|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
![]() |
#3212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!!!! ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- żółtaczkę ![]()
![]() |
#3213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co myślałaś, dzieci na tym wątku muszą być piękne ![]() Jak się lepiej poczujesz to napisz jak tam opieka i lekarze ![]()
![]() |
#3214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3215 | ||
Raczkowanie
|
Masz racje, pozytywne myślenie! Obym tylko sie nie zaklinowała wtulając
![]() Cytat:
![]() I nie martw sie tym ze najpóźniej - dzięki temu będziesz miała największe "doświadczenie" bo wszystkie juz wszystko przejdą ze swoimi a Ty juz każda sytuacje będziesz znała ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli któraś ma Netto koło siebie albo chce jeszcze zakupy zrobić dzieciowe to jest promocja na pierdółki...
promocja od 03 - 09 lutego
![]() |
#3218 | ||
Rozeznanie
|
Co za idealny obiad! Uwielbiam ziemniaki! Uwielbiam szpinak! Uwielbiam jajka! Dlaczego mieszkasz tak daleko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3219 | ||
Zakorzenienie
|
jak dobrze pójdzie to najwcześniej w niedzielę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
przenosimy się na odchoalnię. oczywiście że się nie rozstajemy- będziemy się dzielić innymi doświadczeniami i obawami ![]()
![]() |
#3220 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja w naszym wątku widzę wiele pozytywów dla siebie - rady i przemyślenia aktualnych mamuś dużo dla mnie znaczą. Wiem mniej więcej czego mogę się spodziewać, jak się czuć itd.
Roane - ja też jeszcze czekam na malucha. Czekam, czekam i na razie nic. 2 tyg. temu jeden z lekarzy powiedział, że mogę urodzić wcześniej i nic z tego. Razem sobie wszystkie poczekamy ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44906015]Ja miałam rożek. I polecam taki bez usztywniacza. [/QUOTE] Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do TZta to pewnie, że fajnie, że się skonsultował - ale - u nas jest tak, że konsultacja takich spraw to norma. Inaczej nie byłby moim TZtem ![]() Zestresowałam się, bo poród jest sytuacją nieprzewidywalną, tak samo jak potem zdrowie moje i dziecka, nie wiem jak to wszystko przebiegnie. Oczywiście mam nadzieję, że szczęśliwie i sprawnie, ale różnie może się zdarzyć. I tak jak ze wszystkimi innymi rzeczami sama sobie doskonale daję radę, tak potem może się okazać, że TZ będzie mi potrzebny. A on nie mógłby 2 tyg przed premierą wycofać się z umowy, wiadomo. Z drugiej strony to jest fajny projekt i bardzo bym chciała, żeby TZ brał w nim udział. Gdybym ja dostała jakąś fajną propozycję pracy TZ zrobiłby wiele, bym mogła z niej skorzystać. Cenimy sobie z TZtem satysfakcję zawodową, a on w szczególności, bo ma wolny zawód (jest artystą). Ja się obawiam nowej sytuacji. Nigdy nie rodziłam i nigdy nie byłam matką, nie odmawiam sobie prawa do tego strachu. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę zminimalizować ilość rzeczy, bo mnie przerażają te pakunki. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje. Mój maz ma dziś wene na sprzątanie, meble w pokoju kuchni, drzwi wypucowane na błysk, jutro zjeżdża się rodzinka . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zrezygnuję z podręcznej walizki i spakuję się w większą + podręczna torba. No muszę się już wtedy zmieścić. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam mała walizkę do porodu i torbe podróżna na pobyt.
#3225 |
Zakorzenienie
|
pytanie do mamuś blisko TP --czy wasi TŻci piją piwko jeszcze ?? czy już wprowadzili abstynencje ??
![]() |
#3226 |
Zadomowienie
|
To z zabawnych historii dotyczących mojej sąsiadki z położniczego to mąż jej sie na grype pochorował, więc rodziła ze swoją prywatną położną i ... 90-letnią teściową
![]() ![]() ![]() Ta historia została niekwestionowanym hitem naszej sali położniczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kuzynka mojego tż (ma 26 lat) rodziła ze swoją mamą i teściową a jej mężowi kazały jechać do domu (5km... bo to jeszcze tyyyle czasu i że po niego zadzwonią, nie zadzwoniły) ale oni to są mega dziwną rodziną. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Też się boję trochę, bo jak się przeprowadzimy to TŻ będzie w pracy, godzinę drogi ode mnie. Jakbym zaczęła w dzień rodzić, to od szpitala dzieli mnie minimum dwie godziny - zanim TŻ dojedzie do domu, i mnie zawiezie do szpitala. Ciut długo ![]() ![]() ![]() Moja rola wtej przeprowadzce to pewnie będzie polegała na pokazywaniu różnych rzeczy paluszkiem ![]() ![]()
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
A właśnie, chciałam uściślić, jeszcze chodzi o pampersy Babydream. Kacper używa 1 fun&fit (30 sztuk za 12 zł, teraz w promocji z kartą Rossnę 9,90 minus uzbierany rabat) i te mu służą. Są jeszcze inne 1 (28 sztuk, za niecałe 15 zł) - tych nie znam.
#3230 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Gratuluje wszytkim nowym mamusiom. U mnie sytuacja troszke ustabilizowana tzn mały cały czas w szpitalu ale jego stan stabliny. Karmiony przez sąde bo sie zakrztusił i dostał kolejny antybiotyk żeby nei złkapac zapalenia płuc. Ma leki na serce by mu pomóc bo troszke gorzej zaczął sobie radzić. Jak narazie wszytko w miare dobrze jeśc chce i głosno sie dopomina, leków nie lubi , popodpinany do aparatury mierzacej tętno wytlenienie i akce serca. Na szczescie mozemy go vrac na rece tylko uważac trzeba na kabelki żeby nie porozłaczać. Pielęgniarki ucza nas jak brac małego na ręce, jak przebierać i narazie tyle. Moze to mało ale tylko mozemy i najwazniejsze moezmy przy nim być. Co prawda tylko na pare godzin ale zawsze coś. Na operacje czekamy conajmniej miesiac, mały powinien wazyc około 5kg czyli jakies 2 kg musi przybrać a w miesiac to ciezko. Czekamy i tyle nam zostało. Mąż za tydzień bedzie musiał wrócić do pracy. Miał wrócić w poniedziałek ale ja złapałam w szpitalu grype żołądkową i od środy dochode do siebie i nie moge jechać do małego. Mąż jak jedzie to szybki prysznic ubiera sie i od razu wychodzi żeby nie łapać bakterii. Ja dochodze do siebie. Tyłek coraz mniej boli juz na nim siadam. Troche przy grypie żołądkowej jeden szew popuscił ale już sie zagoił. Potwierdzam że Tantum Rosa działa cuda i wszytko ładnie sie goi. Powodzenia dla nie rozpakowanych ja sie odezwe za jakiś czas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj normalnie w domu nie pije, ale wczoraj bylismy na kolacji u siostry TZ i bylo wino, sporo wina,na ktore sama Tz namawialam, bo ostatnio rzadko wychodzimy. W efekcie pol nocy dla odmiany stresowalam sie zeby mi wody nie odeszly, bo wyjdziemy na jakas patologiczna rodzine... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zadomowienie
|
Te drugie są bardziej sztywne. Fun&Fit lepsze. Starszak całe pieluchowanie (do2 lat i 4 m-cy) w nich smigał. Dla mnie lepsze od dady, bardziej chłonne i lepiej izoluja wilgoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na tą położną i jeszcze nie przyjechała....co ona sobie myśli, że ciężarna w 40 tyg nie ma co robić...tylko będzie czekać na nią ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2014-01-31 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miłka - właśnie przyszła mi do głowy zaleta posiadania nastoletniej pasierbicy - będziemy miały kogo zatrudnić do babysittingu ![]() Cytat:
![]() Jedno normalnie "oprocentowane" piwko na faceta normalnej postury, wypite po posiłku, raczej nie da mu takiego wydechu żeby nie mógł prowadzić. Oczywiście zależy to od indywidualnej tolerancji na alkohol, wiadomo że są ludzie szybciej i wolniej trawiący. Ale, trzeba też wziąć pod uwagę, czy tatuś ma być obecny przy porodzie. Bo jeśli nie, to jechać można nawet taksówką. Ale jeśli tak, to lepiej nie pić więcej niż jedno piwo/drina, bo trochę głupio tak, podpitemu na porodówce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3236 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Wtajemniczenie
|
Kefii trzymam kciuki za Twojego synka
![]() Cytat:
Chyba bym ze wstydu umarła jakby od TŻa było czuć alko na porodówce ![]() Wystrasz go któregoś dnia jak będzie po dwóch piwach, że skurcze masz i z pijanym nie pojedziesz, może jak się porządnie zestresuje to zmądrzeje ![]()
![]() |
#3238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostajemy w jedynce bo po pierwsze nie wyobrażam sobie teraz zamieszania i przeprowadzki na salę ogólną tym bartdziej, że jest nawał rodzących i leżą po 5 osób w trójkach. Po drugie mój mąż nie opuści syna przecież - cały czas stoi jak ta czujka przy tej lampie w dziurze od kotary i się na niego patrzy i mówi do niego Powaga- odbiło chłopu totalnie, ja wiem że on czekał na syna jak chyba nikt na świcie no ale ludzie jak zobaczyłam w jego telefonie sms-a z fotką Adasia wysłanego do jakiś tam osób o treści "mam już 24h, lubię sobie leżeć z rączkami do góry (i coś tam dalej)" to mi wszystko opadło łącznie z cyckami. Powaga usłzałam łoskot sutów o szpitalne gumoleum ![]()
![]() |
#3240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.