![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
czbasia
![]() BeautifulLie dasz radę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- bebe czytasz mi w myślach? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S Kocham Cię - też uważam, że książka lepsza ![]()
![]() |
#2343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2344 | ||
Wtajemniczenie
|
a co tez domowe usg Ci sie marzy?
![]() Cytat:
![]() Dla spodziewających się synów mogę polecić książkę http://lubimyczytac.pl/ksiazka/72275/moj-maly-mezczyzna Mnie się bardzo podobała ![]() Cytat:
![]() a RTG to chyba nie w ciąży ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
#2346 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() A czemu akurat w te strone? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Wtajemniczenie
|
O 3/4d. Na każdej wizycie gin najpierw sprawdza co trzeba na 2d, a potem przełącza 3d, żebym i ja pooglądała
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór Paniom!! 48h godz.trwało naprawianie usterki przez netie. W końcu mam kontakt ze światem
![]() Chciałam pogratulowwć kici oraz pauli !! ![]() Side cieszę się że wróciłaś!! Agunia super wieści!!! Bardzo się cieszę!! Beautifullie wytrzymasz w tym szpitalu! Jak się krążek trzyma? Ja miałam kontrolę w czwartek, lekarz powiedział, że mój jest solidnie założony ![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | ||
Rozeznanie
|
Witam się weekendowo
![]() ![]() No i jeszcze pojawił się temat niespodzianek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie jak się na początku ciąży pytali na kiedy termin to mówiłam na Wielkanoc (bo jakby nie liczyć czy z USG czy z OM zawsze termin mi wypada albo w Wielki Tydzień albo w Lany Poniedziałek) ale wtedy były pytania- a kiedy wypada Wielkanoc ![]() ![]() Dziś wreszcie kupiłam koszulę do karmienia, biustonosz i kapcie. Jestem coraz bliżej końca wyprawki ![]() Aaa no i matę edukacyjną zakupiłam bo znalazłam w okazyjnej cenie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |||
Wtajemniczenie
|
dziewczyny Gratuluje kolejnych tygodni i 9 miesiaca
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba dlatego, ze niby dziewczynce moze jeszcze cos wyrosnac albo sie schowac, a jak juz widzi, ze cos dynda miedzy nogami to nie ma zmiluj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wysłane z fona ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dzisiaj miałam aktywny dzień i o dziwo bardzo udany zakupowo ![]() ![]() Złapaliśmy na wyprzedaży w smyku dwa śliczne bodziaki, ale najlepsze, że znalazłam na allegro powystawowe sterylizatory z funkcją podgrzewacza za 30 zł ![]() ![]() Paula23 GRATULACJE ![]() ![]() ag9 zawsze płaczę na tym filmie... Jest dla mnie cudny i mimo, że oglądałam go już chyba więcej niż 10 razy mi się nie nudzi ![]() bebe97 my też zawsze się śmiejemy, że usg by się przydało, bo pojęcia nie mam jak Młody jest ułożony skoro tu kopnie, tam się wypnie, a człowiek się zastanawia jakim cudem skoro na ostatnim usg niby był główką w dół ![]() ![]() BeautifulLie Trzymaj się - w końcu to dla zdrowia Twojego i maluszka ![]() magduś2 Co do płci mamy mieć syna, marzyliśmy o córeczce więc był szok ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2357 |
Zadomowienie
|
Wlasnie to jest moja ostatnia nadzieja
![]() Choc nadzieja matka glupich, bo na ostatnim usg po raz 4 lekarz (rowniez 4.lekarz) nie mial zadnych watpliwosci, ze to chlopak ![]() Dzien Dobry ![]() Przepraszam, ze malo sie odzywalam, ale skupilam sie na pomocy w wybieraniu samochodu, bo naszemu skonczyl sie TÜV i zeby go dostac, trzeba bylo zreperowac to i owo, a to juz sie nie oplacalo. Chcielismy inny samochod, oczywiscie koniecznie Kombi, ale kupic taki jak chchielismy w ciagu paru dni, w stanie, w jakim ja bym sobie zyczyla i za cene, jakiej zyczylby sobie maz, bylo bardzo trudno. Koniec koncow nabylismy auto, o ktorym myslelismy wczesniej, ale bylo dosc drogie, wiec skupilismy sie na innych, a Tu jednak niespodzianka, przyszlo do nas ![]() ![]() Jeszcze wczoraj bieganie po ikea, stwierdzilam, ze szafa pax dla mlodego nie wystarczy, tzn upakowane sa w niej wszystkie rzeczy, ale wyjmuje sie licho, bo jest gleboka, a juz najgorzej z podrecznymi srodkami do pielegnacji i spontanicznie nabylam jeszcze komode malm, mam nadzieje, ze bede zadowolona. A juz w ogole zadowolona jestem, ze mimo braku czwartego pokoju dla mlodego wymyslilam podzielenie przestrzeni w sypialni takimi przesuwanymi roletami (Schiebegardinen), ladnie wygladaja ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis przestawianie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2358 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oto obiecana relacja z porodówki ![]() Naszą wizytacje wraz z kilkoma innymi parami rozpoczęliśmy od Izby Przyjęć, gdzie się stawimy do porodu, położna tłumaczyła, że tam założą nam dokumentacje, a potem przyjedzie ktoś po nas i zabierze na oddział. Zabrała nas do szatni, w której rozbiera się rodząca, u naszym szpitalu są 2 takie szatnie, inna do porodow rodzinnych, inna do tych na sali ogólnej. W szatni się ubieramy do porodu w koszulę szpitalną, wszystkie rzeczy łącznie z torbą zostawiamy w szafie, po porodzie mąż zabiera nasze rzeczy i przenosi juz na salę na położnictwie, także położna doradziła aby zabrać na porodówkę mniejszą torbę z piciem, aparatem, pomadką ochronną na usta, jakimś ręcznikiem dla odświeżenia. Poleca małe butelki z wodą z dziubkiem, aby wygodniej się piło. W tej szatni dają badają detektorem tętno dziecka, a potem zabierają na salę porodów rodzinnych. U nas sa niestety tylko 2 sale porodów rodzinnych, wiec może się zdarzyć, że będą obie zajęte wtedy jest kłopot, bo rodzić musimy na ogólnej, ale trzeba męża uszykować by był w pogotowiu bo gdy jakaś z tych sal się zwolni to przenosza pacjentkę nawet z 8 cm rozwarciem aby mogła urodzić z mężem. Jedna z tych sal jest mega wypasiona, składa się z 2 części- w jednej jest łóżko do porodu, wszystkie aparatury, biurko położnej i kanapa, w drugiej części wanna, prysznic, toaleta, worki, piłki, drabinki i inne cuda wianki pomocne w I fazie porodu. Położna mówiła, że najpierw mamy badanie na łóżku, podpinaja nas pod ktg na godzinę, a potem przez jakąś godzinę aktywnie rodzimy korzystając z tych wszystkich piłek itd. Dla przykładu siedziałam na piłce, a ona pokazywała jak można z niej korzystać. Mówiła co ma mąż robić, jak pomagać w tym aktywnym rodzeniu. Miałam takie momenty, że myślałam, że się popłaczę- ona tak pięknie mówiła, że mamy być pozytywnie nastawione, że wszystko się kiedyś kończy tzn ten ból i że niedługo pojawi się nasze dziecko, do mężów mówiła, żeby nie pytali, czy nas boli, czy teraz bardziej, czy może mniej, żeby w ogóle ten temat omijać, po skurczach zagadywać na różne inne tematy, spróbować zrelaksować żonę, wspierać ją mówiąc "kochanie, dasz radę, jesteś wspaniała etc" jak to usłyszałam to łzy mi w oczach stanęły. uświadomiłam sobie, że to już tak blisko, że nie ma odwrotu,wszystko się stało takie realne. Z dobrych rad położnej- ćwiczyć oddychanie przeponą, pewnie te które chodzą na SR to wiedza, ja jednak nie chodzę i tylko o tym słyszałam, tak wiec zaleca trenować, bo dzięki takiemu oddychaniu dostarczamy dziecku więcej tlenu niż przy zwykłym oddychaniu. Tym co nie wiedzą jak oddychać przeponą zaleciła by popatrzeć na męża bez koszuli, bo faceci oddychają przepona-unosi im się wtedy brzuch, a kobiety oddychają często tak, że podnoszą się im piersi. W łóżku się więc wzięłam za trenowanie i się okazało, że ja cały czas oddycham przeponą ![]() Po zwiedzeniu wszystkich sal, także tych ogólnych porodowych, gdzie rodzić mogą równocześnie 3 kobiety ![]() Pokazała też tatusiom, gdzie przyjdą po nas na wyjście, gdzie zostawią rzeczy i fotelik. I dobrze, że to powiedziała, bo ja bym juz mężowi ubranka kazała przywieźć dzień wczesniej, żeby na sali się ubrać, a tu trzeba to zrobić w innej sali. No to chyba tyle i tak mocno się rozpisałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
Witam Was mamusie, u nas pięknie prószy śnieg, -12 więc dziś lekka poprawa, poszłoby się na spacerek ale moje pachwiny nie pozwalają, najgorsze jest wstawanie siku o 4 mam wrażenie że tam mi wszystko rozerwie;/nie wiem czemu tak się dzieje, biodra mam szerokie co tam się jeszcze rozchodzi
![]() Bezwstydniki te nasze chłopaczki mój pierwsze co pokazuje to siusiaka ![]() Widzę szaleństwo zakupowe trwa w najlepsze ja nie mam co pisać narazie bo już wszystko mam także tylko Was podczytuję ![]() Udanej niedzieli kobitki ![]() Baja fajnie, że wszystko obejrzałaś też uważam, że to ma na nas dobry wpływ jak widzieliśmy wcześniej co i jak gdzie najpierw iść co się najpierw robi. Ja byłam w tamtym tygodniu i też byłam podekscytowana. To już jest nieodwracalne. a w ogóle jaki miałam dzisiaj sen, nie mogłam urodzic a nie było aneztezjologa na dyzurze dzwonili po niego a ten nie odbierał, zaczelam krzyczec ze nie czuje juz małego a im nie chciao działac ktg;/ nie wiedzialam co robic wzielam nóż przeciełam sobie brzuch i kazałam im wyciagac dziecko oni nie mogli bo główka była juz w pochwie jezuz maria;/ dobrze ze mnie siku obudziło i nie wiem jak to sie skonczyło;/;/
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 ![]() ![]() Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-01-26 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Moderator
|
Dzien dobry - u mnie rowniez snieg
![]() Dzisiaj wyciagam TZa na sesje zdjeciowa bo wlasnie sobie zdalam sprawe ze nie mam prawie zadnego zdjecia w ciazy ![]() Baja - ja tez jak obejrzalam porodowke to sie uspokoilam, dobrze wiedziec co i gdzie nas czeka ![]() Co do plci to mi 3 roznych lekarzy potwierdzalo - w 13, 21 i 26 tygodniu, takze licze na to ze sie nie pomylili ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() Ale to tylko sen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze te ostatnie tygodnie nie beda uciazliwe w takie sny bo chyba zwariuje
![]() ![]() ![]()
#2363 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() a no marzę ![]() ![]() nivka gratuluję udanych zakupów ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- asialll okrpony miałaś sen ![]() baja jak przeczytała opis to stwierdziłąm, ze ja chyba też się wybiorę porodówke pozwiedzać, bo miałam olać temat a jednak wiele cennych informacji udzielają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Przyczajenie
|
cześć, nie chcę robić pseudoreklamy, ale będę prowadzić w Warszawie 08.02 darmowe warsztaty dla kobiet w ciąży dot. radzenia sobie ze stresem oraz nastawienia do porodu. gdyby któraś był zainteresowany to napiszcie na priv a podam namiary
![]() pozdrawiam ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-01-27 o 09:08 Powód: czesci podpisu |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A mi sie dzisiaj śniło, że jeżdżę na rowerze w moich kapciach różowych co sobie kupiłam do chodzenia po szpitalu ![]() Baja z opisu wynika, że masz bardzo fajną porodówkę ![]() ![]() Ale można ją zaparzyć z jakąś smakową herbatką, albo jakiegoś syropu smakowego dolać i da rade ![]() ![]() W paczuszkach były po 50g, 75g i 25g jakie były, takie brałam.
#2367 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę jak macie możliwość to zobaczcie swój szpital. Ja nie chodziłam do SR, o możliwości "wycieczki" powiedziała mi moja położna środowiskowa, która współpracuje z położnymi z mojego szpitala. Fajnie jest zobaczyć tę drogę, wszystkie pomieszczenia, w których będziemy, zawsze to mniejszy stres potem. A i widze teraz, że położne naprawdę się starają i wszystko będzie ok tylko trzeba być pozytywnie nastawionym i współpracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Zadomowienie
|
![]() Dzięki za relację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wstałam i zjadłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Nivka - brawa za udane zakupy
![]() Baja - udana ta wycieczka na porodowke ![]() ![]() Asialll - ale okropny sen.... Brrrr... Miałam dziś spotkać się z 3 mamuśkami z wątku Ewci, ale z chora Ewula odpuscilam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Koziemleko, mona, monkaaa dzięki :-* Thidien fajna wtopa u twojej koleżanki z płcią. Mara jak krążek to pojęcia nie mam bo nie sprawdzali :P ale nie wypadł czyli jest ok :P Asienka nawet nie wiesz jak bardzo bym chciala. Agunia no wlasnie im bardziej chce sie wyjsc tym bardziej to sie dłuży a dzisiaj to juz strasznie czas sie ciągnie. Nivka wiem :-* gratuluje udanych lowow ![]() Baja oby ![]() ![]() Mnie faszerują na noc relanium po którym Spie jak dziecko to dziewczyny z sali nawet sie śmieją ze nie slysze jak ich dzieci placza do cyca hehe Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.