Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 16:44   #3511
The light
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

U nas limity na płatności karta wynikają z wysokich prowizji banków które wynoszą ok 2%.
Dla porównania taka Francja czy Niemcy mają na poziomie 0,2%

Dlatego kupując coś za 2 zł sprzedawca zwyczajnie nie zarabia, bo albo przewyższa to jego marże albo wyszedłby na 0.
Do tego dochodzi jeszcze koszt transferu.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 16:45   #3512
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wiesz to jest typowy leżaczek z płozami tylko trochę bardziej wypasiony
Będzie się bujał jak mały się poruszy albo jak ty go bujniesz, a nie wolałabyś huśtawki, która sama buja?

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Zrobiłabym to samo
Taka hustawke juz mam o taka:
http://allegro.pl/hustawka-fisher-pr...825366989.html tylko ona jest dosyc duza i ciezka, a potrzebuje czegos bardziej przenosnego Juz zamowilam zreszta ten lezaczek, bo nie moglam sie powstrzymac

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
dziewczyny dzis o 13.40 przyszedl na swiat nasz syn waga 2700, 53cm 10/10 ale trafil do inkubatora bo jest wczesniaczkiem. porod sn. jak bede miec troche wiecej sily i wroce do domu to napisze wiecej ale ogolnie masakra.
gratuluje wszystkim nowym mamusiom
GRATULACJE!!!!!!!

magnusia zrobilabym to samo, te pare minut poza lampa na pewno Adasiowi nie zaszkodzilo, a oszczedzilo i Tobie i jemu niepotrzebnych nerwow
Stary 2014-02-01, 16:46   #3513
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dzis o 13.40 przyszedl na swiat nasz syn waga 2700, 53cm 10/10 ale trafil do inkubatora bo jest wczesniaczkiem. porod sn. jak bede miec troche wiecej sily i wroce do domu to napisze wiecej ale ogolnie masakra.
GRATULUJĘ!!!
Stary 2014-02-01, 16:47   #3514
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje!
Ale na to wcześniactwo to chyba ostatnim zębem się załapał, no nie? Ile Ci brakowało do donoszenia, pewnie ze 2, 3 dni?
I znowu jestem na końcu kolejki

Patrycjja piękności

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
uspokoił się oczywiście bo poprzytulać się chciał bo to taka przylepa jest straszna
Heh, jest cycek i gitara gra
Stary 2014-02-01, 16:48   #3515
J0zefina
Raczkowanie

czytam sobie o skurczach u Seleny a tu ciach i neta brak cały dzień się zastanawiałam czy Hania już jest także GRATULUJĘ

Cherubinka GRATULUJĘ

shery dopinguję

Migotko co prawda Inwanty już Ci odpisała ale mi też wydaje się że to może być trądzik, zwalanie wszystkiego na biednego pomidora czy inną kostkę czekolady doprowadza karmiące prosto na super diety nikomu nie potrzebne. Pomyślałam jeszcze o jednym z rad mojej pierwszej położnej (skądinąd bardzo mądrej i fajnej kobiety z certyfikatami doradcy laktacyjnego) że to może być od kp właśnie i już tłumacze: jeśli mały ma ulubioną pierś to częściej przy niej wisi (pisałaś że ma to przede wszystkim na jednym policzku), czasem coś mu się uleje, czasem mleko pocieknie a przez dobry kwadrans jest przyklejony skóra do skóry, nie ma tam dostępu powietrza a przy suchej skórze (o czym pisałaś) łatwo o podrażnienia .
Ty tańczyłaś przy kolce a moi znajomi 2h spiewali kolędy

co dlo leżaczków pisalam już kiedys że ok ale nie długo, chdzi o kręgosłup maluszka taka pozycja pół-wygięta mo ze sprzyjać póżnieszym skrzywieniom, nie bez powodów noworodkom nie daje się poduszek.

Kefi, Maruda
mogę napisać tylko tyle że podziwiam i z całego serca życzę zdrowia waszym maluchom.

odn pomocy mam, sióstr, teściowych.. przy pierwszym dziecku też bardzo się bałam ale doszliśmy do wniosku z mężem że to NASZ syn i nikt lepiej od NAS się nim nie zajmie, to naprawdę cudny czas który watro mieć tylko dla siebie, bez ciągłego zaglądania do pokoju i zasypywania złotymi radami. Utkwiły mi w pamięci słowa mojej cioci, która gdy mały miał 2mce nas odwiedziła powiedziała wtedy: jakie maleństwo takie bezbronne.. jak to jest człowiek się uczy tylu rzeczy a tak ważna sprawa jaką jest opieka nad takim maluchem przychodzi sama? Ty sama najlepiej wiesz czego chce i jak mu to dac miała rację w 100% Nie bójcie sie dziewczyny, dacie radę na pewno przy synu mąż był z nami niecałe 2mce potem wyjechał na 8, teraz przy córce niecałe 2tyg. a tak jestem ja, mój bohater 2letni i nasza królewna i dajemy radę

seks po pierwszym porodzie był super nie ten pierwszy raz, bo byliśmy zestresowani jak przed pierwszym razem ale później .. było ekstra zawsze i ciągle mi mało oby i tak było teraz..

pewnie chciałam cos jeszcze napisać ale zanim nadrobiłam stron 17 to mi umknęlo..

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2014-02-01 o 16:58
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 16:48   #3516
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

I przedstawiam Wam nasze cudo :

cudo
Stary 2014-02-01, 16:51   #3517
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
GRATULACJE!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Dziewczyny czytam na bieżąco ale nie dam rady do wszystkiego się odnieść ani zdjęć zobaczyć przez telefon.

Dzisiaj pierwsza noc w nowym mieszkaniu.

830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 16:52   #3518
upadly_aniol00
Zakorzenienie

w ogóle super , ze mamusie mają dzieci przy sobie pod lampami . U nas w szpitalu zabierali dziecko prawie na cały dzień . Przynosili matce tylko na kilka godzin w ciągu dnia i one nie mogły być tam gdzie dzieci sa pod lampami .

w ogóle mam pytanie do mam rodzących SN Czy Was badanie ginekologiczne przed wyjściem po porodzie też tak cholernie bolało czy trafiłam na mało czułą panią ginekolog do tego pojawił mi sie wtedy hemoroid i to badanie bolało mnie strasznie na co pani ginekolog i położna ( która w momencie przyjęcie nie mogła znaleźć tętna małego ) mówiły , że przesadzam i czy na pewno aby urodziłam niedawno dziecko ...
co jak co ale podczas porodu największa trauma dla mnie to te 2 cholerne szwy i to badanie ginekologiczne
Stary 2014-02-01, 17:03   #3519
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny dzis o 13.40 przyszedl na swiat nasz syn waga 2700, 53cm 10/10 ale trafil do inkubatora bo jest wczesniaczkiem. ...
no i zanim nadrobiłam urodziłaś SUper Gratuluję zdrówka dla malucha żeby szybko z inkubatora trafił w ramiona mamy

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
U nas limity na płatności karta wynikają z wysokich prowizji banków które wynoszą ok 2%.

Dlatego kupując coś za 2 zł sprzedawca zwyczajnie nie zarabia, bo albo przewyższa to jego marże albo wyszedłby na 0.
koleżanka po fachu?? pracowałam trochę w terminalach i temat mi znany, nie raz wywalczyłam płatność kartą bo zgodnie z prawem wszędzie gdzie jest oznaczenie że można płacic karta moge zapłacic nawet za zapałki

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
w ogóle super , ze mamusie mają dzieci przy sobie pod lampami . U nas w szpitalu zabierali dziecko prawie na cały dzień . Przynosili matce tylko na kilka godzin w ciągu dnia i one nie mogły być tam gdzie dzieci sa pod lampami .

w ogóle mam pytanie do mam rodzących SN Czy Was badanie ginekologiczne przed wyjściem po porodzie też tak cholernie bolało czy trafiłam na mało czułą panią ginekolog do tego pojawił mi sie wtedy hemoroid i to badanie bolało mnie strasznie na co pani ginekolog i położna ( która w momencie przyjęcie nie mogła znaleźć tętna małego ) mówiły , że przesadzam i czy na pewno aby urodziłam niedawno dziecko ...
co jak co ale podczas porodu największa trauma dla mnie to te 2 cholerne szwy i to badanie ginekologiczne
mnie nie bolało, to moz ebyć kwestia osobnicza, albo Twoja albo tej gin że nie umie być delikatna
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 17:06   #3520
Muminek1991
Rozeznanie

patrycjja- mała jest przesłodka

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Muminku
rodzę !! tylko powoli się rozkręca. Lekarka mi wyliczyła termin z tego jednodniowego plamienia, uznała to za miesiączkę jako że zeznałam, że mam nieregularne... Więc wagowo moje bobo 2 stycznia ważyło już 3 kg, teraz pewnie dobija do 4 kg. Wszystko ma wg usg rozwinięte jak na tydzień 39 - za 2 dni to nastąpi. No, ale nie mam wyjścia. Kazali zażyć paracetamol i siedzieć.
Kurcze to rzeczywiście głupio ci wyliczyła, a z usg pierwszych też ci wychodził wcześniejszy termin ??
No nic. wszystko będzie dobrze

Justien- za 1wszą noc na swoim
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 17:09   #3521
forester
Zadomowienie

Sharey gratulacje!
Demony doping!
Lusso my nie werandowalismy Malej. wczoraj wyszlismy na 1 spacer na 15 min, dzis juz na dluzej. i jak pogoda pozwoli bede chodzila codziennie na coraz dluzej.
Lela moj maz to sie tego basenu z Marysia doczekac nie moze, tym bardziej, ze Mloda wyglada na taka co uwielbia kapiele.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 17:11   #3522
senira666
Zakorzenienie

dobra ... więc na ile się dało to na tyle zrobiłam miejsca w pierwszym poście
do drugiego nie zmieszczę już nawet ","
zaraz wychodzimy do znajomych to może mała coś się ruszy
miłego wieczoru
Stary 2014-02-01, 17:25   #3523
guapissima
Raczkowanie

[QUOTE=The light;44926845]U nas limity na płatności karta wynikają z wysokich prowizji banków które wynoszą ok 2%.

Do tego dochodzi jeszcze koszt transferu.[
/QUOTE]

Ale to juz nie moj problem My nie mielismy prawa odmowic klientowi, wiec jak pani w sklepie warczy na mnie, ze nie ma takiej mozliwosci, szybko ja uswiadamiam, ze owszem jest
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 17:50   #3524
iwantyou99
Zadomowienie

No wiec tak. Zmieniliśmy oświetlenie w łazience i chce umrzeć. Jest megaaaa jasno wiec zauważyłam pęknięte naczynko na nodze - bede miała żylaki ??
Mam giga ogromny syfowy wulkan na uwaga uwaga łydce! To akurat nawet po ciemku bym zauważyła.
Moje cycki po ciazy to jakiś dramat tzn nie wiszą czy cos ale roznica w rozmiarze jest kolosalna. Wiec tak pomyslalam ze moze zrobią mi cycki i żylaki za jednym zamachem zeby sie dwa razy na stół nie kłaść?

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:11   #3525
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:

To nie mój problem

Zastanawia mnie inna rzecz, może wiecie Jak to jest w PL z cashbackiem? Bo gdzie nie pytałam mówili że nie mają takiej funkcji, a znów koleżanka pracująca w sklepie z terminalem mówiła mi że każdy terminal ma taką funkcję, tylko ekspedientki nie potrafią się posługiwać terminalem i temu mówią że nie ma.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
(...)
Moje cycki po ciazy to jakiś dramat tzn nie wiszą czy cos ale roznica w rozmiarze jest kolosalna. Wiec tak pomyslalam ze moze zrobią mi cycki i żylaki za jednym zamachem zeby sie dwa razy na stół nie kłaść?
.
A TŻowi się nie podobają duże?
Swoją drogą, jak się pozbywa żylaków? Laserem?
Stary 2014-02-01, 18:14   #3526
em ma
Zadomowienie

U mnie powtórka z rozrywki...mała ryczy, ryczy, ryczy...pojęcia nie mam dlaczego ona dostaje chrypy, ja psychicznie wysiadam...bo jednak brakuje mi tej chwili gdy ona śpi a tu znowu drzemki po 10 minut i ryk...uśpię i znowu to samo...nie wiem o co jej chodzi jak jest przy cycku jest spokojna...nie prezy sie, nie kopie. Psychicznie zmeczona jestem..
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

lolita mam pytanie, mozesz cos powiedziec o lezaczkach z fisher price, o takich:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3892886929

Bo wlasnie sie na niego czaje, a nie moge opinii na necie znalezc. Widze, ze sa rozne, le one sie chyba tylko kolorami roznia i tymi zabawkami wiszacymi, a tak to funkcje sa te same
Siostra ma taki i jest bardzo fajny. Nawet duże dziecko może z niego korzystać. no i łatwo się pierze
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
musiałam trochę ściaśnić drugi post na 1 str żeby zrobić odrobinę miejsca w pierwszym poście (dobijamy do ogranicznika ilości znaków) w kolejnej części będę potrzebować minimum 3 postów
A może po prostu ściągnąć te nasze daty porodów? nie wiem po co są tak rozstrzelane-mi się to źle czyta. Chcę szybko zajrzeć a tu trzeba przewijać by zobaczyć czy ktoś urodził
Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Mały najchętniej wymaltretowalby piersi do końca, wiec podaliśmy mu wczoraj smoczek, po tym jak był przy piersi z przerwami prawie 3h. Na szczęście usnął ze smoczkiem i w nocy gdy go wypluł spał dalej. Na razie w dzień smoczek nie przeszedł no i jeszcze jedno staram sie mu podawać pierś gdy śpi dłużej niz 3h, a jednocześnie on potrafi sie jej domagać co godzinę o innej porze - czy to tez jest normalne ?
Co do wybudzania to ma ono sens wtedy gdy maluch nie przybiera. W innym wypadku dziecko ma prawo spać sobie i dłużej niz 3 godziny. I oczywiście, ze maluch może domagać się piersi co godzinę-może pić mu się chce? może chce się poprzytulać? to nie zawsze oznacza głód
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jezu jak mnie krocze ciągnie..... chyba zawisnę zaraz
u nas nadal solarium w pokoju dziś pediatra powiedziała aby małego nie wyjmować spod lampy nawet na karmienie tylko ściągać mleko i podawać strzykawką po palcu.
OK nie ma sprawy, ważne aby ta żółtaczka minęła tylko że moje dziecko owszem zjadło ale było zaskoczone że nie ma cycka i przytulania po czym dało upust frustracji.... oczywiście wybrał moment gdy mąż pojechał na chwilę do domu...
myślałam że zwariuję- serio ogarnęł mnie taka bezradność jak nigdy- nie mogłam go wyjąć i przytulić bo lampa, nie pomagało oszukiwanie palcem, odgłosy burzy itp no nic.
w końcu siedziałam i płakałam razem z małym po czym stwierdziłam że pierd*** i wyjęłam go spod tej lampy i nakarmiłam cyckiem. Doszłam do wniosku że nie będę stresować dziecka oraz siebie wpędzać w jakieś deprechy bo naturalnie już sobie dorobiłam opowiednie teorie
u nas dziewczyny zawsze wyjmoweały dzieci na karmienie...to karmienie strzykawka to jakas pomyłka
Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko się witam. Jestem po wizycie w szpitalu, skurcze 120 co 10 minut, rozwarcie na palec. Myślałam, że bardziej bolą szczerze mówiąc... wróciłam do domu i czekam aż będą częściej - a to wszystko wina tego, że ta głupia lekarka nfz wyliczyła mi termin porodu na 25 luty czy później nawet. Pomimo moich sygnalizacji, że miałam plamienie 1 dzień tylko i że nieregularnie się to zdarzyło:/ w szpitalu założyli, że Mikuś ma 37 tygodni i będzie wcześniakiem. Jeśli dotrzymam to w poniedziałek mam się zgłosić na ktg kolejne.
trzymaj sie dzielnie
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam ja tylko na chwilę póki mały śpi .
Pamiętam , że kiedyś odradzaliście jakiś koperek do picia dla dzieci tylko nie pamiętam jaki napiszecie ? I najlepiej proszę o radę jaki koperek i rumianek jest najlepszy ?
Bo u mnie z cyca już coraz mniej mleka już nawet nie ściągam tylko podaje cyca kiedy mały nie może wytrzymać do butki . Ogólnie mój dzieć jest głodny po 1,5 h od butli .
I doszłam do wniosku , że od czasu do czasu mogłabym mogła podać mu do picia rumianek albo koperek bo samej wody niestety nie chcę pić .
Moze za mało mu dajesz? po mm maluch powinien wytrzymac chociaz 2,5-3 godziny.
co do wody to doris pluła nia na poczatku ale sie wrescie nauczyła pic. wiec polecam wytrwałosc w tej kwestii. ciepła woda dobrze działa na brzuch i chroni przed zaparciami.
Cytat:
gratulacje
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
I przedstawiam Wam nasze cudo :
sliczna
Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
odn pomocy mam, sióstr, teściowych.. przy pierwszym dziecku też bardzo się bałam ale doszliśmy do wniosku z mężem że to NASZ syn i nikt lepiej od NAS się nim nie zajmie, to naprawdę cudny czas który watro mieć tylko dla siebie, bez ciągłego zaglądania do pokoju i zasypywania złotymi radami. Utkwiły mi w pamięci słowa mojej cioci, która gdy mały miał 2mce nas odwiedziła powiedziała wtedy: jakie maleństwo takie bezbronne.. jak to jest człowiek się uczy tylu rzeczy a tak ważna sprawa jaką jest opieka nad takim maluchem przychodzi sama? Ty sama najlepiej wiesz czego chce i jak mu to dac miała rację w 100% Nie bójcie sie dziewczyny, dacie radę na pewno przy synu mąż był z nami niecałe 2mce potem wyjechał na 8, teraz przy córce niecałe 2tyg. a tak jestem ja, mój bohater 2letni i nasza królewna i dajemy radę
zgadzam sie
Stary 2014-02-01, 18:18   #3527
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
To nie mój problem

Zastanawia mnie inna rzecz, może wiecie Jak to jest w PL z cashbackiem? Bo gdzie nie pytałam mówili że nie mają takiej funkcji, a znów koleżanka pracująca w sklepie z terminalem mówiła mi że każdy terminal ma taką funkcję, tylko ekspedientki nie potrafią się posługiwać terminalem i temu mówią że nie ma.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Podobaja! Zawsze miałam duze. Problem polega na tym ze teraz jedna jest duża a druga mega duża

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
U mnie powtórka z rozrywki...mała ryczy, ryczy, ryczy...pojęcia nie mam dlaczego ona dostaje chrypy, ja psychicznie wysiadam...bo jednak brakuje mi tej chwili gdy ona śpi a tu znowu drzemki po 10 minut i ryk...uśpię i znowu to samo...nie wiem o co jej chodzi jak jest przy cycku jest spokojna...nie prezy sie, nie kopie. Psychicznie zmeczona jestem..

Siostra ma taki i jest bardzo fajny. Nawet duże dziecko może z niego korzystać. no i łatwo się pierze

A może po prostu ściągnąć te nasze daty porodów? nie wiem po co są tak rozstrzelane-mi się to źle czyta. Chcę szybko zajrzeć a tu trzeba przewijać by zobaczyć czy ktoś urodził

Co do wybudzania to ma ono sens wtedy gdy maluch nie przybiera. W innym wypadku dziecko ma prawo spać sobie i dłużej niz 3 godziny. I oczywiście, ze maluch może domagać się piersi co godzinę-może pić mu się chce? może chce się poprzytulać? to nie zawsze oznacza głód

u nas dziewczyny zawsze wyjmoweały dzieci na karmienie...to karmienie strzykawka to jakas pomyłka

trzymaj sie dzielnie

Moze za mało mu dajesz? po mm maluch powinien wytrzymac chociaz 2,5-3 godziny.
co do wody to doris pluła nia na poczatku ale sie wrescie nauczyła pic. wiec polecam wytrwałosc w tej kwestii. ciepła woda dobrze działa na brzuch i chroni przed zaparciami.

gratulacje

sliczna

zgadzam sie
Em ma z ta woda to nie bardzo. Owszem rozluźnia stolce ale ciepła woda potęguje kolki jeśli sa.

Stary 2014-02-01, 18:22   #3528
lidkaa82
Zadomowienie

To ja
Wracamy do cyckowania, synek pogodził się z moimi piersiami i teraz by wisiał godzinami, może dlatego że troche chory, ale ja sie ciesze jak głupia. Nadal dokarmiamy ale zawsze po cycusiu i wypija góra 40 ml więc wnioskuje że juz teraz z piersi wypija wiecej niż z butli

Co do koperku to moj starszy synek bardzo cierpiał właśnie po koperku.

Trądzik niemowlęcy też przerabiałam ze starszakiem, niestety długo sie dziadostwo utrzymywało.

Naświetlanie też przerabiałam ze starszakiem przy bardzo dużej żółtaczce i wszyscy pediatrzy na obchodach wprost zalecali wyjmowanie z inkubatora i dostawianie do piersi, żeby dziecko mogło chociaż na karmieniu poczuc bliskość i się odstresować. Więc zalecenie żeby karmic strzykawka w inkubatorze uważam za totalnie bezsensowne.
W załaczniku Alek i Miłek Oj będzie będzie sie działo ;P
DSCN1928.jpg
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:25   #3529
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Em ma z ta woda to nie bardzo. Owszem rozluźnia stolce ale ciepła woda potęguje kolki jeśli sa.

rózne opinie o tym czytałam. Niektórzy twierdza ze woda na kolki pomogła. ja wiem ze bez tych 10 ml wody przed mm jest dramat z kupa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 18:27   #3530
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Albo normalnie chirurgicznie gdzie żyła zostaje hmmmm wyciągnięta, albo laserowo, wprowadzają laser do żyły i potem od 3-6 miesięcy żyła ulega zwłóknieniu.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Bardzo dobry pomysł, faktycznie żeby zobaczyć czy któraś urodziła to się przewiiiija i przewiiiija

Skończyłam gotować słodki kapuśniaczek hmmmmm będzie pierdząca kolacyjka
02.03.2014- Benjaminek
Stary 2014-02-01, 18:29   #3531
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
To ja
Wracamy do cyckowania, synek pogodził się z moimi piersiami i teraz by wisiał godzinami, może dlatego że troche chory, ale ja sie ciesze jak głupia. Nadal dokarmiamy ale zawsze po cycusiu i wypija góra 40 ml więc wnioskuje że juz teraz z piersi wypija wiecej niż z butli

Co do koperku to moj starszy synek bardzo cierpiał właśnie po koperku.

Trądzik niemowlęcy też przerabiałam ze starszakiem, niestety długo sie dziadostwo utrzymywało.

Naświetlanie też przerabiałam ze starszakiem przy bardzo dużej żółtaczce i wszyscy pediatrzy na obchodach wprost zalecali wyjmowanie z inkubatora i dostawianie do piersi, żeby dziecko mogło chociaż na karmieniu poczuc bliskość i się odstresować. Więc zalecenie żeby karmic strzykawka w inkubatorze uważam za totalnie bezsensowne.
Załącznik 5565842
Powodzenia z kp a zdjecie boskie
Stary 2014-02-01, 18:30   #3532
Muminek1991
Rozeznanie

lidkaa82- Super ,że udaje ci się karmić. Wiem jak bardzo Ci na tym zależało. A co do zdjęcia oba chłopaki są boscy
A Alek ma superaśne dołeczki zawsze mi się podobały, obojętnie czy u dziewczyn czy u chłopaków właśnie słodkie dołeczki
02.03.2014- Benjaminek
Stary 2014-02-01, 18:33   #3533
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny ważne pytanie, moze wie któraś czy 2 tyg niemowlakowi moge zrobić inhalacje z soli fizjologicznej??
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:43   #3534
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
To nie mój problem

Wydaje mi sie, ze powinien byc dostepny w kazdym sklepie...Co do umiejetnosci obslugi terminala, to roznie z tym bywa...kiedys pani zamiast zwrocic pieniadze na karte, to mi zamrozila kolejne 200 zl

Lidka- Alek i Milosz- cudne rodzenstwo!!!!

Edytowane przez guapissima
Czas edycji: 2014-02-01 o 18:45
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:56   #3535
krolowa_nilu
Rozeznanie

Sharey - gratulacje! Pochwal się maleństwem jak będziesz miała chwilkę.

Demony - kciuki, żeby cały poród był mało bolesny

Migotko - moja Nela ma trądzik niemowlęcy. To są takie małe krostki z jakby ropną zawartością (jak to nazywa TŻ - wulkany ). Nasilają się w cieple, albo gdy Mała leży na policzku. My stosujemy maść Vitella Ictamo (zalecenie pediatry) i dobrze sobie z tymi syfkami radzi

A ja dziś obrabowałam Real z chusteczek Pampers, są w promocji i wychodzi naprawdę korzystnie, więc kupiłam... 36 paczek Robiłam też rozeznanie w cenach Pampersa i powiem wam, że sklepy nieźle robią ludzi w konia. Zawsze trzeba liczyć cenę za sztukę, bo można się nadziać na niezłe kanty W realu dwójki Pampersa w promocji były droższe (o 10 gr/sztukę) niż w Rossmanie bez promocji
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 19:01   #3536
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję!

Cytat:
Alek ma buźkę jak z reklamy

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Bardzo dobry pomysł, faktycznie żeby zobaczyć czy któraś urodziła to się przewiiiija i przewiiiija
Też jestem za tym, aby pousuwać odstępy pomiędzy jedną mamą, a drugą Tak jak jej u mamuś w 'poczekalni'
Ewentualnie gdyby się wszystko zlało to nicki można pogrubić
Stary 2014-02-01, 19:15   #3537
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobaja! Zawsze miałam duze. Problem polega na tym ze teraz jedna jest duża a druga mega duża
(...)
Pamiętam że pisałaś że udało Ci się znów rozkręcić laktację. Może po paru miesiącach karmienia ta mniejsza dogoni tę większą pod wpływem karmienia i się wyrównają?

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
(...)
A ja dziś obrabowałam Real z chusteczek Pampers, są w promocji i wychodzi naprawdę korzystnie, więc kupiłam... 36 paczek Robiłam też rozeznanie w cenach Pampersa i powiem wam, że sklepy nieźle robią ludzi w konia. Zawsze trzeba liczyć cenę za sztukę, bo można się nadziać na niezłe kanty W realu dwójki Pampersa w promocji były droższe (o 10 gr/sztukę) niż w Rossmanie bez promocji
Zawsze w sklepach przeliczam na kilogramy/litry/sztuki Bo potrafią nieźle oszukiwać na tych etykietkach z ceną. Ostatnio Tesco mnie zabiło. Promocja na colę, dwie butelki dwulitrowe za 3 euro, wielki plakat i wogóle. Tyle że te cole w promocji luzem stały, nie były posklejane. Kawałek dalej takie same butelki coli, tylko pofoliowane po dwie, więc inny kod kreskowy, a cena - 3,99 Jak ktoś uważnie nie czyta, to bardzo łatwo się naciąć na takie kwiatki, a tutaj w IE w supermarketach pełno takich motywów. W PL aż tyle tego nie zauważyłam
I ostatnio maniakalnie sprawdzam ceny pampersów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 19:23   #3538
nattalli
Rozeznanie

Cytat:

u nas można niezaleznie od kwoty

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość

seks po pierwszym porodzie był super nie ten pierwszy raz, bo byliśmy zestresowani jak przed pierwszym razem ale później .. było ekstra zawsze i ciągle mi mało oby i tak było teraz..

pewnie chciałam cos jeszcze napisać ale zanim nadrobiłam stron 17 to mi umknęlo..

cieszę się że nie tylko ja uważam że dzieckiem najlepiej zajmują się rodzice Calkowicie popieram Twoją wypowiedź strach swoją drogą a miłość do dziecka swoją

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 19:25   #3539
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ważne pytanie, moze wie któraś czy 2 tyg niemowlakowi moge zrobić inhalacje z soli fizjologicznej??
Mozna. A masz nebulizator?

Stary 2014-02-01, 19:35   #3540
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Albo normalnie chirurgicznie gdzie żyła zostaje hmmmm wyciągnięta, albo laserowo, wprowadzają laser do żyły i potem od 3-6 miesięcy żyła ulega zwłóknieniu.

Skończyłam gotować słodki kapuśniaczek hmmmmm będzie pierdząca kolacyjka
ja jadłam przez ostatnie dwa dni;p Nie musze mówic chyba że rano zawsze trzeba było wietrzyć sypialnię

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Z tego co sie orientowalam to u nas sa juz w dwoch miejscach zajecia na basenie dla niemowlat. Fajna sprawa, moja bratanica chodzila i bardzo sobie chwalili. Koszt 330zl za 12 zajec, podzial na grupy wiekowe.
Kolo kwietnia sie chyba zapisze Alka, no i ja skorzystam troche ruchu w wodzie
ja widziałam takie zajęcia tylko w telewizji i bardzo mi się podobały. Chciałabym żeby moja mała miała możliwość chodzenia na te zajecia ale pewnie u nas koszt jest ogromny a ja osobiście nie lubię basenów bo wstyd się przyznac ale pływac nie umiem.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Swoją drogą, wydaje mi się że regularny basen dobrze wypływa na odporność.
No i taki maluszek 2-miesięczy powinien jeszcze mieć tę naturalną umiejętność pływania, no nie?
gdy urodził się mój najmlodszy brat to mama nalewała dużo wody do wannny rękami przytrzymywała brzuszek i on sobie faktycznie plywal i tak było przez długi czas. Niestety później oparzyła dosyć poważnie rękę tak że nie mogła go kąpac w ten sposób przez dwa miesiące i brat zapomniał ruchów i już nie pływał tak fajnie. Ale jeśli kogoś na basen nie stac to zawsze fajna opcja jeśli ma się wanne zwykłą trochę czasu i chęci

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości