Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 16:02   #3691
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Anoula trzymam kciuki żeby dala Ci ten wpis i w ogóle za całą sesję, podziwiam Cię, ze to ogarniasz.

Newtrend wybór szczepionek to chyba dylemat dla każdej z nas a ile ludzi tyle opinii. My chyba zdecydujemy się na 5w1 i pneumo też, ciekawe tylko kiedy neuro pozwoli nam szczepić.

Niunia a kiedy będziecie mogli zacząć wychodzić?

Ania_ cz faktycznie niepokojące te plecki...dobrze ze mały w humorze, z tego wynika, ze go to nie boli.

My wczoraj byliśmy u dermatologa i też nic się nie dowiedzieliśmy, bo ciężko to zdiagnozować . Mam trzymać dietę bez białka, unikać alergenów, smarować alantanem plus i clotrimazolem,a ropne punktowo pudrem płynnym... Mam nadzieje ze poprostu z tego wyrośnie.

Ktoś mi dziecko podmienil, karmiłam o 10, od 12 do 15 spał najpierw na tarasie, później go do domu wzięłam. Zasnal przy pierwszym cycku, obudził się i ssie drugiego. Dawno mi tyle nie spal.

Jutro weekend!!!!! Jestem wniebowzięta, 2 dni w trojeczke

Coralady ja nie ruszam siusiaka. Super ze wszystko ok u was.

Dziewczyny a żeby zacząć te minipigulki brać to trzeba chyba okresu dostać, co nie?
My narazie na gumeczkach jedziemy odpocznę sobie od tabsów.

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-01-31 o 16:09
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 17:14   #3692
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Anoula trzymam kciuki żeby dala Ci ten wpis i w ogóle za całą sesję, podziwiam Cię, ze to ogarniasz.

Newtrend wybór szczepionek to chyba dylemat dla każdej z nas a ile ludzi tyle opinii. My chyba zdecydujemy się na 5w1 i pneumo też, ciekawe tylko kiedy neuro pozwoli nam szczepić.

Ania_ cz faktycznie niepokojące te plecki...dobrze ze mały w humorze, z tego wynika, ze go to nie boli.

My wczoraj byliśmy u dermatologa i też nic się nie dowiedzieliśmy, bo ciężko to zdiagnozować . Mam trzymać dietę bez białka, unikać alergenów, smarować alantanem plus i clotrimazolem,a ropne punktowo pudrem płynnym... Mam nadzieje ze poprostu z tego wyrośnie.

Ktoś mi dziecko podmienil, karmiłam o 10, od 12 do 15 spał najpierw na tarasie, później go do domu wzięłam. Zasnal przy pierwszym cycku, obudził się i ssie drugiego. Dawno mi tyle nie spal.

Dziewczyny a żeby zacząć te minipigulki brać to trzeba chyba okresu dostać, co nie?
Mi gin przepisala azalie, ale stwierdzilam ze nie chce jednak tabsow i zostalismy przy gumkach. Co do tego jak sie bierze te pigulki to mowila ze nie czeka sie na okres i bierze sie je bez zadnej przerwy, ale zanim one zaczna dzialac to musi minac okolo tygodnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 17:37   #3693
kyte
Wtajemniczenie

Witam się
Dziś mnie dziecko wystraszyło bo doszły jeszcze jakieś wymioty, więc umówiłam się do pediatry na dziś na 19.30 niech mi ją konkretnie przebada.Podobno bardzo rzetelna kobitka jest.

nemosek

może faktycznie to był skok
Cały wątek alergikówklask i:za szczepienie piękna waga rośnie jak na drożdżach
Bardzo fajna cena za chrzciny, my planujemy tak kwiecień, maj, jak już ciepło będzie
Sąsiedzi szaleją, bierz przykład

Taszanta nie zapomnij łopaty

Sylwiaaa poczekaj jeszcze troszkę i zobaczysz jak oboje będziecie przesypiać całe noce...albo przynajmniej część

paulinaizabela nie zmieniłaś płynu do kąpielim wanienki godziny...nic?

lineczka aale fajna niespodziankaTylko ciekawe jak długo zdołasz wytrzymać bez nas ;>

dizi za pobranie

NEWTREND
dobrze że zapalenie piersi minęło,oby już nie wróciło a Ty koniecznie teraz dbaj o siebie co by nie przewiało!Co do tabletek nie pomogę

niunia Twoja córcia nawet w kropeczkach jest przesłodka

czytam dalej..
Stary 2014-01-31, 17:44   #3694
ania_cz79
Raczkowanie

Kupiłam dzisiaj małemu matę z Fisher Price znalazłam w dobrej promocji, i obserwuje jak mały leży pod tymi pałąkami (spód narazie poszedł do prania) i szczęśliwy gaworzy do zabawek. Jeszcze do takiego nie widziałam. Warto było
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 17:50   #3695
kyte
Wtajemniczenie

lusesita

może brzuszek bolał mimo wszystko? u nas kolejny dzień kupy nie ma .Biogaja nie pomogła
Miłej zabawy

maomami
ja już też powinnam założyć małej do końca ochraniacz na szczebelki, a tak się bojęŚpię całą noc przy lampce właśnie żeby ją widzieć.Sama nie wiem. Moja się budzi po 7

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Zuzula śpi a ja zabieram się za sprzątanie w szafie bo jakieś skrzaty mi tam strasznie poprzewalały wszystko
U mnie też byłyale nie ma komu sprzątać.
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Witam się w moim tygodniu świra, u nas na uczelni zawsze w tygodniu przed rozpoczeciem sesji jest szaleństwo. Część wpisów już mam, wisi nade mną jeden przedmiot gdzie miałam chodzić na korekty w czasie roku, ale się nie dało najpierw szpital pobyt pierwszy, później było 11.11. i wolne, w następnym tygodniu olałam bo kiepsko się czułam, a w następnym tygodniu już trafiłam do szpitala po raz drugi na poród. A jak zaczęłam chodzić na uczelnię po połogu to najpierw był 6.01. wolne, a później babka poszła na zwolnienie i teraz nie wiem co będzie, mam nadzieję, że ją jakoś ubłagam o zaliczenie, niech mi nawet 3 wpisze byle wpisała.

Czytam Was w miarę na bieżąco, ale ciężko z odpisywaniem. Z reguły jak się za to wezmę to Natalia wymaga uwagi, a później już zapominam.

Gratuluje pierwszych marchewek

Taszanta fany motyw z tym sadzeniem. W Belgii dbają o to, żeby Wam tlenu nie zabrakło, podoba mi się

Sylwia i Basia oby teraz z nóżkami dzieciaczków było tylko lepiej, za udane zabiegi

Nemosek jaka różnica cenowa, próbowaliście tam dań czy są smaczne? My po cywilnym mieliśmy za niecałe 80 zł od osoby, za obiad (bardzo duże porcje były), zimną płytę, owoce, deser, napoje ciepłe do woli, woda, soki do woli, tylko ciasta, alkohol i ewentualnie napoje gazowane we własnym zakresie. Ale miejsce sprawdzone i wiedziałam, że będzie pysznie. Gościom bardzo smakowało.

No i byliśmy wczoraj na szczepieniu. Chcieliśmy 5w1, ale ze wzgledy na to, że po pneumokokach była podwyższona temperatura to doradziła 3w1 i osobno żółtaczkę. Znowu przy szczepieniu krzyk jakby ją ze skóry obdzierali. W dzień reakcja podobna jak przy wcześniejszej szczepionce to znaczy sporo snu (ale mniej niż wcześniej), za to na wieczór... był taki płacz, że nie dało się dziecka uspokoić. Ale to raczej nie było od szczepionki tylko o sprawy brzuszkowe chodziło. Mnie wieczorem też brzuch bolał, musiało nam coś zaszkodzić Zasnęła u TŻ w nosidełku, bo ja przez bóle też nie dawałam rady się nią dobrze zająć Ale jak już zasnęła i później zjadła na śpiocha około północy tak przespała do 6:30 prawie, później pobudka o 9 i od tego czasu śpi nadal :x
Natalia waży w 9 tygodniu 5570g Ryba dopiszesz? Ale pediatra stwierdziła, że ma za duża główkę powiedziała, że jednym pomiarem mamy się nie martwić, ale zaniepokoiła mnie tym
No powinna babeczka Cię zrozumieć, trzymam za to Piękna waga! Może idz do innego lekarza i skonsultuj te główkę?
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no pobranie to masakra

trzymam kciuki za sesje!
biedna malutka

te krople to Cebion Multi.

idziemy zaraz do kolezanki i jej synka,nie chce mi sie siedziec w domu juz.

aaa no i najwazniejsze- Marys smieje sie w glos!!!!

Ale fajnie słyszeć jak się dziecko śmieje
Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Byliśmy dzisiaj z synkiem u lekarza i niczego się prawie nie dowiedzieliśmy .

Dostaliśmy zalecenie kąpania małego w oliwce z oliwek i jakiś balsam do smarowania. Nie wiem czy to jakieś uczulenie czy skaza czy coś innego.

A dzisiaj plecy naszego dziecka wyglądają jakby się opalił, z całości schodzi skóra. Ponadto ma też zaczerwienione placki na udach i ramionach a do tego wysypkę na buźce i szyi .

Nie wiem co dalej z tym robić. Pewnie będziemy smarować może zejdzie.

Ja nie jem nabiału i pochodnych od niego ani nic co mogłoby go uczulić, ponad to piorę właśnie wszystkie rzeczy dziecka w płatkach z mydła szarego.

Mam nadzieję że to nie to samo co ja mam na rekach bo od 6 miesiąca ciąży nie mogę się tego pozbyć. Dopóki karmie nic nie mogę zrobić, ale wiem jak to piecze swędzi i boli i mam nadzieję że to nie to samo .

Malutki ma dziś humor od rana, śmieje się i gada do miśka. Nie wygląda jakby coś mu dolegało. Ale skóra wygląda to nieciekawie.
Kurcze nieciekawie..oby zeszło..ale też Ci lekarze to w większości Ameryki nie odkrywają swoimi zaleceniami.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Kupiłam dzisiaj małemu matę z Fisher Price znalazłam w dobrej promocji, i obserwuje jak mały leży pod tymi pałąkami (spód narazie poszedł do prania) i szczęśliwy gaworzy do zabawek. Jeszcze do takiego nie widziałam. Warto było
Też mam Szczególnie zwaraca uwagę na lustereczko
Stary 2014-01-31, 18:06   #3696
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
odkąd ograniczyąłm komputer w ogóle się tutaj nie udzielam...
A dodatkoo Ulka miała skok chociaż daję radę. Wczoraj się skończył. Ale mamy MEGA problemy z kupami,nie mam siły już. Bebilon nie działa niestety już:/ Nie mam pomysłu

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
delikol trochę! pomaga

U nas z kalendarzem w ręku zaczął się skok- ten po 14tym tyg. ten co trwa 5 tygodni laska nie daje się w ogóle odłożyć, ani łóżeczko, ani bujaczek, ani huśtawka- po prostu każde podłoże parzy- słabo mi
ten mnie załamuje
Cytat:
no pobranie to masakra

trzymam kciuki za sesje!
biedna malutka

te krople to Cebion Multi.

idziemy zaraz do kolezanki i jej synka,nie chce mi sie siedziec w domu juz.

aaa no i najwazniejsze- Marys smieje sie w glos!!!!

kupię ten Cebion, no kupię. Jezu, nie mam siły na kupy już:/ Wszystko byłoby pieknie gdyby nie one...bo nie może wypchnąć jej u wyjścia każdy dzien kończy się windi albo 1/8 czopka i po 3 sekundach jest kupa...to jest jakaś masakra...
Stary 2014-01-31, 18:44   #3697
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Mała śpi po spacerku to mam chwilę, żeby zajrzeć w dzień

Cytat:
o kurde,wspolczuje.
tak,dokladnie- z dnia na dzien histeria

Masakra...a jak jest teraz? Coś lepiej??

Cytat:

Dzień dobry, Zuza ma jakiś budzik i codziennie pobudka o 8 wcześniej mi się bardziej podobało bo wstawałyśmy o 9-9:30
Dzisiaj nocka ok, w sumie taka jak zwykle, pobudka na jedzonko dzisiaj o 4, a poszła spać o 21. Dzisiaj była pierwsza noc jak nie widziałam Zuzi przez szczebelki i powiem Wam że spało sie spokojnie, dla niej nie było różnicy a ja i tak w nocy bardziej na słuchu polegam
Ja założyłam Majce ochraniacz z 3 stron 2 dni temu i też mi dziwnie jak jej nie widzę...też nasłuchuję co tam się u niej dzieje

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Uff, już po pobraniu , strasznie płakał( ja razem z nim ) i teraz czekamy do poniedziałku na wyniki.

Bidulek
za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
My już po wizycie u chirurga dziecięcego z siusiakiem Filipa i wszystko okŻaden zabieg nie będzie konieczny!No i lekarz nie zaleca zciągania skórki,aż do 1 roku życia.A wy jak robicie?Bo są 2 szkoły.
No to świetnie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się
Dziś mnie dziecko wystraszyło bo doszły jeszcze jakieś wymioty, więc umówiłam się do pediatry na dziś na 19.30 niech mi ją konkretnie przebada.Podobno bardzo rzetelna kobitka jest.

paulinaizabela nie zmieniłaś płynu do kąpielim wanienki godziny...nic?
Biedna Nati
Daj znać po wizycie

No właśnie nic...wszystko robimy od początku tak samo

Niunia - śliczna biedroneczka

Newtrend - dobrze, że zapalenie minęło

Anoula - ładna waga malutkiej
Oby następne pokiary głowki były w normie

Ania cz - ciekawe od czego te problemy skórne?? Dobrze, że Mikołaj tego nie odczuwa
Stary 2014-01-31, 18:47   #3698
domii29
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Choć wcale nie piszecie tak dużo to jakoś ciężko mi Was nadrobić. Jaś od 3 dni domaga się ciągłego noszenia, ręce mam już do kostek .
U nas oprócz niesamowitego zimna wszystko w porządku - to tak w skrócie. Dziś walczymy z kupalkiem ale myślę że do jutra się ją uda wycisnąć

Mnie od kilku dni niesamowicie boli głowa ale to prawdopodobnie od kręgosłupa bo mam ucisk na jakiś nerw... Przynajmniej tak mi to tłumaczyła masażystka
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:58   #3699
ktosiula
Wtajemniczenie

Ania_ cz mój Mikołaj jest zachwycony matą i karuzelą a jest 2,5 tyg młodszy od Twojego więc wyobrazam sobie jaką musi mieć radochę! Dobry zakup

Stary 2014-01-31, 20:03   #3700
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

kurde,a,moja jakos maty nie lubi...

Cytat:
lusesita

może brzuszek bolał mimo wszystko? u nas kolejny dzień kupy nie ma .Biogaja nie pomogła
Miłej zabawy

maomami
ja już też powinnam założyć małej do końca ochraniacz na szczebelki, a tak się bojęŚpię całą noc przy lampce właśnie żeby ją widzieć.Sama nie wiem. Moja się budzi po 7

U mnie też byłyale nie ma komu sprzątać.

No powinna babeczka Cię zrozumieć, trzymam za to Piękna waga! Może idz do innego lekarza i skonsultuj te główkę?

Ale fajnie słyszeć jak się dziecko śmieje

Kurcze nieciekawie..oby zeszło..ale też Ci lekarze to w większości Ameryki nie odkrywają swoimi zaleceniami.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Też mam Szczególnie zwaraca uwagę na lustereczko

nie wiem,moze

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
A dodatkoo Ulka miała skok chociaż daję radę. Wczoraj się skończył. Ale mamy MEGA problemy z kupami,nie mam siły już. Bebilon nie działa niestety już:/ Nie mam pomysłu

ten mnie załamuje

kupię ten Cebion, no kupię. Jezu, nie mam siły na kupy już:/ Wszystko byłoby pieknie gdyby nie one...bo nie może wypchnąć jej u wyjścia każdy dzien kończy się windi albo 1/8 czopka i po 3 sekundach jest kupa...to jest jakaś masakra...

wstrzymaj sie
..dzis,juz,kwekala,znowu, i,kupe zrobila po 15 a cisnela od rana

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Mała śpi po spacerku to mam chwilę, żeby zajrzeć w dzień

Masakra...a jak jest teraz? Coś lepiej??

Ja założyłam Majce ochraniacz z 3 stron 2 dni temu i też mi dziwnie jak jej nie widzę...też nasłuchuję co tam się u niej dzieje

Bidulek
za dobre wyniki

No to świetnie

Biedna Nati
Daj znać po wizycie

No właśnie nic...wszystko robimy od początku tak samo

Niunia - śliczna biedroneczka

Newtrend - dobrze, że zapalenie minęło

Anoula - ładna waga malutkiej
Oby następne pokiary głowki były w normie

Ania cz - ciekawe od czego te problemy skórne?? Dobrze, że Mikołaj tego nie odczuwa
nie
czuje polewanie woda i ryk...

wrocilam z tej 18stki..
juz polowie drogi na gore slyszalam placz,malej.

przez godzine bylo ok,a tylko glod poczula to syrena.a,mm juz nie chce!!!

wyrzuty mialam,ze hej!

Stary 2014-01-31, 20:07   #3701
ania_cz79
Raczkowanie

Piszecie o problemach z kupkami, a mój synek znowu w odwrotny sposób robi kupkę bez zająknięcia i nawet nie wiem kiedy, a największy problem jest taki że robi tych kup czasem z 10 w ciągu doby a skończył już 10 miesięcy i tak się zastanawiam kiedy zmniejszy się ta ilość .
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:10   #3702
Anoula
Zakorzenienie

Ktosiula mnie gin mówił, żeby brać bez oczekiwania na okres. Byłam w czwartek powiedział, że już w piątek można było brać, ale ja jednak nie zdecydowałam się wykupić recepty.
Cytat:
Może idz do innego lekarza i skonsultuj te główkę?
to na razie tylko jeden pomiar, mogła się może inaczej taśma ułożyć i na następnych pomiarach będzie inaczej. Mój TZ też miał ponoć dużą główkę i jakoś wszystko z nim ok, więc może po prostu taka jej uroda. Jak w dalszym ciągu będą wychodzić duże pomiary to pewnie się do jakiegoś innego lekarza wybierzemy.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:28   #3703
niunia32
Zakorzenienie

Ktosiula jeszcze z tydz bedziemy siedzieć w domu. 4 tyg. Zdarzyło sie ze Mala byla na spacerze, z tesciowa. Dzisisj z Malwina bylam na chwile.

Kyte, Paulina dzieki.

Hania polezala nago na podkładzie, po kąpieli szybko ubierać i podać witaminy, chwile picycala i padla. Ciekawe na jak dlugo.

A ja kupilam sobie karmi malinowe.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 21:17   #3704
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ktosiula jeszcze z tydz bedziemy siedzieć w domu. 4 tyg. Zdarzyło sie ze Mala byla na spacerze, z tesciowa. Dzisisj z Malwina bylam na chwile.

Kyte, Paulina dzieki.

Hania polezala nago na podkładzie, po kąpieli szybko ubierać i podać witaminy, chwile picycala i padla. Ciekawe na jak dlugo.

A ja kupilam sobie karmi malinowe.
Mam cały zapas w szafce, też dzisiaj sobie chlapnę jak tylko Miki się odessa i zechce zasnąć. Jest pycha!

Lusesita długo cię nie było w sumie? To się mąż nameczyl z małą.

Stary 2014-01-31, 21:22   #3705
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mnie od kilku dni niesamowicie boli głowa ale to prawdopodobnie od kręgosłupa bo mam ucisk na jakiś nerw... Przynajmniej tak mi to tłumaczyła masażystka

Współczuję
Możliwe, że to kręgosłup. Ja mam wypuklinę w części kręgosłupa szyjnego, więc znam ten ból Chyba na wiosnę właśnie zapiszę się na jakieś zabiegi.

Anoula brawa dla Natalki

Ania trzymam kciuki, żeby szybciutko zeszło. Dziwne w sumie, że lekarz nic szczególnego wam nie powiedział, ani nie zalecił (bo ta wysypka to pewnie nie od braku nawilżenia)

Dziękujemy za kciuki
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 21:35   #3706
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
nie
czuje polewanie woda i ryk...

wrocilam z tej 18stki..
juz polowie drogi na gore slyszalam placz,malej.

przez godzine bylo ok,a tylko glod poczula to syrena.a,mm juz nie chce!!!

wyrzuty mialam,ze hej!

Nie pocieszasz mnie

Ojć to się naimprezowałaś

A ja najbardziej lubię karmi kawowe
Ostatnio wypiłam desperadoska ale mi smakował po takiej przerwie
Stary 2014-01-31, 21:38   #3707
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Laseczki!!!!!!! Moge prosić o głosy na mojego kuzyna Tobiasza Sobkiewicz z góry dzieki Glosowanie trwa do 22, jeszzce troche nam brakuje. Można oddać po dwa głosy.

https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/click_con...6d9afdbcd8ce&_

oczywiście chodzi o facebo.ok
Lece nadrabiać co tam naskrobałyście

Edytowane przez Basiaaaaaaaaa
Czas edycji: 2014-01-31 o 21:43
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 21:43   #3708
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Mam cały zapas w szafce, też dzisiaj sobie chlapnę jak tylko Miki się odessa i zechce zasnąć. Jest pycha!

Lusesita długo cię nie było w sumie? To się mąż nameczyl z małą.
prawie dwie godziny
w dzien by bylo ok,ale,wieczor to cyc musi,byc bo zmeczona,a tak jej sie najlepiej usypia:p

jeszcze je

ja wlasnie zwykle karmi,pije

Stary 2014-01-31, 21:45   #3709
babku
Zadomowienie

Melduję, że zakończyliśmy 2 skok i moje dziecko znów jest rozkosznym bobasem, który potrafi śmiać się do żyrandola
Mam dziś super dzień i nie padam na twarz jak to było w ostatnim czasie, więc trochę ponadrabiam. Co byście mnie tu nie zapomniały :p
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:01   #3710
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Melduję, że zakończyliśmy 2 skok i moje dziecko znów jest rozkosznym bobasem, który potrafi śmiać się do żyrandola
Mam dziś super dzień i nie padam na twarz jak to było w ostatnim czasie, więc trochę ponadrabiam. Co byście mnie tu nie zapomniały :p
Super, że skok zakończony Ja nigdy nie wiem, czy to skok czy co.

W ogóle nie wiem, kiedy moje dzieci robią kupę, nie wyglądają ich buźki jakoś inaczej, dopiero po smrodzie łapie, że czas przebrać pieluszkę
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:21   #3711
niunia32
Zakorzenienie

Ja najbardziej lubię kawowe karmi, ale bylo tylko malinowe. Też dobre
Moisa cora cos spać nie chce. Po chwili zaczyna wrzeszczeć. I nie wiem czy to nie przez bobotic. Bo miala przerwę w piciu,i przez ta ospę myslalam wrazenie ze znowu brzuszek jej dokucza i wczoraj jej podalam i dzisiaj. Heh. uspokoiła sie dopiero leżąc na mojej ręce.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:25   #3712
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już dostaję świra z tymi szczepionkami bo dalej nie wiem jaką wybrać dla Zosi. Mam receptę na pentaxim czyli 5in1. Szczepiłam nim młodszego syna. Przeszedł to dobrze a straszny z niego alergik. Starszego szczepiłam na nfz darmowymi i też było ok. Jakoś się boję tych skojarzonych szczepionek i dalej jestem w kropce
My szczepilismy tymi o ktprych piszesz i zadnych powiklan nawet Nelka nie miala

Cytat:

Nie trzeba czekac na okres

Heja

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:25   #3713
babku
Zadomowienie

Cytat:
Kiedyś nawet na google szukałam w grafice prawidłowej kupy
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez lubiewiedziec Pokaż wiadomość
Czy jak moje 3 miesieczne dziecko podciaga sie z pozycji polezacej do siedzacej i sie w niej chwile utrzymuje, ponczym opada to powinnam je powstrzymywac czy zachecac? Boje sie ze sobie krzywde zrobi. I czy taki maluszek moze dlugo byc w lezaczku? Jak to jest zvwaszymi dziecmi?

Ania
Też się właśnie się zastanawiam nad leżaczkiem. Wiem, że nie może więcej niż 3 godziny jednorazowo. Mnie ciekawi bardziej ile ogólnie w dzień może tam spędzić, ale tego mi chyba nikt nie powie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Hej
Bartus dzielnie zniósł wtorkowy zabieg troszkę poplakal ale nawet się nie zaniósł, czyli maść znieczulajaca działała gorzej było ze mną ja płakałam praktycznie cały czas i musiałam odejść jak najdalej od zabiegowego bo bym tam padła, tż go zaniósł i zabrał i stał pod zabiegowym. Wasze kciuki napewno nam pomogły, dziękujemy!
Super, że już macie to za sobą!

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.z dnia na dzień Natalia dostała takich krostek.Czy to jest coś uczuleniowego? Czy to jest skaza???dzis Natalia miała znowu atak taki płaczu jak za czasów kolki nie mogłam jej uspokoić aż się dusiła wlasną śliną ...

U nas na początku były krostki, ale więcej, później przeszło w takie wysuszone plamki. Obserwuj, ale myślę, że na razie nie ma co siać paniki.

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie co do nozyczek, jakie byście poleciły? My mamy z baby ono, ktosiula ty też z tego co pamiętam takie masz (pamiętam ten nieszczęsny pilniczek), jak dla mnie nie nadają się do niczego a napewno już nie do obcinania paznokci, są strasznie tępe, ciężko się nimi obcina wogóle paznokietka nie można złapać w efekcie Bartek ma krzywo poobcinane paznokcie i jak odrastają to tak krzywo i młody mi się strasznie drapie po buźce
Ja mam z Canpola i dobrze mi się nimi obcina

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Sylwia dla dzielnego Bartusia

Dzień dobry
Zostałam sama w domu i ugotowałam 2 obiady, posprzątałam, poprałam i to wszystko z dzieckiem na rękach Przy teściowej bym tak nie "poszalała" bo po pierwsze by mi na to nie pozwoliła bo przecież mam się dzieckiem zająć a nie czymś innym, a po drugie nie lubię jak mi ktoś na ręce patrzy bo się stresuje
Aleś poszalała Weź bo jeszcze się przyzwyczają

Cytat:
A my byliśmy dziś u pediatry
Adaś waży 6700 g, 11 tydzień, kp, wpiszesz Rybko?

Z całą resztą gorzej, nadal utrzymuje się zażółcenie, jutro rano badamy znów bilirubinę i morfologię, dodatkowo mamy podawać wodę z glukozą i wit.C, żeby oczyścić trochę organizm.
Prawie same kluski tu na forum
Za całą resztę żeby się poprawiło.

Cytat:
pochwale się Wam moją kiecką (zdjęcie z allegro ) , myślę tylko nad dodatkami
Super kieca Ja założyła bym kolczyki jakieś fajne i bransoletkę.
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A u nas jakiś kryzys z karmieniem. Wczoraj mała strasznie denerwowała się przy piersi, dziś to samo, ale to tylko przy niektórych karmieniach. widzę że dłużej potrzebuje pobyć przy piersi, no i płacz by wskazywał, że się nie najada, no chyba. No ale nie chcę zaczynać podawać mleka modyfikowanego i ją zapychać, tylko dlatego, że wydaje mi się, że jest głodna

Teraz zjadła i wygląda że jest ok, no ale już mi się słabo robi na myśl o kolejnym karmieniu. Już bym chętnie ten etap zakończyła
Z tym karmieniem to jest los. Już kiedyś pisałam, że jak mi ktoś powie, że to wygoda, to dostanie w glowę
Stary 2014-01-31, 22:40   #3714
babku
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszcze takiego spania po 3 godzinki, u nas 40 minut, szał jest jak śpi godzinke.

Przestawiłam Zuzi łóżeczko i stoi teraz równolegle ze ścianą, w dzień śpi ok. Zobaczymy jak będzie z nocką, bo teraz ochraniacz mi ją całkiem zasłania i nic nie widzę z łóżka
U nas w dzień tylko raz taką dłuższą 3 godzinną drzemkę zalicza. Ale wtedy odpoczywam.. Niestety reszta drzemek góra pół godzinki.

Cytat:
Helenka dostała pismo z urzędu miasta z zaproszeniem na imprezę w parku z posadzeniem drzewek na szczęście dla nowo urodzonych i adoptowanych dzieci .
Jestem w szoku, coraz bardziej mnie zadziwia ta Belgia
O super. Lubie takie głupotki

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A jakie kropelki?

Zapomniałabym
Dzisiaj bylismy na szczepieniu- o dziwo młody tylko pisnął ale dla bezpieczeństwa psychicznego tż go trzymał na rękach.Czarował dzisiaj uśmiechem lekarkę i pielegniarki.
Długo musiałam czekać na 1 uśmiech za to teraz nie schodzi mu z twarzy cały dzień.
Szkrabek waży 5585 i mierzy 60 cm!

Załatwialiśmy dzisiaj wstępnie chrzciny,rozmawiałam z babką z lokalu najtańszego jaki znalazłam.Wszędzie chcą około 100 zł.
Podała nam cenę 50 zł za przystawkę,obiad zupę i 2 rodzaje mięsa plus 3 surówki,deser,owoce,napoj e zimne i ciepłe bez limitu.Dzieciaki przez pół a do lat 4 gratis.
Chyba się zdecydujemy.Becikowe się przyda
Wiedziałam, że tak będzie z tymi uśmiechami
za wagę i przede wszystkim za wzrost
A cena za chrzciny rewelacja. W takiej cenie właśnie chciałam zrobić, niestety nie znalazłam na razie takiego lokalu

Cytat:
Doczytałam, że trzeba przynieść ze sobą łopatę

Cytat:
Hejka
Ktoś mi córę podmienił...od 4 dni jest ryk w kąpieli nie wiem o co kaman, przecież od początku lubiła się kąpać i był ryk po wyjęciu z wody...Mam nadzieję, że jej się to zmieni...dziś tatuś ją zabawiał i przez chwilę był spokój
Lusesita - u Was też tak z dnia na dzień się zmieniło z tą kąpielą??
U mnie z dnia z nadzień był płacz, z dnia na dzień przeszedł i znów jest zaciesz
Stary 2014-01-31, 22:40   #3715
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pocieszasz mnie

Ojć to się naimprezowałaś

A ja najbardziej lubię karmi kawowe
Ostatnio wypiłam desperadoska ale mi smakował po takiej przerwie

oj,bedzie lepiej

Cytat:
super!

ja nie wiem kiedy Marys ma skok:p

dobranocki!

Stary 2014-01-31, 23:18   #3716
kyte
Wtajemniczenie

Hejka my już po wizycie. Co najważniejsze Natali na pewno nie ma skazy białkowej.Babeczka ją całą obejrzała pięknie.Tylko sama nie wie skąd takie plamki wysuszone, a jedna to nawet się zabarwiaKaże narazie obserwować. Ma lekkie napięcie mięśniowe mamy ćwiczyć i masować rączki żeby ich tak mocno już nie zaciskała. Podjechałam szybciutko do lidla i kupiłam dużą piłę do cwiczeń i dla siebie przy okazji mate fitnesową (tak , zaliczyłam dziś pierwsze ćwiczenia )Krostki na buzi babeczka powiedziała że to ślina plus ulewanie,i ogólnie Natalia jest w fazie ząbkowej ewidentnietylko mówi że dzieci często zaczynają szybko swędzieć te dziąsła a same zęby mogą długo wychodzić.
Natalia waży 4740 w już liczę że 12 tygodniu rybko wpiszesz?
Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

ten mnie załamuje

Ty się masz z tymi kupkami..
Paulina może Majusia ma taki po prostu czas, mam nadzieję że jej przejdzie i znów będzie się cieszyła kąpielą
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Laseczki!!!!!!! Moge prosić o głosy na mojego kuzyna Tobiasza Sobkiewicz z góry dzieki Glosowanie trwa do 22, jeszzce troche nam brakuje. Można oddać po dwa głosy.

https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/click_con...6d9afdbcd8ce&_

oczywiście chodzi o facebo.ok
Lece nadrabiać co tam naskrobałyście
Strona nie działa
Cytat:
za ukończenie skoku

Dobranoc mamusie
Stary 2014-01-31, 23:38   #3717
paulinaizabela
Zakorzenienie

Uff...nie było ryku w kąpieli Grymas płaczu jednak na początku się pojawił, ale tatuś zabawiał konikiem morskim i skupiona się mu przyglądała a ja w tym czasie myłam

Cytat:
Super, że to już za Wami i Fifuś znowu jest kochanym maluchem
Teraz można odsapnąć przed kolejnym, który może trwać nawet 5 tygodni

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Super, że skok zakończony Ja nigdy nie wiem, czy to skok czy co.

W ogóle nie wiem, kiedy moje dzieci robią kupę, nie wyglądają ich buźki jakoś inaczej, dopiero po smrodzie łapie, że czas przebrać pieluszkę
Hahaha ja wiem kiedy Majka robi...zaciska piąstki i stęka yyh yyh jak stara ze 2 - 3 razy tak zrobi i po sprawie

Cytat:
Hejka my już po wizycie. Co najważniejsze Natali na pewno nie ma skazy białkowej.Babeczka ją całą obejrzała pięknie.Tylko sama nie wie skąd takie plamki wysuszone, a jedna to nawet się zabarwiaKaże narazie obserwować. Ma lekkie napięcie mięśniowe mamy ćwiczyć i masować rączki żeby ich tak mocno już nie zaciskała. Podjechałam szybciutko do lidla i kupiłam dużą piłę do cwiczeń i dla siebie przy okazji mate fitnesową (tak , zaliczyłam dziś pierwsze ćwiczenia )Krostki na buzi babeczka powiedziała że to ślina plus ulewanie,i ogólnie Natalia jest w fazie ząbkowej ewidentnietylko mówi że dzieci często zaczynają szybko swędzieć te dziąsła a same zęby mogą długo wychodzić.
Natalia waży 4740 w już liczę że 12 tygodniu rybko wpiszesz?

Paulina może Majusia ma taki po prostu czas, mam nadzieję że jej przejdzie i znów będzie się cieszyła kąpielą
To dobrze, że nie skaza
Coś dla mamy i coś dla córki
Ładna waga

Już dziś było lepiej i oby tak dalej

Ale tu ostatnio cisza

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-01-31 o 23:39
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 23:51   #3718
sorento
Rozeznanie

cześć dziewuszki
My właśnie w drodze do teściowej, Tomcio zasnął jak tylko miejskie światełka przestały mu migać i odpukać śpi już ponad godzinkę, jeszcze trochę drogi przed nami.
Zaraz poczytam co tam pisałyscie bo się mi nudzi- ciężko się rozmawia z kierowcą, jak jest odwrócony tyłem muszę się przyzwyczaić do tej eksmisji na tylnie siedzenie
Podczytywalam Was troszkę na tygodniu, ale kiepsko mi szło - jakieś chorobsko mnie chciało dorwać - osłabienie, nic tylko bym spała i bolący łepek w gratisie Mama przyjechała i trochę pomogła, na spacerek z maluchem poszła, obiadek zrobiła
A jeszcze chrzciny w międzyczasie dogrywalismy, 15 luty termin ustalony Tz dziś zakupił koszulę, ja muszę kiecy poszukać i jakieś ubranko dla malucha na imprezę. Kombinezonik biały już ma, bo się babcia powstrzymać nie mogła
Nie poodpisuje bo z telefonu piszę.
Miłego weekendu

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 00:16   #3719
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki
My właśnie w drodze do teściowej, Tomcio zasnął jak tylko miejskie światełka przestały mu migać i odpukać śpi już ponad godzinkę, jeszcze trochę drogi przed nami.
Zaraz poczytam co tam pisałyscie bo się mi nudzi- ciężko się rozmawia z kierowcą, jak jest odwrócony tyłem muszę się przyzwyczaić do tej eksmisji na tylnie siedzenie
Podczytywalam Was troszkę na tygodniu, ale kiepsko mi szło - jakieś chorobsko mnie chciało dorwać - osłabienie, nic tylko bym spała i bolący łepek w gratisie Mama przyjechała i trochę pomogła, na spacerek z maluchem poszła, obiadek zrobiła
A jeszcze chrzciny w międzyczasie dogrywalismy, 15 luty termin ustalony Tz dziś zakupił koszulę, ja muszę kiecy poszukać i jakieś ubranko dla malucha na imprezę. Kombinezonik biały już ma, bo się babcia powstrzymać nie mogła
Nie poodpisuje bo z telefonu piszę.
Miłego weekendu
Udanego pobytu u teściowej na długo wybywacie??
Bidulka Teraz już lepiej się czujesz? Super, że mamcia pomogła
Wzajemnie

A mi się spać nie chce i buszuję po ebayu Już sobie nową obudowę do telefonu kupiłam
Stary 2014-02-01, 02:09   #3720
lusesita23
Zakorzenienie

Sorento udanego pobytu
Puaulinaizabela no widzisz ze tez ja na zabawianie nie wpadlam

witam na 1 karmieniu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości