|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Moni tal żeby trochę zaoszczędzić bo ja za wizyty place 150 zl, pomyślałam może chociaż wyniki laboratoryjne gratis będę robić.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#2252 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To moja pierwsza ciąża i bardzo bardzo bardzo kocham to maleństwo, które się we mnie rozwija nie podlega to jakiejkolwiek dyskusji...ale wykańcza mnie ten stan. Ból w ciągu dnia się zmniejszył i mogłam w miarę normalnie sama pójść do toalety. Teraz powtórka z rozrywki. Jutro dzwonię do gina i powiem co się dzieje. Niech mi doradzi co robić bo tak sie żyć nie da. Kocham gotować i tak jak mówisz to moja pasja. Odpręża i daje satysfakcje...chciała bym mieć własne małe bistro...może kiedyś. ![]() Cytat:
![]() ![]() jeszcze miał się ruszać .... ale coś nie wyszło ![]() Cytat:
![]() Wcześniej słodycze mogły dla Nas nie istnieć (za wyjątkiem mojej @ czekolada z orzechami nie zawsze ale się pojawiała) a teraz........ "Gdy widzę słodycze to kwiczę, A oczy mi świecą jak znicze...." ![]() Co do maści .... boję się bez konsultacji smarować i zażywać jakichkolwiek leków. Czekam do jutra. Dziękuję za zainteresowanie i radę ![]() Cytat:
![]() Jak pisałam wyżej dziewczyną poczekam do jutra z decyzjami. Ale poduszka to świetny pomysł...(ja cały czas muszę leżeć i się oszczędzać do odwołania) Pasy....hm pewnie będę musiała zakupić bo czuję, że mój brzuch będzie w rozmiarze KING SIZE !! ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak poważnie to bardzo ci współczuję tych rewolucji. Może II będzie dla ciebie łaskawszy i miną wstrętne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Polecę" na miotle. Mąż twierdzi, że to moje BMW. Zawsze jak zamiatam to mówi, że to idealny środek transportu dla mnie BABAJAGI a awans na CZAROWNICE jest po 40-stce Cytat:
Nic się nie zmieniło. Jak napisałam wyżej niestety ciąża dla mnie to nie taki całkiem wspaniały stan ... nie wspomnę o mojej cerze. o tym, że pocę się strasznie...i ......... i ............ i milion innych składowych, które powodują, że stałam się podłą żmiją i sama nie mogę już ze sobą wytrzymać. P 7 cm...chłopak ![]()
![]() |
#2253 | ||||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
W ciązy jestem w 13 t z USG a w 15 z OM. Z tymi objawami to róznie bywa, ja w 1 ciazy nie miałam,w tej mam i nie ukrywam zaskoczyło mnie to. Moja starsza siostra objawów też nie miała (na dwoje dzieci) a moja mama w każdej ciazy miala dotkliwe objawy, wymioty etc. Powiem Ci, ze my o 1 ciaże także staralismy się długo,bo 9 miesięcy od takich konkretnych staran, wczesniej zdarzało nam się nie zabezpieczyć, i też nic z tego nie wynikło. W tej ciazy, zaskoczyło od razu ![]() Cytat:
![]() ![]() Tłumaczę córeczce, że mam ma w brzuszku dzidziusia,i jak mi tak skacze na brzuch to mnie bardzo boli i dzidziusia też, ale nie wiem, czy to do niej trafia, raczej nie. Zabawa to zabawa, wczesniej skakała to nie rozumie, że teraz nie bardzo... ![]() Cytat:
![]() A przyznam się, ze też kupiłam dziś 2 ciuszki, z tym ze ciazowe, były akurat w mothercare na duużej przecenie, tunika letnia do legginsów i trochę dłuższa koszulka dopasowana ładnie na brzuszku w soczystym kolorze ![]() Cytat:
![]() Anafora, ja jeszcze lubię ziemniaki w wersji gotowane na parze w mundurkach, potem obrane i gorace polane odrobina (łyżeczką) masła, startym serem zółtym albo i bez, oprószone solą morską, pieprzem i czerwoną ostrą papryką. Właśnie mam na takie chec ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-02-02 o 18:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No pewnie masz rację, badania to by była masakra cenowa. Tym bardziej , że dość często je się powtarza, ja dopiero na dwóch wizytach byłam i na drugiej wizycie kolejna seria badań...samo hiv prywatnie kumpela mówiła że płaciła ok 200 zł, a gdzie reszta?Trzeba sobie jakoś radzić ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [QUOTE=ewelajna25;44943758]No i nie ugotowałam zurku, nie znalazłam zakwasu w sklepie, więc albo zrobię go sama albo zaczekam na dostawę. Dziś zatem canelloni ze szpinakiem i krupnik, moja córa bardzo lubi. W ciązy jestem w 13 t z USG a w 15 z OM. Z tymi objawami to róznie bywa, ja w 1 ciazy nie miałam,w tej mam i nie ukrywam zaskoczyło mnie to. Moja starsza siostra objawów też nie miała (na dwoje dzieci) a moja mama w każdej ciazy miala dotkliwe objawy, wymioty etc. Powiem Ci, ze my o 1 ciaże także staralismy się długo,bo 9 miesięcy od takich konkretnych staran, wczesniej zdarzało nam się nie zabezpieczyć, i też nic z tego nie wynikło. W tej ciazy, zaskoczyło od razu ![]() O to masz jakoś tydzień przede mna termin z pewnością na sam początek sierpnia? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze że zjadłam zupę właśnie, bo jakbym była głodna i czytała o tych wszystkich pysznościach o których tu piszecie to chyba bym zwariowała ![]() ![]() ![]() Ja jeszcze tylko jutro i znów do pracy, jeszcze tylko 20 tygodni ![]() angelika__2014 uwielbiam Twoje poczucie humoru ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Nospy - spokojnie bierz, to lek rozkurczowy, nie działający na ośrodek nerwowy ![]() Trzymaj się! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A już myślałam, że ja tak mam tylko na samym początku z tym szaleństwem, myśleniem o mebelkach i oglądaniem ich i ciuszków ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Tasia34;44945588]Cześć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Nospy - spokojnie bierz, to lek rozkurczowy, nie działający na ośrodek nerwowy ![]() Trzymaj się! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki, też się trzymaj cieplutko! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak głowa boli, to pewnie, Apap ![]() ![]()
![]() |
#2259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Podobno nurofen tez mozna brać ale tylko w 2 trymestrze Apap jest całkowicie bezpieczny mi na bole brzucha angielska lekarka kazała brać 16 tabletek dziennie co oczywiście jest przesada ale napewno jak czasem weźmiesz 2 tabletki w konieczności to nie zaszkodzisz dzidziusiowi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ile tabletek? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zgagi współczuję, też znam z 1. ciąży... Teraz mdłości za to miałam, i w sumie wolałam zgagę ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-02-02 o 21:03 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2262 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zadomowienie
|
Hej witam poniedziałkowo
![]() Mąż odbiera mi dzisiaj wyniki badań a jutro mam wizytę u gina na która czekam z niecierpliwością ![]() Ja też mam taki plan ![]() ![]() Cytat:
HIV 200 zł ? ja teraz miałam do zrobienia dużo badań w tym właśnie HIV i za wszystko zapłaciłam 230 o ile się nie mylę to za hiv w moim laboratorium coś ok 40 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |||||||||
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^ Przepis na ciastka owsiane Składniki: 30 dkg. płatków owsianych 1 jajko 250 ml. kefiru lub jogurtu naturalnego 0,5 szkl. cukru (można zamienić miodem) 2 duże garście żurawiny Płatki mieszamy z kefirem i cukrem i zostawiamy na pół godziny. Następnie dodajemy żurawinę , mieszamy. Mokrymi rękami formujemy ciasteczka i układamy na posmarowanym papierze do pieczenia. Wstawiamy na 25-30 min. do rozgrzanego do 200 C piekarnika.
![]() |
#2265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() cóż niektórych ludzi chyba nigdy nie zrozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-03 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zadomowienie
|
Witajcie te nowe
![]() ![]() weekend udany , tylko wczoraj zaś nieco małe mdłości. Dziś pełna uśmiechu bo ciepło i słoneczko za oknem ![]() ![]() Pisałyście ostatnio coś o zupkach i mnóstwo propozycji widziałam :P ale ja dziś zrobię sobie grochówkę .. mniam mniam :P W piątek dopiero wizyta a ja źle się czuję psychicznie bo wy tak wiele tu piszecie o tych badaniach, wizytach i cenach że mnie to przeraża. Ja mam dopiero 2 wizytę u gina i dopiero w piątek dowiem się o wynikach moich badań które robiłam u położnej. Kiedyś pisałyście że musiałyście latać tam i spowrotem by zrobić badania a ja , jedna krótka wizyta i już. I dlatego to wszystko mnie tak martwi. Czemu tak mam na luzie a wy nie? ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, że Krzysiowi tak spodobały się sanki ![]() Krwiak mniejszy niż poprzednim razem i ręka mniej boli ![]() Jak synek był mniejszy to też nie mogłam w kuchni nic zrobić. Teraz za to nic nie mogę zrobić bez jego pomocy. Mały kucharz mi rośnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja teraz też mam tragiczną cerę a na początku ciąży była piękniejsza niż zwykle. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierwsze dziecko rodziłam w październiku i uważam, że to bardzo dobra pora na rodzenie ![]() ![]() Cytat:
W ogóle dzień dobry. Świeci i mnie piękne słońce ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2270 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam na obi ad wczorajszy rosół , a na kolacje zrobię z zapiekanke makaronową bo w weekend kupiłam pieczarki i mięso mielone więc muszę coś z tego wykombinować ![]() Cytat:
![]() U mnie też świeci piękne słoneczko ,aż chce się żyć ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-03 o 09:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zadomowienie
|
Niki..a ja zapomnialam o paczkach hehe.
Zapiekanka z pieczarkami , makaronem i mielonym mmmmm ladnie brzmi..gdzie mieszkasz? :p
![]() |
#2272 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie prawie 2 kg na plusie. Pocieszam się tym, że to początek 4 miesiąca, jakbym w takim tempie tyła to nie skończyłoby się tak źle. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj byłam na niedzielnym obiedzie u rodziców. Był właśnie też rosół (uwielbiam), kluski, rolada. Na dziś też dostałam od mamy rolady. Obiad mam więc z głowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny błagam o pomoc, już czwarty dzień nie mogę się załatwić. :/
Potrzebuję albo jakąś sprawdzoną naturalną metodę (oprócz śliwek, nie przejdą mi przez gardło) albo jakiś lek, który można brać w ciąży. Czuję się strasznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
U mnie waga nadal niestety na minusie, ale mam nadzieje ze bedzie na plusie hihi to pewnie przez te mdlosci i brak apetytu tak spadlo.
Ciuszki ciazowoe planuje zakup juz za tydzien, tez nie umiem sie doczekac. Niki na ktora godzinke mam byc
![]() |
#2277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Angels2708 ja też planuję jakieś zakupy za tydzień. Spodnie na gumce sprzed ciąży niestety zsuwają się z pupy. Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-02-03 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć lasencje
![]() U mnie dziś będzie pomidorowa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na pomoc w kucharzeniu czekam, czekam z niecierpliwością ![]() ![]() ![]() Cytat:
Może coś Ci podpasuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- I zgubiony cytat z wczoraj: ![]() Cytat:
![]() ![]() A przytyłam 15 kg, które zrzuciłam w sumie przez pierwszy miesiąc po porodzie ![]()
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
|
Tasia a no ciesze sie ciesze hehe poki jeszcze moge, bo chyba jeszcze nie zdaje sobie sprawy jakie kg mnie czekaja hihi
Thefall to jakie zamierzasz kupic? To bedzie moj pierwszy zakup i wlasnie myslalam o spodniach z taka szeroka gumka na pasie bo myslalam ze najwygodniejsze..
![]() |
#2280 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2 Dokładnie bo czasami może lecieć w górę jak szalona i nadrobić to co się zgubiło ![]() 3 No to nie dużo myślałam ze więcej skoro na 13 t miałaś 5 na + i też szybko się uporałaś ja nie chciałabym więcej jak 18 kg przytyć i się staram pilnować ![]() ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ A ja na obiadek mam polewkę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.