|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
my w makro kupowaliśmy bez promocji i tez cena byla podobna z tym, ze pakowane po trzy ![]() Wlasnie byla u mnie koleżanka z corka i mezem. Naznosili wszystkiego po trochu w tym 6 opakowań chusteczek kindii wlasnie i wielka pakę pampersów. Podoba mi sie, ze teraz nikt nie kupuje jakis ☠☠☠☠☠☠☠ek tylko cos potrzebnego. Gryzak, grzechotka i przytulam tez byly ale to dlatego ze jej mala koniecznie musiala cos kupić malej Amelce - wpatrzona w nią, ze wyjsc nie chciala od nas ![]() ![]() Wy dzis noce spokojne, a u nas troszke marudzenia. Moze nie tyle marudzenia co stękania przy którym maz za każdym razem zrywał sie na nogi i patrzył czy sie w łóżeczku krzywda jego aniołkowi nie dzieje ![]() ![]() Nie wiedzialam, ze bede mogla to napisać, bo inaczej sobie wszystko wyobrażałam - idę robić obiad, a juz posprzątałam i przyjęłam gosci ![]() ![]()
![]() |
#3632 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Bepanthen sprawdzał się u Eryka i u Kacperka też używam,ale nie smaruję za każdym razem. Kacper ma ładną pupkę więc nie trzeba. Cytat:
To zmęczenie. Jeszcze trochę i będzie lepiej,kolki też się skończą. Super! ![]() O kurcze! Współczuję. I brak mi słów na tą "opiekę". Co do laktacji to ja bym trzymała dziecko cały czas przy piersi,bo to najlepsze co można zrobić,żeby laktację rozkręcić. Bardzo ciekawe to co piszesz o Japonii. Chętnie dowiedziałabym się więcej o ich kulturze,zwyczajach. A możesz polecić jakąś książkę na ten temat?
![]() |
#3633 |
Zadomowienie
|
MAGNUSIA super, ze idziecie do domu, jak dla mnie to byl cudowny moment, gdy opuszczlam szpital.
SELENKO nie poddawj sie z kp, kup nasutniki i jazda, mi one bardzo pomagaja. LOLITA my windi uzylismy z dwa razy. korzystamy z niego jak juz jest naprawde glosno. mysle ze n start 1 opakowanie wystarczy. DAGMRA po pierwsze musisz sie uspokoic kp zaczyna sie w glowie, wiem z wlasngo doswiadczeni, ze ryk i stres to wrog, po drugie czy maly na pewno ssie aktywnie tzn. nie boli sutek a on lyka (slychac to tkie "ka" przy lykaniu). moja mala 1dobe byla karmiona z butli i podchwycil zly nawyk lyknia tzn. zaslabo ssala i mimo ze wydawalo mi sie ze pije to nie ciagnel nic. ewentualnie mozesz sciagac pokarm, w systemie pobudzajacym laktaje, karmic malego butla (bedziesz widziala ile doi), w domu w spokoju popracowac nad piciem z piersi. bedzie dobrze! ja tez swoje przeszlam w szpitalu, wrocilam do domu, przespalam sie, porzdnie zjadlam i od razu bylo z kp lepiej. a i trzeb duuzo pic. Mloda wywietrzona dzis porzadnie, wlasnie od godz dusi mi sutka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Proponuje zakupic gaziki jalowe i wode w ampulkach ( nie bierz przegotowanej bo co bys znia nie robila ma w sobie kamien) po kazdym jedzeniu dokladnie przemywaj buziaka. Na noc na krostki mozesz naklad cieniutka warstwe sudocremu lub jak bedziesz u lekarza niech wypisze recepte na masc borna z mentolem i co tam sie jeszcze daje ( to taka masc robiona nie gotowa). Rano buziaka zmywasz woda i na calosc masc z duza iloscia mocznika Na przestrzen miedzy brwiami tez ta masc. Ja mam akurat emiolium krem specjalny - ale nie musi byc koniecznie ten. Stres dziecka poteguje objawy. Dlatego czasem jest mocniej czerwone czasem mniej. Wazny jest ten mentol bo to moze troche swedziec a dziecko nie wie co z tym zrobic macha lapkami i potem buziak jest podrapany. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Lolita !! Ty jestes naparwde zakupocholiczka!! Nie kupuj windi bo nie wiesz czy bedzie potrzebne a w razie czego dostaniesz to w aptece. W opakowaniu jest 10 szt wiec nawet jak bedzie trzeba to wystarczy to na dlugoo. Torebke sobie kup , albo buty a nie windi - bedzie Ci lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | ||
Wtajemniczenie
|
Oficjalnie mianuję się tytułem panikary roku. Wczoraj znowu byłam na IP
![]() Jechaliśmy autem po parkingu. Ciemno, mokro i późno. Chwilę wcześniej TŻ mój fotel przesuwał do tyłu i widocznie nie zaskoszył ów fotel stuprocentowo na swoje miejsce. Ktoś wyjechał z zaskoczenia i TŻ dość gwałtownie przyhamował. Na szczęście dość wolno jechaliśmy, ale ja miałam dobrze dociągnięty pas, zawsze dociągam, a fotel miał trochę luzu, więc podsunął się trochę do przodu pociągnięty impetem mojego wcale niemałego zwłoku, i zawisłam na dolnej części pasa która ucisnęła mnie w brzuch. Dość mocno ucisnęła. Dobrze że miałam pas, bo inaczej zbierałabym zęby z maski. W każdym razie, brzuch zaczął mnie boleć. Nie mocno, ale boleć. I dostałam ataku paniki. Pojechałam na izbę. Zrobili badania. KTG pokazało jakieś trzy słabiutkie skurczybyki, nawet ich nie czułam, młody fikał tak że nic tylko go na małpę do cyrku oddać, a ja za to z tych nerwów prawie że miałam drgawki, więc wszyscy próbowali mnie uspokoić, wewnątrz czułam się jak kretynka, a na zewnątrz ręce trzęsły mi się tak że rozlewałam wodę z kubka, bo w ramach uspokojenia kazali mi pić wodę małymi łyczkami. W życiu się tak nie wystraszyłam, nawet nie wiem czym. Kiedyś miałam się za osobę zimnokrwistą, ha ha ha. Wróciliśmy do domu i okazało się że jestem tak wyczerpana że zasnęłam od razu jak do wyrka wlazłam. Jest w sumie pozytyw tej całej sytuacji - po raz pierwszy od x czas normalnie przespałam noc. Oczywiście dzisiaj po bólach czegokolwiek ani śladu nie ma, tyle że mały dalej próbuje wyjść przez pępek. Wydaje mi się że Agaty sytuacja tak mną trzepnęła - jak tylko mały dłużej się nie rusza, od razu zaczynam się masakrycznie martwić. Czuję że dopóki nie wylezie, będę łazić taka znerwicowana. Głupie to, ale jak coś zaczyna mnie martwić, fizycznie nie jestem w stanie się uspokoić ![]() Piękny ![]() Podobny do Eryczka w tym wieku? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() Właśnie widzisz, jak coś było nie tak, to problem uprzejmie Ci wyjaśniono i jeszcze przeprosili, że muszą Ci zwracać uwagę. W PL wyszłabyś ze sklepu i usłyszała salwę durnego śmiechu i skrzypienie plastikowych paznokci ladzie ![]()
![]() |
#3636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,bardzo dziękuje za wszystkie rady odnośnie kp. Z sutkami jest lepiej, wietrze kiedy tylko sie da i smaruje bepathenen. Mam tez muszle laktacyjne medeli, ale one zaczęły mnie uwierac tzn odgniecione sa po nich otoczki :/
No i Igor ma juz 4 dni. Dorzucam fotkę z wczoraj. Dzis obcielismy mu juz pazurska i laponki ma wolne. Moze wiec do oporu pchać je sobie do buzki ![]() ![]() Nie jestem pewna, ale chyba zaczyna sie u mnie nawal - tzn wczoraj zaczęło sie od lewej piersi, z której mleko leciało samo, a cycek był twardy i spuchniety przed karmieniem. Przeszło po karmieniu. Dzis tak samo reaguje prawa pierś. Co prawda po oproznieniu jest ok, ale na wszelki wypadek naszykuje sobie laktator. Tylko teraz nie wiem , czy jeśli go użyje to nie zrobię sobie gorzej, tzn piersi nie zaczną produkować jeszcze więcej. Mały je juz rzadziej, w nocy spał ładnie po 2-3h,a raz nawet dłużej. Od rana podobnie. Wczoraj popłakałam sie, ale to hormony po prostu. Powodem była kąpiel małego - to jest zadanie męża i on niestety ciagle robi to strasznie nieporadnie i mały wrzeszczy jakby go ze skory odzierali. A u nas kąpiele sa bardzo ważne, bo Igor był przenoszony i ma bardzo sucha skore. Trzeba mu robić masaż po kilka razy dziennie. Mnie to idzie dobrze i mały to lubi, ale niestety mężowi to nie idzie. Z kąpielą mnie to drazni, bo byliśmy na SR, gdzie miał okazje sie tego uczyć, oglądaliśmy razem Zawitkowskiego, ale oczywiście nie oglądał chyba zbyt uważnie, bo pojęcia nie ma po co ja chce żeby małego wkładać do wody w ręczniku. No i w szpitalu położna pokazywała jak kąpać... Walczę żeby sie nie złamać i nie zastąpić go w tej kąpieli, ale wtedy moze byc tak ze wszystkim... A ja nie chce go od dziecka odganiać :/ Dagmara, współczuję Ci bardzo i życzę wytrwałości. Bądź dzielna i walcz o kp. Ja za wiele Ci nie doradze, bo jestem jeszcze "zielona", ale dziewczyny tutaj na pewno pomogą. Selena, dopiero odczytałam, ze urodziłaś. Gratulacje! Magnusia, super ze wychodzicie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3638 |
Zadomowienie
|
sweet vintage Igor slodziak! a co do nawalu- laktatorem mozesz jeszcze bardziej podkrecic laktace. mi w nawale pomoglo czeste przystawianie i zimne oklady zaraz po karmieniu
Roane pewnie tez bym pojechala, to raczej troska niz panika. Edytowane przez forester Czas edycji: 2014-02-02 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |||||||
Rozeznanie
|
nadrabiam.
Cytat:
![]() nawet nie chodzi o długość wycia (bo krzyczy bardzo krótkimi seriami po kilka-kilkanaście sekund ale bardzo BARDZO intensywnie) ale o hmm głośność i rodzaj tego wycia. to taki ochrypły, przenikający i grający na nerwach wrzask, jakby ją obdzierano ze skóry ![]() o matko .właśnie sobie uświadomiłam że to już jak może zostać ![]() chyba czas wyjąć stopery ze skrytki ![]() bo minął ponad miesiąc a ja dalej nie różniam rodzajów płaczu i co ona chce przekazać. nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o płaczące dzieci. kiedy takowe słyszałam to wychodziłam z pomieszczenia ![]() ![]() ![]() ![]() ale mam ogromne pokłady cierpiwości i jako jedyna nie tracę przy niej głowy tylko staram się na chłodno znaleźć rozwiązanie a nie jojczeć z hasełkam typu "ojejejjujejku cio się dziećku dzieje ćemu ono tak płakusia?? niooooo ćiemu???" ![]() swoją drogą jak słyszę takie 'jojczenie' nad dzieckiem to mi słabo. a co do laktatorów to CHWAŁA oj tak! ![]() (ps ja od ponad tygodnia nie mogę odżałować, że nie kupiłam takiego na dwie piersi żeby ciągnąć szybciej i krócej ![]() haha Akkma, senira jak przeczytałam Wasze plany to od razu mi się skojarzyło: http://www.youtube.com/watch?v=zCNrbirT4KY – Radosław jestem. Umiem wymusić okup, ściągnąć haracz, je...ć ze łba. – Mirosław. Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też. Amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja. – Zbigniew. Brawurowa jazda samochodem Cinquecento. ![]() Cytat:
![]() ale nie warto zwracać uwagi na mililitry i czy dużo czy mało, bo można wpaść w "pułapkę mililitrów" (jak ja to nazywam ![]() a ściągam najczęściej cyklem 7-5-3 lub 15/15 lub 7-5 albo jak mi sie załączy. praktycznie zawsze ściągam z obu. a od jaiegoś czasu ściagam nawet kiedy córka ssie mi z jednej a ja ściągam z drugiej, bo szkoda mi było ciągle wylewać kotu jak ssała mi z jednej a z drugiej leciało do muszli laktacyjnej ![]() ściągam po jedzeniu (polecam pić coś ciepłego a później ciepły kubek przyłożyć do piersi... serio dizała lepiej niż ciepła pielucha) dwa albo trzy razy dziennie. po nocy ściągam najwięcej, nawet po 250, ale staram sie tylko po 150. mam butelki po 150ml i 90 ml i tak planuję żeby były na noc, moje wyjścia albo lenistwo cyckowe. teraz mam zamiar kupić butelkę 250ml , ściągać tylko do niej w dzień i zlewać mleko na noc a osobno ściągać sobie po troche do mniejszych i ładować do zamrażarki na późniejsze czasu, choroby i kryzysy.... Cytat:
![]() ![]() ![]() krolowa mam też parę pytań - jaką metodą ściągasz czy bez? -jak często? - w jakim czasie po karmieniu? - jak podgrzewasz mleko? (moj podgrzewacz nadaje sie tylko do mieszanki i auta, bo nide trzyma ciepła) -masz jakieś termoopakowanie godne polecania? muszę kupić bo w nocy kiszka tak podgrzewać i na wyjścia potrzeba a windi chyba kupię w końcu jutro Cytat:
![]() ale dobrze że już po wszystkim. teraz tylko akcja-regeneracja ![]() i trzymam na nia ![]() uwaga znowu zaczynam karmienie ![]() Cytat:
![]() co do przenikania do pokarmu polecam Stanowisko Grupy Ekspertów w sprawie zaleceń żywieniowych dla kobiet w okresie laktacji (z tej publikacji i badań czerpałam wiedzę jeszcze w ciąży i jest wiarygodna jako jedna z nielicznych) :http://kobiety.med.pl/cnol/images/cnol/Publikacje /stanowisko_Standardy_Medy czne_3_2013.pdf a tutaj jeszcze o lekach: Zasady farmakoterapii w okresie laktacji http://www.libramed.pl/wpg/NumeryArchiwalne/14/05.html polecam oba. Cytat:
![]() ![]() ![]() do tego czadowego krzyku to już chyba trzeba się przyzwyczaić ![]() a laktacją się nie martw! rozkręcisz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa i nie chcę zapeszyć, ale dzisiaj po masażyku (i leżeniu na stole chwilkę) super odgazowała i ostatnio też także chyba masaż będę codziennie starała się robić. a kuzynka szkoda słów wg mnie zrobiła to specjalnie z premedytacją i złośliwie!!! nie wierzę że można takie głupoty mówić ot tak... nie przejmuj się. mogłaś zareagować, najelpiej taką osobę zawstydzić. ja też podobny tekst (tyle że o karmieniu) usłyszałam od kogoś ("ojej mama, męczy dziecko, nie umie uspokoić" ) i wiesz co powiedziałam tej osobie co oznacza ten tekst niech wytłumaczy i dlaczego tak mówi do dziecka i czy sprawia jej przyjemność robić mi przykrość? i tak się głupio jej zrobiło że ją zamurowało i.... przeprosiła mnie! innego sposobu chyba nie ma na takich ![]() początkująca dagmara masz bardzo podobne problkemy do mnie z laktacją, karmieniem.,spróbuje zaraz odpisać i znajdę mój stary post gdzie opisywałam całą moją "mleczną przygodę" to może znajdziesz wskazówki. poczytaj też co pisała ostatnio Ambrella, bo miała też podobną drogę do mnie i nie łam się uda się! o położnych szkoda mówić, dobrze w sumie zorbił mąż. powiem Ci że słyszałam o tym, że wiele położnych traktuje kobiety po cc (takim ze wskazanie) hmmm tak z góry , gorzej. również te mające kłopoty z karmienie, albo które nie chcą karmoić. a co do braku pomocy to skandal za to mają płacone. ja rozumiem że mają cieżką i słabo płatną pracę ale jak tysiące innych ludzi. życie. Shizu bardzo mi miło, że mój post podniósł Cię na duchu ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do buzi trądzik to to nie jest. Raczej tak jak pisałam lojotok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A torebka czeka wybrana w Kazarze, bo uwielbiam ich torebki,to ma być prezent urodzinowy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 | |
Wtajemniczenie
|
Właśnie obejrzałam dokument:
Ostrzegam - to o matkach z zastępczym syndromem Munchausena. Ja momentami miałam łzy w oczach. Cytat:
![]() Algorytm jak dekodować płacz dziecka ![]()
![]() |
#3643 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Dobrze,że sprawdziłaś. Współczuję nerwów! Coś podobny jest,ale nie do końca. Dzięki ![]() Cytat:
Słodziak! ![]() A co do kąpieli,to mąż z czasem na pewno nabierze wprawy ![]()
![]() |
#3644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
Dagmara
Po pierwsze: spokojnie. Stres nie sprzyja laktacji. Nie żyjemy w Afryce, gdzie kp to byc albo nie byc dziecka. Mieszanka tez jest dobra. Po drugie: 10% spadek wagi to całkowita norma. A Twoje dziecko nie spadło nawet tyle. Wiec spokojnie. Po trzecie: to ze laktatorem wyciągnęłas 5 ml nie oznacza, ze piersi tylko tyle są w stanie wyprodukować. Dziecko jest najlepszym ssakiem. Po czwarte: pamiętasz obrazek jak mały jest żołądek noworodka? Po piate: jesli dziecko ssie aktywnie, to przystawiaj, przystawiaj, przystawiaj. Ja bym nie dawała mm jesli nie spada wiecej niz norma pozwala, a jesli już to nie butelka tylko sondą. Po szóste: będzie dobrze ![]() ![]()
#3646 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko z ta sonda do żołądkowa to akurat sie nie zgodzę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zadomowienie
|
A ja Wam powiem, że moje dziecko sygnalizuje tylko "chcę jeść" i "potrzebuję czułości" a pieluchy muszę sama zgadywać i kończy się na tym,że zmieniam jak słyszę że coś idzie albo przed karmieniem...
A my byliśmy dziś na pierwszym spacerze ![]()
#3648 |
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś cichutko
![]() Mieliśmy gości, było nawet miło ![]() Jutro ostatni dzień w domku, we wtorek szpital, właśnie przypomniało mi się że lekarka oprócz kroplówki zaproponowała balonik, czy któraś z Was użyła balonika na wywołanie? Czy to boli? ![]()
#3649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 | |
Gang Iren
|
Kacperkowi dali w szpitalu 30 ml mm,bo miał za niski cukier. Położna dawała mu kubeczkiem,mówiła że butelką dawać nie będzie przez to,że dziecko na piersi. Cytat:
A dlaczego? Ja rozmyślam właśnie jak to będzie z dwójką samej na spacerach. Dla Eryka chcę dostawkę kupić,tylko czy on będzie chciał tak jeździć na stojąco ![]()
![]() |
#3651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
Nie chodziło mi o sondę do żołądka, tylko o cos takiego jak na obrazku, w mojej SR nazywali to sonda, nie wiem czy słusznie. Medela to produkuje, nazywa sie SNS.
![]()
#3653 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to znowu spałam od 3 do rano a reszta szkoda gadac... ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem ... smaruje się kremem przeciwko rozstępom a moje cycki zaczynają wyglądać jak fioletowy tygrysek ...
![]()
#3655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Rozeznanie
|
My już w domku. Myślałam ,że będę mieć do nadrobienia przynajmniej 5-7 stron a tu 2, coś spokojnie dzisiaj, ale fakt coraz więcej mamusiek i czas dla dzieci a nie na pisanie jest.
Byliśmy na wystawie ciał ludzkich i polecam każdemu. Bardzo interesująca wystawa, wszystko tak super pokazane, mięśnie , kości, ścięgna, chore tkanki, a nawet sztuczne biodra czy inne. Ogólnie jakbym nie wiedziała, to bym myślała ,że to nie jest prawdziwe, bo wszystko super zakonserwowane. Jedyne co mnie poruszyło to dzieci. Były pokazane zarodki oraz maluszki do 30 tyg. ciąży. Zadziwiające było dla mnie ,że na prawdę w 12 tyg ciąży można wszystko tak dobrze rozróżnić, pomimo ,że to takie maleństwo. Zwiedzaliśmy 2 godziny i dłużej bym nie wytrzymała. Nie myślałam tylko ,że będzie mi aż tak ciężko chodzić i dojechaliśmy do znajomych a ja padłam na kanapę i nie wstawałam ![]()
#3657 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dawno nie pisałam bo mój Smerf dawał nam popalić ![]() Przede wszystkim gratuluję wszystkim rozpakowanym ![]() ![]() ![]() i banan dla potrzebujących ![]() Wszystkim zmagającym się z kp mogę podać rękę.. Nienawidzę kp, nie widzę w tym nic wspaniałego, nie jest to dla mnie jakieś cudowne przeżycie. Walczę o tą laktację resztką sił bo chciałabym karmić syna. Póki co suty dalej bolą (zamówiłam muszle), w lewym cycu chyba zrobił mi się zastój, staniki do karmienia są ch**we, mam wrażenie, że nic innego nie robię tylko siedze na kanapie i karmię. Ruszyć się mogę albo jak mąż weźmie małego albo jak go zamotam w chustę (świetna rzecz - o tym za chwilę). Cały czas muszę małego dokarmiać mm bo inaczej ryk nieziemski. I mam powoli tego dość, kp jest okropne ![]() ![]() Co do chust - mam chustę Azimi - jest to świetna opcja ![]() ![]() Co do spacerów - moja matka mnie dobija. Cały czas daje nam "delikatnie" do zrozumienia, że nie powinniśmy wychodzić z Małym na spacer. I są np smsy "dziś w nocy temperatura odczuwalna to nawet -30 stopni, po niedzieli będzie cieplej" - jakby ktoś chciał z dzieciem wychodzić w nocy na spacery.. Albo dzwoni do mnie i mówi "Rozmawiałam z lekarką, nie tą waszą ale inną i ona mówiła żeby nawet do miesiąca nie wychodzić na spacery" - rozłączyłam się. Albo dziś "E. grubiej ubiera swoją małą, tak ją dziś zakutali w kocyk że tylko nos jej wystawał". Mam ochotę krzyczeć. I nie pomagają żadne prośby, groźby, tłumaczenia, spokojna rozmowa. Ona niby się zamknie, przytaknie a za chwilę i tak jakiś tekst, wiadomość, podtekst wsadzi. I nie rozumie, że nie mam zamiaru wchodzić na spacer jeśli dobrej pogody nie będzie, że jak będzie np mocno wiało to nie pójdziemy. Ech. Maruda, trzymamy kciuki za Krzysia ![]() ![]() ![]() ![]() magnusia, dobrze, że idziecie do domu dagmara, te położne to jakieś nieporozumienie. Mąż dobrze zrobił, że ochrzanił. Zdjęcia wszystkich dzieci cudne ![]() Postaram się częściej odzywać, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]()
#3658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mam nadzieje kiedyś tą wystawę odwiedzić ![]()
![]() |
#3659 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was ma ten biustonosz?
Wiem, że większość z Was kupowała Alles'a ale ja potrzebuje coś na "już i wszelki wypadek" http://allegro.pl/85c-biustonosz-do-...918199703.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Gang Iren
|
Sadlaczyca kurcze szkoda,że tak ciężko z tym karmieniem.
Ja myślę,że jeśli jest naprawdę źle to nie ma co się zmuszać. Jednak dałabym sobie ten miesiąc czasu myślę,bo czasem po trudnych poczatkach może być lepiej. Ale jak pisałam nic na siłę,lepiej gdy dziecko ma szczęśliwą matkę dającą mm,niż sfrustrowaną matkę,która zmusza się do kp.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.