Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 19:30   #3361
marima
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Cześć
Jakie fajne brzuszki Wasze, najfajniejsze że podobny wiek ciąży a przecież każdy jest inny Ja bym chciała taki maluśki mieć, jak Trisdom

Moja Basia nie wiedziała, że kolkę można mieć po 3 miesiącu. Zaczeła przepłakiwać popołudnia od 3 tygodnia życia i trwalo to 2 m-ce.

Co do jakości pepco to jest dokładnie tak, jak w tym blogu: http://dzieciowo.pl/2014/01/duzo-tan...la-dzieci.html są rzeczy zadziwiająco dobre, trwałe i śliczne jak na swoją cenę, ale to mała część - reszta to buble . Stosunek jakości do ceny najlepiej wg mnie wypada dla ciuszków z Lidla.

Skoro dziś dzień na fotki to też coś przytaszczę
z tej pozycji to ciężko określić czy brzuszek duży czy mały ale fajnie Ci pepek wywaliło

ja mam z lidla 2 dresiki welurowe i bluzę z polaru, po praniu wyglądają łądnie, zobaczymy jak będzie przy użytkowaniu
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:31   #3362
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz, mój dziadziuś umarł w maju był dla mnie najważniejszy, bo ojca nigdy nie miałam też chciałam, żeby zobaczył prawnuczka :-( także same rozumiecie. Teraz babcia męża (97lat) jest licha. Ale tak jest, że jak na świat przychodzi nowy człowiek stary musi odejść...przykre to ale życie się kiedyś kończy
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny,

Tak Ela, ona miała urodziny 3 stycznia ...

Coś w tym jest, że jeden odchodzi by inny mógł się narodzić. W jej wieku i tak mało co ją cieszyło i miała dość samego życia bo cała rodzina się rozjechała po Polsce...zostały jej tylko gazety i tv...i sama ciągle mówiła że nie chce jej się już żyć jak wszysytko boli a umysł wciąż taki "trzeźwy".
Coś w tym jest, moja mama zmarła jak byłam w 3 miesiącu ciąży. Możecie sobie wyobrazić co to za stres, nie życzę nikomu... I kolejny raz przekonałam się że ktoś musi umrzeć, żeby ktoś mógł się narodzić.
Side - przykro mi z powodu babci.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Aaaaa... i dzieki za namiary na rossmanowskie chusteczki do prania. Chyba działają. Jak prałąm przednie różowe rzeczy jakoś wpadły mi do pralki czerwone majtusie od sukienki I chusteczka różowa a ubran nie zabarwiło. Ciekawe czy slusznie przypisuje jej cudowne właściwości i czy bez było by tak samo
Też jestem zadowolona z tych chusteczek, kupiłam je kiedyś pod wpływem waszych opinii i jak prałam ciuszki małego na 60 stopni to zawsze chusteczka była zabarwiona, ściągała kolor ale na ubrankach nic się nie odbarwiło. Więc chyba działają.

Kurcze, nie wiem już czy iść do lekarza z tym przeziębieniem, czy panikuję niepotrzebnie i lepiej leczyć się domowymi sposobami? Piję syrop z cebuli, herbatę z cytryną, gorączki nie mam, tylko katar i ból gardła no i ogólne złe samopoczucie. TZ na popołudnie w pracy, nawet mi nie ma kto herbaty zrobić tylko pies zadowolony z tej mojej choroby bo może bezkarnie byczyć się w wyrze cały dzień...

A widzę że dziś dzień fotograficzny. Pokazałabym swój ogromny bęc ale nie mam siły wstać.
Trisdom - jaki mały brzuszek masz
Stary 2014-01-30, 19:44   #3363
Ela87
Zakorzenienie

czbasia super szafa i brzucholek a łoże pokaźne, pozazdrościć, ja mam 160cm i czasami mało

Kate ale Majka ma czapeczek pokaźny asortyment A brzuszek masz malutki jak na końcówkę.

Trisdom i słusznie, że się pytają ja taki miałam w pierwszej połowie ciąży

asialll następna chudzinka

elunka nareszcie jakiś odstający brzuszek ale bardzo symetryczny, jak sztuczny

amelka coś mało jesz, bo brzuszek nie rośnie

martyna141 zgrabniutkaś

Tequillla widzisz swoje stopy? Ale szczęściara

Cytat:
Jak ona nie potrafi zwrócić uwagi to chyba ja albo mój tż by utłukł gówniarza.. brak słów
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Ale uderzyl Cie jak juz bylas w ciazy???
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ona mu uwagi nie zwróciła?! porażka
Jak ostatnio byłam u wujka to były moje małe kuzynki, jedna prawie 3letnia podeszła do mnie i lekko uderzyła w brzuch, tak dla zabawy, chciała mnie zaczepić, na co jej mama od razu z reakcją"nie wolno, tam jest dzidziuś" Mała choć naprawde nie zrobiła tego mocno staneła jak wryta, oczy jak 5 zl, buzia otwarta jeszcze chwila a by się rozpłakała, bo nie wiedziała co się dzieje, chyba nie widziała jeszcze ciężarnej
Niestety jak juz byłam w ciąży. On ma taką manie, że idzie i kogoś walnie, poklepie po głowie jak ktoś siedzi, albo właśnie wali gdzie popadnie. Trochę udało mi się zamortyzować jego uderzenie, bo wiedziałam co się święci, znam go. Zwróciłam mu uwagę, ale tylko się uśmiechnął czemu ma brat sobie to do serca, jak mama i tata nic nie powiedzą
On już ma 8 lat i powinien wiedzieć jak się zachować.

Baja widzisz Ciebie tylko 3 latka zaczepiła, a mama i tak zwróciła jej uwagę, a tutaj zupełnie nic...

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Masz zdecydowanie gorzej niż ja ja bym nie zaprosiła do siebie do domu i świeżo malowanych pokoi, a co się będzie działo na sali to mi wisi.
Tylko mój teściu też nie ma auta i prawka i nie wiem, co z nim zrobić. Jakby nie patrzeć ojciec Męża.
Nie chce myśleć jak będziemy na swoim
A może teściu nie przyjdzie? Ja postawię sprawę jasno, że dowóz we własnym zakresie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dzisiaj będę narzekać. Po rozczarowaniu kocykiem teraz wkurza mnie remont Wszędzie kurz, pył i bałagan. Sama chciałam, wiem, ale nie przewidziałam, ze przez pół dnia nie będę mogła herbaty zrobić. Teraz mąż kładzie mozaikę na ścianie a ja obok gotuję rosół i pewnie zaraz się zetniemy Teraz tylko takie dania, które można odgrzać w mikrofali, bo przez cały dzień nie mam dostępu do kuchni, a Marcel ciagle domaga się jedzenia
No to pojęczałam
Ale chyba szybko uwiną się z remontem?

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Takie pojemniki można nabyć w ikei bardzo fajna sprawa:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70091412/

Sorry nie moje progi

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiem już czy iść do lekarza z tym przeziębieniem, czy panikuję niepotrzebnie i lepiej leczyć się domowymi sposobami? Piję syrop z cebuli, herbatę z cytryną, gorączki nie mam, tylko katar i ból gardła no i ogólne złe samopoczucie. TZ na popołudnie w pracy, nawet mi nie ma kto herbaty zrobić tylko pies zadowolony z tej mojej choroby bo może bezkarnie byczyć się w wyrze cały dzień...
A jak długo Cię trzyma?
Ja bym poczekała kilka dni.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:45   #3364
margo80
Zakorzenienie

Alez się brzuszkowo zrobiło! Każdy inny, a wszystkie piękne

O tesciu alkoholiku też bym mogła powieść napisać, ale przemilczę.

Co do chrzcin, to poczekamy aż zrobi się ciepło, żeby po mszy, kawie i cieście wygonić wszystkich do ogrodu na grilla

Jutro na 11 jadę na manicure przed sobotnim balem, w sobotę po południu przyjdzie koleżanka i zrobi mi makijaż, pozostaje jeszcze kwestia fryzury, jutro będę dogrywac szczegóły. Chciałabym, żeby już była niedziela, bo w związku z ta impreza mamy straszny młyn w tym tygodniu.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:46   #3365
paulina_radom
Raczkowanie

witam witam
Piękne te wasze brzuszki też bym wrzuciła ale nie mam siły wstać i zrobić zdjęcie rozłożyło mnie totalnie nie mogę chodzić bo tak mnie nie wiem pachwiny bolą to chyba sławetne spojenie łonowe do mnie wróciło nie mogę podnieść prawie wcale prawej nogi kuleje i jeszcze na dodatek jak leże to już bez pomocy się nawet nie przekręce cieepły prysznic trochę pomógł ale tylko na chwilę.. tak więc ja mam dzisiaj dzień narzekania i grubo się zastanawiam nad wybraniem się na IP w sumie sama nie wiem co mam robić..
Stary 2014-01-30, 19:50   #3366
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
no dobra, namówiłyście mnie

30 tc +9kg
Śliczny

Cytat:
Oryginalnie zrobiłaś z innej perspektywy ale bardzo ładny a skarpetki albo kapcie masz boskie też takie chce

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Kate ale Majka ma czapeczek pokaźny asortyment A brzuszek masz malutki jak na końcówkę.

Niestety jak juz byłam w ciąży. On ma taką manie, że idzie i kogoś walnie, poklepie po głowie jak ktoś siedzi, albo właśnie wali gdzie popadnie. Trochę udało mi się zamortyzować jego uderzenie, bo wiedziałam co się święci, znam go. Zwróciłam mu uwagę, ale tylko się uśmiechnął czemu ma brat sobie to do serca, jak mama i tata nic nie powiedzą
.
Większość tych czapeczek dostałam

Ojej wkurzyłabym się .Co do dzieci to mój 2,5 chrześniak nie ogarnia tego że jego kochana ciocia jest w ciąży i dotyka mój brzuch jakby to ufo było, ale tak siedzi i dotyka delikatnie i jego mama mówi :Alanku nie wstydź się możesz pogłaskać brzuszek . Alan spojrzał się na matkę pogłaskał i nagle mnie cap za cycka i też pogłaskał

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:55   #3367
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Skoro dzisiaj dzień brzuszków, to i ja swój pokażę 30 tc.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
super

Cytat:

30 tc +9kg
co za poza

Cytat:
Cześć
Jakie fajne brzuszki Wasze, najfajniejsze że podobny wiek ciąży a przecież każdy jest inny Ja bym chciała taki maluśki mieć, jak Trisdom

Moja Basia nie wiedziała, że kolkę można mieć po 3 miesiącu. Zaczeła przepłakiwać popołudnia od 3 tygodnia życia i trwalo to 2 m-ce.

Co do jakości pepco to jest dokładnie tak, jak w tym blogu: http://dzieciowo.pl/2014/01/duzo-tan...la-dzieci.html są rzeczy zadziwiająco dobre, trwałe i śliczne jak na swoją cenę, ale to mała część - reszta to buble . Stosunek jakości do ceny najlepiej wg mnie wypada dla ciuszków z Lidla.

fajne foto brzusia

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
dziewczyny ma któraś paciorkowca?
jeszcze nie wiem, czekam za wynikiem wymazu

Cytat:

Baja widzisz Ciebie tylko 3 latka zaczepiła, a mama i tak zwróciła jej uwagę, a tutaj zupełnie nic...
dobrze, że zdążyłaś jakoś zareagować. Normalnie zatłukłabym smarkacza

Cytat:
Ojej wkurzyłabym się .Co do dzieci to mój 2,5 chrześniak nie ogarnia tego że jego kochana ciocia jest w ciąży i dotyka mój brzuch jakby to ufo było, ale tak siedzi i dotyka delikatnie i jego mama mówi :Alanku nie wstydź się możesz pogłaskać brzuszek . Alan spojrzał się na matkę pogłaskał i nagle mnie cap za cycka i też pogłaskał
prawdziwy facet

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2014-01-30 o 19:56
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 19:58   #3368
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Skorzystał z pozwolenia młody jest to może pomylić cycka z brzuchem jeszcze

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
witam witam
Piękne te wasze brzuszki też bym wrzuciła ale nie mam siły wstać i zrobić zdjęcie rozłożyło mnie totalnie nie mogę chodzić bo tak mnie nie wiem pachwiny bolą to chyba sławetne spojenie łonowe do mnie wróciło nie mogę podnieść prawie wcale prawej nogi kuleje i jeszcze na dodatek jak leże to już bez pomocy się nawet nie przekręce cieepły prysznic trochę pomógł ale tylko na chwilę.. tak więc ja mam dzisiaj dzień narzekania i grubo się zastanawiam nad wybraniem się na IP w sumie sama nie wiem co mam robić..
nie mam pojęcia co bym zrobiła. To tylko dzisiaj czy ciągnie się już jakiś czas?

Stary 2014-01-30, 20:05   #3369
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Jaka ciekawa perspektywa A i buciki słodkie

Cytat:
Ja jutro będę mieć badanie.
http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...c-gbs-w-ciazy/
tutaj o tym możesz poczytać.
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:06   #3370
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ty będziesz miala córcię? Bo masz bardziej rozlany
Cytat:

To u mnie w ikei widać była wyprzedać jakieś 99% taniej
Wystaw teraz na allegro po promocji - 12 000
Cytat:

30 tc +9kg
Mały
fajne spodnie, skąd masz?

Cytat:
Oszukujesz, bo nie wiadomo czy duży czy mały

Cytat:

Niestety jak juz byłam w ciąży. On ma taką manie, że idzie i kogoś walnie, poklepie po głowie jak ktoś siedzi, albo właśnie wali gdzie popadnie. Trochę udało mi się zamortyzować jego uderzenie, bo wiedziałam co się święci, znam go.

A może teściu nie przyjdzie? Ja postawię sprawę jasno, że dowóz we własnym zakresie
8mio latek powinien sobie chyba już zdawać sprawę z takich rzeczy

Mój teściu przyjdzie na pewno on będzie trzeźwy na mszy pewnie, tylko potem wypije

Cytat:
Alanku nie wstydź się możesz pogłaskać brzuszek . Alan spojrzał się na matkę pogłaskał i nagle mnie cap za cycka i też pogłaskał
Alanek wie co lepsze

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:07   #3371
martyna141
Raczkowanie

baja_86 musiałam sie jakoś oprzeć żeby też oprzeć na sobie dobrze aparat bo coś mi ręka latała i każde zdjęcie rozmazane było

Cytat:
taki mały a już wie za co sie łapać

elunka88 a spodnie kupiłam przed świętami w takim nie firmowym butiku u mnie w mieście więc nie wiem gdzie byś mogła takie znaleźć :/

Edytowane przez martyna141
Czas edycji: 2014-01-30 o 20:09
martyna141 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 20:09   #3372
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
baja_86 musiałam sie jakoś oprzeć żeby też oprzeć na sobie dobrze aparat bo coś mi ręka latała i każde zdjęcie rozmazane było
myslałam, że to celowy zabieg wiesz taka sexy mamaale brzuszek super
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:15   #3373
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Ty będziesz miala córcię? Bo masz bardziej rozlany

Mały
fajne spodnie, skąd masz?

8mio latek powinien sobie chyba już zdawać sprawę z takich rzeczy

Mój teściu przyjdzie na pewno on będzie trzeźwy na mszy pewnie, tylko potem wypije

Alanek wie co lepsze
Tak, czekam na dziewczynkę
I już nie mogę się doczekać
Ale mnie brzuch boli. A twardy jak kamień.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:29   #3374
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Oryginalnie zrobiłaś z innej perspektywy ale bardzo ładny a skarpetki albo kapcie masz boskie też takie chce
dzięki, kapcie z croppa
Cytat:
Hahaha boski, wiedział za co łapać, co to wyrośnie z Alanka
Cytat:
:P
Duży, widzisz jakie nóżki małe w stosunku do brzucha? Ledwo go dźwigają

Ranyyy jaka mam ochotę na Pawełka

Ja planuję chrzciny na lato, może sierpień, ale jeszcze nikt nie wie o moich planach, nawet z mężem nie rozmawialiśmy jeszcze o tym. Synek mialby wtedy ok. 4 m-ce la nas to będzie dość wcześnie, zazwyczaj w naszych okolicach chrzci się większe dzieci. Basia miała 7 m-cy, siedziała u mnie na kolanach, śmiała się glośno co chwila i zaczepiała ministrantów
Stary 2014-01-30, 20:32   #3375
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
p
Cytat:
30 tc +9kg
super, dziewczyny!

Cytat:
Super zdjęcie, stopy w kapciach wyglądają jak uszy

Cytat:
Cholera, ogromnie Ci współczuje straty Mamy. Nie wiem, czy pisałaś o tym wcześniej...
I dużo zdrowia życzę Próbowałaś czegoś z tych specyfików aptecznych dla ciężarnych? Mi na przeziębienie kilka miesięcy temu pomogły syrop i tabletki na gardło Prenalen. I taka wstrętna tarka cebulowa z miodem, którą mi mąż robił

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:40   #3376
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też miałyście problem z odwoływaniem wizyt USG? Dostałam ostatnio skierowanie na kolejne kontrolne USG (muszę robić co miesiąc odkąd stwierdzono powiększenie jednej komory mózgu Małego) i umówiłam się na 4ego lutego - ponieważ w moim centrum medycznym zwykle sa spore kolejki do USG profilaktycznie lekarz dał mi papierek wcześniej i miała wizytę umówioną już od jakiś 2 tygodni (3 tyg przed terminem USG). I nagle wczoraj mail - wizyta odwołana bo nie będzie lekarza - proszę się kontaktować z infolinią żeby przełożyć wizytę. No to dzwonię - i co się okazało? Pierwszy wolny termin za 2 tygodnie - a ja muszę zrobić to badanie teraz - za kilka dni najpóźniej... Nie rozumiem jak można wiedzieć tydzień wcześniej że lekarza nie będzie a nie zorganizować zastępstwa - w końcu USG to nie jakaś wizyta u internisty a w ciąży każdy tydzień/dzień ma znaczenie. Byłam wściekła bo już kiedyś miałam podobną sytuację Na szczęście udało mi się załatwić w innej prywatnej poradni USG na sobotę, ale muszę zapłacić 250zł... Masakra Pół nocy nie przespałam przez tę sytuację... I kurcze to niby prywatne placówki - nie NFZ. Nie rozumiem jak można tak postępować z ludźmi
Co za chamstwo dobrze, że udało ci się załatwić to USG

Cytat:
dziewczyny właśnie zmarła moja babcia, miała skończone 103 lata i zaczęła 104...nawet nie pojadę na pogrzeb przez to moje leżenie...tak chciałam żeby jeszcze zobaczyła Piotrusia...

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki tych prób wątrobowych- wszystko w normie
Teraz muszę tylko rozkminić skąd ta wysypka.
Super, że wyniki wyszły ci dobre

Ja też odebrałam dzisiaj GBS i okazało się, że nic nie wyhodowałam

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dzisiaj pierwszy raz spaliśmy w nowym pokoju
łóżko moje stare, panieńskie (jednoosobowe ;P) - w ciągu następnego tygodnia ma przyjść narożnik (zaczęłam sobie wkręcać, że zapłaciłam, a nie przywiozą)
głupio trochę, bo śpimy teraz "w drugą stronę" - o mało co nie spadłam z łóżka :P

na samym środku mam piramidę z kartonów :P wywalam i wywalam, a tych rzeczy nie ubywa - co gorsza jeszcze nie wszystkie przeniesione :/
Wiem co czujesz, też żyję na kartonach

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
chyba mam taki sam kocyk z motylkiem? milutki jest, prałam go już 2 razy i nic się nie działo
Nie pamiętam z czym jest mój kocyk. Ale chyba nie z motylkiem?? Jak sprawdzę to ci napiszę

Cytat:
Dziewczyny jeśli możecie podeślijcie i mi te książki
martyna.rot@wp.pl
Ja też poproszę Przepraszam, że dopiero teraz
abdyk1989@tlen.pl

Bebe przynajmniej będziesz mieć pięknie Twój mąż ma talent i na pewno wyjdzie super. I nie głodź mojego wątkowego ulubieńca - Marcelka

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
My siedzimy na ostrym dyżurze w łodzi. Nasz okulista sie nie podjal. Malo tego-w przychodni ktos mu ukradl dokumenty myslac ze to portfel.
Boze jak mi sie chcialo wyć. Naprawde fatum.
Prawo jazdy brytyjskie, karty do banku i dowód.
Siedzimy w tym szpitalu ze 3 godziny. Ja juz glodna jak pies. To co ze w ciazy.
"Ciało obce, a to mozecie poczekac"
Ale juz po bolu. Jedziemy do domu. Oko cale.
Teściowa dzwoniła ze policja przyniosla dokumenty. Ktos im podrzucil.
Oj to współczuję

Dziewczyny gratuluję wszystkich pięknych brzuszkowych fotek. Piękne te brzuchy Ja sobie planuje zrobić jakąś sesję w niedzielę, zobaczymy czy wyjdzie
za pranie, prasowanie i wieszaczki w szafach
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:54   #3377
wewillrockyou
Rozeznanie

zbiorowo gratuluję wszystkich ślicznych brzuszków! niektóre są na prawdę małe i zszokowałam się tygodniami ciąż!

Cytat:
Oto rzeczy Majki (oprócz dwóch półek w szafie bo tam panuje delikatny chaos )
aaaaaaaaaa pięknie to urządziłaś

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
wewillrockyou Nie byłam w baby maxie ceny i strona www mnie odstraszają, a i po drodze też mi ten sklep nie leży. Jest jeszcze ToysRus na bielanach, też mają wyprawkowy asortyment, ale bardziej nastawieni są na zabawki. Jednak otwarci jak centra handlowe także do późna w niedzielę. Mają trochę rzeczy do obejrzenia, możesz się wybrać.
dziękuję za info

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ile wody pijesz?
a ja się tak zastanawiam, skoro niektóre z nas piszą, że słabo czują ruchy (w sensie nie są bolesne, nie budzą w nocy itp) to może mamy prawidłową ilość wód pijecie dużo wody?
ja nie mam za mało wód! mam na granicy, trochę w zapasie, ale nie zaszkodzi, żebym więcej piła,w ten sposób

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
też byłam mega przeziębiona, do tej pory mam kaszel domowe sposoby+wygrzewaj się i dużo leż, to Ci pomoże

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
U nas chrzciny będą jakoś w czerwcu. Chrzestny musi przyjechać z Niemiec więc poczekamy do cieplejszych dni bo te będzie ich urlop,a i mi bardziej na rękę chrzcić przy cieplejszej pogodzie
też chrzcimy jak się cieplej zrobi myśleliśmy nawet o sierpniu-wrześniu, żeby Młodociany już był 'taki fajny' a nie tylko leżał w wózku. Byliśmy ostatnio na chrzcie 2 miesięcznego dziecka i uważam, że to nie jest dobry pomysł..

Bąbelek

Edytowane przez wewillrockyou
Czas edycji: 2014-01-30 o 20:56
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:01   #3378
mona1
Zadomowienie

Uwaga nadrabiam

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
\
ja Ci nie powiem, bo z ostatniego razu to juz nie pamietam
witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że przygotowalam ciuszki, pieluszki, ze kupiłam te wszystkie apteczne rzeczy. Nie ma co czekać do ostatniej chwili, Mamuski!!
mnie to wszystko jakoś opornie idzie, obiecałam sobie, ze od poniedziałku się za robotę biorę

Cytat:
słuchaj mądrej rady cioci mony, bo ma rację Ja dziś żałuję trochę ż się upierałam przy wypisie "bo w domu lepiej" ale wcale to nie jest prawda bo wprawdzie tęsknota do meżawygrała i do swojego łóżka, ale w domu włącza się strach czy wszystko jest OK i on jest dużo gorszy!
hi hi

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Na haslo "wizaz" KTG gratis
ale by było fajnie

Cytat:

Tak więc pranie ubran oficjalnie zakonczone. Zostaną nowe kocyki, pieluchy, posciele..
wow robi wrażenie

Cytat:
dziewczyny właśnie zmarła moja babcia, miała skończone 103 lata i zaczęła 104...nawet nie pojadę na pogrzeb przez to moje leżenie...tak chciałam żeby jeszcze zobaczyła Piotrusia...
przykro mi kochana

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
wczoraj narodzona córeczka kuzynki męża ma 3700 i 57cm urodziła się chyba 2 czy 3 dni po terminie, sn
trochę im zazdraszaczam z drugiej strony, Młody to moje pierwsze dziecko i nie wiem co i jak :P i nieco się obawiam czy podołam :P
chyba każda która po raz pierwszy ma zostać mamą ma takie obawy, ale damy sobie radę, podobno wiele rzeczy "przychodzi" instynktownie, będzie dobrze
Stary 2014-01-30, 21:02   #3379
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj będę narzekać. Po rozczarowaniu kocykiem teraz wkurza mnie remont Wszędzie kurz, pył i bałagan. Sama chciałam, wiem, ale nie przewidziałam, ze przez pół dnia nie będę mogła herbaty zrobić. Teraz mąż kładzie mozaikę na ścianie a ja obok gotuję rosół i pewnie zaraz się zetniemy Teraz tylko takie dania, które można odgrzać w mikrofali, bo przez cały dzień nie mam dostępu do kuchni, a Marcel ciagle domaga się jedzenia
No to pojęczałam
ehh, jednak nie pozostaje nic innego tylko to przetrzymac

Cytat:
Hmmm.... dokładnie nie pamiętam, ale jak chodziłam do pracy to chyba jeszcze nie miałam. A kojarzy mi się, że jak TŻ był w domu początkiem stycznia to już o niego pytał

Trochę drogi.... za 21 649 zł wolałabym kupić samochód
tez mi sie to zaraz w oczy rzucilo

amelka, martyna, tequilla piekne brzuchole

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 21:05   #3380
virginia
Zakorzenienie

Side przykro mi z powodu babci ale na pewno będzie nad Wami czuwać.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy był już poruszany ten temat, jak tak to przepraszam, ale myślałyście może coś o chrzcinach? Chodzi mi konkretnie, mniej więcej ile czasu od narodzin planujecie robić? Oczywiście te, które chcą chrzcić
U mnie tradycja jest, żeby robić dość wcześnie... Ja myślałam gdzieś o 2 miesiącach, bo 12 maja mamy rocznicę ślubu Ale nie wiem
Ja myślałam o lecie.

czbasia
kate1623
Trisdom
asialll
elunka88
amelka2006
martyna141
Tequillla

śliczne brzuszki! Trisdom rzeczywiście wyglądasz na 5 miesiąc a nie na 9.
Mój ostatnio bardzo urósł. Ale nie mam czasu go obfocić.
A tak przy okazji przeczytałam nazwę wątku 'Brzuchy rosną....Mamy październikowe 2014.' No im to chyba jeszcze nic nie rośnie.

Limonka mi pisała, że robi sobie od nas odwyk, żeby nie myśleć w kółko o ciąży. Teraz to już pewnie się nie wbije z powrotem. Mi po 1 dniu ciężko Was nadrobić.
Ciekawa jestem co u Ladylazarus, też się nie odzywa.

Przed 20 skończyłam pracę, lecę się chyba położyć.
Spokojnej nocki
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:12   #3381
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Duży, widzisz jakie nóżki małe w stosunku do brzucha? Ledwo go dźwigają
Ale przynajmniej widzisz swoje stopy, to nie ma tragedii

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A tak przy okazji przeczytałam nazwę wątku 'Brzuchy rosną....Mamy październikowe 2014.' No im to chyba jeszcze nic nie rośnie.
One już mają jeden wątek, tylko tam po 2 stronach gratulacji okazało się,że nie ma żadnej mamusi

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-30, 21:20   #3382
uparta8210
Raczkowanie

a ja właśnie skończyłam nadrabiać a dodam tylko że przed południem byłam i 5 str do nadrobienia

śliczne macie brzuszki dziewczyny, ja też zrobie fotkę ale chyba w niedzielę jak będe po 30tyg. i ...dniu aby mi było lepiej zapamiętać jak będe dziecku tłumaczyć kiedyś jak będziemy oglądać fotki

oglądam program o wieloraczkach na bbc lifestyle, tam mają dopiero roboty

chrzciny zrobimy może w październiku, a tak dokładnie to nie myślałam nad tym jeszcze tak dokładnie, Madzia miała 9 miesięcy i mi to wcale nie przeszkadzało ... zobaczymy jeszcze

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:25   #3383
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
to samo mi mąż powiedział i jeszcze zauwazył, ze pozostałe części też kosztują w tych cenach to może jakieś 50tys zł bym wyciągneła

Cytat:
One już mają jeden wątek, tylko tam po 2 stronach gratulacji okazało się,że nie ma żadnej mamusi
Widziałam laska trochę falstart miała, odważna powiem szczerze Ja musiałam mieć usg by się upewnić swojej ciąży

Eeej coś jeszcze chciałam cytować i mi pouciekało

paulina_radom jak się martwisz to jedź na IP

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 21:31   #3384
czbasia
Zakorzenienie

A moja dzidza po tych prasowankach i fotach jakaś leniwa była. Zeby ja obudzić zjadłam uwaga: 4 cukierki z choinki jeszcze , 2 paski czekoladay, 4 mandarynki i szkl soku wypiłam A teraz mala na czkawkę i tak szaleje, że brzuch lata jakby jakiś kosmita był w środku

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Tak, czekam na dziewczynkę
I już nie mogę się doczekać
Ale mnie brzuch boli. A twardy jak kamień.

Polez sobie i weź nospę
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:35   #3385
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
to samo mi mąż powiedział i jeszcze zauwazył, ze pozostałe części też kosztują w tych cenach to może jakieś 50tys zł bym wyciągneła
na takie drobne sie nie oplaca fatygowac :-P

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
A moja dzidza po tych prasowankach i fotach jakaś leniwa była. Zeby ja obudzić zjadłam uwaga: 4 cukierki z choinki jeszcze , 2 paski czekoladay, 4 mandarynki i szkl soku wypiłam A teraz mala na czkawkę i tak szaleje, że brzuch lata jakby jakiś kosmita był w środku

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Polez sobie i weź nospę
Kiedys choinke trzeba rozebrac :-D

Stary 2014-01-30, 21:48   #3386
mona1
Zadomowienie

Cytat:
W najbliższym czasie nie zapomną bo teraz będą kontrole w każdym szpitalu na oddziałach ginekologicznych. Według mnie to dla Nas dobrze
też tak myślę a raczej mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
A ja swój wymarzony minky upolowałam w tk maxxie za 55 zł - mają prześliczne kocyki, kupowałam w zeszłym tygodniu warto zajrzeć, bo ciuszki też cudne i poobniżane ceny. A z minky to niestety kosztuje bo materiał jest drogi, ale warty ceny ja się zakochałam w moim kocyki
pochwal się kocykiem

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Koleżanka była- przyniosła kozaczki z Zary dla Małej, które założę chyba za rok, bo rozmiar 18. No i był prawie monolog po angielsku, bo Julia trochę rozumie.
poka kozaczki

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
No właśnie w moim centrum medycznym mam pakiet wykupiony od pracodawcy i nic bym nie płaciła.. Dlatego może nie powinnam narzekać bo przez całą ciążę wydałam swoją własną kasę na badanie tylko raz - też kiedy nie mieli terminu na USG/echo serca Małego - a musiałam zrobić w krótkim terminie i poszłam do innej poradni. Czyli suma sumarum nie ma co przeżywać tych pieniędzy - ale bardziej ten stres, że niby wszystko było umówione odpowiednio wcześniej a nagle problem i to na naszej głowie No nic - trzymajcie kciuki, żeby chociaż na badaniu wszystko wyszło dobrze (250zł to sporo ale to dobra poradnia wyspecjalizowana w USG więc myślę że jakość usługi będzie super - poprzednio trwało pół godziny ze szczegółowym sprawdzeniem wszystkich aspektów Małego i dostałam piękny opis i full zdjęć i byłam bardzo zadowolona mimo że wyszła powiększona komora mózgowa). To teraz badanie będzie w sobotę rano, więc nawet wcześniej niż miałam mieć - dlatego w sumie cieszę się że już niedługo znowu zobaczę Tymusia
jak w swoim centrum masz takie badanie za free to na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z tego drugiego, niepasującego Ci terminu. Pójdziesz drugi raz, napatrzysz się na malego

Cytat:
Pochwalę się może i ja moimi zdobycznymi perełkami
piękne te zdobycze

Cytat:
Hahaha!! Chwal się, pokazuj UWielbiam oglądać
Dziś dzień fotografowania.. JA jeszcze mój big brzuch obfociłam a co?? 35tc
ooo spory

Cytat:
Oto rzeczy Majki (oprócz dwóch półek w szafie bo tam panuje delikatny chaos )
Dorzucam gratis zdjęcie mojego brzucha w 38t 4d w momencie robienia Majka machała Wam nogą

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
To jak dzień fotek, to dzień fotek.
Brzuszek fajny- zgrabny.
U mnie sie pytają, czy naprawdę jeszcze tylko 4 tygodnie do terminu...
zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
fajne macie brzuszki
mogę ja też pokazać swój? 35 tydzień, 9 kg na plusie

Cytat:

A wrzucę
okrąglutki
Stary 2014-01-30, 21:58   #3387
Trisdom
Zadomowienie

Dziewczyny. Śliczne brzuszki i każdy inny

Wróciłam ze szkoły rodzenia, a wcześniej byłam po małe zakupy i.... wracając myslałam, że mi ukradli samochód. Łaziłam po parkingu przez 25 minut mając łzy w oczach i chcąc juz dzwonic do TŻ, który aktualnie w Pl.
A po prostu pomyliłam kolor literki...

Cytat:
Ale macie śliczne brzuszki Trisdom wygląda co prawda na 5 miesiąc ale tez ładnie Elunka mam podobny kształt brzucha do twojego, rozmiar zresztą też
Kate pięknie przygotowałaś wszystko dla Majki i mam pytanie, masz przyczepiony do łóżeczka taki praktyczny pojemnik na potrzebne pierdółki, ja tez chce taki, ska go wziąć?

No to pojęczałam
Dzięki za komplement
Będzie lepiej Rosołek jest dobry na wszystko.

Cytat:
Piesek też fajny

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
My siedzimy na ostrym dyżurze w łodzi. Nasz okulista sie nie podjal. Malo tego-w przychodni ktos mu ukradl dokumenty myslac ze to portfel.
Boze jak mi sie chcialo wyć. Naprawde fatum.
Prawo jazdy brytyjskie, karty do banku i dowód.
Siedzimy w tym szpitalu ze 3 godziny. Ja juz glodna jak pies. To co ze w ciazy.
"Ciało obce, a to mozecie poczekac"
Ale juz po bolu. Jedziemy do domu. Oko cale.
Teściowa dzwoniła ze policja przyniosla dokumenty. Ktos im podrzucil.
Wy sie lepiej z domu do porodu nie ruszajcie....

Cytat:
Cześć

Stosunek jakości do ceny najlepiej wg mnie wypada dla ciuszków z Lidla.

Super fotka- ja tez mam śmieszne kapcie. Kiedys Wam moje krowy pokażę...

A ciuszków tez mam sporo z Lidla- takie pancerne nawet po praniu i całkiem ładne.

Cytat:
Jeszcze nie wiem- dopiero wczoraj miałam wymaz.

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
grubo się zastanawiam nad wybraniem się na IP w sumie sama nie wiem co mam robić..

Cytat:

Od małego wie, co dobre.

Ela- to ta siostra, z którą sie nie lubicie? Jak tak, to moze i lepiej...
Stary 2014-01-30, 22:01   #3388
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Hej Dziewczyny Ale śliczne brzuszki Swój Wam też wstawię bo przynajmniej znalazłam motywację by zrobić fotki- w sumie to czekam z niecierpliwością na sesję brzuszkową -ale to pod koniec lutego dopiero- więc sobie zdjęcia rzadko robię.
Jeden brzuchol bokiem a drugiego na wprost prawie nie widać ale się zdziwiłam, że w ogóle to możliwe

Jutro mam badania- krew i mocz- oby tylko wszystko było ok, ostatnio trochę zaniedbałam dietę więc wyniki mogły się pogorszyć A tak poza tym to Was podczytuję w wolnych chwilach ale sama nie mam o czym pisać bo u mnie na razie stagnacja- nie mam już czego kupować dla Antosia bo resztę wyprawki teściowa skompletowała W sumie to jeszcze bym powymyślała co się może przydać ale wiecie, że ja z tych skąpych jestem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_6871.jpg (36,3 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_6879.jpg (43,7 KB, 63 załadowań)

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:02   #3389
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
ja Ci pomogę i się podzielimy....

UWAGA UWAGA!
Tak Wam się podobały pomysły Kate! Która chce odkupić pojemniki? Dogadamy się $

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

jak w swoim centrum masz takie badanie za free to na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z tego drugiego, niepasującego Ci terminu. Pójdziesz drugi raz, napatrzysz się na malego
Mona należą Ci się wielkie chyba jako jedyna nie masz mózgu ciążowego i wpadłaś na taki pomysł

Uciekam trochę posiedzieć z mężem dobranoc

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-30, 22:03   #3390
margo80
Zakorzenienie

to ja Wam też coś pokażę. tak się bawiliśmy aparatem w niedzielę, że powstała z tego mała sesja. mnie tam jest niewiele, bo ja się spinam przed obiektywem. no i wielkości brzucha nie porównacie niestety, ale chociaż Ewci kawałek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC2887xx.jpg (69,2 KB, 76 załadowań)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości