|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
|
|
|
#4982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie rozumiem takiego podejścia.. jak moje kuzynki były w ciąży, to mnie interesowało czy się dobrze czują i czy wszystko z dzieckiem ok, a nie czy są grube i ile przytyły...
|
|
|
|
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
Co do porodu to ja sie najbardziej boje tego, ze sie zatesknie za Hania
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prywatna położna? Fajnie że możesz taką mieć, ja juz dzwoniłam do znajomej położnej ze szpitala w którym planuje rodzić i chciałam się z nia umówić co i jak, jak zacznę rodzić to dzwonię do niej i ona jest ze mną... niestety w moim zadupiu nie ma takich możliwości - jedyne rozwiązanie to umawiam się z nią na telefon i ona dzwoni do koleżanek położnych które wtedy mają dyżur i z jej protekcji i polecenia one się rzekomo mną lepiej zajmują... Trochę dziwne rozwiązanie nie sądzicie ??? ale nie wiem czy sie na nie nie zdecyduje -bo narazie innego nie znalazłam...
|
|
#4986 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie na samą myśl o porodzie przechodzą "ciarki".
Ciekawe jak będę rodziła
|
#4987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kolejna pozycja po "języku niemowląt" do przeczytania, dzieki kasian no nie dziwię ci się, ale chyba córcia odwiedzi cię na porodówce?
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian w czasie akcji na łóżku zatęsknisz?
![]() Justyna poznasz, u mnie szybko szło a sie od razu skapnęłam ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4991 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Witam sie po weekendzie! Ale mnie ostatnio len zlapal... Az wstyd :P
Cytat:
Od razu przestajeCytat:
Wlasnie musze sie dowiedziec co u mnie daja, zeby nie brac za duzo niepotrzebnie...Cytat:
Cytat:
Ja to bym mogla spedzic noc w jedym pokoju z cala druzyna pilkarska i moj by nawet nic nie powiedzial :PCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mama pokazuje zdjecia mojej kuzynce (takiej z tych niezbyt chudych :P) no i ona z taka radoscia zauwaza, ze mi strasznie brzuch wywalilo. A moja mama oczy jak 5zl i mowi, ze wlasnie mam maly brzuch i ze ona sie martwi. To ta kuzynka zglupiala i sie pyta jak to maly jak sie nie mieszcze prawie w kiecke na zdjeciu. I sie okazalo, ze ona nie wiedziala, ze jestem w ciazy To sie dogadaly obie :P
|
|||||||||
|
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]()
|
|
#4993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hanie chcialam rodzic w innym ale tam nie mozna bylo miec poloznej z zewnatrz, wiec sie zdecydowałam na porod z nia ale w innym szpitalu i teraz tez tam chce rodzic. Ale jeszcze musze do niej zadzwonic, mialam to zrobic po polowkowych, ale tak sie czaje i czaje, bo o finansach od razu trzeba by pogadac a ja w tym temacie nie jestem dobra po prostu mnie to krepuje A to rozwiazanie co napisalas rzeczywiście mega dziwne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4994 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian, Kaorlak mam te same obawy co Wy - jak sobie moi chłopcy poradzą i że będę tęsknić. Chociaż ja już we wrześniu chrzest szpitalny miałam.
|
|
|
|
#4997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No wlasnie nie na pewno, bo raz, ze dzieci nie wpuszczaja na oddzial chyba do 14 roku zycia a dwa ze bede rodzic 100km od domu, wiec bylby problem z jazda itp. No ale nic, mam nadzieję, ze sytuacja bedzie inna niz po urodzeniu Hani i ze tym razem szybko wyjdziemy do domu ![]() Cytat:
ale juz po akcji ![]() Cytat:
No to widze, ze nie jestem sama nasza najdluzsza rozlaka trwala jedna niecala dobe do tej pory Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#5000 |
|
Wtajemniczenie
|
Tej nowej ginki jeszcze nie, mam już całą listę pytań.
Przerazi się
|
#5001 |
|
Zakorzenienie
|
To co ewakuacja?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to się można przenosić
|
#5003 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, doradzcie mi cos w kwesti koszuli do szpitala. Sama nie wiem co robic :/ NIENAWIDZE koszul do spania, po prostu nienawidze. Spie glownie w pizamach, ostatecznie w takich koronkowych koszulkach jak chce meza podkrecic :P
No i zastanawiam sie co do szpitala... Nie mam zadnej koszuli takiej co by sie nadawala do porodu i na potem. Myslalam, zeby rodzic w tej szpitalnej, bo jak sie ma cala usyfic to co bede swoja brudzic :P Czy te szpitalne sa tak oblesne, ze nie warto? No i nie wiem co na nastepny dzien... Bo ja po prostu sie nie przemoge i nie zaloze koszuli w zyrafki czy w misie (taka pierwsza najtansza na allegro) :P Po prostu psychicznie tego nie zniose. Pizama juz pisalyscie, ze odpada, bo ma byc przewiew. Nie wiem co robic
|
|
|
|
#5004 |
|
Wtajemniczenie
|
to tak na koniec nowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post44951990
|
|
|
|
#5005 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() dzień dobry w poniedziałek ![]() gratuluję nowych tygodni Justyna wow będziesz być może jedną z pierwszych mamuś na wątku, o ile madziuula nie urodzi w drodze z 4 piętra ![]() Nikki gratuluję studniówki Ramonka za najtańszą opcję zakupu stanika ale takiego porządnego uważam wizytę w dobrym sklepie (niekoniecznie triumphie bo np. ja tam nie mogę dopasować rozmiaru), konsultację z brafiterką, wybór konkretnego modelu i rozmiaru i poszukanie go on-line. Mi też kiedyś było szkoda kasy na lepszą bieliznę i tak jak dziewczyny z niedużym biustem być może mogą sobie pozwolić na staniki bazarkowe których główną zaletą jest mnogość kolorów i wzorów ale na pewno mniejsza wytrzymałość. Ja jestem w ciąży od sierpnia ale już od listopada nie mieściłam się w moje 70G i poszłam do brafiterki (u mnie jest sklep firmowy z bielizną firmy Konrad i nie tylko, ale polecam też w CH wybrać się do sklepu Esotiq)i ona dobrała mi biustonosz właśnie z firmy Alles ale nie mama tylko zwykły. Rozmiar 70I, za biały w promocji zapłaciłam jakos 65/69 zł (nie pamiętam dokładnie) a potem dokupiłam 2gi taki sam czarny za 89,95. Staniki fantastyczne a teraz najlepszeMusiałam je reklamować bo puścił szew na misce i wiece co? Firma wymieniła mi biustonosz na nowy ale ja już z niego wyrosłam i zrobiłam w sklepie wymianę, ten nowy został w sklepie a mi babeczka dobrała nowy, rozmiar 75H (o matko!) z innej firmy i dopłaciłam tylko 18 zł. Drugi z allesa też muszę zareklamować z tego samego powodu i też jak go wymieni firma na nowy to zamienię na większy. Na allegro nie ma takiej opcji ponadto rozmiarówki pomiędzy producentami się różnią. Konkludując ten wywód, duży biust potrzebuje solidnego podparcia. Dla mnie to atrybut kobiecości i nie chcę szukać potem pępka między sutkami ![]() Byłam dziś na 1szych zajęciach z edukacji przedporodowej. Zgodnie z naszym prawem każdej z Was się to należy i lekarz prowadzący ma obowiązek skierować Was drogie mamusie na takie zajęcia. Okazało się, że położna prowadząca zajęcia jest jedną z dwóch w całym mieści konsultantów laktacyjnych Vampirka jeśli jesteś zainteresowana tematem poradni laktacyjnej to na pw mogę Ci napisać gdzie mają takową u nas otworzyć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

na yt ma sporo filmików na temat noworodków itd.

i Rysiu
Nie rozumiem takiego niezdrowego zainteresowania cudzą ciążą - kuzynki mojego tż jak dzwonią, to pierwsze pytanie ile już przytyłam... Zaczyna mnie to już wkurzać

jestem niewyspana i jakoś tak nie wiem..
Nie mam już siły, dosłownie. Odwala mu już całkowicie. 

klask i:
Hanie chcialam rodzic w innym ale tam nie mozna bylo miec poloznej z zewnatrz, wiec sie zdecydowałam na porod z nia ale w innym szpitalu i teraz tez tam chce rodzic. Ale jeszcze musze do niej zadzwonic, mialam to zrobic po polowkowych, ale tak sie czaje i czaje, bo o finansach od razu trzeba by pogadac a ja w tym temacie nie jestem dobra