|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Ag - na zatkane ucho spróbuj przyłożyć do niego coś ciepłego (termofor, butelka z woda) i poloz się na tym boku, na którym jest to zatkane ucho. Mi to ostatnio pomogło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3752 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogole to straszna noc za mna, zgaaga mnie meczyla najpierw, wstawalam na siku chyba z 10 razy, i cos mnie strasznie kłuło w brzuchu miedzy piersiami. normalnie jakby mi ktos szpilke wbijal.
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do stanika to się zastanawiam czy nie kupić swojego normalnego rozmiaru i do tego taka przedluzke obwodu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3754 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cista na pocieszenie nie zjem, bo mam cukrzycę. W kolejce jeszcze NIKT mnie nigdy nie przepuścił. Tylko tż się pyta codziennie jak się czuje Nawet przed ciążą jak nie chciało mi się sprzątać, to nie sprzątałam pół dnia i tak nigdy nie przeleżałam. Brakuje mi sportu i ogólnie ruchu ![]() Cytat:
![]() Stanik dopiero po porodzie kupię, ale podobno pod biustem powinno się brać tyle co przed ciążą. Cytat:
![]() Jak druga ma być gorsza, to tym bardziej będę broniła się rękami i nogami ![]() Cytat:
No, ale zawsze mam bliżej niż Ty ![]() A dzisiaj 36 tydzień zaczynam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niektóre dzieci jedzą co 1,5 godziny, więc wzięłam tą gorszą ewentualność, ale może pośpię i 3 godziny między karmieniami ![]() Ja też mam dzisiaj zakwasy na łydkach ![]() A czemu nie wolno? To raptem 3 minutki roboty
|
|
#3755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj w piekarni byłam 15 w kolejce, ale poczekałam grzecznie ![]() Cytat:
![]() Poszalałaś ![]() Cytat:
![]() Czasami na siedząco zasypiam
|
|
#3756 | |
|
Raczkowanie
|
Hej witam i przedstawiam się 34 lata ciąża 3 ( aniołek, synek 2,5r i teraz czekam za Basią )
Cytat:
stanik ja kupowałam w ten sposób że bralam dobry pod biustem musiał sie zapiąć na 1 haftce jak chudłam to zapinalam na kolejne haftki ( można też kupić mniejszy stanik i wkładke powiększająca obwód - dostac mozna w pasmanterii ) |
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry, my wczoraj pojechaliśmy jeszcze do ikea po waziutki regał, coby wciasnac za drzwiami, bo nam się segregatory nie mieszcza. Fajnie, że był. Fajnie, że się zmieści i nie będzie go widać (bo wcześniej trzymalismy w szafie na ubrania). Ale niefajnie, że po ostatnim jezdzeniu z szafą pozostawialam trochę przestrzeni no i trzeba ją znowu lekko przesunac. A żeby to zrobić trzeba ją znowu oproznic
szafy 3,5 metra i waśnie za chwile, po kawie, będziemy to robić, bo pozniej tz do pracy wychodzi, może przynajmniej sobie sprzatne. Mało casu zostalo kruca bomba...Chciałam się dopytać, bo mnie od dłuższego czasu jak leżę na boku to drętwienie lapie - od czego to właściwie jest? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3758 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marcel dziś od rana oglądał cicho bajki bez śniadania, bo mami musi się wyspać, a tata zaiwaniał przy kuchni do późnej nocy więc jego tez nie budził. W końcu po 9.00 zakradł się na palcach i zapytał, jak mi się spało na nowej poduszce (rogalu) No to wstałamA mój rogal wysechł i wreszcie mogłam go uzyć i prawdę mówiąc to był jeden z lepszych zakupów, od kilku dni mnie plecy bolą, a po dzisiejszej nocy jest lepiej Cytat:
tak, to ja postanowiłam że już dość, ale zawiedziona moim ostatnim allegrowym zakupem kupię ten kocyk z minky w pepco, o ile znajdę w kolorze białym lub beżowym, bo róż i niebieski wyglądają jak majtkowe.I to naprawdę będzie koniec słowo harcerza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
śliczne ciuszki i fajne karminiki Cytat:
Super ![]() Zjadłam śniadanie, nadrobiłam nocne rozmowy i wracam do łóżka do mężą
|
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
wszystkie zakupy bez wyjątku obłędne!
Cytat:
Choć dziś noc była okropna! Ja już mam takie duszności, że mąż rano wstał, dał nam buzi i powiedział że jedzie do apteki po wodę morską dla mnie do nosa, bo już nie może patrzeć jak się męczę. Zaczynam zmieniać się w Lorda Vadera Cytat:
Głowę za to zawsze mam w prawej pachwinie niemal
|
||
|
|
|
#3761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale widzisz jaka nagroda ją spotkała za te cierpienia, najlepsza córcia Bebe jaką można sobie wymarzyć ![]() Cytat:
Amelka ale masz już dużą śliczna córę
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3762 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak sie narobie, nasprzątam czy nachodze dzień wcześniej to już w ogóle masakra ![]() Cytat:
![]() my dzisiaj z Tżtem mamy dzień lenia na śniadanie było ciasto, teraz frytki i może wrzucimy zaraz jakiś film na tv jutro składam zamówienie na gemini (Mama zaproponowała oddać pieniądze za łóżeczko żeby to był prezent od nich) i podpatrze coś na allegro.
|
|
|
#3763 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- No nie myślałam, ze moj maz jednak sie ogarnie dzis z ta szafa, ale jednak Udalo sie przed jego wyjsciem, szok a poniewaz ostatnio wiecej kasy potrzeba, wiec czasem dorabia sobie na Allianz Arena (haha, jakby w jego firmie wiedzieli, że pan menago sobie dorabia no ale wydatki ciążowe są niemale) więc spytał, czy moze zostac dluzej na meczu (dziś gra Bayern), łaskawie się zgodzilam za tą szafę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
ze dwa dni temu, jak wstałam nieprzytomna na siku, to nie mogłam udźwignąć, więc szłam na czworaka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Na katar to najlepiej zakupić sobie nebulizator http://www.google.pl/imgres?imgurl=&...ed=0CAUQsCUoAQ i sól fizjologiczna Nawilża wszystko ladnie w nosie i schodzi Mam takie cudo i to był najlepszy zakup bo korzysta cała rodzina od młodego poczynając a na matce za ojcem pędzącym kończąc
|
|
|
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
Cayenneona ciesz sie !! ja bym juz chciala byc tak blisko jak Ty
|
|
#3766 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa o Amelce. To moje kochane oczko w głowie. Aż się boję jak to będzie gdy na świat przyjdzie Emi. Chcę je kochać tak samo. Ale czy to się uda? Tak się mówi, że dzieci kocha się tak samo, ale wcale tak nie jest. Moi rodzice i dziadkowie zawsze kochali mnie bardziej niż mojego brata. To ja byłam i wciąż jestem ich malutką córeczką i wnusią. A ja nie chcę, by któraś z moich córek czuła się mniej kochana. A Wy mamusie też sie tego boicie w związku z drugą ciążą?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3767 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na kręgosłup niestety niewiele pomaga, czasem masaż albo lekka gimnastyka, albo poprostu muszę się położyć i po pewnym czasie samo odpuszcza Cytat:
![]() Cytat:
ale córa wynagrodzi Ci wszystkie trudy, a jakby nie to jej wypomnij![]() Dziewczyny dzięki za odzew w sprawie kombinezonu. Postanowione kupie 62, mam już nawet na oku używkę z tablicy za 10zeta-taka sknera ze mnie
|
|
#3768 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Marzy mi sie tak wlasnie wychowac synka Od Ciebie chcialabym uslyszec slynny tekst "tez tak bedziesz miala", a nie od szwagierki, ktorej dzieciaki sa antyreklama macierzynstwa ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale calkowicie pochlonely mnie przygotowania do balu i sam bal, zreszta bardzo udany Od dzis bede Was nadrabiac w kazdej wolnej chwili, poki co nawet boje sie sprawdzic ile mam stron do poczyania Dziekuje za mile slowa pod adresem pszczolki i wieloryba
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
I witam się w 36tc
Ale się dziś niewyspałam. :ziewa: No i śniło mi się, że Tusk przyjechał do nas na imprezę i jeździł z tż motocyklem A piwa tyle przywiózł, że ledwo w chałupie mi się zmieściło![]() Ide coś szamać. Miłego dzionka
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od weterynarza
krwawa rzeź to mało powiedziane ![]() Młoda nie dała się zbadać, ale przy pobraniu krwi była grzeczniutka, natomiast młody dał popis ![]() Cztery dorosłe osoby ledwo poradziły sobie z 1,5 kg kulką Gryzł, wił się, sikał, szalał. Uwiesił mi się na palcu, palec mam spuchnięty i boli. Jego krew polała się wszędzie. Tż i pani doktor całe ręce we krwi młodego, moja ręka w mojej krwi, a asystentka wyszła z tego cało ![]() Dziw, że z tego stresu nie urodziłam, ale w sumie lekarz, to lekarz każdy poród taki sam ![]() No, ale obrosłam w pióra, bo pani chwaliła smrodki ile wlezie, że ładne futro, piękne zęby, kondycja o 2 lata młodsza niż faktyczny wiek, osłuchowo płuca czyste ![]() Cytat:
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
No nie wiem, póki jestem w ciąży, to oprócz brzucha i zw z tym zmianami fizjologicznymi, nic się nie zmienia. Za 8 dni zmieni się całe życie... Strach się bać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
koziemleko fajnie, że już po przeprowadzce, teraz sobie trochę odpoczniesz ![]() Cytat:
![]() kombinezon na 62, a biustonosz przed ciążą miałam 70, teraz mogłabym nosić 80, a do karmienia kupiłam 75. Niby powinno brać się ten sprzed ciąży, ale ja wybrałam coś pomiędzy |
|||
|
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój straszak spędza mi czasem sen z powiek, choć najgorszy nie jest. W chwili obecnej wojna o słowa i sprzątanie nabiera rozpędu, te nie wspomnę, że musi uzbierać na szybe w drzwiach w salonie, która ze złości trzaskajac drzwiami potlukl nie odpuszcze, muszę się wykazać konsekwencja, więc mamy ślicznie sklejone drzwi szara taśma ale na szczescie jest bliżej niż dalej, niedługo dostanie pierwszą wypłatę i przewidział szklarza :thumbup:![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak zachwalacie ta poduszke do spania, ze chyba tez sie zaopatrze ![]() Cytat:
Cytat:
gratki za 36 tydzien
|
|
|
#3778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mnie boli, to żadna pozycja na leżąco nie pomaga, no może teraz jakoś ten mój rogal pomoże Cytat:
myślę że to wraca na zasadzie bumerangu, ile dam z siebie miłości, empatii i cierpliwości, tak to wraca do mnie z nawiązką I żebyście nie myślały, że u nas idealnie obraz sielanki rodzinnej Marcel ma prawie 7 lat, jak ma zły dzień jest niegrzeczny, straszny bałaganiarz z niego i bywa uparty jak osioł, jak to dziecko. A kochana mamusia jak jej nerwy puszczą to tak się potrafi na syneczka wydrzeć, że za ścianą sąsiadka na swojego już nie musi Cytat:
Jak to mówia mały ale wariat No to miałaś przeprawę przy niedzieli![]() oglądaliśmy z Marcelem Tarzana, i oczywiście się poryczałam ![]() a zaraz drugi raz będę ganiać z mopem, bo pył wylazł po pierwszym myciu, nie ma to jak dzień święty święcić
|
|||
|
|
|
#3779 | ||
|
Moderator
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I oby mi sie faktycznie udalo takiego fajnego chlopaka wychowac ![]() Wiadomo - jakby bylo za idealnie to by nuda byla, czasem trzeba sie poklocic i podenerwowac zeby zachowac zdrowa relacje
|
||
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Śliczne ciuszki i staniki też Cytat:
Widzę, że nie tylko mnie bolą biodra (miednica?) przy spaniu/leżeniu na boku. Pisałam o tym jakiś czas temu. Lecę robić obiad, do później
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

i tak całą noc, już chyba 3 z rzędu i w dzień to samo.
nie sądziłam, że będzie aż tak źle.

także bardzo współczuję ale pomyślcie jesteśmy już bliżej niż dalej 
można na wizażu posiedzieć

ale jak spojrzałam to mu się odechciało 

ale córa wynagrodzi Ci wszystkie trudy, a jakby nie to jej wypomnij
za kolejne wizyty