|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
39 ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- No coś Ty ? Już sprzedane ? A może próbować gdzieś w Czechach i Niemczech ? Tylko jak ?
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Monka dokłdanie za dwa dni już śladu nawet nie było
![]() Tylko ich offa kupiłam , bo ich to na ich robaki działa . nas nie gryzło nic bo my się wódką poiliśmy ![]() ![]() Byłam z teściową u lekarza w wawie . 2,5 h czekania ![]() bez komentarza normalnie . Do tego z dziećmi , które na szczęście były grzeczne . Ale mam dość . Mrowak na allegro się pojawią ale bliżej terminu pewnie i za wysoką kasę .
#2703 |
Zakorzenienie
|
Mrowak ups pechozol
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mrowak wiedząc ja Tobie na tym zależy to bardzo mi przykro, ale jeszcze może coś się uda. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Mrowak http://www.viagogo.pl/Concert-Ticket...f29cf76c9cb6a1
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
czerwony lakier mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Też już widziałam tę stronę.
Tak myślę że będę brała udział we wszystkich konkursach, w których nagrodą będzie bilet na koncert. Ot taki pomysł na szybko ![]()
#2707 |
Zakorzenienie
|
ANIA , a juz sama nie wiem.
Bo Anglia a Egipt to dwa światy, tym bardziej, ze teraz jest zima i NIC nie lata ![]() ![]() ![]() Koło wiosny jest wysyp , cipoliny budzą sie , wyłażą i kozacza u mnie na ogródku, wszędzie pajeczyny. Nie mam nawet nic do siedzenia, bo nie opłaca sie . Suszarka na pranie wyczyszczona szczotka z pająków pajeczyn - a następnego dnia znowu zawalona ![]() W lecie zawsze zuza wpada, ale to nawet jej nie ubijam i nie wyganiac z domu, bo podobno jak jest mucha w domu to nie ma pająków - i tego sie trzymam ![]() ( moj młody miał raz w Turcji jakas bakterie - ale nie powiem ci co to było, musze sobie przypomnieć ,wielkie bąble z ropa bolały go bardzo i tak teraz myśle czy to była ospa, ale pewnie nie , miał antybiotyk ,musze fotki znaleźć na aparacie , okropnie to wyglądało ) ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzia, byłam na tej stronie-strasznie "miąchana" ta sprzedaż. a bilet kosztujący 250 każą sobie zapłacić bodajże 370 bo jakaś obsługa klienta, ubezpieczenie przesyłki- bop faktycznie przesyłka zawierając bilet jest cholernie trudna do wysłania i obsługa klienta jest maksymalnie rozbudowana: koperta, bilet, znaczek i spacer na pocztę-w życiu nie dam im zarobić. zobacz: Cena: 198,00 zł Opłata za zamówienie: (Gwarancja otrzymania biletow i Obsluga Klienta) 29,70 zł Przesyłka: ( Za pomocą najtańszej przesyłki do: Polska) 75,95 zł VAT: 6,83 zł Cena całkowita: 310,48 zł ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bałaś się tej ciąży w tym wieku?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2014-01-29 o 21:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz. http://pl.sonisphere.eu/buy-tickets/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Mrowak bardzo się bałam ale też bardzo jej chciałam. Wiedziałam że coś może być nie tak ale cały czas miałam włączone pozytywne myślenie. Umówiłam się z doktorem że będę konsultowała z nim wszelkie wątpliwości a nie szukała w książkach czy w necie. Miałam piekielnie dużo szczęścia.
#2711 |
Wtajemniczenie
|
Mrówka ja miałam 18 i byłam zesrana jak diabli
![]() Iza ja w wieku 39 lat pewnie babcią już będę. Moja mama miała 40 jak się Hana urodziła ![]() PoP Wnuki też przyjmiesz na wychowanie?? :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2014-01-29 o 22:15 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Nataszka, brak biletów na płytę stadionu
![]() Do du..!
#2713 |
Zakorzenienie
|
nooooo.. ksiądz przyszedł po 21 a wyszedł 23.05
![]()
![]() |
#2714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile pamiętacie to byłam w poradni genetycznej w Wawie. Zapisałam się nawet na amniopunkcję. Aixa tak jak Iza napisała są różne badania prenatalne. Bardzo dobre wyniki masz z tego badania które robiła Iza (usg i badanie krwi matki). Jest nieinwazyjne i nie przyniesie szkody dziecku. jedynie uwaga jest taka że bardzo często kobiety po 35 roku otrzymują wynik fałszywie negatywny. tak miała moja znajoma. Ale Ty jeszcze przed 35 więc spokojnie możesz zrobić to badanie. Na amniopunkcję nie poszłam bo ryzyko poronienia dziecka to 1 %. Dla mnie to było za dużo. tym bardziej że zrobiłam bardzo dobre usg (nie w Gin tylko w takiej specjalistycznej przychodni) i tam mi wyszły wyniki bardzo dobre. Oczywiście usg to tylko 60% pewności. Cytat:
![]() Mrówka Twoje pytanie odnośnie strachu nie było do mnie ale tak sobie myślę o odpowiedzi. Jak pamiętasz u mnie pierwsza ciąża to wpadka, ale druga była świadoma. Nie mam pojęcia co mi strzeliło do głowy aby mieć drugie dziecko, nie dość że wiek to i moje problemy w ciąży. Do dzisiaj mam ciarki jak o tym myślę i o swojej nieodpowiedzialności. Zresztą pamiętasz że cholernie się bałam, bardzo, bardzo się bałam. Ale teraz jak popatrzę na Nataszkę to nie żałuję. Gdy teraz ktoś przy mnie mówi że chce mieć dzieci ale jeszcze poczeka to od razu mówię, że lepiej mieć wcześniej niż później. Niemniej lepiej później niż wcale.
![]() |
#2715 | |||
Zakorzenienie
|
moze ktos juz ci odpowiedział ale kalik to nic innego jak nadganmanian potasu .... moja mama musiała blizniaków w nim kapać
---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
albo i Pani doktor – kitlem może stać się biała koszula mamy lub taty, białe rajstopy i buciki, włosy upięte. Przybory z zestawu zabawek – mały lekarz (stetoskop, strzykawka) oraz okulary. Anioł – biała, długa sukienka, białe buciki i białe rajstopki. Na głowę do rozpuszczonych włosów wkładamy białą opaskę, przymocowujemy do niej drucik (owijając), powinien sterczeć prosto do góry, na jego drugim końcu umieszczamy aureolę wykonaną również drucika, można go owinąć białą bibułą i ozdobić mozesz tez do tej spodniczki z tiulu dac zwykla kolorowa koszulke i do reki 2 pompony z bibułki http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠/artykul_5157,jak...rleaderek.html ----------------tipy kropka pl /artykul----- wpisz bez przerw ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ty,112322.html ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Cytat:
![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-01-30 o 00:14 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
dzięki za wyjaśnienie odnośnie kali
![]() Popie ty to przeszłaś najwięcej z nas...dobrze, ze już po i są to tylko wspomnienia ![]() ![]() ![]() ![]() Madzia - ja spać chodzę prze 19stą, za chiny bym nie czekała tyle na księdza ![]() ![]() ![]() Sara - jak tam Zosia??? Asia - mi tą szczepionkę kazała dawać od razu, w czasie trwania infekcji, mówiła, ze to nawet skraca czas choroby ![]() ![]() Libra - mucosolvanem inhaluję najpóźniej po 15ej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2717 |
Zakorzenienie
|
Bao alergia to taka choroba że może pojawić się nagle i nagle sobie iść spać żeby się obudzić za parę lat nawet i co gorsza testy też nie są do końca wiarygodne.
Być może jej przeszło bo to była infekcja,ja jak miko przestaje kaszlać to jeszcze z jeden dzień inhaluję i odstawiam. Jak nie będzie chora to połóż z powrotem na tej poduszce i zobaczysz. Świecznik w kieliszku po wyborowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Edzia zawsze lepiej być miło zaskoczonym jak się dziecko urodzi niż źle.
Bao to zmień jej poduszkę. Może tez ma alergię na roztocza. Jakoś nie mam weny do pisania ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.. jade zaraz odwieźć Michaline do przedszkola, dzis później bo mi dziecko nieprzytomne jak o 23 spać poszło...
musze jechac na przegląd auta.. od poniedziałku jeżdze BEZ... ale uczelnia łaskawie w koncu przelała kase za stypendium! Ja juz tak pare razy myślałam nad temate -wczesny poród... P0P twoje serducha miały szczeście że, jakkolwiek to zabrzmi.. ale mi o pozytywne strony chodzi... że urodziły sie w Twojej rodzinie.. ja sie boje jak jasna cholera gdybym urodziłą wcześniaka bo zwyczajnie na wiele dodatkowych badan leków itd nie byoby mnie stac.. nie wspomne o dojazdach to juz kosmos!!! A pamietam z Oliwką jak Ty kochana jeździłas wszędzie gdzie sie dało i jakies dosatkowe płatne zastrzyki kojarzę.. ale na co to juz nie.. Wczoraj chcieliśmy oddać Michalinę do proboszcza coby jakieś egzorcyzmy albo podwójne święcenie zrobił ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Bao poduszki z pierza sa dośc puszyste , chyba że masz jakieś inne... chodzi mi nie o alergię tylko o ułożenie głowy-kręgosłupa podczas spania... z tego co pamietam bo i tak z Michalina robiłam.. to im dłużej dziecko śpi na "płasko" tym lepiej. A gdy juz przeslkismy na większe poduszki to tez antyalergiczna bo one nie sa takie napchane-wysokie. I tez mam alergie na pierze ![]() Dziś całą noc starsznie kichałam i kaszlałam.. aż sie o to dziecię martwię
![]() |
#2720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym brakiem weny Mrowak napisałam do kolegi. Jego tata ma sklep muzyczny. Oni od zawsze kochają tą kapele;-) Miłość od zawsze na zawsze. Napisałam do niego z prośbą że gdyby ktoś się odzywał w rozsądnej cenie miał bilet to ma od razu pisać do mnie. Tyle mogę zrobić dla ciebie tylko. Bo nic nie da się przeskoczyć:-( ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia ja jak mnie tak kark bolał to wywaliłam poduszkę i śpię teraz na takim wałku pod szyją i o niebo lepiej sie śpi prawie na płasko
Miko też na płasko śpi jego "poduszka" ma może ze 2-3 cm grubości napij się ciepłej herbatki z imbirem i cynamonem może Madzia ja też już chcę wiosnę ,jak pomyślę że mam wyjść to aż mnie telepie |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mieli poduszek w wózkach jak to sie widzi u niektorych. Potem kupiłam w dziecinnym taka płaska . Kuruj sie kichaczu , dzidzi nic nie bedzie . LIBRA jak byliśmy w Turcji to myślałam ,ze padnę jaki oni poduszki mieli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- LIBRA jak ci idzie krojenie avocado ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Monka może chcieli żebyś odczuła i zapamiętała tą wizytę
![]() dawno nie kupowałam avokado bo coś mnie zbrzydziło do łososia bleee kupiłam kiedyś jakiegoś niedobrego sflaczałego jakby go ktoś wypawiował ![]() a czemu pytasz czy mam sposób na krojenie? z czym jeszcze mogłabym to avokado zjeść ,jajek nie jem Kopnijcie mnie w dupę żebym się ruszyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
LIBRA mi z łososiem jakos tez nie podeszlo, niby dobre , ale mnie zmulilo, za tłusta kombinacja jak dla mnie.
Ja jem z jajkiem. Jedz w sałatkach zielonych. Jeżeli masz jakas ulubiona. Całkiem zrezygnowalas z jajek? Tez mam lenia ![]() ![]() ![]() Przydałoby sie cos takiego, co nakręci , zachęci do działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Zamówienie wysyłam do hurtowni. Nienawidzę piłki nożnej, ale musze do sklepu zamówić bo to się najlepiej sprzedaje, ostatnio w tym celu się dokształcałam ile muszę zestawów ubrań kupić bo nawet nie wiedziałam ile ma drużyna ![]() Najlepsze że mogę zamówić zestawy i buty takie jak będą na mistrzostwach czy czymś takim, ale mogę wiedzieć tylko ile za to zapłacę, choć same ciuchy i buty są tajne ![]() ![]()
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Bao- Zosia już dużo lepiej, od czasu do czasu zakaszle. A Izie przeszło?
Zosia też długo spała bez poduszki, jak kupiliśmy łóżko to wtedy też poduszkę antyalergiczną. Więc zaczęła spać na poduszce mając chyba 3 lata, ale ta poduszka jest cieniutka. Nie wiem po co dziecku poduszka w wózku ![]()
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy młodszym też tylko ręcznik szedł pod materac, na razie zgryz ok
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie dawałam poduszki do wózka ![]() ![]()
![]() |
#2729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam o tym, Zosia na razie nie ma problemu ze zgryzem. Cytat:
![]() Nie mam pojęcia od czego ten kaszel. A może suche powietrze jest w pokoju? ale nie wiem czy wtedy w dzień by nie kasłała.
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.