|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
A zamawiałyście już coś może z allegro albo jakiegoś sklepu internetowego ? Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców ?
My byliśmy w dziecięcym kupić paputki do przedszkola dla Mimi i kupilismy zestaw startowy butelek z aventa .. O taki : http://allegro.pl/philips-avent-natu...916120732.html Mam jeszcze po Milence laktator i sterylizator wiec tym razem nie mam tyle wydatków
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
nom dla siebie spodnie
ojj tam jeszcze troche mi zostało truskawek w zamrazalniku
|
|
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
Hejka. Dawno tu nie bylam. Wlasnie czekam w przychodni pierwsza godz dopiero minela wypilam glukoze. lekarz kazal mi wziasc pol cytryny. Zrobilam tak. Nawet po wcisnieciu nie byla najgorsza do picia. Czulam smak cytryny. Tez tak robilyscie ze wciskalyscie.
Ja mialam rozrobione 75g w dwoch plastikkowych kubeczkach po pol w kazdym i to nie bylo takie geste jakbys slodka wode pila. ale chodzi mi o ta cytryne tez tak robilyscie? Czy to faktycznie nie zmienia wynikow? Bo jednak to sie zakwasza. na te dwa kubeczki wcislam z pol cytryny. No ale jesli nawet lekarz mi tak kazal.
"Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje (...)" KOCHAM CIE Edytowane przez justa886 Czas edycji: 2014-01-28 o 11:25 |
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zajadę do biedronki po mrożone truskawki
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jakie sa w biedronce, bo owoce zawsze mamy swoje mrozone no,ale pewnie jeden pieron
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry Szalone
A mi dziś służbowe auto odmówiło posłuszeństwa - padł akumulator... Także raczej praca w biurze dziś. Znów u nas sypie... Idę zobaczyć co tam u was
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
Vampirka mnie mój mąż też musi popychać z łóżka nie raz,żeby pomóc mi wstać
![]() Ja wam powiem,że wsparcie faceta to naprawdę dużo. Nie rozumiem takich co gadają głupie docinki swoim ciężaróweczką..ehh..Na prawdę współczuje! ale pamiętajcie dziewczyny,że zawsze na forum jesteśmy My i zaradzimy zaraz temu ![]() ![]() Donuś ja głosuje za Niną
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak ostatnio zrobiłam ![]() bedzie szybciej
|
|
#3400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze teraz mąż kładzie mi w nogi taką duuuużą poduchę żebym nogi miała trochę uniesione, jak w szpitalu.. ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Przynajmniej ja tak mam
|
||
|
|
|
#3401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
apropos mrożonych truskawek
![]() wchodze na wiadomości wp., a tak artykuł "uwaga! jeśli masz mrożone truskawki, szybko je odmrażaj, naukowcy o tym nie mówili...", sobie myślę, hehe pewnie jakies świństwa się wytwarzają podczas mrożenia, a teraz ostrzegają, a tam dalej, że truskawki zawierają flawonoidy, które zapobiegają cukrzycy, no to mnie nieźle nastraszyli
|
|
|
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin to kupuj mrożone,pewnie w restauracjach tez takie dają... A z kefirem to Ja w domku robie pychaaa lepsze jak na jogurcie nat
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja napiła bym się shake
Znalazłam wózek który chcemy kupić z tż za 1600 zł. Czekam na zdjęcia i jak coś rezerwuję u babeczki do maja Jedyny minus to, że czarny jest no ale za taką cenę nie będę wybrzydzać
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-28 o 11:47 |
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź w sprawie termometrów. Nie będę w takim razie zamawiała nie wiadomo czego tylko jakiś konkretniejszy się kupi
![]() justa886 - ja robiłam glukozę w piątek i wcisnęli mi cytrynkę Jak najbardziej
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-01-28 o 11:42 |
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- poka ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian to może zaczęło się od Hani i przeszło na Was ? Dużo zdrówka
Beatusia olej to gadanie , wiem że łatwo nie jest , bo wiele z Nas źle się czuje w ciąży a jeszcze teksty innych dobijają. Ale nie ma co się zamartwiać ![]() To Ty tak jak ja byleby nie trafiło w urodziny teściowej ![]() Iemand ja też polecam „Język niemowląt” ![]() Justiwi może jeszcze napisz co się stało!! Wiele dziewczyn pisało że nie chce wiedzieć i aby tego tematu już nie poruszasz a Ty tu prawie autobiografię noworocznych strzeliłaś ![]() Asiulka glukozę robi się między 24-28tc Iemand dopisanie do kalendarza nie jest awansem Abyś była na 1str musisz do mnie napisać (co widzę że zrobiłaś już ) podajesz dane i ja wpisuję Inaczej nie jestem w stanie bo wróżką co do danych nie jestem ![]() Donuś z tych co wymieniłaś to jestem za Laurą ![]() Myska ja mam termometr bezdotykowy Tech Med. ![]() Szalone 6 str do nadrobienia ![]() Dzień dobry Ja po glukozie . Pojechałam na 8 miałam z 75g i pani wcisnęła mi cytrynkę . Wypicie nie było takie złe. Wypiłam wsiadłam w auto i wróciłam do domu i wtedy to 40min przeleżałam bo mnie mdliło. A Majka tak się rozszalała że aż brzuch mi skakał. Po 2 godz pojechałam znów na pobranie , no i jutro wyniki do odebrania mam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
sylvuniaa84 kłucia mogą się pojawiać i raczej nie są groźne. Mnie kuje dość często po bokach, to się macica rozrasta .
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki w tym momencie lepiej wcinac mrozone truskawy anizeli te "swieze"
takze na zdrowko narobikyscie mi ochoty i sama jak wroce z pracy sobie shake trzasne tylko ja jeszcze malinek dorzuce i zrobie to na jogurcie greckim![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
|
|
#3412 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii brawo za glukozę
![]() a do tych truskawek to skłaniam się jutro na obiad zrobić kluski z truskawkami
Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-01-28 o 11:49 |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Lolitko, Seksta kurujcie się dziewczyny... Zdrówka życzę
Podobno grypa i przeziębienia szaleją ![]() Beatusia nie przejmuj się kochana. Ciąża wiąże się z tym że tu i ówdzie się powiększamy, zaokrąglamy. Mi mój Tż powiedział że się zrobiłam większa i mam "uda jak dęby"... Ale nadal lubi moje ciało, a ja się cieszę ze jestem w ciąży. Wagą będę się martwiła po! Głowa do góry... A jak ktoś w rodzinie ci powie że jesteś gruba to ja bym grzecznie odpowiedziała że ciężko być w ciązy szczupłą jak się nosi dziecko... Szkoda słów na taki tupet ![]() kasian biedactwo... Ale was męczy ostatnio... 3maj się ty i mąż... Oby Hanię ominęło. anulka za kolejny tc no i udaną wizytę. asiulka za 25 tc. Gosius oby tak dalej. za 27 tc. Ja dziś serwuję makaron z łososiem wędzonym i groszkiem zielonym. Polecam. kasiab barwo za umówienie się do kosmetyczki i fryzjera... Chyba muszę wziąć z ciebie przykład kaorlkya ja wsunęłam na śniadanie całą makrelę wędzoną była pyszna
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii brawo za glukozę
Gosius91 super spodenki
|
#3416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
NIKI pokazywałas grzywkę? bo nie widziałam i nie wiem czy przegapiłam?
|
|
#3417 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
toż to masakra, bardzo Wam współczuję, strasznie to wymęczające jest...Cytat:
Odniosę się jeszcze do tych narzekań co do wyglądu, wiem że to potrafi zdołować ale myślę, że osoby które nie mają się czymś przejmować to dużą uwagę zwracają na wygląd, podejście się zupełnie zmienia gdy chodzi żeby z dzieckiem bylo wszystko w porządku i liczy się każdy dzień, wtedy pryszcze, celulit, czy nadmierne kg są błahostką bo takie rzeczy to można wyeliminować tylko trzeba chęci (po ciąży) no a z drugiej strony decydując się na dziecko to chyba z góry wiadomo, ze ciało się zmienia, gospodarka hormonalna itd, no i skóra się rozciąga itd itd przecież to sama natura. Nie da się mieć super figurki, brzuszka w 9 miesiącu co by wyglądał jak piłeczka z 4-go i do tego zero dolegliwości.Zdarzają się kobietki co i przytyją zaledwie 10kg ale to też niezbyt dobrze - standard jest 12-16kg zalezy też dużo od wagi wyjściowej. Poza tym jak potem się karmi to kg bardzo szybko lecą, z resztą po samym porodzie w większości przypadków 10kg leci od razu (dziecko, łozysko, wody itd.)
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius ale spodnie ci się udało kupić... Ja to nigdy nie mogę niczego fajnego wyszerpać
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- janeczka popieram w zupełności... To co napisałaś o wyglądziew ciąży
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam dziś robić tagiatelle ze szpinakiem, ale nie mam weny i dojemy to co jest. Został mi z wczoraj barszcz po ukraińsku i naleśniki. Leczę katar i odpoczywam..janeczka słusznie prawi ![]() gosius - super spodnie.. Ty to masz oko.. Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-01-28 o 12:09 |
|
|
|
|
#3420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że już po glukozie i że mogłaś sobie jechać do domu ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

jeszcze troche mi zostało truskawek w zamrazalniku 

mam nadzieje,że od tego ciaglego smarkania z szyjką nic sie nie dzieje..dobrze,że wizyta w czwartek..
u niego apogeum bylo w nocy, u mnie rano, leci gora i dolem ze tak powiem i strasznie boli mnie zoladek