Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 15:28   #3691
wewillrockyou
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

bebe97 zakupoholizm! pochwaliłyśmy Cię, że się powstrzymałaś wcześniej, a tu masz też muszę się wybrać na kosmetyczne zakupy dla Młodego

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
chłop to tylko chłop jaki by nie był żaden nie jest idealny. Ja tylko chwalę go za te jego prace ala Picasso bo mnie tym rozbraja, ale nie przesadzajmy swoje ma za uszami
no zdolnego masz męża, zdolnego, trzeba mu to przyznać

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 16:00   #3692
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Rzeczy zuzi rozmiar 56-62. I to nie wszystkie.. Nie byłam świadoma że aż tyle tego jest! ;-)
sporo tego, choć wydaje mi się że ja nachomikowałam jeszcze więcej

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u gina ale szybka wizyta. Położna zważyła (od poczatki 11,7kg na plus) zmierzyla cisnienie, zbadała tętno (ale się wystraszyłam) na początku złapała od razu a pozniej mała uciekła. I jeździ ta głowica po brzuchu, szuka a tam szmery tylko. Ale później znowu złapala i równiutko bilo, uff.. Hemoglobina nie spadła ani się nie podniosła niewiele ponad 11- chyba tabl z buraka trochę pomogły bo leciała wcześniej na łeb na szyję. Gin mnie nie badał –ale umówiłam się w pon na prywatną wizyte z usg to wtedy zbada i porozmawiamy o znieczuleniu itp.
W przyszłym tyg co 2 dzien wizyta. W ponieddziałaek do gina na usg, środa położna –GBS, piątek znowu do gina bo L4 się konczy

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
To i ja wam pokaze moj brzuchol. dojdzie za pare tygodni jeszcze jedno zdjecie.

P.S To z choinka jest oczywiscie ze swiat czyli juz ponad miesiac temu zrobione
śliczne zdjęcia naprawdę jestem zachwycona

Cytat:

Jeszcze raz dzięki za wszystkie miłe słowa. Najbardziej cieszy mnie że praktycznie wszytsko w mieszkaniu mąż robi sam choć nie ma na codzień z takimi pracami właściwie nic wspólnego. Własnymi siłami z mężem kuzynki czytają i próbują różne rzeczy i jak czegoś nie potrafia jeden drugiemu pomoże i zrobią. Po południu jak będę miała chwilę wkleję wam zdjęcie jak ze starej komody z Bodzia zrobił cudo do przedpokoju a póki co wklejam wam zdjęcie mebli na balkon które sam zrobił z europalet znalezionych na śmietniku To tak cieszy jak każda rzecz jest robiona własnoręcznie (przeważnie bo wydaje się nam że zaoszczędzimy a potem materiały kosztują porównywalnie do kupnego )

http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...84/balkon6.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2018.17.31.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2018.19.46.jpg
super sprawa takie własnoręcznie wykonane mebelki balkon to ogród zimowy /przeszklony czy mi się wydaje?a ten regal to też z palet? fajny pomysł z tymi ziołami na balkonie
Stary 2014-02-01, 16:03   #3693
amelka2006
Raczkowanie

A ja dziś od rana mam zły humor. Na poprawę wyciagnelam karton z wózkiem i złożyłam sobie wózek, żeby chociaż oko nacieszyć

Amelka i nowe 4 kółka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1391266944024.jpg (57,6 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1391266980835.jpg (47,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1391267007353.jpg (44,9 KB, 26 załadowań)
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 16:05   #3694
ag9
Zadomowienie

Próbuję Was nadrobić, ale chyba nie dam rady.

Od czwartku wieczór nie mam netu (teraz tylko gościnnie) i zostanie naprawiony dopiero w poniedziałek Szlag mnie trafia.

Do tego choroba wcale nie przechodzi, a wręcz odwrotnie, teraz to już porządny kaszel mam
I gdyby tego było mało to rano podczas kąpieli nalała mi się woda do ucha i od tej pory ucho mi się zatkało, słabo na nie słyszę. Nie wiem co robić Wszystkie rady z netu typu skakanie na jednej nodze oczywiście odpadają... Zawsze tak uważam z tą wodą, nie wiem jak to się stało. Ma któraś z was jakiś pomysł?
Stary 2014-02-01, 16:31   #3695
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
A ja dziś od rana mam zły humor. Na poprawę wyciagnelam karton z wózkiem i złożyłam sobie wózek, żeby chociaż oko nacieszyć

Amelka i nowe 4 kółka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
śliczna córcia i wózek

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 16:46   #3696
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

Pytałam was wcześniej o wpis o szyjce w karcie. Wcześniej miałam zawsze 2/0/0 a ostatnio -4/2/0. Wiecie o co chodzi? skąd to -4???
ja niestety nie mam takiego zapisu więc nie pomogę

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 16:58   #3697
martyna141
Raczkowanie

ja oczywiście wczoraj wybrałam sie do centrum handlowego kupic sobie komin/szalik do nowego kożucha ale, że po drodze był SMYK...

czyli z seri 'gdziekolwiek nie pójde wyprzedaż w SMYKu zawsze po drodze'

(t)asia nie mam pojęcia co to może oznaczać

side85 zdolny Tż moj ma dwie lewe ręce, nawet pralke sama podłączałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0176.jpg (91,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0177.jpg (83,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0178.jpg (79,2 KB, 33 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 17:03   #3698
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
ja oczywiście wczoraj wybrałam sie do centrum handlowego kupic sobie komin/szalik do nowego kożucha ale, że po drodze był SMYK...

Brawo za zakupy Sowy wymiatają
Stary 2014-02-01, 17:09   #3699
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
witam się sobotnio też się pochwalę swoim brzusiem, a co! 33tydzień, bez jednego dnia
i lecę Was nadrabiać, jak zwykle z 6 stron w tył
jakie śliczne maleństwo same śliczne brzuszki u nas

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-01, 17:11   #3700
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Rzeczy zuzi rozmiar 56-62. I to nie wszystkie.. Nie byłam świadoma że aż tyle tego jest! ;-)

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Naprawdę sporo tego. Może będziesz mieć bliźnięta (drugie dziecko gdzieś się schowało), to by było w sam raz

Cytat:

Śliczne fotki

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
witam się sobotnio też się pochwalę swoim brzusiem, a co! 33tydzień, bez jednego dnia
i lecę Was nadrabiać, jak zwykle z 6 stron w tył
Śliczny, malutki brzuszek
Stary 2014-02-01, 17:13   #3701
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
super sprawa takie własnoręcznie wykonane mebelki balkon to ogród zimowy /przeszklony czy mi się wydaje?a ten regal to też z palet? fajny pomysł z tymi ziołami na balkonie
regał nie jest z palet ale z Ikei Zioła w okresie letnim uprawiam ale to średni pomysł bo mieszkam w ścisłym centrum miasta więc ruch jest duży i stęzenie brudu miejskiego również, więc moje roślinki trzeba nieźle myć przed użyciem W tym roku miałamL szczypiorek, dwa rodzaje mięty, magę włoską, oregano, bazylię i w sumie to nie pamiętam co jeszcze...najczęsciej jednak używaliśmy mięty bo u nas mohito pochałani jej wielkie ilości
Balkon nie jest oszklony ale znajduje się od dziedzińca więc mamy tak skonstruowany cały układ że dookoła są budynki, a na wysokości pierwszego piętra jest wielki dziedziniec na który można wejść tylko z klatek od środka i tam dzieci mają ławki, swoje graty i mimo mieszkania w centrum nie mają możliwości wyjśc na ulicę i są od niej oddzielone (bo wszystko jest zamknięte). Całkiem fajna sprawa jak na miejskie warunki. Już widze jak Piotruś tam siedzi w baseniku
Te europalety to fajna sprawa, dobry efekt ale strasznie drogo to wychodzi bo trzeba impregnować dużo żeby się trzymało a impregnaty są drogie potem takie drewno i tak pije dużo faby i żeby pomalować wszystko i jeszcze na fajny kolor jak chcieliśmy to wyszło strasznie dużo dobrej farny więc spokojnie mogliśmy kupić i mebelki. Przynajmniej jest własnoręcznie robione. Poduchę zamówiłam na allegro na wymiar.

Cytat:

Amelka i nowe 4 kółka
Pięknie się prezentuje no i masz przecudowną córcię!

Cytat:

fajne zdobycze

Ja właśnie wróciłam z nieszczęsnej Silesii gdzie było jakieś milion osób...kupiliśmy tylko piękną torebkę na prezent na 30 urodziny męża kuzynki i zjadłam swoją kanapkę z tuńczykiem i czuję się zaspokojona a przy okazji tak zmęczona że ledwo dyszę...
Stary 2014-02-01, 17:17   #3702
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

Amelka i nowe 4 kółka
super wózek i śliczna córa!

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
aaaaaaaale śliczne! no i sówki <3

Bąbelek
Stary 2014-02-01, 17:26   #3703
amelka2006
Raczkowanie

Bardzo dziękuję w imieniu córki

Side jakiego Ty masz zdolnego męża Powinnaś go wypożyczać i pobierać opłaty Dorobilibyście się fortuny

Piękny ten balkonik, o kąciku dziecięcym nie wspominając - cudeńko z bajki.
No i brawo za zapał do hodowania ziół.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Nie wiem, czy czytacie miesięcznik Supermama w wielkim mieście.
To jest link do jego elektronicznej wersji za free

http://issuu.com/magazynsupermama/do...yczen-luty2014
Stary 2014-02-01, 17:31   #3704
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Oj faktycznie. Trochę tego nazbierałaś

Cytat:
No to szybko nadrabiam co zapamiętałam.
Virginia ja obcięłam końcówki i mam to serum i jedwab tez z tej firmy i naprawdę dają radę. Wydaje mi się, że serum lepsze ale jedwab tez ok..
Mmhym.. ale czadowe te buciki Amelka Twoje tez

Kate dziś już jednocyfrowa do konca:drzwi:
Filupka.. za ułożenie małego
Asialll współczuję Jak dobrze się czujesz poszłabym naten pogrzeb. Nikt Ci nie kaze podchodzic do trumny (ja bym nie podeszla sowja droga) itp. Ale wydaje mi się ze do kościoła jak najbardziej –jeśli zdrowie pozwolo-powinnas isc. Też tz babcia zmarla jak byłam w 4 mies i bylam(baa.. nawet w kaplicy na różancu bylam)
Thidien nastepna plaskobrzuszna slicznie

Co do masażu krocza..miałam robić ale mi się nei chce.. Dostac nie mogę
Wczoraj byłam u gina ale szybka wizyta. Położna zważyła (od poczatki 11,7kg na plus) zmierzyla cisnienie, zbadała tętno (ale się wystraszyłam) na początku złapała od razu a pozniej mała uciekła. I jeździ ta głowica po brzuchu, szuka a tam szmery tylko. Ale później znowu złapala i równiutko bilo, uff.. Hemoglobina nie spadła ani się nie podniosła niewiele ponad 11- chyba tabl z buraka trochę pomogły bo leciała wcześniej na łeb na szyję. Gin mnie nie badał –ale umówiłam się w pon na prywatną wizyte z usg to wtedy zbada i porozmawiamy o znieczuleniu itp.
W przyszłym tyg co 2 dzien wizyta. W ponieddziałaek do gina na usg, środa położna –GBS, piątek znowu do gina bo L4 się konczy

Dobra nadrabiam dalej
Oj współczuję. Tyle wizyt w przyszłym tygodniu. Gratki za wizytę i wyniki

Cytat:

ale extra pomysł. super zdjęcia

Cytat:
Jeszcze raz dzięki za wszystkie miłe słowa. Najbardziej cieszy mnie że praktycznie wszytsko w mieszkaniu mąż robi sam choć nie ma na codzień z takimi pracami właściwie nic wspólnego. Własnymi siłami z mężem kuzynki czytają i próbują różne rzeczy i jak czegoś nie potrafia jeden drugiemu pomoże i zrobią. Po południu jak będę miała chwilę wkleję wam zdjęcie jak ze starej komody z Bodzia zrobił cudo do przedpokoju a póki co wklejam wam zdjęcie mebli na balkon które sam zrobił z europalet znalezionych na śmietniku To tak cieszy jak każda rzecz jest robiona własnoręcznie (przeważnie bo wydaje się nam że zaoszczędzimy a potem materiały kosztują porównywalnie do kupnego )

Tylko pozazdrościć złotej rączki Mój niestety nie ma wcale drygu do tego

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:

Super zakupy

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-01, 17:32   #3705
marima
Raczkowanie

hejnie sposób Was nadrobić

Właśnie się skapnęłam, że jestem w 9 mc lubię być w ciąży ale nie mogę się doczekać aż mały będzie już z nami
marima jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 17:36   #3706
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość

Właśnie się skapnęłam, że jestem w 9 mc lubię być w ciąży ale nie mogę się doczekać aż mały będzie już z nami
za 9 miesiąc.
Jeszcze moment i zacznie się wielkie rozpakowywanie
Stary 2014-02-01, 17:53   #3707
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ale szalejecie, ale i tak nie dogonimy styczniówek

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
dziś robiłam tzn chciałam zrobić masaż krocza i co i dupa! wy to robicie na kucanego? ja tego kciuka ni mogę wcisnąć bo jest tak napięta ta pochwa że masakra i to sprawia ból jak cholera
poza tym byłam u gina dziś mój Oli waży 2800g także w 2 tygodnie i 3 dni przybrał 800g chyba dużo, a mamusia za to 2,5kg w dwa tygodnie nie jest dobrze
także wpiszcie mi wagę małego 34tc3d 2800g następna wizyta w walentynki pewnie ze 3500 osiągnie. Szyjka długa twarda nie wiem czy nie powinna się robić już trochę miękka ale powiedział że jest ok. za tydzień odstawiam luteinę i magnez. Spytałam co jeśli będę miała non stop twardy brzuch on na to że to będą przepowiadacze i dziecku się nic złego nie dzieje i tak musi być;/Miałam pobierany dzisiaj wymaz tylko z pochwy 10 zł zapłaciłam jak oddawałam do laboratorium.
Poza tym jestem zmęczona po SR dzisiaj było kąpanko i męczące ćwiczenia

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej.
Ale mnie wczoraj mój synek zdenerwował.
Nie czułam jego ruchów do godziny 11.30. Już stałam ubrana i chciałam jechac na IP i poczułam jego dwa kopniecia. Usiadałm uspokoiłam sie otarłam łzy i poszłam do sklepu po batony choc w moim stanie nie wskazane (mam cukrzyce ciazową) to po zjedzeniu mój mały chlopiec sie uaktywnił. Normalnie myslałam ze oszaleje. Po poniedziałkowej stragedi u styczniówek i środowej informacji od kolezanki że poroniła miałam już najgorsze myśli.
Nie idzie was nadrobic, miałam dzis zakupowy dzień a tu tyle stron do ograniecia. Nie mam siły wstałam dzis bardzo wczesnie i ide spać. Zrobiłam dziś zakupy apteczke, kupiłam małemu wanienke narazie bez stelaża i jakieś drobiazgi na obiad na weekend bo tz wraca z pracy i 500zł pekło. Pieniadze wartości nie mają.
Cieszę sie z każdego waszego tygodnia rozpoczetego i zakonczonego. Zycze szczesliwych szybkich rozwiązań
Super, że cała historia skończyła się dobrze Wiem co to za stres, też już to przechodziłam pare razy

Cytat:
To jako druga po Kate prezentuję:
Piotrusiowy kącik prawie gotowy, bo mąż jeszcze domaluje w weekend kilka białych morskicg zwierzątek z kreskówki. Chwalę się bardziej meżem niż kącikiem bo sam zrobił farbami efekt ombre na ścianie w kolorze turkusu i sam namalował farbami rybkę Nemo Pomysł i wykonanie jego, a mój pomysł tylko połączenia turkusu z pomarańczem no i to ja znalazłam łóżeczko Pinio Moon (wykonane z MDF- zamienia się później w tapczanik) i ochraniacz
Pięknie to wygląda Ja poprasuję pościel i też wkleję
A twój tż ma naprawdę talent

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
A jeszcze jak o kącikach mowa o Wam coś opiszę.
Lubię mieć w mieszkaniu czysto- sprzątać nie cierpię ale znam związek przyczynowo skutkowy więc zaciskam zęby i szoruję co tydzień całe mieszkanie. Jak mamy mieć gości to potrafię na kolanach zasuwać cała podłogę i czyścić fugi patyczkiem do uszu No i wyobraźcie sobie taką sytuację- w zeszły weekend była "wizytacja"- teściówka z moją mamą przyjechały. Prawie w całym mieszkaniu mamy białą podłogę a pogoda na dworze była taka jak teraz. Położyłam przy wejściu dywanik by od razu na nim zostawić buty ale moja mama oczywiście gdzieś obok stanęła, trochę błota wniosła i tyle. Poleciałam po ścierkę a teściowa do mnie- "Kochana, nie przejmuj się, u mnie w domu też jest bałagan" No myślałam, że ją uduszę Całe mieszkanie wysprzątane, z podłogi można jeść, zrobiło się kilka śladów, które można ścierką w sekundę zmyć a ta mi z bałaganem wyskakuje. Co za kobiet
Pewnie jak dziecku się w przyszłości uleje i zabrudzi podłogę to zawołą opiekę społeczną, że nie dbam o czystość
No to pojechała

Serio czyścisz fugi patyczkiem do uszu?

Cytat:
koziemleczko jak tam przeprowadzka, mam nadzieję że nei robisz za dużo?

wklejam wam zdjęcie mebli na balkon które sam zrobił z europalet znalezionych na śmietniku
Ale do mnie czule piszesz My już po przeprowadzce W większości rozpakowani, teraz ogarniamy jeszcze ostatki, ale tak ogólnie to już jesteśmy po

Te meble są cudowne Następna z utalentowanym tż

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Więc pomyslałam, że jak tak to i ja się posmieję i zaczełam przeglądac na jej oczach śpioszki i pajacyki w kolorze niebieskim i z motywami w autka pewnie teraz gadają, ze na bank będzie chłopak
Wredota z ciebie

Cytat:
ty wredoto...skąd to się w tobie bierze? to przez te warzywa...co za dużo witamin do niezdrowo

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Do tego choroba wcale nie przechodzi, a wręcz odwrotnie, teraz to już porządny kaszel mam
I gdyby tego było mało to rano podczas kąpieli nalała mi się woda do ucha i od tej pory ucho mi się zatkało, słabo na nie słyszę. Nie wiem co robić Wszystkie rady z netu typu skakanie na jednej nodze oczywiście odpadają... Zawsze tak uważam z tą wodą, nie wiem jak to się stało. Ma któraś z was jakiś pomysł?
Oby szybko ci przeszło
chciałabym zobaczyć jak skaczesz na jednej nodze z dziwnie wygiętą szyją
A tak na serio to ja nie wiem, mi zawsze jakoś sama wypływa

za wszystkie ciążowe i nieciążowe zakupy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:11   #3708
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Próbuję Was nadrobić, ale chyba nie dam rady.

Od czwartku wieczór nie mam netu (teraz tylko gościnnie) i zostanie naprawiony dopiero w poniedziałek Szlag mnie trafia.

Kuruj się kochana

Cytat:

śliczne łupy

Cytat:

Gratki za 9 miesiąc

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:24   #3709
mona1
Zadomowienie

Cytat:
regał nie jest z palet ale z Ikei Zioła w okresie letnim uprawiam ale to średni pomysł bo mieszkam w ścisłym centrum miasta więc ruch jest duży i stęzenie brudu miejskiego również, więc moje roślinki trzeba nieźle myć przed użyciem W tym roku miałamL szczypiorek, dwa rodzaje mięty, magę włoską, oregano, bazylię i w sumie to nie pamiętam co jeszcze...najczęsciej jednak używaliśmy mięty bo u nas mohito pochałani jej wielkie ilości
Balkon nie jest oszklony ale znajduje się od dziedzińca więc mamy tak skonstruowany cały układ że dookoła są budynki, a na wysokości pierwszego piętra jest wielki dziedziniec na który można wejść tylko z klatek od środka i tam dzieci mają ławki, swoje graty i mimo mieszkania w centrum nie mają możliwości wyjśc na ulicę i są od niej oddzielone (bo wszystko jest zamknięte). Całkiem fajna sprawa jak na miejskie warunki. Już widze jak Piotruś tam siedzi w baseniku
Te europalety to fajna sprawa, dobry efekt ale strasznie drogo to wychodzi bo trzeba impregnować dużo żeby się trzymało a impregnaty są drogie potem takie drewno i tak pije dużo faby i żeby pomalować wszystko i jeszcze na fajny kolor jak chcieliśmy to wyszło strasznie dużo dobrej farny więc spokojnie mogliśmy kupić i mebelki. Przynajmniej jest własnoręcznie robione. Poduchę zamówiłam na allegro na wymiar.
świetna sprawa z tym dziedzińcem a Wy na którym piętrze mieszkacie? co do kosztownego utrzymania drewna masz rację niestety, drewno to drewno, fajnym rozwiązaniem są mebelki plastikowe na wzór rattanukiedyś jak będę miała dom i taras to chciałabym takie mieć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 18:29   #3710
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

mam tak samo jak Tyyyy

Bąbelek
Stary 2014-02-01, 19:02   #3711
mmhym
Zadomowienie

Side, świetny balkon, zwłaszcza kolory

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Mojemu juz pokazalam - mam nadzieje ze sie wstydzi ze taka niedorajda z niego
Wspierająca żona

Cytat:
Amelka i nowe 4 kółka
Małej nawet papucie do wózka pasują fikuśna torba do wózka

Cytat:
P
Nigdy nie miałam takie problemu, więc niestety nie pomogę

Cytat:
super zakupy - dresiki odjazd

Cytat:
Ja właśnie wróciłam z nieszczęsnej Silesii gdzie było jakieś milion osób...kupiliśmy tylko piękną torebkę na prezent na 30 urodziny męża kuzynki i zjadłam swoją kanapkę z tuńczykiem i czuję się zaspokojona a przy okazji tak zmęczona że ledwo dyszę...
Też wracam własnie z galerii - w reserved jest -30% na przecenione rzeczy i orsay -20% gdyby ktoś miał jeszcze zapotrzebowanie Ale też umordowałam się straszliwie - nadrobię Was i już dzisiaj palcem nie kiwnę
I tez zaspokoiłam potrzebę fastfoodu - u mnie kebab...

Cytat:

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 19:11   #3712
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Nie no superowe meble z palet, ja jestem Zakochana w takic juz od dawna jak juz bede miala swoj dom to sobie takie zrobie
Stary 2014-02-01, 19:28   #3713
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Virginia ja obcięłam końcówki i mam to serum i jedwab tez z tej firmy i naprawdę dają radę. Wydaje mi się, że serum lepsze ale jedwab tez ok..
Ale z biowaxu czy greenpharmacy bo oba te firmy wymieniałyście.
za kolejne wizyty

Cytat:
Malutki, zgrabniutki, który to tydzień?

Cytat:

Brawa dla męża! Zdolniacha z niego!

Cytat:

Amelka i nowe 4 kółka
I córcia, i wózek piękne!

Cytat:

Jakie fajne ciuszki!

Ja dziś kiepsko spałam i cały dzień mam lenia. Zaraz będę oglądać 'Noce w Rodanthe' na TVNie.
Był dziś brat z dziećmi i chociaż jego synek (a mój chrześniak) przytulił się do mojego brzuszka . I jak popatrzyłam na dzieci to pomyślałam sobie, że może jednak jakoś to będzie, że Niunia może będzie moją radością, obym tylko podołała wszystkiemu...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 19:57   #3714
Ela87
Zakorzenienie

Side drogo nie drogo, ale nikt takich mebelków nie ma. Wyglądają oryginalnie i ładnie

Widziałam śliczny wózek z Amelką i ciuszki ze smyka

Dzisiaj jestem umęczona sprzatałam dwie godziny, a wyjęczłam się przy tym jak stara baba, później 3 godziny leżałam, bo tak mnie nogi bolały. Teraz pojechaliśmy do tesco i znowu bolą mnie nogi... Mam już dość... Serio... A jak się położę, to boli mnie od leżenia i nie da się wyleżeć.

Co by tu jeszcze wyrzucić z siebie dzisiaj ...

Jadę jutro z fretkami na badania krwi Żadna nie kaszle, ale miałam zrobić badania kontrolne już dawno i mówiłam sobie zawsze, że przed porodem muszę jechać, bo później nie będę miała jak, więc teraz jest ten czas, przy okazji walniemy ogólne oględziny...

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:04   #3715
monkaa321
Zakorzenienie

dziewczyny cudowne macie te brzuszki

maggie123 zdrówka dla was
dużo ubranek masz

czbasia za wizyte
nabiegasz się na te wizyty teraz

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
moj tez Wlasnie teraz on sprzata, a mi przyniosl ciasto i mowi, ze mam sobie poczytac wizaz az mi glupio
jestem w szoku

side85 cudownie macie zrobione
zazdrosna jestem

bebe97 zakupoholiczko
amelka2006
bardzo ładne cztery kółka

ag9 współczuje
też mi się czasem woda wlewa do ucha ale nie mam żadnego sposobu żeby się jej pozbyć
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:19   #3716
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Side drogo nie drogo, ale nikt takich mebelków nie ma. Wyglądają oryginalnie i ładnie

Widziałam śliczny wózek z Amelką i ciuszki ze smyka

Dzisiaj jestem umęczona sprzatałam dwie godziny, a wyjęczłam się przy tym jak stara baba, później 3 godziny leżałam, bo tak mnie nogi bolały. Teraz pojechaliśmy do tesco i znowu bolą mnie nogi... Mam już dość... Serio... A jak się położę, to boli mnie od leżenia i nie da się wyleżeć.

Co by tu jeszcze wyrzucić z siebie dzisiaj ...

Jadę jutro z fretkami na badania krwi Żadna nie kaszle, ale miałam zrobić badania kontrolne już dawno i mówiłam sobie zawsze, że przed porodem muszę jechać, bo później nie będę miała jak, więc teraz jest ten czas, przy okazji walniemy ogólne oględziny...
Odpoczywaj i leż na boku, żeby nie bolała. Sprzątanie przez dwie godziny to już nie na nasze możliwości. Swoją drogą, kto by pomyślał jakieś 8-9 miesięcy temu, że wszystko będzie dla nas takie męczące...

Trzymam kciuki za fretki
Stary 2014-02-01, 20:34   #3717
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Odpoczywaj i leż na boku, żeby nie bolała. Sprzątanie przez dwie godziny to już nie na nasze możliwości. Swoją drogą, kto by pomyślał jakieś 8-9 miesięcy temu, że wszystko będzie dla nas takie męczące...

Trzymam kciuki za fretki
No własnie w zależności od tego na którym boku leże, to mnie ten pośladek boli. Maksymalnie jestem w stanie leżeć 30 minut na jednym boku, później z bólu się obracam i zaczyna boleć drugi i tak całą noc, już chyba 3 z rzędu i w dzień to samo.
Myślałam, że ciąża jest nieco lżejsza nie sądziłam, że będzie aż tak źle.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:45   #3718
frogutka
Zadomowienie

Dziewczyny brzuszki macie śliczne, każdy inny, ale każdy uroczy
filupka super kolaż i to zdjęcie z kokardą boskie
Ja się muszę zmotywować i kilka cyknąć bo mam może ze 4-takie średnie i ze świąt.

ag9
do lekarza marsz! Taki kaszel nie przelewki, żeby Ci na oskrzela nie poszło.

amelka2006 pojazd pierwsza klasa i kolor

Side Twój mąż to zdolna bestia Pochwal go ode mnie
Mój jest budowlańcem z zamiłowania i własnoręcznie nam chałupkę postawił, a teraz ją również własnoręcznie wykańcza Ja tylko robię oczy ze zdziwienia skąd on to wszystko wie i umie i jakbym mogła to bym go na rękach nosiła ale bo mi wpadnie w samozachwyt

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
No własnie w zależności od tego na którym boku leże, to mnie ten pośladek boli. Maksymalnie jestem w stanie leżeć 30 minut na jednym boku, później z bólu się obracam i zaczyna boleć drugi i tak całą noc, już chyba 3 z rzędu i w dzień to samo.
Myślałam, że ciąża jest nieco lżejsza nie sądziłam, że będzie aż tak źle.
Ela pocieszę Cię mnie też boli, nie tyle pośladek, co biodro. Wyczytałam, że po 35tyg rozluźniają się stawy, czego efektem jest ból przy ucisku np. od leżenia Stać źle-boli kręgosłup, leżeć kiepsko, chodzić jeszcze gorzej bo ciężko, ale ciąża to przecież taki cudowny stan...
Stary 2014-02-01, 20:48   #3719
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
świetna sprawa z tym dziedzińcem a Wy na którym piętrze mieszkacie? co do kosztownego utrzymania drewna masz rację niestety, drewno to drewno, fajnym rozwiązaniem są mebelki plastikowe na wzór rattanukiedyś jak będę miała dom i taras to chciałabym takie mieć
na 3 ale blok jest tak wybudowany, że nie mam nikogo pod sobą więc można imprezować
a mebelki z technoratanu są super ale są kosztowne niestety...

Cytat:
Ela jak leże na prawym boku boli mnie nerka, jak na plecach to tyłek i plecy, na lewym już mam odleżyny prawie...a Piotr postanowił że zrobi mi dziurę i przebije się nogą i łokciem przez skórę mojego brzucha i to tak boleśnie że normalnie mąż łapał go dziś za stopę BOLI!
Witaj w klubie ciężarnych które mają dość! Wy jeszcze sobie pochodzicie, a ja dyszę jak stary cap jak pójdę siusiu za ścianę do łazienki, prysznic jest ponad moje siły więc dziś ostatni raz wziełam go sama, mąż będzie musiał mnie sam polewać wodą jak siedzę i nieustannie się duszę i w nosie już mam chyba strupy od tego wciągania powietrza którego i tak nie umiem złapać
Stary 2014-02-01, 20:48   #3720
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Serio czyścisz fugi patyczkiem do uszu?
też mam białe podłogi i białe fugi- masochistka ze mnie
ale mam plan na fugi elektryczna szczoteczka do zębów

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości