Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 20:58   #3721
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Ela pocieszę Cię mnie też boli, nie tyle pośladek, co biodro. Wyczytałam, że po 35tyg rozluźniają się stawy, czego efektem jest ból przy ucisku np. od leżenia Stać źle-boli kręgosłup, leżeć kiepsko, chodzić jeszcze gorzej bo ciężko, ale ciąża to przecież taki cudowny stan...
No własnie ja nie wiem co tak naprawdę mnie boli pośladek i biodro w sumie jednocześnie ale jestem w 35 tygodniu a to od tego tygodnia się zaczęło wiec pewnie to jest ten ucisk
Chyba wolę wstawać co 1,5 godziny na karmienie dziecka niż co pół godziny z bólu się zwijać.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ela jak leże na prawym boku boli mnie nerka, jak na plecach to tyłek i plecy, na lewym już mam odleżyny prawie...a Piotr postanowił że zrobi mi dziurę i przebije się nogą i łokciem przez skórę mojego brzucha i to tak boleśnie że normalnie mąż łapał go dziś za stopę BOLI!
Witaj w klubie ciężarnych które mają dość! Wy jeszcze sobie pochodzicie, a ja dyszę jak stary cap jak pójdę siusiu za ścianę do łazienki, prysznic jest ponad moje siły więc dziś ostatni raz wziełam go sama, mąż będzie musiał mnie sam polewać wodą jak siedzę i nieustannie się duszę i w nosie już mam chyba strupy od tego wciągania powietrza którego i tak nie umiem złapać
No Ty to już w ogóle masz beznadziejnie. Ja jeszcze mogę posiedzieć przed kompem, ewentualnie pochodzić po domu przez 5 minut

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:15   #3722
Hana80
Raczkowanie

Witam wszystkie marcówki i kwietniówki ja sama będę kwietniowa mama (3.04) Trochę późno znalazłam wasz wątek ale bardzo ciekawy
Tak na marginesie kaszel pod koniec ciązy jest bardzo niebezpieczny bo może wywołać wcześniejszy poród :/ więc koleżanka co kaszle expresem do lekarza ( przerabiał kaszel w poprzedniej ciązy i skończyło się antybiotykiem )
Hana80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:26   #3723
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Wspierająca żona

Moj jest ogolnie uczynny i oddalby potrzebujacemu ostatnia koszule, ale do takich rzeczy on nie ma przede wszystkim cierpliwosci.
W zeszlym roku zrobilismy sobie malowanie i kupilam szablony malarskie - te precyzyjne. Przy transportowaniu malego szabloniku sie nabluznil i rzucil wszystko i stwierdzil ze to ja go.wno kupilam
A do tego trzeba bylo troche cierpliwosci i przenoszenie tego partiami, a on by chcial juz zaraz.
W koncu sama przykleilam

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ale z biowaxu czy greenpharmacy bo oba te firmy wymieniałyście.
za kolejne wizyty
Ja akurat biowaxu uzywam i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No własnie w zależności od tego na którym boku leże, to mnie ten pośladek boli. Maksymalnie jestem w stanie leżeć 30 minut na jednym boku, później z bólu się obracam i zaczyna boleć drugi i tak całą noc, już chyba 3 z rzędu i w dzień to samo.
Myślałam, że ciąża jest nieco lżejsza nie sądziłam, że będzie aż tak źle.
I do tego bol kregoslupa - skad ja to znam
Budze sie cala "polamana"

Cytat:
ale ciąża to przecież taki cudowny stan...
No i nie choroba

Cytat:
też mam białe podłogi i białe fugi- masochistka ze mnie
ale mam plan na fugi elektryczna szczoteczka do zębów
Strzal w kolano
Ja mam te standardowe rozowe i juz z rozowym niewiele wspolnego maja
Stary 2014-02-01, 21:27   #3724
filupka
Rozeznanie

Cytat:

Ela jak leże na prawym boku boli mnie nerka, jak na plecach to tyłek i plecy, na lewym już mam odleżyny prawie...a Piotr postanowił że zrobi mi dziurę i przebije się nogą i łokciem przez skórę mojego brzucha i to tak boleśnie że normalnie mąż łapał go dziś za stopę BOLI!
Witaj w klubie ciężarnych które mają dość! Wy jeszcze sobie pochodzicie, a ja dyszę jak stary cap jak pójdę siusiu za ścianę do łazienki, prysznic jest ponad moje siły więc dziś ostatni raz wziełam go sama, mąż będzie musiał mnie sam polewać wodą jak siedzę i nieustannie się duszę i w nosie już mam chyba strupy od tego wciągania powietrza którego i tak nie umiem złapać
Biedna
Też mam problemy z bólami w okolicach całej miednicy, jak leżę na boku boli mnie nerka jak na plecach to nie mogę oddychać, Wogóle mam wrażenie ze ciężko mi złapać oddech. Prysznic tez nie jest łatwo a umycie moich głowy stanowi nie lada wyzwanie po którym musze dłużej odpocząć (suszenie włosów juz dawno odpuscilam).
Jeszcze tylko kilka tygodni i powinno nam ulżyć.

Dziewczyny które pytaly, zdjęcie z kokardą robiłam w święta a to był mój 29 tydzień ciąży. Trochę czasu już minęło więc myślę że w walentynki zrobię coś podobnego na pamiątkę z kokardą i może serduszkiem i koniecznie z tz. To będzie wtedy mój 37 tydzień.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:35   #3725
kate1623
Zadomowienie

No i o tym bólu i innych przyjemnosciach Wam mówiłam także bardzo współczuję ale pomyślcie jesteśmy już bliżej niż dalej

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:42   #3726
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hana80 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie marcówki i kwietniówki ja sama będę kwietniowa mama (3.04) Trochę późno znalazłam wasz wątek ale bardzo ciekawy
witaj i rozgość się
lepiej późno niż wcale napisz coś o sobie, spodziewasz się synka czy córeczki?
Stary 2014-02-01, 21:42   #3727
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Moj jest ogolnie uczynny i oddalby potrzebujacemu ostatnia koszule, ale do takich rzeczy on nie ma przede wszystkim cierpliwosci.
W zeszlym roku zrobilismy sobie malowanie i kupilam szablony malarskie - te precyzyjne. Przy transportowaniu malego szabloniku sie nabluznil i rzucil wszystko i stwierdzil ze to ja go.wno kupilam
A do tego trzeba bylo troche cierpliwosci i przenoszenie tego partiami, a on by chcial juz zaraz.
W koncu sama przykleilam

I do tego bol kregoslupa - skad ja to znam
Budze sie cala "polamana"
Czyli taki typowy nerwus ??

Zamiast wypoczętym wstawać, to bardziej obolała jestem

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No i o tym bólu i innych przyjemnosciach Wam mówiłam także bardzo współczuję ale pomyślcie jesteśmy już bliżej niż dalej

Wysłane z mojego GT-I8190
ileż można czekać jeszcze??

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 21:46   #3728
maggie123
Zakorzenienie

Side coraz bardziej jestem zachwycona Waszymi pomysłami! Wow!
Chyba w pn wybiorę sie do lekarza bo kaszel pojawił sie i u mnie a że może wywołać wcześniejsze skurcze to fakt więc lepiej coś z tym wrócić. Na razie pije sok malinowy z cytryny i czosnkiem. Paskudztwo!!
Dziś siostra zrobiła baby shower dla Kornelki. Bardzo milo bylo. Fajnie tak spotkać sie w babskim gronie.
Jakbym miała mało ubranek to jeszcze małej sie dostałochyba komis zaloże za jakiś czas
Uwierzyćie że 95%ubranek zuzi to rzeczy z ciucha za grosze kupione. ..

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:56   #3729
frogutka
Zadomowienie

ale dziewczyny żeby nie było są też plusy (przynajmniej u mnie): wszyscy się o nas troszczą, co chwile pytają jak się czujemy, podsuwają najlepsze kąski bezkarnie można się wylegiwać w łóżku do południa albo powiedzieć pierdziele dziś nic nie robięleń jest zawsze usprawiedliwiony można na wizażu posiedzieć można mieć humory i zrzucić na ciąże
także reasumując ja akurat mogłabym być w ciąży kilka tyg dłużej wtedy na spokojnie bym sobie chałupkę ogarnęła
Oczywiście to wszystko przy założeniu, że jest w miarę ok jak u mnie, bo niestety widzę po Was, że różnie w tej ciąży bywa.
Stary 2014-02-01, 22:10   #3730
teQiba
Moderator

Cytat:
Czyli taki typowy nerwus ??
Dokladnie

A mnie w ciazy najbardziej sie podoba ze moge sie wpychac w kolejki, albo ze ktos ustepuje mi miejsca - a nawet jezeli nie to ze powinno mu byc glupio ze tego nie robi
Stary 2014-02-01, 22:23   #3731
frogutka
Zadomowienie

marcówki macie kombinezony dla Maluchów? 56 czy 62
zima się rozkręciła i trzyma, do porodu 5 tygodni wiec chyba powinnam jakiś nabyć bo w czym Młodą przytaszczymy

stanik do karmienia jaki rozmiar pod biustem bierzecie? sprzed ciąży czy jednak większy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 22:40   #3732
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie

A mnie w ciazy najbardziej sie podoba ze moge sie wpychac w kolejki, albo ze ktos ustepuje mi miejsca - a nawet jezeli nie to ze powinno mu byc glupio ze tego nie robi
nie mów że wpychasz się w kolejki ja mam za mało odwagi a sprzydałoby się trochę tupetu, bo mnie nikt nigdzie nie wpuszcza/ nie przepuszcza/ nie ustępuje
Stary 2014-02-01, 22:44   #3733
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ale dziewczyny żeby nie było są też plusy (przynajmniej u mnie): wszyscy się o nas troszczą, co chwile pytają jak się czujemy, podsuwają najlepsze kąski bezkarnie można się wylegiwać w łóżku do południa albo powiedzieć pierdziele dziś nic nie robięleń jest zawsze usprawiedliwiony można na wizażu posiedzieć można mieć humory i zrzucić na ciąże
także reasumując ja akurat mogłabym być w ciąży kilka tyg dłużej wtedy na spokojnie bym sobie chałupkę ogarnęła
Oczywiście to wszystko przy założeniu, że jest w miarę ok jak u mnie, bo niestety widzę po Was, że różnie w tej ciąży bywa.

tak na dodanie wam otuchy, to pwoiem ze tylko w pierwszej ciazy jest tak fajowo, druga choc rownie cudny stan to juz nie to bóle , humory itd sa takie same ale spac se nie pośpie, odpoczac nie odpoczne i nic sie nei zmieni przez nastepne jakies dwa lata hehhe

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
zima się rozkręciła i trzyma, do porodu 5 tygodni wiec chyba powinnam jakiś nabyć bo w czym Młodą przytaszczymy

stanik do karmienia jaki rozmiar pod biustem bierzecie? sprzed ciąży czy jednak większy?
ja bym brala większy, narazie mam jeden z poprzednij ciazy jeszcze ale narazie wiecej nie kupuje bo stwierdzilam tu po radzie dziewczyn, że nie wiem jaki bede mieć po teraz i poczekam, zawsze moge tż wyslac albo na allegro kupic.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 22:49   #3734
asienka213
Wtajemniczenie

filupka swietny pomysl

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Looooooo jessssussssiu, przecudowne!!!! Powiedz mu, że jest boski!!!!! Mój nic nie umie ( i nawet szuflady do komody z ikea złożył jedną ok, a trzy z dnem odwrotnie, mimo, że po jednej stronie są malowane na bezowo. Podobnie szafa, biala ścianka do tyłu, tak, ze nie było jej widać, a wewnątrz, gdzie powinno być biało, płyta pilsniowa i jeszcze się kłóci, że wszystko dobrze zrobil...
wybacz

Cytat:
Mojemu juz pokazalam - mam nadzieje ze sie wstydzi ze taka niedorajda z niego
e tam, zaraz niedorajda Napewno ma inne ukryte talenty, przeciez nie mozna we wszystkim bym dobrym

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Do tego choroba wcale nie przechodzi, a wręcz odwrotnie, teraz to już porządny kaszel mam
I gdyby tego było mało to rano podczas kąpieli nalała mi się woda do ucha i od tej pory ucho mi się zatkało, słabo na nie słyszę. Nie wiem co robić Wszystkie rady z netu typu skakanie na jednej nodze oczywiście odpadają... Zawsze tak uważam z tą wodą, nie wiem jak to się stało. Ma któraś z was jakiś pomysł?
bylas u lekarza z tym kaszlem ??

co do ucha, mam nadzieje, ze juz przeszlo a jak nie to probowalas przechylic glowe w bok i reka wytrzasnac ta wode ?? Mozesz tez sprobowac posuszyc ucho suszarka na najnizszym poziomie ale w odpowiedniej odleglosci od ucha zeby sie nie poparzyc

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
ja oczywiście wczoraj wybrałam sie do centrum handlowego kupic sobie komin/szalik do nowego kożucha ale, że po drodze był SMYK...

czyli z seri 'gdziekolwiek nie pójde wyprzedaż w SMYKu zawsze po drodze'
sliczne

Cytat:

Dzisiaj jestem umęczona sprzatałam dwie godziny, a wyjęczłam się przy tym jak stara baba, później 3 godziny leżałam, bo tak mnie nogi bolały. Teraz pojechaliśmy do tesco i znowu bolą mnie nogi... Mam już dość... Serio... A jak się położę, to boli mnie od leżenia i nie da się wyleżeć.
tez mam dzisiaj taki dupiaty dzien a prawie nic nie zrobilam Co sie za cos chwycilam to brzuch albo bolal albo twardnial Ty to przynajmniej jestes prawie na mecie

Cytat:
witaj i opowiedz cos o sobie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 23:05   #3735
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
nie mów że wpychasz się w kolejki ja mam za mało odwagi a sprzydałoby się trochę tupetu, bo mnie nikt nigdzie nie wpuszcza/ nie przepuszcza/ nie ustępuje
Raz sie wepchnelam na poczcie Ale to bylam wsciekla - bo bylam w domu, listonosz zostawil avizo i musialam w mroz zasuwac kawal drogi na poczte. Myslalam ze ich tam rozniose, takze i tak ze tylko sie wepchnelam

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
tak na dodanie wam otuchy, to pwoiem ze tylko w pierwszej ciazy jest tak fajowo, druga choc rownie cudny stan to juz nie to bóle , humory itd sa takie same ale spac se nie pośpie, odpoczac nie odpoczne i nic sie nei zmieni przez nastepne jakies dwa lata hehhe
Ale to chyba tez zalezy jaka roznica wieku? Bebe razem ze swoimi cudownymi chlopakami chyba nie narzeka - prawda Bebe?
Stary 2014-02-01, 23:16   #3736
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Mam dokladnie to samo ze sprzataniem Nie lubie ale zawsze wszystko musi lsnic - troche sie martwie jw. wspominalam jak to bedzie z dzieckiem, bo teraz czasem sie wkurzam na TZa jak np. wyszoruje baterie na blysk, a ten wejdzie umyc rece i wszystko zachlapie
Ale trudno - najwyzej noca bede pucowala
Nie znosze jak się narobię a ktoś to zniweczy
wczoraj stałam w kuchni chyba 1,5 h - a to sałatka, a to piekłam boczek, naczyń 2 komory zlewu, mówię do męza - zrób sobie jeść, póki tu jestem to od razu posprzątam po Tobie. Nie, nie jego pora. Pozmywałam, powycierałam, zamiotłam podłogę. Ten przyszedł sobie jajka smażyć ale jak spojrzałam to mu się odechciało biedny!
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
a stać Cię chociaż?
Darmo chłop za granicą zapieprza?
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam się porannie z kawą i ze skończonymi 36 tygodniami. Robi się goorrrąąąąco...

O, to jednak nie wciskasz się w kolejkę?? Twój Miki waży praktycznie tyle co moja Emilka i nie planuje rodzić dziecka większego niż 3500. A witaminy jem
Za 36 tydz
Nie wciskam się czekamy z Mikim grzecznie do końca lutego aż TŻ wróci. Ufam mojej gin

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Brawo za wizytę to tylko ta waga byłaby wskazaniem do CC?
, w sumie tylko waga.
Cytat:
No to gratulacje za wizytę wyluzowana lekarka, ale wydaje się spoko
Ona jest za☠☠☠ista! Sama jest w chyba 23tc i mówi, że mam mniejszy brzuch od niej - a ona kawał baby to jej mówię, że za to ona mniej przytyje. Zaczęła się śmiać i mówi, że te kalkulatory wagi w ciązy to ją wkurzają, a tego kto wymyślił obliczanie BMI powinni zamknąć w więzeniu
Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
elunka to niezła ta Twoja ginka skoro 3500 i już Cię kieruje na cc,
To chyba kwestia tego, że ona widzi że jestem wystrachana i chce mi zrobić dobrze
Cytat:
Akurat sie z mezem popsztykalismy o to, ze mi nie pomaga sprzatac i jak to przeczytalam to az sie pobeczalam
Nie grzeczny mąz ale pomógł w końcu?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 23:21   #3737
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Dzisiaj jestem umęczona sprzatałam dwie godziny, a wyjęczłam się przy tym jak stara baba, później 3 godziny leżałam, bo tak mnie nogi bolały. Teraz pojechaliśmy do tesco i znowu bolą mnie nogi... Mam już dość... Serio... A jak się położę, to boli mnie od leżenia i nie da się wyleżeć.

Co by tu jeszcze wyrzucić z siebie dzisiaj ...

Jadę jutro z fretkami na badania krwi Żadna nie kaszle, ale miałam zrobić badania kontrolne już dawno i mówiłam sobie zawsze, że przed porodem muszę jechać, bo później nie będę miała jak, więc teraz jest ten czas, przy okazji walniemy ogólne oględziny...
za sprzątanie

To fretkom robi się badania krwi?? Jak ja jeszcze mało wiem o tym świecie

Cytat:
No własnie ja nie wiem co tak naprawdę mnie boli pośladek i biodro w sumie jednocześnie ale jestem w 35 tygodniu a to od tego tygodnia się zaczęło wiec pewnie to jest ten ucisk
Chyba wolę wstawać co 1,5 godziny na karmienie dziecka niż co pół godziny z bólu się zwijać.

No Ty to już w ogóle masz beznadziejnie. Ja jeszcze mogę posiedzieć przed kompem, ewentualnie pochodzić po domu przez 5 minut
Ja myślałam, że co 3 godziny się karmi??

Mi też jest niewygodnie w każdej pozycji. Nawet mój fotel jest już niewygodny

Cytat:
Tak na marginesie kaszel pod koniec ciązy jest bardzo niebezpieczny bo może wywołać wcześniejszy poród :/ więc koleżanka co kaszle expresem do lekarza ( przerabiał kaszel w poprzedniej ciązy i skończyło się antybiotykiem )
Witaj

Cytat:
przywróciłaś mnie do pionu

Ja ostatnio zaczęłam dużo więcej narzekać, bo ciągle coś mnie boli Dzisiaj mam takie zakwasy na łydkach po tej przeprowadzce, że chodzić nie mogę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 23:23   #3738
filupka
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam kombinezonik rozmiar 62, dostałam po bratanicy ale ładny beżowy więc i dla chłopca się sprawdzi.

A staniki kupię po porodzie. Na początku będę używać normalnych. A pod biustem podobno należy odjąć 10 cm niż jak masz w ciąży czyli ja kupię jak sprzed ciąży

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 23:23   #3739
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
czy jak dziecko zrobi w pieluchę to czuć na całe mieszkanie?
tak długo jak je samo mleczko to nie, ale po wprowadzeniu mięska daja niemiłosiernie

Ela87 ty sprzatasz kuwety??? ciężarnym nie wolno

filupka śliczne zdjęcia, zazdroszcze

side gratuluje męża, mój niby wszystko potrafi zrobić, ale ... jak złożył łóżeczko to pół woreczka śrubek zostało (poprawił, bo mu powiedziałam, źe chyba mu nie wyszło), dzisiaj montował wieszak na opony w garażu i tak go wysoko powiesił, że się opony nie mieściły, musiał odkręcać i na nowo wiercić...

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-02-01 o 23:38
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 23:32   #3740
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ale szalejecie, ale i tak nie dogonimy styczniówek

Super, że cała historia skończyła się dobrze Wiem co to za stres, też już to przechodziłam pare razy

Pięknie to wygląda Ja poprasuję pościel i też wkleję
A twój tż ma naprawdę talent

No to pojechała

Serio czyścisz fugi patyczkiem do uszu?

Ale do mnie czule piszesz My już po przeprowadzce W większości rozpakowani, teraz ogarniamy jeszcze ostatki, ale tak ogólnie to już jesteśmy po

Te meble są cudowne Następna z utalentowanym tż

Wredota z ciebie

Oby szybko ci przeszło
chciałabym zobaczyć jak skaczesz na jednej nodze z dziwnie wygiętą szyją
A tak na serio to ja nie wiem, mi zawsze jakoś sama wypływa

za wszystkie ciążowe i nieciążowe zakupy
serio serio głupol ze mnie, wiem, ale co ja na to poradzę

Cytat:
Dokladnie

uuu to ja nie mam siły przebicia a że pod płaszczem to czasem nawet brzucha nie widać to co najwyżej się rozepnę i go wypnę i tak sobie stoję w tych kolejkach przy kasach "pierwszeństwa" albo na poczcie czy w przychodniach Raz tylko jak na glukozie byłam to wiedziałam, że muszę wejść o tej i o tej to wtedy zakomunikowałam, że wchodzę i już. Ogólnie jestem odważna i zawsze się o swoje wykłócam ale nie umiem się jakoś upomnieć o pierwszeństwo w kolejce Może do kwietnia poćwiczę pewność siebie

Cytat:
o właśnie o tym piszę, mam tak samo

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 23:41   #3741
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
To i ja wam pokaze moj brzuchol. dojdzie za pare tygodni jeszcze jedno zdjecie.
Pomysłowe
Cytat:
my kupiliśmy koszyk mojżesza głównie po to by jak Piotrek będzie się darł zostawiać go w nim na wycieraczce moich rodziców (mieszkają blisko) i dawać dyla po naciśnięciu dzwonka
Kurde, to mogłam kupić. Tylko my mamy wspólne wejście z rodzicami, to musielibyśmy dalej dać nogę
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle wydawałam więcej kasy niż zamierzałam, ale przecież nie mogłam się obejść bez zalotki do rzęs (no co promocja była) a jak nowa zalotka to i tusz no i pędzel do pudru bo mój stary powinien być już na emeryturze, jak pędzel to i nowe gąbki do pudru w kamieniu... i tak leciałam po półkach jak wariat
na farbie do włosów napisali, ze zawiera olejek arganowy, to sobie przypomniałam, ze zamierzałam kupić olej arganowy do ciała i włosów, ale w mydlarni 100 ml kosztuje ponad 60 zł, więc sknera we mnie kupiła przetworzony olejek arganowy w ross 3w1 za niecałe 20
A za te pampersy babydream newborn z kartą rossne zapłaciłam nie 11,99 tylko 9,99 więc polecam

Potem poszłam do textila ale na szczęście nie zdążyłam się rozszaleć bo mąż po mnie przyszedł i niemal siła zaciągnął do samochodu. Więc pomyslałam, że jak tak to i ja się posmieję i zaczełam przeglądac na jej oczach śpioszki i pajacyki w kolorze niebieskim i z motywami w autka pewnie teraz gadają, ze na bank będzie chłopak
Mąz chyba wyczuł nosem, że trzeba Cię brać za fraki do auta, bo na warzywa braknie
A zabawę sobie ładną zapewniłaś, gratuluję
Cytat:
S

Co by tu jeszcze wyrzucić z siebie dzisiaj ...
Zostaw sobie coś na potem....
Miałam Cię pocieszyć trochę, ale widzę że dziewczyny już Ci opowiedziały co i kiedy, którą boli
Cytat:
w banku wczoraj zapytałam, kto ostatni do kasy, pan powiedział, że on ale moge iść przed nim i mnie przepuścił. A w lidlu ludzie udawali, że mnie nie widzą, a jak otworzyli nową kasę to sie zabić chcieli

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 23:52   #3742
olakola
Zadomowienie

amelka2006 super kolorki wózka; dzięki za link do tego miesięcznika, chętnie popatrzę

martyna141 mam te same bodziaki

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ale z biowaxu czy greenpharmacy bo oba te firmy wymieniałyście.
z biowaxu sa teraz w biedronce po 1,99 za jednorazowa saszetkę, możesz kupić różne rodzaje i sobie przetestować

dzisiaj kupiłam 2 biustonosze z Alles rozmiarówka jest inna niż w H&M czy kappAhlu - ostatni nosiłam 80 C /D a z Allessa kupiłam 75 F i G. F jest idealny teraz, a G wziełam jak mi mleko 'urośnie'. oba sa piękne.

Ja uważam, że stanik trzeba kupić PRZED porodem, bo po porodzie będzie potrzebny od razu, a wyskoczyć na zakupy może być ciężko.
Stary 2014-02-01, 23:52   #3743
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie znosze jak się narobię a ktoś to zniweczy
wczoraj stałam w kuchni chyba 1,5 h - a to sałatka, a to piekłam boczek, naczyń 2 komory zlewu, mówię do męza - zrób sobie jeść, póki tu jestem to od razu posprzątam po Tobie. Nie, nie jego pora. Pozmywałam, powycierałam, zamiotłam podłogę. Ten przyszedł sobie jajka smażyć ale jak spojrzałam to mu się odechciało biedny!

Nie grzeczny mąz ale pomógł w końcu?

Tak - w koncu poodkurzal i pozmywal

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
uuu to ja nie mam siły przebicia a że pod płaszczem to czasem nawet brzucha nie widać to co najwyżej się rozepnę i go wypnę i tak sobie stoję w tych kolejkach przy kasach "pierwszeństwa" albo na poczcie czy w przychodniach Raz tylko jak na glukozie byłam to wiedziałam, że muszę wejść o tej i o tej to wtedy zakomunikowałam, że wchodzę i już. Ogólnie jestem odważna i zawsze się o swoje wykłócam ale nie umiem się jakoś upomnieć o pierwszeństwo w kolejce Może do kwietnia poćwiczę pewność siebie
Pocwicz, pocwicz - jak nie teraz, to kiedy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 23:59   #3744
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie o tym samym kilka dni temu myślałam. Byłam w 2ciuchach ale nic sensownego nie znalazłam. A nowego przecież kupować nie będę. Najwyżej jak do porodu nie znajdę to obarcze tym wyzwaniem siostrę jak już bedziemy po pnzpakowaniu. Zależy jaka jest prognozowania waga malucha. W naszym przypadku raczej 56obstawiam.

Cytat:
Bez pardonu korzystam z tego przywileju. Przedostatnio w aptece stałam w długiej kolejce i dopiero jakiś młody chłopak mnie przepuścił. Dlatego z receptami dla Zu jak tylko zwolnilo sie miejsce przy okienku od razu podeszłam i zapytałam czy w ciąży bez kolejki mogę. No i w hipermarketach podchodząc do kas pierwszeństwa też pytam kasjerki czy mogę szybciej skorzystać a nie czekać. Nie mam już sił na czekanie i stanie. Ale żeby nie bylo. Po porodzie z zu jak gdzieś w sklepie byłam bez niej zawsze kobiety w ciąży albo z małymi dziećmi przypuszczałam

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 00:08   #3745
olakola
Zadomowienie

chwalę się moimi dzisiejszymi zakupami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (116,3 KB, 44 załadowań)
Stary 2014-02-02, 00:09   #3746
olakola
Zadomowienie

dres z gapa i kurteczka z zary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (123,7 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-02-02, 00:10   #3747
olakola
Zadomowienie

i moje karmniki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (126,6 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-02-02, 01:03   #3748
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry

Jakoś nie czuje, żeby na dniach się wyłoniła z brzucha
kurcze no

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Rzeczy zuzi rozmiar 56-62. I to nie wszystkie.. Nie byłam świadoma że aż tyle tego jest! ;-)

no niezła kolekcja

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:
witaj

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:

ta ja sie zastanawiam wogóle nad spiworkiem u nas od wczoraj na + dzis czyli ndz ma byc + 3 czyli w słoncu licze na jakies +6 toć to wiosna

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

balkon rewelka

ciuszki macie extra brzuszki tez
mnie cos sie stało nad ranem i mam sztywna szyje nie moge ruszyc sie na prawa trone chodze po domu w szaliku i nie mam pojecia czyn to nasmarować
a to sie mi zrobiło bo spie jak paralityk tu brzuch przeszkadza tu noa wysoko i potem tak to jest

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 01:55   #3749
amelka2006
Raczkowanie

No to i ja dołączyłam do obolałych mamusiek. Boli mnie prawy pośladek i noga aż do palców. A jak leżę inaczej to spojenie łonowe I spać się nie da. .. Za to porodowka na tlc leci

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 06:13   #3750
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:

mam i taki i taki 56 kupiłam w lumpku za 18 złociszy a 62 mam po starszym bo on z września jest a zime zapowiadają do maja więc może się przydać..

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
No to i ja dołączyłam do obolałych mamusiek. Boli mnie prawy pośladek i noga aż do palców. A jak leżę inaczej to spojenie łonowe I spać się nie da. .. Za to porodowka na tlc leci

Ze mną też masakra jużmusiałam wstać bo nie wiedziałam jak się ułożyć no i teraz sobie siedze.. ale też pewnie nie na długo wogóle to jakbym mogła to bym bardzo chętnie już urodziła ale czekamy do końca lutego tyle z tego dobrego że luty to krótki miesiąc
No dziewczyny zazdraszczam zakupów jak się nie jest pewnym płci to nawet nie bardzo jest co kupić bo ile można mieć neutralnych ciuszków ale w środe zabieram do portfela 20 zł i idę zaszaleć w ciuchach hehe akurat w moich ulubionych będzie po 1 zł także miłego bezbolesnego dnia buziaki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości