|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Waderka masz rację! Nie sprawdzaj
![]() Oj ja to chyba nie dołączę ... może za miesiąc... ![]() Czarnula sto lat ![]()
#1622 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Ale żeby nie było, że ja tak tylko o sobie
Czy Fiolusiek nie miała też wczoraj wizyty mieć???? tak mi się coś kojarzy, ale nie wiem czy dobrze Edytko cieszę się, że przynosisz dobre wieści z wizyty! Zobaczysz, że kilka tygodni będzie nie tylko serduszko, ale cały miniaturkowy człowieczek ![]() Zeberko dobrze, że już ciut lepiej się czujesz bidulko ![]() Kucyku_truskawkowy ja też przez długi okres czasu miałam takie niezidentyfikowane kłucia w brzuchu i były mega bolesne, ale gin nie widział w tym nic złego, nie znalazł żadnych niepokojących sygnałów, więc uznał, że taka moja uroda i w ciąży przecież może nas kłuć, pobolewać itd i nie musi to oznaczać niczego złego. ![]() Zazdroszczę ciuszków.. Agatko nie żartuj z tą chorobą !!! Jak Cię coś bierze, to pakuj się od razu do łóżka i zapodaj ciepłą herbatkę i wit.C ![]() Rena cudne spojrzenie ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój gin kilka razy już mi powtarzał, że jest tylko lekarzem i zawsze robi co w jego mocy, ale Bogiem nie jest.. i czasami choć bardzo by chciał to przegrywa niejedną walkę.. Cytat:
![]() ![]() ![]() Śliczne masz córeczki !!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844363] Kucyku filozofia życiowa Kiepskich: jak to zrobić, żeby ZROBIĆ, a żeby się nie narobić zawsze była mi bliska ![]() [/QUOTE] Perse niemożliwa jesteś ![]() ![]() Na co pobieraliście krew Arturowi?? ![]() Esia współczuję - tylko nie wiem komu bardziej - Tobie czy tż ![]() Niech zdrowieje!!! Waderko to pięknie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |||
Zakorzenienie
|
tylko lepiej.
![]() dla mnie Inka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() współczuję chorego chłopa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i kciuki za owocne ![]() ![]() tjaaaa... u nas niestety nie ma tak hop ciup. ![]() aaa! wiiieeellkaaaa!!! butki mam attipaski - zgapione od Alfy ![]() (ale jeszcze nie nosimy) Cytat:
![]() no i duża dziewczynka!!!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
Pani gdyby Olek mi ładnie spał w domu to może i bym z nim tyle nie wychodziła. A tak to przynajmniej się wyspi i jest na dworze
Anita nie wiem co Ci doradzić ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Pani te butki nadają się do stawiania pierwszych kroków? Bo też chcę coś Olkowi kupić na wyjścia bo w domu to na boso biega
#1625 |
Raczkowanie
|
Czarnula wszystkiego naj.
Masz sliczne coreczki. Piekny warkoczyk. Waderko ty mnie zawsze rozbrajasz swoimi tekstami. I trzymam kciuki zeby sie udalo. Meire ja tez sie jeszcze systematycznie nie udzielam a jestem tu od lipca. Nie mam dzieci to czasami nie rozumiem o czym dziewczyny pisza. Nie staram sie. Normalnie zawiesilam sie. Ale co tam jak mam kiepski dzien to sie wyżale. I tak tu sobie jestem. Bo tu znajduje zrozumienie. I wiem ze zawsze laseczki mnie pociesza. I znowu pada a mialam zrobic pranie. No normalnie nie znosze prania suszonego w domu. Nie pachnie mi wiatrem. A Measiu ja bym zaprosiła tydzien po tygodniu. Nie ryzykowała bym niespodzianki w tym przypadku. Anitko gratuluje udanej wizyty. Oby tak dalej. I pij pij jak najwiecej. Ja tez nie wiem dlaczego wody uciekaja i gdzie? Ale jak ja bym pila tyle wody to musialabym z pieluchą chodzic.
#1626 |
Zakorzenienie
|
Anitko super że wizyta udana!
![]() ![]() ja w łóżeczku się już grzeję ![]() Dziewczyny od rana nachodzą mnie myśli nad zmianą gina...kurcze...
#1627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy któraś z Was pamięta ile miała wód na podobnym etapie ciąży?? Agatko a dlaczego chciałabyś zmienić? i ewentualnie masz już kogoś innego na oku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() PANI! taaaaaaaaa on lekarzy się boi wiec do nich nie pójdzie , L4 nie weżmie i do tego ma jeszcze 2 nocki w pracy na które pójdzie jak go znam. On do pracy to nie tak bardzo chory a w domu to kubek z herbata będzie za ciężki! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- jana co u Was? jak się czujesz??
![]() |
#1630 | ||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego
![]() Cytat:
![]() Wow ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do wód niestety nie pomoge ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Konto usunięte
|
Anita brawo za wizytę, bardzo się cieszę, że wszystko OK.
A co do wód, to to jest czarna magia, u mnie w obu ciążach było mało wód, w pierwszej wcale, w drugiej mniej nawet niż dolna granica :/ Nic nigdzie nie uciekało... Same wsiąkają chyba, nie wiem. Arturowi robiłam morfologię i chciałam zrobić CRP, ale jak usłyszałam cenę, to stwierdziłam, że nie mam nawet tyle pieniędzy przy sobie (myślałam, że to tańsze badanie, jakby jeden ze składników morfologii) i zrobiłam mu OB... Nie wiem, czy jest miarodajne dla niemowląt, ale nie miałam wyjścia. W sumie z morfologii i tak wiele widać. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Usg prawidłowe, mały kopał jak szalony, łożysko podjechało i już nie zakrywa szyki. Zmartwiło lekarza moje osłabienie i zawroty głowy. A położne "rzuciły się" mnie ratować jak weszłam do przychodni bo podobno blada byłam. Z badań wynikło że mam arytmie serca, trochę za wysokie ciśnienie. Dostałam stos badań do zrobienia i czekam na wyniki. Mam dzisiaj z nimi wrócić. Oprócz tego wizyta u kardiologia z ekg i usg bo możliwe że mój zespół Barlowa w ciąży przybrał na sile. Od tego mogłaby zrobić się ta arytmia, osłabienie, i skurcze macicy( bo może być przez to gorzej ukrwiona) . Kardiolog dopiero w piątek. Wizyta u kardiologia 250zl......!! Za badania zapłaciłam 130zl,za gina 150zl.czyli bilans styczniowy wyjdzie około 1400zl (wizyty, badania, leki). Heh heh heh. Trzeba mieć zdrowie i pieniądze żeby mieć dzieci.
Do kardiologia i tak planowałem się wybrać bo czuje okropne kołatania serca (zawsze je miałam ale w ciąży to o wiele mocniej). Anitka tak bardzo się cieszę że u Ciebie i malutkiej ok ![]() Z tymi wodami nic nie podpowiem bo o tym jeszcze nie czytałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
Kucyk dobrze że poszłaś na wizytę!
#1634 |
Zadomowienie
|
Kucyk, do jakiego kardiologa idziesz?
Co za badania robiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tym tekstem, który pogrubiłam rozbawiłaś mnie do łez . Jesz łącząc to z Twoim zawodem... ![]() Owocnych starań życzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty mi się teraz nie migaj ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przeraziłaś mnie tymi kosztami mnie nie byłoby stać ... niestety. Masakra co miesiąc odprowadza się tyle kasy na składki, a jak przychodzi co do czego to trzeba leczyć się prywatnie, albo stać w kolejkach i żebrać o wszystko... chore to wszystko.
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-01-28 o 15:38 |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 | |
Wtajemniczenie
|
Kucyku dobrze, że poszłaś. Lepiej działać szybko
![]() Co do pieniędzy to masz rację, ja już nawet nie zliczę ile poszło na wizyty i badania w ubiegłym roku. Cytat:
![]() Byczek Fernando, jak go któraś nazwała? Niestety nie wiem co u niego, pewnie poszedł na niuniu ![]()
![]() |
#1637 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po neurologu. Jak na razie wszystko jest prawidłowo, nie ma czego się przyczepić
![]()
#1638 | |
Zadomowienie
|
Maskotka naszego forum
![]() Nie obraź się, ale może to jest jakaś przepowiednia ![]() ![]() Pamiętam jak mój wujek, liczył na to że urodzi mu się synek ( miał już córkę) i mówił - że teraz to na pewno będzie byk ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1639 |
Zadomowienie
|
Kucyku, kurcze nie wiedziałam, że masz takie problemy kardiologiczne
![]() Co do kosztów to doskonale rozumiem.. Hosenko super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 lat!!! Cytat:
Cytat:
![]() nadrobić was to tragedia, dobrze, że w pracy mi się trochę udało ![]()
![]() |
#1641 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tyle, że ostatnio urodziła nam się jałówka ![]() Ale kto wie ![]() Za to bliźniaki jeszcze się w mojej karierze nie pojawiły ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44839294]W załączniku Artur w identycznej pozie, uwielbia to robić, a ja się rozpływam
![]() piękny Arturro ![]() Cytat:
![]() jakie leki bierzesz?? znam te granice - dla mnie to będzie usłyszenie serduszka ![]() Cytat:
![]() a co tam - częstuję się mimo diety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale super się czyta takie posty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ========================= ==================== ja dziś wkurzyłam się na mojego doktorka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rena - u mnie 13 d.c., sam środeczek ![]()
![]() |
#1645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miejmy nadzieję, że może coś się ruszy jak tam Twoje obserwacje?
![]() |
#1646 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na początku brałam dupa 2 razy i luteinę 3 razy, ale ja plamiłam. później długo brałam luteinę 2 razy i dupka 2 razy. w 16 tygodniu odtswiłam dupka. teraz sama luteina.
![]() |
#1648 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
ja się już pogubiłam - jakie pary mamy teraz na forum??? w pracy trochę lepiej - dam rade do kwietnia Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-01-28 o 17:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | ||||
Zakorzenienie
|
Anitko super wiadomości - bardzo się cieszę, że z Malutką wszystko w najlepszym porządku
![]() ![]() Czarnula wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Kocuurku piękny Marcelek ![]() ![]() Perse śliczny Artuś ![]() ![]() Rena super te rzęsiska ![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję takich przebojów, dobrze, że idziesz do kardiologa - mam nadzieję, że uda się opanować sytuację. ![]() Co do kosztów... to masakra ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakby było coś nie tak, to by Ci przecież powiedział - to lekarz a nie koleżanka, która nie powie Ci, że np. masz fatalną fryzurę bo nie chce Cię urazić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę w Poznaniu ![]() Mleb fajnie, że w pracy lepiej ![]() Przepraszam jak się do czegoś nie odniosłam ale o ile staram się na bieżąco nadrabiać wątek to z pisaniem gorzej - jakoś ciężko mi to idzie.
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-01-28 o 17:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Raczkowanie
|
Jak zwykle z pamięci, bo jak zwykle z tabletu...
Edytte, anitka, kucyk!!! uff jak dobrze z3 wszystko dobrze, co do wód to nie pomogę, pytalam tez swojegi gin o te d dimery i powiedział, ze na heparynie nie trzeba ich badac, wiec nie wiem, robic czy nie ![]() pisalyscie tez o badaniu coombsa, dr sie zdziwil, ze nie robilam, mimo, ze mam rh+, powiedział, ze jak się ma (-) to trzy razy w ciąży a jak sie ma (+) to raz trzeba zbadać. Rena, rzesiska piekne, wyglądają zawsze cudnie, ja swoje sciagnelam po tygodniu, bo mnie zaczely mierzic ![]() wadera, brzmisz optymistycznie ![]() Nie odzywałam sie wczoraj, bo m7alam taki kiepski humor, znowu sie poryczalam, b8 maly sie pop dnia nie odzywal, a potem jak sie rozkrecil, to mi bylo wstyd za ten stres, no i poszlo, potem jeszcze doszly skurcze, ech... w emocjach zamówiłam detektor, a tyle wytrzymalam, no ale wczoraj pęklam ![]() ciagle jeszcze nie zrobilam tej krzywej cukrowej, Anitko, Ty juz po? Dalo sie przeżyć? Jak dziewczyny wspominac7e te baeanie?
listopad 2012 ... skończył się cud ...mały chłopiec czeka na kwiecień ![]() Edytowane przez jana Czas edycji: 2014-01-28 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.