|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Sola1 w gondoli tak czy tak nie nosisz dziecka
![]() Wiec jak ci nie przeszkadza jej miękkości i to ze kładziesz ja na wozek a nie wpinasz jak twarda gondolę to bierz taki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3812 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Wcześniej miałam sztywną gondolę, ale była bardzo nieporęczna - zarówno znoszenie razem z dzieckiem jak i wpinanie. Efekt taki, że bałam się to robić jak dziecko było w środku. Choć to pewnie kwestia firmy. Dlatego jestem ciekawa opinii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() Ad.2 ja miałam dokładnie tak samo z piersiami w poprzedniej ciąży i też zmalały ![]() Ad.3 ten olejek arganowy to chyba drogi z tego do wiem :thumbup: Ad.4 gratuluję drugiej dziewczynki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
A mi się wydaję że te miękkie nosidełka wkładane do wózka są wygodne, nie są ogromne i są lekkie
![]() My natomiast dostaliśmy w prezencie takie nosidełko: http://allegro.pl/nosidelko-easy-rider-i3807542611.html I mam troszkę obawy czy będzie ono wygodne i bezpieczne dla dziecka, może któraś jest w temacie i się wypowie?
#3815 |
Konto usunięte
|
Dziewczynki znacie jakieś sposoby na zgage? Męczy mnie ostatnio strasznie. .. :banghead:
Po namyśle z mężem stwierdziliśmy, że musimy kupić lozeczko turystyczne dla drugiego synka. Pierwszy śpi w drewnianym i nie nadaje się do spania w normalnym łóżku bo wędruje w nocy pod całym lozeczku, a drugie drewniane sie nie zmieści... |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44832955]Dziewczynki znacie jakieś sposoby na zgage? Męczy mnie ostatnio strasznie. .. :banghead:
Po namyśle z mężem stwierdziliśmy, że musimy kupić lozeczko turystyczne dla drugiego synka. Pierwszy śpi w drewnianym i nie nadaje się do spania w normalnym łóżku bo wędruje w nocy pod całym lozeczku, a drugie drewniane sie nie zmieści...[/QUOTE] Moje łóżeczko turystyczne zajmuje praktycznie tyle samo miejsca co normalne także nie wiem czy rozwiąże to Twoj problem. Mnie na zgagę pomagała gazowana woda z cytryną lub ogólnie jakieś cytrusy np. mandarynki ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Mnie się te uszy do noszenia podobają ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Dziewczyny a orientujecie się jakie firmy robią tylko gondole? Bo mnie spacerówka i fotelik niepotrzebny, a z tego co widzę to wszędzie wózki 3 w 1 lub 2 w 1. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() i ![]() I oby udało Ci się zdobyć zwolnienie przyda się odpoczynek... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i oszczędzaj się przy tym nadchodzącym remoncie - chociaż widzę, że chyba Cię energia rozpiera...? ![]() A z piersiami to nawet nie strasz ![]() ![]() co do rozstępów to kurde niezłą mieszankę stworzyłaś ![]() ![]() ![]() -------- Dziewczyny dzięki, że tak polecacie kanał Angeliki Pióro - musi to jedynie świadczyć o tym, że jest faktycznie dobra ![]() ![]() Byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza, wszystko gra, wyniki krwi troszkę się poprawiły - reszta ok. Także nie narzekam ![]() A co najważniejsze - dostałam wczoraj od szwagra ogromny karton z ciuszkami dla maleństwa. Fakt faktem, że zwariował, bo odkupił od kolegi tyle ciuszków, że chyba z powodzeniem trojaczki bym poubierała i nie musiała za często prać ![]() ![]() Co raz częściej czuję też mojego syncia, ale i tak rzadko daje o sobie znać... choć wieczorem potrafi na prawdę parę razy mi nieźle dokopać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
No i powiedziałam szefowi, że jestem w ciąży... Uff!
Anteria, to nosidlo to "wisiadło". Absolutnie odradzam noszenie w nim dziecka!
#3819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej późno niż wcale ![]() Co do nosidełka, no cóż dostałam w prezencie i sama nie wiem co o nim myśleć, też nie wydaje mi się ono dobrym rozwiązaniem ale z drugiej strony, zawsze chciałam mieć jakieś nosidełko albo chustę no cóż jeszcze zobaczę... Dziewczyny ciągle słychać tylko o tych nieszczęśliwych porodach, o śmierci dzieci, i już chyba całkiem wyłączę tv i internet, bo zaczynam sama panikować ![]()
![]() |
#3820 |
Rozeznanie
|
Witam! Jutro o 10 poproszę o kciuki, bo mam wizytę i coraz większego stresa dostaję.
![]() ![]() Ja nadal z synkiem w domu, ma jeszcze trochę czerwone gardło. Z ciekawostek to napiszę Wam, że moja szwagierka ma ten fotelik maxi cosi dla niemowlaka i jej mała ma dopiero 5 miesięcy i już się w niego nie mieści! Mówi, że pasy mają na maxa wyciągnięte, ale jak mała jest w kombinezonie to już nie mogą jej dopiąć. Trochę szkoda żeby ten fotelik tylko na 5 miesięcy wystarczył, bo my dostaniemy go po niej w "spadku", a nasze dziecko też w zimie ok. pół roku będzie miało... Biorę się za nadrabianie, bo dzisiaj w ogóle nie miałam czasu na komputer... |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam drugie porządne nosidło, choc kusi mnie teraz kupno takiego na regulowane zapięcie a nie pasy. Ale różnica w komforcie nawet noszenia to niebo a ziemia, bo to drugie fajnie odciąża i nie czuje się tak ciężaru dziecka. Ale fajne nosidła kosztują. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Ale w sumie to też zależy od dziecka, bo jedne są większe, inne mniejsze. Jakby co na zimę można kupić dwuczęściowy kombinezon i ściągać kurteczkę w samochodzie - jeśli nie macie problemu z ogrzewaniem. Podobno nie powinno się zapinać pasów na kurtkę - powinno się albo właśnie ją zdjąć albo chociaż rozpiąć, bo w razie wypadku podobno dzieci wyskakują z tych kurtek. Trochę trudno mi to sobie wyobrazić, ale tak słyszałam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | |||||||
Rozeznanie
|
Gratulacje!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() Piersi kaczki, czerwona kapusta i pyzy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44832876] znam taki przypadek jednej znajomej, że w dzień porodu wg usg córka miała ważyć około 3kg, miała bardzo długi poród, bardzo popękała i wtedy okazało się, że dziecko waży 5200 ![]() [/QUOTE] Masakra! ja wiem, że usg może się pomylić, ale aż o tyle ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44832955] Po namyśle z mężem stwierdziliśmy, że musimy kupić lozeczko turystyczne dla drugiego synka. Pierwszy śpi w drewnianym i nie nadaje się do spania w normalnym łóżku bo wędruje w nocy pod całym lozeczku, a drugie drewniane sie nie zmieści...[/QUOTE] Według mnie turystyczne i drewniane też tyle samo miejsca zajmują ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No właśnie się zastanawiałam czy już powiedziałaś, bo ja mojego brzucha od jakiś 2 tygodni już bym nie ukryła ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Sola no też się zastanawiam jak to z tym fotelikiem. U mnie syn miał pół roku akurat latem i w samym bodziaku spokojnie się mieścił (tylko mieliśmy innej firmy), chociaż też pamiętam, że dość szybko zmienialiśmy ten pierwszy fotelik, bo był właśnie "bezfirmowy" i jak jechaliśmy na wakacje to kupiliśmy coś bezpieczniejszego. Tylko maxi cosi jest akurat dobry i drogi więc szkoda, jakby tylko miał tak krótko posłużyć. Muszę się przejść do szwagierki i zobaczyć jak to dokładnie wygląda. Druga sprawa, że był jeszcze dzisiaj mój brat z 6 miesięcznym synem, wniósł gondolę i mały już po prostu na styk wchodził (kombinezon, gruba czapka, kocyk), a jest z końca lipca. Ciekawe jak to wyjdzie w praniu u nas. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to tak jak mój. Raz na jakiś czas jest dzień, w którym non stop się wierci. Ale zazwyczaj w ciągu dnia jest spokojny, a wieczorem tak od 21 kopie jak szalony ![]() ![]() i jak zareagował ?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44837999]kurcze, to już sama nie wiem.... Teraz jeszcze koleżanka mi artykuł pokazała, że materacyki w takich łóżeczkach są zbyt miękkie dla niemowlaka... Nie wiem już co w takim razie robić, bo starszy synek jeszcze długo będzie spał w swoim drewnianym łóżeczku, bo po prostu tak się rzuca w nocy, że ze zwykłego ciągle by spadał... A z drugim drewnianym, to co ja później zrobię? Nawet nie mam miejsca, by gdzieś to potem schować i trzymać...
[/QUOTE] A już próbowałaś wkładać synka do dorosłego łóżka? Widzę, że jest tylko trochę starszy od mojej. Ja ostatnio przerzuciłam ją na dorosłe i nie spada. A obawiałam sie tego bardzo i na początku pookładałam poduchami, bo w łożeczku ze szczebelkami bardzo się wierciła, a jak się z nią śpi to bardzo kopie i wierci się. A jak sama leży w tym dorosłym łóżku to śpi spokojnie i nie spada. Sama tego nie rozumiem. Bylo to zrobione tylko na próbę, bo miałam podobny dylemat co zrobić, ale młodej się spodobało i już tak śpi. A śpi tak może od tygodnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44838978]spał kilka razy sam, ale w naszym łóżku w ciągu dnia, bo nie mamy drugiego. I za każdym razem jest tak samo. Czy śpi sam w swoim łóżeczku, czy w naszym z nami, czy sam, to i tak się bardzo wierci i to do tego stopnia, że potrafi się przekręcić całkowicie w drugą stronę (tam gdzie powinny być nogi, ma głowę). Zazwyczaj własnie tak ląduje i to na brzuchu z wypiętą do góry pupą
![]() Hehe, znam te pozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
Szef przyjął to do wiadomości. Stwierdził, że dadzą radę. Pewnie w duchu kląl jak szewc, ale przynajmniej wie, na czym "stoi". Ja zresztą też - nie będę brać urlopu, bo nie dostanę "gruszy". Zostawiam sobie 26 dni na kolejny rok - przedłuże macierzyński. Mam jeszcze dzień zaległego i dzień opieki nad dzieckiem, a potem biorę zwolnienie.
No i postanowiłam, że nie idę jutro na ponowne pobranie krwi do różyczki, bo i tak wyników nie będę miała w środę, jak przyjdę na kontrolę. Przecież i tak każe mi zrobić niebawem morfologie, to niech mi badają wtedy przeciwciała, a co! ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-01-27 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44838978]spał kilka razy sam, ale w naszym łóżku w ciągu dnia, bo nie mamy drugiego. I za każdym razem jest tak samo. Czy śpi sam w swoim łóżeczku, czy w naszym z nami, czy sam, to i tak się bardzo wierci i to do tego stopnia, że potrafi się przekręcić całkowicie w drugą stronę (tam gdzie powinny być nogi, ma głowę). Zazwyczaj własnie tak ląduje i to na brzuchu z wypiętą do góry pupą
![]() no jakbym swoją córkę widziała po opisie spania ![]() ![]() ![]() Też uważam że turystyczne to żadna oszczędność miejsca ![]() mamy i zajmuje dokładnie tyle samo miejsca co szczebelkowe. My się będziemy przerzucali na "dorosłe" łóżeczko z barierką, tylko jeszcze nie wiem kiedy, na pewno chciałabym przed porodem, żeby młoda nie miała wrażenia, że "nowe" dziecko zabiera jej jej rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | ||
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
Była u mnie tydzien kolezanka z coreczka, przylecialy z Polski i nie mialam czasu zagladac na forum. teraz nadrabialam i zajelo mi to chyba z godzine ![]() Gratuluje wszystkich nowo poznanych płci i witam nową mamę. Tych dziewczynek to wydaje mi sie ze jest u nas wiecej, tylko nie wszystkie byly na 100%. U mnie wizyta w srode, to mam nadzieje ze bede miala juz 100% potwierdzenie czy Ona na pewno ![]() Oczywiscie nie sposob odpisac na wszystko co by sie chcialo, wiec tylko z najnowszych: Cytat:
Nosidła czy chusty w dobrej cenie mozna kupic na chustoforum , polecałysmy juz wielokrotnie. Wybor przeogromny , mozna tez pozyczyc, mozna kupic drozsze i potem sprzedac. To lepsze niz ryzykowac zdrowie dziecka w czyms takim. Cytat:
Czytalam cos o chorowaniu dzieci przedszkolnych. No niestety moj mały prawie nigdy nie chorowal, a jak poszedł do przedszkola to masakra. Tyle za u nas ZAWSZE wysoka goraczka. Ja nie lubie biegania po lekarzach i jakos dobrze sobie radze z tymi chorobami, nigdy nie bylo antybiotyku, ani zapalenia oskrzeli nic z tych rzeczy. Udaje mu sie samemu wykaraskać. Poza tym w Niemczech jest zupełnie inaczej niż w Polsce powiem Wam. W Pl jak jeszcze mieszkalismy to jak mi raz zachorował dostałam recetpę na siatę leków, chyba z 200 zł wydałam na nie. Tutaj - czopki, syrop na kaszel, syrop na goraczke. Tyle. I w zasadzie tylko to zawsze mam + syrop z cebuli robię.. Dla pocieszenia - w tym roku jest o wiele lepiej, choruje ale mniej i krócej. Za rok to już chyba będzie całkiem ok ![]() Ja mam tez problem z tymi gondolami wiecie.. Na poczatku chcialam miekka, a teraz juz nie wiem, moze sztywna jednak lepsza? Na pewno wozek ze sztywna gondola jest lzejszy, ale to akurat dla mnie nie problem.. Wielkosciowo sa podobne... No i sama nie wiem jakie sa ich zlaety, uszy do noszenia maja wszystkie... ale ja moge wjechac do domu calym wozkiem i wyjechac z drugiej strony na ogrod.. no nie wiem, a WY jak myslicie? Tu jest ten wozek i ponizej gondolki: http://hartan-polska.pl/Topline_S.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Zakorzenienie
|
Monica!
![]() ![]()
#3831 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() no to sporo czekałaś, nic po Tobie nie widać, że jesteś w ciąży? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44838978]spał kilka razy sam, ale w naszym łóżku w ciągu dnia, bo nie mamy drugiego. I za każdym razem jest tak samo. Czy śpi sam w swoim łóżeczku, czy w naszym z nami, czy sam, to i tak się bardzo wierci i to do tego stopnia, że potrafi się przekręcić całkowicie w drugą stronę (tam gdzie powinny być nogi, ma głowę). Zazwyczaj własnie tak ląduje i to na brzuchu z wypiętą do góry pupą ![]() ja też się tak kręciłam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | ||||
Wtajemniczenie
|
Całą noc spałam na plecach i jestem kompletnie połamana. Rano nie mogłam się podnieść tak mnie plecy bolały
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44832955]Dziewczynki znacie jakieś sposoby na zgage? Męczy mnie ostatnio strasznie. .. :banghead: [/QUOTE] Podobno mleko i migdały pomagają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki Ja mam w moim baby mercu gondolę składaną na płasko i myślałam, że to jest miękka gondola o której piszecie... Ale w gruncie rzeczy po rozłożeniu jest zupełnie sztywna, równie wygodna do noszenia jak typowa twarda. I wydaje mi się że jest to fajne rozwiązanie, bo na lato na pewno jest bardziej przewiewna niż typowa twarda, a na zimę i tak są miliony kocyków, śpiworków itd więc dziecko nie marznie wbrew pozorom. Natomiast w kwestii tych mięciutkich nie wypowiem się niestety ;/ A co do nosidełek-wisiadełek to dwa dni temu trafiłam w książce "Mamo Tato co ty na to" na fragment o noszeniu małych dzieci. Zawitkowski nie zaleca pionizowania niemowląt które jeszcze same nie są w stanie utrzymać główki, bo ani kręgosłup ani bioderka nie są w stanie przyjąć takiego obciążenia, mięśnie są jeszcze za słabe i możemy zaszkodzić. Takie maleńkie dzieci każe nosić w chustach lub nosidłach w pozycjach odchylonych od pionu, a dopiero te które już samodzielnie siedzą, można nosić zupełnie pionowo, ew. jeśli podnosi główkę ale nie siedzi, zamiennie: raz pionowo i raz pod kątem.
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-01-28 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję łupów dla maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Różowe gratulacje ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44832876] Ad.1 ją wiem, znam taki przypadek jednej znajomej, że w dzień porodu wg usg córka miała ważyć około 3kg, miała bardzo długi poród, bardzo popękała i wtedy okazało się, że dziecko waży 5200 [/QUOTE] O matko ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44832955]Dziewczynki znacie jakieś sposoby na zgage? Męczy mnie ostatnio strasznie. [/QUOTE] Manti na pewno, mleko albo woda z cytryną. Sama musisz znaleźć dla siebie sposób. Mi w poprzedniej ciąży pomagały chrupki kukurydziane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W końcu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Raczkowanie
|
internet mi świruje
![]() A wczoraj któraś z dziewczyn pisała o parciu na szyjkę... mam od kilku dni to samo ![]() Idę dziś do ginki z tym, bo chwilami ten ból jest nie do zniesienia, szczególnie jak się napinam, przy wstawaniu, kichaniu... Aż się boję, lada moment mnie pogoni bo co chwila idę z jakimś bólem.
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-01-28 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli Cię to pocieszy to teraz rosną bardzo szybko i niedługo nie będą miały miejsca na akrobację ![]() A co do ruchów, to moja mała wczoraj pierwszy raz dała się poczuć tatusiowi. Dotychczas tylko ja czułam jej ruchy a wczoraj jak przyłożył rękę to 2 razy kopnęła. TŻ oczywiście jeszcze bardziej zakochany w córuni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wracając do noszenia bez niczego to jak moja była jeszcze taka malutka to zaczęłam się przyglądać tej pozycji na wprost w lusterze ( bo tak to wydaje nam się, że wszystko jest super, a lustro powie wszystko ![]() Także raczej starałam się właśnie tak nosić, bo sama sprawdziłam to empirycznie ![]() Edit: oczywiscie chodziło mi o wyprostowanie głowy tak żeby była na równo z nogami lub na odwrot. Trochę zakręciłam, ale mam nadzieję, ze zrozumiecie o co mi chodzi ![]() Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2014-01-28 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Raczkowanie
|
Moje dziecię już tak wywija, że to już drugi tydzień mąż maca brzuszek w poszukiwaniu ruchów. A tym kopaniem czasami mnie budzi nawet...
Może masz rację, może nie ma sensu iść do lekarza? :/
#3840 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do gondoli jestem zielona ![]() ![]() --------------------------------- I znowu zostałam sama w domu, tzn. psem, muszę się do tego w końcu przyzwyczaić ![]() ![]() No właśnie wczoraj wzięłam się w końcu za temat wózków. Zrobiłam tabelkę z wagą, wymiarami, bajerami i ceną ![]() 1.https://www.mamasandpapas-polska.pl/..._blackblue_sea 2.http://allegro.pl/leo-wozek-symbio-g...890222876.html Pierwszy podoba mi się bardziej wizualnie (nie widziałam go na żywo i gabarytami jest niewiele mniejszy od x-landera), ale za to graco jest leciutki, mało miejsca zajmuje i ma tą fajną barierkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.