![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Z tego co widzę Galaxy też ma małe mieszkanko (2 pokoje + kuchnia), a w nim 3 koty i pies.
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To iie metrów powinien mieć dla siebie jeden kot? Wliczamy w ten metraż przebywanie człowieka czy ma to być terytorium TYLKO kota? Wiesz, ja ww domu jednorodzinnym z wielkimi salonami mieszkać nigdy nie będę, bo nie lubię domów, wolę mieszkania. Póki co mieszkam w jakim mieszkam, nie wybrzydzam, bo zawsze lepsze takie mieszkanie for free niż brać większe na kredyt ![]() ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-03 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kretka a Ty się dokociłaś czy wzięłaś dwupak? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
#1055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mają dni że się kochają, zawsze śpią razem. Ale są też dni że futro leci i wtedy każdy ma swój pokój i swoje schowki. Trzeci kot w moim przypadku to byłby jeden kot za dużo. Kretka - nie bierz tego osobiście ale często zdarzają się komentarze jak ktoś ma problemu z kotem typy " to bierz drugiego". Drugi kot nie jest sposobem na wszystkie problemy z pierwszym kotem. Nie każdy też chce dwa koty posiadać. Ne znam wyliczeń ile powinno przypadać metrów na jednego kota ![]() ![]()
"Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy." Faith Resnick Mój facebook ![]() Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2014-02-03 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
KOTerator
|
O, to koniecznie poczytaj jak tu przebiegały dokocenia, bo nie zawsze było fajnie, a czasem było fajnie na początku a później gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zadomowienie
|
http://m.youtube.com/results?q=spiewajace%20koty%20&sm= usmialam sie wlasnie do łez. TŻ znalazł.
Wysłane z mojego GT-S5301
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1059 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pisze to z prespektywy dwoch dokocen (latwego i trudnego) plus mialam tymczasa - tymczas w sumie jakby zaakceptowala moje koty zostalby na stale ale nie dalo sie, pobila sie z najstarszym kotem ktory u nas rzadzi i tego nigdy nie zmienie, zestresowala mlodszego (az dostal zapalenia dziasel ze stresu) a oba podeszly do niej normalnie, musialabym ja trzymac zamknieta caly czas w jednym pokoju bo reagowala agresja jak ktorys kocur chcial chocby wejsc do pokoju gdzie byla kotka jest teraz u pani ktora najpierw miala ja jako jedynaczke a pozniej za moja rada wziela kociaka ale kotke, i dziewczyny sa teraz przyjaciolkami (na szczescie rzadko sie zdarza aby kociaki rodzenstwo przestaly sie lubic wiec masz 99% szans ze nie staniesz przed takim problemem)
![]() |
#1060 |
Raczkowanie
|
Kiedyś będą dwa. Teraz TŻ się nie zgodzi i nie będę dyskutować z nim o tym. Ja się cieszę, że mam choć jednego, on zresztą też-sielanka. Decyzja o drugim kocie musi być wspólna, a skoro TŻ nie chce, to nie będę darła mu włosów z głowy (których i tak nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Ja się tego boję
![]()
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1063 |
Zadomowienie
|
Ja mam jedna kicie. Kiedys mam nadzieje powiekszyc nasze stadko..ale dopiero jak bede mieszkac na swoim. U babci ledwo przeszedl pomysl z Perłą. Mam juz przeciez papuge falista a chce jeszcze rybki na dniach jakos przemycic ;-3
Wysłane z mojego GT-S5301
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | ||||||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Porta zielona rozwaliła mojemu kocurowi żołądek, ale różowa była ok. Mam jeszcze mały worek niebieskiej, niedługo otworzę. Obecnie jako przysmaki i przyzwyczajanie kociaka do bezzbożówek rzucam na dywan karmę GranataPet z rybą, ma bardzo duże kawałki w kształcie rybek, koty jedzą je powoli i rozgryzają. Niestety w kuwecie nawet po paru chrupkach u obu kotów jest miękko i to już trzecia sucha karma tej firmy wywołująca taki efekt, miałam jeszcze krewetkową i z kaczką ![]() Kastrowane koty są zjadane przez myszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kawalerka to też mieszkanie, tylko jednopokojowe ![]() Patrząc na sytuację u znajomych wnioskuję, że 1 kot powinien mieć 25 metrów kw. oraz pokój, aby czuć się dobrze, czyli 2 koty - 50 metrów i 2 pokoje. U moich rodziców jest ponad 70 metrów i Kicia często darła mordę, bo nie mogła znaleźć swojego towarzysza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-02-03 o 13:45 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niekoniecznie trzeba sie uczyc o zywieniu kotow (jak ja ![]() ![]()
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Rybiorek, a jak u was sytuaja pogodowa? Macie wodę w piwnicy, czy nie? Bo w PL w tv mówią, że Irlandia zalana- a przynajmniej część Irlandii
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam, ale w Irlandii domy nie maja piwnic ![]() ale potwierdzam ze leje, dzisiaj tak ze jak szlam na busa to mi buty przemokly, po kurtce sciekal wodospad i dzieki temu mam mokre nogawki spodni, dojazd do pracy to byl koszmar - Irlandczycy nie umieja jezdzic jak leje
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2014-02-03 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ano, 25m2 jest ok ![]() ![]() Z laktozą mleka nie mam, bo sama mam skazę białkową. Więc nabiału u nas mało. Ale jak mogę się naszym z kociakami dzielić to będę ![]() Nieźle ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-03 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Teraz macie super, dużo miejsca, mało ludzi. Ja bez futrzanego obciążnika nie zasnę! Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam ta Portę zieloną, jest w miksie i nic się nie dzieje. Sąsiadki kot zjadł ze smakiem i żyje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
wyobraz sobie ze to wyglada tak ze KAZDEGO dnia jak leje (a leje sporo dni) to jest dla nich szok
![]()
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak spadnie śnieg to jest dzień kota, bo nic nie działa? Kiedyś tak miałam w Holandii: poszliśmy w sobotę na imprezę, w nocy spadło trochę śniegu i musieliśmy na piechotę wracać ![]()
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ludzie tylko jak musza z tym ze biada Ci jak jedziesz autem za autem prowadzonym przez Irlandczyka/Irlandke ![]()
![]() |
#1074 |
Naczelna Nastolatka
|
my mieszkamy w bloku, 3 piętro i 68 metrów. mamy 3 koty i dwa psy (razem ważą psy jakieś 60 kg). Mamy też duży balkon. Nie czuję, że jest nam ciasno, a nawet uważam, że trzeci mały piesek jeszcze by się zmieścił
![]() ![]()
#1075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Złamałam się po 2 mies. (znaczy cały czas się rozglądałam, ale nie byłam jeszcze gotowa). I o ile on pokochał Małą od razu, to ona potrzebowała jakiś 10 dni. Ja mam teraz 2 pokoje, 51 m kw. Koty korzystają z całego mieszkania (wyjątek salon, tam są tylko w dzień). Nie mamy balkonu, ale przedpokój jest długi (prawie 8mb) i po nim urządzają sobie gonitwy. Prosimy o trzymanie kciuków, jak dobrze pójdzie to może jeszcze w tym roku będziemy już na własnym. Co prawda metraż prawdopodobnie będzie podobny, ale za to koniecznie z balkonem, na którym będą różne kocie atrakcje ![]() Ma któraś z Was porównanie chrupek PoN z TOTW? Są większe/mniejsze? Planuję zakupić jak się nam TOTW skończy. Najlepiej, żeby były podobnych rozmiarów (mniejsze Mała połyka w całościa (a potem zwraca), a większych nie za bardzo księżniczce chce się gryźć ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-02-03 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to kuwety mam dwie i zaluje ze nie moge dostawic trzeciej, nasza panna jest bardzo obrzydliwa i ma problem wejsc do kuwety po chlopakach... nie wiem czy dlatego ze doszla jako ostatnia? (bo w hodowli bylo kotow ponad 10, z tym ze niestety ale mieli samoczyszczaca kuwete.... to chyba nie byl strzal w dziesiatke, chodzi mi o nas - Rusia miala prawie 5 miesiecy jak ja bralismy, pewnie zdazyla sie przyzwyczaic ze kuweta zawsze byla czysta)
![]() |
#1077 |
Nie depcze krokusów
|
PoN ma duże chrupki, podłużne. TOTW ma małe i okrągłe piegi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet chciałabym spróbować spać z kotami, ale jestem alergikiem astmatykiem i trochę się boję, spać wolę w warunkach nie sprzyjających ewentualnemu uduszeniu ![]() Jakie gluty z siemienia? ![]() Cytat:
![]() Trzymam, swoje zawsze dobre ![]()
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
W moim miksie nie ma PON, ale jest Teaste.
Od lewej: orijen,porta, RC, totw, RC
"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins Edytowane przez Kusum Czas edycji: 2014-02-03 o 16:11 Powód: edit |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.