Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-02, 08:22   #3751
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No własnie w zależności od tego na którym boku leże, to mnie ten pośladek boli. Maksymalnie jestem w stanie leżeć 30 minut na jednym boku, później z bólu się obracam i zaczyna boleć drugi i tak całą noc, już chyba 3 z rzędu i w dzień to samo.
Myślałam, że ciąża jest nieco lżejsza nie sądziłam, że będzie aż tak źle.
Spróbuj między nogi włożyć poduszkę (jak lezysz na boku). Mi to pomaga i leży mi się lepiej

Ag - na zatkane ucho spróbuj przyłożyć do niego coś ciepłego (termofor, butelka z woda) i poloz się na tym boku, na którym jest to zatkane ucho. Mi to ostatnio pomogło.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 08:39   #3752
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez Hana80 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie marcówki i kwietniówki ja sama będę kwietniowa mama (3.04) Trochę późno znalazłam wasz wątek ale bardzo ciekawy
Tak na marginesie kaszel pod koniec ciązy jest bardzo niebezpieczny bo może wywołać wcześniejszy poród :/ więc koleżanka co kaszle expresem do lekarza ( przerabiał kaszel w poprzedniej ciązy i skończyło się antybiotykiem )
Witaj Mamy ten sam termin

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No i o tym bólu i innych przyjemnosciach Wam mówiłam także bardzo współczuję ale pomyślcie jesteśmy już bliżej niż dalej

Wysłane z mojego GT-I8190
Na szczescie blizej niz dalej.chociaz ja jeszcze z 7 tyg...

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
nie mów że wpychasz się w kolejki ja mam za mało odwagi a sprzydałoby się trochę tupetu, bo mnie nikt nigdzie nie wpuszcza/ nie przepuszcza/ nie ustępuje
Mam to samo...

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
tak na dodanie wam otuchy, to pwoiem ze tylko w pierwszej ciazy jest tak fajowo, druga choc rownie cudny stan to juz nie to bóle , humory itd sa takie same ale spac se nie pośpie, odpoczac nie odpoczne i nic sie nei zmieni przez nastepne jakies dwa lata hehhe

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

ja bym brala większy, narazie mam jeden z poprzednij ciazy jeszcze ale narazie wiecej nie kupuje bo stwierdzilam tu po radzie dziewczyn, że nie wiem jaki bede mieć po teraz i poczekam, zawsze moge tż wyslac albo na allegro kupic.
haa juz widze jak moj maz idzie mi stanik kupowac..

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
mam i taki i taki 56 kupiłam w lumpku za 18 złociszy a 62 mam po starszym bo on z września jest a zime zapowiadają do maja więc może się przydać..

Ze mną też masakra jużmusiałam wstać bo nie wiedziałam jak się ułożyć no i teraz sobie siedze.. ale też pewnie nie na długo wogóle to jakbym mogła to bym bardzo chętnie już urodziła ale czekamy do końca lutego tyle z tego dobrego że luty to krótki miesiąc
No dziewczyny zazdraszczam zakupów jak się nie jest pewnym płci to nawet nie bardzo jest co kupić bo ile można mieć neutralnych ciuszków ale w środe zabieram do portfela 20 zł i idę zaszaleć w ciuchach hehe akurat w moich ulubionych będzie po 1 zł także miłego bezbolesnego dnia buziaki
Ja mam kombinezon taki malusi z ciucha, moze sie przyda.

W ogole to straszna noc za mna, zgaaga mnie meczyla najpierw, wstawalam na siku chyba z 10 razy, i cos mnie strasznie kłuło w brzuchu miedzy piersiami. normalnie jakby mi ktos szpilke wbijal.
Stary 2014-02-02, 08:39   #3753
lutien
Wtajemniczenie

Co do stanika to się zastanawiam czy nie kupić swojego normalnego rozmiaru i do tego taka przedluzke obwodu...

(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 08:52   #3754
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
ale dziewczyny żeby nie było są też plusy (przynajmniej u mnie): wszyscy się o nas troszczą, co chwile pytają jak się czujemy, podsuwają najlepsze kąski bezkarnie można się wylegiwać w łóżku do południa albo powiedzieć pierdziele dziś nic nie robięleń jest zawsze usprawiedliwiony można na wizażu posiedzieć można mieć humory i zrzucić na ciąże
także reasumując ja akurat mogłabym być w ciąży kilka tyg dłużej wtedy na spokojnie bym sobie chałupkę ogarnęła
Oczywiście to wszystko przy założeniu, że jest w miarę ok jak u mnie, bo niestety widzę po Was, że różnie w tej ciąży bywa.
No właśnie ja nie mam takiego wrażenia
Cista na pocieszenie nie zjem, bo mam cukrzycę. W kolejce jeszcze NIKT mnie nigdy nie przepuścił. Tylko tż się pyta codziennie jak się czuje Nawet przed ciążą jak nie chciało mi się sprzątać, to nie sprzątałam pół dnia i tak nigdy nie przeleżałam. Brakuje mi sportu i ogólnie ruchu

Cytat:
marcówki macie kombinezony dla Maluchów? 56 czy 62
zima się rozkręciła i trzyma, do porodu 5 tygodni wiec chyba powinnam jakiś nabyć bo w czym Młodą przytaszczymy

stanik do karmienia jaki rozmiar pod biustem bierzecie? sprzed ciąży czy jednak większy?
Ja mam 62 taki cienki, ale nie wiem jak będzie u mnie lato idzie bo śnieg był przez 5 dni a teraz już normalnie plus 5

Stanik dopiero po porodzie kupię, ale podobno pod biustem powinno się brać tyle co przed ciążą.

Cytat:
tak na dodanie wam otuchy, to pwoiem ze tylko w pierwszej ciazy jest tak fajowo, druga choc rownie cudny stan to juz nie to bóle , humory itd sa takie same ale spac se nie pośpie, odpoczac nie odpoczne i nic sie nei zmieni przez nastepne jakies dwa lata hehhe
Własnie wczoraj powiedziałam tżtowi, że dlatego tak ciężko przechodzę tą ciążę, bo zdecydowaliśmy się na jedno dziecko, więc organizm stwierdził, że da mi popalić jak tylko raz będę w ciąży
Jak druga ma być gorsza, to tym bardziej będę broniła się rękami i nogami

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
tez mam dzisiaj taki dupiaty dzien a prawie nic nie zrobilam Co sie za cos chwycilam to brzuch albo bolal albo twardnial Ty to przynajmniej jestes prawie na mecie
Prawie na mecie. Mi się wydaje, że ja się oddalam No, ale zawsze mam bliżej niż Ty

A dzisiaj 36 tydzień zaczynam

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie znosze jak się narobię a ktoś to zniweczy
wczoraj stałam w kuchni chyba 1,5 h - a to sałatka, a to piekłam boczek, naczyń 2 komory zlewu, mówię do męza - zrób sobie jeść, póki tu jestem to od razu posprzątam po Tobie. Nie, nie jego pora. Pozmywałam, powycierałam, zamiotłam podłogę. Ten przyszedł sobie jajka smażyć ale jak spojrzałam to mu się odechciało biedny!
czyli chłop bez kolacji został?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To fretkom robi się badania krwi?? Jak ja jeszcze mało wiem o tym świecie

Ja myślałam, że co 3 godziny się karmi??

Ja ostatnio zaczęłam dużo więcej narzekać, bo ciągle coś mnie boli Dzisiaj mam takie zakwasy na łydkach po tej przeprowadzce, że chodzić nie mogę
Wszystko to co robi się psom i kotom. Usg i inne pierdoły

Niektóre dzieci jedzą co 1,5 godziny, więc wzięłam tą gorszą ewentualność, ale może pośpię i 3 godziny między karmieniami

Ja też mam dzisiaj zakwasy na łydkach

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Ela87 ty sprzatasz kuwety??? ciężarnym nie wolno
A czemu nie wolno? To raptem 3 minutki roboty

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 08:57   #3755
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
uuu to ja nie mam siły przebicia a że pod płaszczem to czasem nawet brzucha nie widać to co najwyżej się rozepnę i go wypnę i tak sobie stoję w tych kolejkach przy kasach "pierwszeństwa" albo na poczcie czy w przychodniach Raz tylko jak na glukozie byłam to wiedziałam, że muszę wejść o tej i o tej to wtedy zakomunikowałam, że wchodzę i już. Ogólnie jestem odważna i zawsze się o swoje wykłócam ale nie umiem się jakoś upomnieć o pierwszeństwo w kolejce Może do kwietnia poćwiczę pewność siebie
To tak jak ja
wczoraj w piekarni byłam 15 w kolejce, ale poczekałam grzecznie

Cytat:
Zostaw sobie coś na potem....
Miałam Cię pocieszyć trochę, ale widzę że dziewczyny już Ci opowiedziały co i kiedy, którą boli
Nic tak nie pociesza jak świadomość, że nie tylko ja tak mam

Cytat:
i moje karmniki
Poszalałaś

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Spróbuj między nogi włożyć poduszkę (jak lezysz na boku). Mi to pomaga i leży mi się lepiej
.
Czego ja już nie próbowałam
Czasami na siedząco zasypiam

Stary 2014-02-02, 08:59   #3756
Hana80
Raczkowanie

Hej witam i przedstawiam się 34 lata ciąża 3 ( aniołek, synek 2,5r i teraz czekam za Basią )
Cytat:
zima się rozkręciła i trzyma, do porodu 5 tygodni wiec chyba powinnam jakiś nabyć bo w czym Młodą przytaszczymy

stanik do karmienia jaki rozmiar pod biustem bierzecie? sprzed ciąży czy jednak większy?
Kombinezon to proponuje 62 troszeczkę dłużej posłuży ( znajoma urodziła syna 4kg i 59cm długości ) wiec wszystkie rzeczy w rozmiarze 56 poszły w kąt
stanik ja kupowałam w ten sposób że bralam dobry pod biustem musiał sie zapiąć na 1 haftce jak chudłam to zapinalam na kolejne haftki ( można też kupić mniejszy stanik i wkładke powiększająca obwód - dostac mozna w pasmanterii )
Hana80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 08:59   #3757
cayenneOna
Zadomowienie

Dzień Dobry, my wczoraj pojechaliśmy jeszcze do ikea po waziutki regał, coby wciasnac za drzwiami, bo nam się segregatory nie mieszcza. Fajnie, że był. Fajnie, że się zmieści i nie będzie go widać (bo wcześniej trzymalismy w szafie na ubrania). Ale niefajnie, że po ostatnim jezdzeniu z szafą pozostawialam trochę przestrzeni no i trzeba ją znowu lekko przesunac. A żeby to zrobić trzeba ją znowu oproznic szafy 3,5 metra i waśnie za chwile, po kawie, będziemy to robić, bo pozniej tz do pracy wychodzi, może przynajmniej sobie sprzatne. Mało casu zostalo kruca bomba...

Chciałam się dopytać, bo mnie od dłuższego czasu jak leżę na boku to drętwienie lapie - od czego to właściwie jest?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 09:40   #3758
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
ale dziewczyny żeby nie było są też plusy (przynajmniej u mnie): wszyscy się o nas troszczą, co chwile pytają jak się czujemy, podsuwają najlepsze kąski bezkarnie można się wylegiwać w łóżku do południa albo powiedzieć pierdziele dziś nic nie robięleń jest zawsze usprawiedliwiony można na wizażu posiedzieć:D można mieć humory i zrzucić na ciąże
także reasumując ja akurat mogłabym być w ciąży kilka tyg dłużej wtedy na spokojnie bym sobie chałupkę ogarnęła
Oczywiście to wszystko przy założeniu, że jest w miarę ok jak u mnie, bo niestety widzę po Was, że różnie w tej ciąży bywa.
No pewnie! zgadzam się co do joty!

Cytat:
Kochana, ale Ty powiększasz rodzinę w tempie ekspresowym, to kiedy masz niby odpocząć, przy małym dziecku ciąża a potem dwoje małych dzieci... ale co się odwlecze to nie uciecze, potem ich wygonisz razem na plac zabaw a sama z gazetką, kawką i fajką w zębach

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ale to chyba tez zalezy jaka roznica wieku? Bebe razem ze swoimi cudownymi chlopakami chyba nie narzeka - prawda Bebe?
Nie śmiałabym, przez te piękne miesiące jestem ich ciężarną księżniczką

Marcel dziś od rana oglądał cicho bajki bez śniadania, bo mami musi się wyspać, a tata zaiwaniał przy kuchni do późnej nocy więc jego tez nie budził. W końcu po 9.00 zakradł się na palcach i zapytał, jak mi się spało na nowej poduszce (rogalu) No to wstałam
A mój rogal wysechł i wreszcie mogłam go uzyć i prawdę mówiąc to był jeden z lepszych zakupów, od kilku dni mnie plecy bolą, a po dzisiejszej nocy jest lepiej

Cytat:
Darmo chłop za granicą zapieprza?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Pięknie to wygląda Ja poprasuję pościel i też wkleję
My już po przeprowadzce W większości rozpakowani, teraz ogarniamy jeszcze ostatki, ale tak ogólnie to już jesteśmy po
Pochwal się, jak się urządziliście i kącikiem dla Maleństwa

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
[B]bebe97 zakupoholiczko
tak, to ja postanowiłam że już dość, ale zawiedziona moim ostatnim allegrowym zakupem kupię ten kocyk z minky w pepco, o ile znajdę w kolorze białym lub beżowym, bo róż i niebieski wyglądają jak majtkowe.
I to naprawdę będzie koniec słowo harcerza

Cytat:
Ela pocieszę Cię mnie też boli, nie tyle pośladek, co biodro. Wyczytałam, że po 35tyg rozluźniają się stawy, czego efektem jest ból przy ucisku np. od leżenia Stać źle-boli kręgosłup, leżeć kiepsko, chodzić jeszcze gorzej bo ciężko, ale ciąża to przecież taki cudowny stan...
a co robisz jak cię boli kręgosłup? to moja nowa bolączka i nie wiem za bardzo jak sobie z nią radzić za dnia, może masaż?

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ela jak leże na prawym boku boli mnie nerka, jak na plecach to tyłek i plecy, na lewym już mam odleżyny prawie...a Piotr postanowił że zrobi mi dziurę i przebije się nogą i łokciem przez skórę mojego brzucha i to tak boleśnie że normalnie mąż łapał go dziś za stopę BOLI!
Witaj w klubie ciężarnych które mają dość! Wy jeszcze sobie pochodzicie, a ja dyszę jak stary cap jak pójdę siusiu za ścianę do łazienki, prysznic jest ponad moje siły więc dziś ostatni raz wziełam go sama, mąż będzie musiał mnie sam polewać wodą jak siedzę i nieustannie się duszę i w nosie już mam chyba strupy od tego wciągania powietrza którego i tak nie umiem złapać
Piotruś Ci to wynagrodzi jak już się urodzi będzie najgrzeczniejszym niemowlakiem na wątku

Cytat:
też mam białe podłogi i białe fugi- masochistka ze mnie
ale mam plan na fugi elektryczna szczoteczka do zębów
stwierdzam, że jednak masz większego bzika ode mnie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 09:52   #3759
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
chwalę się moimi dzisiejszymi zakupami
śliczne ciuszki i fajne karminiki
Cytat:
Cista na pocieszenie nie zjem, bo mam cukrzycę. W kolejce jeszcze NIKT mnie nigdy nie przepuścił. Tylko tż się pyta codziennie jak się czuje Nawet przed ciążą jak nie chciało mi się sprzątać, to nie sprzątałam pół dnia i tak nigdy nie przeleżałam. Brakuje mi sportu i ogólnie ruchu

A dzisiaj 36 tydzień zaczynam
jeszcze trochę i zaczniemy ćwiczyć, a Ty dodatkowo najesz się ciasta i innych slodyczy obiecuje

Super za tydzień będziesz donoszona

Zjadłam śniadanie, nadrobiłam nocne rozmowy i wracam do łóżka do mężą

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 09:55   #3760
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
wszystkie zakupy bez wyjątku obłędne!

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
mnie cos sie stało nad ranem i mam sztywna szyje nie moge ruszyc sie na prawa trone chodze po domu w szaliku i nie mam pojecia czyn to nasmarować
a to sie mi zrobiło bo spie jak paralityk tu brzuch przeszkadza tu noa wysoko i potem tak to jest
tak samo jak lutien radzi Eli87 wsadź sobie poduchę między nogi, w sumie wszystko jedno jaką choć najlepiej jakaś wąska a dłuższa. Ja śpię z taką od dawna i tylko dzięki temu się wysypiam.
Choć dziś noc była okropna! Ja już mam takie duszności, że mąż rano wstał, dał nam buzi i powiedział że jedzie do apteki po wodę morską dla mnie do nosa, bo już nie może patrzeć jak się męczę. Zaczynam zmieniać się w Lorda Vadera

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzień Dobry, my wczoraj pojechaliśmy jeszcze do ikea po waziutki regał, coby wciasnac za drzwiami, bo nam się segregatory nie mieszcza. Fajnie, że był. Fajnie, że się zmieści i nie będzie go widać (bo wcześniej trzymalismy w szafie na ubrania). Ale niefajnie, że po ostatnim jezdzeniu z szafą pozostawialam trochę przestrzeni no i trzeba ją znowu lekko przesunac. A żeby to zrobić trzeba ją znowu oproznic szafy 3,5 metra i waśnie za chwile, po kawie, będziemy to robić, bo pozniej tz do pracy wychodzi, może przynajmniej sobie sprzatne. Mało casu zostalo kruca bomba...

Chciałam się dopytać, bo mnie od dłuższego czasu jak leżę na boku to drętwienie lapie - od czego to właściwie jest?
Ja myślę, że wiking spadł ci na jakiś nerw i uciska. Też miałam tak dwa razy, że nie wiedziałam jak sobie poradzić ale wystarczyło go zrzucić w inną część brzucha bo on praktycznie ciągle siedzi po prawej stronie, a lewą mam pustą i spadają mu tam tylko nóżki i rczki jak kładę się na lewy bok Głowę za to zawsze mam w prawej pachwinie niemal
Stary 2014-02-02, 10:13   #3761
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic tak nie pociesza jak świadomość, że nie tylko ja tak mam
Czego ja już nie próbowałam
Czasami na siedząco zasypiam
Wczoraj mama mi opowiadała, jak to w ciąży ze mną drętwiały jej ręce, do tego stopnia, że spała na fotelu z rękami na oparciach, a przez zgagę całkiem na siedząco
no ale widzisz jaka nagroda ją spotkała za te cierpienia, najlepsza córcia Bebe jaką można sobie wymarzyć

Cytat:
Choć dziś noc była okropna! Ja już mam takie duszności, że mąż rano wstał, dał nam buzi i powiedział że jedzie do apteki po wodę morską dla mnie do nosa, bo już nie może patrzeć jak się męczę. Zaczynam zmieniać się w Lorda Vadera
U mnie tez sahara w nosie jakby śluzówki powysychały na amen. Kocham sterimar

Amelka ale masz już dużą śliczna córę
Stary 2014-02-02, 10:20   #3762
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
No pewnie! zgadzam się co do joty!

Marcel dziś od rana oglądał cicho bajki bez śniadania, bo mami musi się wyspać, a tata zaiwaniał przy kuchni do późnej nocy więc jego tez nie budził. W końcu po 9.00 zakradł się na palcach i zapytał, jak mi się spało na nowej poduszce (rogalu) No to wstałam
A mój rogal wysechł i wreszcie mogłam go uzyć i prawdę mówiąc to był jeden z lepszych zakupów, od kilku dni mnie plecy bolą, a po dzisiejszej nocy jest lepiej

tak, to ja postanowiłam że już dość, ale zawiedziona moim ostatnim allegrowym zakupem kupię ten kocyk z minky w pepco, o ile znajdę w kolorze białym lub beżowym, bo róż i niebieski wyglądają jak majtkowe.
I to naprawdę będzie koniec słowo harcerza
poduszka - rogal jest super ! Ja sobie zażyczyłam taką pod choinke i również uważam, że to jeden z lepszych ciążowych zakupów korzystam i ja i Tż, jak tylko przyszła i była z Nami 1sza noc to sie o nia pokłóciliśmy kto ma z nią spać

Cytat:

mam to samo, biodra bolą plecy bolą wstaje jeszcze gorzej zmęczona niż przed snem a jak sie narobie, nasprzątam czy nachodze dzień wcześniej to już w ogóle masakra

Cytat:
Hej witam i przedstawiam się 34 lata ciąża 3 ( aniołek, synek 2,5r i teraz czekam za Basią )

Kombinezon to proponuje 62 troszeczkę dłużej posłuży ( znajoma urodziła syna 4kg i 59cm długości ) wiec wszystkie rzeczy w rozmiarze 56 poszły w kąt
stanik ja kupowałam w ten sposób że bralam dobry pod biustem musiał sie zapiąć na 1 haftce jak chudłam to zapinalam na kolejne haftki ( można też kupić mniejszy stanik i wkładke powiększająca obwód - dostac mozna w pasmanterii )
ja również zaopatrzyłam sie w rozmiar 62 kombinezonu. Lepiej kupić ciut większy niż ma sie pożniej okazać za mały, w końcu dzieci mają różną wielkość jak przychodzą na świat

my dzisiaj z Tżtem mamy dzień lenia na śniadanie było ciasto, teraz frytki i może wrzucimy zaraz jakiś film na tv
jutro składam zamówienie na gemini (Mama zaproponowała oddać pieniądze za łóżeczko żeby to był prezent od nich) i podpatrze coś na allegro.
Stary 2014-02-02, 10:34   #3763
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
poduszka - rogal jest super ! Ja sobie zażyczyłam taką pod choinke i również uważam, że to jeden z lepszych ciążowych zakupów korzystam i ja i Tż, jak tylko przyszła i była z Nami 1sza noc to sie o nia pokłóciliśmy kto ma z nią spać

mam to samo, biodra bolą plecy bolą wstaje jeszcze gorzej zmęczona niż przed snem a jak sie narobie, nasprzątam czy nachodze dzień wcześniej to już w ogóle masakra

ja również zaopatrzyłam sie w rozmiar 62 kombinezonu. Lepiej kupić ciut większy niż ma sie pożniej okazać za mały, w końcu dzieci mają różną wielkość jak przychodzą na świat
Dlatego ja nabyłam dla Wikinga 68

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Witaj Mamy ten sam termin

Na szczescie blizej niz dalej.chociaz ja jeszcze z 7 tyg...
A ja 8 dni

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

No nie myślałam, ze moj maz jednak sie ogarnie dzis z ta szafa, ale jednak Udalo sie przed jego wyjsciem, szok a poniewaz ostatnio wiecej kasy potrzeba, wiec czasem dorabia sobie na Allianz Arena (haha, jakby w jego firmie wiedzieli, że pan menago sobie dorabia no ale wydatki ciążowe są niemale) więc spytał, czy moze zostac dluzej na meczu (dziś gra Bayern), łaskawie się zgodzilam za tą szafę

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
wszystkie zakupy bez wyjątku obłędne!

tak samo jak lutien radzi Eli87 wsadź sobie poduchę między nogi, w sumie wszystko jedno jaką choć najlepiej jakaś wąska a dłuższa. Ja śpię z taką od dawna i tylko dzięki temu się wysypiam.

Ja myślę, że wiking spadł ci na jakiś nerw i uciska. Też miałam tak dwa razy, że nie wiedziałam jak sobie poradzić ale wystarczyło go zrzucić w inną część brzucha bo on praktycznie ciągle siedzi po prawej stronie, a lewą mam pustą i spadają mu tam tylko nóżki i rczki jak kładę się na lewy bok Głowę za to zawsze mam w prawej pachwinie niemal
Side

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Dlatego ja nabyłam dla Wikinga 68

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

A ja 8 dni

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

No nie myślałam, ze moj maz jednak sie ogarnie dzis z ta szafa, ale jednak Udalo sie przed jego wyjsciem, szok a poniewaz ostatnio wiecej kasy potrzeba, wiec czasem dorabia sobie na Allianz Arena (haha, jakby w jego firmie wiedzieli, że pan menago sobie dorabia no ale wydatki ciążowe są niemale) więc spytał, czy moze zostac dluzej na meczu (dziś gra Bayern), łaskawie się zgodzilam za tą szafę

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Side

Side, myslisz, że tak łatwo zrzucic wikinga? On jest taki ciezki, że czasem proszę męża, żeby mi trochę brzuch podtrzymal ze dwa dni temu, jak wstałam nieprzytomna na siku, to nie mogłam udźwignąć, więc szłam na czworaka

Stary 2014-02-02, 11:02   #3764
Hana80
Raczkowanie

Na katar to najlepiej zakupić sobie nebulizator http://www.google.pl/imgres?imgurl=&...ed=0CAUQsCUoAQ i sól fizjologiczna Nawilża wszystko ladnie w nosie i schodzi Mam takie cudo i to był najlepszy zakup bo korzysta cała rodzina od młodego poczynając a na matce za ojcem pędzącym kończąc
Hana80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:06   #3765
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cayenneona ciesz sie !! ja bym juz chciala byc tak blisko jak Ty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 11:12   #3766
amelka2006
Raczkowanie

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa o Amelce. To moje kochane oczko w głowie. Aż się boję jak to będzie gdy na świat przyjdzie Emi. Chcę je kochać tak samo. Ale czy to się uda? Tak się mówi, że dzieci kocha się tak samo, ale wcale tak nie jest. Moi rodzice i dziadkowie zawsze kochali mnie bardziej niż mojego brata. To ja byłam i wciąż jestem ich malutką córeczką i wnusią. A ja nie chcę, by któraś z moich córek czuła się mniej kochana. A Wy mamusie też sie tego boicie w związku z drugą ciążą?

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:12   #3767
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

a co robisz jak cię boli kręgosłup? to moja nowa bolączka i nie wiem za bardzo jak sobie z nią radzić za dnia, może masaż?
masz mega Synka! Jeśli zdecydujemy się na 2 dziecko to chciałabym żeby był chłopiec i żeby był taki jak Twój Marcel

na kręgosłup niestety niewiele pomaga, czasem masaż albo lekka gimnastyka, albo poprostu muszę się położyć i po pewnym czasie samo odpuszcza

Cytat:

Side, myslisz, że tak łatwo zrzucic wikinga? On jest taki ciezki, że czasem proszę męża, żeby mi trochę brzuch podtrzymal ze dwa dni temu, jak wstałam nieprzytomna na siku, to nie mogłam udźwignąć, więc szłam na czworaka
Przepraszam, nie powinnam, ale ja mam bujną wyobraźnie a Ty to tak obrazowo napisałaś

Cytat:
oj biedna ale córa wynagrodzi Ci wszystkie trudy, a jakby nie to jej wypomnij

Dziewczyny dzięki za odzew w sprawie kombinezonu. Postanowione kupie 62, mam już nawet na oku używkę z tablicy za 10zeta-taka sknera ze mnie
Stary 2014-02-02, 11:15   #3768
teQiba
Moderator

Cytat:
Własnie wczoraj powiedziałam tżtowi, że dlatego tak ciężko przechodzę tą ciążę, bo zdecydowaliśmy się na jedno dziecko, więc organizm stwierdził, że da mi popalić jak tylko raz będę w ciąży
Jak druga ma być gorsza, to tym bardziej będę broniła się rękami i nogami
Moze faktycznie cos w tym jest - za glosno o tym mowilas i organizm podsluchal

Cytat:
Nie śmiałabym, przez te piękne miesiące jestem ich ciężarną księżniczką

Marzy mi sie tak wlasnie wychowac synka
Od Ciebie chcialabym uslyszec slynny tekst "tez tak bedziesz miala", a nie od szwagierki, ktorej dzieciaki sa antyreklama macierzynstwa

Cytat:
Stary 2014-02-02, 11:25   #3769
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ale z biowaxu czy greenpharmacy bo oba te firmy wymieniałyście.
za kolejne wizyty
Obie firmy mają dobre opinie. JA osobiście mam biovax serum i jedwab (serum wg mnie lepsze) i naprawdę zabezpiecza końcówki
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 11:34   #3770
margo80
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale calkowicie pochlonely mnie przygotowania do balu i sam bal, zreszta bardzo udany
Od dzis bede Was nadrabiac w kazdej wolnej chwili, poki co nawet boje sie sprawdzic ile mam stron do poczyania

Dziekuje za mile slowa pod adresem pszczolki i wieloryba

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:43   #3771
czbasia
Zakorzenienie

I witam się w 36tc
Ale się dziś niewyspałam. :ziewa: No i śniło mi się, że Tusk przyjechał do nas na imprezę i jeździł z tż motocyklem A piwa tyle przywiózł, że ledwo w chałupie mi się zmieściło
Ide coś szamać. Miłego dzionka
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:54   #3772
Ela87
Zakorzenienie

Wróciliśmy od weterynarza krwawa rzeź to mało powiedziane
Młoda nie dała się zbadać, ale przy pobraniu krwi była grzeczniutka, natomiast młody dał popis
Cztery dorosłe osoby ledwo poradziły sobie z 1,5 kg kulką Gryzł, wił się, sikał, szalał. Uwiesił mi się na palcu, palec mam spuchnięty i boli. Jego krew polała się wszędzie. Tż i pani doktor całe ręce we krwi młodego, moja ręka w mojej krwi, a asystentka wyszła z tego cało
Dziw, że z tego stresu nie urodziłam, ale w sumie lekarz, to lekarz każdy poród taki sam
No, ale obrosłam w pióra, bo pani chwaliła smrodki ile wlezie, że ładne futro, piękne zęby, kondycja o 2 lata młodsza niż faktyczny wiek, osłuchowo płuca czyste teraz tylko na wyniki poczekam i mogę być spokojna

Cytat:
Wczoraj mama mi opowiadała, jak to w ciąży ze mną drętwiały jej ręce, do tego stopnia, że spała na fotelu z rękami na oparciach, a przez zgagę całkiem na siedząco
no ale widzisz jaka nagroda ją spotkała za te cierpienia, najlepsza córcia Bebe jaką można sobie wymarzyć
No ja sobie nie wyobrażam inaczej. Moja Olcia musi mi to wynagrodzić

Stary 2014-02-02, 11:54   #3773
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Cayenneona ciesz sie !! ja bym juz chciala byc tak blisko jak Ty
No nie wiem, póki jestem w ciąży, to oprócz brzucha i zw z tym zmianami fizjologicznymi, nic się nie zmienia. Za 8 dni zmieni się całe życie... Strach się bać...

Stary 2014-02-02, 11:57   #3774
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
witam się sobotnio też się pochwalę swoim brzusiem, a co! 33tydzień, bez jednego dnia
i lecę Was nadrabiać, jak zwykle z 6 stron w tył
super brzuszek

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
To i ja wam pokaze moj brzuchol. dojdzie za pare tygodni jeszcze jedno zdjecie.

P.S To z choinka jest oczywiscie ze swiat czyli juz ponad miesiac temu zrobione
fajny pomysł z tymi sezonowymi fotkami

koziemleko
fajnie, że już po przeprowadzce, teraz sobie trochę odpoczniesz

Cytat:
Witam wszystkie marcówki i kwietniówki ja sama będę kwietniowa mama (3.04) Trochę późno znalazłam wasz wątek ale bardzo ciekawy
Tak na marginesie kaszel pod koniec ciązy jest bardzo niebezpieczny bo może wywołać wcześniejszy poród :/ więc koleżanka co kaszle expresem do lekarza ( przerabiał kaszel w poprzedniej ciązy i skończyło się antybiotykiem )
witaj

Cytat:

kombinezon na 62, a biustonosz przed ciążą miałam 70, teraz mogłabym nosić 80, a do karmienia kupiłam 75. Niby powinno brać się ten sprzed ciąży, ale ja wybrałam coś pomiędzy
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:59   #3775
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Młoda nie dała się zbadać, ale przy pobraniu krwi była grzeczniutka, natomiast młody dał popis
Cztery dorosłe osoby ledwo poradziły sobie z 1,5 kg kulką Gryzł, wił się, sikał, szalał. Uwiesił mi się na palcu, palec mam spuchnięty i boli. Jego krew polała się wszędzie. Tż i pani doktor całe ręce we krwi młodego, moja ręka w mojej krwi, a asystentka wyszła z tego cało
Dziw, że z tego stresu nie urodziłam, ale w sumie lekarz, to lekarz każdy poród taki sam
No, ale obrosłam w pióra, bo pani chwaliła smrodki ile wlezie, że ładne futro, piękne zęby, kondycja o 2 lata młodsza niż faktyczny wiek, osłuchowo płuca czyste teraz tylko na wyniki poczekam i mogę być spokojna

No ja sobie nie wyobrażam inaczej. Moja Olcia musi mi to wynagrodzić
HA HA HA ze tak kolokwialnie powiem, pożyjemy zobaczymy mój straszak spędza mi czasem sen z powiek, choć najgorszy nie jest. W chwili obecnej wojna o słowa i sprzątanie nabiera rozpędu, te nie wspomnę, że musi uzbierać na szybe w drzwiach w salonie, która ze złości trzaskajac drzwiami potlukl nie odpuszcze, muszę się wykazać konsekwencja, więc mamy ślicznie sklejone drzwi szara taśma ale na szczescie jest bliżej niż dalej, niedługo dostanie pierwszą wypłatę i przewidział szklarza :thumbup:

Stary 2014-02-02, 12:11   #3776
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
HA HA HA ze tak kolokwialnie powiem, pożyjemy zobaczymy mój straszak spędza mi czasem sen z powiek, choć najgorszy nie jest. W chwili obecnej wojna o słowa i sprzątanie nabiera rozpędu, te nie wspomnę, że musi uzbierać na szybe w drzwiach w salonie, która ze złości trzaskajac drzwiami potlukl nie odpuszcze, muszę się wykazać konsekwencja, więc mamy ślicznie sklejone drzwi szara taśma ale na szczescie jest bliżej niż dalej, niedługo dostanie pierwszą wypłatę i przewidział szklarza :thumbup:

Oj tam. Później niech się dzieje co chce. Tą ciążę niech mi Ola wynagrodzi słodkim uśmiechem a wybaczę jej wszystko

Stary 2014-02-02, 12:27   #3777
asienka213
Wtajemniczenie

Tak zachwalacie ta poduszke do spania, ze chyba tez sie zaopatrze

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Co do stanika to się zastanawiam czy nie kupić swojego normalnego rozmiaru i do tego taka przedluzke obwodu...
moje staniki sie juz zrobily za ciasne w obwodzie, wiec wczoraj kupilam przedluzki Nie oplaca mi sie kupowac nowych na 2 miesiace a do karmienia nie kupuje, bo nie wiem czy w ogole bede karmic

Cytat:
bo do kolejki to sie trzeba wpychac a ciasto i ruch tez niedlugo beda

gratki za 36 tydzien

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:28   #3778
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
masz mega Synka! Jeśli zdecydujemy się na 2 dziecko to chciałabym żeby był chłopiec i żeby był taki jak Twój Marcel

na kręgosłup niestety niewiele pomaga, czasem masaż albo lekka gimnastyka, albo poprostu muszę się położyć i po pewnym czasie samo odpuszcza
Dzięki
jak mnie boli, to żadna pozycja na leżąco nie pomaga, no może teraz jakoś ten mój rogal pomoże

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Marzy mi sie tak wlasnie wychowac synka
Od Ciebie chcialabym uslyszec slynny tekst "tez tak bedziesz miala", a nie od szwagierki, ktorej dzieciaki sa antyreklama macierzynstwa
TEZ TAK BĘDZIESZ MIAŁA! Przecież to jak wychowasz syna zależy do Ciebie
myślę że to wraca na zasadzie bumerangu, ile dam z siebie miłości, empatii i cierpliwości, tak to wraca do mnie z nawiązką

I żebyście nie myślały, że u nas idealnie obraz sielanki rodzinnej Marcel ma prawie 7 lat, jak ma zły dzień jest niegrzeczny, straszny bałaganiarz z niego i bywa uparty jak osioł, jak to dziecko. A kochana mamusia jak jej nerwy puszczą to tak się potrafi na syneczka wydrzeć, że za ścianą sąsiadka na swojego już nie musi

Cytat:
Rany, taka mała fretka potrafi sterroryzować cała załogę Jak to mówia mały ale wariat No to miałaś przeprawę przy niedzieli

oglądaliśmy z Marcelem Tarzana, i oczywiście się poryczałam
a zaraz drugi raz będę ganiać z mopem, bo pył wylazł po pierwszym myciu, nie ma to jak dzień święty święcić
Stary 2014-02-02, 12:39   #3779
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
I witam się w 36tc

Cytat:
Ale waleczne stworzonko - pokiziaj za uchem ode mnie

Cytat:
TEZ TAK BĘDZIESZ MIAŁA! Przecież to jak wychowasz syna zależy do Ciebie
myślę że to wraca na zasadzie bumerangu, ile dam z siebie miłości, empatii i cierpliwości, tak to wraca do mnie z nawiązką

I żebyście nie myślały, że u nas idealnie obraz sielanki rodzinnej Marcel ma prawie 7 lat, jak ma zły dzień jest niegrzeczny, straszny bałaganiarz z niego i bywa uparty jak osioł, jak to dziecko. A kochana mamusia jak jej nerwy puszczą to tak się potrafi na syneczka wydrzeć, że za ścianą sąsiadka na swojego już nie musi
Dziekuje - pozwol ze Cie ucaluje
I oby mi sie faktycznie udalo takiego fajnego chlopaka wychowac

Wiadomo - jakby bylo za idealnie to by nuda byla, czasem trzeba sie poklocic i podenerwowac zeby zachowac zdrowa relacje
Stary 2014-02-02, 12:43   #3780
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Śliczne ciuszki i staniki też

Cytat:
Witaj na naszym wątku

Widzę, że nie tylko mnie bolą biodra (miednica?) przy spaniu/leżeniu na boku. Pisałam o tym jakiś czas temu.

Lecę robić obiad,
do później
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości