Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 13:31   #3211
wewillrockyou
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

olakola widzę, że jesteś z Wrocławia, miło powiedz mi, robiłaś może zakupy w baby maxxie? Można tam kupić butelki, smoczki, wanienkę, przewijak i takie inne pierdoły?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Ze względu na to, ze mam mało wód plodowych "pani to jeszcze poleży"...
Normalnie...
to wszystko dla Waszego dobra! wytrwałości

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Właśnie nie wiem, ale fakt faktem nie mam duzego brzucha i bolesnie czuje rozpychanie Malego... Może to już byly jakieś oznaki mniejszej ilości wod...
.
kurka, też mam stosunkowo mały brzuch, wody na granicy i też mocno wyczuwam ruchy Młodego od dziś piję 2l dziennie

Bąbelek

Edytowane przez wewillrockyou
Czas edycji: 2014-01-30 o 13:42
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:32   #3212
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
lepiej mi, że nie tylko ja mam tyyyle ciuszków...
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

wow
widze, ze troche nas wiecej, co nie zachowaly umiaru
Hehe!! Dopiero jak zaczęłam prac to zdałąm sobie sprawe ile tego jest.. Ale mimo tej świadomości nie potrafilaam odmówic sobie zakupu sukieneczki princeski jeansowej i komplecika z c&a. W końcu takie meega promocje były. Zreszta matka też coś musi kupić dziecku

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
nie no mnie nie wolno się podnosić z łóżka bo mogę urodzić w każdej chwili, moją jedynąwycieczką w ciągu dnia jest pójście do toalety a i to z trudem
Babcia na pewno zrozumie i patrzy z góry na Was szczęśliwa Odpoczywaj i nie rób sobie żadnych wyrzutów. JEszcze raz współczuję
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dzisiaj pierwszy raz spaliśmy w nowym pokoju
łóżko moje stare, panieńskie (jednoosobowe ;P) - w ciągu następnego tygodnia ma przyjść narożnik (zaczęłam sobie wkręcać, że zapłaciłam, a nie przywiozą)
głupio trochę, bo śpimy teraz "w drugą stronę" - o mało co nie spadłam z łóżka :P

na samym środku mam piramidę z kartonów :P wywalam i wywalam, a tych rzeczy nie ubywa - co gorsza jeszcze nie wszystkie przeniesione :/

może pamiętacie jeszcze, jak się żaliłam na mamę - otóż - nie widujemy się często (mam co robić), ale w sumie to ona się do mnie nie odzywa, próbuję zagadać, to tylko odpowiada "cześć", "dobrze" - i weź tu wyciągnij rękę
nie rozumiem kobiety, mnie się czepia, że się nie odzywam (no, trudno, żebym padała jej w ramiona jak na mnie nawrzeszczała), a sama gadać nie chce
przykre, ale już chyba żadne emocje, poza zdziwieniem, mną nie targają

Młodemu się chyba nowe miejsce spania podobało i z wrażenia nie spał od rana tylko smyrał mamuśkę z każdej możliwej strony jest bardzo leniwy (po mamusi), więc jak już postanowi się odezwać, to jestem mega happy

wczoraj narodzona córeczka kuzynki męża ma 3700 i 57cm urodziła się chyba 2 czy 3 dni po terminie, sn
trochę im zazdraszaczam z drugiej strony, Młody to moje pierwsze dziecko i nie wiem co i jak :P i nieco się obawiam czy podołam :P
Też czasami przy większym zakupie jak zapłacę z góry tak się wkręcam Ale jeszcze taka syt nie miała miejsca ani u mnie ani u znajomych a duzo zamawiamy U Ciebie też będzie w porządeczku A na wąskim łóżku we trójeczke musiało być przytulaśnie) Przekęcanie an komendę I jeszzce młody zadowolony Super!!
Mamą się nie przejmuj. Z czasem jej przejdzie.. Wiem, że sytuaca denerwująca ale.... cóż zrobić
U mnei też pierwsze dziecko wiec rozumiem Twoje obawy. ale nei my pierwsze nie ostatnie. Poradzimy)
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:35   #3213
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja mam taki zielony kocyk za 35 zł Dostałam go od teściowej. Były jeszcze różowe. Ale jeszcze go nie prałam, bo na metce zalecają ręcznie i nie wiem jak będzie się sprawował po praniu
chyba mam taki sam kocyk z motylkiem? milutki jest, prałam go już 2 razy i nic się nie działo

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

Jutroplanuję do pepco pojechać po wizycie u gina i nabyć obowiazkowy kocyk. A to w stałej ofercie jest czy jakas limitka była??
są w stałej ofercie mam już jeden i zastanawiam się na drugim z polaru minky. Może któraś ma? bo mi strasznie podobają się te minky ale cena oryginalnego kocyka to ponad 100zł, więc bez przesady i zastanawiam się nad tym z pepco

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Witajcie
Zaraz zabiorę sie za nadrabianie .. Za nami ciężki dzień. Zuzanka ma zapalenie gardła i spojówek. Na razie bez antybiotyki całe szczęście ale nie wiem czy ostatecznie na nim sie nie skończy. Biedna moja oczka ma tak zaropiałe. W nocy obudziła sie z płaczemvi wołaniem -mamusia mamusia oko boli boli' dostała krople i dodatkowo przemywam solą fizjologiczne..
Rano wręcz przez ręce mi leciała. Jeszcze nigdy nie czułam takiego leku o nia i takiej bezradności..
biedna malutka wiem co to znaczy zapalenie spojówek.. dużo zdrówka dla niej!!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Podpatrzyłam u którejs z Was i też wieszaki wykorzystałam. Niestety duże. ale sukieneczki i bluzy rozpinane wiec dalo radę.. No i czekające prasowanie A na koniec żeby nie było, że tylko róż- wszechobecny jeans

Tak więc pranie ubran oficjalnie zakonczone. Zostaną nowe kocyki, pieluchy, posciele..
środkowe zdjęcie ile ubranek!
chociaż w sumie... chyba będę miała takie same sterty

Bąbelek
Stary 2014-01-30, 13:37   #3214
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny,

Tak Ela, ona miała urodziny 3 stycznia ...

Coś w tym jest, że jeden odchodzi by inny mógł się narodzić. W jej wieku i tak mało co ją cieszyło i miała dość samego życia bo cała rodzina się rozjechała po Polsce...zostały jej tylko gazety i tv...i sama ciągle mówiła że nie chce jej się już żyć jak wszysytko boli a umysł wciąż taki "trzeźwy".
Najgorsze jest, to że rodzina tak naprawdę nigdy nie jest gotowa na śmierć. Wiadomo było, że tyle lat, że drugiej setki nie będzie, ale i tak odejście boli

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:37   #3215
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny właśnie zmarła moja babcia, miała skończone 103 lata i zaczęła 104...nawet nie pojadę na pogrzeb przez to moje leżenie...tak chciałam żeby jeszcze zobaczyła Piotrusia...
przykro ale jaki piękny wiek!

Bąbelek
Stary 2014-01-30, 13:37   #3216
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
są w stałej ofercie mam już jeden i zastanawiam się na drugim z polaru minky. Może któraś ma? bo mi strasznie podobają się te minky ale cena oryginalnego kocyka to ponad 100zł, więc bez przesady i zastanawiam się nad tym z pepco
To po co oryginalny? Np.
http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-mi...878147837.html

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:38   #3217
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Piękny wiek dla babci. Nie każdemu dane dożyć takich lat. Babcia będzie patrzeć na Piotrusia z góry.

Babcia mojego TŻta ma 94 lata. A mój Maksiu będzie 17tym prawnukiem -az nie chcialam wierzyć. I jedna z prawnuczek jest też w ciąży -poczatki i w drodze też pra-prawnuk.
17?! i prawnuczka w ciąży!? Joooooj, spora rodzinka

Bąbelek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 13:38   #3218
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też miałyście problem z odwoływaniem wizyt USG? Dostałam ostatnio skierowanie na kolejne kontrolne USG (muszę robić co miesiąc odkąd stwierdzono powiększenie jednej komory mózgu Małego) i umówiłam się na 4ego lutego - ponieważ w moim centrum medycznym zwykle sa spore kolejki do USG profilaktycznie lekarz dał mi papierek wcześniej i miała wizytę umówioną już od jakiś 2 tygodni (3 tyg przed terminem USG). I nagle wczoraj mail - wizyta odwołana bo nie będzie lekarza - proszę się kontaktować z infolinią żeby przełożyć wizytę. No to dzwonię - i co się okazało? Pierwszy wolny termin za 2 tygodnie - a ja muszę zrobić to badanie teraz - za kilka dni najpóźniej... Nie rozumiem jak można wiedzieć tydzień wcześniej że lekarza nie będzie a nie zorganizować zastępstwa - w końcu USG to nie jakaś wizyta u internisty a w ciąży każdy tydzień/dzień ma znaczenie. Byłam wściekła bo już kiedyś miałam podobną sytuację Na szczęście udało mi się załatwić w innej prywatnej poradni USG na sobotę, ale muszę zapłacić 250zł... Masakra Pół nocy nie przespałam przez tę sytuację... I kurcze to niby prywatne placówki - nie NFZ. Nie rozumiem jak można tak postępować z ludźmi
Niefajnie, że każą tyle czekać, wiadomo że każdy ma prawo zachorować czy może mu coś wypaść, także lekarz od usg, ale powinni załatwić jakieś zastępstwo. zwłaszcza, że to prywatna przychodnia. Mi też się zdarzyło, że wizyta musiała zostać przełożona, ale było to kilka dni różnicy.

Cytat:
Podpatrzyłam u którejs z Was i też wieszaki wykorzystałam. Niestety duże. ale sukieneczki i bluzy rozpinane wiec dalo radę.. No i czekające prasowanie A na koniec żeby nie było, że tylko róż- wszechobecny jeans

Tak więc pranie ubran oficjalnie zakonczone. Zostaną nowe kocyki, pieluchy, posciele..
wow sporo tych ubranek fajnie, że już pranie ich masz z głowy

Cytat:
dziewczyny właśnie zmarła moja babcia, miała skończone 103 lata i zaczęła 104...nawet nie pojadę na pogrzeb przez to moje leżenie...tak chciałam żeby jeszcze zobaczyła Piotrusia...
przykro mi zrobiła miejsce dla Piotrusia...

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Hej. Za mną kolejna nieprzespana noc. Od rana jestem na nogach. Chciałam się zdrzemnąć ale tata kończy ganek i muszę poczekać aż skończy. Jestem wręcz wyczerpana tymi nieprzespanymi nocami.

Odebrałam wyniki tych prób wątrobowych- wszystko w normie
Teraz muszę tylko rozkminić skąd ta wysypka.
całe szczęście, ciekawe tylko skąd ta wysypka
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:40   #3219
czbasia
Zakorzenienie

Aaaaa... i dzieki za namiary na rossmanowskie chusteczki do prania. Chyba działają. Jak prałąm przednie różowe rzeczy jakoś wpadły mi do pralki czerwone majtusie od sukienki I chusteczka różowa a ubran nie zabarwiło. Ciekawe czy slusznie przypisuje jej cudowne właściwości i czy bez było by tak samo
Stary 2014-01-30, 13:43   #3220
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Opieka opieką, ale przepływ informacji jest slaby, bo nie widziałam wyników usg (tego wydrukowanego raportu) i nie wiem wynosi ten wskaźnik AFI i btw nawet podczas usg o niego nie zapytalam, bo...jeszcze wtedy o nim nie słyszałam Teraz już to nadrobilam oczywiście i przy następnym usg się dopytam

Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app
To daj znać bo Ja też mam mało wód i chce wiedzieć od ilu lekarze zatrzymują

Cytat:
Oby tak szybko lekarze o tym nie zapomnieli.

Sent from my HTC Wildfire using Wizaz Forum mobile app
W najbliższym czasie nie zapomną bo teraz będą kontrole w każdym szpitalu na oddziałach ginekologicznych. Według mnie to dla Nas dobrze

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Cześć kochane.
Ja dziś wyspana

Zaraz koleżanka przyjdzie na kawę- ale nie pogadamy, bo ona tylko po hiszpańsku...
To dobrze, że dziś się wyspałaś

To co Wy będziecie robić jak nie gadać

Cytat:

śliczne ciuszki

Cytat:

Bardzo mi przykro ,ale babcia na pewno z nieba będzie patrzeć na Piotrusia

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Hej. Za mną kolejna nieprzespana noc. Od rana jestem na nogach. Chciałam się zdrzemnąć ale tata kończy ganek i muszę poczekać aż skończy. Jestem wręcz wyczerpana tymi nieprzespanymi nocami.

Odebrałam wyniki tych prób wątrobowych- wszystko w normie
Teraz muszę tylko rozkminić skąd ta wysypka.
No to dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dzisiaj pierwszy raz spaliśmy w nowym pokoju
łóżko moje stare, panieńskie (jednoosobowe ;P) - w ciągu następnego tygodnia ma przyjść narożnik (zaczęłam sobie wkręcać, że zapłaciłam, a nie przywiozą)
głupio trochę, bo śpimy teraz "w drugą stronę" - o mało co nie spadłam z łóżka :P

na samym środku mam piramidę z kartonów :P wywalam i wywalam, a tych rzeczy nie ubywa - co gorsza jeszcze nie wszystkie przeniesione :/
No to już z górki za szybkie urządzenie

Wstałam

Słyszałyście o bliźniętach syjamskich urodzonych dzisiaj w Warszawie? Są zrośnietę brzuszkami i dzisiaj będzie operacja rozdzielenia, ale dostały po 10 punktów i mają dobre rokowania

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:43   #3221
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
piękny, ale 60 zł to też dla mnie za dużo

Bąbelek
Stary 2014-01-30, 13:43   #3222
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

środkowe zdjęcie ile ubranek!
chociaż w sumie... chyba będę miała takie same sterty
Dopoki za pranie i prasowanie się nie wezmiemy włąśnie togo nie widać.. Noo właśnie... idę prasować.
Stary 2014-01-30, 13:45   #3223
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
piękny, ale 60 zł to też dla mnie za dużo poza tym szukam kocyka, a nie kołderki, ale dzięki! może jak będzie większy przypływ gotówki to się skuszę

Bąbelek
Stary 2014-01-30, 13:46   #3224
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

W najbliższym czasie nie zapomną bo teraz będą kontrole w każdym szpitalu na oddziałach ginekologicznych. Według mnie to dla Nas dobrze

Też mi się tak wydaje i jakoś dziwnie spokojniesza jestem
Stary 2014-01-30, 13:47   #3225
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
No i coś Ty zrobiła przecież Ja mam pościel w takie sówki i teraz chce mieć taki kocyk

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 13:50   #3226
wewillrockyou
Rozeznanie

mmhym kobieto, uduszę Cię za ten link już wymyślam na czym zaoszczędzić, żeby mieć ten kocyk, A NIE CHCIAŁAM kołderki, noooooooooooooooooo i co ja biedna mam zrobić

Bąbelek
Stary 2014-01-30, 13:52   #3227
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa... i dzieki za namiary na rossmanowskie chusteczki do prania. Chyba działają. Jak prałąm przednie różowe rzeczy jakoś wpadły mi do pralki czerwone majtusie od sukienki I chusteczka różowa a ubran nie zabarwiło. Ciekawe czy slusznie przypisuje jej cudowne właściwości i czy bez było by tak samo
skoro chusteczka się zafarbowała to znaczy, że uratowała twoje pranie

Cytat:
tak, przydadzą się takie kontrole, szkoda tylko, że interweniują po tragedii

Cytat:
No i coś Ty zrobiła przecież Ja mam pościel w takie sówki i teraz chce mieć taki kocyk
ja niektórych linków w ogóle nie otwieram, właśnie z tego powodu
Stary 2014-01-30, 13:54   #3228
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
swoją drogą że wiesz oni dostają kasę po iluś dniach wiem że pierwsze po 3 bodajże dobach, a potem po 12 pełnych bo ja leżałam już tylko ze względu na dofinansowanie z nfz kolejne dwa dni choć mogłam wyjść...

to u mnie!
super są te miniaturkowe wieszaczki Jak Piotruś podrośnie zamierzam zamontować je na jego wysokości Piękne zbiory

Bardzo mi przykro z powodu Twojej Babci Jak zmarł mój dzidziuś, to chwilę później zaszłam w ciążę z Amelką. A teraz ciągle martwię się o swoją babciusię. Ma 93 lata i jak dłużej nie odbiera telefonu, to cała drżę. Ma już prawnuka i prawnuczke. Teraz czeka na dwie prawnuczki, bo moja kuzynka też jest w ciąży i rodzić ma 2 tygodnie przede mną.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:01   #3229
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Słyszałyście o bliźniętach syjamskich urodzonych dzisiaj w Warszawie? Są zrośnietę brzuszkami i dzisiaj będzie operacja rozdzielenia, ale dostały po 10 punktów i mają dobre rokowania
Czytałam właśnie - niesamowita ta nasza natura. Że dwoje ludzi może się urodzić w sumie jako jedno ciało... Nie do pomyślenia.

I przepraszam za tego linka. Kiedyś się natknęłam i mam w zakładkach "do kupienia, przy większej forsie"

Edit: jeszcze kiedyś chciałam podrzucić Wam linka, nie wiem czy ktoś się natknął na ten wątek? Bardzo pouczający Wyobrażenia przed porodem a rzeczywistość po

Nie wiem, czy był już poruszany ten temat, jak tak to przepraszam, ale myślałyście może coś o chrzcinach? Chodzi mi konkretnie, mniej więcej ile czasu od narodzin planujecie robić? Oczywiście te, które chcą chrzcić
U mnie tradycja jest, żeby robić dość wcześnie... Ja myślałam gdzieś o 2 miesiącach, bo 12 maja mamy rocznicę ślubu Ale nie wiem

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2014-01-30 o 14:02
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 14:01   #3230
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

side85
Nadzwyczajna Tobie tez sie nalezy chyba nie masz chwili spokoju w tej ciazy...

Ja ogladam wozki, bo chyba czas zakupic, ale jakos nic nie widze dla siebie, tzn dla syna
wiekszosc z Was juz ma kupione chyba ?

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-01-30 o 14:03
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:09   #3231
nivka
Raczkowanie

Cytat:
olakola widzę, że jesteś z Wrocławia, miło powiedz mi, robiłaś może zakupy w baby maxxie? Można tam kupić butelki, smoczki, wanienkę, przewijak i takie inne pierdoły?
Ja też jestem z Wrocka Przewijak, materacyk i tego typu wieksze rzeczy kupiłam w askocie (jakoś mi bardziej pasuje niż baby maxx). Tam mają wszystko i ceny nie są bardzo zawyżone w stosunku do internetowych, choć wiadomo, że w necie zawsze taniej (zwłaszcza za pierdółki typu butelki i smoczki). Ale nie chciałam płacić za transport np. wanienki. Do askota warto zaglądać - zawsze są jakieś promocje i wyprzedaże jak byliśmy po materacyk sprzedawali wanienki po 12 zł!!
Materace nie są dużo droższe a mają na miejscu przekroje i można pomacać więc też u nich się zdecydowaliśmy Kupisz tam wszystko od wyprawki po pampersy i słoiczki, ubranka i zabawaki. Mnie się bardzo podoba, obsługa też no i dla stałych klientów 5% rabatu.
A staniki Alles widziałam w Faktory outlet w sklepie z bielizną z francuską nazwą - nie pamiętam, ale oni mają tam dużą rozmiarówkę i osobno wiszą staniki do karmienia - taniej niż w sklepach bo poprzednie kolekcje.
A ja swój wymarzony minky upolowałam w tk maxxie za 55 zł - mają prześliczne kocyki, kupowałam w zeszłym tygodniu warto zajrzeć, bo ciuszki też cudne i poobniżane ceny. A z minky to niestety kosztuje bo materiał jest drogi, ale warty ceny ja się zakochałam w moim kocyki

Side85 Trzymaj się
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:10   #3232
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słyszałam
Ale to dobra wiadomość, że dostały po 10 punktów. Rozdzielą i będzie super

Cytat:
Nie wiem, czy był już poruszany ten temat, jak tak to przepraszam, ale myślałyście może coś o chrzcinach? Chodzi mi konkretnie, mniej więcej ile czasu od narodzin planujecie robić? Oczywiście te, które chcą chrzcić
U mnie tradycja jest, żeby robić dość wcześnie... Ja myślałam gdzieś o 2 miesiącach, bo 12 maja mamy rocznicę ślubu Ale nie wiem
Ja poczekam jak urodzę, to pomyślę. Niby powinno się jak najwcześniej chrzcić dzieci, ale nie wiem kiedy dojdę do siebie, myślę, że i tak ponad 2 miechy będziemy czekali, bo jak urodze w połowie marca, to za miesiąc są święta, później komunia mojego siostrzeńca na początku maja, więc pewnie gdzieś pod koniec maja. Chyba, że po porodzie będę super mamuśka ekstra, to zrobi się szybko

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:12   #3233
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Ja też jestem z Wrocka Przewijak, materacyk i tego typu wieksze rzeczy kupiłam w askocie (jakoś mi bardziej pasuje niż baby maxx). Tam mają wszystko i ceny nie są bardzo zawyżone w stosunku do internetowych, choć wiadomo, że w necie zawsze taniej (zwłaszcza za pierdółki typu butelki i smoczki). Ale nie chciałam płacić za transport np. wanienki. Do askota warto zaglądać - zawsze są jakieś promocje i wyprzedaże jak byliśmy po materacyk sprzedawali wanienki po 12 zł!!
Materace nie są dużo droższe a mają na miejscu przekroje i można pomacać więc też u nich się zdecydowaliśmy Kupisz tam wszystko od wyprawki po pampersy i słoiczki, ubranka i zabawaki. Mnie się bardzo podoba, obsługa też no i dla stałych klientów 5% rabatu.
A staniki Alles widziałam w Faktory outlet w sklepie z bielizną z francuską nazwą - nie pamiętam, ale oni mają tam dużą rozmiarówkę i osobno wiszą staniki do karmienia - taniej niż w sklepach bo poprzednie kolekcje.
A ja swój wymarzony minky upolowałam w tk maxxie za 55 zł - mają prześliczne kocyki, kupowałam w zeszłym tygodniu warto zajrzeć, bo ciuszki też cudne i poobniżane ceny. A z minky to niestety kosztuje bo materiał jest drogi, ale warty ceny ja się zakochałam w moim kocyki
ooo, dzięki

Bąbelek
Stary 2014-01-30, 14:19   #3234
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Młody chciał wyjść i pooglądać nowy pokój
Oj ja też zazdroszczę, chciałabym już
niestety, do końca daleko no ale bliżej niż dalej, skoro można tu już spać ale końca, jako takiego, to jeszcze na horyzoncie nie widać :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:20   #3235
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
C
U nas też dość szybko robi się chrzciny. My planujemy na koniec kwietnia bądź w maju, zobaczymy jak to będzie
Stary 2014-01-30, 14:24   #3236
thidien
Rozeznanie

Cytat:
hm.. właśnie spojrzałam w kalendarz i wyszło, że ten dzień, kiedy rok temu braliśmy ślub w tym roku wychodzi jako niedziela - fajnie się składa, to może podrzucę taki pomysł mężowi Młody będzie miał ok 4 miesięcy
(a ślub braliśmy w urodziny męża :P cóż za oszczędność na zapamiętywaniu dat :P:P:P:P)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:25   #3237
monkaa321
Zakorzenienie

Filistynka83 ja tak nigdy nie miałam, strasznie współczuje tych nerwów. Niepoważni są

czbasia ślicznie wygląda a ile ubranek masz
chociaż ja też mam do rozm 74 więc może też bym miała taką sterte

side85 moje kondolencje
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:26   #3238
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
U nas też dość szybko robi się chrzciny. My planujemy na koniec kwietnia bądź w maju, zobaczymy jak to będzie
u nas tez wlasnie szybko sie robi,ale my chyba poczekamy do laata jak moja mama i brat przyjada z Niemiec, chialabym, zeby byli mozemy jeszcze zrobic w Wielkanoc, ale to moze za szybko? a moze nie, co sadzicie?????

Krzys byl chrzczony w Wielkanoc ale juz mial ok3 mies wtedy. a takie malenstwo ok 3 tyg?
Stary 2014-01-30, 14:30   #3239
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

U mnie w rodzinie zawsze ok 7mego miesiaca. I my tak jakos planujemy zrobic chrzest ok wrzesnia. Biorąc pod uwage nasze dlugi musimy spiac dupki i odłożyć na chrzciny. Bedzie bardzo kameralnie, tylko najbliżsi i raczej bez alkoholu, moze szampan ew. wino.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:31   #3240
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
To daj znać bo Ja też mam mało wód i chce wiedzieć od ilu lekarze zatrzymują

To co Wy będziecie robić jak nie gadać

Patologiczne AFI jest poniżej 5, od 5-10 jest obserwacja. Nie martwić sie na zapas dziewczyny- ja mam 9 i lekarz nie marudzi.
(Kate, my chyba mamy podobne wyniki ostatnio)

Koleżanka była- przyniosła kozaczki z Zary dla Małej, które założę chyba za rok, bo rozmiar 18. No i był prawie monolog po angielsku, bo Julia trochę rozumie.

Cytat:
Śliczny- chyba podeślę jak ktoś będzie pytał się, co ma na prezent z Pl kupić.
Ja kupiłam wczoraj duzy polarowy za 5 ojro...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości