Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 12:45   #4981
kaorlak
Zadomowienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Co do pielęgnacji noworodka dużo pozytywnych opinii słyszałam o taki facecie Paweł Zawitkowski - chyba nie przekręciłam na yt ma sporo filmików na temat noworodków itd.
Mam jego książkę ,,Mamo, Tato co ty na to''. Dostałam jak byłam w ciąży z Misią. Warto sobie poczytać
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:45   #4982
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Czyli nie planujesz korzystać ze SR? Ja to różne opinie słyszałam że SR super, że warto a inna mama mi mówiła że wystarczy popatrzeć na yt i też się wszystkiego dowiem...ech
Chciałam w piereszej ciąźy i na zadną sie nie dostałam bo w dniu zapisu brak miejsc

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:45   #4983
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
To dobrze, że Twoja mama przytomnie jej odpowiadała.. Nie rozumiem takiego niezdrowego zainteresowania cudzą ciążą - kuzynki mojego tż jak dzwonią, to pierwsze pytanie ile już przytyłam... Zaczyna mnie to już wkurzać
to widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem nie rozumiem takiego podejścia.. jak moje kuzynki były w ciąży, to mnie interesowało czy się dobrze czują i czy wszystko z dzieckiem ok, a nie czy są grube i ile przytyły...
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:46   #4984
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Co do porodu to ja sie najbardziej boje tego, ze sie zatesknie za Hania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:48   #4985
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Justyna ja tez sie balam ze nie bede wiedziala ze to TO ale przy pierwszym skurczu momentalnie mialam pewnosc, bo to nie pozostawilo najmniejszych wątpliwości jeszcze zaraz mowilam do meza, ze jak chce sie wykąpać przed wyjazdem to teraz jest najlepszy albo jedyny moment

Jedyny powod dla ktorego ja rozwazalam pojscie do SR w ciazy z Hania bylo to ze poznam polozne pracujace w szpitalu, w ktorym chcialam rodzic, ale moja prywatna polozna powiedziala, ze ta przyszpitalna SR jest beznadziejna i ze to strata czasu i kasy (koszt 450zl chyba z tego co pamietam), no wiec do innej tez sie nie zdecydowałam isc.

Czyli opinie podobne do mojej SR.
Prywatna położna? Fajnie że możesz taką mieć, ja juz dzwoniłam do znajomej położnej ze szpitala w którym planuje rodzić i chciałam się z nia umówić co i jak, jak zacznę rodzić to dzwonię do niej i ona jest ze mną... niestety w moim zadupiu nie ma takich możliwości - jedyne rozwiązanie to umawiam się z nią na telefon i ona dzwoni do koleżanek położnych które wtedy mają dyżur i z jej protekcji i polecenia one się rzekomo mną lepiej zajmują... Trochę dziwne rozwiązanie nie sądzicie ??? ale nie wiem czy sie na nie nie zdecyduje -bo narazie innego nie znalazłam...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:48   #4986
paulka0212
Wtajemniczenie

Mnie na samą myśl o porodzie przechodzą "ciarki".
Ciekawe jak będę rodziła

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:49   #4987
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
No i masz rację, ja ostatnio stosuję taką strategię co do mojego taty z kolei, który w ostatnim czasie jakiś czarny humor stosuje
takim szczyci się mój teść, ale ostatnio go nieco przygasiłam, bo żartowałam sobie z mojego brzuszka i mówi: co, już pewnie w majtki się nie mieścisz, gumka uwiera? Ja na to: ale mi przecież brzuch rośnie a nie d.upa

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:49   #4988
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Mam jego książkę ,,Mamo, Tato co ty na to''. Dostałam jak byłam w ciąży z Misią. Warto sobie poczytać

To kolejna pozycja po "języku niemowląt" do przeczytania, dzieki

kasian no nie dziwię ci się, ale chyba córcia odwiedzi cię na porodówce?

Mama Franka

Stary 2014-02-03, 12:50   #4989
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Kasian w czasie akcji na łóżku zatęsknisz?

Justyna poznasz, u mnie szybko szło a sie od razu skapnęłam

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:50   #4990
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

To również moja największa obawa Jak Mężul sobie poradzi z Misią i czy ona będzie tęskniła...
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:50   #4991
Pallas Ril
Rozeznanie

Witam sie po weekendzie! Ale mnie ostatnio len zlapal... Az wstyd :P

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
moje faworytki

też mnie wzdęcia mecza od paru godzin. to chyba po kiszonej kapuście.... będzie odsiecz na tżcie, który tak po kuligu w nocy chrapał i zionął alko, że pierwszy raz przeniosłam sie na kanape. heheh
Ja mojemu zatykam nas jak chrapie Od razu przestaje

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
My w sobotę byliśmy u znajomych i dowiedziałam się wielu cennych informacji na temat porodu i wyprawki, koleżanka rodziła w tym szpitalu co ja w szpitalu dostała 2 paczki w jednej była paczka pampersów, kremy, oliwki, zasypki i inne kosmetyki dla dzidziusia z różnych firm do tego butelka aventu, 3książki dla dzieci i 3 płyty z kołysankami i mnóstwo ale to naprawdę mnóstwo czasopism i ulotek a w drugiej była paczka dla mamy tzn, podkłady, podpaski, majtki poporodowe jakieś kosmetyki do pielęgnacji "małej" po porodzie, więc nic absolutnie nic nie trzeba zabierać do szpitala
ulotki i czasopisma jej zabrałam w sumie to sama mi dała i jestem zachwycona ilością cennych informacji w nich zawartych, tylko czemu taką paczkę się dostaję po porodzie jak w tych ulotkach i czasopismach jest mnóstwo informacji dotyczących już ciąży i jak łatwiej przy porodzie a nawet pielęgnacja maluszka od 1 godz życia a przecież wiadomo, że jak się już urodzi tego maluszka to nikt najpierw nie czyta ulotek a gdy już rodzic ma chwilkę czasu dla siebie to te ulotki już nie są potrzebne
W sobotę też z minuty na minutę zaczął mnie strasznie bóleć kręgosłup, nie mogę chodzić a już broń Boże nie mogę nic podnieś z ziemi ruszać się też nie mogę bo boli chol.... strasznie
Wow! Na bogato Wlasnie musze sie dowiedziec co u mnie daja, zeby nie brac za duzo niepotrzebnie...

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
dzień dobry jeśli jaki poniedziałek, taki cały tydzień, to ja podziękuję i chcę się obudzić w sobotę jestem niewyspana i jakoś tak nie wiem..
dziewczynki, jak to jest ze spaniem na brzuchu? mogę przygnieść dziecko czy zrobić mu krzywdę? bo dziś w nocy obudziłam się w mojej ulubionej pozycji przed ciążą... tylko jak Wam to obrazowo wytłumaczyć? leżę na boku, ale nogę która jest na górze wysuwam do przodu, tak, że jedną połową brzucha leżę na brzuchu, a drugą nie... rozumiecie mniej więcej? i dziś właśnie tak spałam, i jeszcze mąż przyszedł do łóżka, i się przytulił, no i jeszcze większy nacisk się zrobił oczywiście obudziłam się i od razu zmieniłam pozycję, ale teraz się trochę martwię

a tak w ogóle to trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Ja wlasnie kocham spac na brzuchu i jeszcze ze 2 tyg temu tak spalam, ale teraz jak sie tak klade to Hania kopie jak szalona, wiec chyba jej nie wygodnie? No to sie obracam inaczej, ale wtedy mi nie wygodnie i jak juz zasne to przez sen znowu wracam na brzuch i ona mnie budzi... No masakra, ostatnio w ogole jakos kiepsko spie :/

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Oki damy znać, jak coś zrozumiem z tego

No wiesz ja z jego zazdrością walczę od 8 lat Nie mam już siły, dosłownie. Odwala mu już całkowicie.
Pierwszego dnia było fajnie bo się zdenerwował, no ale jak już poszedł i rodzicom moim powiedział, że mam adoratorów w szkole i że on nie wie co z tym zrobić.
Wyzwałam go od dzieciaków bo już nie wytrzymałam nerwowo
Po tylu latach zeby byc zazdrosnym, szalenstwo Ja to bym mogla spedzic noc w jedym pokoju z cala druzyna pilkarska i moj by nawet nic nie powiedzial :P

Cytat:
o kurcze, a to dobre

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

ja jeszcze noszę, ale też codziennie sprawdzam czy dam radę zdjąć.. bo chyba nie ma co się łudzić, że obejdzie się bez zdejmowania, prawda?

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

eh, te staniki to ciężki temat.. jak wczoraj przeczytałam ten artykuł co Lolitka wrzuciła, to aż się zdołowałam, nie wiedziałam, że to problem tak wielkiej rangi no ale może za bardzo się przejęłam
Niekoniecznie. Kolezana nosila obraczke do konca... Ja tez w 25tc a razie nie czuje zeby mi cokolwiek puchlo.

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
czyżby zazdrosny był o tą malą istotkę w twoim brzuchu ?

apropos staników, znalazłam na allegro tanie w miare staniki do karmienia za ok. 20zł, usztywniane z fiszbinami, jak myślicie, dobre będą takie, ?? bo już wiem, że tych zwykłych nie kupować.
http://allegro.pl/biustonosz-bawelni...918924472.html
http://allegro.pl/75e-biustonosz-do-...933756344.html
Ja mam taki plan, zeby kupic jeden tani stanik, zeby miec do szpitala. A dopiero po jakis 2 tygodniach kupic lepsze staniki. Wszedzie w necie pisza, ze ten rozmiar sie strasznie zmienia :/

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
bardzo fajne wygoladaja, tylko jak leżą. Dziewcyzny nie boicie sie kupować biustonoszy przez interent, nie przyierzajac ich wczesniej. ja zawsze mam z tym problem.

jak ty wytrzymałas tyle czasu, wspólczuje.

macie do polecenia jakas apteke on-line tania żeby zamowic wiekszość rzeczy???
Apteka gemini

Cytat:
Konczymy ten wątek czy przenosimy się na nowy bo już nie wiem gdzie pisać???

Mam do was pytanie... Chce rodzić w szpitalu A, no ale okazuje się że nie ma tam SR. I teraz tak się zastanawiam czy wybrac sie do SR w szpitalu B w którym nie planuje rodzić czy odpuścić tą SR???
Ja uwazam, ze do SR jest sens chodzic tylko po to, zeby poznac polozne i zwyczaje panujace w danym szpitalu. Cala reszte dowiesz sie od nas i z roznych artykulow w necie

Cytat:
a może to zazdrość? ja mam taką kuzynkę.. do tej pory miałyśmy super stosunki. co prawda nie widujemy się ostatnio, ale regularnie bywa u mojej mamy.. ona 3lata temu była w ciąży i przytyła spoooro... no ale teraz jak przychodzi do mamy, to za każdym razem pyta się czy jestem gruba. Miesiąc temu, jak mama powiedziała, że nie, to jej powiedziała, że w końcu i mnie wysadzi.. Mama była u mnie tydzień temu, a dwa dni później miała wizytę kuzynki.. i ta znów się pyta czy gruba jestem, na co mama mówi znów, że nie i że w ogóle ślicznie wyglądam... no więc kuzynka zapytała, jak w takim razie to robię, bo to jest niemożliwe, żeby pod koniec 6. mca nie toczyć się i ładnie wyglądać... na to moja mama mówi, że ja ćwiczę (noooo rzadko, ale czasami się zdarzy ), a kuzynka z tekstem, że jak siedzę w domu i nic nie robię, to pewnie mam czas i ochotę na ćwiczenia.. na to moja mama zrobiła wielkie oczy i mówi, że przecież ja normalnie pracuję no i wtedy kuzynka stwierdziła, że musi iść do domu na początku się wkurzałam, ale teraz to mnie to po prostu śmieszy
Mialam podobna sytuacje Mama pokazuje zdjecia mojej kuzynce (takiej z tych niezbyt chudych :P) no i ona z taka radoscia zauwaza, ze mi strasznie brzuch wywalilo. A moja mama oczy jak 5zl i mowi, ze wlasnie mam maly brzuch i ze ona sie martwi. To ta kuzynka zglupiala i sie pyta jak to maly jak sie nie mieszcze prawie w kiecke na zdjeciu. I sie okazalo, ze ona nie wiedziala, ze jestem w ciazy To sie dogadaly obie :P
Stary 2014-02-03, 12:50   #4992
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
takim szczyci się mój teść, ale ostatnio go nieco przygasiłam, bo żartowałam sobie z mojego brzuszka i mówi: co, już pewnie w majtki się nie mieścisz, gumka uwiera? Ja na to: ale mi przecież brzuch rośnie a nie d.upa

klask i:kla ski:k laski:: oklaski:
: hahaha::h ahaha::ha haha::hah aha::haha ha:

Mama Franka

Stary 2014-02-03, 12:51   #4993
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Prywatna położna? Fajnie że możesz taką mieć, ja juz dzwoniłam do znajomej położnej ze szpitala w którym planuje rodzić i chciałam się z nia umówić co i jak, jak zacznę rodzić to dzwonię do niej i ona jest ze mną... niestety w moim zadupiu nie ma takich możliwości - jedyne rozwiązanie to umawiam się z nią na telefon i ona dzwoni do koleżanek położnych które wtedy mają dyżur i z jej protekcji i polecenia one się rzekomo mną lepiej zajmują... Trochę dziwne rozwiązanie nie sądzicie ??? ale nie wiem czy sie na nie nie zdecyduje -bo narazie innego nie znalazłam...
No moge ale wlasnie tylko w jednym szpitalu jest taka opcja Hanie chcialam rodzic w innym ale tam nie mozna bylo miec poloznej z zewnatrz, wiec sie zdecydowałam na porod z nia ale w innym szpitalu i teraz tez tam chce rodzic. Ale jeszcze musze do niej zadzwonic, mialam to zrobic po polowkowych, ale tak sie czaje i czaje, bo o finansach od razu trzeba by pogadac a ja w tym temacie nie jestem dobra po prostu mnie to krepuje
A to rozwiazanie co napisalas rzeczywiście mega dziwne

Stary 2014-02-03, 12:53   #4994
chansons
Zadomowienie

Cytat:
to widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem nie rozumiem takiego podejścia.. jak moje kuzynki były w ciąży, to mnie interesowało czy się dobrze czują i czy wszystko z dzieckiem ok, a nie czy są grube i ile przytyły...
dokładnie.. tak sobie myślę, że dzięki takim pytaniom chcą się lepiej poczuć ze swoim przyrostem wagi. Obiecałam sobie, że na razie zniosę wszystkie uwagi..

Cytat:

Pewnie będzie Ci ciężko, ale za to mega nagrodą będzie przedstawienie sobie obu córeczek

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Mnie na samą myśl o porodzie przechodzą "ciarki".
Ciekawe jak będę rodziła
A pytałaś gina?

Cytat:
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:54   #4995
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Mialam podobna sytuacje Mama pokazuje zdjecia mojej kuzynce (takiej z tych niezbyt chudych :P) no i ona z taka radoscia zauwaza, ze mi strasznie brzuch wywalilo. A moja mama oczy jak 5zl i mowi, ze wlasnie mam maly brzuch i ze ona sie martwi. To ta kuzynka zglupiala i sie pyta jak to maly jak sie nie mieszcze prawie w kiecke na zdjeciu. I sie okazalo, ze ona nie wiedziala, ze jestem w ciazy To sie dogadaly obie :P

no to faktycznie się dogadały
Stary 2014-02-03, 12:54   #4996
Nikii89
Zakorzenienie

Kasian, Kaorlak mam te same obawy co Wy - jak sobie moi chłopcy poradzą i że będę tęsknić. Chociaż ja już we wrześniu chrzest szpitalny miałam.
Stary 2014-02-03, 12:54   #4997
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
i to nawet bardzo, przecież one powinny rzetelnie wykonywać swój zawód bez "układów"

Stary 2014-02-03, 12:55   #4998
Nikii89
Zakorzenienie

2:p
Stary 2014-02-03, 12:56   #4999
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Cytat:
To kolejna pozycja po "języku niemowląt" do przeczytania, dzieki

kasian no nie dziwię ci się, ale chyba córcia odwiedzi cię na porodówce?

No wlasnie nie na pewno, bo raz, ze dzieci nie wpuszczaja na oddzial chyba do 14 roku zycia a dwa ze bede rodzic 100km od domu, wiec bylby problem z jazda itp.
No ale nic, mam nadzieję, ze sytuacja bedzie inna niz po urodzeniu Hani i ze tym razem szybko wyjdziemy do domu

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Kasian w czasie akcji na łóżku zatęsknisz?

Justyna poznasz, u mnie szybko szło a sie od razu skapnęłam

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
Nie no w czasie akcji to mam nadzieje, ze nie zdaze ale juz po akcji

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
To również moja największa obawa Jak Mężul sobie poradzi z Misią i czy ona będzie tęskniła...

No to widze, ze nie jestem sama rade to sobie dadza na pewno, ale wiadomo, ze mamusia wszystko najlepiej wie i rozumie.. juz mi smutno na sama mysl nasza najdluzsza rozlaka trwala jedna niecala dobe do tej pory

Stary 2014-02-03, 12:56   #5000
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość

A pytałaś gina?
Tej nowej ginki jeszcze nie, mam już całą listę pytań.
Przerazi się

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:56   #5001
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

To co ewakuacja?

Stary 2014-02-03, 12:58   #5002
carolyna86
Zakorzenienie

teraz to się można przenosić

Stary 2014-02-03, 13:03   #5003
Pallas Ril
Rozeznanie

Dziewczyny, doradzcie mi cos w kwesti koszuli do szpitala. Sama nie wiem co robic :/ NIENAWIDZE koszul do spania, po prostu nienawidze. Spie glownie w pizamach, ostatecznie w takich koronkowych koszulkach jak chce meza podkrecic :P

No i zastanawiam sie co do szpitala... Nie mam zadnej koszuli takiej co by sie nadawala do porodu i na potem. Myslalam, zeby rodzic w tej szpitalnej, bo jak sie ma cala usyfic to co bede swoja brudzic :P Czy te szpitalne sa tak oblesne, ze nie warto?

No i nie wiem co na nastepny dzien... Bo ja po prostu sie nie przemoge i nie zaloze koszuli w zyrafki czy w misie (taka pierwsza najtansza na allegro) :P Po prostu psychicznie tego nie zniose. Pizama juz pisalyscie, ze odpada, bo ma byc przewiew. Nie wiem co robic
Stary 2014-02-03, 13:05   #5004
karolkya
Wtajemniczenie

to tak na koniec nowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post44951990

Stary 2014-02-03, 13:34   #5005
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cześć dziewczyny
dzień dobry w poniedziałek
gratuluję nowych tygodni
Justyna wow będziesz być może jedną z pierwszych mamuś na wątku, o ile madziuula nie urodzi w drodze z 4 piętra

Nikki gratuluję studniówki

Ramonka za najtańszą opcję zakupu stanika ale takiego porządnego uważam wizytę w dobrym sklepie (niekoniecznie triumphie bo np. ja tam nie mogę dopasować rozmiaru), konsultację z brafiterką, wybór konkretnego modelu i rozmiaru i poszukanie go on-line.
Mi też kiedyś było szkoda kasy na lepszą bieliznę i tak jak dziewczyny z niedużym biustem być może mogą sobie pozwolić na staniki bazarkowe których główną zaletą jest mnogość kolorów i wzorów ale na pewno mniejsza wytrzymałość.
Ja jestem w ciąży od sierpnia ale już od listopada nie mieściłam się w moje 70G i poszłam do brafiterki (u mnie jest sklep firmowy z bielizną firmy Konrad i nie tylko, ale polecam też w CH wybrać się do sklepu Esotiq)i ona dobrała mi biustonosz właśnie z firmy Alles ale nie mama tylko zwykły. Rozmiar 70I, za biały w promocji zapłaciłam jakos 65/69 zł (nie pamiętam dokładnie) a potem dokupiłam 2gi taki sam czarny za 89,95. Staniki fantastyczne a teraz najlepsze
Musiałam je reklamować bo puścił szew na misce i wiece co?
Firma wymieniła mi biustonosz na nowy ale ja już z niego wyrosłam i zrobiłam w sklepie wymianę, ten nowy został w sklepie a mi babeczka dobrała nowy, rozmiar 75H (o matko!) z innej firmy i dopłaciłam tylko 18 zł. Drugi z allesa też muszę zareklamować z tego samego powodu i też jak go wymieni firma na nowy to zamienię na większy. Na allegro nie ma takiej opcji ponadto rozmiarówki pomiędzy producentami się różnią.
Konkludując ten wywód, duży biust potrzebuje solidnego podparcia. Dla mnie to atrybut kobiecości i nie chcę szukać potem pępka między sutkami

Byłam dziś na 1szych zajęciach z edukacji przedporodowej. Zgodnie z naszym prawem każdej z Was się to należy i lekarz prowadzący ma obowiązek skierować Was drogie mamusie na takie zajęcia. Okazało się, że położna prowadząca zajęcia jest jedną z dwóch w całym mieści konsultantów laktacyjnych i będzie nas "męczyć" o karmienie piersią

Vampirka jeśli jesteś zainteresowana tematem poradni laktacyjnej to na pw mogę Ci napisać gdzie mają takową u nas otworzyć

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości