Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 18:34   #1471
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Małż pojechał wymieniać rozrząd, ja pomalowałam pazurki i zasiadam do poczytania co u Was

wiecie, tak mi się przyrko, tzn smutno zrobiło... Mój mąż NIGDY się nie skarży, a dzisiaj powiedział, że coraz ciężej Mu wstawać rano, wykończą Go te dojazdy Na miejscu tak ciężko o dobrą pracę.

Druga rzecz, dzisiaj rano stanęłam na wadze, schudłam strasznie, ważę 52kg (172cm wzrostu), wszystko przez te zawirowania z pracą...

Blanka dzisiaj znowu zrobiła awanturę w żłobku, bo się kanapka skończyła

Lecę poczytać
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:34   #1472
nafiyqa
Zakorzenienie

Lady, fajne te butki, ale nie umialabym w nich chodzic

Deli, rzeczywiscie Amelka coraz bardziej sie do Ciebie podobna robi!

Nie moge sie odnalezc jak nie mam swojego kompa :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:43   #1473
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

no, no, szkoda, że Cię uczniowie w akcji nie widzieli, bo miałabyś niezłe poważanie
Ano szkoda Dzisiaj musiałam powtórzyć zakręty na ręcznym, z tego miejsca dziękuję TŻtowi, że mnie tego nauczył

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
odnośnie surowych warzyw to my nie dawaliśmy jeszcze żadnego. W sumie teraz to wszystko strasznie pryskane i nawet nie wiem, co by tu dać
ja daję marchewkę, ona sobie memla, "gryzie" dziąsłami, pomidora, ogórka dawałam wcześniej.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ale zła jestem. człowiek chce ładnie wyglądać na roczkową imprezę w sobotę a tu mi jakieś uczulenie wyszło na twarzy jakieś suche czerwone plamy. masakra:/
dobrze, że my, Kobiety, możemy się malować, zawsze mamy jakąś furtkę w razie w

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Super że tak się pozytywnie czujesz
No i brawo mistrzyni kierownicy

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Fewcia szalejesz
Stary 2014-01-30, 18:49   #1474
hje
Zakorzenienie

Dziewczyny, muszę.
To jest hit po prostu. Zacytowane wątku o OZM

Znam jeden przypadek OZM, ale w sumie nie wiem jak go sklasyfikować. Chłopiec urodzony w październiku, a pierwszą kąpiel miał na Boże Narodzenie. Mamuśka do tej pory myła go jedynie chusteczkami mokrymi. Swoje postępowanie tłumaczy tym, że nie chciała aby się przeziębił.
Dodam również, że nie była ani razu z małym na spacerze mimo, że ma już 3 miesiące.

No powiedzcie, jak, gdzie, kiedy....???

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-01-30 o 18:51
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:55   #1475
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kolejna masakryczna noc od 3 co sekunde pobudki, brzuch bolał, masowanko nic nie dało... biedna moja..

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
w ogóle mam wrażenie, że Wasze dzieci to ogóle się nie boją, jak się uderzą to nie płakusiają, u nas niewiele potrzeba, żeby Kuba zrobił tą swoją minkę, usta w podkówkę i płaksusiak. Chyba naprawdę wychowuję mamincycka (tak tż na niego mówi).
Blanka ma w nosie upadki, wstaje i idzie dalej. W najbardziej krytycznym momencie miała 4 siniaki na czole

Dzisiaj ciocie powiedziały, że jest jedynym dzieckiem w żłobku, z którym nie ma żadnych problemów. Tfu, jest jeden - jak skończy się jedzenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!
coz to byla za noc!
mlody urzadzil sobie wczoraj tugeze od 3 do 4.30
jedynie lulanie na chwile przynosilo jakotaki skutek tak wiec
pierwsza czesc przebiegla pod haslem "a sprobuj mnie tylko odlozyc" a druga - "i tak żle i tak niedobrze"
na szczescie wszystko rozgrywalo sie u nas na lozku bo jakbym miala jeszcze uskutecznic z nim pieszonocne wedrowki po hawirze to byl padla
tak wiec dzis, jesli nie bedzie dzieciakow to zamierzam udac sie do skladzika wfistow, polozyc sie na materacu, przykryc drugim i odespac to co mi sie prawnie i konstytucyjnie nalezy

Cytat:

gratki!
u nas to standard! smiejemy sie w pracy ze powinni nam w pracy placic dodatek odnosnie extremalnych warunkow dojazdowych
u nas podobno tez standard jak Wam zapłacą, to daj znac, też się upomnę

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Cześć,
dziwczyny, mam dobre wiadomości, antybiotyk szybko zaczął działać
rany, ja wczoraj umierałam ze strachu, mały nam leciał przez ręce, oczy zaszklone, buzia czerwona i duszący kaszel
w nocy obudził się tylko raz i spał do 7, wstał w humorku, taka jestem szczęśliwa
Jakie wspaniałe wieści!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Piękna noc, dawno tak się nie wyspałam. Jeden cyc o 2 na śpiocha. Pobudka razem ze mną o 6. Tak ładnie spał i to u siebie w łóżeczku, nie brałam go po cycu do siebie. Tak twardo spałam że nawet nie słyszałam budzika TŻta o 5 ani jak się krzątał po kuchni ani jak wychodził. Myślałam że Igi będzie słabo spał w nocy bo wczoraj długo spał w dzień: pierwszy raz od 9:15 do 12:10 i później od 16 do 17:40. czyli 4, 5 godziny w sumie
Brawo za noc! U nas coraz częściej zdarzają się te przespane lub z kilkoma pobudkami. Ale zębów nadal nie widać. Od listopada cisza. Mam się martwić??

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
My po drzemce. Wcześnie, bo wstała przed 7. Spałam razem z młodą.
Dla mnie to środek dnia Gwiazda wstaje 5-6.
Stary 2014-01-30, 19:20   #1476
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Tak się cieszę że ułożyło Ci się wreszcie wszystko!! i że jesteś tak pozytywnie padnięta
Kochana jesteś

Cytat:
No jesteś bokeh więc piszę.

Płakałaś ostatnio że u Ciebie to nie ma takich fajnych ubranek w ciuchu no i ja nastepnego dnia zaszłam patrzę....a tu takie w Twoim guście (tak mi się wydaje). No i kupiłam, nie mogłam się powstrzymać. 8 zł sztuka z Zary. Chcesz???
cudna sukienka!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
jaaaa
Zapraszam Miały być kolorowe do żłobka

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pytanie
Piękne wykonanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44888999]Fewciu, podła ty a co to różowe???

A miałam pytać - jak klasa złoczyńców? do przejścia?[/QUOTE]
Wstyd się przyznać Dodałam do kremu odrobinę soku z buraków (chciałam jak najmniej E, bo będą pewnie skubały to małe dzieci)

Klasa nad wyraz dobrze. Bardzo dobrze mi się z nimi pracuje. Na początku z grubej rury, ostro. Nie wiem, czy wystraszyli się mnie, czy oddech egzaminu poczuli, ale wzięli się do roboty. Troszkę gadają, ale biorę delikwentów do tablicy, spokój jest. Ale. Dzisiaj zrobiłam im test, nie ma ani jednej 1, ani jednej 2.
Dziękuję, że pytasz

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się wkręciłam w te lale tildy z linka nancy, że musialam zrobić sobie zajunca: Załącznik 5562149
Sfochowany troche bo ciuchów mu nie uszylam...

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Boska!

Cytat:
P
Ale Wam zazdroszczę tych długich drzemek dzieci
Daria spała od 11.05 do 11.30
teraz zasnęła....ciekwe ile pośpi

męczące to jest. Nawet nie mam kiedy odpocząć w dzień
ja też zazdroszczę.
Kochana a co z Twoją pracą? Wiesz coś więcej?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Fewciu, Ty rajdowcu
A ciacha... Dawaj przepisa
oj tam, od razu rajdowcu
To zwykłe kruche ciasto z kremem z białej czekolady i kremówki (przepis w k. z tartą z malinami)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pstryniu, może to na noc już?

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

czy któraś gdzieś widziała takie stacjonarnie???
Deli?
http://szafa.pl/c15746115-czarne-meg...ilce-r-38.html
tylko może niekoniecznie zamszowe, najlepiej skórkowe
piękne, potrzebne Ci do biegania?

Cytat:
Dziewczyny, muszę.

Znam jeden przypadek OZM, ale w sumie nie wiem jak go sklasyfikować. Chłopiec urodzony w październiku, a pierwszą kąpiel miał na Boże Narodzenie. Mamuśka do tej pory myła go jedynie chusteczkami mokrymi. Swoje postępowanie tłumaczy tym, że nie chciała aby się przeziębił.
Dodam również, że nie była ani razu z małym na spacerze mimo, że ma już 3 miesiące.

Stary 2014-01-30, 19:22   #1477
Ewik86
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
ale on ostatnio w ogóle się zmienił. Mamy aktualnie bunt przy ubieraniu i przewijaniu, a było już super, wyciągał i prostował rączki i nóżki od dawna, a teraz ubranie go to płacz bez przerwy. Położenie na przewijak - ryk, a na stojąco nie bardzo go potrafię przewinąć bo zaraz klęka i ucieka. Nie wiem co się stało, bo wcześniej był oazą spokoju myślałam, że temperament dziecka się nie zmienia...
U mnie jest to samo - przy przebieraniu, ubieraniu płacz, a raczej wrzask. Jeśli jesteśmy we dwoje z TŻ to jedno zabawia, a drugie robi co ma robić. Gorzej jak któreś zostaje samo z Domcią.

Poza tym Domcia jest strasznie nerwowa. Jak czegoś chce, a jej się tego nie da, zabierze czy odciągnie to jest wrzask i robi coś takiego, że całymi dłońmi mocno bierze się po twarzy - oczy ma na wierzchu i wygląda to tak jakby chciała się podrapać lub oczy wydłubać. Mam nadzieję, że to tylko taki etap

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar dzisiaj by się oparzył o piec,moja matka akurat wyciągała z niego rozpałke a ten wyciągnął rękę w stronę gorącego blatu. Złapałam go za tą rączke żeby go odciągnąć i pech chciał że nie złapał równowagi i uderzył policzkiem o nogę stołu (ma siniaka sporego). A matka do mnie:"co ty mu zrobiłaś?!" - tak jakbym go rzuciła o ten stół... Może i moja wina że się uderzył ale chyba lepszy siniak jak poparzenie...

Poza tym zrobiła ze mnie wyrodną matkę a zapomniała jak sama doprowadziła do tego że uderzył buźką o taboret (też siniak na policzku)bo go nie pilnowała jak poszłam do wc albo rozciął usta o szafke na jej oczach...

Olej, nie przejmuj się głupim gadaniem

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Warunki tragedia, ja jestem miszcz, bo dojechałam bez poślizgu

Poczytam Was wieczorem, ale teraz chciałam zapytać czy ktoś reflektuje??

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 19:29   #1478
nafiyqa
Zakorzenienie

U nas to samo przy przewijaniu/ubieraniu.
Wrzaski i krzyki.
W ogole mam wrazenie, ze to moje dziecie niedotykalskie jest.

Czyszczenie uszu - wrzask, czyszczenie nosa - krecenie glowka, czyszczenie buzi po jedzonku - wyrywanie sie.
Nie daj boze, zeby mu raczki umyc - wymachuje nimi gdzie tylko moze. O obcinaniu paznokci nie wspomne.
I lazi taki flejtuch

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-01-30, 19:34   #1479
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny tak się wkręciłam w te lale tildy z linka nancy, że musialam zrobić sobie zajunca: Załącznik 5562149

fajny Królik Fochman

Cytat:
Amelka sobie lezy na worku..takim fotelu...popijając soczek.... nagle patrze a ona kima hahaha
śliczna

Cytat:

Małż pojechał wymieniać rozrząd, ja pomalowałam pazurki i zasiadam do poczytania co u Was

wiecie, tak mi się przyrko, tzn smutno zrobiło... Mój mąż NIGDY się nie skarży, a dzisiaj powiedział, że coraz ciężej Mu wstawać rano, wykończą Go te dojazdy Na miejscu tak ciężko o dobrą pracę.

Druga rzecz, dzisiaj rano stanęłam na wadze, schudłam strasznie, ważę 52kg (172cm wzrostu), wszystko przez te zawirowania z pracą...

Lecę poczytać
to ty wysoka jesteś, nie widać na fotkach tego

Cytat:
Dziewczyny, muszę.

o mamo...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:35   #1480
nafiyqa
Zakorzenienie

Kuba spi
Modlcie sie razem ze mna, zeby mu sie nie wydawalo, ze to drzemka.. Z drzemki wstal przed 16

Jeeeeeeeeeeej, jak TZ mnie wnerwil :FURIA!!!!:

Stary 2014-01-30, 19:36   #1481
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Fewciu, no to strasznie się cieszę świetnie trafiłaś z pracą!

Dorka też brudas, ale to dlatego, że ona CIĄGLE coś memla w paszczy, teraz do tego ma mega katar i zwyczajnie - musiałaby być cały czas myta poważnie. No nierealne. Myję po jedzeniu i jak już naprawdę wygląda bardzo flejtuchowato
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 19:37   #1482
hope01
Zakorzenienie

Meduzza super!

Marsi cieszę się, że Leosiowi już lepiej!

Fewcia...
Ja Ci chętnie oddam moje kilogramy

Jajko sadzone - nie I...
DZIEWCZYNY Młody ma na bank prawie uczulenie na kurze białko! Rzygał mi po jajecznicy zawsze. I.. co ja dzisiaj z nim miałam. Dzień upadków normalnie. W końcu wywalił się w kuchni jak sie bawił garczkami. Uderzył się w czółko o garczek i podłogę (dwóch facetów go pilnowało ojciec i TŻ ) no to od razu ja go na rączki całujemy czółko i rozbiłam jajo i mu białkiem posmarowałam czoło, co by mu limo nie wyszło (stary babciny sposób) i co? 5 minut nie minęło a Młody calutkie czoło czerwone jak rumień! Gorące przy tym. Szybko mu to umyłam, posmarowałam krtemem specjalnym z emolium i dałam wapno. Znikło ciągu 40 minut ale co ja sie nadenerwowałam że mi spuchnie ... masakra. I co ta szczepionka teraz była na kurzym bialku? Mogę już spać spokojnie jak to tydzień temu był szczepiony?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:39   #1483
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas to samo przy przewijaniu/ubieraniu.
Wrzaski i krzyki.
W ogole mam wrazenie, ze to moje dziecie niedotykalskie jest.

Czyszczenie uszu - wrzask, czyszczenie nosa - krecenie glowka, czyszczenie buzi po jedzonku - wyrywanie sie.
Nie daj boze, zeby mu raczki umyc - wymachuje nimi gdzie tylko moze. O obcinaniu paznokci nie wspomne.
I lazi taki flejtuch

U nas podobnie, właśnie miałam pytać jak przewijacie Wasze gargulce? Na przewijakach jeszcze?

Deli-chciałam taki fotel dla małej do pokoju ale TŻ mówi nieeeeee, po coooooo... Ślicznie Amelka padła

Neti jak tam przygotowania do roczku? Ja zaraz eksploduje od nadmiaru planów i pomysłów A pewno w dzień urodzin mi się odechce wszystkiego
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:43   #1484
hope01
Zakorzenienie

Czystość dzieci:
- kąpać się lubi, z myciem nie ma problemów
-z myciem głowy już są problemy, wycieramy od razu oczka i czoło ręczniczkiem z Mikim albo Kubusiem, to już lepiej jest
-ząbki no problem, nawet sam chce myć (btw ma któraś z Was te szczoteczki z Rossa Babydream co Black dla Oliwki miała? Oglądałam je dzisiaj i zastanawiałam się nad kupnem ale która do czego? )
-rączki i buzia no problem. Idziemy do umywalki, stajemy na parapecie, patrzymy w lusterko i się myjemy
-obcinanie paznokci problematyczne jest - trzeba Boogie Woogie puścić itp to obetniemy
-uszka - no problem, czasem przy tym przysypia
-pampers, były okresy buntu na razie spokój
-ubieranie na co dzień -jest ok
-ubieranie na dwór w grubachne warstwy - jest problem natury buntowniczej

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:45   #1485
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
U nas podobnie, właśnie miałam pytać jak przewijacie Wasze gargulce? Na przewijakach jeszcze?
Ja na przewijaku, bo na łóżku nie ma szans, żeby ją utrzymać

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:48   #1486
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, na lozku/podlodze spitala mi od razu

Cytat:
Czystość dzieci:
-z myciem głowy już są problemy, wycieramy od razu oczka i czoło ręczniczkiem z Mikim albo Kubusiem, to już lepiej jest
-ząbki no problem, nawet sam chce myć (btw ma któraś z Was te szczoteczki z Rossa Babydream co Black dla Oliwki miała? Oglądałam je dzisiaj i zastanawiałam się nad kupnem ale która do czego? )
-rączki i buzia no problem. Idziemy do umywalki, stajemy na parapecie, patrzymy w lusterko i się myjemy
-obcinanie paznokci problematyczne jest - trzeba Boogie Woogie puścić itp to obetniemy
Tylko pozazdroscic

Stary 2014-01-30, 20:21   #1487
insolito
Zadomowienie

Dzieć śpi Opędzlowałam wielki talerz frytek z majonezem To można popisać

Laurka, gdzieś Ty zniknęła ?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej
uczulenie nie zniknęło, także będę piękna na roczku

Jeszcze trochę czasu, trzymam kciuki, żyby zniknęło

Cytat:
No jesteś bokeh więc piszę.

Płakałaś ostatnio że u Ciebie to nie ma takich fajnych ubranek w ciuchu no i ja nastepnego dnia zaszłam patrzę....a tu takie w Twoim guście (tak mi się wydaje). No i kupiłam, nie mogłam się powstrzymać. 8 zł sztuka z Zary. Chcesz???
O kurcze, ale cuda
Chyba kiedyś muszę na lumpy do Ciebie wpaść

Cytat:
Wrócilysmy niedawno z uczelni. Masakryczne warunki drogowe, jechałam 20 na h i przede mna nagle samochod na awaryjnych sie zatrzymał, myslalam ze nie wychamuje, a nie mam abs'u. Później musze po tzta jechać, boje sie w taka pogode.. gdybym wiedziala,to bym w d.pie miala dzis ten egzamin, i tak nie wiem czy zalicze;/ koles dal takie pytania ze hej!

spaaaaaaaaać!
Mam nadzieję, że szczęśliwie dojechaliście z Tż

Cytat:
Serca nie masz Kobito

Cytat:

O ja

Cytat:
Ale Wam zazdroszczę tych długich drzemek dzieci
Daria spała od 11.05 do 11.30
teraz zasnęła....ciekwe ile pośpi

męczące to jest. Nawet nie mam kiedy odpocząć w dzień
[COLOR="Silver"]

U nas też tak kiedyś było, oby u Was szybko się poprawiło
Cytat:
Amelka sobie lezy na worku..takim fotelu...popijając soczek.... nagle patrze a ona kima hahaha

Cytat:
Pstryniu, może to na noc już?

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

czy któraś gdzieś widziała takie stacjonarnie???
Deli?
http://szafa.pl/c15746115-czarne-meg...ilce-r-38.html
tylko może niekoniecznie zamszowe, najlepiej skórkowe

Ale czadowe Co za okazja?

Cytat:

Lecę poczytać
Siły dla Tż

Jaka waga Ja przy podobnym wzroście ważę prawie dychę więcej, a wszyscy i tak mówią, że chuda jestem

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:21   #1488
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Lecę poczytać
z tym schudnięciem to zazdroszczę nie okoliczności tylko efektów

Nie wiem czy Was nadrobię, dziś znów prawie w domu nie byłam a jak byłam to robiłam zamówienie z tesco itp... Bo jak mała nie spi to nie moge na kompie nic zrobić, same wiecie...

Ale dziękuję w imieniu Hani za życzenia urodzinowe i wszelkie komplementy pomponowo dekoracyjne kochane jesteście

jeśli chodzi o prezenty bo chyba któraś pytała no to od moich rodziców dostała kolczyki (na przyszłość) i takiego aniołka slicznego z gliny, czy ceramiki do powieszenia na ścianę. Potem ubranka, książeczkę o krolewnie snieżce i księgę dźwięków, taką wieżę z klocków z djeco, płytę z piosenkami z Pana Kleksa pluszaka takiego dużego Shreka, co prawda nie ejst zbyt piekny ale Hania go tuli no i ten wózek a od nas wiadomo - lalka

idę czytać Was i sprzątac trochę
Stary 2014-01-30, 20:23   #1489
meneq
Zakorzenienie

nawijko co znow tz wymyslil?
meduzza my przewijaka nie mamy, od zawsze na podlodze. I od pol roku pieluchomajtek uzywamy. Nie wyobrazam sobie nawet jak sie Wam udaje przewijanie... W miejscach publicznych sa przewijaki z pasami, zeby dziecko przypiac; z takiego tez Yae ucieka za kazdym razem...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:26   #1490
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Czystość dzieci:

U nas z myciem też luzik, woda mu się po oczach leje to tylko ją przegarnie i niewzruszony robi dalej co tam robił
- Przy myciu ząbków wyrywa mi szczoteczkę i sam myje
- Buzi nad umywalką nie specjalnie lubi myć, ale dzielnie znosi
- obcinanie paznokci też lajtowo
- uszu myć nie lubimy
-pampersy zmieniamy na stojąco
-ubieranie bez problemu, nawet jak widzi, że kładziemy buty i czapkę to się uspokaja bo wie, że na dwór wychodzimy

My mamy te szczotki, ja tam nie wiem która do czego. To właściwa to wiadomo, a pozostałe diwe daje mu jak podejrzewam, że dziąsła swędzą, czasem żelem polewam to sobie siedzi i masuje

Stary 2014-01-30, 20:29   #1491
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
nawijko co znow tz wymyslil?
meduzza my przewijaka nie mamy, od zawsze na podlodze. I od pol roku pieluchomajtek uzywamy. Nie wyobrazam sobie nawet jak sie Wam udaje przewijanie... W miejscach publicznych sa przewijaki z pasami, zeby dziecko przypiac; z takiego tez Yae ucieka za kazdym razem...

ale swoja drogą takie pasy by mi sie przydały

też przewijam na przewijaku bo na nim jest źle ale na łóżku - sajgon ! A najlepiej, że moja kuzynka jest w ciązy ma termin na koniec marca początek kwietnia i obiecałam jej go pożyczyć. Mam nadzieję, że juz Hania nie będzie go potrzebować.
Stary 2014-01-30, 20:32   #1492
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Co do przewijania swego czasu robiłam to na stojąco, tzn. Zuzia stała a ja przewijałam. Jak trafiłam do spzitala w grudniu to mąż się wkurzył, "nakrzyczał" na nią i od tego momentu leżu sobie na łóżku i daje się przewijać. Teraz to nawet stópki wyciąga do skarpetek i spodni

Kurczę, Zuzce jakaś wysypka wyskoczyła, ale tylko na przodzie ma (klatka piersiowa, brzuch) wyczuwalne to pod ręką jest. I nie wiem od czego to. Już wczoraj miała, ale dziś bardziej widoczne jest :conf used:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:38   #1493
elllmi
Zakorzenienie

hej
Filip po szczepieniu, na szczęście żadnych akcji poszczepiennych nie było; mama mówiła, że rozpłakała sie od razu, jak tylko lekarza zobaczył, a jak już się zbliżył do niego ze szpatułką, to histeria; za to przy samym szczepieniu nawet nie zapłakał - i weź tu zrozum dziecia

no i pytała o tego siuśka, czy ściągać napletek czy nie; no i opatrzył, lekko ściągnął, mówi, że wszystko ok i żeby codziennie próbować delikatnie zsuwać, a jak się trochę krwi pojawi, to nie panikować, bo może się tak stać; ostatnio jak kąpaliśmy młodego, to mówię TŻowi, żeby spróbował mu zsunąć ten napletek, bo bardziej się zna, to ten do mnie, że mi to też niczego sobie wychodzi

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Debrah ja jeszcze przed porodemjak już byłam na chorobpwym to takie przytulaki stworzyłam: rózwoy siedzi u Oliwki w łóżeczku
świetnie Ci wyszły

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Cześć,
dziwczyny, mam dobre wiadomości, antybiotyk szybko zaczął działać
super, że tak od razu widać poprawę

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny tak się wkręciłam w te lale tildy z linka nancy, że musialam zrobić sobie zajunca:
co się dziwisz, siedzi na golasa, zdjęcia mu robią i do neta żeby obce baby się napatrzyły ale bardzo fajnie wyszedł

Cytat:
ale jaka poza

Cytat:
to mamy tyle samo wzrostu, tylko kg już nie te

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kurczę, Zuzce jakaś wysypka wyskoczyła, ale tylko na przodzie ma (klatka piersiowa, brzuch) wyczuwalne to pod ręką jest. I nie wiem od czego to. Już wczoraj miała, ale dziś bardziej widoczne jest :conf used:
ale czerwone czy takie blade, tylko wyczuwalne? bo u nas też wczoraj zauważyłam na brzuszku i klatce piersiowej właśnie taką wysypkę wyczuwalną tylko, ale nie widać nic praktycznie i dzisiaj na przedramionach takie szorstkie placki, ale też nie zaczerwienione, tylko blade; akurat dzisiaj było szczepienie i mama pytałą lekarza o to, to mówił tylko żeby nawilżać, bo to nic takiego, może np. od proszku

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:40   #1494
nafiyqa
Zakorzenienie

A jednak to drzemka byla......

Stary 2014-01-30, 20:42   #1495
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Co do przewijania swego czasu robiłam to na stojąco, tzn. Zuzia stała a ja przewijałam. Jak trafiłam do spzitala w grudniu to mąż się wkurzył, "nakrzyczał" na nią i od tego momentu leżu sobie na łóżku i daje się przewijać. Teraz to nawet stópki wyciąga do skarpetek i spodni

Hani wyskoczyły na nogach takie jakby czerwone plamko placki suche szorstkie.. albo nawet czasem nie czerwone tylko po prostu placek szorstkiej skóry

Cytat:
hej
Filip po szczepieniu, na szczęście żadnych akcji poszczepiennych nie było; mama mówiła, że rozpłakała sie od razu, jak tylko lekarza zobaczył, a jak już się zbliżył do niego ze szpatułką, to histeria; za to przy samym szczepieniu nawet nie zapłakał - i weź tu zrozum dziecia

no i pytała o tego siuśka, czy ściągać napletek czy nie; no i opatrzył, lekko ściągnął, mówi, że wszystko ok i żeby codziennie próbować delikatnie zsuwać, a jak się trochę krwi pojawi, to nie panikować, bo może się tak stać; ostatnio jak kąpaliśmy młodego, to mówię TŻowi, żeby spróbował mu zsunąć ten napletek, bo bardziej się zna, to ten do mnie, że mi to też niczego sobie wychodzi

to mamy tyle samo wzrostu, tylko kg już nie te

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

ale czerwone czy takie blade, tylko wyczuwalne? bo u nas też wczoraj zauważyłam na brzuszku i klatce piersiowej właśnie taką wysypkę wyczuwalną tylko, ale nie widać nic praktycznie i dzisiaj na przedramionach takie szorstkie placki, ale też nie zaczerwienione, tylko blade; akurat dzisiaj było szczepienie i mama pytałą lekarza o to, to mówił tylko żeby nawilżać, bo to nic takiego, może np. od proszku

oo to ja tez taki wzrost, kg też więcej ile masz?

to Hania tez ma takie właśnie, ale tylko na nózkach, uda i łydki, nie wiem od czego i własnie raz ma a raz nie

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:

Stary 2014-01-30, 20:43   #1496
mala_19kw
Zakorzenienie

Hope-ja mam te szczoteczki ale jeśli mogę Ci coś doradzić to nie kupuj ich,bo dwie będą już bezużyteczne. Kup zwykłą po prostu.
Ta taka najmniej podobna do szczoteczki jest dla dzieci nie mających zębów-ma na celu przyzwyczaić dziecko do mycia zębów poprzez "zabawę" nią,wprowadzić nawyk mycia zębów,wydrapać dziąsła i tu jej zadanie się kończy. Po prostu przypomina tylko szczot. i o to chodzi w jej funkcji.Ta druga mini szczot. to miniaturka prawdziwej,po prostu delikatna forma zwykłej szczot. bo jest gumowa. Teoretycznie moglabys jeszcze używać ale jakoś głębszego sensu nie widzę. (ja nią nanoszę żel na dziąsła małemu bo paluchy mi gryzie ). No i ostatnia szczot. Już z włosiem to prawidłowa szczot. Po tych dwóch poprzedniczkach wprowadzających
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:46   #1497
insolito
Zadomowienie

Kurcze, a Piotr chyba dostał uczulenia na Pampersy Na jąderkach krostki mu powyskakiwały, niektóre z płynem w środku na szczęście chyba go nie boli, dziś mu dady nałożyłam, zobaczę jutro czy się poprawi \

Cytat:
hej

Ci komplement walnął

Cytat:

Stary 2014-01-30, 20:50   #1498
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryniu, może to na noc już? [COLOR="Silver"]
a wiesz ze na noc!!!!
szok! no ale jak sie imprezue w nocy to i wczesniej sie idzie spac

rozebralismy go na spiocha, zalozylismy pizamke i spiworek i wtedy sie troche rozbudzil. zjadl kaszke i przy koncowce zasnal mi na kolanach

Cytat:
:
ja waze 57 przy 178

Cytat:

Jajko sadzone - nie I...
DZIEWCZYNY Młody ma na bank prawie uczulenie na kurze białko! Rzygał mi po jajecznicy zawsze. I.. co ja dzisiaj z nim miałam. Dzień upadków normalnie. W końcu wywalił się w kuchni jak sie bawił garczkami. Uderzył się w czółko o garczek i podłogę (dwóch facetów go pilnowało ojciec i TŻ )
u nas dzis mlody pod okiem 3 osob uderzyl sie (moze nawet bardziej otarl) baaaaardzo blisko skroni
na szczescie chyba wszystko jest ok, szybko sie uspokoil, nie wymiotowal, krewka nie leciala ale stracha sie najadlam

Cytat:
na przewijaku albo go rozsmieszam, albo on mi spiewa albo daje jakiegos gadzeta do lapki i jakos sie udaje

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-01-30 o 20:53
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:54   #1499
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
oo to ja tez taki wzrost, kg też więcej ile masz?
69-70 i jakoś tendencji do spadku nie widzę; myslałąm, że jak wrócę do pracy, to jakoś lepiej będzie, bo nie będę ciągle tych słodyczy wpierdzielać w domu, ale gdzie tam - co chwilę jakieś ciasto, cukeirki noszą i nawet jakbym chciała, to się nie da nie mam silnej woli

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ci komplement walnął
no właśnie zastanawiałam sie jak to odebrać i stwierdziłam, że to jednak komplement był

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
ja waze 57 przy 178
weźcie już zamilczcie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:56   #1500
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Kurcze, a Piotr chyba dostał uczulenia na Pampersy Na jąderkach krostki mu powyskakiwały, niektóre z płynem w środku na szczęście chyba go nie boli, dziś mu dady nałożyłam, zobaczę jutro czy się poprawi \
biedulek, oby szybko przeszlo

spylam spaciu
jutro chyba nie jade do pracy bo nas zawalilo na maxa a niestety nie bedzie jak odsniezyc bo sie sprzet zespul
se dadza rade beze mnie

papatki!

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:

weźcie już zamilczcie
ja bym chciala przytyc, serio!
Cytat:

o matko, wspolczuje. trzymaj sie kochana!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości