|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Hej
![]() Nena strasznie mi przykro z powodu babci :-( trzymaj się!:-* A ja witam się po koszmarnej nocy!dosłownie!nie wiem ile moja mała się budziła ale chyba z 10 razy!masakra jakaś usnela po 24 odłożyłam spala do po 1 wzięłam dałam cyca ale nie trzeba pomarudzic że trudno leci i tak chyba z 10 razy co godzinę bądź pół godziny :-( i jak tu być wyspana????:-(
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
kujon normalnie
|
|
|
#1023 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i jakie prawdziwe ![]() Cytat:
a dostał od razu pełną porcję, tak?wstawcie jeszcze raz ten przepis, bo nie zapisałam
|
||
|
|
|
#1024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama ma podjechać na ratunek z dostawą tantum verde ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- haha dobreeee ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#1025 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
utknelam na 22 stronie... od paru dni natalka tylko ryczy i ryczy. i nie wiem czy zeby, brzuszek (kupy wodniste), skóra (schodzi płatami, dzis ide kupic steryd n ktory mam recepte...). z bolu nawet smoczek ssie a ona bezsmoczkowa. spi tylko na reccach i w samochodzie... ech... plakac mi sie chce... przemywam jej faldki octaniseptem bo sie odparzaja, twarz tez bo rozdrapuje ta sucha skore...
|
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Papuga ja dawałam mniej więcej od 6 miesiąca w tej siateczce, ale krótko bo Dawid jej nie lubił. A one chyba są od 5 m-cy czy jakoś tak.
|
|
|
|
#1028 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
co to za wielkie smoczki w dd tvn? a poza tym reklama la milou
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
dobra my się ubieramy zaraz i idę do teściowej Mikiego zostawić, a sama do dentysty
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam na tej stronie od Bajki jaki fotelik mi pasuje-first class plus. To Britax?Miała któraś z Was z nim do czynienia?
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
tak, na nabial, ale czemu nagle jest gorzej jak nic w diecie nie zmieniam?
|
|
|
|
#1035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na to nie wpadłam ) Moja teraz drzemie![]() Cytat:
biedna Natalka, strasznie się nacierpicie
|
|
#1036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w internecie piszą, że reakcja może być opóźniona nawet 24-48h a kupy normalne? żadnych innych dolegliwości nie ma? Cytat:
|
||
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
sposób Larysy na dawanie wody łyżeczką się naprawdę spradza!,
|
|
#1038 |
|
BAN stały
|
Wlasnie czytalam na miemieckiej stronie Hipp jak warzne jest mieso i ryby w diecie dziecka...
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Na razie nie ma.Kupa ok.Ale dam sobie spokoj z tym glutenem jeszcze |
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() W kwestii kp powiem tylko tyle, za sama nie wiem jakim cudem miałam pokarm, bo kiedys karmienie wydawało mi sie obrzydliwe i nie wyobrażałam sobie tego, mimo ze nasłuchałem sie, jakie to dobre dla dziecka. No ale jak mój slodziak przyssal sie na porodówce, to moje poglądy runęły i od tej chwili wiedziałam, ze chce kp juz 4 miesiące sie udaje, chociaz rożnie to wyglada, ale sie cieszę ![]() To moze jeszcze Wam napisze historyjkę pt. Jak to babcia potrafi sie wczuć ![]() Moja siostra pracuje w żłobku i opowiadała o chłopcu, który ma 2,5 roku i jest nadal na cycku. Ogólnie w grupie super sie zachowuje, bawi sie, jest pogodny. Ale gdy mama lub babcia są w zasięgu jego wzroku, to staje sie maruda. No i tak pewnego dnia babcia przyszła po wnuczka i on zaczął marudzić, płakać. Na co ona,ze on zawsze uspokaja sie przy cycku i na pewno teraz chce. Wiec co zrobiła, wyjęła swojego !!! Chłopiec dalej płacze, a ta, ze nie rozumie dlaczego, bo on tak lubi pierś
|
|
|
|
#1040 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
papuga nie wiem, ale nie ryzykowałabym. Weź tabletkę apapu i ją rokrusz jakimś tłuczkiem albo czymś.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1042 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz juz ladnie je ![]() Cytat:
![]() tak mazde 6 w kombi. jak bede miala czas w sobote to podjade do sklepu z fotelikami i pogadam z gosciem ktory fotelik 9-25 pasuje mi do samochodu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Blance to kupilam w i w ogole tego to ust wziac nie chciala.ta stronka jest britax/romer wiec pokazuja tylko swoje foteliki ktore pasuja do danego auta. |
|||||
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja slyszalam duzo dobrego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1045 | ||||
|
Rozeznanie
|
Czesc
![]() Cytat:
i super, ze szczepienie nie przebieglo tak zle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i ciesze sie, ze to nie jest przeszkoda w staraniu sie o kolejnego dzidziusia i rodzeniu sn
|
|
|
#1046 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Swoja droga moj synek tez sie mial tak nazywac, ale jednak stanelo na Kubusiu ![]() Moje dziecko juz czwarty dzien z rzedu zrobilo samo i bez problemu kupke co sie niestety nie zdarzalo od jakis dwoch miesiecy. i teraz sie zastanawiam, czy moze to byc dzieki rozpoczeciu ekspozycji na gluten? wczesniej podawalam zwykla kasze manne zmieszana z moim mlekiem. ale od 4 dni podaje mu kaszke manne tradycyjny posilek bez cukru i nie wiem wlasnie czy to nie od tego w kazdym razie bardzo mnie cieszy to, ze Kubus przestal sie meczyc ![]() A druga rzecz to od jakiegos tygodnia ma na policzkach kolo noska po kilka krosteczek malutkich z obu stron. i zastanawiam sie od czego mogly sie zrobic? bo nic nowego do diety nie wprowadzilam u siebie, tylko jemu ten gluten. moze byc od niego? ilosc tych krosteczek nie zwieksza sie, ale tez nie znika pomimo smarowania emolium. macie jakis pomysl? ![]() Natomiast w kwestii kp to jestem akurat mama wczesniaka, ktory tydzien beze mnie lezal w szpitalu. bardzo sie balam o kp i w niedlugi czas po porodzie poszlam do poloznych, zeby sie dopytac, czy mam sciagac, bo maluch lezal w inkubatorze i nie moglam go przystawiac. pielegniarka powiedziala,ze to na razie bez sensu i maly jest za maly i mam nie sciagac co 2 godziny sleczalam na laktatorem i sie udalo. potem sie balam, ze jak Kubus byl karmiony kilka dni butelka to nie zlapie cyca i faktycznie na poczatku tak bylo, ale pozniej z pomoca poloznej sie udalo i jest tak do tej pory. A czy to, ze udalo mi sie praktycznie bezproblemowo utrzymac laktacje i bezproblemowo karmic, lub to ze moje dziecko jest bezproblemowe (odpukac) stawia mnie wyzej od niektorych z was? albo czy jestem w czyms gorsza, badz lepsza? nie sadze. ja z wszystkimi stawiam sie na rowno. a to, ze ktos karmi mm to moim zdaniem nic uwlaczajacego, wazne ze dzieciaczek jest szczesliwy i rosnie i kazda mama robi co moze by tak bylo. moja siostra pol roku sciagala pokarm i dawala swojemu synkowi, bo miala plaskie brodawki i niechcial chwycic. podziwiam ja i szanuje za to, ale czy bym sie na to zdecydowala nie wiem. ogolnie dla mnie te dyskusje sa chyba niepotrzebne. a poza tym mi tez zdarzylo sie kilka razy dac mm z roznych powodow. Natomiast na swieta BN nie karmilam piersia. caly grudzien sciagalam po 100 ml dziennie, zebym mogla zrobic cos dla siebie (tu egoistycznie zjesc co bym chciala i odpoczac). Kubus byl karmiony przez meza miom mlekiem z butelki. ba wprost tz nie dal mi sie zajmowac malym przez te dwa dni zebym sobie odpoczela. musialam cos zrobic dla siebiie i naladowac baterie, zeby przetrwac. czy jestem przez to straszna matka? Ale wywod, przepraszam jesli zanudzilam
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Baja mówisz,że nie brać ?
akcja z cycem babci
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
alergia na gluten.objawia sie takze klopotami.skornymi ale nie bralabym tego ze te krostki kolo nosa to.napewno.od tego
lepiej podpytac lekarza czy.ktos wie jak.dlugo sie te zeby wyrzynaja? bo naprawde osiwieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1050 |
|
Rozeznanie
|
Papuga ja bym nie ryzykowala z aspiryna, bo po tym jak wzielam polopiryne i przeczytalam co sie moze stac, to sie bardzo wystraszylam, ze moglam krzywde malemu zrobic. a maja chyba ten sam skladnik aktywny.
Mi podczas choroby pomoglo plukanie gardla woda z sodka oraz woda z woda utleniona. no i najlepsze inhalacje np z sola i majerankiem. Duzo zdrowka Przed chwila Kubus sie zaniosl jak mu braklo kaszki to zarlok ![]() A teraz ide otworzyc paczke z gemini, bo wlasnie kurier przyniosl
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

a dostał od razu pełną porcję, tak?

[/RIGHT]
i kurcze naciąganie tego biednego napletka żeby bakterie się nie zbierały... a do tego wszystkiego mamy jeszcze skok, Marcin nontoper na rękach