|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam się z Wami poniedziałkowo.
Prace remontowe sypialni rozpoczęte ![]() Niestety się troche opóźniły, ale teraz idą jak burza. ![]() Dziś już wykute pod nową instalację elektryczną, jutro będzie kute pod oświetlenie, w środę przyjdzie elektryk i tak się kręci ![]() Kurzu, hałasu i radości jak nie wiem ![]() W środę jadę z rodzicami polookać na suknie ślubne. Ślub co prawda dopiero w październiku, ale tak jedziemy pooglądać, popytać jak z kupnem/wypożyczeniem, kiedy ewentualnie na miarę do szycia. Niestety za wczasu muszę się opanować, bo mama będzie chciała za mnie wybierać, a tata jak zwykle będzie mamę hamować. I tak w koło macieju... Lecę dalej. Dobrego wieczoru! ![]()
#4202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Berenika no to stracha też musiałaś mieć. Ja nie mogłam wyprzeć dziecka bo Ona ciągle balansowała do góry, w ogóle nie współpracowała
![]() ![]() ![]() Suma sumarum po 1h partych, ja dostałam drgawek, zaczęło mi tlenu brakować, dziecku tętno spadało już i lekarz zdecydował się, że mi wyciśnie dziecko z brzucha kładąc się na mnie ![]() Dlatego dla mnie 3h rozwierania się szyjki to była bajka w porównaniu z partymi. To się wyżaliłam, przepraszam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44956377]
A u mnie batalia z mężem odnośnie imienia dla dziecka trwa... Jak już udało mi się go namówić, żeby się zainteresował tym w ogóle, wypisałam mu chyba ze 100 różnych imion, żeby miał wybór, to on ze wszystkich imion świata wybrał, uwaga... 3!!! I to jeszcze pierwsze jest już bardzo podobne do Adasia - Adrian. Wszyscy do synka mówią Aduś, więc tutaj zdrobnienie jest takie samo. Drugie to Andrzej, które nigdy mi się nie podobało, a trzecie Artur - imię mojego byłego... ![]() hehe mężczyżni ![]() ![]() ![]() A tak mi jeszcze przyszło do głowy ze może Ty zrobiłaś za długą listę i Tz przeczytał tylko te z początku bo wszystkie są na A ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44958834]ja byłam właśnie przerażona, bo ledwo zaczęłam przeć, ze dwa razy i wtedy pielęgniarka dołożyła to od mierzenia tętna dziecka mi do brzucha i jak widziałam jej coraz gorsze miny i spojrzenia na położną po każdym moim parciu, a przy przedostatnim powiedziała "teraz już musisz urodzić", to naprawdę się wystraszyłam i z całej siły.... Małemu po prostu tętno coraz bardziej spadało i jak już urodziłam, to dowiedziałam się dlaczego - miał pępowinę owiniętą wokół szyi i nóżki.. ![]() no to dzielnie sobie poradziłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
z zalet - zwrotny, łatwo się prowadzi, wygodna rączka (zwróć uwagę, żeby obicie rączki było w jednym kawałku, są też modele tak jakby z dwóch stron obite a po środku jest przerwa), pojemny kosz na zakupy, łatwo sie składa/rozkłada (pewnie jak większość wózków w tej klasie), b. wygodna gondola - duża, co do spacerówki - trzeba wziąć pod uwagę, że to nie jest spacerówka parasolka, więc samo krzesełko jest na stelażu, odpinany pałąk, pasy też ok. no ja nie mam sie do czego przyczepić.
Na zimę dla półrocznego dziecka ta spacerówka jest super - wózek przejedzie po śniegu bez problemu, dziecko do wózka sie zmieści a nie to co ja dzisiaj - spacerówka parasolka i ciągniemy całość, bo się kółka poblokowały w śniegu - masakra ![]() Cytat:
![]() ![]() co do imion to takie propozycje jak imię byłego jest skreślone dla mnie z miejsca, wiec nawet o nim nie wspominam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kakusia ja się właśnie tego boję, że nie będę wiedziała jak się na tej porodówce "zachować", położne będą na mnie wrzeszczeć, że robię wszystko nie tak i się załamię i tyle z tego będzie... A o takiej "pomocy" jak pisałaś to nawet nie chcę myśleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Ostatnio ciągle włącza mi się czujnik czadu.. Boję się się co by było, gdybyśmy tego czujnika nie mieli, pewnie dawno byśmy w szpitalu wylądowali... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo!
Byłam dziś na USG połowkowym. Wygląda na to, że wszystko OK. Dzidzia zdrowo się rozwija! Co do płci to nie mam kolejnego potwierdzenia, bo znowu miało podkurczone nozki i bylo ulozone tak, ze nie dało sie jednoznacznie okreslic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Później będzie jej bronił i odganiał kawalerów ;-) A jesli chodzi o poród to jesteś jedyną osobą, którą "znam", która chciałaby rodzić SN po cesarce. Kosmos. Nie znam nikogo takiego.. tym bardziej osoby, u ktorych zaczela sie juz normalna akcja, ale sie nie udało i skonczylo cc.. Żadna z nich nie chcialaby przezywac SN czujac juz te bole rozwierajace, które są słabsze od partych. Teraz pewnie 2. CC mozesz miec na zyczenie. Dałabym wszystko za taki komfort psychiczny. I gdybym miala blizne na brzuszku to chociaz krocze chciałabym miec nienaruszone ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A nawet jak czegos nie lubiłam to okazywało się, ze wina lezało w braku umiejetnosci przygotowywania danej rzeczy, np. szpinaku. Kiedys wydawało mi sie, ze to oblesna trwaa, błoto, glony. A teraz kocham.. bo nauczyłam się go przyrządzać tak, ze slinka cienkie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jest, moze u 6% kobiet, które są wyjątkowymi szczęsciarami. Reszta właśnie niestety cierpi. Aj biedactwo <przytul> Teraz już wiesz co i jak, więc na pewno będzie lepiej!!!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale miałam zalatany dzień ;/, któraś z Was pisała o bólach brzucha z boku podobnych do kolki - złapały mnie jak wracałam w urzędu do pracy, mimo, że szłam jak żółw. Gdy dotarłam do pracy usiadłam chwilę w fotelu i mi przeszło...czyli chyba to faktycznie była kolka. Zawsze chodziłam szybko, teraz nie mogę się przyzwyczaić do takiego wolnego tempa i często się zapominam a potem kilka kroków i zadyszka ;/
Sylvunia ![]() ![]() Berenika ja to nawet nie poruszam tematu związanego z wyborem imienia, bo od razu się denerwuję...jak dla chłopca imię wybrane mamy już od lat, tak dla dziewczynki - ja mam ich 30, a on tylko 1 - Ola. Imię samo w sobie ładne, ale źle mi się kojarzy. I nie idzie mu przetłumaczyć, że nie tylko mi będzie się źle kojarzyć, ale i całej mojej rodzinie ![]() beat@ współczuję teściów, najlepszym rozwiązaniem jest jednak mieszkać osobno...zawsze będą jakieś problemy, a to teściowa zła, a to za dobra, a to pretensje ciągłe ;/ U nas po ślubie też założeniem było mieszkanie z teściową, ale moja mama szybko mi uświadomiła, że nie będzie kolorowo. Sama zresztą zaczęłam przekonywać się o tym jakieś pół roku przed ślubem jak zaczęło się wtrącanie, dobre rady i słuchanie non stop o sąsiadach, których nie znam (a właściwie znam jedynie z opowieści teściowej). Nie patrząc na to jak zareaguje mąż zmieniłam szybko zdanie i powiedziałam, że zamieszkamy na stancji. Niektórym może się to wydawać stratą kasy, ale z perspektywy czasu uważam, że to była najlepsza decyzja jaką podjęłam. Widząc ją raz dziennie w pracy mam dosyć a co mówić mieszkać...i wcale nie jest dla mnie niemiła- wręcz przeciwnie - jest przerażająco miła, a jej rady, zabobony wychodzą mi bokami...także moje zdanie jest takie, że jak tylko jest cień szansy, żeby mieszkać osobno to trzeba to wykorzystać ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Prowansja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W moim przypadku ja mam kilka imion wybranych, a mąż niby dzisiaj jakieś wybrał, po czym stwierdził, że sam nie wie czemu, bo one mu się i tak nie podobają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44942170]Dziewczyny macie czasem coś takiego, że jąk dłużej chodzicie to zaczyna nagle boleć brzuch ale tylko tak z boku któregoś kluje? Takie coś jakby kolka...[/QUOTE] Tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o jakość w smyku ciuchów, ja polecam i bardzo je lubię ![]() Cytat:
![]() U nas musiały minąć 3 długie dni, ale i tak mi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Choć mam nadzieję, że akurat u mnie genetyka się już nie sprawdzi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | ||
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na wizycie. Nie było usg, ale tak to wszystko ok. Posłuchałam sobie serduszka na ktg
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlatego dobrze jak ktoś z rodziny kto w razie czego ustawi do pionu. Ja też miałam taki moment, że robiłam wszystko na odwrót, ale nikt na mnie nie krzyczał. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Nienawidzę, jak ktoś dupę komuś obrabia za plecami, szczyt bezczelności ![]() Cytat:
![]() Gratuluję sukcesów w szkole ![]() ![]() Cytat:
![]() 3maj się tego co pogrubiłam i przybij 5 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o X-Pulse pierwszy raz widzę, patrząc po wymiarach jest na pewno lżejszy niż mój XA no i spacerówka w dwie strony ![]() Poczytałam o Twoim serduchu, tzn. chorobie, współczuję kochana dodatkowego stresu, ale ważne, że leczysz się u specjalisty ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że muszę się streszczać, bo dziecko będzie czekać na mnie w domu i nie mam czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla mnie to jest nie do pomyślenia. Mojej kuzynki córka właśnie przez takie coś urodziła się ze złamanym barkiem i istniało prawdopodobieństwo że będą z tym barkiem spore problemy. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło. No a z milszych informacji. Jestem po wizycie u ginki. Córeczka pięknie rośnie. Ginka mnie uświadomiła że teraz wszystko co czuję poniżej linii pępka to dzidziol. Czyli śmiało mogę stwierdzić że czuję ![]() ![]() No i jutro idę do szpitala na usg. Aż jestem ciekawa czy potwierdzi płeć tak jak na tym 4 d. Zważyła mnie też ![]() ![]() ![]() ![]() Szok straszny, aż ona się sama zdziwiła. Pytała się aż mnie czy mi nogi przypadkiem nie puchną. Zawsze na wizycie było 1500 kg albo 1800 kg (nigdy nie więcej niż 2 kg). Nawet po świętach nie przybrałam całych 2 kg a tu nagle prawie 4 na plusie. Czyli sumując to przytyłam około 8 kg już ![]() W takim tempie to na porodówkę nie pojedzie kobieta w ciąży tylko zawodniczka sumo ![]() ![]() Teraz 03.03.2014 godz. 16:00 wizyta kontrolna |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A to kladzenie sie na brzuch.. Boze toz to metody nie z tego stulecia... eh ![]() Cytat:
Niestety u mnie nie bylo innej opcji, jestem pewna ze nawet jakbym tam jeszcze dwie doby lezala i tak bym nie urodzila... Albo staloby sie nieszczescie, wiec Bogu dzieki ze mialam cc... Teraz troche pilnuje sie z dieta i jesli nie przekrocze terminu porodu (za pierwszy razem przekroczylam o jakies 8 dni) to mam nadzieje ze moze uda mi sie urodzic sn. Oczywiscie upierac sie nie bede, jesli dziecko znowu bedzie duze a akcja bedzie stala w miejscu zamiast nabierac rozpedu, no to trudno.... Ale znam dziewczyny ktore urodzily po cc, wiec jest nadzieja ![]() Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-02-03 o 21:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44956377]= Ad. 3 ja rodziłam 4h25', z czego I część porodu trwała 4h10', a parte 15min A u mnie batalia z mężem odnośnie imienia dla dziecka trwa... Jak już udało mi się go namówić, żeby się zainteresował tym w ogóle, wypisałam mu chyba ze 100 różnych imion, żeby miał wybór, to on ze wszystkich imion świata wybrał, uwaga... 3!!! I to jeszcze pierwsze jest już bardzo podobne do Adasia - Adrian. Wszyscy do synka mówią Aduś, więc tutaj zdrobnienie jest takie samo. Drugie to Andrzej, które nigdy mi się nie podobało, a trzecie Artur - imię mojego byłego...[/QUOTE] Ad. 3 a ja 13,5h od odejścia wód, w tym 15min partych ![]() Zapytaj tż, czy zna inne imiona niż na A ![]() ![]() A tak serio, spokojnie jeszcze wymyślicie ekstra imię ![]() Cytat:
![]() "Najważniejsze jest Twoje dziecko. Mają obowiązek Cie zbadać" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44961257] Ostatnio ciągle włącza mi się czujnik czadu.. Boję się się co by było, gdybyśmy tego czujnika nie mieli, pewnie dawno byśmy w szpitalu wylądowali...[/QUOTE] Kominiarza albo administratora budynki wezwijcie, nie ma żartów z CO ![]() Same dobre wieści na dobranoc: Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ślicznie córunia rośnie ![]() ![]() ----------------------------- Udało mi się nadrobić ![]() Pierwszy dzień w pracy już za mną, jeszcze 3 ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zadomowienie
|
Kobietki wyspalam sie w koncu w swoim wyrku.
Dzis doszłam do wniosku ze chyba nie chce znac płci... Wyprawkę kupie w kolorach bezu,kremu,zieleni...No nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4219 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44956377]
A u mnie batalia z mężem odnośnie imienia dla dziecka trwa... Jak już udało mi się go namówić, żeby się zainteresował tym w ogóle, wypisałam mu chyba ze 100 różnych imion, żeby miał wybór, to on ze wszystkich imion świata wybrał, uwaga... 3!!! I to jeszcze pierwsze jest już bardzo podobne do Adasia - Adrian. Wszyscy do synka mówią Aduś, więc tutaj zdrobnienie jest takie samo. Drugie to Andrzej, które nigdy mi się nie podobało, a trzecie Artur - imię mojego byłego... ![]() Pradip dobrze trafiła, może on tylko imiona na A przeczytał ![]() Ja zawsze sądziłam, że imię dla chłopca mam wybrane a teraz nagle się okazuje, że nie możemy dojść do porozumienia z mężem a ja sama nie wiem czego chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super wiadomości ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wagą się nie przejmuj najważniejsze że maluszkowi u Ciebie dobrze ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w karcie ciąży jak byk pisze, waga na 3 stycznia 74,2 kg a waga na wczoraj 3 lutego 78 kg Cytat:
Zakładam że w ostatnim tygodniu malutka przybrała sporo na wadze ![]() No i małż mi tłumaczy że pewnie organizm gromadzi wodę bo ja ostatnio dużo piję. Noo powiedzmy że jemu wierzę ![]() Pocieszam się tym że po pierwsze, ważyła mnie w ubraniu i w buciorach, więc już coś tam mogę uszczknąć. Po drugie córeczka swoje waży i jej "basenik" czyli wody też swoje ważą. A po trzecie nie widzę tej wagi jak patrzę na siebie. Nooo może poza większym i brzuchem tyłek się większy ciut zrobił. No ale na buzi np. większych zmian pod kątem wagi nie zauważam. No i najważniejsze po 4 waga u niej pewnie była zepsuta ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i to jest świetne podejście do tematu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Zaraz w ogóle jadę do pracy podrzucić im nowe L4. Chwila plotek z dziewczynami i później do szpitala na usg.
Mam nadzieję że malutkiej nic między nóżkami przez ten tydzień nie wyrosło bo inaczej będzie trzeba odsprzedać ciuszki i zaopatrzyć się w niebieskie. Choć jak ona by mi dzisiaj powiedziała że chłopak to małż by mnie zaraz do jeszcze innego gina wygonił. No bo na 4d wyszło że dziewczyna. Tak więc ciekawie, będzie ciekawie. Grunt aby pokazała co ma między nogami. Ruchliwa od samego rana jest strasznie więc może się chować nie będzie. Teraz jak mnie lekarka upewniła wczoraj że to co czuję to na 100% ruchy małej to aż mi lepiej. Już małż rano mi rękę przystawił do brzucha. jak wcześniej szalała tak jak ja czy on przystawimy rękę to cisza. Taka spryciula jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z kopaniem to tak to jest jak dziecko czuje dłoń na brzuchu to się uspokaja i nie kopie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |||
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Witam się pijąć poranna herbatkę i jedząc śniadanko..
Cytat:
2 kolezanki musiały mieć zabieg, reszta cesarek była na zyczenie. Wykombinowana, pozałatwiana z lekarzami, jakies lewe zaswiadczenia cos. Jedno jest pewne. Na 100% porod naturalny jest lepszy dla dziecka! Szczegolnie w porownaniu do cesarki na zyczenie, na dany termin, bez akcji. To jest hardcore. Dużo lepiej, kiedy zaczyna sie akcja porodowa, wtedy do dziecka dociera oksytocyna i jakos tam jest przygotowane do wyjscia ![]() Takie komentarze: "nie wyobrazam sobie rodzic inaczej", "luksus' itd. I kazda z nich po raz kolejny chce/chciała CC. Koło mnie na weselu u kolezanki siedziala babeczka, ktora 3 tyg wczesniej rodzila CC i tez zachwycona. Wychwalała, ze teraz tylko tak powino się rodzić. Nawet wczoraj, czekając na USG w poczekalni.. siedziała koło mnie dziewczyna po porodzie, czekala na wizyte kontrolną. Nagle przechodzila jej kolezanka/znajoma, zobaczyla ją i pyta: CZeść jak sie czujesz, jak porod itd. A ta laska. Łee kochana, ja miałam CC, wiec loozik, NIE NAMĘCZYŁAM SIĘ. Stąd moje przekonanie, że jak na realnia POLSKIE, bo nie mam mozliwosci rodzić w Niemczech i czy innym bardziej cywilizowanym kraju, CC jest fajnym rozwiazaniem dla takich panikar jak ja. W naszych szpitalach, mimo glosnych akcji rodzic bez bólu, oszukują jak mogą i robią wszystko by ciąć koszty. Polozne zwlekają by pojsc po anestrezjologa do zoo przy SN, a jak juz pojdą, to PRZYPADKIEM okazuje się, że rozwarcie jest zbyt duze by je podać (już dawka przyoszczędzona), a jak kobieta drze sie na nich od samego poczatku i jak tylko akcja zaczyna postępować, jest wymagane 3cm i zmusza ich niemalze do podania tego znieczulenia, to dostaje jedną dawke, bez dokladki, co nie zawsze wystarcza.. A w małych miastach w ogole nie ma takiej opcji. Kolezanka rodziła w Holandii i tam każdy porod SN jest znieczulany z automatu. Była zachycona. I % CC na zyczenie jest duuuuzo mnejszy niz w PL. Ja nie mam narazie żadnych wskazań do CC, wady wzroku, kregosłupa. Jeśli ciaza bedzie się rozwijała prawidłowo (daj Boże), to nie będe miała żadnych podstaw do CC. W trosce o dobro Maluszka nie chcę załatwiac na zyczenie, na termin, więc będe walczyła SN, mimo ze boje się tego od lat. Panicznie się boję, po prostu. Mam mdlosci teraz, na samą mysl. Jakoś będzie. Znam polozna w szpitalu w ktorym planuje rodzić. Modle sie by były tam miejsca jak pojadę na IP. A pozniej już nie ode mnie bedzie zalezało to co sie będzie działo.. Dziekuję Ci, za Twoją, CENNĄ i szczerą, niepokolorwaną opinię co do CC. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyszedł Wam już pępek? Zawsze miałam taki głęboki pępek, stopniowo robił się płytszy i płytszy a teraz mam wrażenie, ze wyskoczy lada chwila :O powiększam się dosłownie z dnia na dzień.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Raczkowanie
|
Prowansja naprawdę dziwie sie kobietom ktore twierdza ze CC jest lepsze od sn i ze tak powinno sie teraz rodzic.. Jak cos co jest całkowicie naturalne moze byc lepsze od nazwijmy to wprost - operacji chirurgicznej...? Oczywiscie nnie mowie tu porodach z powiklaniami, itp.
Mysle ze duzo winy ponosza w tym wlasnie spzitale i polozne, chociaz wydaje mi sie ze i w Polsce to sie zmienia. Za szybkie podanie oksytocyny, przyspieszanie porodu, nie sluchanie wlasnego ciala, to wszystko sprowadza sie do tego ze porod ktory powinien byc mimo wszystko pieknym przezyciem (trudnym ale pieknym) staje sie koszmarem... To smutne.. Tak samo jak (przynajmniej tu w De) wiekszosc matek w ogole nie karmi piersia, bo to niewygodne i leca na butelkach od pierwszych dni. A tu znowu natura sie klania ze po cos ktos te cycki wymyslil chyba ![]() Zycze sobie i nam wszystkim fajnych i udanych porodow, a jak bedzie to wyjdzie w praniu. Mi duzo pomogla szkola rodzenia, dzieki niej nie balam sie rodzic. Bylam gotowa na bol bo widzialam w tym jakis wiekszy sens. Po 34 godzinach kiedy w koncu powiedzieli mi w szpitalu ze musza zrobic cc to sie rozplakalam - bo tak bardzo chcialam sn... No ale trudno, widok mojego synka klocka (4260) wynagrodzil mi porodowe rozczarowanie ![]() Prowansja moj pepek na wierzchu.. ale to chyba dlatego ze ja mam przepukline pepkowa i tylko troche brzuszek mi urosl a pępol juz byl jak pileczka... |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do porodu, ja bardzo chciałabym urodzić naturalnie, ale boję się, że przez te moje gabaryty (155cm wzrostu) sobie nie dam radę, mimo, że nie wiem czy wzrost coś zmienia w porodzie ![]() ![]() Ważne, żeby trafić na kogoś kto szybko zdecyduje o cesarce w razie komplikacji czy problemów i nie będzie na siłę wypychał dziecka... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Raczkowanie
|
Pater moja bratowa ma takie gabaryty, urodziła ekspresowo i prawie do końca nie czula skurczy, a dziecko mialo ok 3,5 kg wiec nie bylo mało. Głowa do gory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Zadomowienie
|
Prowansja88 mój pępek jeszcze w środku, ale co dzień jest coraz bardziej płaski
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja ogólnie też się ciesze że będę rodzić w Austrii tyle się słucha na temat różnych porodów w Polsce i szczerze jestem przerażona, do tej pory leżałam dwa razy w szpitalu tutaj i jestem bardzo zadowolona z opieki, tak samo z prowadzenia ciąży, chociaż wiadomo jako pierworódka mam pewne wątpliwości ale postanowiłam zaufać lekarzowi. Nie wiem jaki poród mnie czeka, przy moich wadach nie raz słyszę że w Polsce bezapelacyjnie ma się odbyć poród cc, tutaj lekarz nie jest taki tego pewny, powiedział że jeszcze temat obgadamy, martwię się o to zawsze bardzo chciałam rodzić naturalnie a teraz boję się tego (mam przegrodę w pochwie, dwie szyjki macicy i dwie macice) Czas pokaże co dalej ja puki co staram się o tym za dużo nie myśleć ![]()
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.