Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz. 11 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 14:41   #3421
debraM
Wtajemniczenie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
A z tych naszych to dobrzy Towarzysze jak przeszkadzają nam w spaniu swoim chrapaniem? Nie ma co się przejmować jeszcze masz w domu podobnej wysokości kuchenkę tylko musisz uważać żeby pupy nie opalić albo jakiś blat kuchenny czy stół, coś się znajdzie
Jeśli chodzi o pulsometr to się kompletnie na tym nie znam. A nie chce znowu kupować mu majciorów, choć wspomina, że by mu się przydały bo zrobiłam mu niedawno porządek i powyrzucałam
No ale kuchenka nie wibruje Zmywarka też zabudowana ... nudy
Mój wspominał o piżamce, ale wolałabym kupić ten pulsometr

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:44   #3422
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.

Widzę, że mowa o tatuażach Ja kiedyś chciałam, ale nigdy nie na tyle, żeby myśleć, że "muszę go mieć" - a dopóki nie czułabym tego musu, to pewnie bałabym się, że kiedyś mi się odwidzi

Za to mój TŻ chciałby sobie zrobić... szósty tatuaż
Stary 2014-01-29, 14:46   #3423
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
W grudniu badałam progesteron w 23 dc i lekarz stwierdził, że minimum jakie powinno wtedy wyjść, to 12 (u mnie wyszło poniżej 0,12 ). Ale podejrzewam, że co lekarz to opinia
No właśnie o tym mówiłam, że przez to, że to akurat robione w tym teoretycznym piku, to powinno być więcej, ale to lekarz musi ocenić.

No to faktycznie u Ciebie dziwne rzeczy wychodzą

Dobra, nadrobiłam i idę w bąbelki, i na te nieszczęsne wymazy

3190g, 55cm
Stary 2014-01-29, 14:48   #3424
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
A ja bym chciała coś takiego... tylko nie wiem gdzie

I na piętach napisy: follow me

Fajne , ale na piętach bym się nie odważyła zrobić !!
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:48   #3425
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Za to mój TŻ chciałby sobie zrobić... szósty tatuaż
podobno jak zrobi się jeden to nie można przestać i robi się kolejne
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:48   #3426
debraM
Wtajemniczenie

A i jeszcze Wam powiem, że jaram się swoim wykresem , bo w końcu widać kiedy jest skok i nie trzeba się nic doszukiwać (pomijam to, że nie mierzyłam cały czas tempki i skok jest 20 dni później niż powinien)

3190g, 55cm
Stary 2014-01-29, 14:56   #3427
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Też tak słyszałam , kiedyś oglądałam program na TLC maiami ing , jak ludzie robili sobie tatuaże (całe ciała) kolorowe
Cytat:
A i jeszcze Wam powiem, że jaram się swoim wykresem , bo w końcu widać kiedy jest skok i nie trzeba się nic doszukiwać (pomijam to, że nie mierzyłam cały czas tempki i skok jest 20 dni później niż powinien)
Super zaczyna w końcu się coś dziać !
Stary 2014-01-29, 14:59   #3428
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie o tym mówiłam, że przez to, że to akurat robione w tym teoretycznym piku, to powinno być więcej, ale to lekarz musi ocenić.

No to faktycznie u Ciebie dziwne rzeczy wychodzą
U mnie to przez ten brak owulacji... chociaż ten progesteron to nawet jak na pierwszą fazę, wyszedł mi dramatyczny

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
No, mój TŻ mówi, że planował jeden, ale jak już go zrobił, to w bardzo szybkim czasie zafundował sobie kolejne cztery, bo mu się spodobało Aczkolwiek potem się opanował, bo wszystkie robił na długo zanim się poznaliśmy. Ale co jakiś czas coś tam marudzi, że chciałby kolejny
Stary 2014-01-29, 15:07   #3429
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
hej ho zaraz ponadrabiam najpierw podziele sie wynikami

TSH 2.530

Progesteron 9.16

dla norm
I trym 16,24-48,56
II trym 19,73-51,74
III trym 25,27-93,42
f. pęcherzykowa 0,2-1,5
f. owulacyjna 0,8-3,0
f. lutealna 1,7-27
po przekwitaniu 0,1-0,8

co myślicie ??
mi gin mówiła, że jeśli owulacja była zadowalająca to poziom progesteronu dla 2 fazy musi być na poziomie min. 10 jednostek
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 15:07   #3430
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

kotka34

Hej
Tz nie przeprosil, tylko rano przed jego praca pokocilismy sie jeszcze bardziej
Niby pozniej dzwonil i twierdzil, ze jestesmy z dzieckiem dla niego najwazniejsi itp itd, ale wystarczajaco popsul mi nerwy i mimo wszystko jestem na niego zla, oraz przykro mi przez to jak sie zachowuje ;(

A Tobie jak minela noc bez Tz?

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 15:10   #3431
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Lea_ny, (pewnie pytałam tysiąc razy ale mam sklerozę ), jak u Ciebie leczycie problemy z owulacją? Tylko na monitoring chodzisz? Bo z tego co widziałam na ovufriend nie brałaś w ostatnich cyklach CLO.
Stary 2014-01-29, 15:15   #3432
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
kotka34

Hej
Tz nie przeprosil, tylko rano przed jego praca pokocilismy sie jeszcze bardziej
Niby pozniej dzwonil i twierdzil, ze jestesmy z dzieckiem dla niego najwazniejsi itp itd, ale wystarczajaco popsul mi nerwy i mimo wszystko jestem na niego zla, oraz przykro mi przez to jak sie zachowuje ;(

A Tobie jak minela noc bez Tz?
Kochana współczuje może w pracy wszystko sobie przemyśli i przeprosi?? Mi nocka minęła kiepsko , a jeszcze dziś i jutro idzie na noc
Stary 2014-01-29, 15:22   #3433
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Kochana współczuje może w pracy wszystko sobie przemyśli i przeprosi?? Mi nocka minęła kiepsko , a jeszcze dziś i jutro idzie na noc
Mam nadzieje, chociaz mam wrazenie, ze on chyba i tak niespecjalnie czuje sie winny, chociaz chcialabym sie mylic ;(

Oj to niedobrze, kolejne nocki sama - wspolczuje

Stary 2014-01-29, 15:28   #3434
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
Lea_ny, (pewnie pytałam tysiąc razy ale mam sklerozę ), jak u Ciebie leczycie problemy z owulacją? Tylko na monitoring chodzisz? Bo z tego co widziałam na ovufriend nie brałaś w ostatnich cyklach CLO.
Nie martw się, ja też co jakiś czas wypytuję którąś z dziewczyn o coś, o czym już milion razy mówiła

Ostatnio nie brałam CLO, bo we wrześniu zrobiła mi się ta torbiel. Potem w październiku i listopadzie brałam tabletki anty, po których na szczęście się wchłonęła
W grudniu miałam pierwszy cykl na czysto - niestety owulki jak zwykle nie było i wtedy się wkurzyłam i stwierdziłam, że ten mój lekarz od niepłodności, to nic konkretnego nie robi (bo za każdym razem na moje pytanie "co dalej?" odpowiadał "zobaczymy" ) - tylko stymulował albo "obserwował"; żadnych badań nie zlecał
Dlatego poprosiłam o skierowanie na hormony od tego lekarza, który robi mi USG podczas monitoringu. On ma dużo dobrych opinii w internecie, więc po cichu liczyłam, że może udałoby mi się wkręcić do niego tak, żeby to on decydował leczeniu - no i udało się

W styczniu zaczął mi się kolejny naturalny cykl, ale jak widać jajniory same z siebie nie chciały współpracować... więc teraz czekam na @ - w pierwszych dniach cyklu kontrola czy nie ma żadnych torbielek i jak będzie czysto, to od razu stymulacja Ale tym razem pewnie z czymś na pękanie
Stary 2014-01-29, 15:33   #3435
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, ja też co jakiś czas wypytuję którąś z dziewczyn o coś, o czym już milion razy mówiła

Ostatnio nie brałam CLO, bo we wrześniu zrobiła mi się ta torbiel. Potem w październiku i listopadzie brałam tabletki anty, po których na szczęście się wchłonęła
W grudniu miałam pierwszy cykl na czysto - niestety owulki jak zwykle nie było i wtedy się wkurzyłam i stwierdziłam, że ten mój lekarz od niepłodności, to nic konkretnego nie robi (bo za każdym razem na moje pytanie "co dalej?" odpowiadał "zobaczymy" ) - tylko stymulował albo "obserwował"; żadnych badań nie zlecał
Dlatego poprosiłam o skierowanie na hormony od tego lekarza, który robi mi USG podczas monitoringu. On ma dużo dobrych opinii w internecie, więc po cichu liczyłam, że może udałoby mi się wkręcić do niego tak, żeby to on decydował leczeniu - no i udało się

W styczniu zaczął mi się kolejny naturalny cykl, ale jak widać jajniory same z siebie nie chciały współpracować... więc teraz czekam na @ - w pierwszych dniach cyklu kontrola czy nie ma żadnych torbielek i jak będzie czysto, to od razu stymulacja Ale tym razem pewnie z czymś na pękanie
dla mnie w ogóle stymulowanie bez zabezpieczenia w formie np pregnylu to w ogóle wariactwo . Nie wiadomo właśnie czy nie zrobi się jakaś torbiel z za dużego pęcherzyka i lepiej mu dopomóc niż później właśnie ubolewać z powodu leczenia torbieli. Co innego jeśli komuś pękają pęcherzyki samoistnie, a co innego jak nie chcą za bardzo współpracować

Ale będzie ekscytujący luty/marzec . Ty, kindzia, i ja na Clo - którejś będzie musiało się udać
Stary 2014-01-29, 15:36   #3436
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje, chociaz mam wrazenie, ze on chyba i tak niespecjalnie czuje sie winny, chociaz chcialabym sie mylic ;(

Oj to niedobrze, kolejne nocki sama - wspolczuje
Mylisz się jesteście z dzieckiem dla niego najważniejsi
Stary 2014-01-29, 15:40   #3437
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Mylisz się jesteście z dzieckiem dla niego najważniejsi
Tak tez twierdzi, ale w kwestii klotni uwaza na pewno, ze on nic zlego nie zrobil

A co Twoj tz robi jesli moge wiedziec, skoro nagle wyskoczyly te nocki, a zawsze byla jedna zmiana

Stary 2014-01-29, 15:42   #3438
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie w ogóle stymulowanie bez zabezpieczenia w formie np pregnylu to w ogóle wariactwo . Nie wiadomo właśnie czy nie zrobi się jakaś torbiel z za dużego pęcherzyka i lepiej mu dopomóc niż później właśnie ubolewać z powodu leczenia torbieli. Co innego jeśli komuś pękają pęcherzyki samoistnie, a co innego jak nie chcą za bardzo współpracować

Ale będzie ekscytujący luty/marzec . Ty, kindzia, i ja na Clo - którejś będzie musiało się udać
No, mam nadzieję, że teraz lekarz niczego nie przegapi i wszystko ładnie urośnie i pęknie Chociaż ja najbardziej obawiam się tego mojego endometrium, które już normalnie niezbyt się wysila, a po CLO było tak kichowate, że szkoda w ogóle o nim wspominać
Zamówiłam sobie ten korzeń maki w kapsułkach, może on coś pomoże? No i muszę wprowadzić do swojego menu więcej czerwonego wina

Ja mam nadzieję, że to będzie przełomowy miesiąc i wszystkim ładnie pęcherzyki urosną i popękają!
Stary 2014-01-29, 15:45   #3439
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
No, mam nadzieję, że teraz lekarz niczego nie przegapi i wszystko ładnie urośnie i pęknie Chociaż ja najbardziej obawiam się tego mojego endometrium, które już normalnie niezbyt się wysila, a po CLO było tak kichowate, że szkoda w ogóle o nim wspominać
Zamówiłam sobie ten korzeń maki w kapsułkach, może on coś pomoże? No i muszę wprowadzić do swojego menu więcej czerwonego wina

Ja mam nadzieję, że to będzie przełomowy miesiąc i wszystkim ładnie pęcherzyki urosną i popękają!
dużo czerwonego wina i orzechów . Ja od @ zaczynam taką dietę

Są jakieś leki chyba też na wzrost endometrium
Stary 2014-01-29, 15:46   #3440
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
Luzia jeden za drugim w linii prostej. Jak mialam tylko jednego to stwierdzilam ze czegos mi brakuje poszlam do salonu i zrobilam drugi. Wstawilabym Wam zdjecie ale pisze z telefonu i nie mam jak :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
brawo za odwagę ja za bardzo boję się bólu, żeby sobie sprawić takie cuś

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Aaaaa.. będziemy kiedyś szalonymi babciami z wyblakłymi tatuażami, zakolczykowane w różnych miejscach.. i spotkamy się w jakimś przytulnym domu spokojnej starości i będziemy pykać w brydżyka przy dobrym koniaczku... a co?.. babciom nie można??.. ja tam nie chcę skończyć, jak większość babć przed tv... chciałabym mieć na tyle zdrowia, żeby aktywnie spędzić emeryturę..

Nie wstałam na badania... mam lenia giganta..
zamiast myśleć o aktywnej emeryturce leć na badania !!

ja też chcę aktywnie spędzać czas na emeryturze, ale nie wyobrażam sobie tego, że np. chodzę w miniówce, żuję gumę, mam kolczyka w nosie itp. Zamierzam być elegancką damą podróżującą po świecie...tylko, jak do 67 roku będę robić tu gdzie robię to tylko na bycie damą będę mogła sobie pozwolić

Cytat:
Napisane przez skrzat1988 Pokaż wiadomość
My też na weekend wyjeżdżamy do rodziców TŻta więc mieszkanie niestety zarośnie...generalnie tak raz w miesiącu jesteśmy w weekend u siebie, tak to ciągle rozjazdy, raz jedni rodzice, raz drudzy, raz siostra itd... czsami to bywa męczące

A tak w ogóle...to NIE ZNOSZĘ swojej pracy.... umarłabym tu z nudów gdyby nie Wy
ja właśnie dlatego się przeprowadziłam bo miałam dość tych rozjazdów. Za to teraz często trudniej wygospodarować nam weekend na wizyty u rodziny ( ja pracuję też w weekendy, także głównie przez to)

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny macie jakiś pomysł na Walentynki dla Tż? Bo ja to głowa pusta
my nie kupujemy sobie prezentów na walentynki, zapewne zjemy kolację jakąć i spędzimy wieczór razem ( ).

Cytat:

Ja też mogę się podzielić tym co ostatnio przeczytałam, a wydaje się mi to ważne:

Uprawianie sexu w trakcie @ powoduje zwiększenie przeciwciał przeciw plemnikowych.
ooo .Ja tam i tak rzadko daję się namówić na sex w te dni.Ja mam o tyle dobrze, że najczęściej najwięszką ochotę mam w okolicy owulki

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
zapomniałam się "pochwalić" że w nocy udało mi się zrobić w nocy zdjęcie czujnika gdy wskazuje czad i zimnego pieca 2 razy musiałam otwierać balkon o 1 w nocy dzwoniłam rano do Spółdzielni to jutro mają przyjść Ci kominiarze, ciekawe czy znowu będzie awantura tym razem może zobaczą brzuch to się ogarną
ja pikolo, przecież to nie przelewki są już

dzień dobry !!

Wróciłam z roboty i padam, zrobiłam sobie ciepłą herbatkę i kanapki z rybą z puszki Normalnie nie jem jej dużo, ale w ciągu ostatnich 2 tygodni jem tylko rybę ku niezadowoleniu tż - on nie znosi nawet jej zapachu.

Idę spać

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 15:51   #3441
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

ja też chcę aktywnie spędzać czas na emeryturze, ale nie wyobrażam sobie tego, że np. chodzę w miniówce, żuję gumę, mam kolczyka w nosie itp. Zamierzam być elegancką damą podróżującą po świecie...tylko, jak do 67 roku będę robić tu gdzie robię to tylko na bycie damą będę mogła sobie pozwolić

ja właśnie dlatego się przeprowadziłam bo miałam dość tych rozjazdów. Za to teraz często trudniej wygospodarować nam weekend na wizyty u rodziny ( ja pracuję też w weekendy, także głównie przez to)

my nie kupujemy sobie prezentów na walentynki, zapewne zjemy kolację jakąć i spędzimy wieczór razem ( ).

ooo .Ja tam i tak rzadko daję się namówić na sex w te dni.Ja mam o tyle dobrze, że najczęściej najwięszką ochotę mam w okolicy owulki

dzień dobry !!

Wróciłam z roboty i padam, zrobiłam sobie ciepłą herbatkę i kanapki z rybą z puszki Normalnie nie jem jej dużo, ale w ciągu ostatnich 2 tygodni jem tylko rybę ku niezadowoleniu tż - on nie znosi nawet jej zapachu.

Idę spać
Pewnie odpoczywaj po pracy nalezy CI sie
Ale o rybie mi nie mow, bo mam smaka na sama mysl, a niechce mi sie ruszac do sklepu hihi

Stary 2014-01-29, 16:07   #3442
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
dużo czerwonego wina i orzechów . Ja od @ zaczynam taką dietę

Są jakieś leki chyba też na wzrost endometrium
No to witaj w klubie

Problem w tym, że ja już ostatnio dostałam dodatkowy estrogen i
Ale może nic straconego? Bo pamiętam, że w pierwszym cyklu z CLO ten lekarz do którego chodzę teraz kazał mi brać chyba 2 tabletki leku z estrogenem - ale ten od niepłodności powiedział, że to za duża dawka i kazał brać jedną; wtedy on mnie prowadził, więc wzięłam tę mniejszą dawkę i endo rosło bardzo słabo
A w kolejnym cyklu, gdzie miałam większą dawką CLO, to endometrium ani trochę nie chciało rosnąć - wtedy ten lekarz od niepłodności zapisał mi plastry z estrogenem, ale kompletnie nic nie dały (zatrzymało się chyba na 5,4 mm, mimo dużych pęcherzyków).

Muszę sobie zapisać jak się nazywały te pierwsze tabletki - może na tej wyższej dawce, którą tamten od razu proponował, byłoby lepiej?
Stary 2014-01-29, 16:22   #3443
manieczka1
Zakorzenienie

My tak jak u maciejki - nic nie kupujemy sobie na walentynki pewnie zjemy jakąś romantyczną kolację o ile mąż nie będzie w pracy
Wracam właśnie do domku. Sypie na maksa!!!! Kupiłam tżtowi koszulę za 19 zł

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-29, 16:25   #3444
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Tak tez twierdzi, ale w kwestii klotni uwaza na pewno, ze on nic zlego nie zrobil

A co Twoj tz robi jesli moge wiedziec, skoro nagle wyskoczyly te nocki, a zawsze byla jedna zmiana
Mój Tż pracuje przy budowach mostów , a że teraz jest zima i śnieg pada to nie mają takiej roboty. Teraz jeździ i odśnieża tory kolejowe
Cytat:

dzień dobry !!

Idę spać
Uwielbiam rybę , a jeszcze bardziej pastę rybną Mój Tż też lubi ryby
Stary 2014-01-29, 16:31   #3445
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Noooo...powiem Wam, że jak znowu zobaczę te mordy pewne siebie to mnie weźmie. Jak coś postraszę telewizją albo niewiem pismem do Prezydenta Miasta Albo wtedy już zadzwonię do właściciela i będę mu kazała to ogarnąć natychmiast, bo ja już nie mam siły Na pewno powiem, że jeśli dziecko urodzi się chore to ich podam do sądu

Właśnie...myślicie, że ma to zły wpływ na dzieciątko? taki regularny kontakt z czadem?

Cytat:
dumna co ?

My już po obiedzie. Był gulasz i mizeria Moje dziecko mnie dobiło dzisiaj tak siedzimy przytuleni, on łapie za mój boczek i taki w szoku "mamo co to?" spojrzał na mnie, bo przecież ja nigdy boczków nie miałam, a tu proszę suprise Będę małym słoniątkiem

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 16:35   #3446
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Noooo...powiem Wam, że jak znowu zobaczę te mordy pewne siebie to mnie weźmie. Jak coś postraszę telewizją albo niewiem pismem do Prezydenta Miasta Albo wtedy już zadzwonię do właściciela i będę mu kazała to ogarnąć natychmiast, bo ja już nie mam siły Na pewno powiem, że jeśli dziecko urodzi się chore to ich podam do sądu

Właśnie...myślicie, że ma to zły wpływ na dzieciątko? taki regularny kontakt z czadem?

dumna co ?

My już po obiedzie. Był gulasz i mizeria Moje dziecko mnie dobiło dzisiaj tak siedzimy przytuleni, on łapie za mój boczek i taki w szoku "mamo co to?" spojrzał na mnie, bo przecież ja nigdy boczków nie miałam, a tu proszę suprise Będę małym słoniątkiem
Może na nich podziała jak postraszysz ich uwagą w tvn!?? Myślę że może mieć wpływ.
Stary 2014-01-29, 16:39   #3447
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
My tak jak u maciejki - nic nie kupujemy sobie na walentynki pewnie zjemy jakąś romantyczną kolację o ile mąż nie będzie w pracy
Wracam właśnie do domku. Sypie na maksa!!!! Kupiłam tżtowi koszulę za 19 zł

gdzie takie okazje ?

Cytat:
No to witaj w klubie

Problem w tym, że ja już ostatnio dostałam dodatkowy estrogen i
Ale może nic straconego? Bo pamiętam, że w pierwszym cyklu z CLO ten lekarz do którego chodzę teraz kazał mi brać chyba 2 tabletki leku z estrogenem - ale ten od niepłodności powiedział, że to za duża dawka i kazał brać jedną; wtedy on mnie prowadził, więc wzięłam tę mniejszą dawkę i endo rosło bardzo słabo
A w kolejnym cyklu, gdzie miałam większą dawką CLO, to endometrium ani trochę nie chciało rosnąć - wtedy ten lekarz od niepłodności zapisał mi plastry z estrogenem, ale kompletnie nic nie dały (zatrzymało się chyba na 5,4 mm, mimo dużych pęcherzyków).

Muszę sobie zapisać jak się nazywały te pierwsze tabletki - może na tej wyższej dawce, którą tamten od razu proponował, byłoby lepiej?
5,4 mm to rzeczywiście malutko :/
Stary 2014-01-29, 16:50   #3448
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość

Ale nie zlecił żadnych dodatkowych badań ?? Mi też coś gadał o tych żelowych wkładkach że mogę sobie takie kupić
po co badania? Mialam rentgen a potem rezonans i wykazalo co mam, to nie jest "moze tak mam " i nosze wkładki robione na wymiar... Takie żelowe gowno dadza, musza byc na wymiar
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 16:55   #3449
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Narobiłaś mi smaku - dobrze, że miałam w domu zachomikowaną puszkę rybek Właśnie wcinam

Dobra, czas na cytaty z wczorajszych postów
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Ups musiało mi umknąć i już Ci odpowiadam po mniejszej dawce mi urosły jeden jedyny raz ale potem wszystko stanęło i CLO nic nie dało. Jajniki pracują ale nie rosną mi pęcherzyki więc teraz będzie podwójna dawka by zobaczyć jak drgną.
No to trzymam kciuki, żeby tym razem się udało!

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
A uwierz mi, że ja jestem wdzięczna Lea_ny za polecenie tego tranu, bo czuję różnicę już po drugim opakowaniu.. teraz katar mi sam przechodzi i czuję się o niebo lepiej... zeszłą zimę jechałam cała na antybiotyku... teraz jestem dopiero po drugim, a przy moich zatokach i streptoccocusie to naprawdę wielki sukces.. i póki co nie zamierzam przestawać go brać, bo wiem, że pomaga.. chcę wzmocnić organizm przed ciążą, bo ta niestety też osłabia odporność..
Cieszę się, że mogłam pomóc
A tak poza tym możesz przerzucić się ze zwykłego tranu na olej z wątroby rekina - podobno jest dużo skuteczniejszy, niż olej z innych ryb. A poza tym wzięłam właśnie opakowanie (biorę Iskial) i w składzie ma zaznaczoną tylko wit. D (a nie tak jak zwykły tran A i D) - to tak odnośnie dyskusji o witaminach w ciąży

Cytat:
ja zmykam na razie. Lecę robić kolację . Dziś kotleciki drobiowe z suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym
Zapodaj przepis, bo mam suszone pomidory i nie wiem co można z nimi zrobić
Stary 2014-01-29, 16:57   #3450
manieczka1
Zakorzenienie

Zjadłam właśnie ogórkową i zaraz muszę ogarnąć kuchnię, bo wygląda jakby tornado przeszło tż mówi, żebym nie nakręcała się wykresem, więc zostałam sprowadzona do pionu
Cytat:

hahaha niezły ten Twój synuś
A co do czadu i dziecka to nie wiem

Cytat:
gdzie takie okazje ?
W terranovie
23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości