|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Justii - powiem ci, że mnie zdziwiłaś z tym ktg i pobytem w szpitalu, bo przecież wszyscy mówią, że tak mało dzieci rodzi się w terminie, więc troszkę przed i troszkę po... a takich na serio przeterminowanych to jest na serio niewiele, ale w sumie nie wiem. Muszę nawet koleżankę zapytać jak to było u niej...
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodatkowo jeszcze banda głupich ludzi którzy nie rozumieją, że dziecko może płakać. Musicie przemyśleć co będzie dla Was lepsze A kiedy macie w planach jechać?
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - no właśnie ale też nie wiesz czy Mały prześpi noc w aucie, a to jednak też dość męczące, no i dla was jechać w nocy, zwiedzać w dzień ... no ale z drugiej strony to może jakieś wyjście. Ja z takim dzieckiem chyba preferowałabym samolot, ale to wszystko zależy od dzieciaka
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - powiem ci, że mogę powiedzieć, że często latam i takie dzieciaczki (mówię o wieku Marcela Fionki) czasami są bardziej marudne, ale nie są już płaczliwe - jakoś rzadko widywałam takie płaczące dziecko. Takie maluszki to inna sprawa, ale takie podrośnięte to raczej zafascynowane lotem.
|
|
|
|
#2196 | ||||
|
Konto usunięte
|
Hej ja tu wchodzę z nadzieją, ze Małgos już w szpitalu a tu tematy erotyczne na tapecie
Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam gdzieś jakiś artykuł, że dzieci dwujęzyczne później zaczynają mówić Cytat:
Muszę przypomnieć K, może by kupił Cytat:
Trzymam kciuki, za to żeby dzieliły już cię tylko godziny od spotkania z synkiem |
||||
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w sumie jest dopiero 1 dzień po terminie, to jakby się uparł praktycznie nic
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że lepiej takie rozwiązanie niż taki przypadek jak we Włocławku. Ordynator w szpitalu jest bardzo rygorystyczny i przestrzega terminów. Ja też leżałam w szpitalu tydzień nic mi nie robili, ale obserwowali i nie było mowy o wcześniejszym wyjściu. A co do tej dziewczyny z 2 tyg opóźnieniem to do szpitala kazali jej się położyć w dniu terminu i tak leżała przez 2 tyg w szpitalu. |
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko stwierdzić czy w car czy w samolocie będzie lepiej z takim 3,5 latkiem
. Wydaje mi się, ze w samolocie mogłabym powymyślać jakieś zabawy, książeczki i jakoś by zleciało ....Justii o tyle masz jeszcze dobrze, że synek maleństwo, bo z takim starszakiem(zresztą Wam pisałam wcześniej jak byliśmy w Zakopanym) to tylko karuzele i fanty mu w głowie. Jeden dzień to jedna stówka na jego przyjemności, ale po to są wakacje w sumie A kiedy chcemy jechać to zobaczymy jak się ułoży. Chciałabym w okresie wakacyjny. Wcześniej nic nie będziemy zamawiać, bo nigdy nie wiadomo kiedy mąż w delegacje wyjedzie. A no i mały szczegół może w końcu zajdę w ciążę to tez może zmienić plany. Ewelika wszystkie wygłodzone tu jesteśmy i tylko sex Nam w głowie.
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos ze mną w szpitalu też leżała dziewczyna, która po skończeniu 40tc położyła się do szpitala, bo miała właśnie KTG co dzień i czekali te 2 tyg, bo wcześniej nie chcieli jej wywołać porodu, bo nic niepokojącego się nie działo, no ale w szpitalu musiała leżeć.
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wakacje spędzisz w domu przy wiatraku bo będą męczyć Cię duszności Do wakacji jeszcze trochę czasu, więc na pewno coś odpowiedniego dla Was wybierzecie ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Dlatego leżała w szpitalu, żeby mogli na bieżąco monitorować stan dziecka i w razie czego interweniować, a jeśli wszystko było ok to czekali
|
||
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co do ciebie to nie bardzo masz się co porównywać, bo jednak u ciebie nie było tak bezproblemowo, tak całkiem bez powodu jednak cię do szpitala nie wsadzili ... a Włocławek - to też była ciąża bliźniacza prawda? więc wiadomo większego ryzyka ... co do zaniedbań to inna historia, szkoda że ludzie przez to muszą cierpieć Fionka - no tak, wszystko zależy od dziecka... sama go najlepiej znasz i coś na pewno znajdziecie, żeby wam odpowiadało ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- a czyli to taka dość powszechna procedura... nawet nie wiedziałam, że tak jest, bo nawet czasami przeglądałam wątki i były jakieś dziewczyny po terminie i nie były w szpitalu... dlatego tak się dziwię ... |
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tamtej dziewczyny- to była jej 4 ciąża, to ona chodziła na NFZ do lekarza i była"niczyja" dlatego zbytnio się nią nie interesowali i biedna musiała czekać do 42 tyg, aż jej wywołają. Gdyby miała swojego lekarza to pewnie by było inaczej... smutne ale prawdziwe. |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co... to ja z nudów znów zrobię karpatkę
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Fiona - a tak to wywołują jakoś wcześniej? |
|
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
jak można tak traktować ludzi, to, że ktoś nie ma pieniędzy na prywatną wizytę tzn, że jest gorszy i musi się męczyć. Takim lekarzom powinni jajca przy samej dup... ukręcić i kazać im czekać 2 tyg aż ktoś się nam nim zlituje.---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Podają oksy i przebijają pęcherz płodowy, tak miała moja znajoma rok temu w tym szpitalu co Fiona rodziła. Była po terminie i lekarze nie chcieli dłużej czekać, dostała 2 kroplówki oksy, później przebili pęczech i w ciągu 6 godz urodziła. |
||
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie jest to regułą, że po terminie musisz iść do szpitala. Justii zastanawiam się nad zmianą lekarza poleciła byś swojego ginekologa? Bodajże on ma klinikę niepłodności, bo mam zamiar powtórzyć badania swoje i męża, no i w marcu wybrać się tam na wizytę. |
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - no ja z tym szpitalem we Włocławku nie jestem aż tak w temacie... 5 lat starali się o dziecko?jejku... zresztą ile by się nie starali to tragedia okropna... i ginąca dokumentacja .... brak słów
mi chodziło nie o sposób tylko ile po terminie wywołują poród? od razu czy jednak czekają te parę dni? |
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdzierał ze mnie kasy, badania wszystkie mi zlecał, na każdej wizycie USG z pomiarami, moja znajoma teraz zaszła w ciąże i chodziła do innego lekarza, a teraz przepisała się do mojego i jest bardzo zadowolona. Jeśli chcesz o wyślę Ci nr na priv. |
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - czyli zależy od szpitala jednak... rozumiem...
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Malgos wszystko można. Masz swojego lekarza to Ci wszystko załatwi.
W 38 tc pojechałam do szpitala wieczorem z uwagi na bardzo wysokie ciśnienie (180/110) podali mi leki i trochę spadło do 160/100, ale podczas obchodu żaden z lekarzy nie wychylił się z wywołaniem tylko mam czekać, bo z dzieckiem nic się jeszcze nie dzieje. Na drugi dzień pojawił się mój lekarz prowadzący i od razu załatwił wywołanie porodu, więc wszystko można. Gdyby nie on to bym sobie leżała nie wiadomo ile.... jak tamta dziewczyna. Dlatego nie wyobrażam sobie leżeć w szpitalu nie mając swojego lekarza. Cytat:
Mój poród wyglądał tak samo jak Twojej znajomej tylko, że ja urodziłam po dobre godzinie . Podobno drugi poród jest szybszy to ja nawet do szpitala nie zdążę dojechać hehe ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Skąd mi się to wzięło ?A to jakiś młody lekarz? Bo takich się wstydzę
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2014-01-31 o 16:12 |
||
|
|
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chceiliśmy w tym roku gdzieś pokjechac zanim Nadia szkołę zacznie, no ale niestety nowe mieszkanko nas troszkę pociagneło finansowo i z wycieczki nici za granice, bo mąz chciał i wycieczke i do Polski na lato, potem na święta i jeszcze pożyczkę na remont wziąć, tylko się zastanawiam kiedy zaczął srać pieniędzmi i musiałam ukrócić jego zapały. Stanęło na wyjeździe latem i na remoncie co do świąt to jeszcze nie wiem. Justii oddaj mi trochę libido swojego, bo u mnie mąż niedługo pęknie a mnie się nie chce jak cholera , ja nie wiem skąd wy ten popęd macie po porodzie, chyba że to po tych tabletkach. Zresztą ja to jak Fiona, wystarczy mi raz na miesiąc.
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - aaa rozumiem... no tak nie dość, że płacisz niemałe składki to jeszcze trzeba chodzić osobno i płacić, to niestety jest bardzo smutne... rzeczywiście nie zostaje nic innego jak mieć swojego lekarza. Tutaj ma się wszystkich lekarzy i żadnego, ale tak jak mówiłam wszystkich normalnie traktują - tyle znajomych tutaj rodziło i żadna nie skarżyła się na opiekę, a jeszcze w szpitalu dostajesz menu i sobie wybierasz co chcesz jeść
![]() a ty miałaś problemy z ciśnieniem całą ciążę czy pod koniec tak ci skoczyło? ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Fikusek - za każdym razem jechaliście autkiem? robiliście jakieś dłuższe postoje? no tak w autko zapakujesz wszystko czego dusz zapragnie - zwłaszcza z powrotem my mieliśmy parę razy ochotę jechać autkiem, ale dość dużo nas by to kosztowało, bo dla nas to jeszcze dodatkowy prom ... ale moja mama to by się ucieszyła i pewnie musiałabym dokupić przyczepkę na te wszystkie zapasy jedzenia, które by mi spakowałaja to nawet w trakcie ciąży złapałam większą ochotę, może przez odrzucenie gumek? a dbasz o męża w inny sposób czy ma nałożony celibat?
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-01-31 o 16:27 |
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fikusek wyprawa z dwójka maluchów to wyzwanie. Z innej beczki. Martwi mnie jedna sprawa tzn jak nacisnę jedną pierś to leci mi z niej kropelka siary. Mam tak nie od dziś, ale mnie to martwi, bo może świadczyć o wysokiej prolaktynie. Niby ją badałam w 4dc i wyszła w normie. Podobno powinnam ją jeszcze zrobić z obciążeniem.... bede musiała sprawdzić. |
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - kurcze, a pytałaś o to gina? może rzeczywiście warto zrobić z obciążeniem i ogólnie powtórzyć badania... ja nie bardzo znam się na tym i nic wiele na ten temat nie słyszałam...
|
|
|
|
#2216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
młody i bardzo sympatyczny lekarz ![]() haha już widzę jak Marcelek liczy Ci skurcze po angielsku ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() Ja dostałam też jedzenie |
||
|
|
|
#2218 | |
|
Wtajemniczenie
|
k
Cytat:
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć gaduły
tyle naprodukowałyście że nawet nie próbowałam cytować.Fiona mam podobnie i bzykać chce mi się najbardziej jak miałam @ albo jak męża nie było w pobliżu. A co do orgazmów to przy samym stosunku nie umiem i mąż chciał kupić tą nakładkę ale ja nie miałam odwagi... Małgoś róbcie z mężem imprezę to może Kacperek zdecyduje się wpaść na dobrą zabawę Już całkiem Ci się skurcze uspokoiły?Justii ale się będzie działo za miesiąc jeszcze zmajstrujecie rodzeństwo Marcelkowi szybciej niż myślisz Ewelika przykro słyszeć takie słowa od bliskich. Wiem jak mogłaś się poczuć bo mnie też spotkało to od teściowej Aldrin Izetka no nazbierało mi się tych ciuszków strasznie dużo ale jakoś mnie to nie martwi ![]() Dla Nadii i Marcelka wielkie za mówienie. Zdolne macie pociechy Widzę że temat wakacji na tapecie aż się rozmarzyłam... Ja rano byłam w laboratorium potem mieliśmy spotkanie z kolejnym wykonawcom a teraz wróciłam od mamy i aż mnie brzuch boli od śmiechu bo razem ze znajomym poszli na bal przebierańców jako hipisi |
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - miałaś jazdy po morfinie?
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Pradip - fajne przebrania sobie rodzice wymyślili ![]() a jak tam twoje wyniki? nie, nie uspokoiły się całkowicie, ale jest kilka pod rząd co jakieś 10 min a potem spokój np na 30 min .. tzn chyba bo na razie przestałam liczyć wiesz muszę karpatkę skończyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

a jak by jechać w nocy kiedy mały by spał,a w ciągu dnia zatrzymać się gdzieś pozwiedzać
dodatkowo jeszcze banda głupich ludzi którzy nie rozumieją, że dziecko może płakać. Musicie przemyśleć co będzie dla Was lepsze

. Wydaje mi się, ze w samolocie mogłabym powymyślać jakieś zabawy, książeczki i jakoś by zleciało ....

jak można tak traktować ludzi, to, że ktoś nie ma pieniędzy na prywatną wizytę tzn, że jest gorszy i musi się męczyć. Takim lekarzom powinni jajca przy samej dup... ukręcić i kazać im czekać 2 tyg aż ktoś się nam nim zlituje.
ale czas to zmienić 
za mówienie. Zdolne macie pociechy