|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Anoula trzymam kciuki żeby dala Ci ten wpis i w ogóle za całą sesję, podziwiam Cię, ze to ogarniasz.
Newtrend wybór szczepionek to chyba dylemat dla każdej z nas a ile ludzi tyle opinii. My chyba zdecydujemy się na 5w1 i pneumo też, ciekawe tylko kiedy neuro pozwoli nam szczepić. Niunia a kiedy będziecie mogli zacząć wychodzić? Ania_ cz faktycznie niepokojące te plecki...dobrze ze mały w humorze, z tego wynika, ze go to nie boli. My wczoraj byliśmy u dermatologa i też nic się nie dowiedzieliśmy, bo ciężko to zdiagnozować . Mam trzymać dietę bez białka, unikać alergenów, smarować alantanem plus i clotrimazolem,a ropne punktowo pudrem płynnym... Mam nadzieje ze poprostu z tego wyrośnie. Ktoś mi dziecko podmienil, karmiłam o 10, od 12 do 15 spał najpierw na tarasie, później go do domu wzięłam. Zasnal przy pierwszym cycku, obudził się i ssie drugiego. Dawno mi tyle nie spal. Jutro weekend!!!!! Jestem wniebowzięta, 2 dni w trojeczke Coralady ja nie ruszam siusiaka. Super ze wszystko ok u was. Dziewczyny a żeby zacząć te minipigulki brać to trzeba chyba okresu dostać, co nie? My narazie na gumeczkach jedziemy odpocznę sobie od tabsów.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-01-31 o 16:09 |
|
|
|
#3692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3693 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Dziś mnie dziecko wystraszyło bo doszły jeszcze jakieś wymioty, więc umówiłam się do pediatry na dziś na 19.30 niech mi ją konkretnie przebada.Podobno bardzo rzetelna kobitka jest. nemosek może faktycznie to był skok ![]() Cały wątek alergików ![]() klask i:za szczepienie piękna waga rośnie jak na drożdżach![]() Bardzo fajna cena za chrzciny, my planujemy tak kwiecień, maj, jak już ciepło będzie Sąsiedzi szaleją, bierz przykład ![]() Taszanta nie zapomnij łopaty ![]() Sylwiaaa poczekaj jeszcze troszkę i zobaczysz jak oboje będziecie przesypiać całe noce...albo przynajmniej część ![]() paulinaizabela nie zmieniłaś płynu do kąpielim wanienki godziny...nic? ![]() lineczka aale fajna niespodzianka Tylko ciekawe jak długo zdołasz wytrzymać bez nas ;>dizi za pobranieNEWTREND dobrze że zapalenie piersi minęło,oby już nie wróciło a Ty koniecznie teraz dbaj o siebie co by nie przewiało!Co do tabletek nie pomogę ![]() niunia Twoja córcia nawet w kropeczkach jest przesłodka czytam dalej..
|
|
#3694 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam dzisiaj małemu matę z Fisher Price znalazłam w dobrej promocji, i obserwuje jak mały leży pod tymi pałąkami (spód narazie poszedł do prania) i szczęśliwy gaworzy do zabawek. Jeszcze do takiego nie widziałam. Warto było
|
|
|
|
#3695 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
lusesita
może brzuszek bolał mimo wszystko? u nas kolejny dzień kupy nie ma .Biogaja nie pomogła ![]() Miłej zabawy maomami ja już też powinnam założyć małej do końca ochraniacz na szczebelki, a tak się boję Śpię całą noc przy lampce właśnie żeby ją widzieć.Sama nie wiem. Moja się budzi po 7![]() Cytat:
ale nie ma komu sprzątać.Cytat:
Piękna waga! Może idz do innego lekarza i skonsultuj te główkę?Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#3696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
odkąd ograniczyąłm komputer w ogóle się tutaj nie udzielam... A dodatkoo Ulka miała skok chociaż daję radę. Wczoraj się skończył. Ale mamy MEGA problemy z kupami,nie mam siły już. Bebilon nie działa niestety już:/ Nie mam pomysłu Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3697 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Mała śpi po spacerku to mam chwilę, żeby zajrzeć w dzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za dobre wynikiCytat:
Cytat:
Daj znać po wizycie No właśnie nic...wszystko robimy od początku tak samo ![]() Niunia - śliczna biedroneczka Newtrend - dobrze, że zapalenie minęło ![]() Anoula - ładna waga malutkiej ![]() Oby następne pokiary głowki były w normie ![]() Ania cz - ciekawe od czego te problemy skórne?? Dobrze, że Mikołaj tego nie odczuwa
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Choć wcale nie piszecie tak dużo to jakoś ciężko mi Was nadrobić. Jaś od 3 dni domaga się ciągłego noszenia, ręce mam już do kostek .U nas oprócz niesamowitego zimna wszystko w porządku - to tak w skrócie. Dziś walczymy z kupalkiem ale myślę że do jutra się ją uda wycisnąć ![]() Mnie od kilku dni niesamowicie boli głowa ale to prawdopodobnie od kręgosłupa bo mam ucisk na jakiś nerw... Przynajmniej tak mi to tłumaczyła masażystka |
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania_ cz mój Mikołaj jest zachwycony matą i karuzelą a jest 2,5 tyg młodszy od Twojego więc wyobrazam sobie jaką musi mieć radochę! Dobry zakup
|
#3700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde,a,moja jakos maty nie lubi... Cytat:
nie wiem,moze ![]() Cytat:
wstrzymaj sie ..dzis,juz,kwekala,znowu, i,kupe zrobila po 15 a cisnela od rana Cytat:
![]() czuje polewanie woda i ryk... wrocilam z tej 18stki.. juz polowie drogi na gore slyszalam placz,malej. przez godzine bylo ok,a tylko glod poczula to syrena.a,mm juz nie chce!!! wyrzuty mialam,ze hej! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3701 |
|
Raczkowanie
|
Piszecie o problemach z kupkami, a mój synek znowu w odwrotny sposób robi kupkę bez zająknięcia i nawet nie wiem kiedy, a największy problem jest taki że robi tych kup czasem z 10 w ciągu doby a skończył już 10 miesięcy i tak się zastanawiam kiedy zmniejszy się ta ilość
.
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula mnie gin mówił, żeby brać bez oczekiwania na okres. Byłam w czwartek powiedział, że już w piątek można było brać, ale ja jednak nie zdecydowałam się wykupić recepty.
to na razie tylko jeden pomiar, mogła się może inaczej taśma ułożyć i na następnych pomiarach będzie inaczej. Mój TZ też miał ponoć dużą główkę i jakoś wszystko z nim ok, więc może po prostu taka jej uroda. Jak w dalszym ciągu będą wychodzić duże pomiary to pewnie się do jakiegoś innego lekarza wybierzemy. |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula jeszcze z tydz bedziemy siedzieć w domu. 4 tyg. Zdarzyło sie ze Mala byla na spacerze, z tesciowa. Dzisisj z Malwina bylam na chwile.
Kyte, Paulina dzieki. Hania polezala nago na podkładzie, po kąpieli szybko ubierać i podać witaminy, chwile picycala i padla. Ciekawe na jak dlugo. A ja kupilam sobie karmi malinowe. |
|
|
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lusesita długo cię nie było w sumie? To się mąż nameczyl z małą.
|
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję Możliwe, że to kręgosłup. Ja mam wypuklinę w części kręgosłupa szyjnego, więc znam ten ból Chyba na wiosnę właśnie zapiszę się na jakieś zabiegi.Anoula brawa dla Natalki ![]() Ania trzymam kciuki, żeby szybciutko zeszło . Dziwne w sumie, że lekarz nic szczególnego wam nie powiedział, ani nie zalecił (bo ta wysypka to pewnie nie od braku nawilżenia )Dziękujemy za kciuki |
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojć to się naimprezowałaś ![]() A ja najbardziej lubię karmi kawowe ![]() Ostatnio wypiłam desperadoska ale mi smakował po takiej przerwie
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Raczkowanie
|
Laseczki!!!!!!! Moge prosić o głosy na mojego kuzyna Tobiasza Sobkiewicz z góry dzieki Glosowanie trwa do 22, jeszzce troche nam brakuje. Można oddać po dwa głosy.
https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/click_con...6d9afdbcd8ce&_ oczywiście chodzi o facebo.ok Lece nadrabiać co tam naskrobałyście Edytowane przez Basiaaaaaaaaa Czas edycji: 2014-01-31 o 21:43 |
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w dzien by bylo ok,ale,wieczor to cyc musi,byc bo zmeczona,a tak jej sie najlepiej usypia:p jeszcze je ![]() ja wlasnie zwykle karmi,pije ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Melduję, że zakończyliśmy 2 skok i moje dziecko znów jest rozkosznym bobasem, który potrafi śmiać się do żyrandola
Mam dziś super dzień i nie padam na twarz jak to było w ostatnim czasie, więc trochę ponadrabiam. Co byście mnie tu nie zapomniały :p |
|
|
|
#3710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nigdy nie wiem, czy to skok czy co.W ogóle nie wiem, kiedy moje dzieci robią kupę, nie wyglądają ich buźki jakoś inaczej, dopiero po smrodzie łapie, że czas przebrać pieluszkę
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najbardziej lubię kawowe karmi, ale bylo tylko malinowe. Też dobre
Moisa cora cos spać nie chce. Po chwili zaczyna wrzeszczeć. I nie wiem czy to nie przez bobotic. Bo miala przerwę w piciu,i przez ta ospę myslalam wrazenie ze znowu brzuszek jej dokucza i wczoraj jej podalam i dzisiaj. Heh. uspokoiła sie dopiero leżąc na mojej ręce. |
|
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Heja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3713 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Weź bo jeszcze się przyzwyczają ![]() Cytat:
![]() Za całą resztę żeby się poprawiło.Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3714 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę i przede wszystkim za wzrost ![]() A cena za chrzciny rewelacja. W takiej cenie właśnie chciałam zrobić, niestety nie znalazłam na razie takiego lokalu ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj,bedzie lepiej ![]() Cytat:
ja nie wiem kiedy Marys ma skok:p dobranocki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3716 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka my już po wizycie. Co najważniejsze Natali na pewno nie ma skazy białkowej.Babeczka ją całą obejrzała pięknie.Tylko sama nie wie skąd takie plamki wysuszone, a jedna to nawet się zabarwia
Każe narazie obserwować. Ma lekkie napięcie mięśniowe mamy ćwiczyć i masować rączki żeby ich tak mocno już nie zaciskała. Podjechałam szybciutko do lidla i kupiłam dużą piłę do cwiczeń i dla siebie przy okazji mate fitnesową (tak , zaliczyłam dziś pierwsze ćwiczenia )Krostki na buzi babeczka powiedziała że to ślina plus ulewanie,i ogólnie Natalia jest w fazie ząbkowej ewidentnie tylko mówi że dzieci często zaczynają szybko swędzieć te dziąsła a same zęby mogą długo wychodzić.Natalia waży 4740 w już liczę że 12 tygodniu rybko wpiszesz? ![]() Cytat:
Paulina może Majusia ma taki po prostu czas, mam nadzieję że jej przejdzie i znów będzie się cieszyła kąpielą Cytat:
Cytat:
za ukończenie skoku Dobranoc mamusie
|
|
|
#3717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Uff...nie było ryku w kąpieli
Cytat:
![]() Teraz można odsapnąć przed kolejnym, który może trwać nawet 5 tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Coś dla mamy i coś dla córki ![]() Ładna waga Już dziś było lepiej i oby tak dalej ![]() Ale tu ostatnio cisza
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-01-31 o 23:39 |
|||
|
|
|
#3718 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewuszki
My właśnie w drodze do teściowej, Tomcio zasnął jak tylko miejskie światełka przestały mu migać i odpukać śpi już ponad godzinkę, jeszcze trochę drogi przed nami. Zaraz poczytam co tam pisałyscie bo się mi nudzi- ciężko się rozmawia z kierowcą, jak jest odwrócony tyłem muszę się przyzwyczaić do tej eksmisji na tylnie siedzenie ![]() Podczytywalam Was troszkę na tygodniu, ale kiepsko mi szło - jakieś chorobsko mnie chciało dorwać - osłabienie, nic tylko bym spała i bolący łepek w gratisie ![]() A jeszcze chrzciny w międzyczasie dogrywalismy, 15 luty termin ustalony Tz dziś zakupił koszulę, ja muszę kiecy poszukać i jakieś ubranko dla malucha na imprezę. Kombinezonik biały już ma, bo się babcia powstrzymać nie mogła Nie poodpisuje bo z telefonu piszę. Miłego weekendu
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na długo wybywacie??Bidulka Teraz już lepiej się czujesz? Super, że mamcia pomogła Wzajemnie A mi się spać nie chce i buszuję po ebayu Już sobie nową obudowę do telefonu kupiłam
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Sorento udanego pobytu
![]() Puaulinaizabela no widzisz ze tez ja na zabawianie nie wpadlam![]() witam na 1 karmieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

odpocznę sobie od tabsów.

klask i:za szczepienie piękna waga
za pobranie

Śpię całą noc przy lampce właśnie żeby ją widzieć.Sama nie wiem. Moja się budzi po 7
najpierw szpital pobyt pierwszy, później było 11.11. i wolne, w następnym tygodniu olałam bo kiepsko się czułam, a w następnym tygodniu już trafiłam do szpitala po raz drugi na poród. A jak zaczęłam chodzić na uczelnię po połogu to najpierw był 6.01. wolne, a później babka poszła na zwolnienie
i teraz nie wiem co będzie, mam nadzieję, że ją jakoś ubłagam o zaliczenie, niech mi nawet 3 wpisze byle wpisała.

Teraz już lepiej się czujesz? Super, że mamcia pomogła