Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 09:27   #451
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dziewczyny a wy kupujecie foteliki z wkładką niemowlęcą?Bo teraz oglądam i te,które mi się podobają nie mają wkładek i jest napisane,że od 6 miesiąca.
My mamy z wkładką i od 4 miesiąca.
Stary 2014-01-29, 09:28   #452
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

hej

Nena bardzo mi przykro

mam pytanie, chyba mam @ a przecież biorę ovulan, przy którym się nie robi przerwy tej 7 dniowej więc nie powinno jej być

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:30   #453
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Cześć

Smutno mi... babcia umarła nad ranem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo mi przykro
xViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:33   #454
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść. Dzisiaj to ja się nie wyspałam:P

Spała ładnie do 5, wstała na szamkę, jadła prawie godzinę A potem jeszcze usypiałam,więc poszłam spać o 6 i wstała o 7.30 rześka,wyspana i chętna do zabaw, a nie ponownego zasypiania.Nawet smoka ciągle wyjmowała i się nim bawiła

A potem leżała przy karuzelce, przełączała sobie muzyczki i robiła ciągle MUUUUUUUUUUUUUU

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
będziecie sie przeprowadzać do krk?

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

załóż
chyba założę, tylko dla wizażu:P

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Mam minizawał!
Pisałam przedtem, że mały zaczął się jakoś krztusić przez sen.

Właśnie znowu to miało miejsce i nie wiemy o co chodzi. Wygląda to jakby miał za dużo śliny od tego ząbkowania, bo nasłuchujemy z tż i nie ma zatkanego nosa, a trochę charczy. Więc to chyba nie gluty? Psikałam mu przed spaniem wodą morską i wykichał kozę. Wyciągałam go z łóżeczka i cały był zaśliniony. Podłożyłam mu pod materac wąski segregator, bo jak tż trzymał mu głowę wyżej, to się tak nie krztusił. Aż tak by się ślinił, że nie wyrabia z połykaniem?
o rety, współczuję. zawsze najbardziej boję się tego krztuszenia

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A ja poćwiczyłam, wcześniej ściągnęłam mleko i zaraz znów trochę ściągnę, żeby cycki oszukać

W ogóle dziś miałam smutny dzień Płakałam mamie do słuchawki, jak kilka dni po porodzie, kiedy naszła mnie minidepresyjka... Od kilku dni Julek mi jęczy Nie wiem, o co chodzi. Np. leży na pleckach i prostuje nóżki podnosząc je trochę do góry i śmieje się; za chwilę ta sama pozycja, ale zaczyna jęczeć. Czy coś złego jem? Czy boli go znów brzuszek? Dziś był smutny. Jak zaczynałam go gilgotać to chichrał się normalnie, uśmiechał do mnie też, ale jak np. wsadziłam go bo bujaka, to od razu smutny, jak położyłam z rąk na łóżko - płacz. Nie chciał "sam się sobą zająć" ani przez chwilę. Normalnie gorzej niż w czasie skoku Nie winię zębów, bo poza ślinieniem się, nic tam jeszcze nie widać ani nie czuć.
Mama mówi, że to jęczenie może być jego nową umiejętnością, tak jak pokrzykiwanie bez powodu, i przejdzie mu
W czwartek mamy szczepienie to powiem lekarce. Tylko też nie wiem, czy zaszczepi Julka, bo pokichuje mi. Z tym, że to kichanie może być związane z suchym powietrzem w domu. Na dworze nie byliśmy od ponad tygodnia, więc podziębiony raczej nie jest...

To się rozpisałam...
Branoc!
Tusia ostatnio też wymaga więcej uwagi i odkąd nauczyła się wydawać głośne dźwięki to je wydaje, z upodobaniem. Ale np. jak leży na brzuszku i pełza to też dużo stęka i jęczy-pewnie dlatego,że taka umęczona bidulka Ale ja też się ciągle martwię,że coś jej jest.
Myślę,że może oni njeszcze nie umieją dobrze intonować tych odgłosów i dlatego to wychodzi tak,jakby im coś dolegało?

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
helołłłłłłl
Misiek zasnął o 23:20
kąpałam 18:45 po przetrzymaniu ,poprzednio spał 15-16
o 19:15 spał po kąpieli i cysiu
20 pierwsza pobudka
i tak co 10-15 minut oczywiście w przerwach lulanie,cycuś
do 21
kiedy to juz całkowicie mu się odechciało spać
zasnał mi 23:20
także ten sposób też sie nie sprawdził
o rety, to szkoda,że sposób nie zadziałał

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Paznokciem? Przecież wszędzie się czyta czy słyszy żeby nie drapac.. to bardzo podrażnia i można nadrobić więcej szkody niż pożytku.
No ale może ja się nie znam
pisałam wczoraj,że ja też czytałam wszędzie,że absolutnie nie można tego robić.chyba zamówię ten dentinox

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Też czytałam,że nie wolno drapać.A moje dziecko sobie urządza "nocne polaków rozmowy" i tak oto jestem ponad dwie godziny do tyłu ze spaniem.Po prostu super,żyć nie umierać:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
witaj w klubie nie wyspanych

Cytat:
Cześć

Nadrabiam. ..

Kochana bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry
macko dzis obudzil sie tylko raz o 3 a to zasluga chyba porzadnego nawilzacza
a obudzil sie z winy durnej matki bo chcialam sprawdzic czy raczki ma cieple i zacal sie rzucac i sie rozbudzil

no wlasnie nie napisalam

a to moj ulubiony komenatrz do ja

no niestety nie znalalzam nic podobnego w krk
ale zastanawiam sie nad zajeciami na silowni dla dzieci, jest grupa 4-10miesiecy i nazywa sie pchelki
wlasnie tz dzwoni tylko cena powala

też fajna sprawa, a ile sobie liczą?Ja dzisiaj też będę dzwonić Njwiększy atut to taki,że to tak blisko mnie. Z basenem mam tak samo. Jeszcze pełno tu mamy przedszkoli i najlepszą szkołę w mieście (podstawówkę i gimnazjum).I jak tu się wyprowadzać z tej dzielnicy?Nie ma szans, musimy tu znaleźć działkę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:35   #455
tassia
Zakorzenienie

papalinka z tym.katarem od zabkow to kolezanka ppwiedziala mi bo jej chrzesniak tak mial, gadalam o tym.z tesciowa to mi powiedziala ze jej siostrzenica tez tak miala
szukali przyczyn alergii, psa chcieli wywalic, az poszli do innej pediatry i okazalo sie ze to zabki i pare dni pozniej minelo samo

ktos pytal czemu sie tak malo diagnozuje celiakii
bo nie wszyscy maja widoczne objawy
albo objawom tym przypisuje sie inne dolegliwosci
mnie przez 6lat wciskali zespol jelita wrazliwego, ktory tak.naprawde w ogole.nie.istnieje. jest to objaw albo psychosomatyczny, albo objaw np. nietolerancji pokarmowej

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:35   #456
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
i używacie już?

Aaaa miałam wam pisać,że Tuśka jak się śmieje to ma dołeczki,takie malutkie. Ciekawe,czy tak jej zostanie Nikt z naszych rodzin nie ma dołeczków

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:38   #457
kaska87
Zakorzenienie

Motyl niedługo mąż Cię o zdradę będzie podejrzewała dołeczki, włosy, szczupła jest a Wy niby nie, to chyba po listonoszu

moje dziecko ma nową umiejętność- plucie na odległość

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:38   #458
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Mam minizawał!
Pisałam przedtem, że mały zaczął się jakoś krztusić przez sen.

Właśnie znowu to miało miejsce i nie wiemy o co chodzi. Wygląda to jakby miał za dużo śliny od tego ząbkowania, bo nasłuchujemy z tż i nie ma zatkanego nosa, a trochę charczy. Więc to chyba nie gluty? Psikałam mu przed spaniem wodą morską i wykichał kozę. Wyciągałam go z łóżeczka i cały był zaśliniony. Podłożyłam mu pod materac wąski segregator, bo jak tż trzymał mu głowę wyżej, to się tak nie krztusił. Aż tak by się ślinił, że nie wyrabia z połykaniem?
Wiesz, u nas podobnie. Akurat nie przez sen, ale w ciagu dnia trochę sie krztusi i pokasluje. Temp nie ma. Slini sie mocno. Bylam wczoraj u pediatry, ale wszystko ok. Nawilzac solą morska, masc majerankowa pod nos, werandowac - przy tych mrozach, a tak to spacer, nawilzac powietrze. Trzy dni mam psikac gardlo tantum verde, choc chyba bardziej na wszelki wypadek.

Za tydz idziemy do neurologa, bo Adas jakos bardziej sie wykrzywia w jedną strone. A tyle sie tu naczytalam, ze wole spr.

Stary 2014-01-29, 09:42   #459
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a wy kupujecie foteliki z wkładką niemowlęcą?Bo teraz oglądam i te,które mi się podobają nie mają wkładek i jest napisane,że od 6 miesiąca.
Stary 2014-01-29, 09:48   #460
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

hahaha ok, to ja test- a kto jest największą panikarą??:
Normalnie czuje sie jak w szkole, test za testem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiesz co? jesteś teraz moja ulubiona koleżanką
Ty jedna sie na mnie poznałaś
:
Zapamiętam to wyznanie
Stary 2014-01-29, 09:50   #461
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
mam pytanie, chyba mam @ a przecież biorę ovulan, przy którym się nie robi przerwy tej 7 dniowej więc nie powinno jej być
a długo już bierzesz? przy tym chyba mogą pojawić się krwawienia, ale raczej na początku brania
test robiłaś?

Cytat:
też fajna sprawa, a ile sobie liczą?Ja dzisiaj też będę dzwonić Njwiększy atut to taki,że to tak blisko mnie. Z basenem mam tak samo. Jeszcze pełno tu mamy przedszkoli i najlepszą szkołę w mieście (podstawówkę i gimnazjum).I jak tu się wyprowadzać z tej dzielnicy?Nie ma szans, musimy tu znaleźć działkę
jak się czegoś więcej dowiesz to napisz, bo u nas w mieście też są te zajęcia

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:51   #462
jo_asiek
Zadomowienie

Dzień dobry! Z okazji moich urodzin kawa, herbata, driny, napoje - co kto woli

Ostatnio marudziłam na TŻ, że on taki nieogarnięty w sprawach prezentów, a dziś mnie tak zaskoczył... dostałam w prezencie zaproszenie do spa na masaż i zabiegi na ciało żebym jak to stwierdził "odpoczęła i się zrelaksowała". Kochany jest Pierwszy raz dostałam od niego taki prezent, nawet przez myśl mi to nie przeszło... Oczywiście pierwsze co zrobiłam, to zapytałam kto mu pomógł wykombinować taki prezent, ale ten uparcie się zapiera, że to jego własna inwencja
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:55   #463
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Ostatnio marudziłam na TŻ, że on taki nieogarnięty w sprawach prezentów, a dziś mnie tak zaskoczył... dostałam w prezencie zaproszenie do spa na masaż i zabiegi na ciało żebym jak to stwierdził "odpoczęła i się zrelaksowała". Kochany jest Pierwszy raz dostałam od niego taki prezent, nawet przez myśl mi to nie przeszło... Oczywiście pierwsze co zrobiłam, to zapytałam kto mu pomógł wykombinować taki prezent, ale ten uparcie się zapiera, że to jego własna inwencja
Wszystkiego najlepszego
No i super prezent, idealny dla młodej mamusi.
Stary 2014-01-29, 09:57   #464
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Paznokciem? Przecież wszędzie się czyta czy słyszy żeby nie drapac.. to bardzo podrażnia i można nadrobić więcej szkody niż pożytku.
No ale może ja się nie znam
też to czytałam, ale kilka razy zdarzyło mi się użyć paznokcia jak miał mocno naoliwioną główkę, więc ładnie odchodziło i wystarczyło lekko dotknąć.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Jedyny plus odciagania mleka - moge was nadrobic

Kubus dostal od dziadkow takie http://www.mulan.pl/krzeselko-do-kar...rkas-brio.html

Siostra ma takie samo i jest bardzo zadowolona. Ono akurat wkladke ma.

U nas byloby to niemozliwe, bo po pierwsze maly czesto ulewa po jedzeniu, a po drugie jest strasznym zarlokiem i nawet jakbym mu dala troche to by byl krzyk. dlatego czasem zdarzy mu sie troszke pomarudzic, ale to juz po kapieli przy ubieraniu.

Gratuluje zaabka

Wspolczuje Jedyny plus, ze chyba takie maluchy przechodza lzej przynajmniej moj 6 miesieczny brat tak mial. pojawily mu sie chyba tylko 4 krosty.

U nas akurat Kubus bardzo sie krztusil najpierw mlekiem a potem swoja slina. prawie kazdego dnia i nocy mu sie to zdarzalo czrsto nie mogl zlapac przez to oddechu potem wyciagalam mu z noska kupe sliny lub mleka. dlatego przez jakis czas spal z nami, bo balam sie ze nie uslysze pozniej przestawilam jego lozeczko, tak ze glowe ma przy mojej glowie. na szczescie zdarza sie to juz rzadziej. wspolczuje bardzo

Moze mial akurat gorszy dzien i zaraz sie poprawii

Tak dokladnie jest. jak ja chorowalam to razem z moim rodzenstwem ciotecznym. bylo nas szescioro i kazde co 2 tygodnie. akurat wypadlo to w wakacje

A my mamy dzis kontrole u pediatry.
Poprosze o kciuki, zeby z Jakubem bylo lepiej
Zeby tylko osluchowo bylo czysto

Cytat:
Cześć

Nadrabiam. ..

bardzo mi przykro
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:01   #465
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

sto lat sto lat
niech zyje zyje nam
zaspiewalabym.ci na zywo

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

motyl zajecia masakra bo 175zl wpisowego i 450zl za 10zajec. jak jestem.chetna wydac duzo na dziecko to jednak widze w tym.przesade
pojdziemu na zajecia testowe zeby sie lepiej zorientowac o co kaman

Macko po poltorej godzinie zabawy padl do spania a ja leze pod koldra i wizazuje
glodna, rozczochrana ale mam dzien lenia
lipa ze tesciowa dzis przychodzi bo bym z lozka nie wylazla
ahhh i zaraz ma byc kurier i zakupy z tesco

[/RIGHT]
Stary 2014-01-29, 10:03   #466
kasiuni_a
Wtajemniczenie

jo_asiek wszystkiego najlepszego

a dla tż plus za niespodziankę

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:06   #467
tassia
Zakorzenienie

ahh a co do ospy to oczywosoce potwierdzma fakt ze wykluwa sie dwa tygodbie

w 4klasie.podstawowki jechalam na zielona szkole
dzien przed wyjazdem jechalam w windzie z sasiadkami ktore pare dni pozniej obsypalo, mnie krostki wyskoczyly w ostatni dzien zielonej szkoly. ale coz za zaskoczenie.moje bylo gdy wrocilam po chorobie do szkoly?
ja i 4 dzieciakow, reszta chora na ospe prawie cala klase udalo mi sie.zarazic

[/RIGHT]
Stary 2014-01-29, 10:06   #468
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

bardzo mi przykro
Cytat:

Sto lat kochana z okazji "osiemnastki"
prezent super, widać, że mąż Cię docenił mój jakby nawet 100 lat myślał, to by na coś takiego nie wpadł
Stary 2014-01-29, 10:15   #469
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Sto lat kochana
A dla tż wielkie brawa za prezent. Idealny

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:30   #470
matallewar
Zakorzenienie

jo_asiek najlepszego!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:31   #471
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Normalnie dal mi w nocy do wiwatu jak nigdy. Po tym jak drugi dzien z rzedu prawie przespal to juz mu sie nie chcialo spac w nocy i od 2-3.30 tance hulanki swawole ugu bugu gugu wszelkiego rodzaju.Normalnie playboy. Dzisiaj nie dam mu tyle spac w ciagu dnia, beziemy sie bawic, czytac bajki i na brzuszku cwiczyc.

Kupilam wczoraj kaszke typowo nocna, dalam lyzke do mleka i nie przeszlo mi przeszlo mi przez smoczek aventu trojprzeplywowy.Mialam jeden TT do kaszki co ma dziure jak w d. i maly popil, dopui pil bylo dobrze, ale jak chcial sobie troszke przerwy zrobic to juz mial buzie pelna mleka, bo tak z tej dziury lecialo.

Ma ktoras smoczek awent do kaszki?Jak duza dziura tam jest?

Aha i kaszka byla juz z glutenem.

Maz kupil wczoraj deserki.Nie wiem jak ja jagody odpiore.Zastanawiam sie czy mu dac deserek lyzeczka a potem normalne mleko z kasza, czy zrobic gęściejszą kaszke i dodac te owocki
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:34   #472
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A ja poćwiczyłam, wcześniej ściągnęłam mleko i zaraz znów trochę ściągnę, żeby cycki oszukać

W ogóle dziś miałam smutny dzień Płakałam mamie do słuchawki, jak kilka dni po porodzie, kiedy naszła mnie minidepresyjka... Od kilku dni Julek mi jęczy Nie wiem, o co chodzi. Np. leży na pleckach i prostuje nóżki podnosząc je trochę do góry i śmieje się; za chwilę ta sama pozycja, ale zaczyna jęczeć. Czy coś złego jem? Czy boli go znów brzuszek? Dziś był smutny. Jak zaczynałam go gilgotać to chichrał się normalnie, uśmiechał do mnie też, ale jak np. wsadziłam go bo bujaka, to od razu smutny, jak położyłam z rąk na łóżko - płacz. Nie chciał "sam się sobą zająć" ani przez chwilę. Normalnie gorzej niż w czasie skoku Nie winię zębów, bo poza ślinieniem się, nic tam jeszcze nie widać ani nie czuć.
Mama mówi, że to jęczenie może być jego nową umiejętnością, tak jak pokrzykiwanie bez powodu, i przejdzie mu
W czwartek mamy szczepienie to powiem lekarce. Tylko też nie wiem, czy zaszczepi Julka, bo pokichuje mi. Z tym, że to kichanie może być związane z suchym powietrzem w domu. Na dworze nie byliśmy od ponad tygodnia, więc podziębiony raczej nie jest...

To się rozpisałam...
Branoc!
Kochana maluszek też ma prawo mieć gorszy dzień. Niekoniecznie coś musi go boleć. Jak jest dzisiaj , nadal marudzi?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
helołłłłłłl
20 pierwsza pobudka
do 21
skąd on ma tyle energii na wieczór.
nie wiem co robic w takiej sytuacji

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:35   #473
Asiek84
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
HELP co dobrego mogę zrobic z mielonego schabu ?
np. klopsiki

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Helol szalone kobiety
Jeden dzien czlowieka nie ma a tu nie dosc ze nowy watek to jeszcze 14 stron do nadrobienia
Ostatnie dwa dni zalatane
Wczoraj bylam z Bartusiem u lekarza. Waga stoi w miejscu przez 5 dni nic nie przybral. Powodem jego niejedzenia na 99% jest wirus ospy ktory na razie krazy wewnatrz organizmu Powiedziala ze na mur beton spotkamy sie w przyszlym tyg. Przeraza mnie to. Juz sobie wyobrazam jak on biedny bedzie sie darl...
A dzis wizyta z Maja. Na szczescie ona jest juz zdrowa i snialo moze wracac do przedszkola. Jutro moja ksiezniczka ma bal karnawalowy.
Wybaczycie ze wpadlam jak po ogien?
trzymam kciuki aby maluszka ominęła ospa

Cytat:
helołłłłłłl
20 pierwsza pobudka
do 21
twardy jest...

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Moja Antosia też tak ma...ślini się bardzo i jakby ta ślina jej zalegała w gardle, nieraz nawet ja odkasłuje.

Wczoraj byliśmy na drugiej dawce szczepienia.....ale się wkurzyłam...lekarki normalnie mnie dobijają Przed Sylwestrem mała miała zapalenie ucha - dostała antybiotyk, no i wczoraj mówie do lekarki żeby jeszcze jej uszy obejrzała bo chce wiedzieć czy na pewno jest wszystko ok. A ona do mnie, że tu nie ma takiego sprzętu bo tu tylko dzieci zdrowe przychodzą No ale pofatygowała się i przyniosła przyrząd i co się okazało?! Znowu ucho jest zaczerwienione, musimy się szybko zapisać do laryngologa i szczepienia są przełożone - już drugi raz Jestem wkurzona bo gdybym nie powiedziała tej babie żeby zajrzała do uszu to nawet by tego nie zrobiła chociaż ma w karcie, że przechodziła zapalenie ucha Nawet jej do gardła nie zajrzała żeby zobaczyć czy jest zdrowa! Przecież one powinny przed szczepieniem dziecko dokładnie przebadać!!
Normalnie mi ręce opadają. Antosia waży ok 6200 a ma 4 miesiące i 11 dni. Karmie ją tylko piersia próbowałam wprowadzić marchewke i jabłko, ale mała nie może się po nich wypróżnić więc na razie dałam sobie spokój. Wczoraj pytałam pediatry czy powinnam jej rozszerzać diete to powiedziała, że absolutnie nie i nawet nic innego do przepajania nie dawać jak pierś.
moja sis też była tylko kp i jak młody miał 4,5 m-ca pediatra pozwoliła rozszerzyć dietę na początku o marchewkę

lekarka normalnie do odstrzelenia w kosmos, co za baba

Cytat:
Cześć

Nadrabiam. ..

przykro mi bardzo

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Nadrobilam. Pierdziele, miałam ograniczać wizaz, ale tz mnie tak wkurzyl... niech się buja!
Wrócił wczoraj już o 21, czekając aż uspi Edzika przysnelo mi się. Budze się cała pognieciona, zziebnieta, a ten, ze myślał, ze już na noc śpię jasne, w ubraniu, bez przykrycia... w domu nie zrobił nic i o tej 23 czytał komiks. Więc mu mówię: idź spać, bo ją Cię rano nie obudze. No i tak poszedł spać, ze pewnie do 3 czytał, bo miał wstać o 6, a nadal śpi. Trudno, nie budze go, niech ma za swoją głupotę szkoda mi tylko Edzika, ze do przedszkola nie pójdzie...
ja też bym nie obudziła, mściwa ze mnie bestia

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

skąłdam pranie w pokoju bo seba śpi ...adi się bawił po czym wyszedł i wraca z reklamówka i pakuje zabawki...wtf pytam gdzie sie wybiera a on mi mówi ż e do babci na dół bo...wczoraj był dzięń mamay i taty a dzisiaj jest dzień babci i dziadzia:ro tfl: wiec pytam ...to mam ci gotowac zupke...tak przeciec wróce do ciebie...chwila zastanowienia.... albo mam świetny pomysł zjem troszke u ciebie i troszke u babci ...może być az sie boje co on bedzie wy,myślał jak bedzie wiekszy
Adi i jego pomysły, świetny jest

Cytat:
Motyl niedługo mąż Cię o zdradę będzie podejrzewała dołeczki, włosy, szczupła jest a Wy niby nie, to chyba po listonoszu

moje dziecko ma nową umiejętność- plucie na odległość
hehe

Cytat:

Sto lat, sto lat
i brawa dla tż za pomysł ze spa

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ahh a co do ospy to oczywosoce potwierdzma fakt ze wykluwa sie dwa tygodbie

w 4klasie.podstawowki jechalam na zielona szkole
dzien przed wyjazdem jechalam w windzie z sasiadkami ktore pare dni pozniej obsypalo, mnie krostki wyskoczyly w ostatni dzien zielonej szkoly. ale coz za zaskoczenie.moje bylo gdy wrocilam po chorobie do szkoly?
ja i 4 dzieciakow, reszta chora na ospe prawie cala klase udalo mi sie.zarazic

ja na ospę chorowałam po koloniach i o dziwo tylko ja przechorowałam, reszta grupy była zdrowa...

ehhhh waga mi spada, bo przez tego nieszczęsnego zęba jem tylko posiłki płynne...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:41
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:38   #474
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:40   #475
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Moja Antosia też tak ma...ślini się bardzo i jakby ta ślina jej zalegała w gardle, nieraz nawet ja odkasłuje.

Wczoraj byliśmy na drugiej dawce szczepienia.....ale się wkurzyłam...lekarki normalnie mnie dobijają Przed Sylwestrem mała miała zapalenie ucha - dostała antybiotyk, no i wczoraj mówie do lekarki żeby jeszcze jej uszy obejrzała bo chce wiedzieć czy na pewno jest wszystko ok. A ona do mnie, że tu nie ma takiego sprzętu bo tu tylko dzieci zdrowe przychodzą No ale pofatygowała się i przyniosła przyrząd i co się okazało?! Znowu ucho jest zaczerwienione, musimy się szybko zapisać do laryngologa i szczepienia są przełożone - już drugi raz Jestem wkurzona bo gdybym nie powiedziała tej babie żeby zajrzała do uszu to nawet by tego nie zrobiła chociaż ma w karcie, że przechodziła zapalenie ucha Nawet jej do gardła nie zajrzała żeby zobaczyć czy jest zdrowa! Przecież one powinny przed szczepieniem dziecko dokładnie przebadać!!
Normalnie mi ręce opadają. Antosia waży ok 6200 a ma 4 miesiące i 11 dni. Karmie ją tylko piersia próbowałam wprowadzić marchewke i jabłko, ale mała nie może się po nich wypróżnić więc na razie dałam sobie spokój. Wczoraj pytałam pediatry czy powinnam jej rozszerzać diete to powiedziała, że absolutnie nie i nawet nic innego do przepajania nie dawać jak pierś.
jak mogła nie przebadać dziecka przed szczepieniem, dla mnie to niedopuszczalne

moja mówi żebym wprowadzała co lekarz to inna opinia

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Cześć

Nadrabiam. ..

Bardzo mi przykro..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:43   #476
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
helołłłłłłl
20 pierwsza pobudka
do 21
musisz być konsekwentna może potrzeba czasu! kąpiel o stałej porze szama i spać, ja zostosowalam 2 dni metode z języka niemowląt, odłożyć , dac chwile popłakac, wziąć uspokoić, odłożyć, ewnet dać popłakać i 3 dni temu 2 razy brała, 2 dni temu 1 raz brałam, wczoraj ani razu usnał odrazu po jedzeniu ok 21 i obudził się o 4.30

Cytat:
Cześć

Nadrabiam. ..

bardzo mi przykro

Cytat:

Sto lat, sto lat I dla TŻ

Matal a Twojego TŻa to
Stary 2014-01-29, 10:43   #477
Asiek84
Wtajemniczenie

od jutra w TESCO promo na Pampy !!!!!!!!
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:44   #478
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

sto lat joasiu !! dla TŻ za prezent.

Mnie TŻ też zaskoczyl prezentem, bo już go wyczaiłam.

ja mam już kurczaka faszerowanego w piekarniku, słodkie ziemniaki zrobione i mam luzik.

Kornel dzidziuś demolka szaleje na macie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:45   #479
karolson
Zakorzenienie

Kupiłam wczoraj mleko Enfamil i niewiem jak otworzyć puszke ??

i z pół godziny stalam w Rossmanie i kminiłam 1 czy 2 bo niby jedynke bo ma 5 mcy i 1 tydzień, ale napisane na nim że jak je pokarmy stale to już 2, a że zmieniam z Hippa to chciałam zmienić odrazu na docelowe... ale wziełam 1 zamówie na gemini 2 zawsze to 7 pln na puszcze
Stary 2014-01-29, 10:45   #480
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja chyba jestem złą matką Widzę, że wasze dzieciaczki jedzą już wszystko a moja Maja dziś (4 miesiąc) dostała dopiero pierwszą marchewkę... Co mogę jej dawać jeszcze i jak często? Dodam, że je co 4h 5 razy w ciągu dnia po 150ml mm.[COLOR="Silver"]
4 miesiace to jest przeciez normalny termin jak na dzeci mm.Ja dawalam kaszke wczesniej bo nie najadal sie samym mlekiem.Mozesz dawac rozne warzywka i owoce od 4tego miesiaca, kaszke.Ale jak mala najada sie mlekiem to z kaszka bym sie wstrzymala jeszczcze.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości