|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Cześć!
Zalamana ja nie chodziłam do szkoły, a chciałam, ale była już płatna.... Jakby była bezpłatna to jasne, że bym chodziła, zabija to czas, a i coś ciekawego się zawsze dowiesz, pewnie fajna sprawa ![]() Podziwiam zasypianie przy filmie... ja to muszę mieć super ciszę ![]() Karoloo cieszę się, że Cię wypuścili i już jest ok! malinaOla ciasto zrobię za tydzień na spokojnie, jak córa wyzdrowieje. Cytat:
![]() A nie wiem, tak założył, że będzie, czekam spokojnie, jakoś nie spieszy mi się z wywołaniem @, jakoś mam na to wywalone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A no kłaków szkoda, ale wkurzają mnie, co chwile głową tż mi je przygniata a ja sama mam je ciągle związane bo mnie drażnią rozpuszczone... Cytat:
Umiem tyle co Manieczka...
|
||||
|
|
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Leine kiedys tez musialam miec super cisze, zeby usnac ( no poza okresem jak bylam dzieckiem, bo wtedy to mogla nawet muzyka grac strasznie glosno
)Ale teraz gdy jestem w ciazy, zasne nawet przy filmie i kompletnie mi to nie przeszkadza
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie chodziłam, ja byłam zdania wtedy, że sama sobie dam radę, a to jest tylko strata czasu i pieniędzy także ja się nie wypowiem na ile pomagają takie zajęcia ![]() lecę paszteciary
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie w tajemniacach show-biznesu mowili o oryginalnych imionach - Xawier, Fabien, Alikia, Vesna....córki Figury to Koko i Kashmir
![]() A za 15 min będzie "O Matko!" chyba o wyprawkach będą mówić
|
#2826 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czyli co, jak mają pralkę w mieszkaniu i ona jest sprawna a "się zepsuje" to powiedzą że mam ją naprawić bo ona się sama zepsuła? No nie, użytkowali to się zepsuła. Zużyło się coś z użytkowania, to mają obowiązek wymienić. Jak obecni moi najemcy się wprowadzali to na mieszkaniu nie było pralki, tzn była zepsuta ale ja wymajmowałam mieszkanie bez pralki. Bardzo im zależało żeby jednak pralka była bo swojej nie mieli, więc naprawiłam tę którą miałam, zapłaciłam 500 zł za naprawę i teraz ją używają. Jak się zepsuje to może mam wyłożyć kolejne 500 zł, bo pralka nie jest ich i jej nie zabiorą ? To samo jest z piecykami gazowymi czy wszystkimi urządzeniami. Cytat:
Nie chciałabyś wynajmować ode mnie mieszkania. A wynajmowałaś kiedykolwiek? Bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja wynajmowałam mieszkania od 18 roku życia 10 razy. I doskonale znam wynajem od tej strony. Nigdy nie wymagałam aby ktokolwiek mi cokolwiek naprawiał. Dla mnie to jest logiczne. Teraz jestem z drugiej strony i również uważam tak samo. Ciekawe czy jakbyś komuś wynajmowała mieszkanie a on by do Ciebie latał z wszystkim co się zepsuło i miałabyś na to kasę wykładać to czy byłabyś do tego taka chętna
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-01-26 o 14:05 |
|||||
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koko mi się kojarzy z kurą , Kaszmir z materiałem !? Mojej sąsiadki syn ma na imię- Oliwier ( jak w bajce czy filmie już nie pamiętam - Oliwier Twist )
Edytowane przez kotka34 Czas edycji: 2014-01-26 o 14:07 |
||
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliwier jest moim zdaniem calkeim w porządku, ale te pozostałe ![]() Widziałam właśnie że miałaś owulkę to ![]() Kotka a co Ty sądzisz o tych wszystkich badaniach o których wczoraj pisałyśmy z Kamel i maciejką?
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
vioris No dlatego też wybieramy się do szkoły rodzenia
Tż chce być przy porodze i bardzo też ucieszył się ze szkoły rodzenia ![]() a co do mieszkania, to rozumiem, ze pralke naprawiam sobie sama, zreszta i tak my kupilismy swoja wlasna-nowa, wiec ok ![]() Ale z jakiej racji mam wymieniac piecyk? rozumiem, ze my go uzywamy, ale i co dajmy na to zepsuje sie miesiac przed koncem umowy, po koncu ktorej bedziemy sie np wyprowadzac i co mam wyreczyc wlasciciela i wydac pieniadze, zeby nastepny wynajmujacy mial? tego nie zabiore ze soba do kolejnego mieszkania, bo jest na wyposazeniu mieszkania, czyli nalezy do wlasciciela... Zreszta kazdy ma swoje ustalenia Ty masz swoje i masz do tego prawo nasz wlasciciel ustalil sobie, ze on pokrywa takie koszty, wiec ok-jego prawo ![]() Dlatego uwazam, ze lepiej sie dogadac z wlascicielem od razu przy podpisywaniu umowy co i jak wyglada omowic dokladnie kazda kwestie,zeby potem nie bylo zadnych niedomowien
Edytowane przez Zalamana_girl Czas edycji: 2014-01-26 o 14:25 |
|
|
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak np. zepsuł się kran to my go naprawialiśmy bo my z niego korzystaliśmy A Vioris powiedz mi jak się rozliczacie z najemcami że mają wam regulować wszystkie niedopłaty żeby było na czysto?? Jak wynajmowaliśmy kawalerkę to właścicielka zażyczyła sobie odmalowania mieszkania jak się wyprowadzimy ( Mieliśmy wilgoć w mieszkaniu kilka razy zgłaszaliśmy , ale nikt nie raczył przyjść i zająć się tym !) |
|
|
|
|
#2832 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do ogladania filmow, dlatego wole ogladac filmy tak do godziny 21, bo pozniej wiem, ze zasne na pewno tak jak to bylo wczoraj
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na pomoc babci/babć będziesz mogla troszkę liczyc w razie czego?
|
|
#2835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo niedoinformowany jest Piszesz, że piecyk jest na wyposażeniu mieszkania, no ale u nas jest też pralka, okap, zmywarka, piecyk gazowo-elektryczny, oświetlenie. I teraz ktoś mieszka rok czy dwa i się wyprowadza a każda z tych rzeczy jest zepsuta a wszystkie halogeny wyczerpane. I on mi mówi no sorry, zepsuło się i wyczerpało ![]() Wszystko co otrzymał wprowadzając się było sprawne i takie ma zwrócić. I tak są straty wpisane już w najem, bo wiadomo że wszystko się zużywa naturalnie, czyli podłogi, meble itd, ale tego się nie da odnowić. Ma to być sprawne a nie np odłamana noga od stołka, "bo to tak samo się złamało a my tylko użytkowaliśmy normalnie" U mnie w domu też użytkuję wszystko i musze sama to naprawiać Moja mama ma nawet zapis w umowie, że najemca po wyprowadzce ma odmalować mieszkanie, bo mieszkał, ubrudził więc ma oddać w stanie niepogorszonym ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
A jakie niedopłaty masz na myśli? No i jak braliście to mieszkanie to nie było widać wilgoci? Prawda jest taka, że dobrze się dopytać co będzie jak wyjdzie wilgoć na ścianach i patrzeć na umowę co się podpisuje. Jeśli mieliście zapis o odmalowaniu no to trzeba odmalować. Moja mama ma taki zapis i ludzie nie mają z tym problemu. Jak komuś się nie chce to w tej umowie jest też zapis, że może odmalować albo kwota farby i malowania taka a taka zostanie odjęta z kaucji zwrotnej
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Warto je zrobić chociażby dla swojego spokoju , tylko czemu ginekolodzy nie zalecają tych badań każdej kobiecie?? , uważają że tak musiało być ... Każą odczekać i starać się dalej |
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie było o wilgoci ( blok był nie ocieplony, mieszkanie na 4 piętrze i dach który trzeba było naprawić! ) Naprawa dachu należała do spółdzielni Odmalowaliśmy nie było problemu |
|
|
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro sie zgodzil to o czym my tu dyskutujemy ![]() Kazdy wlasciciel wyznacza sobie swoje warunki i skoro umowil sie z nami, ze on pokrywa takie rzeczy ok, Ty inaczej ustalilas sobie ze swoimi najemcami, oni sie zgodzili tez ok. Widocznie ilu wlascicieli wynajmujacych swoje mieszkania najemcy, tyle zdan i warunkow hehe ![]() Zreszta najlepiej, zeby nie bylo takich sytuacji, ze np. piecyk sie psuje to wszyscy beda szczesliwi i nie bedzie problemu ![]()
|
|
|
#2841 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mieszkaniu była stara pralka (sama właścicielka mówiła ze to zabytek i jak sie zepsuje to pomyśli o nowej-bo wiadomo bylo ze może sie cos stac ale nie z naszej winy) raz pekł wąż ze starosci ale kupiliśmy nowy i było do końca ok. Za to cos się stało z piecykiem gazowym w łazience, zaczał spalac wiecej gazu wiec wyzszy rachunek zapłacilismy. To było akurat m-c przed wyprowadzką, odjeła nam z kaucji za naprawę piecyka za 200zł, troche mnie to wkurzyło ale nie kłociłam się już, dałam do zrozumienia ze mi sie to nie podoba no i sie wyprowadziliśmy na swoje ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- A co znalazłaś, jakie zamierzasz robić?
|
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide dziewczyny robic drugie danie
bede za jakis czas
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ta właścicielka to nie odprowadzała za czynsz? I co ma spółdzielnia do światła?
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja na drugie danie zjadłam czekoladę żurawinową
Nie no, mam też już przygotowaną pierś z kurczaka ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
podejrzane to, przecież światlo to osobna kwestia
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja napisałam że widocznie go stać na to Przecież może nawet za darmo mieszkanie udostępniać i to są jego warunki Ale nas nie stać na to żeby u siebie w domu naprawiać i jeszcze komuś. To że ten ktoś płaci nam za wynajem to tak samo ja płacę spółdzielni Zresztą obecnie to jest tak, że kwota z wynajmu pokrywa czynsz i kredyt na tamtym mieszkaniu a ja jeszcze dopłacam do tego podatek co miesiąc do US
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cytomegalia IgG, IgM przeciwciala antykardiolipidowe IgG, IgM prolaktyna TSH wymaz z kanalu szyjki: posiew ogolny i jeszcze badania hormonów może dostanę skierowanie od gina a jak nie to prywatnie zrobię P/ciała anty TPOP/ciała anty TG |
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie by było jakby Ci gin dal skierowanie. A Twój gin w ogóle mówił Ci jakie badania trzeba zrobic i kiedy czy nic kompletnie?
|
#2849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko po tych naszych opłatach właścicielka poszła do elektrowni i spółdzielni i poprosiła o wyliczenie tego co było zużyte i zapłacone , wyszło że musimy jej dopłacić za światło i czynsz bo za mało zapłaciliśmy !![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I życze, aby dalej Ci sie układało z najemncami i nie było z nimi żadnego problemu ![]() Ale kurde fajnie by było, gdyby ktoś wynajmował za darmo ![]() a Ty sobie mieszkasz hahaha ![]() Nie no ok, przestaje bo mi się ciążowa głupawka włączyła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

To przez branie tego Castagnusa ma się pojawić akurat w takim terminie? 

nie myślałam że nasza dupeczka Leine nosi okulary 

i kompletnie mi to nie przeszkadza 

Stałam ponad godz. w kolejce do rejestracji i było po 13 zapisów już nie ma