|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
Iwant, zawsze czekam na Twoje wypowiedzi ![]()
![]() |
#3452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas pomógł krem specjalny z emolium na sucha skore a na krostki maść Borna z emolientem. Generalnie chodzi o kremy z duża ilością mocznika nie koniecznie emolium. I o działanie antybakteryjne i ochronne maść borna. Mozna tez dodać troche mentolu bo łagodzi swędzenie i odkarza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
Witam, my dalej w szpitalu, i raczej szybko nie wyjdziemy. Maly dalej na sondzie, nie ma odruchu ssania bo ma bardzo niskie napiecie miesniowe i jak rechabilitantka stwierdzila nie ma na tyle sily. Od 3 tyg. Jestesmy w szpitalu w tarnowie bo w prokocimiu zakonczyli diagnostyke i odeslali malego z powrotem do szpitala na oddzial dzieciecy w tarnowie. Ogolnie bez zmian, tyle z tutaj zlapal wirusa z goraczka i biegunka, bakterie -skonczylo sie na antbiotku przez 10dni, potem podejrzenie gronkowca-na szczescie okazalo sie ze gronkowiec to pomylka bo probka byla zanieczyszczona. Od kilku dni niestety wystepuja problemy z serduszkien-tetno wysokie nawet do 200 uderzen, szmery. Prawdopodobnie sa to skutki uboczne lekow na padaczke-ma diazepam i luminal od poczatku i teraz wychodza negatywne skutki z sercem. Od wczoraj zmniejszyli dawki ale niestety pojawiaja sie napady jak przy padaczce- spada saparacja tlenem do 70% a tetno wysokie. Niestety zaliczyl spadki wagi, teraz ma byc karmiony co 2,5godz po 60ml inaczej ulewa. Nauczylam sie obslugi pompy infuzyjnej i sondy i sama podaje mleko malemu po tym jak pielegniarki ponad godzine zapomnialy podlaczyc sonde. Jeszcze mam sie uczyc jak zakladac synkowi sonde przez nosek bo tego sie jeszcze boje. Pewnie jeszcze dlugi czas spedzimy w szpitalu-jesten z nim na stale, odciagam pokarm, zajmuje sie wszytskim przy malym. Po woli czasem mam doly i zalamki, zero prywatnosci, wszystko na widoku bo sciany przeszklone a warunku spartanskie jak to w szpitalach publicznych. Na razie mam lozko ale jak bedzie oblozenie to dostane tylko krzeslo przy lozeczku malego. Maz do nas zaglada jak tylko moze ale musi juz wrocic do pracy.
#3454 |
Zadomowienie
|
Ojoj ale jestem do tylu, zaraz będę nadrabiać...
Usg ok, mała waży około 2300 -2400 g ![]() ![]()
![]() |
#3455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarze postawili juz jakaś diagnozę ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
Praktycznie nie spie, maly w nocy czesto ma napady, do tego sporo czasu zajmuje mi odciaganie i wyparzanie laktatora. Caly czas slychac wrzaski dzieciakow, glosne pikanie monitorow itp. Nawet wyryczec sie nie ma gdzie... brakuje mi dystansu i zmiany otoczenia choc na chwike... niestety nie ma mnie kto zmienic bo jestem tutaj tylko z mezem.
#3457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maruda - dobrze, że napisałaś. Przykro mi, że w szpitalach panują takie kiepskie warunki ![]() Trzymajcie się dalej dzielnie ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Dobra myśl. Choćby pół dnia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas leniwa sobota. TŻ ma o dziwo wolne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3460 |
Rozeznanie
|
Super
![]() ![]() maruda- fajnie ,że się do nas odezwałaś. Jesteś bardzo dzielną osobą i bardzo cię podziwiam. Mam nadzieję ,że z Krzysiem będzie coraz lepiej .Trzymam za was mocno kciuki ![]() Ja tylko mogę domyślać się jak ci ciężko musi być w szpitalu, ale nie poddawaj się.... I tak jak dziewczyny napisały,może mąż mógłby chociaż na pół dnia zająć się kompletnie małym, a ty byś wyszła gdzieś , gdziekolwiek,żeby trochę od tego wszystkiego odetchnąć ?
#3461 |
Zakorzenienie
|
I want zaraz postaram sie lustrzanka zrbic mu fotke bo telefonem nic nie widac.
Maruda, trzymajcie sie, jestes niesamowicie silna, powaznie ja bym tyle nie udzwignela. Aty dajesz jakos rade. Podziwiam cie i wierze, ze bedzie lepie. Mocno was sciskam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3462 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem jakie sa warunki w szpitalu w prokocimiu bo tam lezy mój synek i czasem mnie to denerwuje ze nie ma miejsca by człowiek usiadł i sciągnął pokarm, wszyscy patrza co i jak robisz. Na szcescie sala małego jest na koncu korytarza wiec nie kreca sie koło niej tłumy. Dobrze ze możesz byc z synkiem cały czas i umiesz sie nim zajmować. Życze duzo siły i cierpliwości. Pamietaj ze jestes wspaniała mamą. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Gang Iren
|
Maruda mocno przytulam
![]() Podziwiam za to jaka jesteś silna.
#3464 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ja z tego co udało mi się dowiedzieć to u mnie te wewnętrze dają rozpuszczalne ale te na zewnątrz takie normalne do wyjęcia po tygodniu ...
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Maruda kiedyś musi się ustabilizować, trzymam kciuki zeby jak najszybciej to się stało i zebyście mogli być już w domku w spokoju i ciszy
![]()
#3467 |
Zakorzenienie
|
kurcze sobota i nagle spokój i cisza na wątku ... normalnie aż nie poznaję tego miejsca
![]()
#3468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() maruda trzymam za Was kciuki. Jestes bardzo silna, naprawde Cie podziwiam. Krzys ma wspaniala mame. Mam nadzieje, ze pomalu bedzie z Krzysiem oraz lepiej. Trzymajcie sie ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- lolita mam pytanie, mozesz cos powiedziec o lezaczkach z fisher price, o takich: http://allegro.pl/show_item.php?item=3892886929 Bo wlasnie sie na niego czaje, a nie moge opinii na necie znalezc. Widze, ze sa rozne, le one sie chyba tylko kolorami roznia i tymi zabawkami wiszacymi, a tak to funkcje sa te same ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W sensie luźno, ciasno czy jeszcze co innego ? Ja juz teraz to nie tylko porodu , ale i seksu po sie boję ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 |
Zadomowienie
|
MARUDA jestes bardzo dzielna i silna, Twoj synek ma szczescie, ze ma taka mame. Malymi krokami, ale na pewno bedzie lepiej.
jaka dzis piekna pogoda, normalnie pchalam wozek jak na skrzydlach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Raczkowanie
|
Maruda[/B]podziwiam Cie ,ja ledwo wytrzymalam 5dni w szpitalu jak mala miala robione badania to plakalam ze taka malutka i musi cierpiec.
Dzisiaj pierwsze werandowanie wkoncu pogoda pozwolila ![]() Rowniez dzisiaj zaliczona kupa po same pachy Tatus sie z tym uporal ![]() Zrobila sie jakas marudna ciagle chce cyca w nocy spala bardzo niespokojnie co chwile buczala wydawala dziwne dzwieki ,nawet u nas w lozku nie spala spokojnie. To chyba nie kolka bo ona nie placze i jak sie ja buja na rekach to spokojna jest. Juz bym chciala aby miala z 2miesiace bo jak taka malutka to caly czas sie martwie aby nic jej nie bylo. Zaczynamy mamusie lutowe niech wszystkie dzieciaczki rodza sie szczesliwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
musiałam trochę ściaśnić drugi post na 1 str żeby zrobić odrobinę miejsca w pierwszym poście (dobijamy do ogranicznika ilości znaków) w kolejnej części będę potrzebować minimum 3 postów
![]()
#3474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3475 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie uda mi sie na razie Was nadrobić przy moim cyckowym terroryście
![]() Napisze Wam tylko w skrócie, ze w nowej roli czuje sie bardzo dobrze i potwierdzam słowa dziewczyn - nie ma nic piekniejszego od bycia mama, a moment gdy dostaje sie dziecko po porodzie to najcudowniejsze chwile w życiu ![]() No i fakt - kp to wielkie wyzwanie. Wasze rady sa bezcenne! Staram sie podczytywać i z nich korzystać, ale wiadomo jeszcze uczymy sie ogarniania nowej rzeczywistości, a od wczoraj jesteśmy w domku ![]() Mój porod wg położnej powinien byc "firmowym", ale opisze go tylko jak znajdę dłuższa chwilkę. Na szybko mam pytanie do doświadczonych mam - jak poza smarowaniem bepanthenen i własnym mlekiem mozna ulżyć sutkom? Staram sie Igora przestawiać tak, by łapał sutek z otoczka, ale po 3 dniach i tak sa juz nabrzmiałe i ból jest coraz większy. Mały najchętniej wymaltretowalby piersi do końca, wiec podaliśmy mu wczoraj smoczek, po tym jak był przy piersi z przerwami prawie 3h. Na szczęście usnął ze smoczkiem i w nocy gdy go wypluł spał dalej. Na razie w dzień smoczek nie przeszedł ![]() Maruda, tak jak dziewczyny piszą jestem pod wrażeniem tego jak jesteś dzielna. Mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej i cały czas trzymam kciuki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2014-02-01 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też , a jeszcze nie urodziłam ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- sweet_vintage- super ,że jesteście w domku i odnalazłaś się w roli mamy. Fajnie się czyta takie rzeczy. Czekamy oczywiście na opis jak tylko znajdziesz chwilkę ![]() ![]()
![]() |
#3477 |
Zadomowienie
|
Mamuski macie zamiar chodzic ze swoimi maluchami na basen? Bo z tego co wiem, to sa takie zajecia dla maluszkow i chyba sie na nie skusze
![]()
#3478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie caly czas nad tym zastanawiam ![]() ![]() Maruda jestescie bardzo silni - cala trojka. Podziwiam Was i trzymam kciuki za dalsza walke ! ![]()
![]() |
#3479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie dwugodzinny wypad na zakupy - fajnie było
![]() guapissima zostajemy przy prezerwatywach na razie. Przez pierwsze pól roku i tak szansa na zajście w ciąże przy pełnym karmieniu piersia wynosi koło 2% tylko, wiec prezerwatywy wystarcza. Potem moze uda sie włączyć NPR, bo na razie to niewykonalne. muminek na zewnątrz masz supełki szwów i maz przycial mi ta cześć za wezelkiem, bo były dosyć długie i mi przeszkadzały. I rozpuszcza sie wszystko co jest w środku, a zewnętrzna cześć po prostu odpada, bo nie ma sie już czego trzymać. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- maruda super! ze sie odezwałas. Jesteś bardzo silna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.