Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 18:37   #3781
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Beat@ moja babcia tez wszystkim wrozyla i sie sprawdzalo, ale patrze na to raczej z przymruzeniem oka mi wyszla pierwsza corka i dwoch synow, ale pierwsza ciaze poronilam, wiec wychodzi, ze bedzie synek. Jest tez ponoc inna wersja tej wrozby, ze na swoim wlosie wrozy sie z obraczki nad brzuchem (juz w ciazy) i jak kreci sie w kolko to dziewczynka jest w srodmu a jak wahadlowo to chlopiec. W tej wersji wyszla mi dziewczynka wiec juz czekam spokojnie n usg

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:06   #3782
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Poziomkka traktuję to też tak jak i ty, tak trochę z przymrużeniem oka. Ale właśnie mam przeczucie na chłopca a i zawsze mi się marzył najpierw synek a później córeczka. I starszy braciszek pilnowałby siostrzyczki Noo ale właśnie okaże się na usg, a to już we wtorek ale i tak najbardziej będę się cieszyć jak dzieciątko zdrowe będzie

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:10   #3783
Prowansja88
Raczkowanie

Zestaw ćwiczeń na YT- kanał Angelica Pióro.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
A zauważyliście zmiany w wyglądzie skóry na brzuchu i piersiach?
Cześć, zauważyłam zmiany. Brzuszek się na maksa napina. Już pępek zrobił mi się płytki, lada chwila chyba wyskoczy. Skóra jest napieta i zaczyna swędzieć. Smaruje oczywiście, ale i tak, ja mam skóre przeźroczystą dosłownie. Boję się rozstępów bardzo. W okresie dojrzewania tak popękały mi uda i pośladki, ze przez pare lat nie zakładałam szortów. Więc jak teraz pęknie mi brzuch to się załamie. Nie dośc, że mam słabe włosy to jeszcze skóra taka ;(
Piersi powiększyły się o rozmiar, mocno mam widoczne naczynia krwionośne, też jakby były przezroczyste. Od poczatku są bardzo wrażliwe a teraz to już aż sutki mnie bolą ;(

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44811530]Dziewczyny, znacie jakies sposoby na zajady? Nie dosc, ze skore na twarzy mam przesuszona w tej ciazy, to jeszcze usta mi pekaja, a teraz zrobily mi sie zajady i nawet zjesc normalnie nie moge [/QUOTE]

Od chyba 8 TC mam niesamowity problem z zajadami. To niedobór witamin z gr B. Głownie B2. Zwróc uwagę czy masz ją w zestawie witamin, które przyjmujesz. Jeśli nie to suplementuj dodatkowo. Ja brałam wtedy femibion a później Vitaminer, w obu dawka była bardzo wysoka, więc nie brałam już nic więcej, ale Pani w aptece poleciła mi maść na zajady Pharmacy Laboratories "Lips" maść na zajady i problemy skóry ust. Ma w składzie B2, cynk. Jak dla mnie jest boska. Działa cuda już po 1. zastosowaniu. Mega wydajna. Polecam serdecznie.

Pozdrawiam.
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!

Edytowane przez Prowansja88
Czas edycji: 2014-01-26 o 19:13
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 02:53   #3784
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

A tak w ogóle pytanie do Mam ze starszymi dziećmi: kupujecie nowe materacyki do łóżeczka czy odziedziczy po starszym?
...
My bedziemy kupowac nowy materac.

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Tak dokładnie Roztoka koło Tuchowa. Wiesz coś na temat tego szpitala?? Jak tam jest?
Slyszalam dobre i zle opinie na temat tego miejsca. Nie wglebialam sie za bardzo bo jestem teraz za granica. Na wizazu jest watek mamus z Tarnowa tam dowiesz sie wiecej

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

za wizytę.

A u nas przeziębienie cały czas się ciągnie. Mam wrażenie, że w kółko zarażamy się od siebie. Młody kaszle jak na początku choroby, ja dzisiaj wstałam z takim bólem gardła i chrypą, że mówić nie mogłam. Od kataru bolą mnie już zatoki. Czuję się jak w jakimś młynie Super urlop nie ma co

Na przeziebienie polecam syrop z cebuli mi zawsze pomaga

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44777386]

super wieści
[/QUOTE]

Cytat:
Zaaabcia - czyli też masz już jedno czerwcowe i ilu letnia będzie różnica?
Tak jest synek jest z 12go czerwca Roznica miedzy dzieciaczkami to dwa latka

Powiem Ci jeszcze ze synka mama Dominika a Ty corcie Dominikie nie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Właśnie zerknęłam na listę na pierwszej stronie i widzę, że jest na 4 na 12 czerwca

12 czerwca jest faaajny , wtedy urodzil sie moj syncio

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44809413]

Dziękuję Co do imienia to chodziło mi o to, że pierwszy synek ma na imię Adaś. I co do drugiego podoba nam się Alan, ale zastanawiam się nad tym, czy nie jest zbyt podobne do imienia pierwszego dziecka Chodzi mi o Waszą opinię na ten temat.
...[/QUOTE]

Ja mysle ze jesli podoba Wam sie Alan to nie ma sie co zastanawiac Jak dla mnie to dwa rozne imiona jedyne co ich laczy to to ze zaczynaja sie na ta samo literke

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

Wiecie, przypomniała mi się stara wróżba z obrączki. Zawsze mi mama wróżyła za dzieciaka i wychodziło zawsze że najpierw będę mieć synka a później córcię. I tak wczoraj dorwałam swoją obrączkę i sobie zrobiłam i cooo ? Jak w mordkę strzelił wyszło mi tak jak miedyś mamie, najpierw chłopak a później dziewczyna mama kiedyś zanim poznała tatę też zrobiła sobie ta wróżbę i wyszły jej dwie dziewczyny a później już nic.i faktycznie jestem ja i moja siostra. Może faktycznie coś w tym jest
Tez mialam wrozone wyszedl synek pozniej corcia. Synka mam wiec zobaczymy co tym razem sie chowa w brzuszku

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 06:27   #3785
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie mroznie wstałam córce do szkoły śniadanie zrobic i przy okazji sobie i zamykam do wyrka znowu...miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-27, 07:09   #3786
NecroKitty
Wtajemniczenie

Udało mi się w końcu trafić do laboratorium, dzięki tej zamieci jedna osoba przede mną tylko była
Muszę się kawką tera pobudzić bo potem o 14 padnę

Cytat:
A i wczoraj cioteczka już mi płeć przepowiedziała że będzie synek- śmiać mi się chce z tych wywodów. Że niby wyładniałam na twarzy. Szkoda tylko że bez makijażu mnie nie widziała.
Mi też wszyscy wróżyli synka, bo tylko mięso jadłam i faktycznie cera się poprawiła a tu małe zrobiło psikusa i jest dziewczynką

Cytat:
Wiecie, przypomniała mi się stara wróżba z obrączki. Zawsze mi mama wróżyła za dzieciaka i wychodziło zawsze że najpierw będę mieć synka a później córcię. I tak wczoraj dorwałam swoją obrączkę i sobie zrobiłam i cooo ? Jak w mordkę strzelił wyszło mi tak jak miedyś mamie, najpierw chłopak a później dziewczyna mama kiedyś zanim poznała tatę też zrobiła sobie ta wróżbę i wyszły jej dwie dziewczyny a później już nic.i faktycznie jestem ja i moja siostra. Może faktycznie coś w tym jest
Mi szwagierka kiedyś wywróżyła, że będę miała dwoje dzieci, córkę i syna. To, że córka pierwsza się sprawdziło, więc mąż się już cieszy na drugiego syna
Stary 2014-01-27, 07:28   #3787
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie powolutku wracam do świata żywych to i powolutku nadrabiam forum

Cytat:
kinia8906, gratulacje

Ponadrabiałam. Nie było mnie wczoraj cały dzień. Pobudka i 5.30 bo jechaliśmy na giełdę ze znajomymi. -14 na dworze było a myśmy jak stuknięci łazili w te zimno.
Ale później pojechaliśmy do tego sklepu z wózkami i wybraliśmy wózek TAKO, o taki tylko wersja kolorystyczna 02

http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=26

materiał to imitacja lnu i bardzo mi się jakoś spodobał i z tą brązową ramą jakoś w ogóle ciekawie wygląda No i ta koleżanka co ze mną tam była też myśli o tym Tako i chyba nawet też ta kolorystyka.
Sprzedawczyni mega miła z dużą wiedzą. Pierwszy raz trafiłam na sytuację że to właśnie sprzedawczyni jest dla nas a nie że robi łaskę że w ogóle podejdzie. Pokazała wszystko. Część spacerową nawet z magazynu przyniosła. Pokazała jak składać, jak koła blokować, jak je wypinać no dla mnie mega. Nie wpłacałam jeszcze zaliczki bo małż stwierdził żebyśmy poczekali i przyjedziemy zamówić w marcu to od razu kupimy tam w sklepie wyprawkę bo mają fajne ceny i duży wybór a co dla mnie ważne doradzają i to nie tak że na siłę coś nam wciskają i zachwalają. Tak więc kolejny temat prawie z głowy.

A co do imion to u nas zaś zmiana. Dla chłopca mężuś wymyślił Piotrusia a dla dziewczynki Milena
wózek śliczny, też będę się za tako rozglądać ale najpierw muszę znaleźć sklep w naszej okolicy który te wózki ma na stanie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość

Dziewczyny polecacie jakiś kanał na yt dotyczący ćwiczeń w domu dla kobiet w ciąży oczywiście Jak tak dalej pójdzie to pod koniec ciąży będę fizycznym wrakiem - kręgosłup jak nigdy mi doskwiera i te biodra.... Czas zacząć przygotowania, ale jak sama szukałam i czytałam komentarze to nie trafiałam na nic ciekawego. No i myślę o zakupie dużej piłki...
angelika piórko ale widzę, że dziewczyny już wcześniej Ci podały

Cytat:
Na którymś z wątków ciążowych dziewczyny polecały ten kanał http://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL/videos
Dodałam sobie do zakładek ale motywacji do poruszania się brak.
oooo to ten

Cytat:
Napisane przez wonder_woman Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki,
wróciłam od Mamy kilka dni temu i odkąd wróciłam probuje Was nadrabiać, jak wylatywalam do PL to byłam na ok 80str, tam nie miałam chwili, żeby tu zaglądać, a teraz czytam i czytam i końca nie widzę, zamiast tego ubywac to przybywa [brzydal] 8)
Tak wiec odstawiam czytanie i stawiam na pisanie ;P
Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
Widziałam kątem oka, że wypowiadalyscie się nt łóżeczek, ochraniaczy, wózków, chust i pewnie jeszcze masę innych spraw poruszalyscie, a ja nie doczytałam :/
W każdym razie pochwalę się bo też zdobyłam łóżeczko od bratowej, Mama zakupiła wnusi/owi 4kolka, dostałam też trochę ciuszków dla maluszka i obkupilam się sama w ciążowe wdzianka i kosmetyki
Łóżeczko fajne, nielakierowane, z wyjmowanymi szczebelkami szuflada i kompletem pościeli sama je kupowałam chrzesniakowi jak sie urodził mogłam też sobie wziąć te ochraniacze, one były na całe łóżeczko ale stwierdziłam, że tego nie potrzebuje, nie dość, że całkowicie zasłonia mi maluszka i zmniejszą przepływ powietrza, to jeszcze zajmują masę miejsca i są niebezpieczne.
Brzuszek powoli rośnie, maleństwo daje o sobie już znać, co moim zdaniem jest jednym z najbardziej niezwykłych momentów ciąży, mogłabym tak leżeć z łapami na brzusiu i czuć ruchy maleństwa
A dziś dopadł mnie okropny ból gardła i chrypa, zrobiłam sobie syrop z cebuli ale chyba czegoś za mało dałam - stał całą noc, rano wzięłam 1lyzke, niedawno drugą i syropu prawie nie ma myślałam, że starcza to na dłużej...

Zapomniałam się pochwalić dziś świętujemy POLMETEK [zdrowko] obiadek u teściowej ok 18, tylko nie wiem czy powinnam jechać skoro mnie to gardło dopadło :/ w sumie to tylko wsiąść i wysiąść z auta... co myślicie?
no witaj po powrocie super, że udało się z łóżeczkiem i pojazdem najważniejsze rzeczy już masz

my się wczoraj dowiedzieliśmy, że w maju idziemy na 2 komunie i to 2 tygodnie przed porodem, no więc nie wiem czy ja dam radę ale mąż pójdzie i to w jeden dzień, aż się boję ile kasy na to wyjdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 08:57   #3788
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
byłam u mnie baba, od której wynajmuję mieszkanie... Siedziała ponad 3 godziny i buzia jej się nie zamykała, oczywiście całej kaucji mi nie odda, bo pralka się zepsuła, stara pralka jak świat, ale ona uparcie twierdzi, że może ma 3 lata, a czemu jest zjedzona przez rdzę to ona nie wie!!! Taka irytująca kobieta, że szok, tylko mi ciśnienie podniosła...
Co za babsko ale to podobno normalka, na odchodne nie chcą po prostu oddawać kasy za kaucję

Cytat:
Też przed L4 żyłam w pędzie, wiecznie z jęzorem na wierzchu i brak czasu na choćby porządki w domu czy brak sił na zabawę z dzieckiem. Teraz dla mnie to abstrakcja - odzwyczaiłam się od pobudki o 5 rano, codziennych stresów, czy choćby tego, że nie mogłabym tak często chodzić jeść jak teraz.
To tak jak ja. W końcu zwolniłam tempo i nie tylko ja z dzidzią na tym skorzystam, ale i chłopaki. A tego pogrubionego najbardziej się teraz boję, mój żołądek nie przyzwyczajony do takiej ilości jedzenia.

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
To ja opowiem Wam coś lepszego apropo wynajmowania mieszkania. Na początku związku z TŻ-tem wynajmowaliśmy tylko pokój w mieszkaniu. Mieszkanie 2 pokoje, w jednym mieszkał jakiś młody chłopak i w drugim mieliśmy my. Właściciel twierdził, że bywa tam kilka razy w miesiącu bo trzyma w kuchni jakieś narzędzia. Fakt, że kuchnia była przedzielona na pół jakąś dyktą i zabudowanym stołem, ale wyglądało na to, że faktycznie jakiś mini warsztat tam ma. Cyrk zaczął się zimą kiedy okazało się, że facet z braku kasy wynajmuje to mieszkanie, latem mieszka w domku na działce a zimą ma pod tym zabudowanym stołem łóżko i tam śpi
To było nie do wyobrażenia, my rano szykujemy się do pracy a facet chrapie pod stołem
Po 3 dniach spakowaliśmy się i zwialiśmy nic mu nie mówiąc

Teraz to brzmi śmiesznie, nasi znajomi do dzisiaj śmieją się z człowieka karalucha
Matko co za historia nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, to straszne. Niestety pierwsza moja reakcja to była---->

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44781572]
Zapomniałam napisać - mój maleńki waży już 489g [/QUOTE]
Kawał chłopa

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
obiecałam fotki więc wklejam komodę i parę ciuszków
ah no i mam dwa łóżeczka klupś z tej samej serii co komoda
Bardzo fajne zakupy

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Mówi, że ma tylko ona o tym nic nie wie Tylko dla niego dziewczyna = koleżanka, jeszcze tego nie rozumie, ale śmiesznie to brzmi jak ktoś się go pyta czy ma dziewczynę, a on mówi, że tak, że ma na imię Dominika
A mój to już nawet ma narzeczoną Amelę, ale żoną jego będzie Małgosia

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
A tak w ogóle pytanie do Mam ze starszymi dziećmi: kupujecie nowe materacyki do łóżeczka czy odziedziczy po starszym?
Debata na te temat już była, ja nie kupuję starsze dziecko raczej go nie wygniotło

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Z tych lepszych spraw to wczoraj byliśmy na USG Będzie dziewczynka Mega radoche mamy, bo oboje tak chcieliśmy. Zaraz po badaniu poszliśmy "sobie" zrobić prezent i zakupiliśmy 2 sztuki słodkich bodziaków
Różowe gratulacje

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
ja 2 tygodnie przed porodem mam 2 komunie i to tego samego dnia
jak nie urodzimy do tego czasu to damy radę, kto jak nie my

Zdrówko średnio, leże po całych dniach pod kołdrą w salonie a mąż obok mnie, bo też chory, tylko, że on się leczy wspomagaczami i ma siłę wstać i obiad zrobić a ja tylko leże piję herbatki i na tym koniec ale mam jeszcze 2 dni aby wyzdrowieć
No jasne, że damy radę byleby nas upały nie wykończyły
Fajne jest takie wspólne chorowanie Zdrówka dla Was

Cytat:
Kurcze nam obawy ze jak na 17 tydz to duzo przytyłam...+2,5 kg juz mam.A tak czytam to niektórym dopiero zaczyna waga sie podnosić w 18-20 tyg ech
Nie mas co się przejmować, to nie jest za dużo

Cytat:
Ja ostatnio mam taki apetyt, że nie mogę się opanować. Co chwilę chodzę głodna i na wszystko mam ochotę
Ja też sama siebie nie poznaję, tyle jem jak nie ja

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
To dobra waga. Gdzieś czytałam, że do 20tyc powinno się przytyć maksymalnie do 5kg
To się może załapię

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44792806]Zaczynam dziś 23tc, a więc wkraczam powoli w 6 miesiąc
[/QUOTE]
Super

Cytat:
Wczoraj jak sie położyłam to chyba coś poczułam,takie jak by przesówanie się,raczej jelita to nie były.. było to bardzo delikatne.. ale tak miłe ze zasnęłam tak lezac na plecach z rekami na brzuchu i o 1.00 sie przebusziłam bo mi nie wygodnie sie zrobiło
Dzidziol

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hej pozdrawiam Was wszystkie z ferworu pakowania, pomiędzy jednym pudłem a drugim dobrze, że mamy kombi, kanapę z tyłu się rozłożyło i powinniśmy zmieścić się na raz
Pamiętaj nie szalej z pudłami

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
A z męskich - co myślicie o Filipie? Bo Adaś już został zagarnięty przez tyle dzidziusiów, że nie chcę powielać
Bardzo ładne, braliśmy pod uwagę, ale wygrał Adaś. Nam podobał się jeszcze Franek
Stary 2014-01-27, 09:02   #3789
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Wróciłam i witam się jako mężatka w 19 tyg ciąży

Czas ślubu i urlopu tak szybko miną a ja bym chciała więcej no ale cóż trzeba było wracać do Austrii, droga przebiegła długo ale na szczęście spokojnie. Ale u mnie ciężko, od kilku dni odczuwam coś jakby dziwne skurcze w dole brzucha, nie są jakieś bardzo bolesne ale ogromnie nieprzyjemne i sama nie wiem co mogą oznaczać, do tego coraz bardziej dokucza mi dna i chyba już zaczną błagać lekarza o zwolnienie z pracy, bo nie wiem jak długo dam radę cokolwiek w pracy robić

A poza tym w sumie nic nowego u mnie, nie nadrabiam was bo chyba musiałabym spędzić cały tydz na czytaniu dlatego napiszę tylko że mam nadzieję że u was wszystko z dziećmi w porządku, od teraz postaram się być na bieżąco
Stary 2014-01-27, 09:10   #3790
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

No jasne, że damy radę byleby nas upały nie wykończyły
Fajne jest takie wspólne chorowanie Zdrówka dla Was

hahaha no tak upały, może lepiej niech ten mróz i śnieg do maja ustąpi ja już powoli nie mam kurtki, bo się nie mieszcze na brzuchu jak mam grubszy sweter

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

Czas ślubu i urlopu tak szybko miną a ja bym chciała więcej no ale cóż trzeba było wracać do Austrii, droga przebiegła długo ale na szczęście spokojnie. Ale u mnie ciężko, od kilku dni odczuwam coś jakby dziwne skurcze w dole brzucha, nie są jakieś bardzo bolesne ale ogromnie nieprzyjemne i sama nie wiem co mogą oznaczać, do tego coraz bardziej dokucza mi dna i chyba już zaczną błagać lekarza o zwolnienie z pracy, bo nie wiem jak długo dam radę cokolwiek w pracy robić

A poza tym w sumie nic nowego u mnie, nie nadrabiam was bo chyba musiałabym spędzić cały tydz na czytaniu dlatego napiszę tylko że mam nadzieję że u was wszystko z dziećmi w porządku, od teraz postaram się być na bieżąco
czeeeść i gratulacje mężatko
Na Nowej Drodze Życia życzę dużo miłości i wiele wytrwałości
Stary 2014-01-27, 09:51   #3791
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:

Hej, Gratulacje! Witaj w gronie szczęśliwych mężatek!! Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!
Opowiedz jak udała się uroczystość? Wszystko poszło zgodnie z planem?
Na zwolnienie już czas, załatwiaj..
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 10:03   #3792
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Hi!
Witam się poniedziałkowo z pracy. Wczoraj skorzystałam z tego, że są duże mrozy i rozmroziłam lodówkę. Trochę się napracowałam, więc wieczorem miałam mocno napięty brzuch, ale dzisiaj sobie spokojnie siedzę w pracy i odpoczywam
Dzidzia za to wczoraj wieczorem strasznie się rozszalała i kopniaczki czułam wszędzie, łącznie z szyjką macicy No i fajnie było widać to pukanie od wewnątrz brzucha, jak się położyłam

Pater, jak tam przeprowadzka?
Anteria, witaj mężatko!
Kakusia, nie kupuję nowego materaca. Na kokosie synek spał raptem kilka miesięcy, a strona z gryką należy do tych niezapamiętujących ułożenia, poza tym 2 lata to krótka eksploatacja Muszę tylko spróbować go odświeżyć, ale to musi poczekać do cieplejszych wiosennych dni.

Dziewczyny, polecam rajstopy ciążowe Marylin 100 - kryjące, dobrze układające się na brzuchu, bez szwu wcinającego się w krocze. Kupiłam je ostatnio w Rossmannie. Mam jeszcze 20 ciążowe, ale jeszcze nie próbowałam i nie wiem, jaka jest różnica między nimi a tymi z Gatty. Na pewno cenowa.

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2014-01-27 o 10:05
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:11   #3793
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
W temacie imion, to ja bym nie dała takiego, które już jest w rodzinie czy wśród znajomych
My też nie, te imiona odpadają już na starcie. Jeśli chodzi o rodzinę, to mam na myśli bliską, bo 5 woda po kisielu to już tak

zubi89 no właśnie też nie mogę pojąć ludzkiej głupoty

Cytat:
Miłej niedzieli! Ja zmykam na obiad! Dzisiaj tż gotuje
Wow, brawo dla tż, to co tam dobrego upichcił??

Cytat:
Napisane przez wonder_woman Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić dziś świętujemy POLMETEK [zdrowko] obiadek u teściowej ok 18, tylko nie wiem czy powinnam jechać skoro mnie to gardło dopadło :/ w sumie to tylko wsiąść i wysiąść z auta... co myślicie?
Zdrówka oraz za połóweczke

Cytat:
Zjadlam wlasnie sałatkę Grecka i zagryzlam delicjami...teraz moge polezec
Delicje jadłam w piątek, ale sałatka grecka

Cytat:
Zapomniałam napisać, gratuluję wyboru wózia, fajny
A tej wróżby nie znam Ciekawa jestem czy Tobie i poziomce się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Na przeziebienie polecam syrop z cebuli mi zawsze pomaga
wiem, że dobry, ale ileż można

Cytat:
Witajcie powolutku wracam do świata żywych to i powolutku nadrabiam forum
Fajnie, że już lepiej się czujesz, do pracy już wróciłaś??

Cytat:
Witamy mężatkę Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
No niestety, wszystko co dobre szybko się kończy gratuluję 19 tyg
Stary 2014-01-27, 10:15   #3794
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
C
A mój to już nawet ma narzeczoną Amelę, ale żoną jego będzie Małgosia
Czyżby mamusia wybrała sobie synową

Cytat:

Gratulacje na nowej drodze życia

Jak nie są bolesne to mogą być to skurcze braxtona-hicksa, które są normalne, ale poczytaj w necie czy to może być to. Jak Cię niepokoją to pogadałabym z lekarzem, bo tak to możemy sobie gdybać.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:21   #3795
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie, że już lepiej się czujesz, do pracy już wróciłaś??

Witamy mężatkę Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
No niestety, wszystko co dobre szybko się kończy gratuluję 19 tyg

tak już wróciłam do pracy kilka dni wolnego i co prawda rano nie chciało się wyjść na to zimno ale cieszę się, ze wyszłam do ludzi, jakoś w domu nie mogę sobie miejsca znaleźć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 10:24   #3796
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie mroznie wstałam córce do szkoły śniadanie zrobic i przy okazji sobie i zamykam do wyrka znowu...miłego dnia
Ja moich panów też już odprawiłam do przedszkola i pracy i zamiast zabrać się za sprzątanie, to od razu wpadłam do Was

Cytat:
hahaha no tak upały, może lepiej niech ten mróz i śnieg do maja ustąpi ja już powoli nie mam kurtki, bo się nie mieszcze na brzuchu jak mam grubszy sweter
Uuu to faktycznie poważna sprawa, ja na razie tfu tfu się mieszczę, ale dziurkę w pasku od kurtki przesunęłam, bo mi ciężko się jeździło samochodem.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Witam się poniedziałkowo z pracy. Wczoraj skorzystałam z tego, że są duże mrozy i rozmroziłam lodówkę. Trochę się napracowałam, więc wieczorem miałam mocno napięty brzuch, ale dzisiaj sobie spokojnie siedzę w pracy i odpoczywam
Dzidzia za to wczoraj wieczorem strasznie się rozszalała i kopniaczki czułam wszędzie, łącznie z szyjką macicy No i fajnie było widać to pukanie od wewnątrz brzucha, jak się położyłam
Moja lodówka, już jest tak zapuszczona, że hej. Miałam ją ogarnąć na święta, ale wtedy nie byłam wstanie. Zazdroszczę samozaparcia A dzidziol po prostu mamusi dziękował, za posprzątanie lodówki
-----------------------------------------
U nas weekend minął leniwie. W sobotę byliśmy na kolacji u znajomych. Świętowaliśmy ich termin ślubu. No właśnie czeka nas kolejne weselicho, tym razem wrzesień-będę miała motywację do zrzucenia tłuszczyku Wczoraj za to wieczorem z tż oglądaliśmy "kwiat pustyni" zryczałam się jak głupia
Synek dzisiaj już poszedł do przedszkola, a ja mam plan ogarnąć domek, bo w weekend mi się nie chciało(dopadł mnie tzw. leń), zrobić pomidorówę i ugotować kaszę do gulaszu.
Stary 2014-01-27, 10:27   #3797
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

ANTERIA , witaj wśród mężatek i wszystkiego najlepszego
Opowiadaj jak było
I marsz na zwolnienie, mam nadzieję że lekarz wypisze ci L4 bo ci się należy

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 10:32   #3798
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Czyżby mamusia wybrała sobie synową
Nie tam, się nie wtryniam. Sam tak mówi, biedny nie może się zdecydować Choć nie powiem, że jeśli co to wolę Amelkę(ma 6 lat), a Małgosia (11 lat). Więc sama rozumiesz

Cytat:
tak już wróciłam do pracy kilka dni wolnego i co prawda rano nie chciało się wyjść na to zimno ale cieszę się, ze wyszłam do ludzi, jakoś w domu nie mogę sobie miejsca znaleźć
To fajnie. ja też się cieszę , że w przyszłym tyg wpadnę do pracy na tydzień. Mi to najbardziej pasowałby układ: 2 tyg pracy, 2 tyg wolnego, ale szefostwo moje się na to nigdy nie zgodzi
-----
Poproszę kopa na rozpęd, nie mogę wstać od kompa, a tu już zaraz 12
Stary 2014-01-27, 11:31   #3799
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Hej, Gratulacje! Witaj w gronie szczęśliwych mężatek!! Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!
Opowiedz jak udała się uroczystość? Wszystko poszło zgodnie z planem?
Na zwolnienie już czas, załatwiaj..

Dziękuję za życzenia, a ślub jak najbardziej należy do udanych, wszystko się ładnie ułożyło i co najważniejsze na luzie bez stresów

Co do zwolnienia postaram się, ale boję się że nie będzie to takie łatwe

No a ja się pochwalę wam że z polski przywieźliśmy dla naszego maleństwa wózeczek, i ogrom ciuszków do tego dostaliśmy też nosidełko i poduszeczkę z kołderką

A oto pojazd naszego maleństwa:

http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...2-gratisy.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 11:45   #3800
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cześć Wam w nowym tygodniu.

ANTERIA, gratulacje, cieszę się , że wracasz w tak świetnym nastroju. A co do Wózka to mam tej samej firmy, na razie macam go sobie w domu ale wstępnie jestem zadowolona. Tylko spacerówka jakaś nieszczęśliwa się wydaje, ale nie szkodzi, parasolki kosztują grosze, jak będzie trzeba to się wymieni.

Dziewczyny, pokazywałam jakiś czas temu piżamki do porodu/karmienia. Dziś przyszły, są super. Polecam gorąco. Materiał przyjemny, elastyczny (tylko śmierdzi jakimś octem? jakby dopiero co był farbowany). Ta kieszonka do wyjmowania cyca świetna, trwa to sekundę, jest wygodnie... A sama koszula dłuższa niż wynikało ze zdjęć, może modelka była bardzo wysoka. Ale nie mam już stresu że będę ganiać po oddziale z gołym tyłkiem, sięga prawie do kolana

http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...891482816.html
Stary 2014-01-27, 12:11   #3801
Kakusia
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie
Coś nie widzę Waszych postów na laptopie, a zaś w tablecie chrzani mi się cytowanie, więc czytam z tabletu i z laptopa w ślepo jakoś Wam napiszę

Berenika z tą wagą dziecka przez usg to jest tak niemiarodajnie moim zdaniem... mi lekarz przez całą pierwszą ciążę mówił, że Dominika będzie drobna (nawet się cieszyłam, że łatwiej urodzę ) a prawie 4kilo się urodziła
Ojjj jak ja Cię rozumiem z tym przenoszeniem! Urodziłam 10dni po terminie spędzając ostatni tydzień na patologii i ja już wychodziłam z siebie! wyłam każdego dnia! Dlatego tak z przymrużeniem oka traktuje teraz planowany termin porodu

Pater jak przeprowadzka??

Dziękuję Wam za odp. w sprawie materacyka.
Malin jak znajdziesz już jakiś sposób na odświeżenie materaca to podziel się póki co swój zawinęłam w stare prześcieradło i folię i czeka za komodą

Sola mi nawet lekarz mówił, że na etapie ok 20tc to dzieci spokojnie jeszcze kilka razy na dobę mogą zmieniać położenie - raz główką na dole, raz u góry itd

TroppoSensibile jako kolejna polecam Angelikę Pióro ma rewelacyjne zestawy ćwiczeń, sama wykonywałam już parę można też skonsultować się z nią poprzez facebooka z jakąś wątpliwością, zapytaniem (sama pytałam)

Piszecie o powiększających się piersiach - cieszę się, że nie jestem tu sama ze startującym A teraz jest 75C, ehh tylko szkoda, że po zakończeniu laktacji znów wróci do pustego A.... (w pierwszej ciąży startowałam z małym B, ciąża i 8mcy karmienia to C a potem zmalało do A )

A co do rozstępów polecam wzbogacić sobie kremik olejkami dodatkowo ja swoją emulsję Babydream ulepszyłam o olejek arganowy, lniany, pestek malin, kwas Ha i wit.B3.

Magisterki heh ja byłam tak rozkojarzona w ciąży że stwierdziłam, że będę pisać jak się dzidziuś urodzi haha jakie to było naiwne! w ostateczności musiałam przesunąć składanie pracy o 3mce, ale obroniłam się ze swoim rocznikiem i córcią na rękach

Zaaabcia o proszę, to mamy imienników

Mala_Czarno_Biala - a przez te kieszonki piersi nie próbują przypadkiem same wyjść? śliczna ta koszula a jestem na kupnie!

Tak w ogóle to czytając Wasze posty o wyprawce to aż cieszę się ile przy drugim można przyoszczędzić, bo największe i najdroższe rzeczy z wyprawki są

Majkela co do jedzenia ja uznaję zasadę, że częściej owszem, ale malutkie porcje narazie się sprawdza, choć swoje 4kilo jestem już na plusie

Anteria gratulacje na Nowej Drodze Życia
Co do takich bóli w dole brzucha, to koniecznie powiedz o tym lekarzowi! bo może to być zwykłe pobolewanie np z przemęczenia a może to być np napierający dzidziuś.

Ja właśnie wróciłam z wizyty u Gin. I powiedziałam Mu o moich bólach od tygodnia (jak na okres, jak skurcze z porodówki! tylko tysiąc razy słabsze), po zbadaniu powiedział, że szyjka zamknięta i ładnie trzyma, ale główka dziecka strasznie na nią napiera. I co? Leżeć kazał i prowadzić oszczędni tryb życia - nic nie dźwigać, mało chodzić, jak najwięcej w poziomej pozycji, żeby nie pozwolić na napieranie...
Ani nie wspomniałam lekarzowi, że za 2tyg zaczynamy remont łazienki więc będę na mega obrotach!
Poza tym wszystko w porządku, szybkie usg i wszystko wskazuje na to, że będzie druga dziewczynka! Także najprawdopodobniej będzie Wiktoria

Lecę teraz na szybkie zakupy, po 14 sankami po Dominikę do przedszkola i po 15 ma przyjechać nowa lodówka no i jak tu leżeć!

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-01-27 o 12:16
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:11   #3802
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za życzenia, a ślub jak najbardziej należy do udanych, wszystko się ładnie ułożyło i co najważniejsze na luzie bez stresów

No a ja się pochwalę wam że z polski przywieźliśmy dla naszego maleństwa wózeczek, i ogrom ciuszków do tego dostaliśmy też nosidełko i poduszeczkę z kołderką

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i witamy w gronie mężatek

Jak masz możliwość to pokaż łupy dla maleństwa

A i chyba o tym wózku mówiła mi kuzynka że taki sobie upatrzyła. Powiedz mi jak z jego wykonaniem? Bo cena naprawdę korzystna.

A ja idę sobie uciąć drzemkę bo padam z nóg. Mąż znów pojechał w świat. I przegapiłam że zaczęliśmy już 5 miesiąc tydzień temu. Szybko ten czas leci, ani się nie oglądniemy a już będziemy dzidzie tulić.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-01-27 o 12:23
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:14   #3803
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Hi!

Ciekawe kiedy moja zacznie tak kopać na razie jest bardzo oszczędna w dawaniu o sobie znać

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pokazywałam jakiś czas temu piżamki do porodu/karmienia. Dziś przyszły, są super. Polecam gorąco. Materiał przyjemny, elastyczny (tylko śmierdzi jakimś octem? jakby dopiero co był farbowany). Ta kieszonka do wyjmowania cyca świetna, trwa to sekundę, jest wygodnie... A sama koszula dłuższa niż wynikało ze zdjęć, może modelka była bardzo wysoka. Ale nie mam już stresu że będę ganiać po oddziale z gołym tyłkiem, sięga prawie do kolana

http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...891482816.html
Ja staram się nie myśleć puki co o tych nieszczęsnych koszulach... nienawidzę koszul a u nas w szpitalu o niczym innym nie ma mowy aż szkoda mi kasy wydać na coś co w domu pójdzie na dno szafy
Stary 2014-01-27, 12:27   #3804
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Ja właśnie wróciłam z wizyty u Gin. I powiedziałam Mu o moich bólach od tygodnia (jak na okres, jak skurcze z porodówki! tylko tysiąc razy słabsze), po zbadaniu powiedział, że szyjka zamknięta i ładnie trzyma, ale główka dziecka strasznie na nią napiera. I co? Leżeć kazał i prowadzić oszczędni tryb życia - nic nie dźwigać, mało chodzić, jak najwięcej w poziomej pozycji, żeby nie pozwolić na napieranie...
Ani nie wspomniałam lekarzowi, że za 2tyg zaczynamy remont łazienki więc będę na mega obrotach!
Poza tym wszystko w porządku, szybkie usg i wszystko wskazuje na to, że będzie druga dziewczynka! Także najprawdopodobniej będzie Wiktoria

Lecę teraz na szybkie zakupy, po 14 sankami po Dominikę do przedszkola i po 15 ma przyjechać nowa lodówka no i jak tu leżeć!
gratulacje dziewczynki i dobrze, że wizyta udana, chociaż u mnie było podobnie szyjka trzyma ale młody był nisko i na nią napierał ale leżeć mi nie kazał tylko się oszczędzać i nie dźwigać a po miesiącu było już lepiej

anteria wózeczek bardzo ładny wizualnie
Stary 2014-01-27, 12:36   #3805
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
A i chyba o tym wózku mówiła mi kuzynka że taki sobie upatrzyła. Powiedz mi jak z jego wykonaniem? Bo cena naprawdę korzystna.

Tak cena jest na prawdę korzystna my zapłaciliśmy 530 złotych za całość czyli gondola, spacerówka i fotelik, do tego ogrom dodatków, a co do wykonania to wydaje się być bardzo stabilny i jedyne do czego bym się puki co przyczepiła jest dość duży, ale dla nas to nie problem ogólnie, ma fajne duże koła i łatwo będzie mi go po schodach "ze pchać" jak i wyjechać na górę (na pierwsze piętro) do tego dość łatwo się składa i ma śliczny zielony kolor
Stary 2014-01-27, 13:06   #3806
aasiulek81
Przyczajenie

Kakusia

W Smyku nie odradzają, tylko na takiej stronie bangla.babyonline.pl odradzają. Ja chyba wybiore Jedo Flyn 4ds Memo

Edytowane przez aasiulek81
Czas edycji: 2014-01-27 o 13:25
aasiulek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:21   #3807
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:

gratuluje

a co do tych wózków to jakoś nie mam przekonania,brak sztywnej wpinanej gondoli mnie zniechęca,mimo niskiej ceny....
ale to może dla tego że dla córy miałam taki i teraz marzy mi się z konkretną gondolą,tym bardziej że jakiś czas mam zamiar w niej powozić bejbika
Stary 2014-01-27, 15:00   #3808
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po weekendzie
Coś nie widzę Waszych postów na laptopie, a zaś w tablecie chrzani mi się cytowanie, więc czytam z tabletu i z laptopa w ślepo jakoś Wam napiszę

Berenika z tą wagą dziecka przez usg to jest tak niemiarodajnie moim zdaniem... mi lekarz przez całą pierwszą ciążę mówił, że Dominika będzie drobna (nawet się cieszyłam, że łatwiej urodzę ) a prawie 4kilo się urodziła
Ojjj jak ja Cię rozumiem z tym przenoszeniem! Urodziłam 10dni po terminie spędzając ostatni tydzień na patologii i ja już wychodziłam z siebie! wyłam każdego dnia! Dlatego tak z przymrużeniem oka traktuje teraz planowany termin porodu

Pater jak przeprowadzka??

Dziękuję Wam za odp. w sprawie materacyka.
Malin jak znajdziesz już jakiś sposób na odświeżenie materaca to podziel się póki co swój zawinęłam w stare prześcieradło i folię i czeka za komodą

Sola mi nawet lekarz mówił, że na etapie ok 20tc to dzieci spokojnie jeszcze kilka razy na dobę mogą zmieniać położenie - raz główką na dole, raz u góry itd

TroppoSensibile jako kolejna polecam Angelikę Pióro ma rewelacyjne zestawy ćwiczeń, sama wykonywałam już parę można też skonsultować się z nią poprzez facebooka z jakąś wątpliwością, zapytaniem (sama pytałam)

Piszecie o powiększających się piersiach - cieszę się, że nie jestem tu sama ze startującym A teraz jest 75C, ehh tylko szkoda, że po zakończeniu laktacji znów wróci do pustego A.... (w pierwszej ciąży startowałam z małym B, ciąża i 8mcy karmienia to C a potem zmalało do A )

A co do rozstępów polecam wzbogacić sobie kremik olejkami dodatkowo ja swoją emulsję Babydream ulepszyłam o olejek arganowy, lniany, pestek malin, kwas Ha i wit.B3.

Magisterki heh ja byłam tak rozkojarzona w ciąży że stwierdziłam, że będę pisać jak się dzidziuś urodzi haha jakie to było naiwne! w ostateczności musiałam przesunąć składanie pracy o 3mce, ale obroniłam się ze swoim rocznikiem i córcią na rękach

Zaaabcia o proszę, to mamy imienników

Mala_Czarno_Biala - a przez te kieszonki piersi nie próbują przypadkiem same wyjść? śliczna ta koszula a jestem na kupnie!

Tak w ogóle to czytając Wasze posty o wyprawce to aż cieszę się ile przy drugim można przyoszczędzić, bo największe i najdroższe rzeczy z wyprawki są

Majkela co do jedzenia ja uznaję zasadę, że częściej owszem, ale malutkie porcje narazie się sprawdza, choć swoje 4kilo jestem już na plusie

Anteria gratulacje na Nowej Drodze Życia
Co do takich bóli w dole brzucha, to koniecznie powiedz o tym lekarzowi! bo może to być zwykłe pobolewanie np z przemęczenia a może to być np napierający dzidziuś.

Jak moja mi napierala tak na krocze ze mialam wrazenie ze zaraz urodze to mi pomagalo jak przy lezeniu na plecach podkladalam sobie cos pod pupe. Wtedy po kilku minutach takiego lezenia ladnie mi sie przesuwala i nic juz nie napieralo - pomagala sila grawitacji.

Gratuluje coreczki!!!!!
Stary 2014-01-27, 15:33   #3809
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak moja mi napierala tak na krocze ze mialam wrazenie ze zaraz urodze to mi pomagalo jak przy lezeniu na plecach podkladalam sobie cos pod pupe. Wtedy po kilku minutach takiego lezenia ladnie mi sie przesuwala i nic juz nie napieralo - pomagala sila grawitacji.

Gratuluje coreczki!!!!!
Cytat:
gratulacje dziewczynki i dobrze, że wizyta udana, chociaż u mnie było podobnie szyjka trzyma ale młody był nisko i na nią napierał ale leżeć mi nie kazał tylko się oszczędzać i nie dźwigać a po miesiącu było już lepiej
Dziękuję Wam i dziękuję za rady bo już miałam obawy, że tak będzie do porodu.

Ja też jednak jestem za prawdziwą gondolą znosiłam w niej córkę z 4piętra, wpinałam na stelaż i jazda a po spacerku wypinałam i niejednokrotnie jeszcze sobie w mieszkaniu spała w gondoli przy oknie no i jednak doceniam skrętność kół ale wizualnie ten wózek wklejony przez Anterie ładny

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:42   #3810
Sola1
Zakorzenienie

Dziewczyny, a te miękkie gondole są niewygodne do noszenia? Bo przyznam szczerze, że mnie się podoba takie rozwiązanie, ale nie wiem jak z funkcjonalnością.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości