|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
U mnienocka tragiczna, mam wrażenie że wogóle nie spałyśmy, głupia byłam bo mama proponowała że ją weźmie a ja ambitnie że nie. I jestem mega niewyspana, nie wiem jak przetrwam ten dzień.
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co teraz TZ wymyśli? ![]() HA! Co mój wczoraj zrobił ![]() Kupił mi masażer do ciała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione ![]() W obecnej sytuacji nie mam się co wypowiadać o drugim dziecku... Jednak ja zawse chciałam, a Tż nie, on nawet do tego żeby mieć dziecko ze mną nie był przekonany, a to daltego ( ja tak uważam) że jedno dziecko ma i mu wystarczy, wie jak to jest mieć dziecko- blaski i cienie...i kolejne mu na pewno nie potrzebne. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
Wczoraj nadrobiłam wszystko od deski do deski,dzisiejsza część też także oznajmićm że jestem na bieżąco ![]() Wybaczcie że się nie będę odnosić ale tematów było pierdyliard także sobie daruje ![]() Cały czas mi tylko migały przed oczami konwersacje Neti i Bokeh-jak wykombinować wystrój pokoju ![]() Spóźnione życzenia dla :Mikołaja,Hani i Marcina ![]() Rośnijcie zdrowe urwisy ![]() Hope- ta maść/krem? To na receptę jest? Na co konkretnie jest? Trochę mnie choroba połamała,najpierw była chora siostrzenica,potem Oskar,moja mama,a teraz mnie męczy katarzysko. Ale i tak nie jest źle bo jak mnie złapie to umieram,teraz pije witaminki więc tylko trochę mnie czepło. Oskar prawie zdrowy-inhalacje działają cuda.
#1085 |
Zakorzenienie
|
Iwfka kibel tj jakieś małe wiekowe tanie autko
![]() Mała http://leki-informacje.pl/lek/ulotka...rt-g-masc.html ale kurcze nie wiem czy bez recepty jest. WIem że ona mi wtedy wypisała. |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Konto usunięte
|
Ifwka, a że spytam - z jakiego powodu się rozwódł i jaki ma kontakt z pierwszym dzieckiem?
Hope, masażer.... nie powiem, niekoniecznie prezent dla mnie ![]() U nas pobudka standard, po 7. Tragedia na poczekalni - straszna. Aż od razu Dorkę tuliłam... A napiszę wam - wczoraj pierwszy raz w życiu barszcz ukraiński gotowałam (że też mnie wzięło w momencie, gdy na Ukrainie takie walki...), tzn. wywar z mięsa i warzyw robiłam, ale główne składniki walnęłam z mrożonek, potem kartofelki dokroiłam jeszcze. Pyszny wyszedł! robiłam na kawałki polędwicy. I nawet Agu zjadła troszkę, a Dorka wrąbała 2 razy wczoraj po jakieś 250ml ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2014-01-28 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zadomowienie
|
Wróciłam właśnie z rozmowy o pracę i teraz już jestem na 100 % pewna że nie jestem jeszcze gotowa żeby zostawić Bartusia serce by mi chyba pękło tym bardziej że w weekendy mam jeszcze studia, poczekam chyba jeszcze do maja / czerwca z tą praca.
#1088 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() mamy dzisiaj trochę więcej luzu, więc będę podczytywać; a znając życie, będzie cisza ![]() Hope, jakie buty Dadusiowi kupiłaś? bo ja też będę musiałą chyba Filipowi kupić, bo mi wyrósł z tych szmaciaków, które na początku zimy kupiłam; i za ile?
#1089 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
tęskno mi za wami ![]() myślę o tych wszystkich przegapionych przeze mnie roczkach ale każdego dnia byłam myślami z Wami całuję mocno i zasmarkany chorowitek Leoś również ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
Co do rozumowania dziecia to faktycznie poszło sporo w tym kierunku. Oskar też polubił książki,dostał trzy na urodziny i cały czas je ze sobą targa albo przychodzi do mnie,pakuje się na kolana,daje mi książkę w łapę i sobie oglądamy naśladując dźwięki jak robią np zwierzęta.
Poza tym zawsze jak go przebieram (pampersa) to bierze go z podłogi i zanosi do kosza. Absolutnie nie uczyłam go tego. Sam podłapał jak my to robiliśmy i teraz po sobie sprząta ![]() ![]() Jest bardzo mądry i szybko wszystko łapie. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Marsi-Cześć kochana ![]() ![]()
#1091 |
Zakorzenienie
|
marsi
![]() ![]() widzicie, to musi być taki etap ![]() ![]()
#1092 |
Konto usunięte
|
Marsi witaj wreszcie
![]() ![]() ------------------ Na roczek nie robiłam statystki podsumowującej ![]() Najukochańszą zabawką Dorci są książki. Obecnie każdy posiłek podawany łyżeczką musi być w towarzystwie książek (po mamuni to ma), ona obraca kartki a ja opowiadam. Wkłada mniejszy przedmiot w większy, w tym kulki do przebijanki. Robi "papa" chociaż po długich namowach ![]() Tuli swojego kotka, oraz każe nam tulić. W ogóle tulaśna bardzo jest. Raczkuje, wstaje do klęczenia, potrafi też stanąć przy meblu - ale nogi się rozjeżdżają jeszcze, więc sprowadzam dziewczynę do parteru jednak. Siada samodzielnie. Sztućcami nie je, ale np. owoce sama zjada trzymając w dłoni, kanapkę również (z masłem). Potrafi pić z niekapka i kubka, kubek od razu załapała, ale wolę dawać niekapek jednak ![]() Ma wszystkie jedynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupiłam mu w stylu tych, które muszę sprzedać (foto) jak zrobię później zdjęcie to wstawię ![]() Marsi tulam ![]() Szaja ja nie mówię, że to trafiony prezent - wolę dłonie (już wiem czemu kupił, przecież ja go często proszę o masaż a on go robi od 3 miesięcy ![]() Może ja w klubie założę wątek "sprzedam/wymienie ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Wtajemniczenie
|
marsi
![]() ![]() elllmi a Ty buciki to już takie do chodzenia chcesz kupić?
#1095 |
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane
![]() mam nadzieję,że u Was też wszystko ok Leosio jest cudny, strasznie chcialby juz gadac ![]() za to od kilku tyg obiadek sam wcina widelczykiem zupki mu jeszcze nie daje bo za duzo balaganu ale warzywka, rybkę,zimniaczki czy miesko z checia wcina sam i ma wielka frajde kiedy celuje widelcem a tak wogole to czytam mamusie styczniowo lutowe 2014 i wyje chciałam zajrzeć z sentymentu a tu jakby mnie ktoś obuchem walnął dziewczyna straciła córeczkę kilka dni przed porodem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Hej Marsi
![]() Hope, pamiętał a to juz plus ![]() Z\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\ BARTULO POZDRAWIA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za zdjęcie, bo w ogóle nie wiem ,za jakimi się rozglądać i jakie dobre są no raczej tak, bo w sumie już chodzi, więc nie opłaca mi się takich ciapciaków kupować; niby za bardzo po śniegu nie chce chodzić, ale pewnie daltego, że te butki ma nie za bardzo i mu nie wygodnie Cytat:
![]()
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
HEJA!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy ja dobrze widzę Marsi???????? ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam na rwaniu ósemki........ ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Heja, u nas noc koszmarna, Amelka miala znowu wzdęcia.. chyba ząbek będzie..ale tak chce mi sie spać, Amelka pojechała ze mną na zaliczenie ćwiczeń ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
MArsi kochana..co u Ciebie...jak sprawy się mają..skrobnij coś w k... bo naprawdę się zamartwiałyśmy...
U nas jak to u nas..... śmiechy chichy...blaski i cienie-wiesz..różnie bywa-jak to w każdym związku.. ![]() ![]() ![]() nie mogę mówić...ślina mi wycieka...czemu mnie natura pokarała czterema ósemkami??????..... ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
![]() a dlaczego wyrywałaś? ja też mam 4 Cytat:
![]()
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosh, nie moge z tymi zakwasami, nawet mnie d.pa boli. ![]() Neti a po co usunełas ósemke?
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |||
Zakorzenienie
|
Aaaaa, no to się dokształciłam
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44842576]Ifwka, a że spytam - z jakiego powodu się rozwódł i jaki ma kontakt z pierwszym dzieckiem? A napiszę wam - wczoraj pierwszy raz w życiu barszcz ukraiński gotowałam (że też mnie wzięło w momencie, gdy na Ukrainie takie walki...), tzn. wywar z mięsa i warzyw robiłam, ale główne składniki walnęłam z mrożonek, potem kartofelki dokroiłam jeszcze. Pyszny wyszedł! robiłam na kawałki polędwicy. I nawet Agu zjadła troszkę, a Dorka wrąbała 2 razy wczoraj po jakieś 250ml ![]() Pobrali się bo była wpadka a to mała wieś i nie wypada itd. Ona szybko bo jak dziecko miało 4 miesiace pojechała za granice do pracy, a on został z córeczką, mamę miał do pomocy. Ona przyjeżdżałai wyjeżdżała i w końcu Tz powiedział że albo zostaje albo rozwód, zresztą ona tam sobie znalazła faceta (żonę z dzieckiem dla niej zostawił) więc się bezproblemowo rozwiedli. Córka - Karolina ma 14 lat i mieszka z nami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44842882]Na roczek nie robiłam statystki podsumowującej ![]() Najukochańszą zabawką Dorci są książki. Obecnie każdy posiłek podawany łyżeczką musi być w towarzystwie książek (po mamuni to ma), ona obraca kartki a ja opowiadam. Wkłada mniejszy przedmiot w większy, w tym kulki do przebijanki. Robi "papa" chociaż po długich namowach ![]() Tuli swojego kotka, oraz każe nam tulić. W ogóle tulaśna bardzo jest. Raczkuje, wstaje do klęczenia, potrafi też stanąć przy meblu - ale nogi się rozjeżdżają jeszcze, więc sprowadzam dziewczynę do parteru jednak. Siada samodzielnie. Sztućcami nie je, ale np. owoce sama zjada trzymając w dłoni, kanapkę również (z masłem). Potrafi pić z niekapka i kubka, kubek od razu załapała, ale wolę dawać niekapek jednak ![]() Ma wszystkie jedynki ![]() Wow, nieźle, my to połowy tych umiejętnosci nie mamy. Cytat:
Witaj w klubie tragicznej nocy. Tylko ja teraz w pracy siedzę i zdycham.
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ciazy jedna musialam wyrwac, ogólnie miesiąc przed ciążą byłam u ortodonty i umawiałam sie na aparat... teraz sie za to wezme, ale tak sie boje... tzt ciągle mi ględzi czemu tego jeszcze nie zrobiłam, łatwo mu mówić;p siedem zębów musze usunąć;/;/
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra, ja nigdy wyrywanego zęba u dentysty nie miałam
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
jeju ja mam 3 osemki i też chciałabym sie ich pozbyc ale mam stracha przed rwaniem ze hoho
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Wtajemniczenie
|
Mają swoje sklepy firmowe. Ja uznałam że kupię porządne z certyfikatem zdrowa stopa itd. bo w końcu to pierwsze buciki i ważne żeby stopa prawidłowo się kształtowała itd. Na wiosnę i lato tez kupię takie lepsze. Jak będzie starszy to pewnie już będę tańsze kupowała. Słyszałam że jeszcze w Deichmannie Elephanten są ok ale dla chłopców nie było zimowych jak byłam tam, tylko dziewczęce, no ale też kosztowały 120-130 zł.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.