|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
U nas limity na płatności karta wynikają z wysokich prowizji banków które wynoszą ok 2%.
Dla porównania taka Francja czy Niemcy mają na poziomie 0,2% Dlatego kupując coś za 2 zł sprzedawca zwyczajnie nie zarabia, bo albo przewyższa to jego marże albo wyszedłby na 0. Do tego dochodzi jeszcze koszt transferu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/hustawka-fisher-pr...825366989.html tylko ona jest dosyc duza i ciezka, a potrzebuje czegos bardziej przenosnego ![]() ![]() Cytat:
magnusia zrobilabym to samo, te pare minut poza lampa na pewno Adasiowi nie zaszkodzilo, a oszczedzilo i Tobie i jemu niepotrzebnych nerwow ![]()
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3514 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale na to wcześniactwo to chyba ostatnim zębem się załapał, no nie? Ile Ci brakowało do donoszenia, pewnie ze 2, 3 dni? I znowu jestem na końcu kolejki ![]() Patrycjja piękności ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3515 |
Raczkowanie
|
czytam sobie o skurczach u Seleny a tu ciach i neta brak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cherubinka GRATULUJĘ ![]() ![]() ![]() shery dopinguję ![]() Migotko co prawda Inwanty już Ci odpisała ale mi też wydaje się że to może być trądzik, zwalanie wszystkiego na biednego pomidora czy inną kostkę czekolady doprowadza karmiące prosto na super diety nikomu nie potrzebne. Pomyślałam jeszcze o jednym z rad mojej pierwszej położnej (skądinąd bardzo mądrej i fajnej kobiety z certyfikatami doradcy laktacyjnego) że to może być od kp właśnie ![]() Ty tańczyłaś przy kolce a moi znajomi 2h spiewali kolędy ![]() co dlo leżaczków pisalam już kiedys że ok ale nie długo, chdzi o kręgosłup maluszka taka pozycja pół-wygięta mo ze sprzyjać póżnieszym skrzywieniom, nie bez powodów noworodkom nie daje się poduszek. Kefi, Maruda mogę napisać tylko tyle że podziwiam i z całego serca życzę zdrowia waszym maluchom. odn pomocy mam, sióstr, teściowych.. przy pierwszym dziecku też bardzo się bałam ale doszliśmy do wniosku z mężem że to NASZ syn i nikt lepiej od NAS się nim nie zajmie, to naprawdę cudny czas który watro mieć tylko dla siebie, bez ciągłego zaglądania do pokoju i zasypywania złotymi radami. Utkwiły mi w pamięci słowa mojej cioci, która gdy mały miał 2mce nas odwiedziła powiedziała wtedy: jakie maleństwo takie bezbronne.. jak to jest człowiek się uczy tylu rzeczy a tak ważna sprawa jaką jest opieka nad takim maluchem przychodzi sama? Ty sama najlepiej wiesz czego chce i jak mu to dac ![]() ![]() ![]() ![]() seks po pierwszym porodzie był super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pewnie chciałam cos jeszcze napisać ale zanim nadrobiłam stron 17 to mi umknęlo.. ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-02-01 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
#3517 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Dziewczyny czytam na bieżąco ale nie dam rady do wszystkiego się odnieść ani zdjęć zobaczyć przez telefon. Dzisiaj pierwsza noc w nowym mieszkaniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
w ogóle super , ze mamusie mają dzieci przy sobie pod lampami . U nas w szpitalu zabierali dziecko prawie na cały dzień . Przynosili matce tylko na kilka godzin w ciągu dnia i one nie mogły być tam gdzie dzieci sa pod lampami .
w ogóle mam pytanie do mam rodzących SN Czy Was badanie ginekologiczne przed wyjściem po porodzie też tak cholernie bolało czy trafiłam na mało czułą panią ginekolog ![]() ![]() co jak co ale podczas porodu największa trauma dla mnie to te 2 cholerne szwy i to badanie ginekologiczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Rozeznanie
|
patrycjja- mała jest przesłodka
![]() Cytat:
No nic. ![]() ![]() Justien- ![]() ![]()
![]() |
#3521 |
Zadomowienie
|
Sharey gratulacje!
Demony doping! Lusso my nie werandowalismy Malej. wczoraj wyszlismy na 1 spacer na 15 min, dzis juz na dluzej. i jak pogoda pozwoli bede chodzila codziennie na coraz dluzej. Lela moj maz to sie tego basenu z Marysia doczekac nie moze, tym bardziej, ze Mloda wyglada na taka co uwielbia kapiele. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
dobra ... więc na ile się dało to na tyle zrobiłam miejsca w pierwszym poście
![]() do drugiego nie zmieszczę już nawet "," ![]() zaraz wychodzimy do znajomych to może mała coś się ruszy ![]() miłego wieczoru ![]()
#3523 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=The light;44926845]U nas limity na płatności karta wynikają z wysokich prowizji banków które wynoszą ok 2%.
Dla porównania taka Francja czy Niemcy mają na poziomie 0,2% Dlatego kupując coś za 2 zł sprzedawca zwyczajnie nie zarabia, bo albo przewyższa to jego marże albo wyszedłby na 0. Do tego dochodzi jeszcze koszt transferu.[/QUOTE] Ale to juz nie moj problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zadomowienie
|
No wiec tak. Zmieniliśmy oświetlenie w łazience i chce umrzeć. Jest megaaaa jasno wiec zauważyłam pęknięte naczynko na nodze - bede miała żylaki ??
Mam giga ogromny syfowy wulkan na uwaga uwaga łydce! To akurat nawet po ciemku bym zauważyła. Moje cycki po ciazy to jakiś dramat tzn nie wiszą czy cos ale roznica w rozmiarze jest kolosalna. Wiec tak pomyslalam ze moze zrobią mi cycki i żylaki za jednym zamachem zeby sie dwa razy na stół nie kłaść? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zastanawia mnie inna rzecz, może wiecie ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() Swoją drogą, jak się pozbywa żylaków? Laserem?
![]() |
#3526 | ||||||||
Zadomowienie
|
U mnie powtórka z rozrywki...mała ryczy, ryczy, ryczy...pojęcia nie mam dlaczego
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do wody to doris pluła nia na poczatku ale sie wrescie nauczyła pic. wiec polecam wytrwałosc w tej kwestii. ciepła woda dobrze działa na brzuch i chroni przed zaparciami. Cytat:
![]() sliczna ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3527 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zadomowienie
|
To ja
![]() Wracamy do cyckowania, synek pogodził się z moimi piersiami i teraz by wisiał godzinami, może dlatego że troche chory, ale ja sie ciesze jak głupia. Nadal dokarmiamy ale zawsze po cycusiu i wypija góra 40 ml więc wnioskuje że juz teraz z piersi wypija wiecej niż z butli ![]() Co do koperku to moj starszy synek bardzo cierpiał właśnie po koperku. Trądzik niemowlęcy też przerabiałam ze starszakiem, niestety długo sie dziadostwo utrzymywało. Naświetlanie też przerabiałam ze starszakiem przy bardzo dużej żółtaczce i wszyscy pediatrzy na obchodach wprost zalecali wyjmowanie z inkubatora i dostawianie do piersi, żeby dziecko mogło chociaż na karmieniu poczuc bliskość i się odstresować. Więc zalecenie żeby karmic strzykawka w inkubatorze uważam za totalnie bezsensowne. W załaczniku Alek i Miłek ![]() DSCN1928.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zadomowienie
|
rózne opinie o tym czytałam. Niektórzy twierdza ze woda na kolki pomogła. ja wiem ze bez tych 10 ml wody przed mm jest dramat z kupa.
![]() |
#3530 | |
Rozeznanie
|
Albo normalnie chirurgicznie gdzie żyła zostaje hmmmm wyciągnięta, albo laserowo, wprowadzają laser do żyły i potem od 3-6 miesięcy żyła ulega zwłóknieniu.
Cytat:
![]() Skończyłam gotować słodki kapuśniaczek hmmmmm będzie pierdząca kolacyjka ![]()
![]() |
#3531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3532 |
Rozeznanie
|
lidkaa82- Super ,że udaje ci się karmić. Wiem jak bardzo Ci na tym zależało.
![]() ![]() A Alek ma superaśne dołeczki zawsze mi się podobały, obojętnie czy u dziewczyn czy u chłopaków właśnie słodkie dołeczki ![]() ![]()
#3533 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ważne pytanie, moze wie któraś czy 2 tyg niemowlakowi moge zrobić inhalacje z soli fizjologicznej??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lidka- Alek i Milosz- cudne rodzenstwo!!!! Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2014-02-01 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Rozeznanie
|
Sharey - gratulacje!
![]() Demony - kciuki, żeby cały poród był mało bolesny ![]() Migotko - moja Nela ma trądzik niemowlęcy. To są takie małe krostki z jakby ropną zawartością (jak to nazywa TŻ - wulkany ![]() ![]() A ja dziś obrabowałam Real z chusteczek Pampers, są w promocji i wychodzi naprawdę korzystnie, więc kupiłam... 36 paczek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alek ma buźkę jak z reklamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Ewentualnie gdyby się wszystko zlało to nicki można pogrubić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I ostatnio maniakalnie sprawdzam ceny pampersów ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
cieszę się że nie tylko ja uważam że dzieckiem najlepiej zajmują się rodzice ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3539 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.