|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
pośladek i biodro w sumie jednocześnie ale jestem w 35 tygodniu a to od tego tygodnia się zaczęło wiec pewnie to jest ten ucisk ![]() Chyba wolę wstawać co 1,5 godziny na karmienie dziecka niż co pół godziny z bólu się zwijać. Cytat:
|
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie marcówki i kwietniówki ja sama będę kwietniowa mama (3.04) Trochę późno znalazłam wasz wątek ale bardzo ciekawy
Tak na marginesie kaszel pod koniec ciązy jest bardzo niebezpieczny bo może wywołać wcześniejszy poród :/ więc koleżanka co kaszle expresem do lekarza ( przerabiał kaszel w poprzedniej ciązy i skończyło się antybiotykiem ) |
|
|
|
#3723 | |||
|
Moderator
|
![]() Moj jest ogolnie uczynny i oddalby potrzebujacemu ostatnia koszule, ale do takich rzeczy on nie ma przede wszystkim cierpliwosci. W zeszlym roku zrobilismy sobie malowanie i kupilam szablony malarskie - te precyzyjne. Przy transportowaniu malego szabloniku sie nabluznil i rzucil wszystko i stwierdzil ze to ja go.wno kupilam ![]() A do tego trzeba bylo troche cierpliwosci i przenoszenie tego partiami, a on by chcial juz zaraz. W koncu sama przykleilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Budze sie cala "polamana" ![]() No i nie choroba ![]() Cytat:
![]() Ja mam te standardowe rozowe i juz z rozowym niewiele wspolnego maja
|
|||
|
|
|
#3724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam problemy z bólami w okolicach całej miednicy, jak leżę na boku boli mnie nerka jak na plecach to nie mogę oddychać, Wogóle mam wrażenie ze ciężko mi złapać oddech. Prysznic tez nie jest łatwo a umycie moich głowy stanowi nie lada wyzwanie po którym musze dłużej odpocząć (suszenie włosów juz dawno odpuscilam). Jeszcze tylko kilka tygodni i powinno nam ulżyć. Dziewczyny które pytaly, zdjęcie z kokardą robiłam w święta a to był mój 29 tydzień ciąży. Trochę czasu już minęło więc myślę że w walentynki zrobię coś podobnego na pamiątkę z kokardą i może serduszkiem i koniecznie z tz. To będzie wtedy mój 37 tydzień. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
No i o tym bólu i innych przyjemnosciach Wam mówiłam
także bardzo współczuję ale pomyślcie jesteśmy już bliżej niż dalej ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej późno niż wcale napisz coś o sobie, spodziewasz się synka czy córeczki?
|
|
#3727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??Zamiast wypoczętym wstawać, to bardziej obolała jestem ![]() Cytat:
ileż można czekać jeszcze??
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Side coraz bardziej jestem zachwycona Waszymi pomysłami! Wow!
Chyba w pn wybiorę sie do lekarza bo kaszel pojawił sie i u mnie a że może wywołać wcześniejsze skurcze to fakt więc lepiej coś z tym wrócić. Na razie pije sok malinowy z cytryny i czosnkiem. Paskudztwo!! Dziś siostra zrobiła baby shower dla Kornelki. Bardzo milo bylo. Fajnie tak spotkać sie w babskim gronie. Jakbym miała mało ubranek to jeszcze małej sie dostało chyba komis zaloże za jakiś czas![]() Uwierzyćie że 95%ubranek zuzi to rzeczy z ciucha za grosze kupione. .. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
ale dziewczyny żeby nie było są też plusy (przynajmniej u mnie): wszyscy się o nas troszczą, co chwile pytają jak się czujemy, podsuwają najlepsze kąski
bezkarnie można się wylegiwać w łóżku do południa albo powiedzieć pierdziele dziś nic nie robię można na wizażu posiedzieć można mieć humory i zrzucić na ciążetakże reasumując ja akurat mogłabym być w ciąży kilka tyg dłużej wtedy na spokojnie bym sobie chałupkę ogarnęła![]() Oczywiście to wszystko przy założeniu, że jest w miarę ok jak u mnie, bo niestety widzę po Was, że różnie w tej ciąży bywa.
|
#3730 |
|
Moderator
|
Dokladnie
![]() A mnie w ciazy najbardziej sie podoba ze moge sie wpychac w kolejki, albo ze ktos ustepuje mi miejsca - a nawet jezeli nie to ze powinno mu byc glupio ze tego nie robi
|
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
marcówki macie kombinezony dla Maluchów? 56 czy 62
zima się rozkręciła i trzyma, do porodu 5 tygodni wiec chyba powinnam jakiś nabyć bo w czym Młodą przytaszczymy ![]() stanik do karmienia jaki rozmiar pod biustem bierzecie? sprzed ciąży czy jednak większy?
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na dodanie wam otuchy, to pwoiem ze tylko w pierwszej ciazy jest tak fajowo, druga choc rownie cudny stan to juz nie to bóle , humory itd sa takie same ale spac se nie pośpie, odpoczac nie odpoczne i nic sie nei zmieni przez nastepne jakies dwa lata hehhe---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- ja bym brala większy, narazie mam jeden z poprzednij ciazy jeszcze ale narazie wiecej nie kupuje bo stwierdzilam tu po radzie dziewczyn, że nie wiem jaki bede mieć po teraz i poczekam, zawsze moge tż wyslac albo na allegro kupic. |
|
|
|
|
#3734 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
filupka
swietny pomysl Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do ucha, mam nadzieje, ze juz przeszlo a jak nie to probowalas przechylic glowe w bok i reka wytrzasnac ta wode ?? Mozesz tez sprobowac posuszyc ucho suszarka na najnizszym poziomie ale w odpowiedniej odleglosci od ucha zeby sie nie poparzyc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3735 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Ale to bylam wsciekla - bo bylam w domu, listonosz zostawil avizo i musialam w mroz zasuwac kawal drogi na poczte. Myslalam ze ich tam rozniose, takze i tak ze tylko sie wepchnelam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj stałam w kuchni chyba 1,5 h - a to sałatka, a to piekłam boczek, naczyń 2 komory zlewu, mówię do męza - zrób sobie jeść, póki tu jestem to od razu posprzątam po Tobie. Nie, nie jego pora. Pozmywałam, powycierałam, zamiotłam podłogę. Ten przyszedł sobie jajka smażyć ale jak spojrzałam to mu się odechciało Darmo chłop za granicą zapieprza? Cytat:
Nie wciskam się ![]() Ona jest za☠☠☠ista! Sama jest w chyba 23tc i mówi, że mam mniejszy brzuch od niej - a ona kawał baby to jej mówię, że za to ona mniej przytyje. Zaczęła się śmiać i mówi, że te kalkulatory wagi w ciązy to ją wkurzają, a tego kto wymyślił obliczanie BMI powinni zamknąć w więzeniu To chyba kwestia tego, że ona widzi że jestem wystrachana i chce mi zrobić dobrze ![]() Cytat:
ale pomógł w końcu?
|
|
#3737 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za sprzątanie ![]() To fretkom robi się badania krwi?? Jak ja jeszcze mało wiem o tym świecie ![]() Cytat:
Mi też jest niewygodnie w każdej pozycji. Nawet mój fotel jest już niewygodny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przywróciłaś mnie do pionu ![]() Ja ostatnio zaczęłam dużo więcej narzekać, bo ciągle coś mnie boli Dzisiaj mam takie zakwasy na łydkach po tej przeprowadzce, że chodzić nie mogę
|
||||
|
|
|
#3738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A staniki kupię po porodzie. Na początku będę używać normalnych. A pod biustem podobno należy odjąć 10 cm niż jak masz w ciąży czyli ja kupię jak sprzed ciąży Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
tak długo jak je samo mleczko to nie, ale po wprowadzeniu mięska daja niemiłosiernie
![]() Ela87 ty sprzatasz kuwety??? ciężarnym nie wolno ![]() ![]() ![]() filupka śliczne zdjęcia, zazdroszcze side gratuluje męża, mój niby wszystko potrafi zrobić, ale ... jak złożył łóżeczko to pół woreczka śrubek zostało (poprawił, bo mu powiedziałam, źe chyba mu nie wyszło ), dzisiaj montował wieszak na opony w garażu i tak go wysoko powiesił, że się opony nie mieściły, musiał odkręcać i na nowo wiercić...
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-01 o 23:38 |
|
|
|
#3740 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
głupol ze mnie, wiem, ale co ja na to poradzę![]() Cytat:
a że pod płaszczem to czasem nawet brzucha nie widać to co najwyżej się rozepnę i go wypnę i tak sobie stoję w tych kolejkach przy kasach "pierwszeństwa" albo na poczcie czy w przychodniach Może do kwietnia poćwiczę pewność siebie![]() Cytat:
|
|
|
#3741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A zabawę sobie ładną zapewniłaś, gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam Cię pocieszyć trochę, ale widzę że dziewczyny już Ci opowiedziały co i kiedy, którą boli ![]() Cytat:
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
amelka2006 super kolorki wózka; dzięki za link do tego miesięcznika, chętnie popatrzę
martyna141 mam te same bodziaki z biowaxu sa teraz w biedronce po 1,99 za jednorazowa saszetkę, możesz kupić różne rodzaje i sobie przetestować dzisiaj kupiłam 2 biustonosze z Alles Ja uważam, że stanik trzeba kupić PRZED porodem, bo po porodzie będzie potrzebny od razu, a wyskoczyć na zakupy może być ciężko. |
|
|
|
#3743 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Tak - w koncu poodkurzal i pozmywal ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
chwalę się moimi dzisiejszymi zakupami
|
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
dres z gapa i kurteczka z zary
|
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
i moje karmniki
|
|
|
|
#3748 | |||
|
Zakorzenienie
|
kurcze no
![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
toć to wiosna---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- balkon rewelka ciuszki macie extra brzuszki tez mnie cos sie stało nad ranem i mam sztywna szyje nie moge ruszyc sie na prawa trone chodze po domu w szaliku i nie mam pojecia czyn to nasmarować a to sie mi zrobiło bo spie jak paralityk tu brzuch przeszkadza tu noa wysoko i potem tak to jest
|
|
#3749 |
|
Raczkowanie
|
No to i ja dołączyłam do obolałych mamusiek. Boli mnie prawy pośladek i noga aż do palców. A jak leżę inaczej to spojenie łonowe
I spać się nie da. .. Za to porodowka na tlc leci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3750 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No dziewczyny zazdraszczam zakupów jak się nie jest pewnym płci to nawet nie bardzo jest co kupić bo ile można mieć neutralnych ciuszków ale w środe zabieram do portfela 20 zł i idę zaszaleć w ciuchach hehe akurat w moich ulubionych będzie po 1 zł także miłego bezbolesnego dnia buziaki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

Stać źle-boli kręgosłup, leżeć kiepsko, chodzić jeszcze gorzej bo ciężko, ale ciąża to przecież taki cudowny stan...
pośladek i biodro w sumie jednocześnie
ale jestem w 35 tygodniu a to od tego tygodnia się zaczęło wiec pewnie to jest ten ucisk
BOLI!

za kolejne wizyty
nie sądziłam, że będzie aż tak źle.
??
ileż można czekać jeszcze??

swietny pomysl
( i nawet szuflady do komody z ikea złożył jedną ok, a trzy z dnem odwrotnie, mimo, że po jednej stronie są malowane na bezowo. Podobnie szafa, biala ścianka do tyłu, tak, ze nie było jej widać, a wewnątrz, gdzie powinno być biało, płyta pilsniowa 

ale pomógł w końcu?

żonka swojego męża