|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
tak raczka jest przekladana ale nie jest regulowana. jejku dawno mi nic tak nie smakowało :d daj spokoj. Wiele rzeczy tak we mnie wmuszano ale szpinak to na potęgę. Cytat:
a jak będzie Ci przeszkadzać to będziesz spinac i tyle czasami takie drobne zmiany sa potrzebne a nam kobietom tym bardziejSent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chciałam Cię broń boże straszyć!! Mnóstwo koleżanek i dalszych znajomych długo pracowało i z tego co wiem, nic się nie działo. A Ty pracujesz nadal przy kompie tyle godzin, bo tak chcesz? Ja przyznam szczerze że od 4 mc powalczyłam z pracodawcą o skrócenie liczby godzin przy kompie, bo po 1 tak stanowią przepisy A po 2 jednak mój kręgosłup mi nie pozwala na takie siedzenie. Sama po jakichś 6 godzinacz czuje się jak rozjechana walcem.
|
|
#3245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi się Tutek wydaje strasznie masywny, w ogóle nie lubię tego wózka ale to chyba dlatego, że sąsiedzi chcieli mi nim zastawiać piwnicę ![]() Cytat:
i rozumiem Twój ból, ja też sama z młodym prawie i już nie wiem co kombinować jak taka zima, dziś dziadka sciagnęłam, ale codzień to się nie da ![]() Janeczka gratulacje wizyty ![]() Cytat:
|
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no więc to zmienia postać rzeczy...
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgrabny! bylam u tesciowej i wozki z nia ogladalam. ona ma chyba wieksze parcie niz my. za to moja mama to by czekala az do porodu z zakupami.... wolałabym jakby juz sie interesowała, dopytywala... ale mi dzis mały szaleje w brzuchu. jak nigdy. i to chyba bym sie nie martwiła bo niestety noworoczny tez czytałam.....
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Santom no czy fajnie to trudno powiedzieć, wniosek jednak jest taki, ze z Wami się nie da na szybko po prostu
![]() Muffinka wyjazd dobrze Ci zrobi Nikii ale ja ogólnie wszystkie naraz nie każdą po kolei, więc inaczej trzeba liczyć ![]() Zaraz sobie jeszcze obejrzę serial i idę spać, mój mąz dzisiaj znowu „śpi” ze wspólnikiem, tzn pewnie będą siedzieć do nocy, bo nocuje u nas Do jutra |
|
|
|
#3249 |
|
Rozeznanie
|
Jesteście okropne....przeczytalam ;( ;( i wspólnie z tŻ stwierdziliśmy że chyba nie dalibysmy rady przez to przejsc ;(
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
wróciłam z pracy, nakarmiłam Franka zdrzemnełam się minutkę, trochę poćwiczyłam... Bo wyjątkowo mnie plecy dziś bolą wyprysznicowałam się i zaglądam co u was Cytat:
Dzięki Madziula Santom jesli cie to pocieszy ja zazwyczaj jem obiado kolację tak koło 18. Wracam po 17 i zanim coś upichce to jest 18. No chyba że mama coś przygotuje to jest szybciej... janeczka super że Maja to ciągle Majka ![]() Niki za nowy image ![]() vampirka ja uwielbiam krokiety ze szpinakiem i fetą... na samą myśl się slinie ![]() janeczka ja się zastanawiałam na GPK materacem i nadal nie podjęłam decyzji na który się zdecydować. light limara a jak robisz zapiekankę ze szpinakiem??? nie wiem czy chce zaglądać na wątek mamuś noworoczznych - przerażacie mnie... ![]() ![]() ![]() kasian dokładnie zależy mi żeby nie kupić niewiadomo czego w ogromnych niepotrzebnych ilościach... Np smoki, butelki, i inne pierdólki teorema witaj ponownie paulka a ja II częscią HObbita była poprostu znudzona... Pierwsza część była o niebo lepsza - moim zdaniem ![]() beatusia coś mi się wydaje nieprawdopodobne to przygniecienie dziecka... Ja też pracuje 8 godz często jednak wstaje wychodzę na spotkania więc nie wiem czy to może być spowodowane tym... Jeśli będę się kiespko czuła ide na l4.
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to sie zastanowie, czy piotrek ma ochote na chrupki cebulowe, które dziś kupiłam....
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no proszę w takim razie gratki za odwagę i wywalczenie, już sobie wyobrażam co byłoby u mnie - kadrowa (od której duuużo zależy) parsknęłaby mi śmiechem w twarz, koleżanki mnie ostrzegły, że albo zwolnienie albo 8h ...Cytat:
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie sa to drogie rzeczy, wiec straty pieniedzy nie bedzie ale dzieki za rade![]() ja proponuje w ogole, zeby jesli cos ktoras gdzies wyczytala, gdzies sie cos donioslo o czyms zlym to zeby tego nie przynosic na watek. sa tutaj mamy po przejsciach, sa mamy ktore maja ksiazkowa ciaze, ale kazda z nas tak samo sie martwi i chyba nie warto przenosic wydarzen z innych watkow, bo to na dobre nie wyjdzie nikomu. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
ee chyba nie. kupila nam juz termometr elektryczny pod choinke dla malucha. ale zadni dziadkowie sie z niczym nie deklarowali i w sumie nie czuje parcia by musieli.
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
Myska0 dzieki za info
jakos sie bedzie trzeba wybrac kiedys...Zmykam dziewczyny spiochac Dobrej nocki Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
asia to super i mama i Piotruś zadowoleni
i tak ma być. Zmykam jeść płatki i do łóżka... Dość siedzenie na tyłku na dziś, Dobrej nocy i proszę myśleć pozytywnie o samych dobrych rzeczach!!!! ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Santom popieram w zupełności. Wolę nie wiedzieć o smutnych rzeczach chyba że sama się na nie natknę... Uciekam pa..
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też. .... Śliczny Zrobiłam dziś listę Wyprawkowa, poogladalam kołderki ,poszewki, łóżeczka i trochę już jestem zdecydowana na pewne rzeczy. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3260 | |||
|
Zakorzenienie
|
VwVampirka >> ale Ci się udało zalicytować
nie dość że tanio, to jeszcze ubranka fajniutkiebeatusia10 >> jesli chodzi o wyniku testu na Hiv, to ja miałam chyba z dnia na dzień o ile pamiętam Cytat:
Cytat:
================= spokojnej nocki / a ja bez męża do piątku będe,,,,, p.s ostatnio czesto się kłócimy jakoś i jak dzisi jechał to w złości mu powiedziałam : " że ciesze się że jedziesz przynajmniej zdrowsza będe"- i teraz w sumie żałuje tego,,, ale wiecie jak to w złości - różne rzeczy się mówi " ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() a ja wczoraj byłam w CH i na żywo oglądałm kocyki które ogladałam na allegro. chce kupić taki gruby , naprawde cieplusi kocyk, i upatrzyłam sobie coś takiego : http://allegro.pl/easycare-gruby-koc...891609686.html |
|||
|
|
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
hejka
![]() nie spie juz od 4:30 przez ten cholerny katar mam nadzieje,że od tego ciaglego smarkania z szyjką nic sie nie dzieje..dobrze,że wizyta w czwartek..
|
|
|
|
#3262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale w ten sam dzień na wizycie wyszla słaba szyjka i tż już mnie do pracy nie puścił :pCytat:
popieram Cytat:
a inhalacje robisz? Może ten taki sztyft do wąchania z apteki pomoże oddychać? Maść majerankowa i sól morska? Zdrówka Asiulka ja też lubie jak tż od czasu do czasu wyjedzie, taki dystsns jest potrzebny, choć przy małym troche ciężko ![]() I dzień dobry, my do 7 spali ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3264 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w zachmurzony wtorkowy poranek
![]() Cytat:
![]() Ale ja jadam szpinak tylko z mięsem a nie z makaronem. Za makaronem to jakoś za dużo tego szpinaku jak dla mnie a w mięsku pycha Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3265 |
|
Rozeznanie
|
lolitka wspolczuje, ja od 2h nie spie bo tak meczy mnie katar i bol gardla ;( trudno mi sie przelyka. Woda z sola nie pomaga i mam po niej odruch wymiotny, co jest skuteczne prócz tego? Zaraz zjem kanapke z maslem i czosnkiem + wypije ciepla wode z miodem i cytryna. Masakra...
aldrin dzięki, mam nadzieję ze waga bedzie do przyjecia do samego konca naprawde jem normalnie ale Wojtek chyba wszystko "wysysa"
|
|
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziwnie mi się dzisiaj spało nie mogłam się ułożyć wygodnie. Trzymam kciuki za wizyty! ![]()
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Dołączam do grona bezmężowych żon Misia miała iść dzisiaj do przedszkola, ale zostaje jeszcze w domu, bo wczoraj miała biegunkę i muszę ją dzisiaj poobserwować ![]() Miłego dnia
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana. Jak ja uwielbiam być budzona przez telefon
Ja tu śpię dla zdrowia, dla spokoju dziecka i napawam się tym póki mogę a tu telefon... phi...Czy któraś z Was ma może książkę "W oczekiwaniu na dziecko"? Kupiłam sobie jej kolejną część "pierwszy rok z życia dziecka" i w sumie żałuję, że "W oczekiwaniu..." nie mam. Słusznie czy nie?
|
#3270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), obudziłam się po trzech minutach i myślę sobie: dzwonił ten budzik czy nie? no ale popatrzyłam na zegarek i straciłam złudzenia a tak mi było dobrze- z jednej strony wtulony mąż, a z drugiej kot robiący za poduszkę (autentycznie wchodzi mi pod głowę, ja się przytulam i tak śpimy )znów złapałam doła mój S. ostatnio powiedział, jak wchodziliśmy po schodach, że mi tyłek urósł i w ogóle wszystko mi urosło przez ciążę.. przedwczoraj powiedział, że już Go wkurza ten brzuch.. moje kuzynki cały czas pytają mamę czy bardzo gruba jestem.. i jeszcze jak czytam, że Wy przytyłyście 2-4 kg, no to przy moich to jest masakra wczoraj popatrzyłam do lustra w piżamie i wcale mi się widok nie podobał.. różowe pasemka cieszyły mnie całe 2 dni :/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Z przekładaną rączką? Właśnie taki chcę!
niby fajnie , ale inaczej
Muszę się przyzwyczaić , zobaczymy jak będzie za jakiś czas pewnie będę przeklinać na ta grzywkę , bo co rano będzie do ujarzmienia 

wystarczy, że usłyszałam w wiadomościach, że dziwnym trafem zniknęły zapisy z usg tych bliźniąt z Włocławka.. ale to już mnie wpieniło, a nie doprowadziło do płaczu na szczęście..

mam nadzieje,że od tego ciaglego smarkania z szyjką nic sie nie dzieje..dobrze,że wizyta w czwartek..