Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 12:26   #1081
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Dziewczyny moge zjesc cammemberta na cieplo jak karmie?
Kupilam na obiad planuje zjesc polowe z warzywkami i ryzem.

Ja niewiem, wasze dzieci spia a moj od rana budzi sie co 30 min... wola jesc. Rano odciagnelam pokarm planuje dzis wybrac sie do CH na male zakupy (rozejrze sie za stanikiem do karmienia, bo te moje sa srednie na jeza), chociaz troche mam wrazenie ze zdziadzialam i przyroslam do kanapy ;( zlapalam dzis dola z tego powodu. Chocby godzine do dwoch sklepow wejsc. Czuje sie jak wyrodna matka, glupie nie? Ze dziecko do sklepu ciagne, bo tz tez chce isc pokarm w butli bede miec wiec chyba nie jestem okropna co.????

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-25, 12:32   #1082
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja mogę
heheh ja tez zglaszam się na porodowego ochotnika;p
Chociaż po szaleństwach malej wczoraj i dzisiejszym ledwym pukaniu w brzuch to się zastanawiam czy ona w ogole ma w planie przyjść na świat terminowo. Strzaskam dupsko jak się przeterminuje poważnie;p

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Witam się południowo. Wczoraj usnęłam niemal na siedząco . Dzisiaj spałam prawie do 11 . Chwilowo odpoczywam po śniadanku, potem skype z rodzinką i zmywanie garnków, posprzątanie zmywarki i starcie kurzy mnie czeka. A jak TŻ wróci z pracy to jedziemy do c&a, bo mąż coś chce dla siebie poszukać. Może znajdę coś fajnego dla Benjaminka.
pracowity dzień;p ja mam lenia wczoraj wysprzątałam wszystko a dziś leżę na sofie i marudzę;p na dziś mam zaplanowane nalesniki z dżemem a na wieczór mąż ma dostarczyć pizze;p a co raz sie żyje

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:36   #1083
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja niewiem, wasze dzieci spia a moj od rana budzi sie co 30 min... wola jesc. Rano odciagnelam pokarm planuje dzis wybrac sie do CH na male zakupy (rozejrze sie za stanikiem do karmienia, bo te moje sa srednie na jeza), chociaz troche mam wrazenie ze zdziadzialam i przyroslam do kanapy ;( zlapalam dzis dola z tego powodu. Chocby godzine do dwoch sklepow wejsc. Czuje sie jak wyrodna matka, glupie nie? Ze dziecko do sklepu ciagne, bo tz tez chce isc pokarm w butli bede miec wiec chyba nie jestem okropna co.????

a daj spokój- leć na zakupy i już, żarełko do butli i śmigaj na zakupy
Stary 2014-01-25, 12:36   #1084
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Witam się w nowym wątku na dzień dzisiejszy nie jestem Was w stanie nadrobić. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom My w czwartek wróciliśmy do domu, pierwsza nocka to był sajgon, wczoraj już dużo lepiej, a dzisiejszej nocy Zosia dała nam pospać ciurkiem 4,5 godz Jest śpiocho-pieszczochem. Wystarczy, że czuje, że jest ktoś w pobliżu, pogłaszcze po rączce, główce i śpi dalej. Współpraca z piersiami jest średnia. Mała się szybko denerwuje, ssie nerwowo i ledwo podjada i od razu zasypia... Przez to moje cycki mało nie wybuchają od nadmiaru i zdecydowałam, że będę odciągać i dawać jej z butelki, bo przynajmniej kontroluję ile zjada Planuję ją jeszcze na spokojnie dostawiać do piersi, ale póki co ona woli spać niż się uczyć aktywnego ssania. Opis porodu wstawię, jak sama się trochę ogarnę,
Stary 2014-01-25, 12:40   #1085
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

4 skurcze co 20 min i teraz cisza
Stary 2014-01-25, 12:42   #1086
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Melduje się, że żyje i przepraszam, że nie wiem, co u Was. Mam sporo do nadrobienia.

Tajeczka, gratuluję, widziałam wpis na pierwszej stronie, że urodziłas.

U nas było ciężko, dziś pierwsza noc kiedy spałam więcej niż 2-3 h, w,dzień też nie miałam jak odespac. Kacper ma żółtaczkę, ja walczę z nawalem i paniami, które ukradkiem podają małemu butelkę. Wczoraj miałam kryzys - dopadły mnie prócz nawalu hormonu i niemoc i wyłam pół wieczoru.
Moje obawy, że nie pokocham dziecka przeszły do historii i czuję, że życie oddalabym za tego małego terrorystę. O wyjściu do domu na razie nic nikt nie mówi, a ja nie chce się nakrecac.
Trzymam kciuki za Was wszystkie, za to, czego każdej w danym momencie potrzeba. Mam nadzieję, że mnie nie zapomnicie. Jak obiecałam napiszę i nadrobie Was z domu, gdy tz przejmie małego. Buziaki!
Ambrella - jestem zdania, ze na Klimiki ciezko sie dostac (na ip sie dowiaduja dziewczyny, ze brak lozek) a jeszczetrudniej sie z nich wydostac - jak juz maja pacjentke ponad 3 doby to trzymaja dopoki nie zeswiruje i sama nie bedzie chciala wyjsc na zadanie kasa, kasa, kasa, bardziej im sie oplaca przetrzymac na lozku "stara pacjentke" niz przyjac nowa, potrzebujaca... smutne, ale zdaje sie, ze prawdziwe, nie jestem odosobnionym przypadkiem... Z mojego pokoju na zadanie wyszly 3 dziewczyny, ktorym nic nie bylo, jedna 2 dni czekala na wynik moczu :| jak sie nie doczekala i na kolejnej wizycie uslyszala "jeszcze czekamy na pani wynik", to wyszla bez wyniku, stwierdzila, ze pojdzie do diagnostyki i bedziem miala w tym samym dniu, jedna trzymali 3 tyg i podawali jedynie zelazo 2 razy dziennie, byla z przedwczesnymi skurczami w 8 msc, ale od ponad 2 tygodni na zapisach ktg zadne sie juz nie malowaly... Ehh duzo bylo takich "przetrzymanych" kobiet.

A co do Pan na noworodkach, ktore karmia sztucznym mimo, ze nosisz wlasne mleko - tez zal sie wypowiadac. Musisz glosno artykulowac i kazdej powtarzasz, ze dziecko ma byc karmione naturalnie, nastrasz, ze po sztucznym zle reaguje i nie chcesz pozniej szukac winnego. Ja tezprzeszlam z nimi droge przez meke, szlag mnie trafil jak jednego ranka po 16 g naswietlaniu wrocily do mnie wszystkie butelki z moim mlekiem jakie im zanioslam przez cala noc co 2 h regularnie, a w malego dyliżansie znalazlam polowe butelki bebiko...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:47   #1087
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie, ze możesz

Jasne, ze lec! My mieliśmy wszyscy dzisiaj pojechać, ale chyba odpuścimy, bo straszny mróz. Nakarmie Emila i pojadę sama

Dajesz smoczek? Moze on nie jest głodny tylko ma potrzebę ssania?
Stary 2014-01-25, 12:47   #1088
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku na dzień dzisiejszy nie jestem Was w stanie nadrobić. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom My w czwartek wróciliśmy do domu, pierwsza nocka to był sajgon, wczoraj już dużo lepiej, a dzisiejszej nocy Zosia dała nam pospać ciurkiem 4,5 godz Jest śpiocho-pieszczochem. Wystarczy, że czuje, że jest ktoś w pobliżu, pogłaszcze po rączce, główce i śpi dalej. Współpraca z piersiami jest średnia. Mała się szybko denerwuje, ssie nerwowo i ledwo podjada i od razu zasypia... Przez to moje cycki mało nie wybuchają od nadmiaru i zdecydowałam, że będę odciągać i dawać jej z butelki, bo przynajmniej kontroluję ile zjada Planuję ją jeszcze na spokojnie dostawiać do piersi, ale póki co ona woli spać niż się uczyć aktywnego ssania. Opis porodu wstawię, jak sama się trochę ogarnę,
Super poczytam Igorowi o tym, moze sie brzuchu naslucha i tez bedzie tak spał

Lolita, wyglada to na przepowiadacze.... Ja miałam juz przez 1,5 h co 10 minut, a pózniej zaczęły sie wyciszać co 20 i d.... Maz mi w ogóle dał zegarek ze stoperem żebym mogła wygodnie mierzyć skurcze, ale ja nie mam co mierzyć

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:48   #1089
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
\

Widzę, że jakbym poszła z Tobą pod rękę na tą cesarkę to byłoby mi raźniej i łatwiej
Trzęsę gaciami ze strachu.
Spokojnie, wszystko jest do przeżycia Boleć boli ale dają prochy więc jest znośnie

Dobrze jest zaopatrzyć się w wyższe gacie - takie żeby później w domu już nie uciskały rany.

Co do sal - nie wiem czy chciałabym leżeć sama. Miałam fajną współlokatorkę, która wiedziała już co nieco o dzieciach i jak coś to miałam kogo zapytać jak czegoś nie wiedziałam. Bo jak np zapytałam położnej od noworodków ile może stać odciągnięty pokarm w temp pokojowej to kazała mi w necie sprawdzić.. Ale na pewno wolałabym już leżeć sama niż w więcej niz 2 os.
Stary 2014-01-25, 12:51   #1090
perfuzja
Zakorzenienie

Mój Bąbel sam zasnął w łóżeczku jak go odlozylam

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2014-01-25 o 12:52
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:53   #1091
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a jak wasze brzuszki po porodzie? Znikły , zmiejszyły się czy jeszcze są?
U mnie jest ok z brzuchem, nie ma rozstępów, jest ciut większy niż przed ciążą, ale ja nigdy nie miałam całkiem płaskiego. Jestem zadowolona Ale i tak planuję od 28.01 ćwiczenia bo wtedy kończę połóg.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witam

myślałam, że dziś w nocy urodzę takich skurczy i bóli to jeszcze nie miałam jak żyję. Jeśli to tylko przedsmak to ja dziękuję serdecznie- niech mi młodego teleportują z brzucha, nie wiem jak i nie obchodzi mnie to
To jest przedsmak, przedsmaku Kochanie

Cytat:
Ja dziś też miałam akcję w nocy, myślałam że mi normalnie brzuch eksploduje, tak dawało.....oj konkretne skurcze już nas dopieszczają...a to tylko przedsmak tego co na porodówce będzie
Koleżanka która tydzień temu rodziła powiedziała mi że nie było tak tragiczne tylko należy oddychać do brzucha i nie skupiać się na bólu
Też się tak starałam i średnio mi to wychodziło. Ale najwazniejsze to ODDYCHAĆ głęboko, nawet jak boli bardzo, to trzeba ODDYCHAĆ LASKI!

Cytat:

A co Ty myślisz, że mój Marcel tak nie robi? Ha, robi nawet często, od dwóch dni jest spokojniejszy(jak pisałam chyba ma mniejsze gazy i kolki). Ale, np. dzisiaj od 6:30 miała koncert do 7:00. Podejrzewam, że coś z brzuszkiem, mimo że daje Infacol to jednak jeszcze te wzdęcia czasami ma, ale cóż ważne że są mniejsze.

A propo CH ja tam bym pierwsza leciała Idź i nakupuj sobie łądnych rzeczy i nie dołuj sie kobito

A ja dzisiaj postanowiłam, że pierdziele śpię tak długo rano jak i Marcel. W rezultacie czego obudziliśmy sie oboje o 10:45

Czy któraś z Was używała takiego tuszu do rzęs? Zakupiłam go wczoraj przez neta i mam nadzieję, że nie wywaliłam kasy w błoto.

___

Chyba dostałam mini okres masakra ...

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-01-25 o 12:57
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 13:04   #1092
Inw
Raczkowanie

Cytat:

Leć i kupuj, stanik dla matki karmiącej ważna rzecz
I daj znać jak z serkiem wyszło. Ja już sobie ostrzę zęby na sery pleśniowe, tatara, pół-surowe jajko na miękko, tatara, ryby wędzone, tatara...

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ale słodko z tą łapką niedbale przerzuconą przez kratki wygląda
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 13:08   #1093
perfuzja
Zakorzenienie

Shiloh skad podejrzenie, ze to okres? Ja znowu lekko krwawie, mimo ze przez pare dni miałam tylko plamienie, ale w szpitalu mówili, ze tak moze byc.
Stary 2014-01-25, 13:15   #1094
kukurydzianaa
Rozeznanie

Lolita, idziemy łeb w łeb - mnie w nocy (pierwszy raz) wybudził straszliwy ból brzucha i krzyża Ale to nie były typowe skurcze, bo tak z pół godziny nieustannie bolało, dopiero jak swoje się nastękałam to zasnęłam. No i teraz w dzień też mam przepowiadające

Cytat:
Oj marzenie, żeby to tak "rach, ciach i po krzyku.." Później unieruchomienie, głód i cewnik przez kilka(naście?) ładnych godzin
O bólu po operacji wolę nie myśleć....
Mnie też to czeka...
To kwestia organizmu, każdy reaguje inaczej, więc nie ma co się bać na zapas.
Ja po operacji nogi nie przyjęłam żadnych nadprogramowych środków przeciwbólowych, bo nie miałam potrzeby. Dziewczyny z mojej sali co chwila wołały o coś.... (szkoda mi tylko, że narkotyki na noc dostałam tylko raz, a one miały na dwie noce <foch> odjazd był po nich niesamowity )

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
A co do Pan na noworodkach, ktore karmia sztucznym mimo, ze nosisz wlasne mleko - tez zal sie wypowiadac. Musisz glosno artykulowac i kazdej powtarzasz, ze dziecko ma byc karmione naturalnie, nastrasz, ze po sztucznym zle reaguje i nie chcesz pozniej szukac winnego. Ja tezprzeszlam z nimi droge przez meke, szlag mnie trafil jak jednego ranka po 16 g naswietlaniu wrocily do mnie wszystkie butelki z moim mlekiem jakie im zanioslam przez cala noc co 2 h regularnie, a w malego dyliżansie znalazlam polowe butelki bebiko...
Normalnie nóż się w kieszeni otwiera Jeżeli wyczaję coś takiego, to nie puszczę tego płazem żadnej paniusi
Stary 2014-01-25, 13:17   #1095
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Slicznosci

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 13:17   #1096
kukurydzianaa
Rozeznanie

Perfuzja, on się robi coraz słodszy
Stary 2014-01-25, 13:22   #1097
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Shiloh skad podejrzenie, ze to okres? Ja znowu lekko krwawie, mimo ze przez pare dni miałam tylko plamienie, ale w szpitalu mówili, ze tak moze byc.
Nie wiem sama co to, po prostu od wczoraj wieczorem lekko krwawie. A w suie ja już po połogu jestem. Wiec zastanawiające to jest
Stary 2014-01-25, 13:26   #1098
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
U mnie jest ok z brzuchem, nie ma rozstępów, jest ciut większy niż przed ciążą, ale ja nigdy nie miałam całkiem płaskiego. Jestem zadowolona Ale i tak planuję od 28.01 ćwiczenia bo wtedy kończę połóg.

To jest przedsmak, przedsmaku Kochanie

Też się tak starałam i średnio mi to wychodziło. Ale najwazniejsze to ODDYCHAĆ głęboko, nawet jak boli bardzo, to trzeba ODDYCHAĆ LASKI!

A co Ty myślisz, że mój Marcel tak nie robi? Ha, robi nawet często, od dwóch dni jest spokojniejszy(jak pisałam chyba ma mniejsze gazy i kolki). Ale, np. dzisiaj od 6:30 miała koncert do 7:00. Podejrzewam, że coś z brzuszkiem, mimo że daje Infacol to jednak jeszcze te wzdęcia czasami ma, ale cóż ważne że są mniejsze.

A propo CH ja tam bym pierwsza leciała Idź i nakupuj sobie łądnych rzeczy i nie dołuj sie kobito

A ja dzisiaj postanowiłam, że pierdziele śpię tak długo rano jak i Marcel. W rezultacie czego obudziliśmy sie oboje o 10:45

Czy któraś z Was używała takiego tuszu do rzęs? Zakupiłam go wczoraj przez neta i mam nadzieję, że nie wywaliłam kasy w błoto.

___

Chyba dostałam mini okres masakra ...
Jade glodzilla obudzila sie na karmienie. Zje wyszykuje sie do reszty i jedziemy. Pokarm moge mieszac z roznych godzin? Odciagalam dwa razy mam dwa opkaowania. Niewielki odstep czasu moze 3h.

Serek zjedzony, mam nadzieje ze bedzie ok)

Shiloh, to wspolczuje bo osiwiec mozna.

Cytat:

Slooodziak!!!!

Stary 2014-01-25, 13:35   #1099
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
U mnie wszelkie skurcze-przepowiadacze zniknęły. Moze bede chodziła z brzuchem kolejne 9-miesięcy? dzis moze w ramach rozruszania pojedziemy z mężem do Ikei. Moze to zmobilizuje młodego do wyjścia
Może Go skusi do wyjścia ta Ikea
Cytat:
(...) Chyba jakieś skurcze dostaje o 12 tak mnie wzięło że aż usiadłam z tyłkiem, ale to nie pomogło, o 12:22 znowu, tym razem leże....pochodzę trochę i zobaczę co się będzie działo.....może to coś wróży....tak bardzo bym chciała
Dajesz ...i nie zapomnij laptopa, co by zakupy robić w trakcie porodu

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dobijają mnie moje sny :/ (...)
Nie myśl o tym ...mi kiedyś często śniły się wypadające zęby, co niby miało oznaczać chorobę, a nawet śmierć, ale na szczęście nigdy się to nie sprawdziło. Nie martw się na zapas...

Cytat:
(...) Czuje sie jak wyrodna matka, glupie nie? Ze dziecko do sklepu ciagne, bo tz tez chce isc pokarm w butli bede miec wiec chyba nie jestem okropna co.????
Pędź na te zakupy bez wyrzutów sumienia, w końcu też Ci się coś należy

Cytat:
Słodki widok
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 13:35   #1100
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
pracowity dzień;p ja mam lenia wczoraj wysprzątałam wszystko a dziś leżę na sofie i marudzę;p na dziś mam zaplanowane nalesniki z dżemem a na wieczór mąż ma dostarczyć pizze;p a co raz sie żyje
Ja się lenie codziennie oprócz robienia obiadu i pozmywania garnków po gotowaniu to w sumie nic tak nie robię, więc raz można się napracować

kootek_mamrotek- fajni,że jesteście już w domku. To dużo lepiej jak w szpitalu, i za udaną noc .

Cytat:

Chyba jakieś skurcze dostaje o 12 tak mnie wzięło że aż usiadłam z tyłkiem, ale to nie pomogło, o 12:22 znowu, tym razem leże....pochodzę trochę i zobaczę co się będzie działo.....może to coś wróży....tak bardzo bym chciała
dajesz, dajesz

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
u nas w szpitalu jest zasada jeśli poród przebiegl prawidlowo i dziecko prawidłowo przystawia się do piersi to dostaje się taki pokój. Trzeba troszkę zapłacić ale nie dużo. I własciwie to jest opłata za męża tzn zawiera spanie i jedzenie męża bo tam ciężarne mają darmowy bufet nawet o 2 w nocy. Więc o ile wszystko u mnie bez komplikacji przejdzie to ja napewno skorzystam z jedynki a właściwie ta jedynka wygląda jak pokój w hotelu 2-3 gwiazdkowym czyli łóżko małżeńskie, łóżeczko i osobna łazienka jak dla mnie luksus;p
Fajnie ,że macie możliwość na tak dobre warunki, u mnie są przeważnie sale jednoosobowe i te rodzinne. My też na początku chcieliśmy być razem, ale że mąż będzie musiał normalnie pracować, to będę musiała być jednak sama w szpital. Raz ,że dojazd byłby dużo, dużo dłuższy. Dwa ,że ani naszykować sobie jedzenia do pracy by nie mógł, a ja nie cierpię jakby miał jakieś gotowce jeszcze kupować, no i przy okazji jak ogarnie jeszcze mieszkanie zanim wrócimy do domu. No jakoś te 2,3 dni wytrzymam

Cytat:
Ale cuuuuudooooo

Patrząc na takie zdjęcia, to już na prawdę nie mogę doczekać się swojego malucha.

Ogarnęłam kuchnię na picuś glancuś razem z lodówką i szafkami od góry, pozmywałam, opróżniłam zmywarkę, zjadłam właśnie zupę serowo porową z grzankami. Jeszcze 5 minut odpocznę i idę ścierać kurze , a potem łazienkę ogarnąć.Naszła mnie wielka chęć umycia okien, ale z brzuchem na stołek ciężko, i jeszcze mróz na dworze więc bym się prędzej zaprawiła, niż wszystkie okna umyła. ehhhh...
02.03.2014- Benjaminek

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2014-01-25 o 13:37
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 13:44   #1101
magnusia
Zakorzenienie

Perfuzja--- Emil aniołek
Stary 2014-01-25, 13:51   #1102
_Shiloh_
Wtajemniczenie

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/urod...elsjusza/4g7c5

Stary 2014-01-25, 13:52   #1103
Roane
Wtajemniczenie

Uff, wreszcie odzyskałam neta i mogę się zabrać za nadrabianie forum.
Wogóle zaczynam podziwiać siłę ducha dziewczyn, które piszą że mają skórcze i siedzą na forum. Ja wczoraj wieczorem umierałam, miałam kilka niby-skórczy, jakieś okrutne trawdnienia brzucha, mały się powiecił, i nie dałam rady jedną ręką gry obsługiwać, a co dopiero czytać forum i myślęć
Byłam wczoraj o lekarza, Mikołaj rośnie jak ogóreczek, i polowaliśmy na dom. Chyba upolowaliśmy piękną małą chatkę na uboczu pięknego małego malowniczego miasteczka Pojutrze będzie wiadomo na 100%, ale już kocham to miejsce. Jest jak z baśni
I cywilizacji znacznie bliżej niż teraz, tam bez samochodu mogłabym dotrzeć na basen sama
Stary 2014-01-25, 13:52   #1104
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak odbijacie maluchy? Bo ja najwyraźniej nie potrafię bo młody nie chce bekać. Ile czasu Wam to zajmuje?
Podnoszę i trzymam na ramieniu. Nie zawsze odbija. Ale czy odbije czy nie to po koarmieniu z trzy razy uleje

Cytat:
Gosia moj zarlok pewnie by oproznil kazde cycki na horyzoncie

Liczę na to,że mój też się rozkręci. On jest ciemniejszy,chyba ma żółtaczkę,może przez to tak przysypia.

Cytat:
Chyba jakieś skurcze dostaje o 12 tak mnie wzięło że aż usiadłam z tyłkiem, ale to nie pomogło, o 12:22 znowu, tym razem leże....pochodzę trochę i zobaczę co się będzie działo.....może to coś wróży....tak bardzo bym chciała
Mogą to być tylko przepowiadacze.
No ale życzę,żeby to już było to!

Cytat:
Rano odciagnelam pokarm planuje dzis wybrac sie do CH na male zakupy (rozejrze sie za stanikiem do karmienia, bo te moje sa srednie na jeza), chociaz troche mam wrazenie ze zdziadzialam i przyroslam do kanapy ;( zlapalam dzis dola z tego powodu. Chocby godzine do dwoch sklepow wejsc. Czuje sie jak wyrodna matka, glupie nie? Ze dziecko do sklepu ciagne, bo tz tez chce isc pokarm w butli bede miec wiec chyba nie jestem okropna co.????
A dlaczego miałabyś nie zjeść? Pewnie,że możesz.

My wczoraj już byliśmy na zakupach. Mleka nie ściągałam,w razie czego dałabym z cycka. Nie miej żadnych wyrzutów,dla mnie taka chwila oderwania się chociażby na zakupach właśnie to super sprawa.

Cytat:

Boski!
Stary 2014-01-25, 13:53   #1105
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

A to jednak dzieci same zadypiaja, moj nie opanowal tej sztuki. Cyc musi byc.

Perfuzja daje smoka, czasem pluje i az mu sie podnosi :/ czasem zlapie i ssie az milo.

Stary 2014-01-25, 14:11   #1106
Shizu48
Raczkowanie

perfuzja przesłodkiego masz tego swojego przystojniaka <3

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Nie myśl o tym ...mi kiedyś często śniły się wypadające zęby, co niby miało oznaczać chorobę, a nawet śmierć, ale na szczęście nigdy się to nie sprawdziło. Nie martw się na zapas...
Dzięki mi tez z tymi zębami i wlasnie sie nie sprawdziło, nigdy nie wierzyłam w takie głupoty wiec to juz chyba hormony

Cytat:
Ja się lenie codziennie oprócz robienia obiadu i pozmywania garnków po gotowaniu to w sumie nic tak nie robię, więc raz można się napracować
Ty chociaż zmywasz naczynia, ja przy nich zaczynam dziko dyszeć wiec mycie naczyń też przejął mój TŻ

Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:14   #1107
JustiLbn
Raczkowanie

Jak spokojnie dzisiaj dziewczynki Ja po wczorajszej wizycie u ginki wiem, że jeszcze nie prędko urodzę. Raczej do terminu dotrwam, ale zamierzam zacząć męczyć męża od jutra na jakieś bzykanko, bo od miesiąca nie chce Mój brzuch przybiera dziwne kształty, nie wiem co mała tam robi Już nie kopie, tylko pływa. Za to ja przytyłam 3 kg w 3 tygodnie, no brawo A jem bardzo zdrowo, tylko strasznie puchnę a dłoniach i stopach. A z dobrych rzeczy, to już dwie noce pod rząd zasnęłam samoczynnie przed północą. Budzę się co 2-3 godziny na siku, ale jestem bardzo wyspana rano.
Czytam opisy porodów i zaczynam się bać

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:19   #1108
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Ogarnęłam kuchnię na picuś glancuś razem z lodówką i szafkami od góry, pozmywałam, opróżniłam zmywarkę, zjadłam właśnie zupę serowo porową z grzankami. Jeszcze 5 minut odpocznę i idę ścierać kurze , a potem łazienkę ogarnąć.Naszła mnie wielka chęć umycia okien, ale z brzuchem na stołek ciężko, i jeszcze mróz na dworze więc bym się prędzej zaprawiła, niż wszystkie okna umyła. ehhhh...
Muminek1991 nie wygłupiaj się, Tobie jeszcze daleko do terminu

Shizu48 nie zaglądaj w senniki, to same bzdury a na hormonach ciążowych można się jeszcze wkręcić, szkoda nerwów
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:38   #1109
SunShineDoll
Rozeznanie

Dzięki za słowa wsparcia dzieczyny 23Paula23 współczuję, że zakończyło się cesarką aż mi ciarki przeszły, jak pomyślę co przeżyłas

My już po 1 wizycie położnej, jesli pogoda dopisze to w poniedziałek 15 minut spaceru. Ja psychicznie doszłam do siebie fizycznie prawodpodobnie położna przychodząca do mnie ściągnie mi szwy które miały się rozpuścić same, stwierdziła, że zszyli mnie jak baleron i nie dziwi sie że boli i ciągnie, chodzę nie powiem jak, ciągle wietrzę ale nadal boli Śmieję się przez łzy, że teraz może będę jak dziewica . A gina zmienię na pewno...jestem pełna żalu za ten poród, ale chcę kolejne dzieci jak będą takimi cudami !

A to już 5 dniowa Róża, póki co nie ma kolek jest na mleku bebiko - bo takie dostawała w szpitalu i dokarmiam swoim mlekiem, ale nie z cyca bo sutki mam zdewastowane, nikt mi w szpitalu nie powiedział, że nakladki to ja mam o zlym rozmiarze i Rose dziarsko zgryzała mi suty, mam nadzieję, że jak dojdą do siebie to ona nadal będzie chciała się wysilać żeby zassać. Moje warunki sutowe są sktomne wklęsłe i rozpłuwające się - mis porno raczej bym z nimi nie została
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Rose.jpg (73,4 KB, 72 załadowań)
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:48   #1110
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy zaczęlyscie chodzić na ktg?
Ja pierwszy raz byłam w 36 tygodniu
Kolejne mam dopiero w 40 tc.

Cytat:

Za dużo siedzisz nad książkami i uczysz się do egzaminów
Ha! Chciałabym żeby tak było Póki co strasznie się opierdzielam

Mój tż właśnie robi pizze (pierwszy raz w życiu, także trzymajmy kciuki ), spoglądam ukradkiem i już się boję o wygląd kuchni Będzie niezłe pobojowisko

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-01-25 o 14:50
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości