Trądzik: Blizny, przebarwienia - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Pokaż wyniki sondy: CO wybraliście lub wybbralibyście na czerwone plamy po trądziku??(nie chodzi o dziury
laser 145 39,19%
oczyszczanie u kosmetyczki 43 11,62%
peeling 182 49,19%
Głosujący: 370. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 16:11   #451
Natania
Przyczajenie

Dot.: Trądzik: Blizny, przebarwienia

A ja dałam się porwać zachwytowi nad kwasem migdałowym domowej roboty.Skorzystałam z porad zawartych we wcześniejszych postach, zebrałam się na odwagę , no i ukręciłam to miksturu...Efekt? hmmm..Miało szczypać - szczypało, na drugi dzień miała być "wylinka" - nic nie drgnęło...A po świeżej ,ślicznej buzi też zero efektu :-( Zrobiłam roztwór 15% i nic. Może jedynie zauważyłam lekkie oczyszczenie porów. I to wszystko...Czyżby jednak temat kwasiorów był przereklamowany? Któraś w Was miała podobny dylemat? Większego stężenia chyba nie mam odwagi zastosować
Natania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 17:02   #452
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natania Pokaż wiadomość
A ja dałam się porwać zachwytowi nad kwasem migdałowym domowej roboty.Skorzystałam z porad zawartych we wcześniejszych postach, zebrałam się na odwagę , no i ukręciłam to miksturu...Efekt? hmmm..Miało szczypać - szczypało, na drugi dzień miała być "wylinka" - nic nie drgnęło...A po świeżej ,ślicznej buzi też zero efektu :-( Zrobiłam roztwór 15% i nic. Może jedynie zauważyłam lekkie oczyszczenie porów. I to wszystko...Czyżby jednak temat kwasiorów był przereklamowany? Któraś w Was miała podobny dylemat? Większego stężenia chyba nie mam odwagi zastosować
mi po ponad 30 % ni nie drgnęlo, ale skóra była wygładzona

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 19:17   #453
Joan1987
Wtajemniczenie

Cytat:
ja rok temu późną jesienią robiłam sobie serie domowego peelingu kwasem migdałowym. Zaczęłam od 20%, ale skóra słabo reagowała, więc podwyższyłam do 25 a potem do 29%. Jestem zadowolona z efektów, co prawda przebarwienia jeszcze zostały, ale znacznie zbladły. Teraz zrobiłam już 2 peelingi, od razu zaczęłam od 29% i skóra fajnie reaguje.
Stary 2013-12-04, 19:59   #454
Natania
Przyczajenie

Joan1987 - Może i ja następnym razem pokuszę się o większy %, póki co stosuje to jako tonik i też całkiem nieźle działa
Nastawiona byłam na jakieś spektakularne efekty jak to Dziewczyny pisały o "zbieleniach" i łuszczeniu - a tu nic. Mam najwyraźniej skórę jak nosorożec
Natania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 20:24   #455
annie89
Raczkowanie

Dziewczyny ja wierzę, że kwasy pomogą i cierpliwość się opłaci Chwilami mam już tego wszystkiego dość....skóra niby się nie łuszczy, ale jak nałożę podkład to jakaś taka jest wysuszona strasznie :/

karmazynka99 ja właśnie chciałabym te annabelle zamówić tylko teraz nie mam pojęcia jaki wziąć odcień Jaki masz??
annie89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 21:22   #456
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Joan1987 - Może i ja następnym razem pokuszę się o większy %, póki co stosuje to jako tonik i też całkiem nieźle działa
Nastawiona byłam na jakieś spektakularne efekty jak to Dziewczyny pisały o "zbieleniach" i łuszczeniu - a tu nic. Mam najwyraźniej skórę jak nosorożec
mnie 50% glikol nie ruszył

Cytat:
Napisane przez annie89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wierzę, że kwasy pomogą i cierpliwość się opłaci Chwilami mam już tego wszystkiego dość....skóra niby się nie łuszczy, ale jak nałożę podkład to jakaś taka jest wysuszona strasznie :/

karmazynka99 ja właśnie chciałabym te annabelle zamówić tylko teraz nie mam pojęcia jaki wziąć odcień Jaki masz??
beige fair

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-12-05, 00:58   #457
Navelbina
Przyczajenie

Dziewczyny, ja używam pudru mineralnego z la roche posay, ma bardzo dobre krycie dlatego polecam z czystym sumieniem.

Natomiast dzisiaj po zmyciu makijażu trochę się rozczarowałam... w piątek miałam zabieg na blizny laserem, liczyłam, że choć trochę blizny się spłycą, ale nie....
Navelbina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-05, 12:53   #458
annie89
Raczkowanie

karmazynka99 a długo annabelle używasz? ja wczoraj zrobiłam zamówienie, czekam aż przyjdzie w porządku się sprawują u Ciebie? Naczytałam się masę pozytywów, ale teraz czytam, że jest parę głosów, że niektóre dziewczyny miały jakiś wysyp po annabelle. Kurcze no nic chyba też każdy inaczej reaguje, nawet na minerały.

Navelbina a używałaś jakichś innych minerałków jak Lilly Lolo, czy coś? Co do laseru może na efekt trzeba jeszcze parę dni poczekać???
Ehhh tak to jest jednym od razu coś pomoże, a inni się męczą
annie89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-05, 12:59   #459
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Navelbina Pokaż wiadomość
Natomiast dzisiaj po zmyciu makijażu trochę się rozczarowałam... w piątek miałam zabieg na blizny laserem, liczyłam, że choć trochę blizny się spłycą, ale nie....
A po ilu zabiegach jesteś? Blizny zanikowe to zmora... Ja już jestem po 4 zabiegach i jeszcze ze 4 przede mną, ciężko mi ocenić poprawę bo wszystko zależy w jakim świetle oglądam twarz... Mam taką żarówkę w jednym pokoju że jak się bokiem ustawię to mam wrażenie że jest jak było... a w świetle dziennym wydaje mi się że jest poprawa i bądź tu człowieku mądry Nawet nie chcę liczyć ile kasy na to idzie a jak nic nie da to chyba się załamię...
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-05, 17:37   #460
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
karmazynka99 a długo annabelle używasz? ja wczoraj zrobiłam zamówienie, czekam aż przyjdzie w porządku się sprawują u Ciebie? Naczytałam się masę pozytywów, ale teraz czytam, że jest parę głosów, że niektóre dziewczyny miały jakiś wysyp po annabelle. Kurcze no nic chyba też każdy inaczej reaguje, nawet na minerały.

Navelbina a używałaś jakichś innych minerałków jak Lilly Lolo, czy coś? Co do laseru może na efekt trzeba jeszcze parę dni poczekać???
3 miesiąc teraz tak bardzo oprucz swiecenie po kilku godzinach, ale mam bardzo przetłuszczająca się skórę

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-12-12, 22:07   #461
enedue222
Przyczajenie

Dot.: Blizny potrądzikowe

Ja też mam blizny po trądziku, niestety
Teraz smaruję żelem na blizny z silikonem, mozna go też dawać pod makijaż. Mam go dopiero od 2 tygodni, póki co nie mam żadnych ale... ale zobaczymy
enedue222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 22:18   #462
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enedue222 Pokaż wiadomość
Ja też mam blizny po trądziku, niestety
Teraz smaruję żelem na blizny z silikonem, mozna go też dawać pod makijaż. Mam go dopiero od 2 tygodni, póki co nie mam żadnych ale... ale zobaczymy
nie wiem czy taki zel będzie dobry dla cery po trądziku, moze zapchac

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-12-13, 02:00   #463
Navelbina
Przyczajenie

Cytat:
karmazynka99

Nie używałam żadnych innych minerałów, od 4 lat używam tylko la roche posay, więc większego porównania nie mam, ale jestem mega zadowolona, znacząco przykrywa moje blizny.

A po laserze to fakt, na efekt należy czekać nawet do roku ;(

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
A po ilu zabiegach jesteś? Blizny zanikowe to zmora... Ja już jestem po 4 zabiegach i jeszcze ze 4 przede mną, ciężko mi ocenić poprawę bo wszystko zależy w jakim świetle oglądam twarz... Mam taką żarówkę w jednym pokoju że jak się bokiem ustawię to mam wrażenie że jest jak było... a w świetle dziennym wydaje mi się że jest poprawa i bądź tu człowieku mądry Nawet nie chcę liczyć ile kasy na to idzie a jak nic nie da to chyba się załamię...
Ja jestem dopiero po pierwszym zabiegu i jeszcze 4 przede mną. Zmartwiłaś mnie tym, że w jednym świetle je widać, w innym nie. Czy to oznacza, że laser nie pozbędzie sie ich na zawsze tylko zakamufluje ?
Stary 2013-12-13, 11:45   #464
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Navelbina Pokaż wiadomość
Ja jestem dopiero po pierwszym zabiegu i jeszcze 4 przede mną. Zmartwiłaś mnie tym, że w jednym świetle je widać, w innym nie. Czy to oznacza, że laser nie pozbędzie sie ich na zawsze tylko zakamufluje ?
Nie wiem, jeśli po kolejnych 4 dalej pod światło będzie tak mocno widać to bez kitu się załamię... tyle kasy poszło się kochać że liczę na duży efekt...

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Ale z drugiej strony zdaję sobie sprawę że moje blizny nie są świeże tylko mają już kilka lat a to też na pewno wpływa na efekt końcowy...
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-15, 23:08   #465
koszalekopalek
Raczkowanie

Hej Mi zniknęły niestety dopiero wtedy, gdy zaszłam w ciążę i wtedy stwierdziłam, że wszystkie maści, płyny, itp na skórę były o kant d..., bo widocznie miałam niedobór jakiegoś hormonu, który w ciąży mi się podniósł... A właśnie przebarwienia wyrównały mi się pięknie wtedy
koszalekopalek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-16, 10:53   #466
enedue222
Przyczajenie

Myślisz? ... A mi lekarz go polecił. Póki co jest Ok, ale będę obserwować
enedue222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-16, 21:06   #467
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enedue222 Pokaż wiadomość
Myślisz? ... A mi lekarz go polecił. Póki co jest Ok, ale będę obserwować
nie wiem jaka masz skórę, moze tobie podpasuje, ja bym jednak skłaniala sie w kierunku innych rzeczy

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-12-29, 13:44   #468
Navelbina
Przyczajenie

Dwa dni temu miałam drugi zabieg usuwania blizn zanikowych laserem.
Drugi zabieg był mniej bolesny, chociaż lekarz twierdził, że moc lasera ustawiona jest mocniej niż ostatnim razem. Po zabiegu nie sączył się żaden płyn - za pierwszym razem miałam jedną wielką skorupę. Tutaj nic, zaczerwienie także mniejsze, które już w wczoraj zaczęło schodzić, dzisiaj już go nie ma, pieczenia również nie było. Dodam, że podczas pierwszego zabiegu czułam charakterystyczny zapach wypalanej skóry, przy drugim nie czułam nic. Jestem zaskoczona, do jutra skóra mi się złuszczy, nie wiem czy tak powinno być ? Czy może sprzęt lekarka ma zepsuty ? Jestem zaskoczona, jak skóra szybko się zregenerowała bez większych niespodzianek, dzisiaj jest jedynie leciutko zaróżowiona w miejscu poddanym działaniu lasera. Zaczynam mieć obawy, czy te zabiegi w ogóle cokolwiek pomogą....
Stary 2014-01-27, 15:54   #469
shiiawase
Raczkowanie

Exclamation Blizny po trądziku i nie tylko...

Witam. Jako, że mam niespełna 18 lat jestem w okresie dojrzewania pojawia mi się trądzik. Nie jest on zwyczajny,bo jest rzadko, ale jak jest to krosta potrafi sie utrzymać tydzien lub i 1,5tyg...Na policzku pojawiły mi się 3 na raz(!!) brzydkie rzeczy, nie ma ich juz tydzien, a na pamiatke zostawiły 3 jakże okropne brązowo-szare plamy. Ten sam problem jest koło płatków nosa (?) nad ustami centralnie przy nosie pojawiaja mi sie bolące czerwone krosty, które jak się ich nie wyciśnie to siedza... Staram sie tego nie robić, alwe czasem jestem bezradna. Do tego mam uczulenie na kita tzw syndrom kociego pazura i wokół ust pojawiaja mi sie krostki, jest ich duza ilość, ale z tego to się indywidualnie lecze, ale no blizny zostają. Dobra opisałam problem wiec przejde moze do pytania.
Znacie może dobre kremy,preparaty,maści na blizny po trądziku albo nawet sprawdzone domowe sposoby moe sie przydadzą.Bardzo chciałabym się ich pozbyć, bo jak nałożę podkład to wyglada jakby sie blotem ubrudziła, a jak sa czerwone to jeszcze gorzej...
I czy to nie bedzie kolidowało z moim antybiotykiem (bactroban)
Z góry dziękuje za wszelkie rady
Pozdrawiam
shiiawase jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 17:29   #470
eva94
Raczkowanie

Dot.: Blizny po trądziku i nie tylko...

Domowych sposobów na trądzik jest całe mnóstwo wystarczy wpisać coś w wyszukiwarkę i będziesz miała ich pod dostatkiem m.in maseczka z drożdży, parówki ziołowe, maseczka z polopiryny. Ja przetestowałam wiele domowych sposobów na trądzik ale niestety domowe sposoby nie mogą zagwarantować ci wielkich rezultatów jeśli twoj trądzik jest już zaawansowany.
eva94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 17:43   #471
shiiawase
Raczkowanie

Nie wiem co rozumieć przez słowo zaawansowany. Używałam kiedyś na noc maść cynkową. Pomagała na te uczulenie,przyznam, e na zwykłych wypryskach nie próbowałam, ale miałam dość ubrudzonych pościeli,bo ta maść się niestet nie wchłania i białe plamki zostawia... Sprobje moze tą parówkę
Stary 2014-01-27, 17:48   #472
eva94
Raczkowanie

Zaawansowany trądzik to taki który zajmuje coraz większe obszary na twarzy, pojawiają się coraz większe pryszcze i trudno jest to ogarnąć. Na zaawansowany trądzik pasta/maść cynkowa na pewno nie pomoże.

Parówkę też nie jest dla wszystkich. Jeżeli masz na twarzy jakieś ropne krosty to nie radzę jej stosować. Najlepiej sprawdza się na wygojonej twarzy bez większych niespodzianek.
eva94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 18:25   #473
CzarodziejkaAqua
BAN stały

Ja stosuję Szostakowskiego, rewelacja!
CzarodziejkaAqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 18:35   #474
shiiawase
Raczkowanie

W tej chwili noc ropnego nie mam, tylko chodzi o te blizny (PROSZE O PROPOZYCJE DOTYCZACE BLIZN) jedan moze zaczerwieniona krostka, bez ropy. Szostakowski? A pomaga na blizny po trądziku? Może zainwestuje

Edytowane przez shiiawase
Czas edycji: 2014-01-27 o 18:37
Stary 2014-01-27, 19:12   #475
CzarodziejkaAqua
BAN stały

Jeśli chodzi o mnie, bardzo dużo mi pomógł. Zapraszam na moje forum, do oglądnięcia jaką miałam twarz ;/
W załączniku są zdjęcia.

Jeden płyn i balsam Szostakowskiego, to strzał w dziesiątkę.

Mam też bliznę na kolanie po operacji, widzę dużą różnicę, staje się coraz bardziej bledsza
CzarodziejkaAqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 14:30   #476
SONA94
Przyczajenie

Przy delikatniejszych zmianach i bliznach na pewno Skinoren, Epiduo, a jesli chodzi o poważniejsze blizny to Szostakowski, tradycyjny Cepan lub Bio-oil
SONA94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 15:45   #477
Madziula4499
Przyczajenie

Blizny po trądziku

Hej, mam do Was pytanie. Jakiś czas temu pani Dermatolog zapisała mi AcneDerm na blizny po trądziku, ale nie wiem jak tego używać, rano,wieczorem? Słyszałam, ze podczas stosowania tego kremu/maści trzeba używać filtr, ale tak samo nie wiem, czy używać go przed nałożeniem AcneDerm czy po? Czy SPF 30 wystarczy?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Madziula4499 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 17:53   #478
Antymionka
Moderator forum

Dot.: Blizny po trądziku

Cytat:
Napisane przez Madziula4499 Pokaż wiadomość
Hej, mam do Was pytanie. Jakiś czas temu pani Dermatolog zapisała mi AcneDerm na blizny po trądziku, ale nie wiem jak tego używać, rano,wieczorem? Słyszałam, ze podczas stosowania tego kremu/maści trzeba używać filtr, ale tak samo nie wiem, czy używać go przed nałożeniem AcneDerm czy po? Czy SPF 30 wystarczy?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Używa się go wieczorem. Z tego co wiem, przy kwasie azelainowym czyli acne derm, nie jest konieczny filtr, ale jeśli masz duże tendencje do tego to lepiej się zaopatrzyć. SPF 30 wystarczy.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 18:25   #479
Madziula4499
Przyczajenie

I wtedy tego filtra używać na dzień, tak?
Madziula4499 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 22:18   #480
Antymionka
Moderator forum

Cytat:
Napisane przez Madziula4499 Pokaż wiadomość
I wtedy tego filtra używać na dzień, tak?
Tak, na dzień. Dość sporą ilość, bo wtedy działa
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości