|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Meneq, pytalas o TZ...
Wrocil z pracy o 15:30, zmeczony (normalne, rozumiem, wstaje ok 5:30). Kuba spal, a TZ polozyl sie obok niego na chwile czym oczywiscie go obudzil :/ Pobawil sie troche z nim, pogadal i sru do kompa na 1,5h... Potem stwierdzil, ze szkoda czasu, woli sie z nami pobawic, wiec przyszedl do nas na podloge (ja zajmowalam sie Kubusiem caly czas jak wrocil). 5 min zabawy i kimnal na macie z puzzli... I tak spal do 21 :/ 3h ponad... Ja malego wykapalam, nakarmilam, uspalam, a ten dalej spal. W koncu sie obudzil zdziwiony, ani me ani be i na lozko sie przeniosl do spania. Kuba obudzil sie po 30min,a ten nic... Obudzilam go, zeby sie W KONCU zajal dzieckiem to pretensje ma, bo JEMU SIE CHCE SPAC!! Nosz k..... A mi to nie????? Jeszcze przeziebiona jestem, moze nie umieram jak on ostatnio, ale jednak chrype jak rasowy zul mam, kaszel mnie dusi, z nosa leci, ale przeciez on zmeczony.... Gdyby jeszcze Kuba dal odpoczac - nie ma szans, teraz beda figle do polnocy... To sie wygadalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-30 o 21:02 |
|
|
|
#1502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajna ? http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...zip-mini-skirt
|
|
#1503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czerwone i wyczuwalne ![]() Cytat:
![]() U nas to czerwone krostki sa. |
||
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
to teraz strzel mu z plaskacza i będzie Ci lepiej
![]() za każdym razem, jak czytam tu o takich akcjach, to utwierdzam się w przekonaniu, że faceci to jednak zupełnie inna rasa, oni chyba mają tylko o jeden zwój mózgowy więcej od kury ![]() Cytat:
ten suwak zapewnia bardzo dobry dostęp do miejsc strategicznych
|
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też mnie dziś wnerwił bo wrócił z nocy położył się spać( no wiadomo) i oczywiście jak ja Piotra uspałam to mu się sikać zachciało. no i powiedzcie mi jak można podczas jednego wyjścia do kibla, trzasnąć drzwiami 4 (! ![]() Oczywiście rozumiem, że on noc musi odespać, sama kiedyś na nocki pracowałam to wiem jak to katorga, ale chyba obsługi drzwi, po prawie 30 latach na świecie można się nauczyć
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
Dzis tylko na szybko Was przelece, nie pocytuje, nie poodpowiadam, bo spac mi sie chce jak jasny pieron ale musze byc na bieżąco Prośba: jak jeszcze raz przyjdzie mo do głowy chwalic sie przespaną nocą to stuknijcie mnie w czółko- jednorazowy wybryk sie dzieciowi przytrafił dzis w nocy juz wszystko wróciło do "normy" i tradycyjnie tugezowalismy 3 godziny od pólnocy wstał o 7 rzeski niczym skowronek ![]() no to bieore sie za czytanie i mam nadzieje, ze jutro juz normalnie wróce
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi, gdyby to cos dalo, to i nokaut bym mu zafundowala :P
Tekst Twojego TZ powala ![]() insolito, mi sie nie podoba, pewnie przez te zamki po bokach... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na drzwiach od łazienki wisi taki przybornik na pierdóły i jak się zbyt gwałtownie otworzy, to uderza o nie i co??????? za każdym razem jak w nocy wchodzi do łązienki, to ten przybornik wali o drzwi Cytat:
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
nie pocytuję, dzisiaj 22 osoby na bieganiu, dyszkę machnęłam, padam na pysk, idę spać, kocham Was
![]() buziaki!
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam ogóra kiszonego na to dwie krówki i szklanka coli,mogę iść spać
Padam na pysk dzisiaj. Dobranoc laski.
|
#1511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tej porze? to o której on idzie spać na noc?Cytat:
zatkało mnie.........Nie wiem pojutrze przejadę się do pracy zapytać czy coś wiadomo mam złe przeczucie... jestem pewna że przeniosą mnie na inny sklep boję się.co się stało? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44895664] Dorka też brudas, ale to dlatego, że ona CIĄGLE coś memla w paszczy, teraz do tego ma mega katar i zwyczajnie - musiałaby być cały czas myta [/QUOTE]Jak odciągasz ten mega katar? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny które mają odciągacz KATAREK. Czy działo Wam się coś dziwnego z odkurzaczem?? Mój się jakby zaczyna psuć od tego sam się wyłączył w trakcie odciągania i nie idzie go włączyć. Czytałam na necie i niektórzy ludzie piszą że ten odciągacz popsuł im odkurzacz... mój nie chce się włączyć....Ostatnio byłam 3 dni u moich rodziców i wzięłam ze sobą odciągacz. I z ich odkurzaczem to samo się stało ... sam się wyłączył i nie chciał się włączyć. Dopiero na drugi dzień.... miała któraś podobny problem???? Jestem przerażona bo Daria ma MEGA MEGA WIELKI KATAR a odkurzacz mi nie działa !! ![]() tu np pisze http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,7...odkurzacz.html obawiam się że mi się spalił odkurzacz bo za chiny ludowe nie chce się włączyć i jeszcze pytanie. Jak czyścicie dzieciaczkom uszy??? Czy któraś czyści patyczkami?? Lekarka mi powiedziała że ABSOLUTNIE nie można patyczkami.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-01-30 o 21:23 |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do uszów, to ja czyszczę/suszę patyczkami z tym ogranicznikiem, ale tylko na zewnatrz małżowinę, a tam do środka nie dziubię, bo się boję, że się szarpnie i mu zrobię krzywdę
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak, jak ELLMI - patyczkami, ale tylko malzowine, glebiej nic nie wciskam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ws. katarka - nic się nie dzieje ws. odkurzacza - u mnie w domu tak się dzialo że jak wyłączyłam odkurzacz na chwile i chciałam włączyć to nie włączył sie s☠☠☠☠iel, dopiero za dłuższy czas ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Meteor się nazywał taki mały zgrabny zielony
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarka kazała kupić to do czyszczenia uszu
http://apteka.sc/higiena-uszu/3298-v...enia-uszu.html psikać raz w tyg i podobno brud sam wychodzi
|
#1516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też na przewijaku zmieniam chociaż ostatnio mi ucieka gargulec albo się obraca. Jak siku to kit ale przy kupie to już inns sprawa Pasy by się przydały ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Silver ja myje myjką podczas kąpieli.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1519 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z resztą idzie jakośCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zasnął ?Cytat:
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak psikniesz i wyjdzie, to i tak będziesz musiałą czymś wyczyścić małżowinę, więc na jedno wychodzi
|
|
#1521 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a uczy myję myjką w kąpieli a patyczkami na zewnątrz
|
|
#1522 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pieluchomajtek - tak, to byłoby cudowne wyjście w obecnym momencie, tylko szkoda, że ich cena jest taka sama, jak normalnych pampersów, ale sztuk o 20 mniej ![]() Cytat:
![]() Mycie buzi i obcinanie paznokci, to też jak jej zaleci, ale najczęściej na raty, albo jak się czymś zajmie (przy myciu np. ogląda się w lustrze) Pampersy to samo, czasem na klęcząco, czasem na czworaka ![]() Pola się uspokaja tylko jak widzi, jak zakładamy to już inna bajka , aż do momentu wyjścia na dwór ![]() Cytat:
Pola śpi od 20.30 I zasnęła od razu przy butli
Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-01-30 o 21:45 |
|||||
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
na tvp kultura leci wlasnie film plac zbawiciela.. Ktoras o niego ost pytala... Ide ogladac, jutro napisze co u nas.... Powiem tylko ze nie ciekawie...
|
|
|
|
#1525 | |||||||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44883943]
pewnie reh. proszę - nie dzwoń do końca tygodnia bo w Kambodży jest na wyprawie, od poniedziałku dostępna normalniehttp://www.matyja-gabinet.com.pl pani Iwona Dranka W katowicach na 1000leciu przyjmuje w SORO, tym ośrodku rehabilitacji na nfz, to gdzie podałam to Sosnowiec, ale może też prywatnie, skoro wy praktycznie obok siebie, w domu? bo wiem, że jeździ czasem Neurolożka prywatnie w Siemcach, z dnia na dzień przyjęła, ale fuksem, z reguły tydzień się czeka: Ewa Głuszkiewicz http://www.pkt.pl/głuszkiewicz-ewa-l...a/2705991/5-1/ znasz siemce troszkę? bo nie wiem czy ci tłumaczyć dojazd, bo jest banalny a gps nas prowadził głupio autobusem też mogę wytłumaczyć SI - mogę reh. w czwartek spytać, pewnie ktoś z tego ośrodka prywatnie przyjmuje [/QUOTE] Dzięki!! Jesteś nieoceniona. Dam radę z dojazdem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oli jak się zdenerwuje to robi mostek, albo staje na siłę jak próbuję go położyć, a jak coś mu zabiorę, to szarpie za wszystko co ma pod ręką a takie to było spokojne dziecko ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44895664]Fewciu, no to strasznie się cieszę świetnie trafiłaś z pracą!Dorka też brudas, ale to dlatego, że ona CIĄGLE coś memla w paszczy, teraz do tego ma mega katar i zwyczajnie - musiałaby być cały czas myta [/QUOTE]Oooo u nas też brudasek! My mamy piece ![]() I serdecznie dziękuję każdemu, kto ma do mnie pretensje, że Oli z brudnymi rękami chodzi. (babcia, teście ) a za 5 minut znów cały wysmarowany. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Ja tylko na momentos bo padam po dzisiejszym ciężkim dniu, znowu miałam domowe przedszkole w chałupie :P Z tego co zauważyłam Hope: blanka tez ma uczulenie na białko kurze. Kiedyś jej dałam jajecznice z jednego jaja i po tym miała oczy spuchnięte i pokrzywke na plecach . Co do szczepionek to pielęgniarka odradziła na razie szczepienie i mamy jakieś zaśw. od alergologa załatwić że uczulona. I moja córka też flejtuch i buntownik przy myciu i wycieraniu ;] |
|
|
|
#1527 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle to hje, dzięki
napisałaś o tym wątku ozm, weszłam poczytać i ciśnienie mi skoczyło, a pfff! Do podziemi, matki z wózkami, szatany jedne, egoistyczne i bez empatii, do tego bezmózgie nieroby! Powinna być dla nas wyznaczona jakaś specjalna strefa, której nie można przekroczyć, żeby nie zdenerwować innych, bezdzietnych ludzi. i osobny fejsbóg żeby nie kalać cudzych oczu naszymi pociechami.I jak miło. Tż rano pojechał do pracy tramwajem, bo mu auto nie odpaliło. Przyjechał po niej po auto, bo jechał do następnej pracy z której wraca koło 24 więc musi je mieć. Sąsiad miał mu pomóc, no i ni cholery nie wiem, czy dojechał, bo nie odbiera moich telefonów od 18. ślisko jak diabli, auto nawala, a ten się nie odzywa... Jak go znam to pewnie jakiś numer wywinął, dziwnie się ostatnio zachowuje, kręci, kłamie i robi ze mnie głupka... No ale i tak się martwię. Fajnie, nie ma co.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, bo matka to inny gatunek
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

i jakoś tendencji do spadku nie widzę
; myslałąm, że jak wrócę do pracy, to jakoś lepiej będzie, bo nie będę ciągle tych słodyczy wpierdzielać w domu, ale gdzie tam - co chwilę jakieś ciasto, cukeirki noszą i nawet jakbym chciała, to się nie da
nie mam silnej woli

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) no to od razu ja go na rączki całujemy czółko i rozbiłam jajo i mu białkiem posmarowałam czoło, co by mu limo nie wyszło (stary babciny sposób) i co? 5 minut nie minęło a Młody calutkie czoło czerwone jak rumień! Gorące przy tym. Szybko mu to umyłam, posmarowałam krtemem specjalnym z emolium i dałam wapno. Znikło ciągu 40 minut ale co ja sie nadenerwowałam że mi spuchnie ...
zasnął ?
Na jąderkach krostki mu powyskakiwały, niektóre z płynem w środku