|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
witam się!
nestelle dobrze że się znalazłaś bo tu popłoch na forum twój brak wywołuje ![]() bmma ja bym poczekała, jak gorączka utrzyma się z 3-4 dni, tymbardziej ze niska (zadzwonic nie mozesz do lekarki?-moze woli jednak maluszka zobaczyć); moze jeszcze maść majerankowa i kropelki homeopatyczne Euphorbium? ja mam takie wrazenie ze jak pojde do ośrodka to przyniosę dwa razy więcej zarazków niż przyniosłam mnie tez jakby wraca kaszel
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#243 | |
|
Rozeznanie
|
Ja bym dym zrobiła w spółdzielni - przecież płacicie o wiele więcej za ogrzewanie, bo całe ciepło Wam przez ścianę ucieka! Macie piecyki gazowe, że chodzi o dwutlenek węgla?
Cytat:
A fotelik testowany na L i fajnie jej się siedziało Moja jest właśnie strasznie energiczna i musi albo gdzies łazić albo coś robić, na coś patrzeć i tyłem niestety nic nie widzi. A przodem ma fotelik zamontowany na tylnych siedzeniach centralnie na środku, więc widzi między fotelami przednimi, całą drogę, więc o wiele lepiej niż tyłem ![]() 3.Się cały czas zastanawiam jakie ankiety, jakie książki z ministerstwa???? Tasia, ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Dziewczyny karmiace kp, mam pytanie - od jakiegos czasu L. w nocy czesto jeczy - kiedys jeczala na karmienie, wiec dawalam jej cycka, jadla i szla spac dalej, teraz jakos nie pomaga, bo zlapie, pociagnie, puszcza i znowy jeczy. Probuje wtedy zmieniac piers, wiec sie odwracam na druga strone, przytulam, po jakims czasie usnie i znowu to samo, co to moze byc? Jestem caly czas niewyspana, bo w nocy nie budze sie kilka razy, zeby nakarmic, tylko w sumie kilkanascie, co to moze byc - bo podejrzewam, ze nie jest glodna... Brzuszek wydaje sie ok, nie ma problemow, zabki nowe chyba nie ida, nie mam pomyslow, moze ktoras ma podobnie?
|
|
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Mój to samo, literki małe, a ręka za krótka ![]() Cytat:
Zrobiłam sobie dziś jaglankę z cynamonem i śliwkami suszonymi, dodałam na koniec jeszcze świeże jabłko. Nawet niezła na śniadanie, choć mojej kochanej owsiance na mleko nie dorównuje. A propos kaszy jaglanej, spróbujcie też na mleku i ze świeżymi truskawkami - pycha. Nestelle - gdzieś się podziewała?
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U L. może zęby, to, że nic nie widać, jeszcze nic nie znaczy, bo w dziąsłach może się coś dziać. Widzę, że Wojtek jest przez kilka dni niespokojny jakiś miesiąc przed pojawieniem się zębów (zawsze pojawiają sie 3-4 niemal w tym samym czasie), potem jest w miarę ok i po miesiącu wychodzą ząbki bez żadnych niepokojących objawów. A i kiedyś też podnosiłam, dawałam cyca, teraz daję smoka. Chyba za dużo nie pomogłam, bo przeczytałam sama siebie i wniosek jest jeden: wszystko może być przyczyną takiego zachowania
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Cath- u nas często podobnie. Nie wiem czemu tak, może zęby? Albo coś się jej śni?
Bmma- zdrowka dla Kini. Ja bym na razie obserwowala bez wizyty. W razie pogorszenia do lekarza. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-01-31 o 12:08 |
|
|
|
#248 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Wyspałam się dziś a po drugie J. budził się tylko dwa razy, więc nocka bardzo udana ![]() no co Ty a Torres na zdjęciu jak zwykle zupełnie nie przypomina słynnego Histeriusza coś kręcisz, matka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale fakt, na śniegu dobrze sobie radzi jakiś plus jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i za ząbka
|
||||
|
|
|
#249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... w poniedziałek dostałam @ ![]() WTF?????????? oj byłam rozżalona ,byłam .... po urodzeniu Ninki nie miałam 1,5 roku . a tu po 10 miechach ...jak to )po drugie -najważniejsze - zniknęłam bo mój najsłodszy-najmłodszy ukochany Roszek się przeziębił i tez pytałam jak? nigdy żaden mój niemowlak nie zachorował . a tu ..... Biedactwo - dostał maga katar , spływało do gardła i przez to kaszel .goraczka utrzymywała się tak przez 3 dni 38,2 ale potem sama spadła .była taki osłabiony ,tylko się tulił i te oczka takie zmęczone -smutne , przestał co kolwiek jesc tylko cyca i się tulił ,tulił i spał ,spaaał .nie smiał się ,nie płakal ,nic tylko się tulił ....dlatego na forum się nie udzielałam tylko max czasu mu poswiecałam .w nocy - biedactwo -się dusił ,kaszel ,i nos zapchany.nie miał jak oddychać ,jak pic .a oka nie otworzył taki padniety -nawet jak go posadziłam w nocy aby nosek oczyscic i zakropić to ...spal na siedząco . a ja go do 4-5 w nocy trzymałam w pionie prawie -na sobie- aby pomóc mu oddychać .także odsypiąłm w dzień ( pierwszy raz od wielu miesięcy) .byliśmy u lekarza (pierwszy raz) -kazał podawac Mucoflud ,nasivin 0.025,na noc na kaszel sinecod(na początku nie rozrobiłam z wodą i wymiotował ,biedny ..),i smarować depulolem.no i woda mors. a oczyszczanie fridą - masakra - walka to jest .... biedactwo jak widzi ze fride biore to tak się boi ze strachu klaszcze ![]() Teraz jest już poprawa- katar jest ale nieco mniejszy choć i tak w nocy nosek się zatyka. ,kaszel tylko czasem , i humor i apetyt tez wrócił . ehhhh te moje maleństwo u nas właśnie na odwrót .oby dzieci miały po mnie .a u Ciebie po tzcie ! Cytat:
zdrowka oby ! ![]() Cytat:
jak byłam u lekarza z R. to znowu padł tekst czy ma 6 miechów .... to już staje się monotonne .... no i wyobrażenia o matce 3 dzieci tez się rozbiegają .... jednym słowem -nie pasuje
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-01-31 o 12:17 |
|||
|
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że już Roszek lepiej
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spacerówka ma porządną budę w sumie, tyle, że ogranicza pole widzenia, a to tragedia na dłuższą metę. mam śpiworek do wózka to raczej mu nie zawiewa jakoś bardzo. |
|
|
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nie ma kataru, wdec, nie idą zeby, za duzo wrażeń w ciągu dnia (nie jezdilyscie gdzies po lekarzach, ciotkach, koleznakach itp) nie za dużo spi w dzień(przy mlodej zauwazyłam ze jak sie za długo wysypiała w dzień to noce byly srednie bo chciała spac ale za bardzo nie mogła- suma godzin sie musiała zgadzać tzn jak potrzebowała 12h i w dzien pospała 3h to nie ma przebacz noc była 9h +-0,5h to moze skok rozwojowy? bmma nestelle dobrze pisze jeszcze nasivin -ale to mozna krótko, do 5dni nestelle ten mocniejszy nasivin kazali?on jest od roku; czy depulolem kazal ci lekarz dopiero smarowac po ustapieniu gorączki? (tak sie pytam bo na pulmexie napisane bylo wyraźnie nie stosowac w czasie gorączki, a na depulolu nie znalazłam chyba -to to samo przeciez); ja też jestem załamana ze mały tak choruje, młoda w swoim pierwszym roku nie chorowała tak, ze niby kp to tak chroni i wogole-tak myslałam, teraz taki rok wszyscy chorzy szkoda ze maluszki trzeba faszerować chemią
|
|
#253 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no jesteś ![]() Cytat:
za dentysteCytat:
![]() Cytat:
![]() no oby oby ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też bym już chciała dostać przynajmniej miałabym czym tłumaczyć wqrwienie ![]() Roszek bidulek, zdrówka dla niego i przytulaski
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-01-31 o 12:41 |
||||||||
|
|
|
#254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie ta alergia ..współczuje bardzo .... ja tez jem owsianke na wodzie . od prawie urodzenia R. (bo bardzo ulewał jak piłam mleko ).idzie się przyzwyczaić . wlasnie ratunkiem jest cynamon ,wtedy nie czuc takiego jałowego smaku .jem teraz z jabłkiem albo bananami . czasami z malinami . Cytat:
i do tego tz z R. na rekach stał często w przeciągu jak się dzwi wejsciowe otwierało . także mysle ze przez to .najgorsze ze jak chodzimy do szkoły ,przedszkola ,sklepow i tam ludzie kaszlą smarkają to nic go nie rusza .... a tu sami go "zalatwilismy " .teraz cieplej ubieram i przed spaniem kominek w sypilani właczony . tz wstaje "na siku" w nocy to tez właczy . co do nasivin - to wiem ze on od roku .ale lekarz powiedział ze może być i aptekarka tez .ze ten o,o1 jest taki słaby ze nic prawie nie daje a ten mocniejszy może dla R .bo on za tydz,bedzie mieć 11 miechów także ok. na depulolu -nic takiego nie jest napisane .dr tez nie wspominał .wiec smarowałam jak była gorączka (dochodziło do 38,2).
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
oj zdrówka dla Roszka.
Czyli jednak trzecie dziecko i trzeci - pierwszy okres po porodzie mogą zaskoczyć ![]() ![]() Bmma, zdrówka dla Kini! Demeter, za ząbka!Dziś tylko -6
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej bys miala oj miala maaaaaaase ![]() ad 2 - ja tam lubiem watka zakladac, tosz to sama przyjemnosc co do zebow - zazdroszcze Cytat:
co do uduszenia, pewnie tak lubi ![]() my po drzemce - jemy i idziemy na spacerek bo dzis piekna sloneczna pogoda , |
||
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
aj lajk
![]() no i co ? jak siedze w domu i czas mam to ...Was nie ma . ostatnio w dzień ! właczyłam tv leciał "kolor purpury" (od lat nie właczam ). fajnie tak sobie posiedzieć w domu .... w ciepełku ...nic nie musze -tz lata .... a ja bawie się z R. ,czytam .... Nomadka osiadła .na chwile rzecz jasna .
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle ojejj wspolczuje, ale ciesze sie, ze juz jest lepiej
![]() i tak piszecie o ochronie KP - ja rozumiem to calkiem inaczej, owszem KP chroni, ale tylko tam, gdzie sa przeciwciala - czyli jezeli mama by sie najpierw przeziebila, to wytwarza przeciwciala, dzieki temu szansa na zachorowanie dziecka jest mniejsza
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Nestelle, dobrze że Roszek już się lepiej czuje.
Biedne te dzieciaczki jak chorują. .. |
|
|
|
#261 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I za ząbka Witaj Fajnie, że już jesteś Cytat:
![]() Ojeja, oby się Małż szybko wykurował i Was nie zaraził. Cytat:
I jak się już kupiło fotelik to nie ma co gapić się na inne. Zawsze się znajdzie jakiś lepszy/tańszy itp. To samo z innymi rzeczami telewizorem, samochodem itd. Ja przynajmniej już nie oglądam bo po co się denerwować ![]() 3. Właśnie, jakie książki?? Dużo zdrówka dla Roszka U nas -2 ale bardzo mocno wieje
|
|
#262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() super, że dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i współczuję choroby Groszka... butla? Cytat:
T. miał w nocy gorączkę, rano gorączka, więc dziś siedzimy na bazie. nie wygląda na chorego. czyli co? zwalm na ząbki
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam stary wątek i witam się w nowym
![]() Pani Michaś zaczął siadać identycznie jak Kamil, ze szpagatu podpierając się nogą Bayu mysłałam że siad płotkarski nie istnieje i tylko mój Kamil tak sobie ubzdurał więc dzięki za info, niestety nadal tak siada i też tak raczkuje. Ciekawe co mi powie w poniedziałek neurologopeda ale moim zdaniem wyrośnie...i że Zosia nie ma kłopotów, padłam Scarlett ja też myślę nad tańszym fotelikiem. Kamil może pojedzie w nim ze 20 razy ale mieć musi... Chciałam Maxi Cosi ale Kamil jest byk i chyba bardzo szybko mi z niego wyrośnie Kwiatuszek ostatnio czytałam Niemieckiego bękarta więc nic nowego ![]() Wczoraj jak TŻ "straszył" Kamila to ten biegł iii wlazł na narożnik. Ale mieliśmy szoki
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rowniez zdrowka, oby to "tylko" zabki byly
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a napisze Wam o wczorajszej akcji ...z racji dostania @ a już nie pamiętania ....jak to .... mam okres strasznie obfity wczoraj przed snem chciałam zmienić ...ale nie ma sznureczka no szukam i szukam ale nie ma ... wtf? no jak niby ,zgubiłam tampon ? zgupiałam ... nie napisze co musiałam robic .... ale prawie się poryczałam ze utknął albo cos? .... okazało się ze zapomniałam włozyc a dziwnym trafem krwawienia przez ten czas nie miałam . a już chciałam tzta wołac aby szukał jakos .....(tylko nie myślcie sobie ze jestem "taka wielka " ze tamponu nie idzie znaleźć )
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-01-31 o 14:06 |
|
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#267 |
|
MBZ♥
|
Nestelle przede wszystkim zdrówka dla Roszka
![]() A akcja z tamponem miażdży Pani, dla Was też ![]() Luna ![]() Dziewczyny ja się żegnam na weekend Mąż już jedziep.s
|
|
|
|
#268 |
|
MBZ♥
|
Nestelle przede wszystkim zdrówka dla Roszka
![]() A akcja z tamponem miażdży Pani, dla Was też ![]() Luna ![]() Dziewczyny ja się żegnam na weekend Mąż już jedziep.s
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nawet nie chce sobie tego wyobrazac ![]() jaka zupe ? mam ochote na jakas ...ale nie chce mi się robic ![]() hehe P.S miłego
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Wielkości cegły, w pawlaczu przy oknie
swoje dane jedynie podałam przy pokwitowaniu odbioru tej książki z ministerstwa

) i łazienka. Musimy zamontować bramkę - tata ma zrobić, bo mieszkamy na I piętrze domu i żeby mi mały nie spadł
za ząbka