Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 11:39   #1051
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Baja mówisz,że nie brać ?

akcja z cycem babci
ja bym nie brala, szkoda kasy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:49   #1052
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nie wiem jak z niemowlakami ale jak ja zjem.gluten to.reakcje mam z zegarkiem.w reku po 24h

orum.
O kurcze

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
alergia na gluten.objawia sie takze klopotami.skornymi ale nie bralabym tego ze te krostki kolo nosa to.napewno.od tego
lepiej podpytac lekarza

.
A jakie jeszcze sa reakcje?Bo chyba żadnych innych nie zauwazylam..
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:52   #1053
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
u nas o nocy nawet nie pisze, oczy na zapałkach mam
a rano już miałam faceta od reklamacji okien,bo mi przeciekały a popołudniu jeszcze ksiądz ,także trochę chałupinę i siebie muszę ogarnąć

pisałam z Teacherka i wszystko już powoli wraca do normy

zaraz nadrobie, póki co Dziedzic wzywa

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

od wczoraj wieczór nastukałyście 10 stron

mam tylko nadzieję że nie kłóciłyście się przez 10 stron

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:53   #1054
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
To moze jeszcze Wam napisze historyjkę pt. Jak to babcia potrafi sie wczuć
Moja siostra pracuje w żłobku i opowiadała o chłopcu, który ma 2,5 roku i jest nadal na cycku. Ogólnie w grupie super sie zachowuje, bawi sie, jest pogodny. Ale gdy mama lub babcia są w zasięgu jego wzroku, to staje sie maruda. No i tak pewnego dnia babcia przyszła po wnuczka i on zaczął marudzić, płakać. Na co ona,ze on zawsze uspokaja sie przy cycku i na pewno teraz chce. Wiec co zrobiła, wyjęła swojego !!! Chłopiec dalej płacze, a ta, ze nie rozumie dlaczego, bo on tak lubi pierś
obrzydliwe

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tak mazde 6 w kombi. jak bede miala czas w sobote to podjade do sklepu z fotelikami i pogadam z gosciem ktory fotelik 9-25 pasuje mi do samochodu.
ja też mam mazde 6 tylko w wersji liftback, więc jak się czegoś dowiesz to napisz chociaż pewnie wersja i rocznik też ma znaczenie
planujesz kupić dwa foteliki 9-25 czy jak?

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A druga rzecz to od jakiegos tygodnia ma na policzkach kolo noska po kilka krosteczek malutkich z obu stron. i zastanawiam sie od czego mogly sie zrobic? bo nic nowego do diety nie wprowadzilam u siebie, tylko jemu ten gluten. moze byc od niego? ilosc tych krosteczek nie zwieksza sie, ale tez nie znika pomimo smarowania emolium. macie jakis pomysl?
jakoś nie wydaje mi się żeby to mogło być od glutenu

Cytat:
czy.ktos wie jak.dlugo sie te zeby wyrzynaja? bo naprawde osiwieje
ciężko powiedzieć
u nas przy pierwszym zębie akurat była trzydniówka, więc coś tam marudził, a tak to nie zauważyłam w ogóle ząbkowania

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-01-30 o 11:54
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:54   #1055
bayeczna
Raczkowanie

mamy z Jankiem dzień kangura, od godziny śpi na mnie bo za każdym razem jak go odkładałam jest krzyk, nie powiem przyjemnie mi tak tylko obiad dla starszej jak wróci ze szkoły się sam nie zrobi

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:54   #1056
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
alergia na gluten.objawia sie takze klopotami.skornymi ale nie bralabym tego ze te krostki kolo nosa to.napewno.od tego
lepiej podpytac lekarza

czy.ktos wie jak.dlugo sie te zeby wyrzynaja? bo naprawde osiwieje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kindze w grudniu ostatnie 5tki sie wyrznely... a tak od przebicia do wyjscia calego to i miesiac jeden zab idzie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:59   #1057
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
obrzydliwe

ja też mam mazde 6 tylko w wersji liftback, więc jak się czegoś dowiesz to napisz chociaż pewnie wersja i rocznik też ma znaczenie
planujesz kupić dwa foteliki 9-25 czy jak?

jakoś nie wydaje mi się żeby to mogło być od glutenu

ciężko powiedzieć
u nas przy pierwszym zębie akurat była trzydniówka, więc coś tam marudził, a tak to nie zauważyłam w ogóle ząbkowania
my mamy ta z 2003 r przed liftem. tak, bede chciala dwa 9-25 jesli da rade bo zalezalo by mi na tym zeby Blanka przesiadla sie na jazde tylem, no ale poki co tylko jeden bym brala bo Amelka ma czas. pytanie tylko czy jakikolwiek 9-25 pasuje do auta. a jak nie pasuje to wtedy dla Amelki bede chciala RWF 9-18 ale to jak wyrosnie z obecnego.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-30, 12:02   #1058
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak, na nabial, ale czemu nagle jest gorzej jak nic w diecie nie zmieniam?
Ale jesz nabiał? Może chodzi o ilość?
albo nieświadomie coś zjadłaś,nie wiem

Cytat:
Hej
W kwestii kp powiem tylko tyle, za sama nie wiem jakim cudem miałam pokarm, bo kiedys karmienie wydawało mi sie obrzydliwe i nie wyobrażałam sobie tego, mimo ze nasłuchałem sie, jakie to dobre dla dziecka. No ale jak mój slodziak przyssal sie na porodówce, to moje poglądy runęły i od tej chwili wiedziałam, ze chce kp juz 4 miesiące sie udaje, chociaz rożnie to wyglada, ale sie cieszę
Moja siostra pracuje w żłobku i opowiadała o chłopcu, który ma 2,5 roku i jest nadal na cycku. Ogólnie w grupie super sie zachowuje, bawi sie, jest pogodny. Ale gdy mama lub babcia są w zasięgu jego wzroku, to staje sie maruda. No i tak pewnego dnia babcia przyszła po wnuczka i on zaczął marudzić, płakać. Na co ona,ze on zawsze uspokaja sie przy cycku i na pewno teraz chce. Wiec co zrobiła, wyjęła swojego !!! Chłopiec dalej płacze, a ta, ze nie rozumie dlaczego, bo on tak lubi pierś

chyba żartujesz?!fuuuu

Cytat:
Amelka do lyzeczki przyzwyczajala sie ponad 3 tyg teraz juz ladnie je

tak mazde 6 w kombi. jak bede miala czas w sobote to podjade do sklepu z fotelikami i pogadam z gosciem ktory fotelik 9-25 pasuje mi do samochodu.

i jak beznadziejnie wyglada w tych wlosach

zbedny gadzet, chcialabys jesc przez siatke? Blance to kupilam w i w ogole tego to ust wziac nie chciala.

ta stronka jest britax/romer wiec pokazuja tylko swoje foteliki ktore pasuja do danego auta.

a my dostałyśmy na gwiazdkę tą siateczkę,przy Adzie nie miałam a teraz spróbuję

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Papuga ja bym nie ryzykowala z aspiryna, bo po tym jak wzielam polopiryne i przeczytalam co sie moze stac, to sie bardzo wystraszylam, ze moglam krzywde malemu zrobic. a maja chyba ten sam skladnik aktywny.

Mi podczas choroby pomoglo plukanie gardla woda z sodka oraz woda z woda utleniona. no i najlepsze inhalacje np z sola i majerankiem.

Duzo zdrowka

Przed chwila Kubus sie zaniosl jak mu braklo kaszki to zarlok

A teraz ide otworzyc paczke z gemini, bo wlasnie kurier przyniosl
Polopiryny ani aspiryny nie można przy kp

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:20   #1059
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
też to zauważyłam. i już od dawna twierdzę,że jednak dziecko córki to nie to samo co dziecko synowej.Nie zawsze,ale w większości przypadków.
zgadzam się z tym, i jak dla mnie może tak zostać tylko jak slysze jak to T narzeka ze tylko widzi mała w niedziele to mnie krew zalewa bo jak już kilka razy pisałam ja jej nie bronie przyjechać, tyle razy jej córki jada do naszej miejscowości (oni mieszkają 7 km od nas w małej wsi) to moglaby się zabrać przyjechać do małej i ktoś by ja później odwiozl ale nie bo po co, jak przed chrzcinami w piątek byliśmy u spowiedzi to prawie sila ja do domu wzielismy bo mowila ze nie nie ona musi wracac do domu (a była z jedna z córek i jej chłopakiem) ale jak powiedzieliśmy im ze do nas na herbate to pojechali z nami normalnie szkoda slow...ale mi to tam wisi bo tż nie nalega na czeste wizyty z małą tam a ja tym bardziej się nie dopominam ciesze się ze moi rodzice maja dobry kontakt z mała
Stary 2014-01-30, 12:22   #1060
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
utknelam na 22 stronie... od paru dni natalka tylko ryczy i ryczy. i nie wiem czy zeby, brzuszek (kupy wodniste), skóra (schodzi płatami, dzis ide kupic steryd n ktory mam recepte...). z bolu nawet smoczek ssie a ona bezsmoczkowa. spi tylko na reccach i w samochodzie... ech... plakac mi sie chce... przemywam jej faldki octaniseptem bo sie odparzaja, twarz tez bo rozdrapuje ta sucha skore...
Ojej Biedna malutka

Wszystko posprzątane, dziewczyny najedzone, no i chyba pora spania Julii,bo marudzi niemiłosiernie Pewnie znowu włączy syrene

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:27   #1061
karolson
Zakorzenienie

Warszawa temp -12 st odczuwalna - 23 st.... jak zyc??
Stary 2014-01-30, 12:30   #1062
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
utknelam na 22 stronie... od paru dni natalka tylko ryczy i ryczy. i nie wiem czy zeby, brzuszek (kupy wodniste), skóra (schodzi płatami, dzis ide kupic steryd n ktory mam recepte...). z bolu nawet smoczek ssie a ona bezsmoczkowa. spi tylko na reccach i w samochodzie... ech... plakac mi sie chce... przemywam jej faldki octaniseptem bo sie odparzaja, twarz tez bo rozdrapuje ta sucha skore...
biedna ale sie nameczycie obie
Cytat:
Hej
W kwestii kp powiem tylko tyle, za sama nie wiem jakim cudem miałam pokarm, bo kiedys karmienie wydawało mi sie obrzydliwe i nie wyobrażałam sobie tego, mimo ze nasłuchałem sie, jakie to dobre dla dziecka. No ale jak mój slodziak przyssal sie na porodówce, to moje poglądy runęły i od tej chwili wiedziałam, ze chce kp juz 4 miesiące sie udaje, chociaz rożnie to wyglada, ale sie cieszę
ffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj jjjjjjjjjjjjjj

aamelka czy mogłabys wysłać mi pw z numerem do teacherki bo chciałam jej smska wysłać ale w k. nie znalazłam numeru
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:32   #1063
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

masakra hahaha

kurde bele czekam na jakas glupia babe, bo wystawilam ogloszenie ze mam 2 materace do oddania (jak sie chce wywalic na smietnik to trzeba zaplacic 15 euro wiec wolalam komus dac...) no i zglosilo sie pare osob w tym jakas samotna matka... no wiec stwierdzilam ze ok... i co... nie dosc ze tydzien czekam z tymi materacami bo nie miala jak odebrac, to miala wczoraj odebrac, ale nie zadzwonila...zadzwonila dopiero wieczor ze przeprasza ale zapomniala i czy moze przyjechac dzis o 12... i co? i baby nie ma...chyba pinkole i ide na spacer... ile mozna czekac...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:33   #1064
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
kindze w grudniu ostatnie 5tki sie wyrznely... a tak od przebicia do wyjscia calego to i miesiac jeden zab idzie...
a w tym sensie to Dawidowi rok wychodziły zęby, pierwszy jak miał 6,5 miesiąca i wszystkie 5 jak miał 1,5 roku

Cytat:
my mamy ta z 2003 r przed liftem. tak, bede chciala dwa 9-25 jesli da rade bo zalezalo by mi na tym zeby Blanka przesiadla sie na jazde tylem, no ale poki co tylko jeden bym brala bo Amelka ma czas. pytanie tylko czy jakikolwiek 9-25 pasuje do auta. a jak nie pasuje to wtedy dla Amelki bede chciala RWF 9-18 ale to jak wyrosnie z obecnego.
my też mamy tę przed liftem to czekam na jakieś wieści, u nas w mieście nie sądzę żeby któryś sprzedawca się orientował w fotelikach rwf

Idę w sobote na sushi chyba nie będę spała do soboty z tej radości

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:43   #1065
gorgulek
Zakorzenienie

Mam do oddania dwa opakowania owulanu. Ktoras chetna? Za koszty wysylki. Dajcie znac bo szkoda zeby sie zmarnowaly.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:45   #1066
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
a w tym sensie to Dawidowi rok wychodziły zęby, pierwszy jak miał 6,5 miesiąca i wszystkie 5 jak miał 1,5 roku

my też mamy tę przed liftem to czekam na jakieś wieści, u nas w mieście nie sądzę żeby któryś sprzedawca się orientował w fotelikach rwf

Idę w sobote na sushi chyba nie będę spała do soboty z tej radości
no w szczecinie tylko jednego ten koles z bloga poleca. dam znac jesli uda mi sie w sobote zajechac bo z rana jeszcze tz jedzie webasto naprawiac i nie wiem czy sie wyrobia przed zamknieciem sklepow.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-30, 12:49   #1067
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
brrrrrrrrrrr, u mnie sloneczko i na plusie

Help
Zrobil zielona kupe. Wczoraj jadl jablko i cukinie i ziemniaki.Czy moglo byc to od jedzenia czy to przez ten gluten?
Stary 2014-01-30, 12:54   #1068
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
biedna Natalka ! trzymajcie się
Cytat:
Hej
o fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj !
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Help
Zrobil zielona kupe. Wczoraj jadl jablko i cukinie i ziemniaki.Czy moglo byc to od jedzenia czy to przez ten gluten?
no w sumie od cukinii tez może być zielona .... więc nie wiadomo.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:56   #1069
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka do lyzeczki przyzwyczajala sie ponad 3 tyg teraz juz ladnie je

zbedny gadzet, chcialabys jesc przez siatke? Blance to kupilam w i w ogole tego to ust wziac nie chciala.

ta stronka jest britax/romer wiec pokazuja tylko swoje foteliki ktore pasuja do danego auta.

wiem wiem,ale są i britax i romer,a ja tego nie rozróżniam.chyba,że to jest to samo,

ale i tak pupa bbo ten fotelik jest tyłem tylko do 13 kg,a potem to przodem:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:58   #1070
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Help
hmmm a jak powinna wygladac "zdrowa" kupa?

moja ma zielone w roznych odcieniach, ale tak bylo od poczatku jak przeszla na mm, na sloikach sie nie zmienilo. po marchewie jedynie byly kolory teczy. jak ma zaparcie to kupsko jest ciemno zielone, jak nie ma zaparc to taka brokulowa
nic jej nie dolega, brzuch nie boli, glutenu nie wprowadzalam. wiec juz sama nie wiem.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-30, 13:01   #1071
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Help
od glutenu to biegunki są tak tu wyczytałam

Cytat:
hmmm a jak powinna wygladac "zdrowa" kupa?

moja ma zielone w roznych odcieniach, ale tak bylo od poczatku jak przeszla na mm, na sloikach sie nie zmienilo. po marchewie jedynie byly kolory teczy. jak ma zaparcie to kupsko jest ciemno zielone, jak nie ma zaparc to taka brokulowa
nic jej nie dolega, brzuch nie boli, glutenu nie wprowadzalam. wiec juz sama nie wiem.
o u nas to samo

właśnie wyczytałam na stronie osesek.pl że szpinak od 9 mca wg nich a ja daje od 5 czy ma ktoś jakąś tabele jak to who zaleca?
Stary 2014-01-30, 13:02   #1072
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Lola, o, to moja mama tez mówiła, że miała sine, niebieskawe mleko.
no widzisz.. czyli to nieprawda ze kazda kobieta jest zdolna do wykarmienia swojego dziecka, bo skoro ma nie tresciwy pokarm to co ma zrobic?
moja babcie przezciez rodzila 47 lat temu...

poza ty przytaczalam kiedys wam opowiesc babci tza ktora mowila ze u niej na wiosce jak byla mala chodzila babka z wielkimi cycorami i wykarmiala dzieci ktorych matki nei mogly karmic piersia

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

[/COLOR]

też z marmoladką?
na pewno były pyszne!
tak byly przepyszne, mysle by zrobic z serem na przykład

niebo w gebie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:05   #1073
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

Cytat:

haha moja droga... ceny europejskie, a zarobki jak w III świecie...
zastanów sie czy chcesz sie zegnac z Kalifornia
prawda

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jestem dziś jakaś przemęczona życiem, nie wiem, o co chodzi. Mam ochotę się położyć i rozpłakać, w końcu skok mam, nie?

Serio dziś chyba zła aura... En też płaczliwa, Eda płaczliwy, ja mam dość, a tż się z rana obraził I jeszcze nie mogę nic słodkiego zjeść, bo dieta żyć, nie umierać!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
jeju aż strach coś napisać

martwię się, miejsce cięcia mnie boli, nigdy tak nie bolało, nawet od razu po...jeszcze mnie Nati przypadkiem w to kopnęła.
Możliwe to,żeby od podnoszenia ciężaru coś się tam w środku rozeszło 4,5 miesiaca po?
rozejść się nie rozeszło, myślę że się trochę mogłaś nadwyrężyć...
mam pytanie: czy wasze blizny po cc zaczynają już jaśnieć? u mnie w niektórych miejscach jasna się robi

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Piszecie, że Wasze dzieci bardziej piszczą na tż/dziadka/babcię a mój jest tak zapatrzony we mnie , że nawet jak są wszyscy w domu to on patrzy tylko na mnie
Jak się oddalam, to może być ktokolwiek, nie płacze wtedy. Aaa i strasznie lubi wygłupy Zuzi rechocze wtedy głośno
hehe mój ostatnio mnie sam zagaduje, z tż-tem nie bardzo mu rozmowa idzie, tylko się do niego uśmiecha

Cytat:
....mysle ze nie jedna tak uwaza

ja tez to podziwiam; tesciowa moja opowiadała mi jak dla swojej córki (wczesniaka) 2 miesiace nosiła mleko do szpitala... dostala taki gigantycnzy laktator z oddziału i co chwile walczyła...
mimo wszystko usta dziecka powoduja ze to mleko latwiej naplywa; jakies tam hormony itp. a w takiej sytuacji to musi byc giga sajgon...
wiec po jej opowiesciach wychwalam matki ktorym sie chocby tydzien chce bez dziecka walczyc by podac chocby pare kropel wlasnego pokarmu
.... mysle ze wiele chciałoby dać taki pokarm, ale to musi byc mega wyczerpujace

ja jak mam rozchulana latacje to nie wiem ile dałabym rady sciagac i podawac ...
pare dni; a potem chyba bym oszalała
ja jestem wcześniakiem i mi mama 2 miesiace mleko odciągała i nosiła do szpitala, później do roku mnie karmiła odciąganym przez butlę...

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A w ogóle uważam, ze wszystkie jesteśmy bohaterkami, te, którym tżci nie pomagają, które mają po 2 dzieci i więcej i muszą same ogarniać, te, których dzieci jedzą za dużo/za mało, nie śpią, mają problemy zdrowotne, mamy wcześniaków, dzieci ze skazą, mamy walczące o kp, walczące, żeby dziecko choć trochę spało, mamy małych wyjców, itp. Nie wspominam już o największej stracie,jaka spotkała jedną z nas Żadna z nas nie wie do końca, co przeżywa ktoś inny, jaką ma naprawdę sytuację w domu, z czym się musi mierzyć i jak to w realu wygląda. Każda z nas ma swoje problemy, jedne większe, drugie mniejsze, ja siebie też podziwiam, że daję radę uziemiona w domu u teściów, z dzieckiem, które nie je, ma skazę, wysypki, wyje, itp, choć jest przekochane i cudowne. Nikt nie wie też, co naprawdę przeżyłam i przeżywam nadal z powodu wypadku męża. Także wyluzujcie, bo wszystkie robimy, co w naszej mocy, żeby było jak najlepiej. A jak ktoś ma dziecko zdrowe, szczęśliwe, jedzące, przesypiające noce i megagrzeczne, to też nie ma się czego czepiać, tylko po cichu zazdrościć
klask i:

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić,bo normalnie rozpiera mnie duma Dostałam 5 z pracy zaliczeniowej- z przedmiotu,który sprawiał mi wiele problemów Pani dr niezła siekiera, więc jak wczoraj zobaczyłam wynik to mnie zamurowało A na dodatek dała mi 5 na koniec,gdzie wychodziło mi 4
super

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
jakbym swojego tżta widziała

Cytat:
a wiecie co odnosnie KP jeszcze powiem, że niby jest ciśnienie, ale ja od mamy teściowej połoznej! i innych słyszałam daj mm, żadnych rad jak zrobić by było więcej pokarmu, gdyby nie wizaż moje karmienie trwało by jeszcze krócej napewno (jednak nie wszyscy mają dostęp do internetu albo nawet nie szukają na forach ) a tak podjełam świadomie decyzje o przestaniu po zakończeniu 3, 5 mca.. tez inna sprawa, że mimo tych trików, mi nigdy z cycka nie leciało i nieczułam napływania podczas karmień nawet jak trwało 30 minut, a laktator to porażka 30 minut dla 50 ml.. w 3 miesiącu karmienia..
ja po dentyście jak podałam mm to tylko 60 ml z jednego cyca ściągnęłam a młody się na piersi najada i podaję mu na zmianę

Cytat:
biedactwo
Stary 2014-01-30, 13:06   #1074
karolson
Zakorzenienie

o cukrze http://dziecisawazne.pl/wprowadzanie...diety-dziecka/ od połowy strony zacytuje
  • nie dosładzajmy posiłków dziecka. W diecie dziecka nie powinien być obecny biały cukier, ponieważ szybko przyzwyczaja się ono do smaku słodkiego i nie chce jeść warzyw (nie czuje naturalnego smaku słodkiego, np. marchewki). Spożywanie cukru doprowadza do stanów zapalnych, nadpobudliwości, zużywania wapnia i magnezu z kości oraz zębów, powstawania próchnicy. Biały cukier silnie zakwasza organizm i jest śluzotwórczy. Śluz zalega w jelitach, utrudnia dalsze kształtowanie się przewodu pokarmowego dziecka i hamuje wchłanianie składników odżywczych. W poźniejszym okresie można stosować, np. do wypieków ciast niewielkie ilości cukru trzcinowego, melasę, miód naturalny
  • nie doprawiajmy posiłków dziecka solą, aby mogło poznawać smak potraw. Niska zawartość sodu nie obciąża nerek, pozwala uniknąć w przyszłości nadciśnienia tętniczego
Stary 2014-01-30, 13:07   #1075
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Aleksander
Stary 2014-01-30, 13:08   #1076
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
no widzisz.. czyli to nieprawda ze kazda kobieta jest zdolna do wykarmienia swojego dziecka, bo skoro ma nie tresciwy pokarm to co ma zrobic?
moja babcie przezciez rodzila 47 lat temu...

poza ty przytaczalam kiedys wam opowiesc babci tza ktora mowila ze u niej na wiosce jak byla mala chodzila babka z wielkimi cycorami i wykarmiala dzieci ktorych matki nei mogly karmic piersia
Ktos mi mowil, ze czasami sa dysfunkcje w wydzielaniu hormonu odpowiedzialnego za pokarm i niektore kobiety nie wykarmia chocby stawaly na glowie.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-01-30 o 13:11
Stary 2014-01-30, 13:08   #1077
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

.
jak zapałka, albo chłopiec w okresie dorastania

w sumie nawet do bibera podobna

Aleksander
Stary 2014-01-30, 13:09   #1078
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u mnie gorzej a nie lepiej ale walczę z choróbskiem, bo kto się zajmie Jaskiem jak nie ja?

ale moj syn okazał się bardzo łaskawy.
Jak wstał o 7 udało mi się go nakarmić i przekonać do pozostania w łóżku do 11 więc trochę się wygrzałam

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A w ogóle uważam, ze wszystkie jesteśmy bohaterkami, te, którym tżci nie pomagają, które mają po 2 dzieci i więcej i muszą same ogarniać, te, których dzieci jedzą za dużo/za mało, nie śpią, mają problemy zdrowotne, mamy wcześniaków, dzieci ze skazą, mamy walczące o kp, walczące, żeby dziecko choć trochę spało, mamy małych wyjców, itp. Nie wspominam już o największej stracie,jaka spotkała jedną z nas Żadna z nas nie wie do końca, co przeżywa ktoś inny, jaką ma naprawdę sytuację w domu, z czym się musi mierzyć i jak to w realu wygląda. Każda z nas ma swoje problemy, jedne większe, drugie mniejsze, ja siebie też podziwiam, że daję radę uziemiona w domu u teściów, z dzieckiem, które nie je, ma skazę, wysypki, wyje, itp, choć jest przekochane i cudowne. Nikt nie wie też, co naprawdę przeżyłam i przeżywam nadal z powodu wypadku męża. Także wyluzujcie, bo wszystkie robimy, co w naszej mocy, żeby było jak najlepiej. A jak ktoś ma dziecko zdrowe, szczęśliwe, jedzące, przesypiające noce i megagrzeczne, to też nie ma się czego czepiać, tylko po cichu zazdrościć

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić,bo normalnie rozpiera mnie duma Dostałam 5 z pracy zaliczeniowej- z przedmiotu,który sprawiał mi wiele problemów Pani dr niezła siekiera, więc jak wczoraj zobaczyłam wynik to mnie zamurowało A na dodatek dała mi 5 na koniec,gdzie wychodziło mi 4
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
znalazłam w gemini siateczkę na owoce i zamówię też- muszę w końcu zebrać to do kupy
http://www.aptekagemini.pl/nikidom-g...siateczka.html
oo JAśko też coś takiego dostał

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Cytat:
Papuga ja dawałam mniej więcej od 6 miesiąca w tej siateczce, ale krótko bo Dawid jej nie lubił. A one chyba są od 5 m-cy czy jakoś tak.
dzięki za informację

gorgulku dziękuję, a jak twoje gardło? ja biorę tabletki i syrop Prenalen. Chyba Tassia kiedyś poleciła, dzięki
papuga Jasiek wylądował ze mną w łózku i wygrzewał mnie mój mały termoforek
motylku Jasiek bardzo oporny na zasypianie w nocy był a ja trochę zmęczona choróbskiem miałam mało sił, ale na szczęście mąż pomógł, ululał Jasia i przyniósł tylko na karmienie.
logoasia super ze nerka Marcinka w porządku
Kasiunia wszystkiego naj dla Miłka, kciuki dla Was
Monia biedna Emilka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:14   #1079
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
od glutenu to biegunki są tak tu wyczytałam

właśnie wyczytałam na stronie osesek.pl że szpinak od 9 mca wg nich a ja daje od 5 czy ma ktoś jakąś tabele jak to who zaleca?
No biegunki nie ma, moze rzeczywiscie cukinia, a ja sobie gluten wkrecam.Ale sie jeszcze na wszelki wypadek wstrzymam.

No ja dalam po 4-tym szpinak.
Stary 2014-01-30, 13:14   #1080
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co Ty mówisz,a ja zaraz po Ade muszę iść i to jak zwykle z małą, a najgorsze, że większa część drogi mam nieodsniezony,co prawda rano dzwoniłam i zaglądałam do urzędu miasta, ale widzę, że jeszcze nie ruszyli tylkow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości