|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX
Cytat:
![]() ![]() A czemu niby? ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;44885768] wróciłam, przed chwilą miałam wyniki- zdałam, ale wszyscy mają 3, wyniki były po 20 minutach od egzaminu( test, sprawdzany przez maszynę i wpis do usosa) i co najlepsze pisałam z koleżanką i miałyśmy takie same odpowiedzi i ona ma 9 punktów, a ja 10 ![]() dziękuję za kciuki ![]() Oj, ja też bym była zła, doskonale Cię rozumiem... no ale przynajmniej zdane ![]() Bardzo ładnie się błyszczą, ale popieram argument z podcięciem ![]() Cytat:
I psycholog, koniecznie. Cytat:
![]() Ados już mi odprysnął ![]()
![]() |
#1622 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masz rację, na razie nie chcę i nie będę się z niczym spieszyć.. Jesteście wszystkie takie kochane ![]() Cytat:
Na razie jestem w stanie tylko podejrzewać, że to, co najlepsze, to już właściwie za mną.. Ja? Wytrwała? Uwierz, że bardzo bym chciała. I chciałabym móc w życiu realnym zdjąć tę maskę, która pozwala mojemu otoczeniu wierzyć, że u mnie w porządku, że się trzymam. Bo się nie trzymam i wygląda na to, że jeszcze długo będę tak schizować. Ale niech wierzą, że daję sobie radę. Chyba tak mi wygodniej.. O psychologu pisałam wyżej, ale mimo wszystko dziękuję za radę, a przede wszystkim za wsparcie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Nigdzie nie zamierzam się od Was ruszać, jesteście nieocenione.. Nie mam weny, nawet nie wiem, w którym kierunku miałabym iść. ![]() Wizja, że miałabym siedzieć i wypłakiwać się obcemu człowiekowi jest dla mnie nie do przełknięcia i wołami mnie nie zaciągną.. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |||
Konto usunięte
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;44888324]Mam za dużo kosmetyków
![]() Obecnie zeszłam w wysokiej do średniej porowatości. Włosy mam falowane za zapiecie stanika. Włosy myje średnio 2-3 razy w tygodniu, obecnie co 2gie mycie stosuje maskę. Przed myciem nakładam maski i odżywki czasami z jakimś olejem. Końcówki zabezpieczam jedwabiem joanna. Aktualnie moje końcówki wymagają lekkiego podciecia. Prowadzę bloga włosowo kosmetycznego, tam umieszczam na bieżąco sprawy włosowe. Rok temu moja włosowa historia znalazła się na blogu Anwen z czego jestem najbardziej włosowo dumna. Uff... To chyba na tyle ![]() przeczytam Twoją historię u Anwen ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dokładnie, już jestem prawie (jeszcze koło z kpc o 18.30 ) po sesji z czwartego roku, jeszcze jeden egzamin z warunku ![]() mi wczoraj my secret odprysnął ![]() mam katar i leci mi z nosa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
Chyba zadzwonię do sekretarki K i dowiem się, gdzie on teraz jest. (" Bo kochanie, to tajna akcja i nie powinnaś wiedzieć, gdzie jadę. Dla swojego dobra"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem, że wizyta u psychologa jest trudna, ale ja wierzę, że jest w stanie pomóc nawet jeśli nie jesteś do tego przekonana. Ponad rok temu moja przyjaciółka została porzucona przez faceta po 6 latach związku, nie jadła tygodniami, wylądowała w szpitalu, rodzina siłą zaciągnęła ją do psychologa i Ola powiedziała mi, że to wtedy była najlepsza rzecz jaką mogli dla niej zrobić. Spróbuj, może akurat trafisz na osobę, która będzie w stanie Ci pomóc.
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | ||
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;44877594]Ale grzaniec ten będzie leczniczy
![]() dokładnie, oj tam oj tam ![]() [/QUOTE] No właśnie! ![]() Cytat:
Cytat:
No cóż, muszę jakoś przetrwać, dobrze że mam zakładany w ferie, gdzie nie muszę chodzić do szkoły ![]() Też mam ten problem! EdiZa, ja Ci nic nie poradzę, bo co taka małolata może wiedzieć o życiu, ale zgadzam się z dziewczynami, przebywaj dużo z nami, znajdź może jakąś pasję, która Cię pochłonie.. No nie wiem. W każdym razie musisz się trzymać! ![]()
![]() |
#1627 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że mój TŻ nigdzie nie wyjeżdża, bo bym chyba zwariowała. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
Edi, rozumiem, że to może być trudne, ale nam jakoś zaufałaś, a w sumie też obce jesteśmy. Jak psycholog będzie mądry i dobry, to poprowadzi Cię przez terapię jak najmniej boleśnie. Dowiedz się po forach, znajomych, żebyś nie wylądowała u pierwszego lepszego, tylko u kogoś naprawdę dobrego.
Ja po przeprowadzce do Warszawy po rozwodzie rodziców poszłam w pewnym momencie do psycholog szkolnej, bo nie wytrzymałam i pierwsze co zrobiłam to rozpłakałam się zanim powiedziałam jak się w ogóle nazywam, pamiętam, że szukała po całej szkole melisy... Ale dzięki tej kobiecie jestem dzisiaj w stanie rozmawiać z mamą i szukać w niej oparcia, a z czasem być dla niej oparciem. Inaczej nie wiem jakby nasze relacje wyglądały...
#1629 |
Spaceroholiczka
|
Zielone
![]() W każdym... Widzę, że jestem za duża, no i gdybym była szczupła, to wszystko by na mnie pasowało, ładnie leżało. Z resztą nie tylko ja to widzę. A co do spodni - miałam nadzieję, że rurki z prawdziwego zdarzenia będą mi pasowały, ale myliłam się i chyba wrócę do prostej nogawki... Za to dziś zaraz po przebudzeniu dostałam krwotoku z nosa i ciśnienie skoczyło. Już mi ręce opadają od tych krwawień. Dawniej zdarzały się parę razy w miesiącu, a teraz to już 4 raz od ponad tygodnia... |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | ||
Zakorzenienie
|
O tak!
Idź w jakość ![]() Cytat:
A nie wiem, może mi przechodzi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1631 |
Spaceroholiczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rozejrzę się, ale nie obiecuję Wam, że do kogoś się wybiorę. Na razie zbadam teren.. Rozwód rodziców to tym bardziej trudna sytuacja, ale lepsza, niż siedzenie w związku, który niszczy. Dobrze, że zebrałaś się w sobie i ktoś Ci pomógł. Chciałabym na taką osobę trafić.. Cytat:
Nie tylko Ty, powiadasz. A kto? Wesoła rodzinka? Przepraszam Kav, ale kurczę, jak nieraz opisujesz, jak podchodzi do Twojego wyglądu Twoja mama, to nie powiem, co mi się w kieszeni otwiera, bo źle to zabrzmi. Przemyślę to jeszcze.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie psycholog tu po to żeby zrozumieć samą siebie i pomóc Ci zdecydować co dalej ze sobą począć...
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1635 | |
Zakorzenienie
|
Co Ty taka niestała
![]() Cytat:
Przemyśl, jest sporo świetnych specjalistów, jak poszukasz to na pewno na takiego trafisz. Siedzenie w związku, który niszczy? Zaniepokoiłaś mnie tym bardzo, myślałam, że problem leży gdzie indziej...
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
![]() A nie wiem ![]()
#1637 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Od rodziny wysłuchuję cały czas, jakim jestem grubasem i widocznie nim jestem, skoro tyle osób to zauważa, z resztą Tż też potrafi mi powiedzieć co nieco o moim wyglądzie, niby półżartem, ale jednak. Poza tym wszystkie moje rówieśniczki, wyższe, niższe są chudsze, a ja wyglądam przy nich jak kloc. Siedzę i widzę, jak wylewa się na mnie brzuch, jakiekolwiek spodnie bym nie ubrała - mam ogromne nogi, jem i już wiem, że zaraz przytyję. Waga podobno mi spada, a co bym nie ubrała jest ciaśniejsze. Edi, jakbym potrafiła, to zrzuciłabym co najmniej 10 kg, tylko nie wiem nawet jak się do tego zabrać. Ćwiczę - jestem wykończona i dokucza mi ból stawów, jem mniej, lepiej - mam dolegliwości ukł. pokarmowego, a już teraz mało jem; ciągle ktoś się przy mnie kręci, wypomina, że za dużo jem albo zdenerwuje i nie mam apetytu. Tą kobietą targają emocje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
Ona jest stała, ino oni się zmieniają.
![]() Kav, sorry, ale ledwo wróciłam z zajęć, jestem wkur*iona na maksa, nie umiem nic na jutrzejszy egzamin, A TY MI TU PIE*DOLISZ, żeś gruba. Ty, ku*wa, chodzący ideał, 90-60-60, a wzrost taki, że chobym se zmieszała geny z Claudią Schiffer to taka nie będę. Wychodzę, bo to nie na moje nerwy, ku*wa. ![]()
#1640 |
Zakorzenienie
|
a i chciałam powiedzieć, że na szczupłych osobach nie wszystko wygląda dobrze, jak ważyłam 48kg przy 1,68 to nie raz przymierzałam ciuchy po prostu źle skrojone dla mojej figury i nie ważne czy były w rozmiarze xxs, czy xs, czy s, wyglądały na mnie źle i już
![]() Nie wiem zupełnie skąd ten pogląd, że szczupli ludzie wygladają dobrze we wszystkim ![]()
#1641 |
Zakorzenienie
|
![]() Kav, głupoty opowiadasz z tą grubością. A członkowie Twojej rodziny i TŻ to rozumiem osoby o idealnych figurach? ![]()
#1642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Problem ma kilka podłoży. Ten oczywisty jest Wam znany, ale.. Coraz gorzej czuję się w tym związku. Jestem zła, bardzo zła na niego, że ucieka od kłopotów, że nie chce rozmawiać, że olewa z góry moje potrzeby. Boli mnie, że zachowuje się jak przykładny mąż tylko wtedy, kiedy jest cień szansy na to, że w końcu będziemy rodzicami. Coraz bardziej irytuje mnie jego apodyktyczność i strzelanie fochów na prawo i lewo częściej, niż ja zmieniam dodatki do ubrań. Poza tym dobrze wie, jak kocham moją pracę i na czym ona polega, a przed jego wyjazdem dowiedziałam się, że nie życzy sobie, bym dłużej pracowała, bo doszedł do wniosku, że miejsce jego kobiety jest w domu. Cytat:
Ty masz podobać się przede wszystkim sobie, a póki tego nie zrozumiesz, to będziesz dawać sobie wmawiać, jakim to spaślakiem jesteś. A nie jesteś. Jesteś zgrabną, młodą dziewczyną, której niczego nie brakuje, a daje się tak dobijać przez osoby, które w głowie mają- przepraszam- ale najwidoczniej tylko echo. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę na imprezę pierwszy raz od roku ![]() ![]() Pokręciłam się trochę, więc Wam pokażę . ![]() 20140130_171835.jpg 20140130_171828.jpg 20140130_171725.jpg Miłego wieczoru ![]()
![]() |
#1646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne włosy i śliczna TY!
![]() |
#1647 |
Wtajemniczenie
|
Ja chyba też się napiję dzisiaj, bo się pokłóciłam z TŻem. Choć cały czas mam jednak nadzieję, że zaproponuje spotkanie, wiec może nie będę jeszcze piła. Choć mam ochotę na wino grzane.
delightful_, ale Ty piękna jesteś ![]()
![]() |
#1648 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie dostałam mojego telefona i działa!
#1649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzajemnie! ![]()
![]() |
#1650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.