|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Dobra...szybki numerek--i już znaczy na szybciocha Was dziś obleciałam
![]() MEDUZZA... ja już wiem co i jak i prawie wsio mam... pompony 3-4 z tiulu zrobie, 3-4 z serwtek co wstawiałam- mam balony dwukolorowe..organze na stół i zrobie baner z napisem "roczek Antosia"...aha i zmieniłam jednak kolorystyke-jakoś tak najbardziej przemawiała do mnie zielono-błękitna ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zadomowienie
|
Yellow my chodzimy na Ulanska, na NFZ i teraz na neurologa czekamy dwa tygodnie. Dr Widera, fajne ma podejście do dzieci. No i reh też tam.
Meduzka cudny króliczek! Jutro Ci coś pokaże ![]() Ewik my też na przewijaku. Do ręki coś zakazanego i wtedy lezy grzecznie :P Ifwka oby się ułożyło z tz! Mika smutna historia ![]() Nawijko u nas impreza prawie do 2:30, a miałam sobie ozdoby na dzis przygotować :P jestem w proszku :P Co do mycia to moja buzi nie cierpi myc, ale ręce uwielbia! Sama pokazuje myju myju jak widzi umywalkę i myjemy. Kupiłam jej takie mydło w piance i jest radocha. W szpitalu był płacz bo umywalka w pokój, a Ewa nie mogła myc raczek przezz wenflon. Tylko chusteczkami, a jak ma mokra chusteczkę to czyści wszystk dookoła siebie :P Rok temu juz chciałam znieczulenie, a kaj tam wieczór ![]() ![]() Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2014-01-31 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Buziaki dla Ewuni ![]() ![]() znalazłyśmy z Mamą na strychu taką jeszcze spódniczkę (chyba moja Sis kupiła a my zapomniałyśmy ![]() ![]() też nie ogarnęłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny nie wiem jak udekorowac tort dla dwójki roczniaków. Zaczynam sie skłaniac do neutralnych kolorów i tylko napisać " Roczek Oliwki i Wiktora" ???
![]() |
#1566 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pare kg mniej około 66-67 także wiesz nie jestes sama :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i STO LAT dla Ewci !!!!! Zdrówka i słoneczka - nie na różowo bo Ewcia nie jest różowa ![]() powodzenia z dekoracjami ![]() AHa mialłam Wam jeszcze pisac jak przedwczoraj byłam u lekarki z tymi uszami H. to pytałam o szczepionke i ona powiedziała że w ogóle najwczesniej to pod koniec lutego.... nie wiem czemu jedne z Was miały od razu a ona powiedziała że 13-14 miesiąc
![]() |
#1567 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam dzisiaj na pół urlopu, pakuje manatki i wracam do domu, Tż bardzo stęskniony podobno. No zobaczymy.
![]() |
#1569 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() tylko nie mam kiedy do was zajrzeć ![]() ![]() ![]() zaczęłam was nadrabiać, jestem na 45 stronie. Witaj Marsi, zdrówka dla Leosia i reszty chorowitków. My dalej chorujemy, tzn wykupiłam Cleclor bo katar zieliony doszedł i gorączka. i się zaczęło, mamy jazdę bez trzymanki w nocy ( skutek uboczny po antybiotyku prawdopodobnie) Lenka cierpi na bezsenność, zaburzenia snu, nadpobudliwość. śpi kilka godzin a później oczy otwiera, zasnąć nie może, bardziej czuwa niż zasypia, wierci się i pojękuje. więc moje noce tak wyglądają, do tego jak tż ją weźmie na ręce to krzyk że mało co się nie zanosi. dziś w nocy troszkę zmienie godz podawania, jesteśmy już w połowie więc nie bardzo mi zmieniać leku skoro ten działa. może jakoś przeżyję jeszcze kilka nocy. W nocy z poniedziałku na wtrorek obudziła się o północy, usiadła w łóżeczku, zaczęła się śmiać i pokazywać coś palcem (w pokoju mamy półmrok), patrzę ona się kładzie na poduszkę i siada i się śmieję, coś nie tak patrze a ona ma gorączkę, usypiałam 2 godz. kolejna noc po antybiotyku już, tez pobudka chyba o 1,30 oczy otwatre, koniec spania, wzięłam na ręce, usytpiałam 1,5 godz, zasnęła położyłam się ale słyszę coś się wierci, więc jej szuszam ale słyszę że mi odpowiada, patrzę a ona siada rozgląda się po podłodze i woła kota (ci ci) ![]() o 8 dałam jej antybiotyk i narazie odsypia (od 9) więc mam nadzieję ze jak jej zmienię te godz to trochę się unormuje ten sen nocny, myślałam dać jej o 2 i 14. Piszecie o tragedii w styczniówkach, nie czytałam ale oglądałam wczoraj Rozmowy w toku, Lenka spała mi na klacie a ja tyczałam jak bóbr ![]() apropo jedzenia, Lenka apetyt straciła w niedzielę - cieżko jej cokolwiek wmusić.
#1570 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas nic się odkurzaczem nie działo A ile on w dzień śpi, może za długo? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A T nie bredź tylko męża posłuchaj ![]() Pytałaś jak uczulenie małego, wydaje mi się, że sie trochę zmniejszyło, a na pewno się nie powiększyło więc może będzie dobrze ![]() A i ciągle zapominam- moja mama uczy matmy w gimnazjum więc jakbyś miała jakieś pytania, jakaś dokumentacja była Ci potrzebna to daj znać ![]() Cytat:
![]() Też chce ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko z nimi w porządku ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Ewciu, samych dobrych rzeczy Ci zycze
![]() Mamo Ewci - szacun za nocke! ![]() LENOVA, w przedpokoju???????? ![]() U nas kolejna nocka z pierwsza pobudka o 4, a potem juz co godzine, ehhh. Moj tez sciemnia, ze to nie on warczy w nocy :P Siedzimy z TZ w poczekalni na reh, a Kuba walczy ze soba z rehabilitantka... Ja mysle, ze TZFEWCIA jest z tej samej gliny ulepiony co nianka SILVER :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | ||||
Wtajemniczenie
|
BUZIAKI ROCZKOWE DLA EWCI
![]() meduzza - ale z Ciebie zdolniacha ![]() Cytat:
Cytat:
Ubieranie - zero problemów, wręcz współpracuje, wyci ąga rączki jak rękawy nakładam, wyciąga stópki do nakładania butów, podnosi głowę jak wiążę czapkę pod szyją. Kąpiel - bez problemu daje myć główkę, leży i czeka aż się zmyje szampon, absolutnie się nie wyrywa ani nic z tych rzeczy. Z myciem zębów nie jest tak kolorowo ale widze postępy, jeszcze niedawno było machanie głową na boki, teraz dopiero po jakimś czasie więc ząbki myję mu krótko. Przy myciu uszu, buźki nie protestuje. Nie robi na nim też wrażenia woda w oczach itp. Paznokcie - u rąk raczej bezproblemowo. Na stopach nie daje ani na żywca ani przez sen. Niestety musimy siłą jak już panele rysuje ![]() A zaprasam, zapraszam akurat Ty daleko nie masz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uszy myję w czasie kąpieli, używam tez patyczków tych z ogranicznikami ale nie gmeram tylko to co na wierzchu, tak jak elllmi pisała.
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Ewcia, sto lat
![]() Misia- ojej, to też zdróweczka życzę u nas też jeszcze zielony katar ![]() Mika bardzo wspólczuje, kurde ja też kilku znajomych straciłam, wiem boli okropnie ![]() Hope- buziak w guziola, myślę,że teraz po szczepieniu to nic nie będzie ale faktycznie uważaj z białkiem Wiecie co? odmówiłam szczepienia wiecie jak pielęgniarki zareagowały? ![]() słuchajcie, ja generalnie nie jestem przeciwnikiem szczepień ale mam przykre doswiadczenia przy pierwszym dziecku i zadecydowaliśmy z mężem że na odre swinke rozyczke nie szczepimy Poszlam do osrodka a te zaczely wywracac oczami mowic,ze jestem nieodpowiedzialna,ze bede tego zalowac . Powiedzialam,ze mam takie prawo i chce podpisac deklaracje na co one mi powiedzialy,ze tak mi nie dadza do podpisania najpierw mam isc do pediatry na wyklad. Ale sie wkurzylam przeciez wiadomo,ze nie podolam w argumentach przeciwko lekarzowi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | ||||
Zakorzenienie
|
ode mnie również wszystkiego najlepszego, dużo dużo zdrówka i samych pogodnych chwil
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() współczuję nocek a dla chorutkiej Lenki buziak ![]() Cytat:
masakra, przecież to Twoje dziecko i to Ty decydujesz... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ewciu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Dużo zdrówka, uśmiechu, radości i przespanych nocy ![]() ![]() ![]() Misia zdrówka dla Lenki Sylwia lepiej się nie chwal ![]() Cytat:
![]() Marsi ale sobie wymyślili. Że też człowiek nie może sam zdecydować :/ A co się działo Samiemiu po tej szczepionce? Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2014-01-31 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
nancy, nie nie byłam i nie wybieram się
będę przeciągać gumę, Leoś ma mieć operację na to uszko co kiedyś mówiłam,więc mam pretekst by odwlekać ale to nie jest fair! muszę pochwalić mojego chłopaczka, dziś spanko do 7.30 i tylko dwie pobudki ale jedna to na moje życzenie bo musiałam podać antybiotyk tak strasznie chciałabym z nim wyjść na spacerek poza tym zazdroszczę kiedy piszecie o pogodzie że u was snieg u mnie tylko lekko posypalo i to wszystko sanki stoją chyba predzej do nich kolka dorobię niz młodego na śniegu pociągnę ![]() Lenova- ale numer- w korytarzu ![]() gratulacje moja sąsiadka urodziła w windzie w szpitalu, tylko zdążyli jej rajstopy i majtki sciągnąć, |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Konto usunięte
|
Marsi, NIE podpisuj niczego! bo wówczas dopiero prędko sanepid jest informowany i dupsko zawraca. Nie szczepisz i koniec, nie ma obowiązku pisania żadnego oświadczenia.
My po lekarzu, osłuchowo i gardło ok, więc wapno, witamina c i takie tam. I to chyba na moje oko zębowe jednak katarzysko. Lenova, niezły poród ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
Marsi z tym śniegiem to nie masz czego zazdrościć. U mnie jest ogrom śniegu, ale też z małą nie wychodzę, bo wieje strasznie - mało głowy nie urwie, i tak cały tydzień już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się zastanawiam nad tymi szczepionkami...chyba na razie nie będziemy szczepić.W ogóle marzy mi się pójście do pediatry takiego z prawdziwego zdarzenia, który nie będzie patrzył na mnie tak ![]() a co do sąsiadki to nieźle ![]() i ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44905043]Marsi, NIE podpisuj niczego! bo wówczas dopiero prędko sanepid jest informowany i dupsko zawraca. Nie szczepisz i koniec, nie ma obowiązku pisania żadnego oświadczenia.
My po lekarzu, osłuchowo i gardło ok, więc wapno, witamina c i takie tam. I to chyba na moje oko zębowe jednak katarzysko. Lenova, niezły poród ![]() To jest jakieś specjalne wapno dla dzieci ??? Mogę podać na własną rękę jeśli ma jakaś wysypkę na brzuszku i klatce piersiowej ??? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44905043]Marsi, NIE podpisuj niczego! bo wówczas dopiero prędko sanepid jest informowany i dupsko zawraca. Nie szczepisz i koniec, nie ma obowiązku pisania żadnego oświadczenia.
My po lekarzu, osłuchowo i gardło ok, więc wapno, witamina c i takie tam. I to chyba na moje oko zębowe jednak katarzysko. Lenova, niezły poród ![]() czyli co radzisz? jak zadzwonią i zapytają z ośrodka ? kurde bo już zgłupiałam mam na razie gumę ciągnąć czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Konto usunięte
|
Tak, jest wapno dla dzieci, nie tylko to co Hope podaje (akurat to mamy, bananowe jest), ale też np. polfarmexu truskawkowe albo jeżynowe
![]() Marsi, zwyczajnie dziecko chore i nie nadaje się do szczepienia. Tym bardziej z zapaleniem płuc - co najmniej miesiąc się odwleka. A tu masz czarno na białym jak ogólnie do tego podejść: http://dziecisawazne.pl/nieszczepienie-dzieci/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
Pociąg opóźniony 120min . Módlcie się o moja cierpliwość.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Rozeznanie
|
My po lekarzu, osłuchowo i gardło ok, więc wapno, witamina c i takie tam. I to chyba na moje oko zębowe jednak katarzysko. Lenova, niezły poród ![]() Szaja ile dajesz wapna? 5ml Ifwka oby ta rozłąka wyszła wam na dobre ![]() Ewuniu 100 lat Buziaczki
#1588 |
Konto usunięte
|
5ml
![]() A dzisiaj wieczorem idziemy do laser house ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i jak z tym świadectwem? nie udusiłaś ich?
![]() ![]() Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2014-01-31 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Zakorzenienie
|
Fewciu, mega się cieszę, że tak pozytywnie trafiłaś z pracą!
![]() Insolito, fajna kiecka ![]() Fewcia, Pstryń, ale chudziny z was!!! ![]() ![]() Nawijko, ![]() Nie chcę was martwić, ale Fewciowy tż jest bardzo podobny do moejgo, czasem ma swoje odchyły, ale ogółem jest cudowny ![]() No, może jedynie swoich skarpetek i dżinsów nie szoruje ![]() Ja sobie bez przewijaka życia nie wyobrażam ![]() Silver, mi nic się nie spsuło z odkurzaczem, a katarek przez ostatnie 2tyg codziennie po parę razy gojka co się dzieje? mika bardzo mi przykro ![]() Ewuniu, sto lat skarbeńku! ![]() Ifwka wczoraj było jakieś -5, ale tydzień temu było -10 a ludzi 24 ![]() Sylwia, brawa dla Bartulinka! ![]() Lenova ![]() Bąbel znowu padł, sam, w łóżeczku, o 12 i śpi dalej ![]() Marsi, co się działo z Samim po szczepieniach? Ja się boję teraz szczepić, jeszcze młodemu charczy w gardziołku, myślę, że na wiosnę zaszczepię..... Dzisiaj kończyny antybiotyk ![]() ![]() ![]() U nas dzisiaj +5st ![]() Fewciu ![]() Dziewczyny, mam dość, sytuacja między moją mamą a siostrą jest coraz gorsza, a A.jest tak bezdennie głupia.... japierdziu, chyba to nawet lepiej, że ona wyjeżdża na stałe nad morze..... ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- mlody dalej spi, kurde, budzic go czy nie? 3,5godz juz.....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.