lekarza nasłuchałam się o takich pomyłkach, teraz Wy zaczełyście temat i troche sie martwie usg 05 lutego, no zobaczymy..
Stary 2014-01-24, 17:01   #2152
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Oj za późno przeczytałam żeby sprawdzić w rossmanie maść na sutki i niestety nie sprawdziłam.
Nie wiem czy ten mój rossmann taki zubożony ale z Babydream do kąpieli jest tylko żel (nie ma płynu) i kilka rzeczy na krzyż. Kremu do pupy babydream nie znalazłam, zakupiłam tylko ten żel do kąpieli, szampon i krem na wiatr i niepogodę. Mam jeszcze Linomag A+E i Linomag Maść to chyba mi wystarczy... Oliwki nie będę stosować a chyba balsam też nie jest konieczny.

Aha, któraś z was pisała że tanio wychodzą pampersy oryginalne w rossmannie, otóż wcale nie tak tanio, bo i rozmiar 1 i rozmiar 2 wychodziło ponad 70 gr za sztukę, więc żadna to promocja ani okazja. I co prawda jest karteczka że można kupić tylko 3 opakowania, ale nie wiem dlaczego. Weszłam jeszcze do Netto i tam np. oryginalne pampersy rozmiar "2" były tańsze niż w ross, bo wychodziło niecałe 60 gr za sztukę.

Nadzywczajna - pościel bardzo ładna.

Dzięki dziewczyny za pocieszenie, za chwilę wychodzę do tego dentysty-sadysty.
a to nie jest przypadkiem tak że jest teraz jakaś promocja na pampersy i mając kartę rossnę przy kasie płaci się mniej? nie chcę wprowadzić kogoś w błąd, więc jutro zobaczę w gazetce rossmannowskiej na ost stronie są własnie promocje na tą kartę
Stary 2014-01-24, 17:05   #2153
teQiba
Moderator

Cytat:
będę informować na bieżąco jak się dowiem czegoś więcej ale pewnie okaże się dopiero przy porodzie ... no ja po ostatnim usg , które potwierdziło w końcu płeć chłopca jestem pewna , ale widać "cuda" się zdarzają
Napisz koniecznie jak sie czegos dowiesz A na kiedy ma termin?

Cytat:
czyli jest dla mnie nadzieja

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
a to nie jest przypadkiem tak że jest teraz jakaś promocja na pampersy i mając kartę rossnę przy kasie płaci się mniej? nie chcę wprowadzić kogoś w błąd, więc jutro zobaczę w gazetce rossmannowskiej na ost stronie są własnie promocje na tą kartę
Ale to chyba 3% mniej tylko?
A wlasnie - zarejestrowalam ta karte i tam trzeba bylo wskazac drogerie, czy to znaczy ze tylko w tej jednej moge korzystac z karty?
Stary 2014-01-24, 17:06   #2154
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
mam dylemat czy kupować rożek czy nie kurdę w ogóle wkurza mnie już to, że mój tż ma to wszystko gdzieś ! a ja nie wiem w czym kąpać Młodego, czym smarować, w czym będzie spał.. chciałabym już mieć to chociaż ustalone i powoli zacząć kupować.. jeeeeeeeeeezuuuuuuuuuuu, dziewczyny
Kupiłam jeden rożek, a resztę trzeba samemu sobie wybrać. Ja (i wiele chyba mam z wątku) akurat w większości polegałam na analizach Sroki. Praktycznie wszytskie działy kosmetyków dla matki i dziecka. Poczytaj i coś wybierzesz. http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html

Cytat:
Aha, któraś z was pisała że tanio wychodzą pampersy oryginalne w rossmannie, otóż wcale nie tak tanio, bo i rozmiar 1 i rozmiar 2 wychodziło ponad 70 gr za sztukę, więc żadna to promocja ani okazja. I co prawda jest karteczka że można kupić tylko 3 opakowania, ale nie wiem dlaczego.
Jak masz Linomag, to chyba nie tzreba Ci kremu do pupy innego
Jakim cudem wyszło Ci 70 gr za sztukę tych pampków w roz. 1? Chyba że mowa o tych premium care, ale te zielone kosztują coś mniej niż 25 zł a w paczce jest 43 pieluchy. To wychodzi coś koło 58 gr.
Powodzenia u dentysty - ja też się stresowałam a wyszło, że wszystko cacy

Edit: promocja jest na premium care 1 -22 złote za 33 sztuki, co daje 66 gr

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2014-01-24 o 17:09
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:06   #2155
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nadzwyczajna- pierwsza pościel pamięta się całe życie. Ja miałam z Myszki Miki, a sistra z Kaczorem Donaldem...
Twój Max będzie miał z Babmim
Tak? To mam nadzieję, że Ola zapamięta moje myszki ja nie miałam niestety swojej pościeli tylko taką zwykłą w jakies kwiatki, mieliśmy w domu kilka kompletów i jak mama wymieniała to była jaka była

Cytat:
Ja nie wiem czy to zależy od regionu czy co
Byłam w kilku sklepach (Lidl, tesco, real) i zawsze z ciekawości patrzałam na ceny pampersów tych oryginalnych i wszedzie cena za jednego wychodziło 52-54 grosze nigdy więcej dzisiaj byłam w rossmanie i w sumie zapomniałam zerknąć z ciekawości, a byłam w biedrze też i Dady wychodziły 46 groszy, więc dużej różnicy nie ma u mnie, a biedre mam za daleko by specjalnie jechać do niej po pampki, dlatego zdecydowałam się na oryginalne pampersy, które dostanę wszedzie.

baja_86 brak słów dla Twojej szwagierki. Niech się męczy skoro wie lepiej. Mi się tez wydaje, że coś jest nie tak.

marima
Cytat:
właśnie to samo miałam napisać i też nie lubią jak mi cyce dyndają na prawo i lewo
Ja zawsze miałam malutkie, jak urosły, to lubiłam chodzić bez stanika i czuć jak się bujają
. Teraz jak mi z nich leci to i tak chodzę w staniku, ale przy schodzeniu ze schodów lubię patrzeć jak skaczą.
Trzymam kciuki aby dzidzia za wcześnie się nie cisła, ale może tak być, że przenosisz od tego oszczędzania się

wewillrockyou gratulacje wygranej, ale miła niespodzianka.

Koziemleko ale strata z tym lumpem , ale pewnie jeszcze nadrobisz

thidien chyba na tym etapie już nie chciałabym znać płci i chciałabym niespodziankę, no ileż można w nieświadomości życ :P
Ja mam jeden cienki kombinezonik z lumpa za 12 zł więc nawet jak nie użyję to nie będzie żal, ale rodze w pierwszej połowie marca, więc 20 stopni na pewno nie bedzie

bebe97 chodziło mi właśnie m.in. o to, że jak wezmą do kąpieli to przebiorą i moje ciuchy wrzucą do tych szpitalnych do prania, ale z tego co czytałam (jak jest naprawdę , to nie wiem), to w tym szpitalu położne są bardzo pomocne przy przewijaniu, karmieniu, można oddać dziecko i przynoszą tylko na karmienie. Całkiem możliwe, że tak jest bo szpital już ogłosił swoją upadłość, później jakaś spółka wykupiła ten szpital i dbają o standart i pacjentów. Ostatnio nawet w gazecie ankiete pokazali i 90 procent pacjentów było zadowolonych z pobytu w tym szpitalu.

mmhym, ale ten stanik jak naciągnę z góry i wystawię jedengo cycka, to drugi i tak jest schowany. Nakręciłabym filmik instruktażowy, ale wiesz ... za dużo rozstępów

agunia4ever kciuki, kciuki

magduś2 mój tż ma zdjęcia z końca marca tamtego roku, a na święta ulepiliśmy wszyscy bałwanka/zająca :P i wsadziliśmy mu marchewkę do buzi muszę znaleźć gdzieś zdjęcie...

milenqa nie strasz, ja już się nastawiłam na dziewczynkę i chce dziewczynke

wewillrockyou jakbym miała śpiworek, to rożka bym nie kupowała. Ja postawiłam na kosmetyki rossmanowskie Babudream, a tż na siłę zmuszam czasami do myślenia, po prostu pytam "jaki fotelik", "jaka pościel, masz mi pomóc" no i nie ma innego wyboru

Stary 2014-01-24, 17:10   #2156
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
eeee,..... nie panikuj. Wiekszość z nas kupuje sama kosmetyki i inne pierdoły dla małego, facet się nie będzie angażował w takie rzeczy bo się nie zna no my też ale my mamy wizaż
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:15   #2157
mmhym
Zadomowienie

Ja rożek mam i śpiworek też mam ale na nim rozmiar napisany 74 więc pewnie oba się przydadzą

Ela, filmik przydałby się, ale chyba juz zajarzyłam co i jak
A z obserwowaniem swoich dużych cycków. Jak (jeśli?) mi urosną wreszcie od mleka to też chyba nie będę tak bardzo Ulki podziwiać jak ich

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:17   #2158
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
wewillrockyou jakbym miała śpiworek, to rożka bym nie kupowała. Ja postawiłam na kosmetyki rossmanowskie Babudream, a tż na siłę zmuszam czasami do myślenia, po prostu pytam "jaki fotelik", "jaka pościel, masz mi pomóc" no i nie ma innego wyboru
z tym się zgodze, ostatnio z tż wybieraliśmy ochraniacz więc w sumie on sam powiedział ze chce ten i koniec, ale takie pierdołki to już sama kupuję
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 17:18   #2159
Ela87
Zakorzenienie

Nadrobiłam, to teraz o mnie

Wyciągnęłam dzisiaj tżta na miasto

W Rossmanie kupiłam te puste buteleczki z dozownikami (te niby do samolotu :P ) i tam wleję sobie szampon i do drugiej mydło zapomniałam sprawdzić czy nie mają małych past do zębów bo moja torba się kurczy.
Pojechaliśmy do jednego dzieciowego sklepu, był ogromny, ale prześcieradeł nie mieli, pieluch tetrowych nie mieli kupiliśmy tam jednak wanienkę 80cm za 20zł, ale co najlepsze. Było do wyboru chyba 10 kolorów i każdy kolor miał inną cenę pani twierdziła, że to zależy od kolekcji, no ale wszystkie były te same i nawet nadruki z kaczuszką były te same. Wzięłam najtańszą żółtą za 20zł, a najdroższa w kolorze jakiejś kupy była za 30 zł
Pojechaliśmy do drugiego dzieciowego i tam kupiłam tetrę i jedno prześcieradło z membraną. Tż "bierz to jedno, bierz" bo się zastanawiałam czy brać, później mi powiedział, że chciał żeby chociaż jedno było, bo się boi, że sam by musiał kupować jakby coś się stało
Więc jeśli chodzi o wyprawkę, to mam już wszystko oprócz paczki pampersów

Pojechałam do sklepu zielarskiego i kupiłam wszystkie zioła potrzebne do herbatki ciążowej z przepisu który wstawiła Trisdom dzisiaj wieczorem zacznę
Tż zaczął się oczywiście śmiać jak kupiłam te wszystkie zioła, bo powiedział, że za tydzień wypadną mi zęby, na nosie urośnie mi pypeć, nos się wykrzywi a między nogami urośnie miotła

Kupiłam tez dużą czekoladę milkę i spakowałam ją do torby no i kupiłam kapcie do chodzenia po szpitalu za 12zł, przydadzą mi sie na lato do ogródka

Wszystko mam, więc teraz będę leżec i pachnieć

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja rożek mam i śpiworek też mam ale na nim rozmiar napisany 74 więc pewnie oba się przydadzą

Ela, filmik przydałby się, ale chyba juz zajarzyłam co i jak
A z obserwowaniem swoich dużych cycków. Jak (jeśli?) mi urosną wreszcie od mleka to też chyba nie będę tak bardzo Ulki podziwiać jak ich
Teraz trochę sie przyzwyczaiłam, ale i tak mnie cieszą

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
z tym się zgodze, ostatnio z tż wybieraliśmy ochraniacz więc w sumie on sam powiedział ze chce ten i koniec, ale takie pierdołki to już sama kupuję
no pierdółki to też, ale czasami staram się go zaangażować w wybór jakiegoś koloru.

Stary 2014-01-24, 17:19   #2160
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
baja_86 brak słów dla Twojej szwagierki. Niech się męczy skoro wie lepiej. Mi się tez wydaje, że coś jest nie tak.

marima
Ja zawsze miałam malutkie, jak urosły, to lubiłam chodzić bez stanika i czuć jak się bujają
. Teraz jak mi z nich leci to i tak chodzę w staniku, ale przy schodzeniu ze schodów lubię patrzeć jak skaczą.
Trzymam kciuki aby dzidzia za wcześnie się nie cisła, ale może tak być, że przenosisz od tego oszczędzania się
Też tak uważam, jej cycki jej sprawa, co ja niedoświadczona jej będę prawić morały
co do pogrubionego to

Ale mnie dziś krocze boli, zaczynam chodzić jak kaczka
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości